Bio!

onsdagslyx

Lill-lördagslyx!

Ingen av oss var speciellt pigg så det skulle gå snabbt och vara gott. Efter mycket velande kom vi fram till att lövbiff och rösti med resterna från murkelsåsen vore det bästa alternativet.

Idag har vi haft pass ett (8.15-9.45) och ska ha pass 4 (14.45-16.15). Alltså har det varit himla mycket dö-tid emellan. Och vad gör man med sån tid? Man dödar den genom att plugga :D Detta har genererat i att jag endast har tre matteuppgifter att göra i morgon. Känns kanon! Nu ska jag sätta igång med fysiken och läsa igenom det han ska pladdra om på lektionen pass 4. Så jag förhoppningsvis har en aning om vad det är för gojja som rapas ut ^^

Akvarellbelöning

Eftersom jag räknade klart alla matte och fysikuppg innan jag lämnade skolan har jag sysselsatt mig med detta hela kvällen. Som jag har saknat det! En gnutta talang har jag nog lyckats spara någonstans :) Vad tanken är är en hemlighet!


Nu ska jag läsa igenom matten som vi ska gå igenom på lektionen i morgon, det fugerar bäst i hjärnkontoret då :)

Här kommer alla bilderna på en och samma gång

Här kommer helgen i bilder!

Lördag

Vi lyxade till det med rotfruktschips, murkelsås och ryggbiff!

Här är vi påväg till tentaröj!


Söndag

Jag fick för mig att testa baka en Italiensk capricciosa, alltså en vanlig med kronärtshjärtan på. Det var den godaste pizzan både jag & Tim har ätit, med en riktigt krispig och tunn botten!


Eftersom köksbordet är nyoljat fick vi njuta av pizzan framför tv'n! ("Tv'n", haha!)


Som jag sa så spenderade jag i princip hela dagen vid spisen, jag lyckades åstadkomma sisådär 93 kanelbullar :)


Vissa blev dock vackrare än andra, så jag passade på att göra en mongoparad av de allra ståtligaste!


Måndag
Passet på gymmet fick vi skippa då båda vakna lagom snoriga. Jag vill inte riskera att bli liggandes när jag har en härlig helg som närmar sig ;)
Idag har jag haft första lektionen i fysik tre, kändes helt okej! Jag hade gått igenom allt innan och tillochmed gjort alla uppgifter innan föreläsningen så det kändes bra :) Tim har stannat i skolan och blivit bjuden på trerättersmiddag av sektionen medans jag har varit hemma och gjort morgondagens fysikuppg och läst igenom hela morgondagens matte. Läskigt många uppgifter i matten, och nu ska vi bete oss som miniräknade också verkar det som.

Jag passade på att laga min hittepå-soppa som idag fick bli thailandsinspirerad med fisksås och thailändsk soja i. Ni anar inte hur mumsig den var, med lite sting också såklart. Och med en bas av vitt vin, kanongott och busenkelt.

Nya krafter och nya tag

Vilken underbar dag! Jag har bakat nittiotvå kanelbullar, Tim har tvättat, jag har bakat världens godaste italienska pizza med kronärtskocka på, Tim har oljat köksbordet, vi har handlat och som ett underbart avslut har jag just fått en superhärlig massage!

Nu är jag redo för en ny läsperiod :) Börjar dagen i morgon med ett härligt pass på gymmet, mycket efterlängtat!

Pyttsan heller

Bowling var det ja, hah det trodde ni på va - luuuuuring! För den stora stora staden Luleå har nämligen inte ens en bowlinghall - vilket skämt alltså!!! Så istället kommer det hit lite härligt folk och det kommer nog bli både kortspel och lite party ;) Yamyam!

FINALLY 👍

JAG KLARADE EKONOMITENTAN! Jag har precis skrivit den och tar inte aaaaalls ut glädjen i förskott eller så.. Men jag vet allt, nästan (utom dumma matten), så jag vet att jag har klarat den! Precis samma uppg som kom på tentan idag fanns på en gammal tenta så jag har rättat och gett mig själv godkänt ;)

Ikväll firar vi nog med lite bowling med goda vänner och lite party på det, nu är jag äntligen fri! Fri i två och en halv dag :) Åh vad jag ska mysa, städa och partaja!!!

tre tentor senare är jag ändå inte klar

Sista tentan i morgon och jag är på G, detta kan bara inte gå snett och så är det bara :) Tentan idag kan ha gått superbra, lika väl som den kan ha gått åt pipsvängen. Spännande!

tenta tenta tenta.

Hej. Idag har jag & Tim och en MASSA andra skrivit tenta, vi skrev tentamen i Matte 2. Eller M0029M som den så fint heter. Det gick bra och nu är jag glad, gladare än vad jag skulle kunna ana. Nu ska jag plugga Operations Management som bara den för i morgon har jag tenta i det. På fredag har jag tenta i ekonomin. På lördag är jag fri, fri för två dagar.

Uppiggande morgoninformation!


Tack tack :)

J a c k p o t

Det såg ut precis så som vi ville att det skulle se ut i kötthyllan.. Med oss hem fick vi 3kg ryggbiff till halva priset, JACKPOT!




Vi fick ut 24 skivor, varav två strimlade. Alltså 12 middagar. Varje skiva kostade 13kr/st. Vi har med andra ord gjort ett ORDENTLIGT kap. MUMS FILI BABA!

Hej, jag blir din för halva priset

Nu ska vi bege oss till Coop för att haffa åt oss de där fina köttbitarna som enligt mig ska ha en fin fin röd liten lapp som säger halva priset! Köttet är ju som mörast då också, kalasbra :D

Sen ska jag imponera på Tim lite mer när det gäller matten! Hohihoho ;)

lite av varje

För er som inte har kollen så var det kantarellsås som serverades till middagen igårkväll. Kantarellsås plockade med kärlek i skogen i Skåne, vad jag saknar dessa svampturer. Jag skulle tillochmed kunna tänka mig att rensa en & annan, så tokigt är det! Det är annars en ren pina för mig som inte gillar kryp..

Idag har det pluggats såklart, både ekonomi och matte. Vi har kört två gamla tentor nu ikväll. Den sista bestämde jag mig för att göra helt utan att kolla i facit, jag fick Tim att tappa hakan ett par gånger när jag faktiskt hade räknat rätt. Han tittar förvånat på mig och utbrister "Vad går du på för mattedrog? Du har ju blivit helt insane bra!" Jo nu börjar det lätta faktiskt.

Vi gick en sväng till Coop för att handla lite gottis och lite som piggade upp pluggtillvaron. Jag hade nämligen för mig att de hade fint oxkött i form av ryggbiff som hade utgångsdatum i morgon, finfint tillfälle att promenera dit på med andra ord. När vi kom dit hade de till vår besvikelse inte märkt köttet och de gjorde inte det heller, de verkade ha en hel del att göra. Så vi bestämde oss för att promenera dit igen i morgon bitti och haffa åt oss lite mumsigbitar och grönsaker! När vi skulle betala i kassan så var det en utlandsstudent framför oss (kryllar av dem på Björkskatan). Hon frågar kassörskan som är av den äldre generationen på engelska om hon kan betala lite kontant och lite med kortet. Kassörskan gör sitt bästa för att svara men får i princip inte fram ett ord engelska, hon får tunghäfta. SuperMoa rycker in och redar upp situationen och studenten får betala precis som hon vill. Kassörskan tittar på mig med en mycket lättad min och säger "TACK!".

Vädret idag har föresten varit det konstigaste någonsin! I förmiddags var det 19°C varmt på balkongen med strålande sol. På eftermiddagen var det snöstorm.... Vi blev megarädda när hela lägenheten skakar till följt av världens brak, det visar sig vara snön från taket som gett upp och trillat ner, vilket brak alltså!

Jag har gjort en supertokig sak idag också! Jag som bestämt mig för att stanna kvar i Luleå under påsken har nu ångrat mig när jag insåg att jag då skulle få vara här alldeles ensam i en vecka, eftersom tydligen alla ska hem då. Så jag har bokat flyg till Stockholm och tillbringar några dagar där för att sedan åka till kära syster och hennes mysiga familj under helgen. Jag gillar mitt val!

Yummi

Mums

Teknisk design - prod...




Med detta vill jag bara säga att jag har valt inriktning :D
Det verkar som att jag har turen och får läsa det ihop med Marcus, annars splittras gruppsex fullständigt :(

Kalaskalas

Det blev ett lyckat kalas med en mycket uppskattad och god tårta!

Kalas på gång

Har kakan i ugnen och är nu redo för kalas! Kl 15 kommer kära gruppsex hit för då ska Marcus firas :)

Matte 2, här kommer jag!

Idag vakna man med ett pirr i magen, ett ganska obekvämt sådant. Idag är det tentadag.. Idag vaknade jag med tanken att jag ska banne mej sätta dit den där hemska examinatorn, idag är det min tur att lyckas! Med lite tur går det, som jag precis sa till pappa när han ringde, han svarade då som vanligt att tosingar har tur. Idag är jag en tosing, precis som alla andra dagar!

Jag var så smidig i morse att jag hann med en tidigare buss än planerat, dock kommer jag befinna mig i skolan 40 min innan tentamen börjar. Just så spelades "levels" på radion, tankarna for direkt tillbaka till nolle-p och det obekväma pirret omvandlades snabbt till en härlig känsla som hela magen fylldes av. En bra start på dagen alltså!

T e n t a - p

Beklagar att jag är mer frånvarande än närvarande just nu, men det är nämligen tentavecka denna och nästa vecka. Jag har första tentan i morgon, matte 2. Så som ni säkert redan listat ut så sitter jag mest med näsan i böckerna och räknar gamla tentor för tillfället! Nästa vecka har jag tenta onsdag, torsdag och fredag. Sen ska det firas med fest kan ni tro!!!

Ajaj

"Mina ben är som spaghetti och magen som köttfärssås", det var min första replik när jag vaknade i morse. Beskriver gaaaanska bra hur träningsverken har smugit sig på! Att skratta är det värsta jag kan göra, nästan lika illa som att gå på toa ^^, Tiden gick fort, jag blev hundra år över en natt..

Jag ska bli som Pippi

Titta, jag kan jag också! Jag kan faktiskt bättre än Tim ;) Är gaaanska kaxig över att jag klarade fler repetitioner än honom! Vi har kört ett riktigt långt pass på gymmet, känns som man promenerar på rosa små fluffiga moln nu :)

image description


Hade matte pass ett med repetition. Jag hade problem med en uppg igår när jag pluggade matte två, hittade en grymt bra formel och frågade läraren idag om jag kunde använda den. Givetvis fick man inte rätt för det >.< Så nu har jag stämt möte med henne kl 12.30 så ska hon förklara hur man löser den. Hon förklarade perfekt så nu kan jag då lösa de uppgifterna också, den där elaka examinatorn ska då få kämpa för att klå Moa denna gången!

 

Efter mattehjälpen begav vi oss till Willys för att storhandla "lite". När jag är i affären får jag ett sms av Amanda med en bild på ett laktosfritt bregott. Tillochmed Willys hade det, så ett sånt slank ner i kundvagnen bums!

 

Och jag var ju bara tvuuuungen att ta en sväng förbi chokladhyllan, och gissa vad jag fann där............


För en stund blev jag världens lyckligaste flicka!!!!! ÄNTLIGEN


Och det har aldrig varit längre mellan busshållsplatsen och lägenheten...

Ett tips är att INTE gymma som tusan innan du ska bära massa mat...

Apa i bur blir osynlig

Titta vad vi har fått!! Persienner i vardagsrummet :D Äntligen! Så snyggt såå med vitt på en sida och svart på en, kanonfint :) Jag som är van vid att kunna gå hur jag vill och göra vad jag vill har nästan känt mig som en apa i bur, här ser ju alla! Lite bortskämd av att ha fått växa upp i skogen :)

Sorgligt nog var det en riktig liten lortgris  🐷 som var här och satte upp dem. Det resulterade i att vi nu har hela hallen, vardagsrummet samt möblerna i vardagsrummet fulla med sågspånsmojs! Tim är snäll och tar sig en vals med snabeldraken :)




Jag vet inte vad som har hänt med mig, men nu är bara det bästa bra nog! På en av skålarna från SEA glasbruk som jag fick i studentpresent har färgen börjat lossna i botten, efter bara två handdiskar. Då jag tycker om skålen väldigt mycket och den är gigantiskt stor så blev jag lite bitter. Jag mejlade helt enkelt glasbruket och nu ska jag ha en ny skål på väg hem till mig, enligt deras svar. Glad Moa!

Jag har även skickat iväg ett ganska argt mejl om att vi inte har fått vårt schema än, vi börjar om lite mer än två veckor..

"Hej!
Jag vet inte vart jag ska vända mig angående min fråga så därför vänder jag mig till er, om ni ej kan besvara frågan ber jag er vänligen att skicka vidare den till någon som kan.

Jag undrar var schemat för lp 2 har tagit vägen?! Vi är många som väntar på det och är i behov av det snarast. Precis som ni vill även vi kunna planera lite in i framtiden men det hindras vi från då vi inte fått något schema. När man söker på schema står det "OBS! Schemat är preliminärt fram till 2 veckor innan kursstart." vilket är helt acceptabelt, dock hade det absolut inte gjort något om man hade haft ett schema två veckor innan kursstart vilket det snart är….

Då de flesta av studenterna vid LTU har flyttat en lång väg och många av oss skulle gärna vilja resa hem vid påsk. Men det går inte att planera något eftersom schemat är så sent, vilket resulterar i att flygbiljetter och liknande bara stiger och stiger i pris.

Jag är mycket upprörd över detta och hoppas att jag finner ett schema inom snar framtid!"

Fick just svar på mejlet att det var vidarbefodrat till just schemaläggningen.

Och jag är supernyfiken på vem som kommenterade förra inlägget? :) Har ju ingen aning om vilka läsarna är tyvärr

HIPP HIPP HURRA!

Igår var ingen vanlig dag för det var Amandas 20årsdag!
Massssa GRATTIS :D



Idag fick vi tillbaka rapporten från ekonomiseminariet nummer 2, vi fick åter igen 4,5 av 5 poäng möjliga. Detta innebär att jag nu kan tillgodoräkna mig 9 bonuspoäng till tentan om två veckor :D JIPPI! Alltså är 1/3 av tentan redan klarad ;)

tusan också

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH, VAD ROLIGT DET ÄR ATT SE att de väljer att skotta taket JUST idag! Känns såååå värt att jag la tre kvart på att skotta balkongen igår, åhja! Mög på det, nu syns det inte ens att man satt en fot där ute. Jag som skulle suttit där ute och pluggat i eftermiddag, nä nu måste jag klä på mig och skotta IGEN! Rumpa också.


Såhär fint fick det vara en halv dag iallafall....

Igår kom vår gäst som ska bo här tills på onsdag, det är söta Stina, en vän till familjen. Hon läser på distans vid LTU så då & då måste hon upp här och gå på föreläsningar och sånt så jag är snäll & står för sovplats.

Jag har börjat plugga på omtentan i matte två nu, den är på tisdag - alltså om en vecka. Än har jag hoppet på topp, det är ganska kul faktiskt. Sitter och gör en tenta som gjordes förra året, dock från en annan lärare än den som gjorde min tenta. Precis samma uppgift på den tentan jag gör nu är värd 5p medans den var värd endast 2p på den tentan jag gjorde. Ett bra exempel på att tentorna inte ligger på samma svårighetsgrad, vissa examinatorer mördar mer än andra så att säga........

CHOKLAD - var är du?

Jag har nu gjort ett desperat försök att försöka få tag i Fazers Wienernougat... Jag mailade dem helt enkelt!

"Hej Fazer!
Jag har fick för någon månad sedan reda på att er wienernougat är laktosfri, för mig som laktosintollerant innebär det ungefär som att få komma till himmelen! Jag har i flera år letat efter ett choklad (eller nougat) som är ljust (inte mer än 30% kakao) och är laktosfritt. Jag hade nästintill gett upp hoppet och då fann jag att er nougat (som förövrigt smakar alldeles ljuvligt gott) är just laktosfri. Jag blev helt överlycklig tills jag i min fasa inte lyckas hitta någon wienernougat i butik. När jag frågat i butiken har det framgått att de endast tar hem dem till jul. Eftersom det just har varit jul vill jag inte vänta ett helt år till. Därför vänder jag min nu till er. Hur ska jag göra för att få tag på er härliga laktosfria wienernougat? Vet ni någon specifik affär i Luleå som säljer denne? Mycket tacksam för svar!

Med vänliga hälsningar,
En chokladtokig laktosintollerant,

Moa Persson"


Hoppas att de kommer med en utomordenligt genialiskt bra lösning, för nu har jag chokladabstinens! Så illa att jag bett Tim köpa hem choklad från affären - trots att jag vet att magen kaosar.

Fick en fin promenad till bussen!

Jag är inte ens blöt om fötterna

Jag har äntligen gjort det, nu har jag promenerat över isen! Med lite omvägar tog det 27min att gå från skolan hem. Helt okej! :)

Helgen i ett svep

Föregående inlägg skulle publicerats i fredags, men med lite vajsing så kom det tydligen nu istället :) på kvällen lagade vi teriyakibiff, det blev kanongott!

Igår åt vi smarrig middag efter att ha pluggat hela dagen. Och matten börjar flyta på, härligthärligt! Kvällen avslutade vi med IceAge och Wildkids, det går bra för Isac nu :D fick en finfin allergisk reaktion på köpet, då kan man helt plötsligt se ut som en röd kossa :(

Nu sitter jag på en hundbajsluktande buss påväg till skolan för att sammanställa det sista caset :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2894794/images/2012/pic_192344230.jpg" class="image">

Fail

Råkade sova middag hela kvällen.. Med en blixtrande huvudvärk och lite filmmys är det nu dags för sängen! Puss in boots (Katten i mästerstövlarna) var riktigt braaa :)

Y(x)=blä

Det kallas matte, men vart tog siffrorna vägen?

Glasklart

Kära jissenam! Det var en riktig utmaning att promenera till bussen idag. Eftersom det var plusgrader igår så har det töat massor (men tro inte att man ser barmark för det..) och sedan har det varit kallt igen. Och vad kan detta tänkas resultera i? Jo att det är halt som tusan, halare än i en ishall faktiskt! Ovanpå iden hade de lagt småsten för att antagligen förhindra halka, ett misslyckande enligt mig då de mer fungerar som rullgrus. Inte nog med glashal is och rullgrus på den, det ska ju blåsa som katten också. Dagens gympapass är då utfört när jag gjort allt för att inte lägga mig på marken som en padda! Om någon filmat hade det lätt hamnat på någon dum internetsida i stil med Americas Funniest Homevideos. På något sätt lyckades jag balansera upp mig igen så jag slapp slå rumpan i backen, och det var nära ganska många gånger! Puuuh..

RSS 2.0