FÖRSTA TENTAPERIODEN ÄR ÖVER!

TENTA-P ÄR ÖVER! Hurra hurra hurra :D

Torsdag
I torsdags lagades det kycklinglår, potatistrillor och katarellsås. Det var riktigt mumsigt! Det var nära att allt blev kattskit när blombudet plötsligt kom och ställde till det ^^



Passa på att köpa kycklinglår på extrapris, de såldes för 19:90 för någon vecka sen. Dock är det absoluuuuut inte min favorit, tycker inte om att pilla på sånt. Så jag passade på att göra resten av måltiden lite godare!

Kycklinglår & potatistrillor
Kycklinglåren la jag i en smörad ugnsfast form, kryddade med salt peppar paprikapulver och lawry's. La små smörklickar på toppen för att få ett krispigare skinn (finns inget bättre!). Potatisen skar jag i trillor och ringlade olja över & lite smörklickar här och där. Båda två in i ugnen bredvid varandra på 200° och det blir kanonbra. Vänd potatisen lite då & då. Passa även på att ösa över skyn från kycklingen på låren för att den inte ska bli torr.

Kantarellsås
Gjorde en superenkel men ack så god kantarellsås med kantareller plockade hemma i de skånska skogarna!
Jag använde mig av ca 2 dl förvällda kantareller som jag la i en kastrull tillsammans med en stor klick smör. När det börjat fräsa lite pudrade jag över lite mjöl och rörde runt tills där inte var några klumpar kvar. I med en skvätt grädde, ca 3dl matlagningsgrädde. (Beroende på hur lyxig sås man vill ha ;)). Smaksätt med lite kryddor, köttbuljong och soja. Ett gott tips är att hälla i skyn som blir av kycklingen! En klick svartvinbärsgelé brukar också göra susen!

Fredag
Gick upp tidigt för att göra den efterlängtade tentan i ekonomikursen. Fast den var mer fasad än efterlängtad. Till min förvåning var det flera i klassen som hade haft samma svårigheter som jag med att plugga in den. Vad resultatet kommer att bli har jag absolut ingen aning om. Läraren kommer i vilket fall som helst ha ganska roligt när han rättar den ^^

När jag cyklat hem åt jag lunch med Tim för att sedan ta bussen med honom in till centrum. Jag köpte skidfodral, så jag kan få skidorna med mig till Italien och skydd till min blivande iPhone. Amanda gjorde mig riktigt glad häromdagen när hon sa att den 31'a är på måndag och inte på tisdag som jag trott. Om jag hade bott kvar hemma i skåne hade jag fått telefonen redan igår :(

Jag hittade en supersnygg pälsmössa i stan, men jag får drägla lite till tror jag. Varm var den iallafall! Vi avslutade vår runda i centrum med storhandling på Willy's. När vi handlat ungefär hälften kom Tim på att vi kanske inte skulle stoppa ner mer i vagnen eftersom vi skulle behöva bära hem det med...

.. det var knappt att vi orkade!

På kvällens meny stod det Pommes & lövbiff. Fast först lite förrätt;

Tomat varvad med mozarella. Lite olja & kryddor på det!


Middagen var utsökt!


Det bästa var såsen..


Tydligen är det konstigare att äta sås med sked än att äta popcorn med sked, men jag är lika glad för det!


Efter middagen gick jag & la mig en stund. Blev sedan väckt och ledd in i badrummet som var fyllt av ljus och film var riggad och badkaret upptappat! Kanonfredag med andra ord :)

Lördag
Ligger fortfarande kvar i sängen. Skulle gått upp för ca 2 timmar sen för att springa en runda. Men det tyckte inte mig hemska skallebank, fy tusan för den. Ska göra ytterligare ett försök med att sova bort den, kan ju hoppas att den hoppar till himalaja istället!

Ikväll ska vi ha inflyttningsfest/förfest till tentaröjjet på STUK. Kommer bli skojskoj!

Det sa pling på dörren

Helt förskräckt sprang jag in i garderoben och försökte hitta något att ta på mig, nyduschad som jag var. Tim öppnade så länge och jag hör dörren stängas igen. In kommer han med en bukett blommor och säger att jag har fått ett blombud.

JAG HAR FÅTT BLOMBUD!

Om någon vill göra mig riktigt glad så är det genom ett blombud, det är något av det bästa jag vet! Trots att jag bara fått två i hela mitt liv ;) Finns det något som kan göra en mer nyfiken?



Jag rev och slet för att få upp pappret så snabbt som möjligt och innuti hittar jag en söt lapp;



Jag blev så lycklig :D Den vackra buketten ser ni här!



Denna misslyckade kväll fick just en vändning!

livet på en pinne, pinnen brast

Igår var det mattetenta från 09.00 till 14.00. Den kändes ganska okej, så jag hoppas att snubben som kommer sätta de röda kråkorna på den också tycker att den var okej och godkänner mig. Men vem vet! Jag svarade visserligen inte som man skulle på alla uppgifterna men här får man ju tydligen poäng bara man försöker, så jag hittade på lite :) Över lag var den mycket enklare än vad jag hade föreställt mig vilket var bra!

Sista uppgiften brukar alltid bestå av tre olika alternativ där man endast får välja ett. Alternativen har i de tidigare tentorna alltid varit bevis av olika satser. Så då tänkte ju Moa vara smart och lära sig ett antal bevis som dykt upp på tentorna för att garantera att få de poängen. Det gjorde jag minsann också! Jag nötade in alla de uppgifter som varit återkommande på de äldre tentorna. MEN! Vad tror ni de har gjort?! Jo alla de uppgifter som jag verkligen kunde var i den sista uppgiften, så fick man bara välja en såklart! Dock är jag ju stensäker på att jag får de poängen men lite trist ändå.


Efter tentan var det bara att börja plugga på nästa tenta, tentan i ekonomin. Den kommer antagligen gå aningen sämre men jag ska ge den en chans! Har pluggat som tusan både idag och igår, får se om det gav något :)


Till middag igår skulle vi ha fläskpannkaka enligt menyn. Fast vi misslyckades ganska rejält.......
Som Tim sa; Det ser ut som en "sockerkaksfläsksugnspannkaka med marängtwist"
Smaken var där iallafall vilket kanske var tur det!


Inte nog med det, jag har tänkt uppgradera mitt abonnemang och slösurfade lite igår på CSN-kortets hemsida, (en sida med rabatter för studenter). Av en slump söker jag på iPhone 4s och inser då att den finns hos Telia, med just det abonnemanget jag vill ha samt att den är 1000kr billigare! I samarbete med CSN-kortet då förstås. Sedan får jag Spotify premium på köpet i ett år och 20kr billigare abonnemang varje månad. På ca 2 sekunder hade jag avbokat min beställning hos Apple som skulle levereras ca den 14 november och beställt den hos Telia istället. Om allt går som jag vill att det ska så har jag den i min hand den 31 oktober, nämligen PÅ TISDAG!! Big difference there :)

t e n t a n ä s t a

Att jag inte har berättat att det snöade häromdagen är ganska sjukt! Jag hann ta ett bildbevis innan snön var ett minne blott


Igår när Tim skulle koka ris till sin middag sa min thailändska riskokare för 100kr plötsligt pang. Vet inte vad det kan betyda på thailändska men tolkar det som att han har gett upp och gått i pension vilket innebär att jag kommer att hjälpa honom till graven.

Hejdå min kära vän, du överlevde trots allt 3 kokningar........

Synd att du ska vara så attans snygg bara!

Idag har dagen återigen bestått av matematik. Tenta i morgon kl 09.00-14.00, så håll alla fingrar & tår du har för mig så blir jag glad :) Lagade den enda fiskrätten jag äter till middag idag för att göra ett sista försök att höja intelligensen innan provet!

Moas ugnsbakade fisklåda
1    paket findus torskfilé
1    knippe dill
5cm purjolök
2 tomater / flera små cocktailisar
smör
potatis

Smöra en ugnsfast form och klicka ut smör i formen. Hacka dill, skiva purjolök och tomat. Lägg ett lager purjolök underst i formen, sedan lite dill. Lägg skivor av torskfiléblocket ovanpå bädden. Täck filén med resterande purjolök och dill. Lägg de skivade tomaterna överst med lite smörklickar. Salta & peppra. Gräddas i ugn på 200° i ca 25-30min. Serveras med kokt potatis!




Att det endast blev en pytteliten fiskbit kvar efter middagen tolkar jag som att det var gott ;)

Nu ska jag slappna av med Hitta Nemo i sängen innan jag somnar så jag kan få tankarna på något annat än mattestress! En kopp te ska det bli med, måste testa äppelpäppel som jag fick av Amanda.

dan före dan före dopparedan

Fast nä så bra är det verkligen inte, men det är månaden före månaden före dopparedagen! Tenta på onsdag, matte 1 ska klaras av och just nu känns det bara sååååååå bra! Får väl se om jag har samma känsla när jag lämnar provsalen på onsdag - brukar inte vara så tråkigt nog. Men det kan vi väl ändå på?!

Har pluggat matte 7 timmar idag i skolan. Medans jag räknade på hade pojkarna skoj på tavlan..


Har just ätit middag, rester! Waow vad jag älskar rester.. Nä. Men jag önskar att jag gjorde, det hade varit så bra! Nu när man är student har man inget val utan får allt tugga svälja och vara glad :) Lyckades trolla det lite bättre i alla fall;


Här ser ni de snygga underläggen med! För endast 15kr/st blev de mina :)

OM EN MÅNAD ÄR JAG HEMMA & MYSER NU! Mest myser jag med Caspian, vare sig han vill eller ej. Han har faktiskt inget val :) Men han brukar vilja som tur är!

Har varit duktig och gjort upp en matlista för veckan, den är nästan klar !

Matsedel v. 42
Måndag: Fläskfilé & klyftpotatis med brunsås / kycklingspett & ris
Tisdag: Fiskgratäng & potatis
Onsdag: Fläskpannkaka
Torsdag: Pasta & bacon
Fredag: Pommes & lövbiff
Lördag: Kaaaaanske ett försök till Pandaexpress Orange Chicken.
Söndag: Hemligt. Eller så har jag bara inte kommit på något. Förslag?

Klockan är 19.39 och jag ska inta sängen. Ska bli så skönt :)

Kalasbra!

Mitt finbesök överraskade med ett riktigt fint...

..paket när hon kom. Den innehöll detta söta..


.. lilla pyre! Han har redan tagit Tims plats i sängen ;) Tack så hemskt mycket!!

Vi promenerade till skolan & jag gav henne en rundtur där, om i fall att hon skulle tröttna på att jobba så kan hon ju alltid flytta till Luleå och börja plugga här lixom ;) Efter skolan tog vi bussen till stan & tittade lite i affärer. Jag köpte tabletter till köksbordet och en julklapp till Caspian. På kvällen så kalasade vi till det med Amandas favorit, nämligen tacos!


Efter maten introducerade jag kortspelet Tjoo för dem. Det gick hem ganska bra och blev snabbt en favorit! Vet ingen förutom jag som inte tyckt om det på direkten. Fast det var på den tiden jag bara förlorade hela tiden ^^

På lördagen fick vi för oss att baka. Det bakades blandannat mammas fantastiska solrosbröd som jag försökt få henne att baka hur länge som helst. Så nu när jag har ett eget kök så kan jag ju passa på :)


Solrosbröd

Blanda:
50 gr   jäst
2 dl     vatten
3 dl     gräddfil
2 tsk    honung
2 msk  olivolja
1 dl     solrosfrön

Tillsätt:
5 dl     rågsikt
7-8 dl  mjöl     (stod 8-10dl med notering ”mindre mjöl”)
Arbeta tills degen knappt släpper bunken.

Tillsätt 1 tsk salt och knåda i 2 min. Forma till limpor och låt jäsa i 30 min. Bakas i ugn på 200° i ca 30-40min.

Fast jag valde att baka ut det på plåten och skära i rutor. Perfekt att frysa för att sedan värma i micron och få varma mackor till frukost!

 

När vi ändå var igång så bakade vi Laila Lindholm's Chocolate Chip Cookies medans vi väntade på att brödet jäste.

 

Chocolate Chip Cookies

Ingredienser grundrecept:
120 120 g mjukt smör
1 1 dl råsocker
1 1 st ekologiskt ägg
1.5 1.5 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl havregryn
0.5 0.5 tsk bakpulver
0.25 0.25 tsk salt
100 100 g choklad av valfri smak (se nedan)

1. Grundrecept: Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget
2. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och riv limeskalet, blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.

Jag la till 1/2 dl havregryn samt 1 dl hackade hasselnötter för bättre form och godare smak. Glömmer aldrig när min syster ringde och frågade mig om dessa kakorna. Hon började som vanligt med "Moa, du som kan allt... hur stora ska chokladbitarna vara när du skrivit lagom stora?" Precis såhär är lagom stora;

Sedan påbörjade vi kvällens middag och efterrätt. Efterrätten blev chokladmousse med polkagriskross. Värmde vispgrädde och choklad i ett vattenbad för att förhindra att chokladen bränns och att grädden kokar, då blir den nämligen inte vispbar. Amanda fixade polkagriskrossen;


Till middag blev det helstekt fläskfilé med sallad, klyftpotatis och sås.

Vi marinerade fläskfilén i soja, olivolja, lawry's, peppar, salt och honung. När den fått dra till sig marinaden i kylen några timmar stekte vi den så att den fick en fin yta. Sedan hällde vi över den resterande marinaden och en skvätt vatten för att låta den puttra under lock och bli klar samtidigt som potatisen gottade sig i ugnen. På skyn från marinaden gjordes det en supergod sås med lite grönmögelost, grädde och gelé i. Ett superenkelt sätt att fixa saftig och god fläskfilé på!

Efterrätten slutade såhär;

Den var gudomligt god! Och alldeles för mycket ajaj för en laktosintollerant mage.....

Efter maten trillade gästerna Marcus & Oliver in för att hänga med & basta lite. Det blev en mycket bra kväll! Den avslutades även den med Tjoo, det kommer bli en tradition!

 

Och idag så har dagen spenderats med matten i skolan..

 

Today is the day!



Idag kommer Amanda!

Gratis smakar ganska bra ändå

Dessa legendariska skrabbelucker alltså! Jag är nog mer eller mindre påväg att införa en tradition här i Norrbotten.. Igår bakades det nämligen skrabbelucker IGEN. Sicken tur att det är så gott :) David & Marcus var här nästan hela dagen och vi pluggade, pluggade,pluggade och pluggade. Vart man än vänder sig så känner man verkligen av vilka tider det är, tentatider.. Nog om det, det gör inte tentorna lättare bara för att jag tjatar om dem :) Vi har faktiskt uppfunnit en ny skrabbeluck! När vi ändå höll på så kom Marcus med den utomordentliga idén att man skulle ju kunna blanda i lite kakao och vaniljsocker i de där konsiga filurerna. Sagt & gjort..



För att inte misslyckas totalt så körde vi 50/50!



Fastän det ser ut som något helt annat än något ätbart så var det utsökt! Så för alla som gillar skrabbelucker så borde ni testa dessa :) För er som inte testat (OCH MÅSTE) får ni receptet här;

Skrabbelucker
2 ägg
2 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 krm salt

För de med chokladsmak så tillsätt 2 msk kakao och 2 tsk vaniljsocker (Y)
Stek på svag värme & låt dem vara lite kladdiga i mitten för bästa resultat!

Idag for vi till skolan vid nio och kom hem vid halv 7. Var en riktigt trevlig dag i skolan med endast plugg :) När vi gick till Ljusgården så möttes vi av en pall full med gratisblock från Studieblocket. Vi väntade med att roffa åt oss tills vi gick hem, då var där endast 3 lådor kvar. När vi gick var där bara två kvar.....



Den som kom på att gratis är gott är ganska genialisk, nästan lika smart som den som kom på idén med ett gratis studieblock som förövrigt är det bästa block jag haft! TACK.

Vi tog paketet på pakethållaren (den var verkligen lämpad för paket!) och cyklade hemåt. Vi tog en sväng inom Coop för att hämta mitt paket på posten som innehöll inget mer än..


.. kurslitteraturen till läsperiod 2; matte2 och fysik1. När jag ska ha både matteböckerna och fysikböckerna med mig samma dag ska jag nog anlita en myrstack som ska få äran att bära mig och mina böcker fram&tillbaka från skolan :) Jag kan slänga lite sockerbitar på vägen så de vet vart de ska gå.

Till middag lagade vi risotto, fick nog höra minst 3 gånger av Tim att det var riktigt gott. Sånt som får en att fortsätta vilja laga mat :D



Risotto
Bacon
Purjolök
Vildris (Coops alternativ är bäst!)
Köttbuljong
Vitpeppar
Färska champinjoner
Kryddor efter behag (i mitt fall Lawry's!)

En riktigt billig och underbart god måltid!

Hemresa bokad!

Puuuuuuuuuuuh!

Nu är redovisningen av vårt projekt över... Och  det gick galant :D Vi redovisade vår undersökning av StiL-sportcenters budgetering.

Detta firar vi med att Caspian säger Hej!


Ni skulle sett som han skrattade häromdagen när vi skypade. Moster fick för sig att göra fula miner och roliga ljud! Det slutade med att vi alla tre satt och gapskrattade :D

När jag skulle ta min rajserbajk till skolan idag kändes det som att jag rullade mer bakåt än framåt! Som det blåser alltså, jag är glad att jag inte har peruk för den hade varit i Haparanda vid detta laget ;) Jag trodde inte att det var praktiskt möjligt att "blåsa omkull" på en cykel, men i morse var jag så nära att jag fick hoppa av den. Ovanpå all härlig blåst regnar det så underbart med, ovanligt!

I'm coming home, I'm coming home, tell the world I'm coming home.

Igår gjorde jag något mycket bra! Jag bokade flyg hem den 24e november :D Och tänka sig att jag inte behöver betala ett enda öre... Man är ju trots allt nästan smålänning, fast jag är smart också! Luleå Tekniska Universitet ser gärna att studenter blir så kallat Hemresande Studentambassadörer. Detta innebär att du får gå en utbildning för att sedan åka ut till gymnasieskolor och berätta om LTU och livet som student. Pricken över i'et är att de då betalar resekostnaderna samt att om man lyckas komma in i ett klassrum och föreläsa så får man 600Kr. Det passar mig alldeles perfekt med andra ord! Kontaktade min kära gymnasieskola Ekbackeskolan redan samma dag jag gick utbildningen & nu har de en sal bokad till mig tills den 25 november! Sen passar jag ju på att stanna hemma tills den 28e och bli lite bortskämd av mum&dad. Får se att de håller ställningarna där hemma nu när jag varit borta ett tag, tveksamt!

Nu är det bara tentaplugg som gäller, nöta nöta nöta! På fredag får jag finbesök av ingen mindre än Amanda, ååh vad jag har längtat :)

SE UPP I BACKEN!

Igår berättade jag ju aldrig om helgens höjdpunkt! Vi åkte nämligen till Norrbottens största alpina skidbytardag för att se om där fanns något passande. Det var bra mycket bättre än vad både jag & Tim hade förväntat oss! Det bästa av allt var att där fanns ett stort urval splitter nya skidor och hjälmar till riktigt reducerade priser. Precis vad jag ville ha :) Och visst hade jag både skidor och hjälm på axeln när vi gick där ifrån, det matchades med ett riktigt stort leende hos mig! Skidorna är egentligen litta för långa, men de i rätt längd vart vita med lila blommor - nä fy tusan, någon måtta får det vara! Så det blev ett par läckra svarta Nordica Carvingskidor för 2350:- nypris var ca 5000:-! KAPELI KAP :D Hjälmen gav jag ynka 500kr för (Y) Även den splitter ny och galet skön :)
Nu kan ni tro att jag är redo, så se upp i backen - sju hål i nacken!


Idag hade jag och David bokat in oss på en lunchföreläsning för att bli studentambassadörer. Det innebär att man åker hem till sin gymnasieskola och berättar om Luleå Tekniska Universitet och om hur livet som student vid ett universitet/högskola är. Ännu har jag inte kommit till det bästa, de betalar resan åt en PLUS att man får 600kr om man lyckas få komma in i ett klassrum och prata. Ja, ni läste rätt och det är alldeles för bra för att vara sant. Så det var klart att lilla Moa ska bli studentambassadör. Inte nog med det, vi fick lunch på utbildningen också....
... och ja, jag lyckades klämma ner hela!


När vi sedan hade vår sista ekonomilektion på eftermiddagen var där ett gäng studenter på väg ut med en rullvagn full av kaffe, smörgåsar och wienerbröd. "Ta för er om ni vill ha!" Ni kan nog knappt ana rusningen ner när ett gäng studenter hör ordet "gratis". Ibland ska det löna sig att komma i tid! Att de var alldeles varma och nybakta gjorde inte saken sämre :D


Till middag fick jag äntligen....
(Visst är mitt pyttestekjärn sött!)

... mina efterlängtade hemmalagade hamburgare!


Tim har föresten varit duktig och satt upp lite bilder här hemma. Jag hade alla ramarna förberedda hemifrån så nu efterlyser jag bara lite bilder på honom!

Säg det till alla, jag är på väg!

Nu har jag hunnit baka både pizzabullar och scones..
Och de var precis lika goda som de ser ut att vara :)


I torsdags hade vi projektmöte hemma hos Marcus och ni kan inte gissa vad han bjöd på...
... nämligen GLÖGG! Det var sagolikt gott och jag ska inhandla det så fort jag bara kan :) På onsdag är det jultema på STUK, ni kan räkna med mig där. Det skulle vara glögg, pepparkakor, julpynt och allt det där som det ska vara. Får se hur många jag lyckas få med mig! Kul att det finns fler julgalna människor än jag.


David följde med mig hem efter projektmötet för att plugga matte. Eftersom jag pratat så mycket om de där skrabbeluckerna så fick vi för oss att baka det till kvällsmat. Det blev godkänt och mycket gott! Billigt och bra också :)
I torsdags hade vi smått hjärnsläpp, vi hade tagit upp oxfärs ur frysen för att laga spaghetti och köttfärssås. Men då jag redan ätit det två gånger på en vecka var jag inte alldeles för sugen.. Jaha, vad kan man då trolla fram med oxfärs?! Vi bestämde oss efter många om & men för att göra kebabpaj/tacopajen. Det blev hur gott som helst och jag fick gärna laga det fler gånger :)


Tims familj kom upp i fredags, det var så underbart att äntligen få träffa dem som man bara har pratat med på telefon! De var så söta och hade med sig en massa presenter till oss, supermysgt! Jag fick en ursnygg t-shirt, limegrön såklart :) Hans mamma hade rengöringsprodukter vilket var precis vad vi behövde!


Vi hade en riktigt mysig helg här! I lördags gick vi ut med hans bror, inte det bästa draget tråkigt nog...


Nu har vi bokat flyg hem över jul, det ska bli så skönt att få komma hem & bli lite ompysslad av mamma och pappa :)

Tillökning i familjen

Vet ni vad!

I morse var det faktiskt is i alla vattenpölar när jag cyklade till skolan!!! Så från och med nu tycker jag att det kan regna på nätterna istället för att regna varenda dag.. Fast om det hade regnat på nätterna så hade vi fått en massa snö och det är ju det jag vill ha :D


Jag har föresten blivit med skor också, oväntat va? Dessa varma puddingarna är numera mina! Fast så var inte tanken från början. Jag skulle bara följa med David in till stan för att gå in i affären och köpa de skorna jag tittat ut sen tidigare. Innan jag ens hunnit komma in i affären så möter dessa raringarna min blick och jag var störtförälskad vid första ögonkastet. "Bara gå in och köp dem Moa!" var vad jag tänkte, dock var det inte så enkelt. Man måste ju vela lite! Nu är de dock mina och ler mot mig i hallen varje dag & bara väntar på att snön ska kolla!



Igår lagade vi tacopaj. Hade enorma bekymmer med vad vi skulle trolla fram av oxfärsen som låg och väntade på oss i kylskåpet. Tanken var spaghetti & köttfärssås, men då jag redan fyllt min mage med det två gånger denna veckan så var jag inte speciellt sugen på det igen.. Egentligen tycker jag inte om det alls så två gånger på en vecka är ungefär ett års förbrukning! Vi hade lovat varandra att vi inte skulle handla denna veckan utan klara oss på de råvaror vi hade hemma - då hade köttfärssås varit ett bra alternativ! Vårt löfte sprack och vi tog racercyklarna till  Coop och där fann jag dessa... ENORMA tomaterna. I min hand håller jag en tomat i normal storlek. Man kan tro att tomaterna är från USA nästan! Jag vågade mig inte på en sån jätte dock men det ingick tydligen en i varje kvist.

plugg plugg pluggeli plugg

Tapeterna till köket är valda & jag hoppas på att det kommer bli precis sådär snyggt som jag har tänkt mig :)

Helgen susade förbi i en rasande fart! I fredags var det den väntade Phösarfesten. Våra fyra phösare som tagit oss igenom nolleperioden kidnappades på fredagen och kördes till den lokal som vi bokat. Ett gäng i klassen hade styrt upp allt riktigt bra! Phösarna fick vara med om diverse lekar, den ena galnare än den andra. Jag sammanfattar kvällen med lite finfina bilder...


De var lagom illamående efter att ha åkt ett antal varv i en skåpbil runt en flaggstång.


Nu var det allt deras tur att bonga! Fast de fick allt göra det på tid, snabbast vann ;)


En ny variant på det vi i Skåne kallar dansk fylla gjordes - Irländsk fylla hette det här och det gick ut på att de skulle snurra med huvudet runt en pinne för att sedan måla läppstift på varandra.


Vissa målade bättre än andra och somliga klädde riktigt bra i det!




Dock höll det inte sig kvar på läpparna hela kvällen. Tänk om vi flickor skulle sett ut såhär varje kväll?!




Första momentet, ta tag i ett äppel som ligger i en hink med vatten och kasta iväg det. Inga händer tillåtna!




Nästa moment var att äta upp ett kex gömt i en skål med mjöl...




Pontus såg plötsligt gammal & dammig ut. Längesen du tog dig en sväng med snabeldraken?




Spana in rynkorna under ögonen!




Frågelek hölls. "Vem sa den roliga repliken "gurktävling"?" Det var ingen mindre än Moa....




Min inflyttningspresent av Marcus, riktigt gott mousserande vin!


Lördagen spenderades hemma begravda i matteböckerna! Dock pausade vi med lite god mat!




En duktig Tim i köket, han vet vart han ska stå ;)




Mysigt ska det va!




Pepparbiff med klyftpotatis & morötter samt sallad och bearnaisesås!




Och efterrätten förstås ;)




Och såhär spenderades resten av kvällen...


köket ska få nya kläder

Jag glömde ju att berätta en galet bra nyhet!


Denna mysigt flottiga vägg som befinner sig i köket ska få nya kläder :D 




Den är ganska hålig också. Mamma tyckte jag skulle hänga en tavla framför innan hon sett väggen, men den tavlan hade fått täcka HELA väggen ju..


Så igår promenerade vi i piskande spöregn till vår kvatersvärd och jag kan nu komma med det lyckliga beskedet att vi ska få omtapetserat i köket ! WIIIHOOO : )))) Och jag ska få välja tapeter alldeles själv ;)


Ikväll är det vår tur att ha fest för phösarna, får la se hur detta slutar!

Checka in nya lyan vettja!

Jag lever, tro det eller ej! Men det är knappt.. Att flytta är precis så jobbigt som man tror det är, bara så ni vet  :) Och ändå har jag inte hunnit samla på mig alla de där sakerna som folk samlar på sig under sina liv. Tänk om jag hade flyttat från ett hus till ett annat.. Vill inte ens tänka tanken! Fast när jag ska göra det så har jag förhoppningsvis någon vänlig själ som gör det åt mig ;)

Jag tänkte köra stenhårt på bilder denna gången, jag har aaaaaalldeles för mycket att berätta nämligen så jag låter bilderna prata!


I torsdags kom mina älskade föräldrar upp! Dock hade jag inte chansen att få se dem förens på fredag, men ack vad bra det kändes. Fast lite lustigt var det allt, de borde inte var här lixom. Här är ju jag, det är ju detta jag pratar om med dem i telefon, inte upplever med dem. Allt blev så mycket bättre än vad jag skulle kunna drömma om! De har en tendens att få det att bli så :)


I fredags fick vi först göra det tråkiga jobbet innan vi kunde åka till lägenheten och njuta! Nämligen städa vandrarhemmet.......




Ja visst ser det vidrigt ut... Men att leva på ett vandrarhem är inte så lätt. Tankarna som snurrar hos oss när vi ser dessa bilderna är precis som Tim just sa; Fy fan vad vidrigt! På vandrarhemmet fick man ju märka all mat i hopp om att den skulle stanna kvar i kylen. Kan ju säga att vi just nu har rivit bort alla märkta tejplappar och kastat dem åt pipsvägen - lite som att man är allergisk mot att se dem. Tanken på vandrarhemmet i Gammelstad ger en kalla kårar långt ut i lilltån.



När vi kom till lägenheten så börjades det städas direkt, trots klagomål på förra hyresgästs städning så var den inte förbättrad! Heja mamma och skurmoppen!!! Pappa & Tim började snickra ihop möbler medans vi städade ur hela köket :) Vi passade på att inviga pizzerian här på Björkskatan på kvällen. Mumsigt värre! Lägg märke till vår fina duk på det blivande plugg-bordet - inget mindre än inplastad kartong.



Så lyckliga så, mitt bland alla högar av kartonger!



När mamma & pappa gett upp för kvällen tog vi oss an att snickra lite själva. Vi fick ihop bokhyllan till vänster och våra kontorsstolar. Tim påminner om ett litet barn som leker med lego, det är ju nästan samma sak som att bygga ikeamöbler fast när man leker med lego kan det inte bli fel. Jag gillar lego bättre!



När jag kom hem från skolan i veckan så hade mamma bakat ost&skinkgifflar, underbara mamma! Goda var de också kan ni tro :D



Ni är bra mycket bättre än bäst och ni anar inte hur tomt det är här nu när ni har åkt! Det ekar faktiskt lite :) Tack för all hjälp! Lovar att hjälpa er när ni ska flytta till hemmet sen ;)


Här kommer lite bilder på hur lägenheten ser ut just nu :)

Vardagsrummet



Fondväggen i vardagsrummet. (Om man står med fönstret i ryggen ser man detta!)



Sovrummet med vår supersköna nya säng!


Hoppas jag mättat er lite nu, har så galet mycket i plugget annars hade ni fått stå ut med mig varje dag :)
RSS 2.0