Lunch hos mormor & morfar

Sitter hos mormor och känner doften av mat. Mormor gör det hon gör oftast och bäst, står vid spisen såklart! Det ska serveras min favoriträtt pommes & lövbiff med sås. min uppgift är som alltid att smaka såsen, med den lilla rosa skeden! Finservisen är framdukad

Klockan två börjar jag jobba på Ica och kommer befinna mig där tills kvart över tio. Ska bli spännande att de hur många PLU-nummer jag minns sen sist, det är trots allt fyra månadersen sist...

MYS MED KEBAB!

Nu är några av de finaste flickorna på väg hit! En var sjuk och en är på tok för långt iväg, så den lilla skaran som fanns tillgänglig sitter nu i en bil med pizza och kebab som kör mot mig :D

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN ska jag få äta kebab! Dock har jag fått mixtra ihop min egna kebabsås, får se om den blir godkänd ;) Om jag kan så borde väl pizzagubbarna i Luleå fixa det? Där kan man ju inte få det på någon pizzeria = kebaben är VÄRDELÖS!


Här är en liten del av den underbara skaran :)

Jag är såhär glad!

Julafton!

En riktig God Jul önskar oss :)

Blåbär, mums!

Caspian tackar moster för att hon är så bra på att mata honom...

Brillor, Barnvakt, Bio

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Begav mig till optikern i morse igen, med beslutet att alla hemlånade bågar var för stora för mitt ansikte. Jag provade ut nya och kom hem med två andra par. Båda fick mycket bättre respons! Jag tror att jag beslutat mig för ett par mattsvarta bågar med lime på insidan. (Oväntat va?) de andra var sköldpaddefärgade och påminner om de jag visade igår fast mindre :)
Jag har varit barnvakt åt en supersöt liten busCaspian. Nu sitter jag med hans föräldrar på bion i Osby och ska se The Girl With The Dragontattoo på världspremiären :)
image description

Jag vill veta vad ni tycker, så kom igen nu!

Ny glasögonomröstning! Var nu ärliga & säg vad ni tycker, om de så ser förjävligt ut ;)

NUMMER 1


NUMMER 2


NUMMER 3


NUMMER 4


NUMMER 5

Nej!

Min så rymliga och sköna kupé förvandlades just till ett stökigt dagis...

Och vi är mer än en timme försenade :(

Så var dagen kommen

Tisdagen den 20'e december
Nu sitter jag på tåget påväg från Stockholm till Alvesta, byte i Alvesta för nytt tåg mot Osby. Tänk så många jag har som väntar på mig där hemma. Mysigast ska det få bli att träffa lilla pyret Caspian såklart :) Det ska ha hänt en hel del sen jag såg honom för en månad sen, pysen har lärt sig sitta!

Måndag
Igår var det tentatime som ni säkert vet, och för er som inte vet så vet ni nu. Och jag tycker att allihopa kan glömma det ungefär.... nu! Tentan var den svåraste mattetentan jag gjort. Jag kunde verkligen allt som behövdes. I söndags gjorde vi en gammal tenta som vi inte gjort förut, vi gjorde den som om att det var en riktig tenta. På en timme var vi klara och båda var klart godkända! Det gav en känslan att man borde klara den riktiga tentan ganska galant. Allt kändes så bra, jag öppnade provhäftet - skummade igenom talen och kände att åh vad bra Moa, detta fixar du ju lätt som en plätt - precis dina tal du ville ha! Det var rätt typ av tal men med fel siffror om man säger så.. Vilken bra bortförklaring! "Ursäkta magistern, skulle jag kunna få samma tal men med lite andra nuffror?" haha! För er som är lite matematiska (ni andra kan hoppa ner till nästa stycke - om ni inte vill försöka lära er lite..); Första uppgiften var en induktionsuppgift (mina favoriter). DOCK så hade de krånglat till den så pass att man på något lustigt sätt skulle derivera den ena funktionen med avseende på något jag inte hittade. Uppgiften som varit värd 5p på alla andra tentor var helt plötsligt bara värd 2p och gravt försvårad. Nästa uppgift handlade om binomialsatsen, även den gillar jag och fixar lätt som en plätt. NEDÅ - varför inte kladda till det så mycket man bara kan med en massa e^bajs. e och ln är just nu något jag ogillar skarpt. Något någon dum chomme kom på för några hundra år sedan, och vi tror på det fortfarande. Det är ju bara hittepå! "Det naturliga talet" - klingar väl! Sedan kom en uppgift med kära sinus & cosinus, en apenkel uppgift som helt plötsligt var värd 5p. Antalet poäng på en så enkel uppgift får en riktigt att tveka på om man gjort rätt..

Nog om tentan, nu är det faktiskt ledighet i ett par dagar! Vi flög från Luleå till Stockholm igår, efter att ha packat och städat lägenheten. Det tog 4.5 timmar från dörr till dörr ungefär - det är inte klokt! Jag fick se Tims hem för första gången, det var riktigt mysigt. Sådär varmt & skönt! Hans mamma hade lagat en mycket god middag, vilket var passande eftersom vi var vrålhungriga. Hans familj är så mysig :) Jag och Tim avslutade kvällen med ett riktigt skönt bastubad, välbehövt.

Tisdag
(Fortfarande Tisdagen den 20'e december). Gick upp på tok för tidigt.. Fast jag hade gärna vaknat några timmar tidigare bara för att få ligga kvar i sängen, jag kommer sakna det så! Tims mamma var söt och gjorde mackor till mig som jag har med mig på tåget innan Tim och hans bror körde mig till centralen. Tåget var sent och jag blev förvirrad när det väl kom. Vagnen jag skulle sitta i var en liggvagn men det stämde tydligen. Inget att klaga på, det är jag och en dam till i en hel kupé. Så gott om plats är här! Tåget är just nu minst 41 minuter försenat och mitt uppehåll i Alvesta är endast 30 minuter = jag kommer missa mitt anslutande tåg. Förseningen bara ökar och ökar så det känns ju inte överdrivet kul om man säger så.. När konduktörskan kom och kollade biljetten så frågade jag om hon visste hur jag skulle göra med mitt anslutande tåg. Hon sa då att jag inte hade någon "resplus biljett" och att de inte ansvarade för att ta mig till min slutdestination. Jag undrade såklart hur man får en resplusbiljett så att jag inte gör samma misstag tills nästa gång. För att få en resplusbiljett skulle man boka från sin första destination till sin sista. Alltså skulle jag, enligt henne, ha bokat från Stockholm C till Osby. Det var jag dock stensäker på att jag gjort, men jag fick mina sms-biljtter uppdelade ändå. Jag visade henne min bokningsbekräftelse och enligt den har jag en såndär "Resplus"-biljett. Alltså ansvarar de för att ta mig till min slutdestination - kanonas!

Nu skiner solen in i kupén, alldeles för länge sedan man såg en skymt av solen. Jag blir bländad så längesen det var. Men vad skönt det är att få se lite solsken igen! Det piggar upp en så enormt mycket :) Utanför mig kupé står det en pappa med sitt barn.
- Pappaaaa, kan man åka skridskor på isen?
- Nej den är inte tillräckligt stark
- Men ankor kan väl?

Så mysigt med barns genialiska tankar. Jag fick direkt upp en bild i huvudet på en anka med hjälm & skridskor.


Eftersom vårt tåg redan är försenat så tar de andra tågen ingen hänsyn till det. Så de tågen som är i tid får köra före vid alla tågmöten = vi blir bara senare och senare! Kan bli kul..

I söndags tog jag en titt på mina knän, insåg varför jag hade ont. Blålilagrulgrönt har jag hört är modernt?!



Om tio dagar ses vi igen <3


kaosdag

Det var meningen att gå upp tidigt för att plugga hela dagen men efter en hemsk natt så blev det sängen större delen av dagen. Lyckades få i mig lite fruktsallad till frukost och lite ris..


Gick upp ur sängen runt tvåtiden, då lagom matt och med en orolig mage. Vi började plugga lite smått och har gjort det till och från hela dagen. Plugg varvat med att vila i sängen / sova en stund. Jag har i alla fall lyckats få till mina naglar lite bättre, nu är de i princip klara, bara topplack sen är de finito! Jag har lagt till en rand med silverglitter för snyggare effekt. Jag är mycket nöjd :)


Eftersom jag inte varit sugen på mat över huvud taget på hela dagen så hade ingen av oss tänkt på vad vi skulle äta till middag = inget var tinat. Vi funderade på hemkörning men insåg att vi lika gärna kunde gå till Coop och köpa oss varsin fryst färdigpizza. Vi gick dit, stod och valde mellan de olika pizzorna såg jag en golvarbetare som stod med en rulle röda klisterlappar vid köttdisken. Det kunde bara innebära en sak - prissänkt kött! Vi strosade runt lite i butiken medans hon klistrade dit de vackra röda lapparna och var snabbt på plats när hon var klar. Det var som värsta drömhyllan!! Halva priset på lövbiff, entrecôte, pepparbiff, sidfläsk ja det mesta fanns där med en röd lapp. Vi bestämde oss ganska snabbt för att lägga tillbaka de plötsligt osmakande pizzorna i frysdisken och byta ut de mot två paket lövbiff och lite sidfläsk. Efter lite uträkningar har vi kommit fram till att vi inte betalade mer än 9kr/skiva av lövbiffen. Gigantiska och riktigt fina bitar var det med - i stil med elefantöron.


Inte helt oväntat blev det min favoriträtt pommes & lövbiff med sås. Det slank ner lätt som en plätt vilket jag är mycket glad för :)


En riktig lyxmiddag för ca 15kr - det passar Moa alldeles utmärkt bra!

känns riktigt bra nu!

Har just i detta nu (kl. 01.30) gett upp mattepluggandet för kvällen. Har då hållt på hela dagen och de känns som att det har varit riktigt givande :) Hade den sista föreläsningen detta året idag, så nu är det bara omtentan kvar sen är jag också liiite fri!

När vi kom hem från skolan tog vi en powernap för att sedan ladda om rejält med energidricka för att börja plugga stenhårt. Det visade sig vara riktigt lyckat :)


Pluggade fram tills middag. Till middag blev det åter igen ryggbiff fast denna gången med hemmagjort kryddsmör gjort på persilja och gräslök. Toppengott!


Det märks att fröken Moa Persson har pluggat idag, det räcker med att man tar en titt på hennes naglar så ser man det. Jag har en tendens att alltid måla naglarna när jag pluggar nämligen... Nu är grunden lagd för mina julnaglar i alla fall, fast de är långt ifrån klara :)


Tänk att snart är det jul, och då kommer tomten!

Matsuccén fortsätter..

Vågar knappt berätta vad vi hade till middag igår, det är nästan så att jag skäms - men bara nästan! Vi bestämde oss för att först gå till Slemmis (lokala Ica-affären) och leta efter något billigt kött. Om vi inte hittade något där så skulle vi se vad Coop i stan hade och sist se vad Björkskatans Coop hade att erbjuda. Vi fick jackpot på redan första affären så oväntat nog gick vi från Slemmis med ett kilo ryggbiff i handen nöjda och glada. Vi fick sju skivor för 116Kr, HELT OKEJ! Så till middag blev det inte helt oväntat ryggbiff med rösti och skysås, mycket gott :)

Jag passade även på att lämna tillbaka glasögonen när jag var i stan, jag kände mig inte sådär nöjd i något av paren så jag ska leta vidare. Lär säkert sluta med att jag får gå till optikern där hemma, där vet jag att de är duktiga och att de har snygga bågar iaf! Så det kommer säkert bli fler glasögonomröstningar här på bloggen :) Tack för ert tycke! Om jag ändå ska välja ett av de paren jag provade blir det nr. 2.

med eller utan huvud?

På tal om gris så hittade jag denna fina annonsen i Snabbgross tidning..


Undrar om de säljer fläskfilé med huvud också?
Gillar att den är serveringsklar och rosa i mitten . . . . . .

nöffnöff

Jag har fått hickanfall och låter som en liten griskulting, Tim skrattar åt mig så att han nöffar. Vi kanske skulle starta en grisorkester? Tror min grisgalna moster Liisa hade gillat oss ;)

Hade världens konstigaste dröm inatt. De skulle sluta tillverka Marabou's chokladkakor och det var värsta ruschen på jobbet - alla skulle ha de sista marabousarna! Jag kom sent och det enda chokladet jag hittade låg i charkdisken. Choklad hade på några minuter blivit en av de lyxigaste varorna i butiken. Det var ett kinderäggchoklad som var stort som ett halvt A4. Inte nog med det, hon som jobbade i charken hade tagit en stor tugga i toppen på chokladet men ville ändå sälja det. Jag vaknar och är extremt sugen på choklad! Vilken mardröm :(

Onsdagsmiddag, den nya fredagsrätten

Onsdag
Spenderade i princip hela dagen med näsan i böckerna, eller ögonen iallafall ;)

Till middag var det tänkt att vi skulle ha potatismos och fiskpinnar. Dock visade det sig att vi varken hade potatis eller pinnar så att det räckte. Så jag fick stoppa näsan i frysen och vips så hade jag trollat fram en riktig fredagsmiddag - på en onsdag! Det blev potatis, jordärtskockor, rödbetor och lök i ugnen med helstekt fläskfilé och kantarelsås till det;) Om ni inte testat jordärtskockor är det ett MÅSTE! Skala dem, skiva tunt, lägg på en oljad plåt, ringla smör ovanpå och salta rejält. MUMS!

glasögonorm nya modet?

Tisdagen den 13e december
Gick ju som sagt upp tidigare i morse för att se lucian i skolan. Vi måste byta buss i centrum för att komma till skolan. När vi hoppar av i centrum ser vi bussen vi ska på och börjar halvspringa och när vi är nästan framme kär busschauffören iväg lagom nöjd. Om man så springer efter bussen och bankar på dörren hånler chaufförerna bara mot en och gasar på. Sååååååååå sjukt dålig stil, inte acceptabelt! Ni kan ju tänka er hur glad en Moa blev när hon stod där i regnet och trodde hon missade hela lucian. Som tur fick vi både fika och se luciatåget (Y)



Fick en luciahälsning från sötaste pepparkakan Caspian, man vill bara äta upp honom så söt han är! Han hade också gått lucia idag :)

På väg hem efter skolan var det snorhalt = moa trillar och slår sig lagom mycket...


Var hos optikern i eftermiddags och jag gjorde synundersökningen. Jag är inte i akut behov av glasögon men skulle kunna behöva ett par när jag ska anstränga ögonen på långt håll. Min drastiskt försämrade syn kan bero på mörkret samt att jag pluggar och anstränger ögonen så intensivt. Jag provade hur många bågar som helst. Hittade ingen "WOW"båge som jag blev kär i dock men jag lånade hem fyra par.. Säg vad ni tycker & var ärliga nu!

NR. 1


NR. 2


NR. 3


NR. 4

Lusse lelle

Hade ställt klockan på 05.55, det är nämligen lucia idag! Det ska vara luciatåg i skolans centrumrestaurang där de ska bjuda på luciafika (= glögg & pepparkakor ). Riktigt svårt för en student att motstå.......

Idag hade vi bestämt oss för att ta bussen - TUR var det! När vi kommer ner till portdörren så ser vi hur det ösregnar ute. Jag skulle kunnat börja storböla på plats! All denna vackra och underbart fina vita snö är just nu påväg att bli såntdär äckligt blött fult slask! Det är så sorgligt :( Blöt om fötterna blir man och snorhalt är det. FÖRFÄRLIGT! Jag hade ett hopp om att slippa detta när jag bestämde mig för att flytta upp hit till Luleå. För detta är ju i princip som en vanlig vinter i Skåne där Kung Vinter ständigt fajtas med Fröken Tö! Jag har aldrig gillat henne..

En blöt men varm luciakram från mig till dig!

då var näst sista helgen förbi

Fredag
Tim var borta större delen av dagen för att fixa inför balen. Jag passade på att städa så mycket jag hann, som ni säkert har koll på ;) Han kom hem med två bitar entrecôte, hade hittat dem för bara 37kr! Det blev en riktigt mumsig middag!!! Sån sås som man kan göra på den stekskyn är svår att uppnå annars, mmmmmmmmmmums ;) Vi har nästan fått till allt i köket nu, jag saknar bara två tavlor bredvid klockan, annars är jag toppennöjd :)


Den nya tapeten :D Den är riktigt svår att ta kort på, för den skiftar glänsande i färg beroende på ljustet. Den borde upplevas - se det som en invit! Grymt snygg i vilket fall som helst :)



Lördag

Bilder från balen i lördags var eftertraktat så jag lägger upp de jag har tagit, där var även en fotograf på plats så när jag fått tag i dem så ska de upp här på direkten! Känner på mig att det blev några riktigt bra bilder där nämligen :)

Balen var mycket trevlig med ljuvlig mat! David var bäst och hann fixa en mask åt mig, många tack! Jag sammanfattar balen i bilder, lättast så :)



En sånhär töntig pussbild får visa hur frisyren såg ut från högra sidan!


Masken som David fixade åt mig, snygg som tusan!


Tim hade fått i uppgift att hålla ett tal till kvinnan, han gjorde det riktigt bra!
Innan han gick upp på scen så presenterade Johan honom;
"Tim är en vän till mig, vi går i samma klass. När vi träffades de första dagarna så pratade han om hur skönt det var att komma till en ny stad och vara singel. En vecka senare hade han skaffat tjej och nu bor de ihop... Välkommen upp på scen Tim"




Söndag
Bestod mest av städning, städning och städning! Men nu är allt dammsugat, moppat och dammat (Y) Vi såg även till att flytta på garderoben som står inne i klädkammaren. Någon (antagligen en man utan hjärnceller - för mkt öl kanske?!) hade skruvat fast garderoben i väggen. Visst det är väl okej för att den inte ska välta. MEN INTE TUSAN SKRUVAR MAN FAST DEN MITT I RUMMET! Garderoben gjorde att halva klädkammaren var outnyttjad eftersom man inte kunde häng upp några kläder på stången. Vi gav oss inte och fick till sist loss garderoben efter x antal svordomar. En annan man (som antagligen också var utan hjärnceller...) hade skruvat fast den i en träbit i väggen. En tredje man (som verkligen inte kan ha några hästar alls i stallet) hade lagt golvmattan runt garderoben - för jobbigt att flytta den!? Hur man ens kan utföra ett sådant arbete och kalla sig proffesionell är skrämmande! Vi har fårr garderoben flyttad och det känns som att vi fått en helt ny klädkammare :D Kanonas melonas! Vi avslutade denna lyxhelg med ryggbiff... Fredag - entrécôte, lördag - oxfilé, söndag - ryggbiff. Veckans mat känns inte lockande.




Måndag
Vaknade upp och insåg att det var -12°C ute, ljuvigt! Vi bestämde oss för att promenera till skolan istället för att ta bussen. Det var mysigt fast kallt om näsan. Ögonfransarna frös och blev helt vita, klibbade ihop ganska snyggt med. Men det var en riktigt skön morgonpromenad, det är ju trots allt en bit att gå.

Fick ÄNTLIGEN det efterlängtade smset från Telia att jag var välkommen att hämta min iPhone och lämna tillbaka min lånetelefon. Som tur var så var jag föreberedd (vilket jag varit i en vecka) och hade lånetelefonen nerpackad i ryggsäcken. Efter skolan blev det första bästa bussen till centrum och jag fick tillbaka min iPhone, eller en utbytesmobil. JIPPI!

Vi gick in i en av galleriorna för att fixa lite julklappar och så. Där står en tjej från en optikerbutik och erbjuder gratis snabb-synundersökning. Precis vad jag ville ha men har varit för snål för att boka! Det visade sig vara precis som jag anade, jag är närsynt. Så det blev en synundersökning bokad tills i morgon eftermiddag kl 16.

Ingen av oss orkade laga middag & vi hade en del kvar i matkassad = pizza!

next step

Håller just nu på att få klänningen snörad!


Jag är GRYMT nöjd med allt! Har nog aldrig varit det förut, känns konsigt :) Tänk att även perfektionisten Moa kan bli nöjd ;)

bal på ingång, moa på utgång

BAL PÅ GÅNG!
Nu efter ca 2.5h har jag gjort klart min frisyr... VOILA.






Kommer bättre bilder såklart, detta vart bara en liten apptitretare ;)

Nu ska det sminkas sen när mannen kommit hem ska han få äran att ta på mig balklänningen. Han tror det kommer ta en kvart.. Sist tog det en halvtimme för tre pers-- GOOD LUCK ;)

Eftersom det är gammeldags maskerad som tema så ska man ha halvmasker på sig. Jag fixade min genom en kompis igår, jag skulle få låna. Men idag hörde hon av sig och sa att hon var tvungen att ha den själv. Så tur som jag har så åker supersnälla David in till stan för min skull för att fixa en mask åt mig! TACK!

Får det lov att vara en apelsin med nalle på köpet?

Tog en paus i mitt städande. Tänkte äta upp apelsinen jag köpte i tisdags. Har lagt apelsinen i en skål och satt en nalle ovanpå. Jag lyfter nallen för att komma åt apelsinen. Tittar ner i skålen - apelsinen är borta! Tittar på nallen - som har en apelsin i rumpan...



Försöker rädda nallen...

Forseeeeeeent, redan fastnat..

Nu har jag hunnit dammsuga det nya rummet, flytta in garderober och bokhylla. Ställt in alla sakerna i bokhyllan. Sorterat pappershögar. Sorterat bort sommarskorna och packat ner dem i en låda.

Nu ska jag plocka alla kläder som av någon anledning ligger precis överallt..

FINALLY!

Äntligen, äntligen ÄNTLIGEN så ska jag få dra min efterlängtade vals med snabeldraken!
Med andra ord så har de varit här idag och tapetserat klart vårt f.d skabbrum. DET BLEV SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ SNYGGT! Ett extremt stort tack till Lulebo :)

Så städningen som jag längtat efter att få göra i ca 2 veckor nu ska jag äntligen få göra. Tro inte att några dammråtter kommer undan här inte för här kommer jag!

Såååååå lycklig är jag!

Nu är det på med skurhandskarna som gäller


Bild på vårt nya rum får ni inte förens jag är klar ;) Snart då alltså!

chockerande lyckosamtal = avundsjuk

Mamma ringde just. Hon sa att hon var på Abercrombie. Jag blev helt till mig, Abercrombie & Fitch är den absolut bästa affären jag någonsin varit i. Man kan känna på lukten när man börjar närma sig en sådan affär. Fast nu luktar jag lika dant som affären. Jag kunde inte hålla mig ifrån att köpa parfymen när jag fått reda på att det är just den parfymen som luktar i affärerna. Det finns endast två Abercrombie & Fitch affärer i hela Europa, mamma befinner sig i den som är belägen i Köpenhamn. Jag önskar att jag var där med henne! Fast plånboken hade fått ett rejält hål och jag hade antingen fått svälta resten av månaden eller leva på nudlar. Men jag hade inte fryst det minsta, det är en sak som är säker så det hade varit värt det. Det hade verkligen varit värt det. Och nu sitter säkert mormor & tänker, hmm undra vart hon skulle stoppat de kläderna - hon har ju så många redan! Tråkigt nog så har du alldeles rätt i det :)

Just nu sitter jag och mina pojkar hos Marcus och pluggar. Några gör fysik och några matte. Jag kör på matten! Det går ganska bra, fast just nu är jag ovän med facit. Det envisas med att ha fel, för jag är säker på att jag har rätt.

Målerifirman har lovat att vi ska ha fått nya tapeter tills fredag förmiddag. Eftersom de ska både spackla igen alla håligheter i väggarna och måla taket krävs det mer än en dags arbete. Vi har haft rummet tomt i över en vecka och de saker som stod där står utspridda i resten av lägenheten - ganska kaosaktigt. Vi har även låtit bli att städa på ca två veckor så det börjar bli ruskigt dammigt och smutsigt. Så nu vill jag bara att det ska komma upp nya tapeter, mest för att jag ska kunna städa lägenheten då. Ska bli spännande att komma hem & se vad de har hittat på!

Jag saknar min telefon enormt mycket, min gamla vill inte längre ta emot sms.. Nu har jag fått reda på att jag kommer få en ny telefon så jag väntar bara på att Apple ska skicka den till Telia så jag kan ta första bästa bussen dit och hämta ut den. Hade tänkt hitta ett skal tills dess men det verkar ganska svårt när man är så kräsen som jag!


Ni skulle sett så stora snöflingorna är, det är helt underbart!

mandeltjuven som var på sittning

Torsdag
Stannade kvar i skolan efter föreläsningarna för att sedan åka till Ica/slemmis och handla ingredienser till förrätten och efterrätten som vi skulle laga till sittningen. Några av oss Idesixare samlades hos Lisa och fixade pannacotta till eferrätt och ostgratinerade vitlöksbaguetter med tomatsalsa. När jag kom hem vid elva på kvällen fick jag knappt komma in i sovrummet, jag stank tydligen vitlök hela jag.. MUMS! Kan nästan tro att jag varit en snabbis i Thailand.

Fredag
Tog mig själv en sovmorgon, skulle vara repititon på matten den första lektionen och sist det var repetition blev jag så besviken på läraren - han lärde en ingenting! Sovmorgon var ett bra val! Efter fysiken cyklade jag hem. Kom hem till en underbar Tim som hade plockat iordning massor i lägenheten :) Jysk kom och levererade ett nytt köksbord eftersom det var sprickor i det vi köpt.. Vi oljade bordet, försökte hänga upp julstjärnan (dock ville den inte fungera :()
Sen tog vi en promenad till Ica för att köpa något festligt att laga till middag. Vi bestämde oss för att lyxa till det när vi såg att ryggbiffen kostade 129kr/kg. Så till middag lagade vi rostade rotfrukter (rödbetor, jordärtskockor och potatis) med hemmagjort vitlökssmör till. Riktigt gott må jag säga!



Lördag
Sittning på G! Hela dagen ägnades åt att fixa till sittningen, jag tycker det blev ett mycket lyckat resultat! Dock när  vi provstartade spisen (tack o lov att vi gjorde det!!) så börjar det ryka som tusan och stinka bränt i hela lokalen. Det visade sig att de tidigare gästerna inte rengjort ugnen --> deras måltid låg kvar där och hade växt en aning. Hårig & fin med en härlig doft. Detta ledde till att vi nästan fick utrymma hela lokalen. Som tur var så bodde hon som hade hand om lokalen väldigt nära och kom dit med sin privata spis. Våra gäster verkade ha en bra kväll så det hade jag med! Även om de flesta har dåligt minne från kvällen... Så många bilder hann det inte bli, min kamera var nästintill död tydligen. Och min kära iPhone är ju på sjukhuset och ska bli omplåstrad så den kunde jag inte ta några kort med.

Temat för kvällen var rött :)

Jag passade på att diska de flesta glasen under kvällen eftersom den urkassa diskmaskinen som fanns strejkade.. Så som tur var slapp jag komma och städa på söndagen.

o-omvändbar bild..

Fick även höra på sittningen att folk i klassen läser min blogg, vilket var riktigt kul - fortsätt så ;)



Söndag
Det gick inte några bussar och cykla över en mil i snorhal terräng var jag inte sugen på, så jag var riktigt glad att jag hade städat på lördagsnatten!

Hade en hel del vitlökssmör över sen i fredags & jag fick en snilleblixt som ledde till en av de godase fläskfilérätterna jag ätit!!

Helstekt fläskfilé med vitlökssmör
Vitlökssmör:
Persilja
Vitlök
Smör
Salt

Bryn den saltade & pepprade filén i en stekpanna så att den får fin färg runt om. Skär den sedan i skivor som du placerar en en smord ugnsfast form. Ovanpå varje skiva lägger du en klick vitlökssmör. Gör klart filén i ugnen på 225°.

Smöret smälter ovanpå filén och det blir himmelskt!!!
Ett tips som jag tänker testa är att göra klyftpotatis till som jag har gräddat i ungen innan och sedan placera filébitarna med smöret ovanpå potatisen. Och passa på att göra en smarrig sås av skyn!





Måndag, tisdag och vips så var det onsdag!
Hade fysiklaboration idag inom värmelära. Jag arbetade med David och vi lyckades både genomföra laborationen samt bli godkända, jippi! Tog bussturen om stan hem för att hämta ut min Thomas Sabo-berlock som varit på lagning, tillbaka fick jag en ny :)

När vi kom fram till porten till lägenheten slängde jag en blick mot postlådan, den var så full att locket inte gick ner. Det visade sig att ett stoooort paket gömde sig i postlådan.
Jag sprang upp till lägenheten och rev upp paketet som var från mum&dad. Ut rasar det en himla massa julkolor, pepparkakor och en check från MAXI här i Luleå. Jag blev så lycklig att jag rev upp en kola så fort jag kunde och stoppa den i munnen. Tim bara tittade på mig och skakade huvudet och säger;
- Jaa du Moa, du är speciell du!
Och kan ni tänka er att det finns hopp för även mig, MJÖLKFRIA PEPPARKAKOR!


Idag åt vi karré med klyftpotatis, rödbetor, palsternacka och jordärtskocka och vitlökssmör. Lite av det vi hade hemma med andra ord :)


Och förresten, julkalendern är ju HUR BRA SOM HELST! Jag har tillochmed lyckats få Tim intresserad ;) När jag sett klart dagens avsnitt längtar jag som tusan efter att få se nästa dags avsnitt, den är riktigt bra med andra ord!! Så har ni inte sett den borde ni göra det typ nuuuuuuuuuuuuuuu.

Vi har upptäckt ett problem här hemma... Varje gång vi ska dricka glögg - vilket händer ganska ofta nu i juletider så får vi skålla och skala nya mandlar. Vi har försökt lösa problemet genom att skålla många mandlar åt gången för att slippa göra det nästa gång. Där dök ett nytt problem upp, mandlarna har nu tre gånger försvunnit spårlöst och varken jag eller Tim har någon aning om vart. (Det är vad han säger iaf. Hmmm....) Så idag ska vi "dokumentera" vart vi ställer dem!

På lördag ska vi på bal som Tims festkommité ordnar, en riktigt fin sådan om jag förstått det rätt. Jag pillade lite och fick en idé om hur jag ska fixa lite i håret;

Tyckte denna flätan blev enormt outstanding och fin så några sådana blir det nog!

RSS 2.0