Vips så for vi vidare!

Idag har jag varit hos Amanda en sväng. Vi spelade kubb, solade, spelade spel och hade det sådär mysigt som vi brukar ha det! Jag tyckte inte alls att vi var i solen speciellt länge, men tusan vad färg jag lyckats få. Inte vilken färg som helst heller, den mest kräftliknande färgen av dem alla så nu ser jag ut som ett stoppljus! Vi fixade en härlig kycklingsallad till lunch som var riktigt mumsig.
 
 
Jag bokade hastigt en tågbiljett till Stockholm så dit bär det av i morgon förmiddag, det ser jag fram emot :) Planerna är att jag och Tim ska gå på Gröna Lund i morgon och gå på spa på söndag. Som jag längtar! Hoppas nu att han är så karusell-våglig som han har lovat ;) Jag vill åka tills jag nästan blir grön i ansiktet, helst ska det gå både snabbt, snurrigt och upp-och-ner :D  Gröna Lund har jag inte besökt sen jag var ca 6år gammal, så jag minns nästan ingenting.
 
På vägen hem tog jag en sväng inom mormor och morfar, pratade och myste lite. Väl hemma bjöd mamma på underbar rabarbersoppa. Den får följa med mig som lunch på tåget i morgon :) Efter kvällsmaten åkte jag och pappa en sväng till farfar och gav honom en burk av min egna inlagda brantevikssill, det uppskattade han!

Vi drar til Malmööö

Idag har varit en alldeles underbar dag! Vid nio tog jag och mamma tåget till Malmö för en heldag med bara mamma och dotter. Vi började med att titta i lite affärer och åt sedan lunch på Malmös bästa restaurang, Mandos. Ni anar inte hur jag har längtat efter denna måltid :D När man äter på Mandos är det nästintill ett måste att äta deras planka som de är så kända för.
 





Efter lunchen tog vi bussen ut till Ribersborgs kallbadhus som är något av det bästa som finns! Man badar först bastu tills man är så varm att man knappt klarar av det längre för att sedan gå ut och doppa sig i havet. Kallbadhuset är byggt på pålar en bra bit ut i vattnet.

För att komma dit får man gå en bra bit på bryggan.


Vädret bättrade sig och solen tittade fram på oss!

Från bastun har man utsikt över Turning Torso och färjorna som går mellan Sverige och Danmark.
 
Det blev fyra iskalla dopp i havet idag, jag kunde ju inte vara sämre än mamma ;) Man känner sig så fräsh och fin när man går där ifrån, alldeles underbart! Jag är glad att mamma har visat mig detta, nu ska jag försöka få dit Tim :)
 

Bäbismys!

I eftermiddags hämtade jag Ida så körde vi en runda till Bälla för att prata lite skit, mysa med hennes föling och spana in den nyrenoverade lyan. Det var så mysigt så, har verkligen saknat att bara kunna ses sådär när man känner för det. Inte så värst lätt när alla flytt lilla hålan, fast det är jag glad att man har gjort, haha ;)

Den namnlöse lille hingsten var en busig pojk kan ni tro, ska bli spännande att få se vad det ska bli för ståtlig man av honom :D


Tittut sa en av Molgans kompisar när vi gick husesyn, lite rädda blev vi kan ni tro ;)
 
 
 
 

Världens bästa födelsedagsresa!

Nu när jag samlat mig lite så tänkte jag bjuda på lite bilder från min och min systers födelsedagsresa! Vår föräldrar hade nämligen precisionen att lyckas få till det så att vi fyller år på samma dag med exakt fem års mellanrum. I år var det min tur att fylla 20 år och My blev 25 år. Vi fick välja mellan att ha en födelsedagsfest för släkt och vänner eller att åka på en resa. Valet var självklart för oss båda, RESA JA TACK :) Mamma och pappa bjöd oss till Lalandia som är nordens största badland och det blev en fullträff! En galet rolig resa med mycket skratt och härligt sällskap.
 



Här önskar pojkarna att det var en bar de hängde vid..



Favoriten av alla vattenrutchkanor var lätt den som var mörk med blinkande ljusen i!



Caspian stortrivdes i vattnet, att bada bubbelpool var nog något av det bästa han varit med om :)
 
Den nya attraktionen Wild River åkte vi minst tio gånger om dagen, den gick ruskigt snabbt och man skrattade sig genom hela åket.
 
På tisdagen tog vi en tripp till Tyskland, handlade lite gott och tittade i affärer.





En partyhöjare tro?!




Kan ju säga att korvarna är liiiiite annorlunda i Tyskland...
 
 
Den 20e juni var det vår dag, min 20årsdag och systers 25årsdag! Det firade vi med att börja dagen med bowling och badminton. Efter det blev det en tripp till badlandet innan vi gick hem och gjorde vid oss inför ett trevligt restaurangbesök på kvällen.
Jag har kunnat äta min första mjukglass på ca 6 år tack vare laktospiller från USA. Ni anar inte hur gott det var :D
 

När vi kom hem på torsdagskvällen satte vi igång med midsommarförberedelserna. I år firades midsommar hemma hos mig med goda vänner. Vädret var inte riktigt vad vi önskat men vi hade det mysigt ändå :) Bilder från midsommar kan dyka upp när jag har fått lite fler bilder från fotograferna!
 
 
 
 

Upp och ner, ner och upp!

Igår var det jobb 10-18 på Ica som gällde. Jag åt lunch hos mormor & morfar med mamma, persiljesås och potatis som smakade riktigt gott. Det har jag inte ätit på över ett år. Efter jobbet körde jag hem, bytte om, åt middag och körde sen till byn igen för att hämta min fina pojk som kom med tåget. När vi kom hem hade även My, Rickard, Annicka och Caspian kommit - det blev alltså fullt hus på bara några sekunder :) Alla favoriter samlade på ett & samma ställe, underbart! Vi åt lite gott och hade presentutdelning med saker som mum&dad hade köpt till oss i USA, riktigt mycket fina saker hade de hittat åt oss. Så snälla :)

Natten var inge vidare, vaknade vid tre med den värsta tandvärken jag varit med om och fick ta piller för att det skulle gå att somna om över huvud taget. Vid sex ringer något fyllo fel till mig och väcker oss båda. Värken är tillbaka. Jag lyckades somna om efter många om & men. När det var dags att gå upp var jag knappt människa så ont jag hade! Tim & Rickard var flitiga och tog en löprunda när jag & syster åkte till byn för att handla lite.

Ringde min distanstandläkade Torbjörn och rådfrågade, fick råd om att ta en speciell värktablett vilket jag gjorde. Smärtan försvann och jag kände min som människa igen - tills biverkningarna kom! Jag har aldrig varit så matt tror jag. Blek som vitaste lakanet, skakig som ett asplöv och illamående som ett fyllo. Jag lyckades iallafall få till en frisyr på syster innan de begav sig till bröllopet, sminkningen fick mamma göra eftersom jag blev sängliggandes. Efter en stunds sömn, lite kramar och baconchips blev jag Moa igen.

Nu är vi i full gång med att laga mat, grillat :D


Medans pappa skötte grillningen skojade jag med Cas!

Kebabsås

Idag var det dags, dags att återförenas med Pizzeria Viking. Jag har länge längtat efter en härlig kebabtallrik, helst skulle den vara från Trendie men det är på tok för långt iväg så det fick bli den hederliga pizzerian i byn. Där jag för övrigt är känd, mycket känd. Jag glömmer aldrig pizzabagarens min när jag berättade att jag skulle flytta till Luleå och att det var sista gången på ett bra tag jag kom och köpte pizza. Mamma var inne där för ett tag sen, då tittar han glatt upp och undrar om jag är hemma igen men det var jag ej. Nu när jag gick inom dörren möts jag av världens leende och han hälsar mig välkommen tillbaka. Man lämnar alltid den pizzerian med ett leende på läpparna och somnar alltid med en mätt mage efter ett besök där! När jag ska ha min vanliga pizza, capricciosa utan oregano så behöver jag bara gå in, hälsa och sen gå ut igen så vet jag att min pizza är klar på tio min!

Amandas Examensdag

Gud vad kul att jag just skrivit ett helt inlägg och allt bara försvinner, jippi! Jag gör ett nytt försök :)

Igår var det Amandas examensdag, hon är numera gymnasieingenjör inom samhällsbyggnad. Bra jobbat mandis! :D


Detta skulle ju såklart firas, firar gör man bäst med bubbel! :)



Jag och Amanda fixade maten, grillad ytterfilé med nypotatis och en himla massa smarriga tillbehör. Årets favorit är lärr grillad aubergine, mumsmums! Efter maten drack vi lite drink, spelade tjoo med Emil (som är sämsta förloraren ever) och åt Amandas goda jordgubbstårta.





Nu när man bor hemma igen är det ett måste att tävla med mamma om morgontidningens kryss! Vi lyckades lösa det även idag, och titta vad som dök upp..

Lätt som en plätt

Det gick ju lätt som en plätt att dra ut den lilla bissingen! Vilken underbar tandläkare alltså. Tänk er en liten smal jätteglad pizzabagare fast i tandläkarkläder. Med lite bedövning så var tanden ute på bara några sekunder! Tandläkaren sjöng lite, pratade lite, surfade lite medans bedövningen skulle värka. Jag skrattade mest!

Nu sitter jag och försöker få i mig lite lunch innan jag ska iväg till Växjö. Där ska Amanda ta studenten igen, fast denna gången som gymnasieingenjör! Det ska vi fira såklart :D

Tandis next

Nu snart får ni hålla tummarna för lilla mig, det är tandläkarbesök klockan 9.10 på schemat. Dags att dra ut tanden.. Hoppas tanden är snäll egentligen så den gärna ploppar ut när tandis kommer med stora tången.

ja, nej? kanske!

Vilken dag alltså! Jag har denna sommaren, precis som förra gått upp tidigt för att hålla koll på lägenhetsuthyrningens direktbokning. Igår kom jag tvåa på en lgh som ligger bara ett stenkast ifrån skolan, på den sidan som vi viljat ha en lägenhet sen vi kom till Luleå. Där alla vill ha en. Jag blev förbaskad för att jag inte kom etta, varför skulle någon komma före mig? Jag klickade ju så snabbt! (Det är den som klickar snabbast som kommer först i kön). Idag vaknar jag av mail samt sms från Lulebo där de säger att jag är tilldelad lägenheten vilket innebär att förste man i kön har tackat nej och då är det helt plötsligt jag som står först i kön. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta faktiskt. Tänk er att allt det ni gapat efter i ett helt år helt plötsligt står serverat på ett silverfat precis framför tårna, bara sådär. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, och vet fortfarande inte. Vi har ju det ganska bra där vi bor nu, har fått till lägenheten kanonbra men den ligger helfel, eller nästan iallafall. Den nya ligger 500m från skolan. Nu tar det 15 min att cykla till skolan och 30 min med buss.. Så närheten vore helt underbar! Dock innebär en flytt ganska mycket jobb samt att det antagligen kommer bli dubbla hyror någon/några månader och det är jag inte såååå sugen på. Det känns så konstigt för just en sånhär lägenhet får man bara inte, det är vanligtvis kötid sen 2006-2008 för att ens ha en chans på den. Och så kom det en på direktbokningen och jag fick den. Ja tankarna snurrar så jag blir alldeles yr, känner mig som Kalle Anka med ett gäng fåglar som cirkulerar ovanför huvudet. Det är då inte lätt!

Tvi katten hönni!


Här har ni planlösningen

hoppsi

Idag har vi fejat kan ni tro! Jag har hunnit både dammsuga mellanvåningen och ovanvåningen, packa upp min bottenlösa resväska och laga middag. Idag har vi mormor & morfar här på middag, det blev spaghetti och köttfärssås! Mamma har bakat sockerkaksbotten till midsommartårtan och jag har gjort grönpepparsås tills vi ska till Lalandia.

Mammas frukostägg, är det ägget som är stort eller koppen som är liten?

Hittade även dessa i frysen, tänka sig att de har fått ligga kvar - undra varför!

Bus på gång!

Tims bror åkte upp till Luleå nu ikväll för att få en VIP-tour av skolan eftersom han kanske ska börja plugga där till hösten så har skolan bjudit in till det. Jag och Tim passade på att skoja till det lite innan vi lämnade lägenheten..

Ajsing bajsing

Hah! Tror ni jag fick någon tand utdragen? Pyttsan heller, vilket skämt! Jag ligger där i stolen och tandsköterskan tittade, tittade lite till, försökte ta röntgenbild men misslyckades, kallade in tandläkaren som inte hade en sekund över och de kom fram till att jag kunde få den utdragen. De kom även fram till att ingen hade tid att dra ut tanden vilket resulterade i att jag skulle få boka en ny tid. Jag tänkte mig en tid i morgon, tji fick jag! Efter midsommar hade de tid med mig, men inte innan. De tyckte alltså att jag inte skulle kunna gapa eller prata ordentligt på ett bra tag. Nähädu! Kära mor fixade en ny tid till mig på en annan tandläkarstation redan på onsdag, hurra!

Vi har även varit en sväng hos farfar och pyntat hans rabatter, de blev så fina så! Nu ikväll var jag på sommarjobbsmöte, vi kommer vara 18st i år. Fotograferade blev vi också. Vet i tusan var de kommer synas, inte på allt för många ställen hoppas jag :) Nu ska jag mumsa i mig lite jordgubbar, ska bara se till att göra barnmat av dem först ;)

aj aj aj aj buff

Kära jissenam vilken tannavärk! Har en riktigt elak visdomstand som spökar, den vill ha uppmärksamhet till tusen och passar då på att göra så ont den bara kan! Att den sen har fått för sig att bilda en ny tandrad känns inte så vist precis.. Så det blir haj & ivaj till tandis idag! Undra om tandfen kommer fortfarande? Den borde vara värd en riktigt stor slant isåfall, minst en såndär guldpeng. Om nu tandis vill dra ut den, för det vill jag. Det knakar så hemskt i hela huvudet då bara, och hur skön bedövningssprutan var sist ska vi inte bara prata om. Trots det har jag alltid gillat att gå dit, har ingen aning om vad tandläkarskräck är :)


Jag känner mig ungefär som Lina, men som tur är syns det inte så värst!

hela veckan i ett naffs

En bildsammanfattning av de senaste dagarna vore väl inte helt fel? Vi kör på det!

I söndags när vi kom från Luleå till Sthlm och Tims föräldrar firade vi sommarlovet med lite skumpa, mumsigt!


På måndagsförmiddagen åkte vi en sväng till Vaxholm med Tims mamma. Hon var snäll och bjöd på lunch, jag åt en ceasarsallad som var fräsch & god.


Tim åt musslor, något jag aldrig någonsin skulle stoppa i munnen. Tvi katten! Men vad vackert det är på fatet!


När vi kommit hem från Vaxholm så tog jag & Tim en runda till stan, han fick åka spårvagn för första gången!


Vi fick för oss att göra efterrätt på kvällen, vi brilljerade med vaniljpannacotta med hallongelé och touilles!


Efter efterätten var vi tvugna att röra på oss så vi tog en cyckeltur. Det var mer offroad än vad det var on road! tim visade mig en trevlig golfbana i närheten samtidigt som han försökte lära mig allt!


På tisdagskvällen var det dags för mig att slutligen åka söderut till Skåne. Ni kan tro att det är skönt att vara hemma! Så mysigt och härligt :)

I fredags var vi hos Bälla & Henke och hade vin & myskväll!


Henke var en mästare på att grilla så gott blev det!


Igår var det student i Osby, tänka sig att det har gått ett helt år sen jag snubblade ut från skolan. Alla gick och pratade om att de ville ta studenten igen men nä, jag vill plugga på och ta examen och tjäna feta cash istället. Studenten var då, jag är nu! Jag uppvaktade söta Lina, syster till min kära vän Ida.


Just nu längtar jag som en galning tills fredag, då kommer alla mina favoriter hit! Både syster och hennes familj samt Tim.


I morgon ska jag på jobbmöte inför sommarjobbet på Ica, hoppas jag får mina tider också och att de är bra! På onsdag ska jag se när min lilla sessa tar studenten för andra gången, nu som gymnasieingenjör för att sedan ha en riktig myskväll med henne och på fredag ska jag jobba 10-18, skoj!

Med andra ord..

Det går bra för mig & Sofia <3

Girl's night out

Nu är jag galet redo inför en kanonkväll med flickorna! Taggad till tusen :D

Första året bara försvann

Igår skrev jag den sista tentan och ett av fem år är avklarat. FATTAR NI? 20% bara färdigt sådär. Tiden går fort och det känns alldeles underbart.

Det var med lätta steg jag promenerade hem från skolan och bara njöt!

Nu, nu är det nära!



Idag är det tvätt och städdag kan ni tro. Vi lyckades boka alla fyra tvättstugorna samtidigt fast man egentligen bara kan boka en. Mohahahah, är man smart så är man :D Sammanlagt har vi nog tvättat minst 12 maskiner....... Dock var inte alla proppfulla. Men ändå! Det värsta är att torka allt, så jaa vi är väl inte klara med tvätten på ett bra tag^^Molgan fick sig ett karusellbad också, men han var lika glad när han kom ut som när han hoppade in. Bra mus detdär!

Ja ser det snöar!

Vaknade av att det ösregnade värre än f*n! När jag gick upp för att gå på toa tittade jag lite snabbut ut genom fönstret och såg till min förvåning att gräsmattan var snötäckt!!!! DET SNÖAR DEN FÖRSTA JUNI. Vad är det för galen stad jag har flyttat till? Tur vi bara har två nätter kvar här denna omgången ;)



Idag är det tentadax igen. Den skrivs kl. 15.00-20.00. Hemsk tid men vad spelar det för roll :) Igår kändes det kaosigt värre i hjärnan med alla olika typer av fysikproblem som brottades med varandra och utbytte formler! Nu på förmiddagen har jag & Tim diskutterat oss igenom varenda tal på varenda gammal tenta och nu känns allt helt plötsligt så mycket klarare. Jag har nog en chans att klara den ändå. Det är dock upp till läraren.. Nu ska vi hoppa i duschen, äta lite lunch sen är vi fit for fight!
RSS 2.0