Tiden har fått ben, den springer iväg

Onsdag
Onsdagskvällen blev lyckad! När vi  befann oss på den bestämda platsen så visade det sig att det var fler som hade fått samma instruktioner. Det var vi från Idesix och ett gäng från Julius som skulle spendera kvällen tillsammans. När vi väl stod där hade vi ingen aning om vad som skulle hända så folk började gå runt på parkeringen för att försöka leta efter ledtrådar. Pling pling så fick några i gruppen sms där det stod att vi skulle leta vid trapporna på huset bakom oss. Där fann vi en lapp som löd;

Hej!
Under kvällen ska ni tillsammans bygga tidernas bästa sällskaps och dryckes-spel!
Ett kortspel, brädspel eller kanske ett spel där man ska komma längst med pappersplan?
Valer är Ert och ni har dessa papper och pennor att leka med!

Kom ihåg att det kan vara en bra idé att inte vara utomhus!

Vi gick in o började knåpa på ett spel. Det slutade med ett spel byggt på en dröm som en i gruppen haft någon natt innan. Reglerna har ni här;



Spelet blev riktigt lyckat och skratten ekade hela kvällen! Jag sammanfattar resten av kvällen i bilder;



Två andra sektioner på skolan hade fått samma uppdrag så vi möttes upp och testade varandras spel. Vårt vann helt klart, men här är iallafall en tjuvtitt på deras;




Torsdag
En galet lång dag i skolan med tre pass fysik = 4.5 timmar fysik! De första två passen var labb, sedan ett teoretiskt pass. Vi är indelade i olika labbgrupper och alla grupper fick olika laborationer att genomföra. Laborationerna gick ut på att man skulle mäta olika variabler och genom det få ut en formel. Vår labb var att mäta vattens flödeshastighet i olika typer av rör och få ut en allmän formel. Svårare än vad vi kunde ana men vi ska lyckas! Här meckar Oliver med materialet.


Till middag blev det kasslerlåda. Tror jag har fått receptet av tvillingarnas mamma Jeanette en gång i tiden. Antar att det inte alls är likadant nu, jag har ju en svårighet att hålla mig till recept utan att mixtra! Världens enklaste, goda, snabba och billiga måltid. Perfekt i matlåda dessutom. Lite som en dröm för en student ;)

Kasslerlåda
Skivad kassler
Vispgrädde
Felix chilisås
Ost
Tomatpuré
Ketchup
(Tabasco)
Kryddor, (salt, peppar, lawry's)

Vispa grädden fluffig och vänd sedan i chilisås, tomatpuré, ketchup och kryddor efter smak. Det krävs en hel del.
Skiva kasslern och lägg i botten på en smörad ugnsfast form och bred chiligrädden ovanpå. Avsluta med ett lager riven ost ovanpå grädden. Grädda mitt i ugnen på ca 200° Servera med kokt ris.





Fredag
Jag var ledig från skolan i fredags men tog mig dit ändå för att plugga ihop med David. Det var meningen att vi & Tim skulle till Storheden och Maxi efteråt men det hann vi aldrig med. Istället cyklade vi hem och fick plötsligt för oss att ut & springa en runda. Eller Tim fick för sig att jag skulle följa med rättare sagt. Nämnas bör ju att springa är det absolut värsta jag kan tänka mig göra. I vilket fall som helst så gick jag med på att springa till affären för att handla julmust och pommes till middagen. När vi väl var framme vid affären som ligger löjligt nära skulle jag nog kunnat svimma pang bom. Jag kom dit och en liten bit tillbaka iallafall. Får se när nästa springtillfälle kommer, tveksamt om det finns något sådant ;)

Kvällen spenderades i soffan med..

Bilden får vara sne eftersom bilden egentligen är rak men bloggen tydligen gillar den sne.. Konstigt det dära.



Lördag
Jag spenderade dagen med att storstäda lägenheten inför gästerna som skulle komma på kvällen. Jag hade lovat att bjuda de som hjälpte mig att flytta på middag så jag passade på att göra det igår.


Till förrätt fick de baconlindande smördegsrullar med sallad & cocktailtomater


Till varmrätt serverades det rostade rotfrukter med köttfärshittepå!

Köttfärshittepå
Färs:
800g oxfärs
3 ägg
Paprikapulver
Lawry's
Salt
Peppar

Blanda detta till en smet som du sedan delar upp i två delar. En av delarna trycker du ut i en smörad ungsfast form.

Fyllning
2 tomater
150 g förstekt purjolök
1 mozzarella
2 st kebabfeferoni

Lägg fyllningen ovanpå det första lagret färs. Lägg sedan nästa lager färs ovanpå.

Topplager
1 tomat
1 mozzarella

Fördela skivad mozzarella ovanpå färsen och avsluta med skivade tomater. Gräddas på 200°.

Ett tips är att hälla över skyn som blir och göra sås på den :)

Till detta serverade vi rostade morötter, potatis och palsternackor.



Jag antar att maten gick hem.......


Bättre resultat kan man inte få :D

Kvällen avslutades med en Tjoorunda, Gurka och något annat stress-spel.





Söndag
Idag ska vi på bio, jag, David, Oliver och Marcus. Får se om Tintin är bra :) I morgon ska vi förhoppningsvis få finbesök och nya kläder..




Kommentarer
Amanda

Är det jag som är lite sen på det eller står köksbordet nu mera ut från där kylskåp å frys var innan?

2011-11-06 @ 17:19:06
Moa

Nja vet inte om jag ska säga ja eller nej.. Men att bordet är flyttat har du helt rätt i! Det står för tillfället i vardagsrummet så det är de fönstret du ser i bakgrunden :) Varför det gör det får du reda på i morgon ;) Thihihihi

2011-11-06 @ 22:08:16
URL: http://isgran.blogg.se/
Anonym

ahh visst ja, gardinerna är inte de som är i köket nej! men då såg jag inte halt felfel då :) hoppas det blir finfint i köket med de nya tapeterna och att du slipper skarvarna.

2011-11-07 @ 21:57:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0