bidibapabeng bidibapabeng bow!

C h a n g e d  p l a n s - ändrade planer!

Ingen flytt här inte! Surfade runt lite förra veckan och tog reda på vad det var som skulle städas när man flyttade ut ur en lägenhet... Jag höll på att trilla baklänges samtidigt som jag gjorde tre kullerbyttor i luften så mycket som skulle städas!! Enligt hon som skulle flytta ut ur lägenheten lät det som att de bara var att torka av lite och dammsuga golven. Oh no.... Kan ju försöka räkna upp en bråkdel bara för att ni ska förstå vad jag pladdrar om;

Golvbrunn rensas

Rengöra ugn + spis + bakom

Frosta av kyl & frys

Torka alla lister

"Glöm inte torka ovansidan på dörrarna"

Städa förrådet

Moppa alla golven

Rensa fläkten

...........

.....

...



När jag läste det första på min lista bestämde jag mig ganska snabbt för att detta inte är något för mig, jag är lurad! På fredagen skulle jag & Tim möta upp henne för att få nycklarna och lite så så vi kunde börja städa. Tim hade föreläsning så jag fick med mig min snälla kompanjon David istället :) Vi gjorde ett smart drag och promenerade från skolan, för att ta reda på hur lång tid det tar att gå mellan lägenheten och skolan. 15-20 min får man räkna med, nu tycker jag det låter hur kort som helst jämfört med tiden man lägger på pendling fram & tillbaka från vandrarhemmet/Gammelstad. Men när det är sådär -30C ute så är jag inte säker på att jag kommer att tycka att sträckan är lika kort längre ^^


I vilket fall som helst så mötte jag & David upp lägenhetskwinnan och jag berättade som det var, att jag inte var intresserad av att städa när jag läst hur mycket som skulle göras. Hon var okej med det som tur var. Hon visade lägenheten en gång till och ja det hade nog tagit mer än en helg för mig att städa den... Jag passade på att ta lite bilder åt er :) Här är bilderna före - innan jag satt min touch på lägenheten!



Min ingång, balkongen längst upp till vänster är min. Fina grillkvällar där i sommar - jaaa!





Mitt stora kök! Åh vad det ska bakas & lagas mat här :D





Fondväggen i vardagsrummet & hallen



Jag passade på att kolla gardinstänger, låtmått, duschdraperifäste och lite sånt inför IKEA-resan.


I lördags var det IKEA som gällde, upp och hoppa kl 06! Bussresan tog ca 2 timmar. Tänk att jag just har varit så nära Finland jag kan vara utan att ha varit i Finland :) På bussen på väg dit fick vi information om att de som skulle lasta stora saker på bussen fick göra det mellan 13 och 13.30. Vilket innebar att vi fick bokstavligt talat "springa" igenom IKEA och ta de stora sakerna vi skulle ha. TUR att jag gjort upp listor på allt som skulle köpas och att vi visste precis vilka möbler vi skulle ha :) Vi roffade åt oss en soffa, säng, två byrås/hyllor och ett kontorsbord. När vi krånglat oss igenom hela IKEA för första gången och betalat så skulle vi in med allt i bussen. Busschauffören tittade på oss och skakade huvudet, han tyckte vår säng var på tok för stor.... Eftersom skolan lovat att frakta hem alla våra saker vi köpte så fick vi kontakta den ansvarige för resan och sedan fick vi informationen om att vi skulle in med sakerna på IKEA igen och lämna in dem vid hemkörningen så skulle de komma med en lastbil på måndag. Kö - kö - kö - kö!


Efter ytterligare två rundor på IKEA så sprang vi till bussen.. 10min innan den skulle köra var vi framme, hade varit lagom spännande att vara fast i Haparanda ;) Dödstrött och tom-peng-pung åkte jag hem med ett leende på läpparna!


Ett litet utdrag av vad som handlades på IKEA...




I söndags var det en slappedag med mys och plugg! Har hittat en toppensida på internet som har all matematik jag behöver just nu. De förklarar enormt bra med videos och går igenom varje steg i uträkningarna! Där spenderade jag hela min söndagskväll :)


Igår, måndag var vi riktigt effektiva måste jag säga! Vi fixade en hyrbil och ett släp - för endast 100 riksdaler. Allt för att kunna frakta sakerna vi köpt på IKEA (då de levererades med en lastbil till skolan). Jag fick lov att låna förrådet till lägenheten så dit var vi tvugna att ta allt :) Vi hyrde ett riktigt vrålåk, en Volvo 745 - sicken pärla..... Det gick bra så länge den rullade vilket den hade lite problem med till och från^^


Jag & Tim tog oss en raggarrunda till lägenheten med släp och säng. Vi insåg ganska snabbt att vi inte skulle klara av att bära upp sängen till andra våningen ensamma. David & Oliver var enormt snälla och kom för att hjälpa oss bära alla saker - ni ska få en god middag sen ;)


Nu är förrådet FULLT med allt från soffa till säng och garderobsförvaring! Känns skönt att det är på rätt ställe iallafallen :)


Tänka sig att i just detta nu sitter mum&dad i bilen påväg HIT :D Fast jag tror inte på det förens jag ser dem här ;)

olycksfågeln med tur

De senaste dagarna har varit så klantiga de kan bli! I förrgår när vi var på rummet för att hämta ingredienserna till middagen så blir Tim helt plötsligt blixtstilla. Han har då greppat tag i flaskan med rapsolja, som han inte stängt locket på sist han använde vilket resulterade i rapsolja i en stor pöl på golvet. Fine, bara att torka upp tänker jag! Nä så lätt vare då inte.. När vi väl börjar torka upp upptäcker vi att han fått en ny mörkare nyans på skorna samt att min handväska var full av olja. Jippi ! Nu efteråt kan jag inte annat än skratta åt det faktiskt :D

Gårdagen började med att vi slog en kopp i golvet på rummet, pang sa det så låg den där på golvet i tusen bitar och såg så oskyldig ut. Den fick glatt ligga kvar tills vi kom hem efter skolan!


På lunchen igår så hade jag och Tim bokat in oss på en lunchföreläsning med mästerkocken Simon Laiti. Vi hade turen att va en av de få som lyckades få biljetter, det blev slutsålt samma dag som biljetterna släpptes. Vi blev bjudna på lunch när vi kom...




.. här har jag dock ätit en del, hoho! Men det var riktigt smakligt. Det var en sallad med kycklingfilé, bacon, bulgur, romansallad, rödlök, krutonger, betor samt en god dressing.


Medans han..





.. pratade så hade han en hjälpkock som lagade lite rätter. Vi i publiken fick då små smakprov :) Simon berättade om tips när man lagade mat. Han hade anpassat det efter studenter vilket var kanonbra! På stolen man satte sig på låg det en lista med bra saker att ha i köket. Allt från saker i kylskåpet till tips på redskap.


Som smakprov fick vi en höstgryta, en fiskrätt och en pastaröra..


.. eftersom jag är så galet kräsen var det inga höjdare ;)
Smsade till hon som bor i lägenheten som ska bli min igårkväll. De hade tydligen redan flyttat så om jag & Tim städar lägenheten så får vi flytta in redan på fredag! Det är gaaaaanska lockande att få bli av med det hemska vandrarhemmet (tjäna ca 1400:- på att flytta ut tidigare) och att vi har lägenheten när vi varit på IKEA! Lyckan är enorm :)


Nu ska vi bara komma på ett sätt så vi kan transportera sakerna vi köpt på IKEA till lägenheten. Eftersom vi inte får någon säng förens vi köpt en på IKEA på lördag så får vi nog bo kvar på vandrarhemmet tills söndag. Men det är en vecka tidigare i vilket fall som helst. Helt plötsligt blev det hur mycket som helst att göra!


Jag har skrivit långa listor på vad vi ska handla på IKEA och vad som ska handlas till lägenheten. Jag gjorde en dubbelcheck med listorna på mina studentpresenter, tur var det annars hade vi haft två konservöppnare och en massa saxar^^




Nu är det dags för en omgång matte innan jag tar bussen hem för att börja städa rummet på vandrarhemmet och packa ihop alla saker. Våra saker därifrån ska vi med lyckas transportera på något vis...


m a t k o m a a a a

Gick och la oss tidigt igår, skulle bara kolla lite på IKEA's hemsida inför lördagstrippen dit. PANG så var klockan helt plötsligt två timmar senare och inte alls så tidig som det var tänkt. Att man sen vaknar en halvtimme tidigare än alarmet - dvs 05.25 och inte kan somna om är super! Men det har varit en bra dag ändå :)

Först matte 8.15 sen hade vi möte med projektgruppen i två timmar. De hade skickat in projektplanen på förra mötet då  när jag låg på vårdcentralen så igår hade vi fått feedback av föreläsaren. Vi hade som tur var bara två saker att ändra på :) Den ena var att vi skulle ändra vår tidsplan så att man kunde utläsa timmar ur den. David som lagt ner tid på att göra ett ganttschema! Men vi fixar & trixar tills hon är nöjd, då är vi nöjda :) Möte med företaget som ska undersökas är också bokat så det känns kanon (Y) Goa bullar!


Efter lite matteplugg blev det bussen till stan & David lurade med oss till Willy's i hamnen. Vi som inte skulle handlaaaaaa handlade bara för 188:-. B l ä ä på det va! Fast vi kom idag fram till att vi var tvugna att tillaga potatisen vi hade kvar för att den inte skulle börja växa. Något kött hade vi inte tagit upp så vi bestämde oss för kassler & hittade en billig liten klump för 39kr/kg. Jag fick ett ryck & fick för mig att köpa ingredienser till lite av varje..


När vi kom hem packade vi om och promenerade till simhallen. Jag simmade 1000m, på bara 2 minuter mer än mitt simhallsrekord där hemma. Vilket jag tycker är helt galet bra för att inte ha simmat något alls sen vansbrosimningen i juli. Jag har inte rört mig på något annat vis heller, så ingen träning alls. Men nu är det andra bullar kan ni tro! Det var hur skönt som helst :) Asade med mig Tim på några längder & när jag fått han att inse att han hade fel teknik så blev det plötsligt mycket enklare att simma! Simhallen i Gammelstad är såååå mysig :)


Sist vi var där (i fredags) så var det jag och en mamma med hennes dotter på kanske sju år i omklädningsrummet. Flickan var väldigt pratglad men mamman hade nog tröttnat på hennes prat och svarade mest med "mm", "aa", "okej". Flickan säger plötsligt "Mammaaaa, när du fyller 1000 år så ska du få en jättepresent!" Mamman svarar med "Åååh". Flickan säger då att "När du fyller 1000 år, då är jag nog 20 år eller nått. Eller nej förresten, jag är nog 25." Hon var så söt! Tyckte synd om henne som hade en så torr mamma bara :(


Nu har vi just lagat mat. Tim kockade medans jag smetade! Det blev klyftpotatis och kassler, riktigt mumsigt :) Medans han...


Så fixade jag...
Vilket skulle bli....


Medans kakan stod i ugnen åts det..


Till efterrätt blev det en riktigt god kladdkaka med marshmallows i...


... som resulterade i en...
... riktigt nöjd Tim!

We don't sleep when the sun goes down

Jag går över vägen och ser bussen köra iväg. Ja så nu sitter jag här på en busshållsplats i Luleå och väntar på nästa som baara gick 20 min senare.

I fredags blev det en tripp till Storheden som sagt! David och hans gamla rumskompis hängde på. Vi besökte både Jysk, Max, Ö&B och Willys. Vi konstaterade ganska snabbt att sängarna på Jysk inte var speciellt sköna, så det blev inget klipp denna gången iallafallen. David blev dock en säng rikare :)
Efter säkert en timmes snurrande på Willys kom vi hem tre matkassar rikare och 600:- fattigare. Fast nu ska vi klara oss hela veckan också har vi fått för oss :) Middagarna är väl planerade iallafall !


Söndag: Pasta & köttfärsås

Måndag: Pasta & pastasås

Tisdag: Kyckling & Wook

Onsdag: Fläskfilé & klyftpotatis

Torsdag: Bambuskott, lök, vattenkastanj & kycklingfilémojs

Fredag: Tacos

Lördag: Mat på IKEA


På fredagen så tog vi oss till badhuset. Jag simmade en sväng, badade ångbastu + vanlig och varken jag eller Tim kunde låta bli att testa vattenrutchkakan som var där. Jag skrek som ett litet barn (fast det är jag ju med), tusan vad rolig den var :D Bättre än dem på Lalandia!! Jag fick för mig att göra krabbcocktail till förrätt (även kallat krabbgojja). Tim var skeptisk och ville inte ha, men rätt vad det var så hade han också en rostad macka med gojja på i sin mage ;)



Till middag blev det fläskfilé, klyftpotatis, smörstekta champinjoner, beasås och min sås. Det var inte liiiiiite gott :D

De svarta klumparna till vänster ska föreställa champinjoner, kameran höll dock inte med :(


Lördagen var det den stora dagen D


LTU 40L(år)



Vi vaknade tidigt och gick upp & gjorde frukost. Min frukost bestod av en omelett med stekt lök, skinka och ost i - riktigt god! Jag lyckades även klämma ner 1,5 baguette med... Vad har hänt med Moa-som-inte-kan-äta-frukost?!


Vi tog oss en powernap som slutade med en ca 3timmars försovning... Vi hade bokat tvättid i samma hus som förfesten skulle va i. Två flugor i en smäll tänkte vi, men det slutade med att jag & Tim förfestade här..



Det var helt okej faktiskt ;) Dock var båda maskinerna fulla & klara när vi kom dit så vi fick lite halvpanik med vi löste det genom att ta ut den enas tvätt och lägga i korgen, snabbt in med vår och hoppas på att ingen kom. Vi hade tur! Så rentvättade lakan och handdukar blev det iallafall :) Tvätten lämnade vi i en lägenhet där för att slippa ta med den till festivalområdet.


Ja hur skulle nu skolan fira att den fyllt år? Jo men en massa band som skulle komma att spela. Bland annat Sahara Hotnights, Movits!, Adrian Lux och Albin Meyers. Vi lyckades missa alla utom Adrian Lux och Albin Meyers. Jag stod längst fram på Adrian Lux (SÅKLART!). Mitt under spelningen går en av arrangörerna upp på scen & ber honom avbryta - brandlarmet hade tydligen gått. Men det märkte ingen för spelningen var för bra ;) Adrian försvinner av scenen och brandlarmet tjuter till och från i sisådär en halvtimme. Ingen rörde sig från dansgolvet trots larmet vilket resluterade i..



Men eftersom STUK tydligen inte är så bra vän med brandlarmet så är det inte första gången det händer när det är party där = ingen rörde sig trots deras tappra försök. Det slutade med att skärmarna släcktes och efter ungefär en evighet så kom Adrian Lux tillbaka på scen!


Under sin spelning går han av scenen, går fram till mig, ger mig en kram för att sedan gå tillbaka upp på scenen igen. Kan inte annat än le när jag tänker på det :D När spelningen börjar gå mot sitt slut tar han sig ner från scenen igen och går längs staketet sådär som artisterna brukar göra ni vet. Han går fram till mig, tar mina händer, ler mot mig och går sedan tillbaka upp på scenen igen. . . . . . Iiiiiiiiiiiiiiiih!


Det blev sedan taxi hem och en påse popcorn innan man somnade :) Hade längtat hela kvällen efter mat på bunkern och igloon, men nädå de var inte öppna :(


Nu har jag hämtat den där förbannade väskan med tvätt som vi lämnade kvar i lördags, några var ju såååå geniala och tvättade handdukarna OCH lämnade dem i lägenheten. Igår fick jag duscha med en litenliten gästhandduk. Hårtorken fungerade bättre ;)


Idag hade jag planerat att simma en tur (ungefär exakt precis just nu!). Men det hade inte min busslycka tänkt sig vilket resulterar i att jag inte alls får simma :(


bubbelbad+ångbastu+god middag = helt okej fredag

Fick ett töntigt lyckligt besked lite tidigare idag! Fick ett sms i chattgruppen;

"Dagens lektion i R0005N är inställd"



Och eftersom jag vad duktig och gick upp tidigt i morse och var med på den andra gruppens matte så slutade jag därmed kl 9.45 istället för kl 14.30. HELT OKEJ :D



Igår på vårdcentralen så sa sjuksköterskan till mig att jag borde äta sött. Jag som tänkt vara nyttig i veckorna och lyxa till det på helgen promenerade då direkt till Ica och köpte massa godis :) Så nu sitter jag och knaprar på mina Ahlgrens bilar, de kör rally som tusan i magen nu!



Nu så ska vi ta bussen till Storheden, ett område med lite större butiker. Det är tänkt att Willy's och Jysk ska besökas :) Hade inte varit helt fel att ha tillgång till lägenheten nu så man kunde shoppat lite på jysk nu när där är extrapris på i princip allt jag behöver! Men en säng i bakfickan kan väl alla få plats med?! Tusan att jag inte har någon bakficka idag :(



Ikväll ska det lyxas till med ångbastubad och vi ska bada bubbelpool på badhuset! Ett fyramånaderskort där kostar 200:- för en student, det ska fixas! Plus att det gäller både på badhuset i centrum och det i Gammelstad :) Nu ska jag bannemej börja simma igen, har inte längtat lite eller så!

hej yrsel, illamående och skallebank till tusen!

Ni anar inte hur gott jag har sovit i natt! Tänk att slippa trängas och att inte ens kunna släppa en fis utan att du trillar ur sängen till att kunna snurra flera varv, en underbar känsla. Vaknade fem minuter innan klockan ringde, alltså 06.10 i morse. Enligt mina planer skulle jag gå upp tidigt för att hinna duscha! Duschen som är precis intill rummet är öppen igen efter vandaliseringen så min plan var ju att lätt kunna smita in där på morgonen. Icke sa nicke! Där var det någon annan som glatt duschade, jag gick till ovanvåningen för att undersöka nästa dusch men hör redan i korridåren hur det skwätter vatten där inne - nähä då var den också upptagen! Jag sprang till den tredje duschen i hopp om att där kaaaaanske var ledigt. Oh noooo! Efter en liten motionsrunda på vandrarhemmet ställde jag mig otåligt utanför den närmsta duschen med tanken att när den duscharen väl är klar, ja då ska det minsann o da vara min tur att bli ren :)


Skolan 8.15 började med en ekonomiföreläsning. Efter föreläsningen lånade jag och David cyklar från några i klassen för att ta en sväng till Vänortsvägen och kolla in lägenheten han blev erbjuden. Det tog sin lilla tid att hitta den men vi lyckades, t a c k v a r e m i g! Blev illa imponerad av mitt lokalsinne där, jag som inte ens har något.. Lägenheten var förvånansvärt liten, men kanske bättre än ingen alls?!


Sedan var det dags för matte! När jag satte mig i matematiksalen tappade jag plötsligt synen, det var omöjligt att fokusera på vad läraren skrev på tavlan och jag kunde inte ens se vad jag skrev i mitt block. Det var precis som svarta hål i synfältet. Samtidigt blev jag extremt yr och illamående, tanken om migrän slog mig ganska snart. Jag funderade på om jag skulle försöka lämna klassrummet och ta en buss hem men när jag reste mig upp var jag illa nära på att falla ihop så jag satte mig försiktigt ner igen. Jag lyssnade på vad läraren sa när han skrev på tavlan och gjorde mitt bästa för att försöka skriva ner det i mitt block. Lite svårt när jag varken såg vad han eller jag skrev (det syns nu i efterhand kan jag lova!). Efter hans genomgång avlägsnade jag mig från klassrummet. Ringde mamma och symptomen var den samma som när hon fick migrän, jag har aldrig haft det innan så jag är inte så uppdaterad på den fronten. Hade hoppats på att jag skulle slippa bli det också! Jag begav mig till Ica i hopp om att de skulle ha den där mirakelmedicinen som de gjorts så mkt reklam om, Eeze eller vad den skulle heta. Där fanns då inget & närmsta apotek ligger i stan = på tok för långt iväg.


Jag fick för mig att ändå försöka äta lite av matlådorna vi hade med oss. På vägen till matsalen tappar jag känseln i vänstra handen och tappar därmed påsen jag håller i handen. Känseln i käken pch tungan försvinner och i takt med att känseln i vänstra armen kommer tillbaka så försvinner den i högra armen. Det kändes ganska läskigt faktiskt, inte något man känner varje dag. Ovanpå detta hade jag kvar min extrema skallebank och yrsel.
Nästa anhalt blev vårdcentralen som ligger precis vid skolan. Där kom sköterskan fram till att jag antagligen hade fått ett blodtrycksfall. Hon tog trycket på mig när jag kom, då visade det 103/67. Efter att jag vilat en liten stund så tog hon det igen, då visade det 97/65. Båda värdena var tydligen väldigt låga. Jag vilade hos henne i va 40 min innan jaga bestämde mig för att försöka ta bussen hem ihop med Tim.


Väl hemma somnade jag i ca 3 timmar och nu mår jag en aning bättre, men känner mig som en urvriden sur disklase!


Chefen på vandrarhemmet bad mig att städa mitt rum (det jag flyttade ut från igår) under kvällen. JIPPI, tredje rummet jag åker på att städa. Jag har totalt spenderat EN HEL natt i det rummet, ja kära jissenam vad jag lyckdes lorta ner det då. Eller så var det inte jag som gjorde det utan de som bodde där innan mig och bara slapp städa.



Yeaaaaahoo nu är det jag och snabeldraken som tar oss en sväng om på dansgolvet innan det är Herr Mopps tur att anta utmaningen!

Rumsbyte & städning för 3e gången - CHECK

äta skynda åka buss matte ekonomi plugga plugga plugga projektarbete plugga åka buss promenera äta plugga sova, and then we start it all over again!

Ungefär så känns det som att mitt liv ser ut just nu :) Igår fick det bli en sväng till apoteket då nollesjukan (även kallad förkylning) har förvärrats och nu inkluderar den även hosta! PANG där var helt plötsligt 150 kr borta på medicin... Hoppas mina barn jag kommer få i framtiden är såna som aldrig blir sjuka - fast det finns nog inte. Större chans att jag har hunnit uppfinna mitt levnadspiller innan dess tror jag! Tur att hostmedicinen är så sjukt god :D


Fick ett supermysigt telefonsamtal av en saknad Sofia häromdagen med, kära jissenam vad längesen det är egentligen!! Men i februari så ;)


Har nog glömt att berätta att det just nu bor en riktigt läskig gubbe på vandrarhemmet. Han pratar med sig själv, sjunger högt när han lyssnar på musik i sina hörlurar, har världens roligaste proportioner (kort, tjock och enorma fötter) och är allmänt skum. Visst, det låter nästan som vilken person som helst. MEN - han har gjort att man måste måste måste ha dörren låst på rummet 24/7 - även om du befinner dig i rummet. Häromkvällen när vi låg & tittade på film hörde vi nämligen hur någon vinglade i korridoren & slog i väggarna. Stegen kom närmare & närmare, dörrhantaget trycktes ner och dörren öppnades och in tittar en liten gubbe. Han utbrister i ett "OOJ" innan han snabbt slänger igen dörren och vinglar vidare. Jag övertalar Tim att kika ut genom dörren för att se vem det var. Och vingla kan man ju säga att han gjorde, en måndagskväll sådär, alldeles dyngrak. Att han alltid är hyperstressad kan ju tilläggas också.


Igår fick jag ett sånt där riiiktigt lyckligt samtal! Det var pappa som ringde när mamma var & plaskade i simhallen. Han kom med det helt UNDERBARA beskedet att han har fixat så att Per ska skicka upp EN HEL PALL av mina saker hemifrån. Det kan verkligen inte bli bättre alltså :) Nu borde jag egentligen skriva en lista till mamma med saker som hon ska packa i pallen. Men jag tycker det är roligare att skriva här, hohoho! Lovar att listan ska fixas i morgon ;)


Förövrigt så måste jag ju bara berätta hur duktig jag var igår! Jag åkte till skolan hela fem timmar innan jag hade min lektion, gick på en extra matematikföreläsning och hade möte med projektgruppen! En såndär riktigt givande dag :)


Slog en pling till mormor då jag kom på att jag hade både curry och kycklingfilé i mitt förvar. Och vad blir det? Jo kyckling med currysås såklart :D Det blev enormt gott! Och när vi ändå lagade så gjorde vi lite extra matlådor såklart :D Gjorde sås på all buljong & frös in (Y) Ekonomiska Moa på G !


I morse när jag skulle promenera till skolan och väntade på sällskapet i lobbyn fick jag för mig att titta i korgen som stod på receptionen. Nu har det tydligen införts en ny rutin här, man får inte längre in sin post på rummet. Nu samlas den i en korg. När jag titta ner i korgen hittade jag något alldeles utomordentligt lyckospridande! Överst låg där nämligen ett brev som det stod "Moa Persson" på, och jag såg direkt vilken det var ifrån :D Jag sparade på det lite och öppnade det senare. Tack så jättemycket, tomten i skogen!!!


Efter lektionerna idag så var det dags för det första mötet med mentorsgruppen, en grupp som skapats med en äldre elev som mentor för att hjälpa oss med saker som matematik och fysik. Det kändes riktigt bra faktiskt så det kommer det att bli också! Är lycklig att de ställer upp för oss ettor för att göra vår första studietid om möjligt lite lättare :) Han hade en present till oss också, som nog skulle kunna betraktas som den bästa presenten man skulle kunna få just nu! Han hade nämligen hittat lösningarna på alla problem i vår matematikbok. För de som skrivit boken har nog haft väldigt roligt då de bestämt sig för att endast redovisa de jämna talen i facit . . . . . BLÖÖÖÖ på er!


På väg hem efter några ärenden i stan så får jag ett glatt telefonsamtal! Tim ringer & säger att han pratat med hon som har vandrarhemmet. Han kommer med den lyckliga nyheten att jag får flytta in i hans rum nu är han är ensam i sitt och jag ensam i mitt. Istället för att ha lite saker på ena rummet på ena våningen och lite saker på andra rummet på andra våningen så kan vi nu ha allt på ett och samma rum (Y) Mindre kul var det att städa hela hans rum innan jag ville flytta in. Eftersom de som levt i hans rum inte varit renliga för fem öre så var det en del att städa.....


.. och här är det ändå väl upplockat jämfört med innan...


.. en duktig tim som rensar!
.. detta är bara en bråkdel av alla sopor som slänges! Om jag ska vara ärlig så fyllades en hel sopsäck..


Efter lite ommöblering och mycket städning är vi nu såhär nöjda  :D
Tim sa just: "Moa, jag saknar allt hår på golvet..." När han gick in på toan. Här bodde en långhårig mörkhårig kille ett tag, han fällde värre än en katt & det syntes tydligt på toaletten nämligen :)


Nu ska jag krypa ner i den nästan nybäddade sängen! Ska bli skönt med en 180 säng istället för en delad 90 säng :)

Storkok på moa-dialekt blir något annat

Förra fredagen tänkte vi steka mina hemmagjorda hamburgare som vi fryst in sen tidigare. Men nej nej nej ! Inte tusan låg de kvar i frysen och väntade på att bli uppätna, de har antagligen hamnat i någon annans mage. Någon som är alldeles för klåfingrig och hemsk. Hoppas det smakade bra iallafallen! Så vi gick till Ica för att lyxa till det med lövbiff & pommes tänkte vi. Neeeeeee inte fanns där väl något annat än nötfärs i butiken, det är utan tvekan den sämsta Icabutiken jag varit i. De har inte ens POTATIS & LÖK i lösvikt. Varannan lök i påsen är dessutom rutten, precis som butiken & dess anställda ;)

Lördagen var det party, förvånande va?! Det var Norrskensröjjet som gällde. En ganska stor sittning.. Maten som serverades var viltskav - vidrigt rent ut sagt!


Tänkte att jag kunde sammanfatta kvällen med lite bilder!
Här tillverkas ett ihopaklipp av en massa filmer som filmats på oss under nolle-p... Jag är frånochmed nu flickan som inte vet hur man uttalar ordet "Gurka"...


Jag och klasskamraten David!


Här visades filmen på storbildsskärm för alla so var på sittningen. Våra Phösare hade tydligen använt spionkamera för att filma oss vilket resulterade i lagom fina klipp ;)
Det gick ganska vilt till!


Efter sittningen skulle vi på mellanfest på samma ställe som vi förfestat på, nämligen hos en av Phösarna. När jag kommer dit upptäcker jag att någon har snott min så väl gömda dricka.. All min Captain var borta! Och därmed var mitt glada humör borta, bussen hem direkt! Trevliga klasskamrater man har . . . :(


På söndagen var vi ett gäng som gick på bio. Eftersom vi numera bor i Norrland så hade vi äran att få se Jägarna 2 en hel vecka innan den släpptes i resten av Sverige - tänk att det faktiskt kan finnas fördelar här uppe ;) Allt annat här är ju segt så de får kompensera det på något vis ;) Filmen var GRYMT bra, ni måste måste måste se den!!! Den var lite halvläskig, tillräckligt läskig för att jag skulle hoppa till så att hela stolsraden i biosalongen märkte det. Men det bjuder jag på :)


Veckan bestod till största delen av plugg plugg och plugg. I ekonomin har vi fått en projektuppgift som vi ska genomföra i grupp. Vi ska lära oss arbeta i projekt och den går ut på att vi ska kontakta ett företag och undersöka om deras styrmedel :) Jag har hamnat i en härlig grupp så detta ska nog bli bra säger sektreterare Moa! Vi hann med två möten under veckans gång. Utöver det är det matte som gäller!


På fredagen lyxade jag & Tim till det......
Vi stekte ryggbiff med smörstekta broccoli, pommes, sky och bearnaisesås. Det var inte liiiiiiite gott alltså! Det var mitt matintag för nästa vecka ;) Till det drack vi såklart lite vin (Y)


Lördagen var det en nattklubb i Luleå som stod på schemat! Först var det förfest hos Jón och Johan, två lyckliga prickar som lyckats hitta ett annat boende än vandrarhemmet :) På nattklubben var det mest I-are och folk från Väg&Vatten, det var en riktigt trevlig kväll! Mest prat & mindre dans - ganska skönt faktiskt.


Nu är det måndag & jag sitter i en tvättstuga och kuckelurar.
Jón & Johan har varit snälla & lånat ut sin tvättstuga till oss, eftersom det fortfarande är apdyrt att tvätta på vandrarhemmet.. Idag är det riktigt kissväder, regnar som tusan och inte nog med det - man kan ju passa på att åska och blåsa lite med när man ändå är igång. Så folk som försöker skydda sig från regnet med paraply bara ser sådär roliga ut när paraplyet ständigt vänds ut och in. Mina röda gumistövlar var ett klart val i morse. Det är verkligen fortfarande lika roligt att hoppa vannplurravann som när man var liten! Hahaha :) Som sällskap i tvättstugan har jag Tim & Prostens barnbarn.


Igår gjorde vi hemmalagad pizza som blev toppengod! Den fick följa med i matlådan idag.. Har fått önskemål om att jag ska laga min pastasås till middag idag så det får det bli! Börjar bli ruskigt hungrig nu, kan hoppas jag inte blir allt för matilsk innan jag får mat i magen ;)


Åh kära jissenam!!!

Jag höll ju på att glömma veckans absoluta höjdpunkter! Så tokigt - som du skulle sagt mormor ;) I förra veckan fick jag ett helt galet underbart bra sms som var ungefär såhär;


Hej Moa!
Hoppas du har det bra där uppe bland lapparna.
Fredagen vecka 7 tänkte vi åka till Corvara i Italien en vecka för
en massa skidåkning och rom & cola. Vill du följa med?
Mvh John



Jag ska med med med såklart! Det lär bli en helt underbart bra vecka med bästa Amanda och hennes härliga familj :)


Det var förförra veckans höjdpunkt. Den där tokiga Amanda hade ju en höjdpunkt att komma med denna veckan också. Hon har nämligen bokat flygbiljett upp hit den 21 oktober :D Som jag längtar! Idag är det en månad och 9 dagar kvar.. Då har vi förhoppningsvis hunnit fixa ihop det litta i lägenheten :)


Nu känns det som att jag bara längtar till en massa saker, jag älskar den känslan! Här kommer en längta-lista;

17/9 LTU 40(L)år
Vet ej datum Mum & Dad kommer upp!
30/9 Inflyttning i lägenheten
21/10 Amanda kommer på besök!
v8 2012 SKIDÅKNING I ITALIEN :D

is på insidan, kokar på utsidan

En blåsig och kall torsdag vare idag ja!
I tisdags efter mattelektionen gick jag och några klasskompisar till studenttorget för att kolla om man kunde byta mattegrupp. Eftersom vår klass är så pass stor så är den uppdelad i två grupper och när vi insåg att den andra gruppen hade läraren som vi ville ha så var det ingen tvekan om saken - vi skulle byta! Sagt och gjort :)
Har insett att jag nästan bara pratar mat hela tiden, kan bero på att det som inte kretsar kring studierna kretsar king vad man ska stoppa i magen! Och mamma, du behöver då rakt inte gå orolig för att jag inte ska få mat i min lilla mage - du borde oroa dig mer för att jag inte har tid att träna. . . . . Det har blivit en tävling mellan mig & Tim om vem som lagar bäst & godast mat :) Storkok blire alltid och frysen spottar snart matlådor på mig när jag öppnar den! I tisdags blev det ett superstorkok med min pastasås (som jag just tog en matlåda och värmde av, är nu alldeles för mätt!)


I onsdags var det dags för matte igen, i den nya gruppen i hopp om att få rätt lärare! Vi kommer in på lektionen och inser att läraren vi ville ha är sjuk = vi får en vikarie. Eftersom alla civilingenjörer läser samma matte nu i början så har snacket gått ganska hett på vandrarhemmet om de olika lärarna. Läraren vi fick passade exakt in på beskrivningen av läraren som Väg & Vatten hade, och visst var det han! Jag lärde mig inte mycket den lektionen heller, insåg att jag lärde mig mer utav att läsa i boken. För övrigt så har vi tre matteböcker. Den största är i hårdpärm, större än ett A4 och väger över 2kg! Den andra väger ca 1kg och är tjock som en julegris. Som ni snabbt kan räkna ut är det en hel del kunskap vi går och bär på om dagarna - synd bara att man inte kunde mata in allt i huvudet och slippa böckerna. Fast då hade kanske huvudet blivit alldeles tungt och trillat av?! Äsch då.. Jag får väl konka vidare på böckerna. Efter mattelektionen så hade vi första föreläsningen i Grundkurs Projekt och Industriell Ekonomi. Det ska bli spännande att komma in på den biten också :) Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av kursen ännu bara.


Jag och Oskar hade flörtat in oss hos några i klassen & fick dem att boka en tvättstugetid åt oss. Här på vandrarhemmet kostar det nämligen 100Kr för att få en Ica-kasse tvättad. Och då kör de bara en maskin = du kan inte blanda färger :( Vilket vi tyckte var rena rama helgerånet, och alla andra också för den delen! Vi asade vår tvätt med oss till skolan i onsdags för att efter Ind. Ekonomikursen ta en lunch ihop med David. Det blev kinabuffé igen, åter igen åt jag på tok för mycket.. Sedan traskade vi till vänortsvägen och pojkarna med tvättstuga! Medans vi tvättade så passade vi på att plugga matte - smart drag! Helt underbart att få rena underkläder. Jag gick tillbaka till skolan efteråt och tog bussen hemmåt vandrarhemmet. Hemskt att behöva kalla ett vandrarhem för sitt "hem". Fast bättre än att bo på gatan och inte ha något hem alls förståss! Mötte upp Tim vid bussen & vi tog en sväng inom Ica för att inhandla ingredienser till hemmalagade hamburgare :) Sedan blev det matlagning för att efter det plugga matte som tusan! Jag hade egentligen spex på schemat men skippade det för att räkna matte. Matteschemat är lagom lustigt, den andra lektionen skulle vi hinna med att räkna ca 40 uppg medans de kommande lektionerna har ca 5 uppg/lektion. Det är bara att räkna på, det kan ni räkna med!


Idag var det åter igen matte på schemat. Vi fick reda på att den ordinarie läraren (den bra läraren) var sjuk på grund av att hans näthinna hade lossnat = vi kommer antagligen inte få se honom på ett tag! När vi satt i klassrummet i morse och väntade på att läraren/en vikarie skulle komma så kom det in en ny lärare och berättar att vår ordinarie lärare är sjuk och att läraren vi skulle haft som vikarie också är sjuk. Han tyckte lite synd om oss men försökte lösa problemet genom att vi fick lov att vara med på lektionen med hans klass som läser samma matte. Jag skrev fint på tavlan att klassen befann sig i ett annat klassrum och att de var välkomna dit för lite matte. Superbra! Om vi nu inte hade varit sådär extremt många att folk fick trycka in sig i klassrummet, och då hade ändå alla inte kommit. De som kom senare fick helt enkelt vända i dörren! Jag gick när genomgången var klar. Vi var några stycken som satte oss att plugga i ett annat rum, fick en del gjort faktiskt :) Tog bussen hem, värmde lite pastasås och satte mig vid datorn för att kolla om CSN kommit in.

$$$ KATSCHIIIIIIIIIIINGAH $$$


Visst hade det trillat in nästan 13 laxar på kontot! Och nu är de puts väck... De får vila lite på sparkontot vettja :) Min mobil har tydligen fårr för sig att den ska på i pension inom en kort framtid, den börjar bli ringrostig vilket inte alls är okej just nu!!! Den har nämligen fått för sig att den bara skickar sms och tar emot samtal/sms när den känner för det. Är den riktigt elak får jag inte ens ringa :( Internet tillåter den bara när den känner för det också.. Kan kanske bero på att den har hört snacket om att jag vill ha en såndär iPhone?! Fast det ryktas ju om att det ska komma en ny sån snart så då är det inte lönt att köpa en innan dess.


Nu ska jag läsa igenom kapitlet i den enorma matteboken, som såklart är på engelska, för att sedan ta en liten tupplur :)


Vet att det är lite torrt utan bilder, men har man inga så :)
RSS 2.0