Lägenhet till uthyrning!

Titta vad jag just hitta!
 
 
Jag loggade in på Lulebo för att se om de mottagit mina papper om den nya lägenheten och hittar vår gamla bland uthyrningsobjekten. Lite sorgligt tycker jag allt att det är, nu när vi precis blivit nöjda med rummen som vi fått omtapetserade. Fast det är nog tack vare att vi har fixat till den som den hyrs ut i det vanliga kösystemet och inte i direktbokningen. Det kan vara både för och nackdel för oss, om den hade gått som direktbokning hade en ny student haft chans till att flytta in där = den hade antagligen flyttat in så snart som möjligt och vi hade sluppit betala flera dubbla hyror. Nu när den går igenom det vanliga kösystemet är risken stor att den som får lägenheten redan bor i en utav Lulebos lägenheter och måste då tömma och flytta allt därifrån innan den kan ta över vår. Alltså kommer de kanske inte ta lägenheten direkt.. Ja det är mycket som snurrar!
 
Kötiden på lägenheten är från 2008, med 55 platser bokade, bara det tycker jag är roligt att se. Den är eftertraktad må jag säga!
 

Kolmilabulle

Något bad i fredags blev inte av, jag satt hemma och solade med min matte istället. Det gick bra det också, fast det blev lite väl varmt för att inte kunna svalka sig med ett dopp. Tim var hos doktorn i torsdags och fick reda på att han hade halsfluss. Eftersom vi har mått lika kasst under frankrikeresan så tyckte han bestämt att jag också skulle till doktorn. Så jag fick glatt boka en tid och även jag kommer därifrån med en kur penicillin, känns ju inte jätttttekul precis! Men jag hoppas att mitt halsonda ska försvinna och orken komma tillbaka :)
 
Igår öppnade jag butiken själv, det gick helt okej! Jag jobbade från 06.30 till 15.00, så lite stålar hoppas jag att det ska rulla in :) Har fått en lönehöjning på 11.29:- per timme viljet känns kanonbra, hoppas det kommer märkas på lönen. Efter jobbet duschade jag lite snabbt innan vi körde mot Hjärtasjön där det denna helgen hölls 1600-talsmarknad. Vi kom dit lite i senaste laget och de flesta hade gett sig av för att förbereda sig inför kvällens festligheter. Vi fick iallafall åka hövagn dit, se en aktiv kolmila och äta en mumsig kolmilabulle!



På kvällen var vi bortbjudna på grillat och det var både gott och trevligt!

ett tu tre

Ja vilka tokiga dagar det har varit! Jag har ställt till med sådana tokigheter att jag knappt vet var jag ska börja..
 
I tisdags hade jag mitt första arbetspass efter semestern. Jag hade morgontid och skulle öppna hela butiken. Lite pirrigt var det allt med tanke på att jag inte gjort det på över ett år. Kvällen innan gick jag igenom alla rutiner noggrant i huvudet för att vara säker på att jag visste vad jag skulle göra. Under nattens gång öppnade jag säkert butiken minst fem gånger i drömmarnas värld. Jag gick upp i god tid för att ha god tid på mig, jag var osäker på om jag skulle ha hand om bankomaten på morgonen eller inte och erfarenheten säger mig att den där bankomaten gör så gott den kan för att jävlas med mig och antagligen med de flesta andra också. Så jag var på jobbet en kvart tidigare än min tid för att vara säker på att hinna med allt innan jag skulle öppna för kunderna. Som tur var så var ekonomiansvarige där och räddade mig från bankomaten. Då är det såklart jag själv som ska klanta till det. Jag låser upp entrén för att gå ut och hämta in morgontidningarna med tanken att gå in igen och låsa om mig för att öppna när klockan slagit 07.00. När jag har gått ut genom dörrarna, fyllt famnen med tidningar så ska ja ju gå in igen. Nähädå, tror ni dörrarna vill öppna sig?! Tror ni inte jag har lyckats gå ut när jag stängt av skjutdörrarna så att de inte öppnar sig igen. Där stod jag och knackade på fönstret i hopp om att någon annan anställd där inne skulle höra eller se. Tro inte att de gjorde de, de hade fullt upp med sina sysslor och hade inte en tanke på att jag var utelåst ur butiken. Som tur var så hade jag jobbtelefonen med mig och lyckades ringa till charken efter att först ha ringt och väckt chefen. Hon som jobbade i charken trodde jag skämtade när jag bad henne komma till entrén för att jag var utelåst. Hon kom och vi lyckades tillsammans dra isär dörrarna så jag kunde kliva in igen. Bra start på dagen va? ;) Som tur var så gick resten av dagen kanonbra!
 
Igår var det min lediga dag så vi gjorde en utflykt till gammelmoster och hennes stuga. Det var en mysig dag med strålande solsken och underbart väder! Jag och pappa tog en roddtur ut i båten
 
Dagen idag började med att jag försov mig, av någon konstig anledning så måste jag ha stängt av alarmet utan att vara medveten om det. Inte så bra med andra ord! Jag vaknade 45 min för sent, alltså vaknade jag när jag hade tänkt köra iväg. Jag lyckades komma iväg till jobbet och var framme endast 3 minuter för sent, det tycker jag är bra jobbat! Turen var inte med mig på frukostrasten heller, då välter jag ut ett helt glas juice över hela fikabordet och ner i en kollegas knä. Schysst värre! Resten av dagen löpte på bättre iallafall :)
 
I morgon är jag ledig och det sägs att det ska bli bra väder = ni hittar mig på stranden lik en stopplykta :)
 

På resande fot igen!

Nu sitter jag på min åskvigg påväg hem till hemhem i Skåne! Hoppas att de ska bli en felfri resa, och att det inte är för mycket begärt av SJ ;) Nu mumsar jag i mig en risifrutti och massa vatten i hopp om att åskan i huvudet ska försvinna.

Sista dagen i Theoule-Sur-Mer

Nu banne mig sitter jag här på en liten vindsvåning i dystra kalla molniga Sverige. Vet ni vad det absolut tokigaste är? Jo det regnar itne för sekunden. haha! Igår gick vi upp ganska tidigt, packade det sista och promenerade till poolen där jag & Tim inte ens tagit ett dopp. Så vi promenerade dit allesammans. Det var en saltvattenpool så det blev bara ett dopp för mig, tvi sjutton!!!


Sedan åkte vi till Nice där vi spenderade hela dagen strosandes på de stekheta gatorna, det var så varmt så tillochmed lilltårna svettades. Nästan iallafall! Vi dräglade lite bland lyxbutikerna och gick in lite då & då bara för att kyla ner sig. Vi sa att om några år kommer det vara oss de vill ha in i butikerna och kunna skämma bort - drömma går ju :) Men vi är överrens om att återkomma om sisådär 7-8år när man arbetat upp en fin lön! Tims föräldrar gick på sitt håll och vi gick på vårt, trots detta stöter vi på varanda två gånger under förmiddagen, i en så stor stad.

Hotellet förresten, det var rena rama skämtet! Jag och Tim hade bokat via Mr.Jet och tog givetvis det billigaste möjliga. När vi öppnar dörren till rummet möts vi av den unknaste cigarettosen någonsin och jag vänder redan i dörren. Där skulle jag inte ens vilja tänka tanken på att öppna min resväska då allt skulle ta åt sig av doften. Vi klagar i receptionen och får som svar att det är det rummet vi bokat och att det inte alls har rökts i rummet. Synd där, men min vassssa nos lurar ni icke! I vilket fall som helst så lyckades vi byta rum vilket jag var mycket glad över. Konstigaste väggarna hade dem, mjuka och "tapetserade" med tyg..

Vi frågade i receptionen efter bra restauranger att äta på och efter något supermarket. Vi kollade upp alla restaurangernas menyer och ratade dem ganska snabbt. Vi ville ha sniglar till förrätt, kött till efterrätt och Tim ville ha creme brulee till efterrätt. Franskt tänkte vi - borde finnas på nästan alla restauranger? Vi hittade ingen restaurang att boka bord på under våra promenader och bestämde oss för att vänta med det och bara ta första bäsa på kvällen istället. Sista stoppet på dagens promenader blev ett gigantiskt supermarket där jag köpte nästan ett kilo ost, cachaca rom så att jag ska kunna göra min egna Caprihinia och lite gåsleverpaté till mina päron.

Bilder och stories från kvällen kommer när jag har kommit hem från Stockholm, tar tåget i morgon!

 
 
 
 
 
 

Det försvunna inlägget

Här kommer inlägget som inte ville visa sig sist! Näst sista dagen vid havet passade vi på att fotografera lite, inte varje dag man har sån fin bakgrund :) Vi måste sett ut som tokar när vi sprang där fram & tillbaka på klipporna, klätterapan Moa var igång också.


 

Next up: Nice

Mina senaste inlägg har tydligen inte velat visa sig på bloggen, tusan också! Nu har vi tagit sista doppet i poolen och ska när som sätta oss i bilen för att köra vidare till Nice där den sista natten kommer att spenderas :)

Mys på gatorna i Cannes

Nu bjuder jag på lite sammanfattande bilder av de senaste dagarna på franska Rivieran :) Igår åkte vi in till vår lilla bys centrum för att gå på marknad, marknaden var mindre än osbys största rondell.... Så vi tog en tripp till Cannes istället och gick på matmarknad, åt en underbar lunch och glassade! Idag är det bara sol och bad här som gäller, så underbart väder! Det är över 30 grader i luften och minst 22 grader i vattnet, kanonskönt :) Jag har även lyckats lära Tim att äta oliver så nu frossar vi i det varje dag!
 

Kvällsmys

Nu njuter vi i solen med flera olika sorters oliver och rosé, mums!

Another day at the Riviera

Idag började vi dagen med en timmes tennis, en bra start på dagen! Fram tills lunch så stekte vi nere vid klipporna :) Nu har vi just ätit en fräsch sallad till lunch så nu är vi redo att steka lite till! Först ska jag äckla ner mig med massa kletig solkräm...

Gårdagens party i bilder!

Nu kommer bilder från gårdagens partaj! Det var verkligen lyckat och vi suger fortfarande på karamellen så att säga :) 
Som ni ser så bor vi riktigt nära havet! Festen hölls på en club precis intill vårt boende. 
 
Förätten som bestod av något tonfiskliknande på en bädd av grillade grönsaker.......
 
Här är varmrätten som bestod av lamm och potatismojs, bra mycket godare än vad bilden försöker berätta.
 
Innan detta serverades så serverades en bit ost med balsamvinäger. Denna rätten däremot - UNDERBAR!
 
Bordsplacering och flödande champagne, I'm in heaven mom!
 
Sedan drog partyt igång kan ni tro ;)
 
 
Frukost på balkongen med en härlig utsikt!
 

Partyrock is in the house tonight!

Nu har vi just vaknat efter en helt underbar gårdag! Först kom vi fram till en riktigt mysig lägenhet med det bästa tänkbara läget vid havet sedan åt vi lunch och handlade det nödvändigaste. Det blev en powernap för mig och Tim innan det var dags att göra vid sig för kvällens party! Festen var nästintill p e r f e k t !!! Ni skulle sett vad som serverades och hur välbehandlad man blev av folket. Det började med champagne och tilltugg. I Sverige hade du varit glad om du hade haft två olika sorter att välja mellan, här var det massor med olika sorter som de kom och serverade. Ville du inte ha champagne kunde du få diverse drinkar istället. Jag har en ny favorit, en matsked svartvinbärslikör i ett glas champagne - superb!! Det var riktigt fin mat, dock är jag lite arg på mig själv som inte äter fisk :(( Det var givetvis fisk till förrätt och huvudrutt men min kära pojk lyckades prata med rätt person så vi fick lamm istället. En underlig rätt men välsmakande! Dock är vi nog ganska glada att det var mörkt när vi åt den ;) På kvällen blev det sedan party för både unga och äldre. En kanonstart på en grym semester med andra ord! Bilderna kommer i ett inlägg för sig :)

Molgan är på g!

Nu är vi påväg, lyfter när som :D

Viva la France!

Klockan är 05.55 och vi närmar oss flygplatsen med taxin, nu är resan påbörjad! Fast för mig började den för ett par dagar sen :) Jag är sommarklädd i shorts och linne i hopp om att destinationen är solig! Enligt vädersnubbarna ska det vara mellan 24-30 grader varje dag och en stor sol, hoppas att de har rätt för en gångs skull :) Ikväll ska vi gå på fest, det enda jag vet är att det är för att fira Frankrikes nationaldag samt att där ska finnas massor med mat och dryck! Det låter som en lovande kväll som skulle kunna sluta precis hur som helst :)

Chipsmakingfactoryupnext!

Vi nöjde oss inte med gårdagens fritering så vi gjorde egna potatischips just, lyckat skulle jag vilja säga då de är slut alla redan! Här har det åskat som tusan idag och det känns då i kroppen. Det åskar förresten i magen också efter alla lökringar igår.. Hihi!

Mellanlandning i Stockholm

Igår tog jag tåget till Tim för en liten mellanlandning innan lördag då det bär av söderut :) Vi letade tappad mobil och fixade lökringar - lätt de godaste jag smakat!

Jag är på gång!

Nu har det packats och packats kan ni tro! I morgon kl 09.53 rullar tåget från perrongen mot Stockholm för att sedan tidigt lördag morgon ta flyget till Nice, det ska bli nice ;) Nu pillar jag med det sista, ska tömma kameran på bilder och ladda m.m. Först av allt ska naglarna fixas så att de blir röda & fina!

Sex & Samlevnad

Gårdagen var slappare än slappast! Det var bestämt att vi skulle åka till Växjö för att äta middag hos moster Me, men mamma var kalaskrasslig så vi fick allt stanna hemma. Jag kletade motvilligt på mig halva solkrämsflaskan för att gå ut och sola. När jag väl lagt mig så skönt så skönt på studsmattan så börjar det droppa. Det droppar mer och mer så jag fick snabbt packa ihop allt innan världens ösregn bröt ut och varade i ca 10 min. Tillräckligt länge för att göra studsmattan dyngsur iallafall.. Jag tröstade mig med ett skönt fotbad och en bra bok. Jag har just läst ut Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist, vilken bok alltså! Det kan man kalla för sträckläsning :) En härlig bok med bra humor, för skratta det gjorde jag!




Här är några fler böcker som hon skrivit, de ska alla få följa med i resväskan till Frankrike! Jag rekommenderar hennes böcker varmt om ni vill ha er ett gott skratt :)


När jag fotbadade så satt jag och skrev en liten packlista till Frankrike, mest för att se till att få med det viktigaste. Jag började bläddra i blocket från början i hopp om att hitta något kul, det visade sig att jag hade fått tag i ett av mina block som jag hade till läxor i högstadiet och hittade denna fina repetitionen inför ett prov i Sex & Samlevnad..

Ja jag fick mig allt ett gott skratt!
 
Mot kvällskvisten tog jag & pappa en tur till mormor&morfar och jag fixade lite kvällsmat till dem, de fick kantarellmackor :) Det var planerat grillning här hemma så vi var bara sällskap. När vi är påväg från byn så är himlen bäcksvart och vi inser att grillningen nog inte blir av. Pizza blev nödlösningen! Min lilla pizzabagare blev lika glad som alltid när han fick syn på oss.
 
När morfar hade varit där och köpt pizza sist hade han sagt att han absolut inte ville ha oregano på, eftersom de fått det förra gången trots att de beställt utan. Lilla pizzabagaren berättar då att han har en familj till som alltid beställer utan oregano och ler stort. Haha sa morfar, det måste vara mitt barnbarn Moa som bor i Lule då. Jaaaaaaaaaaa, Moa jaaa, Luleaaa, Jaaaa! Sa lilla pizzabagaren med världens största leende. Haha, så härlig snubbe!
 
Nu har jag och mamma precis haft allsång i köket till "Mamma är lik sin mamma", nu ska jag dansa ner i duschen innan det är dags för lunch sen jobb 14-22.15 :)
 
 
 

Galet galen dag!

Idag var det planerat att åka till stranden och bada med mom&dad men vädergubbarna envisades med att det skulle vara molnigt vid havet. Eftersom jag & mamma tyckte att vi redan tillbringat tillräckligt med molntid där så bestämde vi oss för att cykla en runda allesammans. Där och då vid frukostbordet hade vi inte i vår vildaste fantasi kunnat föreställa oss vilken galen cykeltur det skulle bli. Massäcken packades och vi tog med oss ett par påsar om ifall att vi skulle stöta på någon svamp. Vi skulle cykla till sjön hade vi tänkt och fika där. Men hur man tog sig dit visade sig vara knepigare än vad vi anade. Tänk er att ni kommer till en korsning med fyra vägar där ingen av vägarna har rätt vägvisare, vägen vi svängt in på för att komma till korsningen verkade helt plötsligt bortblåst. Vi testade först en väg och insåg att det var en återvändsgränd till ett gammalt torp, precis som den andra vägen var. När vi testade den tredje (eftersom vi kom från den fjärde så visste vi att det inte kunde vara den) så kom vi till en annan korsning mitt ute i ingenstans. Efter att ha cyklat fram & tillbaka på den vägen ett par gånger bestämde vi oss för att den måste vara den enda rätta. Vi körde på känsla och cyklade åt ett håll där vi mötte två pensionärer som plockade svamp. Eller ja, de körde en bit i bilen, stannade, gick tillbaka, letade och plockade svamp, gick till bilen, körde en bit till osv.. Efter en bit på den vägen kom mamma och pappa plötsligt på vilken väg det var vi cyklade på och insåg även att vi cyklade åt fel håll. Så vi vände åter igen, denna gången med lite mer hopp om att hitta rätt! Detta resulterade i att vi cyklade om pensionärerna och plockade all deras svamp :D mohahah. Till sist kom vi faktiskt fram till den där sjön. Tro inte att vi var nedstämda på grund av alla felkörningar, tvärt om! Alla ledde till riktiga svampfynd, den ena värre än den andra. Vi cyklade inte många meter innan någon av oss skrek "STANNA!", "Stooooooopp", "SVAMP!" eller "TITTA!". Då var det bara att hoppa av cykeln och sätta sig på huk för att plocka de små guldklimparna med sig hem. Inte nog med det, vi har ätit massor av smultron och blåbär längs vägen också! Vi fikade vid sjön och cyklade därefter hem till en god väninna och pausade lite. När hon säger att det är ganska exakt 7km hem när vi just satt oss på cyklarna igen kan ni tro att det sved gott i baken! Om man kan få träsmak i baken kan ni ge er på att jag nu har mer sadelsmak i baken än vad jag någonsin haft förut. Som grädden på moset har jag den mest obekväma sadeln som finns, en förklaring kan ju vara att jag har kvar originalet på min herrmountainbike... Vi gissar att vi cyklat mellan 3-4 mil idag!
 
Väl hemma började vi att rensa svampen. För nyfikenhetens skull så passade jag på att väga den, 2,6 KILO visade vågen! Det motsvarar ungefär en och en halv proppfylld systemetkasse - nu hajjar ni kanske hur enormt mycket det var för en helt vanlig cykeltur :) Så kvällen har ägnats åt att rensa och förvälla kantareller!
 

Guldvaskning

Ja några guldklimpar hittade vi allt. De flesta var för små för att plockas, ungefär lika stora som Caspians tår :)
 
Jag och mamma har hjälpts åt att måla staketet som går runt huset, vi lyckades hinna med hela och roligt hade vi :) Jag fick sällskap under målningen också, ett sällskap som vägrade flytta på sig och satt nöjt kvar vart jag än promenerade. Måste ha varit för den fina färgen!
 
Ikväll har vi grillat och ätit en supergod måltid, vi avslutade med lite kortspel och tro det eller ej men jag vann :D Jag lyckades sätta dit dem båda sista rundan!
Det går ut på att ha så lite poäng som möjligt förståss!

Guldkant på vägen

Idag var jag uppe tidigare än tuppen för att åka till jobbet och vara med på en öppning av butiken. Mest för att se om jag kommer ihåg allt :) Jag köpte frukostbullar med hem så nu har vi mumsat i oss god frukost! Nu ska vi ta en tur i skogen och se om vi hittar lite guld i vägkanterna och dikena, hoppas hoppas,

Jordgubbssaft och jordgubbssylt!

Idag tänkte jag och mamma mysa till det med en tripp till stranden. Tråkigt nog var inte molnen på vår sida och envisades med att bilda ett stort tjockt täcke som täckte precis hela himlen. Vi låg och njöt på stranden ändå, värmen hade vi iallafall. Lite tog nog solen ändå för det enda stället jag inte smorde med solkräm blev illande rött så nu har jag finfina lysande föter! Varför smörja fötterna lixom? Då blir man både sandig ock kletig, det går inte för sig!
 
Nu har vi silat jordgubbssaften som blev ljuvligt god, gjort jordgubbssylt och styckfryst jordgubbar!

Rårörd jordgubbssaft där man tar tillvara på bären och gör sylt av dem, kalasbra!

Jag passade på att avnjuta saften med en laktosfri sandwich från hemglass, somrigt och gott!
 
Ett hett tips är att styckfrysa jordgubbar och sedan använda de som isbitar i drinkar eller ett glas saft. Roligare och godare än is! Frys dem på en plåt och paketera dem sedan i påsar som lägges i frysen.
 
Rårörd jordgubbssaft + sylt
Jordgubbssaft
2 kg jordgubbar
2 l kokt kallt vatten
40 gr vinsyra
1/2 kg socker / liter avrunnen saft (mer socker om man önskar mer sötma)
2 krm natriumbensoat / liter avrunnen saft
 
Skölj, rensa, mosa bären och lägg dem i en hink. Lös vinsyran i det varma vattnet, låt svalna och häll över bären. Lägg ett lock över och ställ svalt ett dygn. Sila saften, låt den självrinna utan att röra i den. Spara bären till sylten. Tillsätt sockret i saften och rör tills sockret löst sig. Skumma av ytan. Lös natriumbensoaten i 1/2 dl hett vatten, blanda sedan ner det i saften. Häll upp på flaskor och avnjut en solig sommardag!
 
Sylt
Avrunna bär
1 kg socker
1 krm natriumbensoat
 
Blanda socker och bär i en gryta, låt koka i 20min. Rör i grytan lite då & då och skumma efter hand. Lös natriumbensoaten i lite av den varma sylten och rör sedan ner det i grytan. Ös upp på varma burkar.
 
 
 
 

Helgen i ett naffs!

Nu har jag varit på rymmen igen, precis som ni säkert anat! Under den gamla goda tiden (typ förra veckan ^^) så kunde man blogga från både mobil, dator och iPad men det går ju inte längre... Numera är det bara datorn som duger, vilket försvårar möjligheterna att reseblogga :)
 
Jag har under helgen befunnit mig i Stockholm och haft en ruskigt bra helg med Tim. Jag tog tåget till Sthlm i fredags och kom efter lite försening upp på eftermiddagen. Vi åt lunch på Jensen's, en god oxbit för 49:- passade oss mycket bra!
 
Efter lunchen körde vi till Gröna Lund och spenderade resten av dagen där. Vi åkte tills Tim blev nästintill grön i huvudet, vilket var konstant åkande i ca 4-5 timmar :D Jag har bara varit på Grönan en gång tidigare, då var jag en liten plutt som var på semester med mormor & morfar och kusinerna. Det enda jag kom ihåg var trappan upp till lustiga huset där jag fastnade och inte lyckades komma upp i medans alla andra kom upp så lätt så lätt!
 
Jag fuskade lite och studerade de andra som så lätt gick upp för trappan och till sist kom jag också upp :)


Repetition av Sommarkrysset var i full gång under kvällen, Gry Forsell försökte få till manuset och Peter Settman såg till att folket gjorde hans produktion så bra som han ville ha den!


Som en "paus" tog vi en tur i skrattkammaren som är full med roliga speglar. Skrattljuden som spelades up i högtalarna hade inte behövts, vi skrattade ändå ;) Bjuder på våra vackraste sidor!








 

Lördag
Tanken var från början att vi skulle ut en runda med båten men det ville inte väderprognoserna att vi skulle då de visade regn regn och regn.. Så jag tog Tim på en shoppingrunda och lyckades hitta mer än vad vi vågat drömma om! Han ville ha shorts, jeans och chinos. Han kom hem med tre par shorts, två par chinos och tre par jeans. Lyckad shoppingrunda ! Största delen på rean dessutom, lite erfarenhet har jag allt efter att ha jobbat i affär ;)
 
När vi ätit lunch överraskar Tim mig med att ta mig ut en tur på sjön, vädret var betydligt bättre än vad som utlovats och det blev en kanonmysig båttur runt Djurgården :) Jag fick se Grönan från vattnet denna gången!
 
När vi kom hem från båtturen stod ett överraskande restaurangbesök på tur, fast denna gången var det inte jag som skulle bli överraskad utan Tims pappa som skulle bli födelsedagsfirad :) Det firades på en mycket trevlig fransk restaurang, Bistro Bon. De serverade mycket god mat och tur som jag hade så var allt jag beställde laktosfritt :)

Tims föräldrar


Tims förrätt, sniglar. Kan ni tänka er att tillochmed jag smakade och faktiskt erkände att det smakade okej?! :D

Min förrätt, sparris med hollandaisesås, mumsigt värre! (Det syns på bilden, kunde inte vänta med att smaka..)
 

Tims varmrätt, Gödkalv
 
Min förrätt, oxfilé med pommes, bearnaisesås och tomatsalsa. En fullpoängare!
 

En kula sorbet, en alldeles utmärkt avslutning på en trevlig middag!
 
Efter restaurangbesöket promenerade vi till Nytorget som är en saluhall kombinerad med restaurang och bar. Mycket häftigt!
 

Söndag
Större delen av söndagen spenderades på Centralbadets spaavdelning och takterass! Det var en underbart avkopplande dag med bastubad, bubbelbad, sol och kneippbad. Vi passade på att äta lunch på Vapiano när vi ändå var i stan. Godaste pizzan sen Italien :)
 

Måndag
Dags att åka hem till skåneland igen, men först åt vi lite luch och bakade 40st dumlekakor :)
 
Jag hade tur på tåget hem och hamnade i ett riktigt trevligt sällskap, en så lång tågresa gick plötsligt väldigt fort :)
 

Tisdag
Idag har det hänt grejer kan ni tro! Jag och mamma har varit hos farfar och handlat till honom, plockat 22 liter jordgubbar, ätit thaimat, fikat hos mormor och morfar, silat flädersaft, gjort jordgubbssaft, mosade jordgubbar, jordgubbslikör m.m!
RSS 2.0