Working 8-22

Kom hem från skolan för ungefär en timme sen. Har med andra ord pluggat hela dagen.. Det har gått sisådär, matten är inte så simpel och än har jag inte hittat någon som förklarar så att jag förstår. Men jag ska då lyckas förstå, det ska gå! Nu är det sängen som gäller, lagom dödstrött. Godnatt :)

😊

Strålande solsken, snö upp till midjan, fågelkvitter och allt glittrar av frost! Det är så vackert. Fågelkvittret gör att det känns som att våren är påväg. Känslan håller i sig tills man kommer på sig själv med att man faktiskt bor i Luleå, staden där snön ligger kvar i flera månader. Men det har också sin charm, jag gillar snön! Solglasögonen är på dagen till ära :)

Inlägget som skulle kommit i fredags

Fredag
Sista dagen i backen och vi fick strålande sol! Det var nästan på tok för varmt dock. Snön blev tung och vi blev varma på två sekunder. Men vad gör det när solen ändå skiner så fint? :) Vi stannade och åt lunch, pizza idag igen för min del. Den sämsta pizzan jag fått här i Italien men dock långt ifrån den sämsta jag ätit :)



När vi sedan skulle ge oss ut i backen möttes vi först av denna fräscha gubbe som gärna visade lite hud. Han stod såhär och bara tittade hur länge som helst innan han tog på sig tre linnen... Kläderna hade sett sina vackraste dagar, men det hade nog gubben med!





De sista backarna vi körde i var som den värsta puckelpisten med blötsnö man kan tänka sig. Jag tycker dock det är härligt ändå, en riktig utmaning som tröttar ut benen en hel del!

Till middag blev det favoritrestaurangen Fornella, jag tänkte att jag skulle välja något annat än pizza eftersom jag åt det till lunch. Jag valde Cordon Bleu och det ångrar jag skarpt. Jag kompenserade det med gelatoglass till efterrätt, vilket magen inte uppskattade lika mycket :)



Till förrätt kunde man tydligen äta strimlade pannkakor i buljong, tvi katten!


Vissa lyckades få lite mer sol än andra under resan...


Denna fina skylten hittar man på toaletten..


Nu står klockan på 03.20 för att vi ska hinna upp och klä oss innan bilen bär av hemåt. Lång bilfärd men jag hoppas att den ska gå smidigt så vi kommer hem redan i morgon!


Hemresan gick kanonbra och jag fick två mysiga nätter hemma i Skåne med underbara människor innan jag for upp till Lule igår igen. Resan till Italien var underbar och jag hade lyckan att få spendera den med ett gäng härliga människor!

Jag har knappt hunnit avsluta den ena resan innan jag bokar nästa. Nu är flyg till franska rivieran bokat i sommar, ska bli såååå underbart och skoj :) Vilken tur man har som har en pojk med så snäll familj som bjuder med en!

Schwere piste

Torsdag
Idag har vi varit och kört lite överallt, bland annat en hel del åk i denna backen..

En grymt fin backe med en skylt som nog skrämmer de flesta, men det är vi glada för för då blir den inte uppkörd lika fort ;)


Till lunch åt jag pizza, det tog minst en halvtimme för mig att få den men ajsing bajsing vad det var värt det!!


När vi kört klart för dagen och väntade på skidbussen blev det lite gottis. Jag drack weissbieren för dig mamma :)


När vi satt och väntade på bussen hör vi världens brak och när vi vänder oss om ser vi att en man har stött till våra skidor så att allt har vält, precis som dominoeffekten. En ursäkt hade suttit bra, men det var lite mycket begärt tror jag..


När vi kom hem hade städerskorna varit här, det är förbryllande hur de ändrar på saker och ting. Henry fick sitta på Amandas kudde idag! Busiga nalle.. Hoppas han passar på att släppa en liten fis ;)


Till middag har vi ätit rester vilket resulterade i tacos, mums mums! Efter den enorma pizzan till lunch var det inte lätt att få ner mer.

Styltor i backen

Tisdag
Kl 21.15 igår var det avslut på deras högtid fashing som de firar här nere. Avslutet innebar att de hade en skidshow som bestod av bland annat små barn, ungdomar som hoppade och gjorde alla möjliga trix, en man som körde skidor med styltor (han var över två meter lång med styltorna på skidorna), fyrverkerier m.m. De visade även olika skidstilar så som telemark och något som vi aldrig sett förut, det var som en snowboard fast en skida. Tänk er en bred skida istället för två smala och så sitter fötterna fast på den så att du tittar rakt fram. Ovanpå detta så var alla utklädda till allt från hundar till uppblåsbara southparkgubbar. Alltihop avslutades med ett hejdundrandes fyrverkeri som var i toppklass!

Här har ni en bild på skidan jag letade efter, den kalls tydligen monoski.. Google är allt bra! (Tim också som såklart hade koll på namnet...)



Onsdag
Strålande solsken och en kanonfin dag i backen. Jag hade satt min väckarklocka så att den skulle ringa 20min tidigare än vanligt för att jag skulle hinna äta mer frukost ( eftersom jag är sämst på frukost!!). När jag kommer ner är det helt tomt i matsalen och den lilla gumman som jobbar här blir helt paff när hon ser mig men ler mot mig med ett vänligt leende innan hon börjar prata. Om det var tyska eller italienska vet jag inte, men jag förstod inte ett ord och skakade bara på huvudet när jag försökte förklara att jag inte kan tyska. Hon blev då full i skratt och skakade på huvudet innan hon försvann. Lite senare komm hon tillbaka och frågade på knacklig engelska dock väldigt tydligt; "Coffeeeeee of teeeeea?". Så söt! Hon är nog bara hälften så lång nu som hon var en gång i tiden :)

Skidåkningen var kanon och jag känner att det går lättare & lättare :) Jag kunde gjort några åk till dock. Jag njuter av varenda millimeter jag kör i backen, att utsikten sen är alldeles perfekt är ett stort plus. Jag och Amanda lagade middag hemma ikväll, jag lagade stekt kyckling med lök & pommes och hon tog sallad till istället.



Ikväll har jag lärt dem hur man spelar kortspelet tjoo, det gick kanonfint och jag kammade hem segern :) Enda gången jag har en chans att vinna är när jag lär andra folk spela det. Alltid lika glad när jag väl lyckas!

Jag glömde nästan att berätta dagens roligaste! Jag står i kön till liften och väntar på Amanda som kommer bak mig. då hör jag en svensk surtant som muttrar till sin kompanjon "Tror du hon har tänkt att stå här länge till eller?!" (hon lät riktigt sådär bitchig och sur). Jag vänder mig om med ett leende och säger "Nej, men du får jättegärna köra om om du vill." Snacka om att hon tappade hakan, och som tur var så blev hon tyst.

Underbara skidåkning

Har haft en helt underbar början på en fantastisk skidsemester! Att köra från Tyskland ner hit till Corvara tog dock lite mer tid än vad vi hade räknat med, det som skulle tagit tre timmar tog tio.På kvällen åt jag lätt den bästa pizzan jag någonsin stoppat i min mage! En Caprissiosa med kronärtskocka på..



Söndag
I söndags åkte vi tillsammans allihopa (jag, Amanda, Alexandra, Daniel, Katharina och John). Vi åkte en runda som går runt hela berget och tar ungefär hela dagen. Sedan tog vi en sväng till en mataffär eftersom jag & Amanda har fått en lägenhet trots att de inte fanns någon tillgänglig när vi bokade, så det var snällt att de gav oss en ändå :) Så vi passade på att laga lite middag Inget mindre än rådjursbiffar med pommes, stekt lök och sallad !

Man måste tänka på att man är på skidsemester, alltså ska maten lagas i skidmundering. Extra praktiskt när det är lök som ska hackas :)


Kryddas med extrem nogrannhet!




Måndag
Igår, alltså i måndags så var vädret ganska kass. Det hade snöat ganska mkt i backarna och det blev uppkört väldigt fort, samtidigt som det snöade småspikar. Några av oss åkte ett halvt åk, några två åk och jag åkte tre åk. Jag har inte ont av att det är dåliga backar, dock sa vi som åkte det sista åket (åken är lååånga) att det började kännas i kroppen att det var på tok för jobbigt så vi vilade också. Vi åkte hem och lagade tacos i min & Amandas lägenhet istället. Det blev hittepåtacos med påhittad tacokrydda, bästa hittepåtacosen jag ätit :)



Tisdag
Idag har det varit STRÅLANDE SOLSKEN och humöret har varit på topp :) Jag & Amanda gav oss av själva och åkte Sellaronda, turen runt berget. Vilka fina åk alltså! Så tokdumma som vi är så tänker vi båda när vi är påväg ner för en backe att "vad konstigt, här är ju gräs mitt i backen och fy vad opistat det känns..". Vi insåg då att vi åkte utanför pisten - bra jobbat! Vi var fulla av skratt hela vägen ner :) Jag passade på att ta en himla massa kort!



Break - fast

Nu är det frukostdags, vi är taggade till tusen allihopa! Idag bär det av till Italien nämligen, och skidåkning förstås ;)

Pitstop - Tyskland någonstans

Vi gav oss av 03.30 från Vinslöv och anlände här i en liten håla i Tyskland vid 18-tiden. I bilen får man ju roa sig med det man kan, vi kom på en ganska bra idé som ledde till många skratt och framkallade skratt-tårar! Jag tror ni kan se ungefär varför... (OBS! Det är såhär vi ser ut i verkligheten, det inre lixom.)


På vägen ner stannade vi på bordershop en sväng


Grymmaste saken ever är när man kissar på mackarna, första gången jag såg det så blev jag livrädd!

Grejen är att den blåa saken åker ut och då snurrar ringen runt ett varv och blir rengjord..


Så nu beifnner vi oss på ett mysigt övernattningshotell i Tyskland..


Vårt hotellrum..


Till middag beställde jag in en vad jag trodde var sallad med ugnsbakade champinjoner. Det visade sig att chaminjonerna var friterade & panerade och mycket goda. Att det sedan under salladen skulle gömma sig monster i form av sur vitkål och ättiksgurkor var inte lika roligt, men jag mumsade ändå. Fy tusan vad handikappad man är när man inte kan ett ord tyska, inget jag vill kunna heller iofs. Arch ach Archhsshc typ. Jag lyckades på något vis iaf få damen att ge mig lösenordet till det trådlösa internetet, bra jobbat! Jag pladdrade på engelska och hon på tyska, jag fick iallafall vad jag ville ;)

Nu ska vi sova så vi är pigga och glada i morgon :D

Italien nästa, se upp i backen!

Dagen är kommen! Dagen då jag åker från Lule och beger mig på min resa mot Italien och skidåkning :D

Timse passade på att åka hem över helgen och var snäll och bokade samma flyg som mig så vi hade sällskap :) Även Marcus & Oliver åkte med oss :)

Lite trist att behöva säga hejdå till Tim, elva dagar utan varandra - det längsta sen vi träffades! Men det ska la gå. Jag fick vänta på flygplatsen i tre timmar, mackorna som låg i min väska och var avsedda för lunch blev plötsligt inte alls tilltalande när jag lyckats komma till gaten som låg precis bredvid en Max restaurang.. Valet var inte så svårt att göra med andra ord :)



Amandas pappa och syster var helt underbart snälla och hämtade mig vid flyget i Malmö. Det har bjudits på tacos och mina älskade föräldrar har kommit en snabbis för att ge mig lite skidsaker inför resan och lite kramar :)
Nu håller vi på att plocka för fullt, samtidigt som vi äter glass, (amanda försöker ha ihjäl sin syster och pappa när hon bjuder dem på glass som är full med plastbitar "hoppsan, locket var visst lite sönder"), och slipar på en riktigt bra spelningslista!


Klockan fyra i morgon bitti bär det av mot dolmiterna i Italien för massa massa massa skidåkning :D Är så glad att jag får följa med Amanda & hennes familj :) Det verkar inte finnas något internet där nere så det blir svårt att blogga, ni får hålla ögonen öppna!

Fever fever leave my heart alone

Nu har jag haft min sista föreläsning på ett tag så nu åker jag, Tim och min resfeber hemåt för att packa mina väskor!

Det pirrar i hela magen...

Världsmästare utsedd..

Igår blev det visst dubbelt firande! Både av alla hjärtans dag och av att jag klarade tentan. Vi passade på att fira det på Olivers med en god måltid. När vi kom dit hade de dukat upp supermysigt med rosor och ljus överallt och spelade romantisk musik i högtalarna :) Precis vad vi ville ha! (Eller jag iallafall ^^,) Lite mindre glada blev vi när vi hade satt oss och fick menyn - som var en enkel papperslapp med en "Alla hjärtansdag 3-rätters meny". Det visade sig då att de endast hade den menyn och inte serverade från den vanliga. Vi som visste precis vad vi ville ha, blev ganska besvikna. Till förrätt erbjöd de hummersoppa med krutonger, till varmrätt fick man välja mellan fisk eller oxfilé och till efterrätt var det chokladmousse med apelsinkräm. Vi funderade på att ta en annan restaurang men eftersom vi inte bokat bord på något annat ställe så vågade vi inte chansa så vi stannade. Det blev oxfilé och efterrätt för oss båda. Jag har kommit fram till att jag är på tok för kräsen när det gäller restaurangmat, och värre blir det ju mer jag själv lagar mat och gillar det. Att man ska stoppa gräs i och på allt har jag svårt för. Dock vägde det trevliga sällskapet upp allt, som tur var. Riktigt romantiskt var det :) Och det smakade helt okej trots allt. Plus att jag nästan lärt mig dricka rödvin. (Så Tuula, nästa gång ska du inte behöva köpa vitt till mig :))

(Ni ser gubben bakom Tim till höger, jag utnämnde ganska snabbt honom till vinnare av världsmästerskapet i näspetning på en restaurang! Efter att ha utforskat näsan med de fyra fingrarna så körde han ett varv till för säkerhets skull och avslutade med att klia sig i mustachen (alltså ett diskret sätt att plantera dem i mustachen))



Varmrätten som var Grillad oxfilé med whiskysky, potatiskaka och grillade grönsaker.

Dessert med chokladmousse och apelsinkräm på en bädd av champangemarinerade bär.

hoppsan

Jag och Tim satt & pluggade i ljusgården på skolan, helt plötsligt blir bi nästintill omringade av skolans manliga kör, nämligen snapsakademien! De börjar givetvis sjunga och i slutet av den sista låten så splittrar de på sig och går fram till lite olika människor och sätter sig på knä, som om att de friade. När låten är över säger de i kör "Vi brukar få en puss!" Som jag skrattade, en sån härlig dag :)


Alla <3 dag!

Puss på Er mina hjärtan!

ÄNTLIGEEEEEN!

JAG HAR KLARAT MIN FÖRSTA TENTAAAAAA!


Det är absolut omöjligt att ens försöka förklara hur lycklig jag är! Det känns som att det var på tiden om man får säga så.. På alla hjärtans dag & allt!!!

Det ska firas kan ni tro, det kan hända att det blir god middag på restaurang nämligen ;)

magdans

Jag är snart bäst på att vara dålig på att uppdatera, men skolan priroriteras först. Så om jag inte skriver här så hittar ni förmodligen mig med en fundersam min stirrandes i någon knäpp lärobok. Helgen bestod av god mat..



... och en massa plugg..


Jag har även lyckats påbörja liiiite på min packning;


Söndagen bestod av tvättning av allt som var tänkt att tvättas i lördags. Vi hade nämligen bokat bastu och tvättid samtidigt för att kunna tvätta samtidigt som vi bastade. När vi kommer till tvättstugan står det att vi inte har bokat någon tid, trots att vi båda är stensäkra på att vi visst har bokat tvättstugan. Lurar det ugglor i mossen kanske?

Jag har i vilket fall som helst lyckats göra klart min del av fördjupingsuppgiften, färdigställt min del av Case 3 samt min del i ekonomiseminariet. Det känns ganska bra faktiskt! Tills torsdag ska jag nu räkna massa masssa matte med andra ord, jag har redan börjat & det ska gå bra har jag bestämt :)

Idag har vi lagat kebabpaj, Tims önskemål. När han tagit några tuggor och inte sagt ett ord sen maten serverades tittar han upp  från tallricken och säger "Moa, det känns som det dansar i min mage!". Ett ganska bra betyg alltså :)

Sommarväder

Helt osannolikt! Det är alltså PLUSGRADER!

Det blir väl shortsen på och en sväng till Coop, eller?

Breakfast

En varm macka och en mysig kopp te är en bra start på en pluggdag!

Jorden gjorde en frivolt

Spännande!!!

dot product

Ensam-hemma-själv-fredag! Det är jag och matteboken som gäller ikväll, vi har en långdejt. Tror dock att han uppfattar mig som otrevlig just nu då jag just kom på mig själv med att faktiskt sitta & blunda... Grannarna (trooooor att det kan komma från bottenvåningen) har party som tusan, jag funderar på att bjuda in mig själv. Undra om det vore uppskattat?

Helt okej!

Ska nog lyckas överleva en pluggandes fredag i skolan ändå...

Jag har världens bästa vän, hon heter Amanda

Jag har utan tvekan den bästa vännen i världen!




TACK ÄLSKADE VÄN!
Nu bär det snart av, i helgen ska det börja packas och jag är supertaggad!
Italien - here we come :D

zzzZZZZzzZZ

Tisdag
Igår startade vi dagen med försovning! Klockan var ställd på en timme för sent, undra vem det var som ställde klockan....... Jag lyckades i alla fall vakna tio minuter innan klockan ringde. Väcker Tim med ett skrik i stil med "Tiiiiiiim, bussen går nu. NUUUUUUUU!". Så snabbt har jag aldrig fått upp honom ur sängen, det skulle lätt kunna missbrukas...

Vi fick med andra ord promenera till skolan i endast 26 minusgrader. Som tur var kom vi till skolan i tid, efter 35 minuters promenad :) tur var väl det eftersom vi hade vår redovisning av seminarieuppgiften i ekonomin. Läraren verkade gilla mig då han hela tiden "Bra Moa", "Vad säger du om det Moa" osv. Inte helt tokigt faktiskt :) Seminarieuppg har bestått av att vi fick uppgifter om ett företag (på 11sidor..) och sedan tre uppgifter till det. Jag och Tim löste de två sista uppg och de resterande fyra i gruppen löste den första uppg. På seminariet fick jag och Tim redovisa en av våra uppgifter. Det kändes bra då vi var en av de få grupperna som inte fick någon negativ feedback från läraren! Plus att vi lyckades se att han hade skrivit "+ Bra presentation" på framsidan av rapporten (Y) Galant!!!!

Jag missade min matte pga seminariet så jag satte mig på bussen hem efter en sväng på ICA. Ica gjorde mig riktigt besviken då de inte hade Fazers Wienernougat. Jag har nämligen lyckats luska ut att det är det ENDA chokladliknande saken utan laktos i. Tänk er ett liv utan choklad, det är hemskt! :(

Tjälknölen blev klar, eller den hade legat i lage lagom länge. Det firade vi givetvis med tjälknöl till middag! Till tjälknöl ska det serveras potatisgratäng, det har jag bestämt för så har det alltid varit och det är godast då. Alltså har jag gett mig in på att laga två rätter som jag aldrig någonsin gjort själv förut. Visst har man väl tittat & hjälpt till när mamma har lagat men det går ju inte att jämföra! I vilket fall som helst så blev både potatisgratängen och köttet EXTREMT gott, ja det smälte i munnen alltihop :D Och förresten, potatisgratäng är underskattat - det borde serveras oftare!


Sådär krämig och god blev gratängen, köttet blev alldeles lagom smakrikt!

Jag gjorde en lista när jag kom hem från skolan igår. Jag är helt list-galen! Jag tycker det är bra att arbeta med listor, mest för att jag älskar känslan när man får lov att stryka något som stått där. Det är ett tecken på att man gjort det man ska. Igår såg min lista ut såhär när dagen var över;

  • Göra klart 6.2 i matten
  • Läsa 6.3 i matten
  • Göra 6.3 i matten
  • Läsa caset som vi ska jobba med
  • Läsa igenom fördjupningsuppgifterna
  • Skala potatis
  • Skiva potatis

Jag är nöjd!


Onsdag

Jag har bara en lektion idag, den börjar 14.45. Trots det ställde jag klockan på 06.45 och tog den vanliga bussen till skolan, som om att jag skulle ha pass ett. Istället gick jag & Tim på gymmet. Idag blev det 30min på crosstrainern, lite mindre än i måndags då det blev 38min. Men jag är nöjd trots det. Jag har kommit fram till att det går bäst att träna när det är något roligt program på TV, i morse var det bara skräp! (De har en TV-monitor vid varje maskin så man kan kolla på TV när man tränar) När jag tränade i måndags så tittade jag på Hell's Kitchen, det var bra för när Gordon Ramsey skrek på de ynkliga kockarna i köket så låtsades jag att han skrek på mig att jag skulle träna hårdare.

 

Efter träningen smaskade vi i oss en fruktsallad som vi gjorde igårkväll, väl planerat :)

Det var riktigt gott och det behövdes!

 

Klockan ett ska vi ha möte med gruppsex. Med alla förutom David för han lever lyxliv och är & åker skidor i Österrike! Vi ska gå igenom case tre är det tänkt. Det handlar om två olika flygbolag i USA som arbetar på två helt olika sätt. Ganska intressant!

 

Fick en bildserie av syster precis..

"Såhär arg blir jag när du inte kommer och hälsar på! Saknar ju dig <3 Puss"

Jag saknar er!!!!

 

Nu skulle jag gärna ta en svängom hem till Skåne, i smyg. Skulle stoppa tiden och ta mitt privatjet ner på studs! Min vän Sofia har nämligen kommit hem från USA nu efter att ha varit där i ca 1,5 år.. Jag ska försöka locka upp flickorna till Luleå, får se vad jag kan locka med :)

kallt snö kaos

Det är -25 CELCIUS, det är riktigt kallt, det har snöat massor i natt, det snöar massor just nu, man ser inget, det är kaosväder!!!! Jag är ganska trött men tanken på att jag ska få träna på lunchen gör mig lite mer peppad faktiskt, det ska bli skoj :) Kl 10.15 börjar vi med ett pass matte för att sen 14.45 ha ett pass Operations management.. En riktigt sugigt dååååligt planerad dag, tack för det.

Brrrrr, it's cold in here

Lördag
Helt plötsligt bestämde vi oss för att ta ett varmt och skönt bad så så blev det! Med lite serietittande, popcorn och varsin drink kunde det inte bli bättre :)



Kan hända att vi låg i badet lite väl länge, enligt våra russinfingar så var det så iallafall. Magarna kurrade lagom när vi hade badat klart så middagen påbörjades!


Ser nu att det inte alls ser aptitligt ut men det fick en tia av tio av Tim! En rätt som lär lagas med än en gång till, fast jag ska nog mixtra lite tills nästa gång för att bli riktigt nöjd.



Söndag
Idag har vi pluggat ekonomi precis heeeeeeeeeeeeeeela dagen! Det är seminarie på tisdag och då ska vår seminarieuppgift vara klar. Jag & Tim har gjort klart två av tre uppg idag så det känns kanon, det har tillochmed varit lite skoj.

Egentligen skulle vi haft en tjälknöl i ugnen i natt men då båda glömde bort det igårkväll så fick den åka in i ugnen i morse, den ska nämligen befinna sig där i ca 12 timmar.. Den är just uttagen och jag hoppas att den är lagom tillagad och kommer smaka bra efter någon dag i lagen!

Då ugnen var upptagen fick vi komprimissa med middagen. Det blev marinerad fläskkarré med råstekta potatis och baconlindad sparris. Mycket smakligt! Marinaden jag hittade på smakade även den riktigt bra. Med lite skvättar av olja, sweet chilisås, soja och vitvinsvinäger blev den kanon.


Till efterrätt - eller energikick - fixade jag en fruktsallad medans jag väntade på att middagen skulle bli färdig. Med ananas, äpple, apelsin och banan blev den smarrig :)


Och vet ni vad? Jag har ett tag undrat varför vi här på Björkskatan har det mycket "varmare" än vad resten av Luleå säger att de har. När jag har tittat på termometern på morgonen och den har visat på - 9 grader så har jag ju klätt mig efter det och i princip fryst ihjäl när jag kommit utanför dörren.. Väderleksrapporten har visat på sisådär -29 grader men icke så nicke. Tim har tyckt att jag varit jättetöntig när jag sagt att det varit så kallt ute och svarat tillbaka med att det bara är typ -9 grader.. Det visade sig att någon (nämner inga namn) har kommit åt farenheigtknappen.. Så det har i själva verket varit nästan minus trettio grader när lilla jag trott att det varit mindre än minus tio grader. Nästa vecka lär jag klä mig rätt iallafall!

Teriyakisås

Måste bara avslöja att Teriyakisåsen blev en klar tiopoängare, galet vad god den blev!!! Helt klart värt att göra egen istället för att köpa en dyr färdig påse :)

shopping sker numera i mataffärerna

Idag har det STORHANDLATS kan ni tro, världens snällaste Oliver gav oss skjuts till Maxi så att vi fick tömma hyllorna - nästan!



Med sju matkassar kände vi oss ganska nöjda, tror vi lyckats få med det mesta faktiskt! Fyndade loss på lövbiff, 6kr/skiva är helt okej ;) Lite fläskfilé och nötfärs också såklart! Frysen spyr snart så full den är, det är då det är som bäst :)

HEJ OCH VÄLKOMNA TILL ISHOTELLET I LULEÅ!


Vad ska jag göra?!?!?!? Det är inte allt för trevligt att ha is i sovrummet ofrivilligt.. Elementet är på högsta, men vad hjälper det -inget!



Nu har jag just kokat en egen teriyakisås, den blev just klar efter att ha puttrat i ca 2 timmar. Så ikväll ska det serveras biff teriyaki efter detta receptet som jag hittade på matklubben;

Ingredienser 200 g lövbiff
½ gul lök
1 morot
150 g svamp, t ex shiitake eller champinjoner
100 g broccolibuketter
Salt
Peppar
1 msk japansk soja
Ca: 2-3 msk teriyakisås

Strimla köttet. Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla moroten fint. Ansa och skiva svampen. Dela broccolin i mindre bitar.

Bryn köttet i lite matfett tills det har fått färg. Krydda med salt och peppar. Tag upp köttet.

Fräs lök, morötter, broccoli och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.

Lägg tillbaka köttet och tillsätt soja och teriyakisås. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av. Bjud kokt ris till.

Teriyakisås
  • 1 dl kycklingfond
  • 1 ½ dl japansk soja
  • 5 cl mirin
  • 1 dl socker
  • 1 ½ cl vitt vin
Koka upp samtliga ingredienser och låt sjuda på låg temperatur i 1,5 - 2 timmar.

Hoppas det kommer smaka gott nu bara :)

Kallt om näsan

Idag har varit en riktigt mysig & ruggigt kall dag, mina fönster tycker nog ungefär likadant.. I morse gjorde vi klart "McDonald's corporation" Caset, känns bra och jag är riktigt nöjd med min exklusiva powerpoint! Sedan åkte jag hem och i eftermiddags så har jag och Tim städat som några dårar, grannarna tror väl vi ska flytta ^^
Det har;
  • Dammsugats alla rum överallt
  • Torkats disk
  • Rengjort spis
  • Grovrengjort ugn med grönsåpa
  • Våttorkat alla ytor
  • Moppat alla golv
  • Fixat köksbordet
  • Vattnat blommor
  • Torkat stolarna
  • Skrubbat badkar
  • Städat toaletten

Finito!

Det tog bara sådär två timmar, vilket har gjort oss dödströtta nu ikväll. Till middag serverades det pommes & lövbiff, precis som på den gamla goda tiden! Inget Disneydags idag dock :(

 

Igår åt vi rester, helt okej det med!

Piffade upp det med en sagolikt god efterrätt,

 

I morgon ska vi befinna oss hos Oliver kl.08.00, då bär det av till Maxi för storhandling. Vår lista blev visst ganska lång....

 

Nu ska vi äta spispop, kolla Wildkids (mest kolla på Isac såklart) och sen sova massor!

Är det okej?

Is på insidan av sovrumsfönstret, kan det vara normalt tro?!

Ser lovande ut



Jag börjar fundera på att fortsätta som isstaty..... Eller så har jag inget val.

Dagen är kommen

Idag är en konstig dag, en sån sak som egentligen aldrig händer en Moa har just hänt. Hon har tagit sig i kragen och promenerat till gymmet, väl framme köpte hon ett gymkort - ja ett gymkort!!! Jag börjar med ett 4-månaders, vågar inte förvåna folket allt för mycket lixom. Att ni svimmar och sånt menar jag. Så det behöver ni inte göra ännu, eller kanske när ni får höra detta.. Första tanken var att jag skulle gå på en crosstrainer i ca 15min, det är det längsta jag lyckats köra innan (för bra många år sen..). När det hade gått 15min så bestämde jag mig för att klara 20min, sen blev det helt plötsligt 25min (jag kan ju inte vara sämre än Tim!). Ojdå, det blev visst mer än så (när det hade gått 25min tänkte jag att jag håller faktiskt inte på att dö riktigt ännu så jag kan fortsätta lite till tänkte jag och spanade på Tim som sprang på som en dåre och inte ens verkade tycka det var jobbigt). Jag var alltså uppe i hela 30min nu.. När klockan hade tickat upp till 33min så var Tim klar, då var jag också det. Det som skulle bli 15min blev alltså 33min, ja jag kan jag också! För er är detta säkert ingenting, för mig är det som att ha sprungit runt halva jorden sen tillbaka igen - nästan.



I morse hade jag och Oliver Case-möte hemma hos honom, vår uppgift i gruppen är att kartlägga de processer som sker i en McDonald's restaurang i Edinborugh. Allt från att man bara beställer en dricka, tills det att man specialbeställer något eller vill ha något som finnns färdiggjort - allt ska gå att utläsa i vår kartläggning. Maffigt men riktigt intressant!
RSS 2.0