Valborg!

Då har man promenerat till skolan i morse, gymmat och nu är vi snart påväg för lite valborgsfirande. Vi får se hur det blir vettja :)

Grilli grilli

Middagen blev lyckad och mycket god :)


Pojkarna utklassade mig i en omgång tjoo, men jag lär ta revanch inom kort! Att alla ska ha sån nybörjartur i det spelet alltså.. Och ju mer jag spelar ju högre poäng lyckas jag få. (Det är minst poäng som vinner) Attsingen också. I morgon blir det hyffsat tidig frukost för att sedan ta sig till gymmet och träna, det ska bli så skönt!

Ja Ida, jag ska se till att ha material hemma till kokosdrinken nästa måndag :)) Jag ska hälsa från Tim att han blev lite skrajj och sa förskräckt "hon får inte titta för noga Moa.." Hahaha!  Vad snäll du är mamma, helt plötsligt smakade min drink inte alls lika bra som den gjorde nyss, kan det bero på att du fick mig att tänka på en härlig margarita med härligt sällskap? Så nu får det bli svartvinbärssaft istället!

När man inte kommer på någon bra rubrik

Ni kan ju inte ana vem som vann på tjoo igår? (Jo klart ni kan, om inte jag vunnit hade jag ju inte nämnt något... ;)) Jag gjorde egna äpplechips igår, smarrigt värre :) Kostar skjortan i affären och blir bra mycket godare om man gör dem själv!


Idag har vi pluggat hela förmiddagen. Vi tänkte göra köttfärssås till lunch på färs som Tim redan stekt i veckan. När jag börjar steka färsen ihop med lite lök så nämner jag att jag tycker att det luktar tacos. Men vi kör på och häller i lite krossade tomater och det som krävs för att få ihop en köttfärssås. När vi sedan smakar av så smakar den tacos, då går det upp för geniet Tim att det visst var tacofärs. Godare köttfärssås har jag smakat och lär inte göra om misstaget :) så tokigt det kan bli! Vi var ute och gick en sväng som paus i pluggandet och ni anar inte vilket fint väder vi har och har haft idag! Det har tillochmed börjat komma lite grönt gräs vid huskanterna, en och annan krokus skymtas så det känns som att våren faktiskt är påväg.

För en stund sen åkte Tim in till stan för att möta upp sin vän William som ska vara här tills på tisdag. Nu står de ute och grillar och jag njuter med en kokosdrink. Nya favoriten! Nästan i klass med rom & cola, men bara nästan! (Det där läste du inte mormor..:))

Förutom en massa massa kött så ska det grillas aubergine och squash!


Grillmästarna vid den största grillen någonsin, snyggaste iallafall!

Visste ni att SM i undervattensrugby spelats i Lönsboda simhall i helgen, fick reda på det idag och blev faktiskt lite imponerad :)

Just nu önskar jag inget annat än att jag satt i ett flygplan på väg ner mot skåne för att sedan sätta mig på ett tåg ner mot Lund och mina underbaringar. Jag funderar tillochmed på att helt skippa valborg för att inget kommer någonsin komma i närheten av den klass som Lund håller. Ska det vara valborg så ska det vara Lund, that's it! (Okej, Östanå hade nästan varit mysigt det med, om det varit som förr i tiden)

Jag har glömt en överraskning! Eller ja det var galna Ida som ringde mig förra veckan och sa att hon skulle till Luleå med skolan. Hon undrade om hon fick stanna några dagar extra så att hon kunde komma och hälsa på (mest för att inspektera pojken kanske ;)). Jag blev alldeles toklycklig! Så nu får det pluggas stenhårt så jag har tid att njuta medans hon är här :) FRASSPR !!


Långhelg vare här!

Torsdag
Hej Hopp här hoppar vi i dagarna trallallalla laaa! I torsdags var jag i skolan från 8,15 till 20.58. Först lektioner hela dagen sen var det företagskväll med Pagero. De bjöd in studenter till en kväll med gratis mat och dryck i utbyte mot att vi satt och lyssnade på dem. Det säger verkligen inte en student nej till! Det var sydamerikansk buffé som erbjöds och två dryckesbiljetter (jag lyckades visst få tre ;)). Maten var helt okej, över förväntan och god för att vara gratis :) För er som inte vet så är Pagero ett företag som erbjuder bland annat molntjänster. De håller även på att utveckla en idé om att man ska kunna koppla alla sina fakturer och banker till deras tjänst "Pay2n" så att man ska slippa logga in på alla olika banker för att betala sina fakturor. Man kan även fotografera en faktura med mobilen så läggs den in. De ville att vi studenter skulle säga va vi tyckte om tjänsten och vad vi skulle vilja ha ut ur den för att använda den. SMART DRAG, smart asses! Väl genomtänkt att ni riktar er mot studenter som är de bästa idésprutorna någonsin och sen använder er av deras idéer för att tjäna bra med pengar... Ganska genomskinligt men tack för maten :)



Tim tillbringade större delen av dagen på AITIK och blev imponerad av stora maskiner, han kom hem lagom till att jag hade somnat :) Förresten så hag jag glömt att säga att det har blivit en drastisk förändring hos grannarna, de har varit bra mycket tystare vilket är skönt, (även om jag i morse fick lyssna på Sean Banan hundra gånger).


Fredag
En mycket bra dag faktiskt! Vid nio hade vi bestämt möte med fysikläraren för att gå igenom laborationsrapporten vi lämnat in. Vi fick både bra och dålig kritik men det viktigaste var att vi lyckades få det dära halva bonuspoänget som vi strävade efter. Bonuspoäng innebär att man får tillgodoräkna sig det på tentamen, alltså får man extrapoäng till tentan. I fysiken har de även bonusuppgifter som man kan göra på varje avsnitt där man kan få ihop 1,5p i bonus. Varje delmoment som man kan göra bonusuppgifter på är på 4p, för att få 1,5p ska man ha minst 3p i snitt och just nu liger jag på 3,47p i snitt så det känns bra :)

Efter skolan gymmade jag och Tim, vi körde styrka (så idag kan jag inte skratta för jag har sån träningsvärk i magen :)). Det var grymt kul, andra passet denna veckan och nu är vi igång igen för nu ska vi inte bli förkylda nån mer :) Efter skolan så tog vi en tripp på stan, handlade lite till middagen och en present till vår favoritunge som snart fyller ett. Hoppas han blir lika nöjd med den som vi blev :D

Till middag så åt vi potatis och morötter i ugn, stekt zucchini och aubergine, lövbiff och blåmögelsås :) Det var mumsigt kan ni tro!

Dock saknas zucchinin på bilden, så ni får la ha lite fantasi :)

Efter middagen satte vi oss på bussen in till stan, Oliver hade nämligen lurat med oss på deras undervattensrugbyträning. Det var spännande! Jag blev för det första RIKTIGT imponerad av simhallen. Den påminde om sturebadet i Sthlm fast i en modernare tappning och inte riktigt så överflödigt. Väldigt stilrent!

Här har ni damernas dusharrum, om ni tittar i spegeln till vänster i bilden så ser ni en kvinna som är gjord i mosaik som fanns på den motstående väggen. Sånt som piggar upp :)


Här är herrarnas, ungefär som damernas fast med turkost. Finfint!

Här kommer lite snygga bilder på oss när vi hade den fina utrustningen på oss. Oliver var supersnäll och visade oss hur det gick till och tränade oss på de olika momenten. Kära jissenam vilket tryck och vilken smärta man fick i öronen (har fortfarande det efter ett dygn..). Men jag är riktigt imponerad av spelarna!


Efteråt bastade vi, och den bastun skulle Osby simhall inte må dåligt av. Man kanske skulle ta ett snack med den där Anders Pettersson som såg en framtid för just Osbys simhall ;) Man kom först till en svalare bastu sedan i ett rum längre in fanns det en bastu till.

Med ett litet knapptryck på väggen så sprutades det ut vatten över aggrigatet - genialiskt!! Och vad underbart det var :)


Lördag
Dagen började med en nyttig frukost!

Idag har vi gjort bonusuppgifter och handlat lite. Nu står middagen färdig efter att grillmästaren Tim gjort sitt bästa på grillpremiären på balkongen med min söta lilla grill :)

Hittade den i förrådet idag :)





Nu sitter vi och avnjuter  denna goda middagen! Jag fick till en riktigt smarrig marinad, godaste jag smakat! Jag gjorde den på olja, soja, peppar, lawrys, american bbqsås, salt och sweet chilisås! Mumma :) Snart kommer Marcus och Matilda :)

Förresten så tror Tim att vitsippor växer på träd. Igår pekade han upp i ett träd och sa "titta, en vitsippa" fast han pekade på en videkise...

Det är fredag idag!

Ville bara säga att det är såhär det ska se ut när man lagar mat en fredagskväll!


Idag lagas det lövbiff fylld med färskost, rödlök och gräslök med pommes till :)

Trevlig helg på er där ute i spajsen!

hujedamej

Tisdag
Vi hade alla fyra passen, med andra ord gick vi i skolan från kl. 8.15 till 16.15. Det är ganska tufft faktiskt! Man är totalt slut i huvudet när man kommer hem och vill i princip inget annat än krypa ner i sängen. Fast det går ju inte förstås, man ska ju göra uppgifter på allt man lärt sig också :) Vi hade laboration i fysik pass 2 och tre, det handlade om radioaktivitet och var inte så värst skoj. Så nu ska vi "bara" skriva en enorm laborationsrapport på laborationen också.

Till middag lagades det stekt kycklingfilé med vildris och currysås och det var bra mycket godare än vad jag förväntat mig :)



Detta är en bild från när vi var hos Tim vid påsk, och ungefär såhär vill man ha det efter en fullspäckad skoldag :)



Onsdag
Igår var vi egentligen lediga, eller ledig är man aldrig men vi hade åtminstone inga föreläsningar på schemat. Så vi passade på att börja skriva på vår laborationsrapport. Jag satt från 8.15 till 16.30 med rapporten, och vi lyckades ändå inte bli klara. Så nu har ni väl ett hum om hur maffig den här rapporten är med andra ord :)


Torsdag
Idag har vi pass 1,2 och 3. Nä nu ska jag försöka få tag i en kanonlägenhet på direktbokningen! En som låg ett stenkast från skolan vore inte helt fel :)

Om fem år så

Jag har just designat mina vårskor, det är lite synd att man inte bor i USA ändå. För att köpa dem i Sverige går ju inte, näädå! Men om fem år så, då skulle det mycket väl kunna hända att jag är bosatt där :)


Nu har vi just förberett som tusan inför morgondagens laboration i fysik. Den handlar om radioaktivitet. I morse tog jag mig lite sovmorgon och det var den första lyckade sovmorgonen sen jag flyttade till Björkskatan! Det kan ha berott på att vår kära grannunge inte var hemma. Sååååå lugnt och skönt det har varit sen hon åkte! Vi felanmälde vårt stopp i vasken och bara någon kvart senare så plingade det en gubbe på dörren som löste problemet. Han stod nog där i en kvart med såndär sugpropp så det var nog ganska illa. Men nu rinner det ner som ett rinnande vatten ;) Riktigt härligt med tanke på att det luktade avlopp i hela köket i morse.

En helt vanlig söndag,

Då var all tvätt ren, torkad och placerad på sina ställen :) Nu ska jag fixa deg medans Tim bäddar sängen med nytvättade lakan. Ikväll ska det bli en favorit i repris, nämligen italiensk capricciosa vilket innebär en pizza med färska champinjoner, skinka, ost och kronärtskocka :) Ska försöka låta degen jäsa nån timme! Som krydda på moset lyssnar vi till vår grannes ljuvliga stämma, kanska skrikigt om man säger så...

tusan också

Fick en smärre chock när jag just gick utanför lägenheten för att promenera till tvättstugan... Det är en hel decimeter snö på vägarna! Och jag som trodde att det skulle bli vår :( Hade planerat att ta cykeln till Coop, men nejdå! Får vara hemma och ta hand om en ynklig pojk som har mos i öronen.

här kommer resten!

Tänkte berätta lite vad som hänt på sistone, det har nästan gått en hel vecka nu! Jag har hunnit vara förkyld som tusan, fått godkänt på tentamen i matte 1 och en massa annat :)

I lördags var vi bjudna på påskmiddag till Rickards farmor Karin, där har jag varit med förut :) Det var vår uppgift att steka korven. Jag snittade och Rickard stekte - korv till ett helt kompani! Samtidigt så pillade jag och My ihop en ny kaka, nämligen kokostoppar med lakritssillar i. Ganska spännande smak, men ingen favorit! Efter en härlig påskmiddag hos Karin med Rickards släkt så körde jag, Caspian och My till hans syster Sanna som hade party. Det var riktigt trevligt!


Härliga familjen knas :)

Blivande kokostoppar!


Pågapickar i påse var det här!


Blev nästan förvånad över mängden mat på min tallrik då varken påsk eller julmat passar min smak så värst bra.


Cas trivdes när han fick gå runt från famn till famn :)


Såhär mysigt hade jag det i söndags morse innan jag fick hoppa på tåget mot Sthlm! Världens bästa gosunge :)


Såhär busig kan han vara!

Jag har fått tummarna ur röven och äntligen lämnat in min iPhone 4s på Telia också. Den har knäppat sig tillräckligt nu med att bryta alla mina samtal och radera mina mail. Så den är ivägskickad och jag fick en Sonyericsson Xperia X10 i utbyte. Fy vilken hemsk telefon! Men jag får väl leva med den i två veckor.. Förhoppningsvis mindre :) Dock är alla mina telefonnummer borta :( Får inte tillbaka dem förens jag får en iPhone igen.

Och ni, det snöar här nu :( Jag som nästan trodde på att våren var påväg! Nu ska jag mysa ner mig i soffan med chips, grönsaker, dipp och vin. Tim han har sittning idag, rättare sagt matkrigssittning - inget för mig med andra ord. Uschannemej för att bli kletig! Eller hur pappa? ;)

Flytta? JATACK! Om det så var till ett äldreboende

Dåligt här på sistone ser jag, undra vart den där moa kan ha tagit vägen? Jo visst ja hon har ju varit sjuk sen hon kom från Stockholm...

Nu vill jag inget annat än få tyst på vår VIDRIGA ÄCKLIGA DUMMA unge som vi har oturen att bo granne med. Hon har nu skrikit kontinuerligt i tio minuter och hon blir aldrig tyst!!! Medans mamman står på balkongen, röker och pratar i telefon så skriker hon hysteriskt "MAAAAAAAAAAMMMAAAAAAA, MAAAMMMMMMMAAAAAAA..". Jag slår vad om att varenda kotte i grannskapet hör henne. Jag är så trött på hennes skrikande dag ut o dag in och natt ut o natt in. JAG BLIR GALEN!

Jättelätt att finna pluggro.......

skitunge.

onsdag torsdag fredag

Onsdag
I onsdags spenderade jag & Tim en hel dag i Sthlm och letade skor till mig. Tror ni att jag hittade några i centrum? neeeeedå! Men bikinin jag pratat om är numera min :D Så vi gav Täby Centrum en chans och ca 10 min innan affärerna stängde så hittade jag mig ett par skor som jag är mycket nöjd med! Kan hända att det dyker upp en bild senare.

På kvällen bowlade vi och innan vi börja kom Tim med förslaget om att jag skulle lägga upp resultatet på bloggen. Jag anade att han hade en baktanke där och tänkte att han lätt skulle piska mig. Tji fick han för jag vann visst med 374-315 poäng. Mina bowlingtalanger fanns där någonstans ändå. Och ni, om ni har dålig syn på långt håll så rekommenderar jag er inte att bowla utan glasögon... (Och ääändå vann jag ;))



Torsdag
Upp tidigt för att hinna med allt innan jag skulle ta tåget. Vi körde från Tims i god tid för att hinna till centralen utan att behöva stressa. Tur var det för i Sthlm så gillar man vägbyggen överallt men man vet inte att man kan dirigera förarna med vägskyltar, nejdå! Det resulterade i att vi körde knasigt två gånger och hela åtta minuter innan tåget skulle avgå springer jag in ensam på perrongen, Sveriges värsta perrong! Eftersom jag gått vilse förr och vet hur dåliga skyltningarna är så var jag gaaaaanska stressad. När jag springer där och letar efter spår 11 finner jag att det finns flera spår 11. Ett för tunnelbana, ett för pendeltåg och ett för tåg. OCH VILKET SKA JAG TA DÅÅ? Jag höll på att bli galen och hade uppnått min maxpuls när jag bestämde migför att testa ett av alla spår 11. Jag hade tur och det visade sig vara rätt och hoppade på tåget i grevens tid, och hade sånt tur att vagnen jag skulle åka i stod nästan precis där jag komm upp. Tur i oturen alltså :)

Två timmar senare rullade tåget in på perrongen i Kristinehamn. Där mötte min kära syster mig :) Jag myste och lekte med gosigaste Caspian innan vi på kvällen åt på restaurang. Det blev mongolisk buffé, min favorit!



För er som inte vet så är mongolisk buffe när man själv får plocka ihop de råa råvarorna, välja sås och sedan titta på när kocken steker det åt en. Hur mumsigt som helst! Efter två stora portioner var jag tokmätt!!!

Kvällen avslutades med en runda Tjoo och jag kom bara näst sist trots den sämsta öppningen :)



Fredag
Rickard kom hem efter att ha tränat, kommer in och säger hej och försvinner sen igen. Då hör jag ett konstigt "ritch ritch ritch"-ljud och frågar syrran vad han kan ha för sig. Han som vanligtvis har längre hår än jag kommer in i vardagsrummet med axellångt hår där ena sidan är ca 3cm kortare än andra. Han hade bestämt sig för att raka av allt hår och tyckte att han då lika gärna kunde klippa av en hästsvans innan han ångrade sig. Jag frågade om jag fick lov att klippa lite i det innan han rakade av det och det fick jag! Ni anar inte hur roligt vi hade, jag klippte ena sidan och syrran andra. Jag körde på pottfrissa med en emolugg, tadaaaaaa

Nya modet?! Nu när jag hade chansen så passade jag på att göra det så lojt det bara gick ;D

Nu ikväll har vi varit hos Rickards syster Sanna och hennes festman Christian och ätit tacos, gott som tusan var det men fy vad mätt jag lyckades bli :) Jag fick ge Caspian välling innan vi nattade honom och vad mysig han är när han är trött! Tur jag har någon att gosa lite med här :)

Semester!

En bit på vägen

Nu ska ni tro att jag har det bra! Har kommit till ett dukat bord i Stockholm som bjöd på riktigt god mat och nu sitter vi supermätta och myser i soffan framför brasan. Resan hit gick bara bra, det känns som att avståndet blir kortare och kortare. I morgon blir det lite shopping och mys innan kvällen då vi bokat bowlingbana. Jag är riktigt sugen på ett par vårskor, tveksamt om jag lär hitta några till ett rimligt pris bara. Ska se om jag kan ha tur med bikinin också, den hade varit bra att ha på Lalandia!

Snart så styr kosan mot denna godingen som idag hjälpt sin pappa att bygga IKEA-möbler! Idag är det ingen vanlig dag för det är Mekans födelsedag, krutgumman har hunnit fylla hela 85år, trots att hon är som 60 fortfarande. Härlig dam det där!

Ååååeååå flygplan

Vaknade med den härligaste migränen och ville verkligen inte gå upp ur sängen eller ens öppna ögonen. Men en scones, ett glas vatten och mirakelpiller senare så lyckades jag ta mig till skolan. Idag är ingen vanlig dag för idag flyger vi söderut :) Dock kanske inte så långt söderut som jag skulle kunna önska. Helst av allt skulle jag vilja hinna med både Skåne, Kristinehamn och Stockholm under påsken :) Men jag är mycket nöjd med att få åka till Sthlm och till mysfamiljen i K-hamn! Allt är ju bättre än vad jag hade planerat från början, nämligen att stanna kvar i Luleå. Jag är glad att jag ångrade mig :)

Flyget går 17.45 ikväll. Jag kommer vara i Sthlm tills torsdag sen spenderar jag helgen med syster. Det kommer bli såå härligt :) Ska bara hinna packa också ^^,

Det försvunna inlägget med tillägg

Fredag
Inlägget som tydligen försvann i fredags. Jag hade skrivit massor men tro inte att det publicerades, lite lagom tröttsamt faktiskt! I fredags firade vi helgen med lite McDonald's, det smakade bättre än någonsin :) Tills jag räknade ut att en endaste chickennugget kostade ca 7 kr.. Nästan lika mycket som en halv ryggbiffsskiva för tusan!


Medans Tim tog en sväng i affären för vuxna, även kallad för systemet, så gick jag in på Coop och handlade ingredienserna till rätten vi skulle testa oss på. När man precis har kommit in i affären möts man av denna chipshyllan, såhär ska det se ut i en butik. NICE frontat alltså!! Så ska det se ut på ICA i sommar om jag får bestämma ;)


Rätten vi testlagade hette "Pepparfilé med citrussky" och var god, den lär lagas igen.


Lördag
Vi slappade, pluggade och hade det skönt på förmiddagen, sedan bjöd jag Tim på bio på kvällen. Vi såg Hunger Games. Vi kom dit med sämsta möjliga inställning till filmen eftersom så många sagt att den skulle vara usel. De som har uttalat sig kan inte ha alla hönsen hemma för fy tusan vad bra den var, vet inte hur många gånger vi har kommenterat det idag. Den var brutalt bra, trots att jag släppte några tårar då & då - som tur var så var jag inte ensam om att göra det. Ni måste se den, verkligen MÅSTE!!



Söndag
Idag har jag varit huslig kan ni tro! Jag har...
  • Tvättat sex maskiner tvätt
  • Vikt all tvätt och lagt in i garderoben
  • Plockat undan alla saker som vi lyckats sprida ut
  • Dammat
  • Våttorkat
  • Dammsugat
  • Moppat alla golven
  • Bytt lakan

Nu har jag bara badrummet kvar som ska skuras, men jag låter det vänta tills vi duschat. Jag tror jag har lyckats få Tim att gå med på att ge mig en massage ikväll som tack för att jag har städat undan alla hans saker :) När jag pratade med syster innan så nämnde jag att jag hittat en bikini som jag blivit tokig i och vill ha men att jag inte hittat var man kan köpa den. Tro det eller ej så hade hon kollen och den ser ut såhär;

Den har precis allt jag vill ha, och ett grymt snyggt motiv också :) Från Styled by Tyra!

RSS 2.0