Fredagsfika och julpaket med julpynt

Idag hade jag egentligen sovmorgon fast jag utnyttjade den aldrig. Jag gick upp och fixade det sista med ansökningen till utlandsstudier istället och nu är det ivägskickat och inlämnat. Förmiddagen spenderades med ekonomiuppgifter åter igen.. Som tur var så fick jag ett uppiggande paket på posten från världens bästa mamma & pappa :) De innehöll allt juligt som man kan tänka sig. En JUMBOstor påse med mammas mumsiga julkolor, de sötaste julemössen jag har sett, lite tomtar och julgardiner.


Såhär ser mitt julpyntade kök ut när det är tänt, aningen mysigare släkt men då ser ni ju inget ;)


Vi fortsatte med ekonomin i eftermiddags, men först tog vi en god julfika vid skolan! Man får allt passa på när det bjuds :) Den var i ett jättemysigt litet gammeldags hus.

Gott var det med kan ni tro :)

Det blev bra tillslut ändå

Jag blev så förbaskad inna kan ni tro! Såsen som jag lät koka i två timmar smakade skit och när jag väl lyckats få till en fjärrkontroll inser jag att det är den fulaste jag har sett.. Tvi katten. Så Tim gjorde mig sällskap till skidyran på skolan som har varit ikväll. De sålde skidresor till diverse ställen men då var man i princip tvungen att tälta utanför skolan, vilket vissa gjorde, för att få en biljett. Det kösystemet lockade inte så speciellt... Så någon skidresa för mig genom skolan blir det inte i år :) På skidyran sålde de massor med saker, allt man behövde för skidåkning i princip. Jag insåg att jag gjorde ett riktigt kap förra året när jag köpte mina skidor till halva priset när de var helt nya och oanvända med bindningar. Här var de begagnade dyrare än vad mina nya var :)



Jag lagade middag med såsen ändå och det blev otroligt gott! Wooken blev nästan i klass med mammas, då är det bra alltså :) Det bästa var att Tim tyckte likadant!




Nu har jag ägnat hela kvällen åt utlandsstudiefix, kan hända att jag gör allt i onödan men det vet jag inte förens jag har försökt :) Svårast var att hitta kurser på de universitet man tänkt studera på..
 

Full rulle

Hela förmiddagen ägnade jag åt ekonomiprojektet, vi försöker få till några snygga och informativa presentationer. Till lunch hade vi den bästa lunchen, rester från tacos :) Smakar lika bra som dagen innan vilket är kanonbra! Sen lunch har jag suttit och försökt få till nästa uppgift i designkursen, vi ska modellera en fjärrkontroll. Jag har mest stött på problem hittils fast nu börjar det ljusna så jag hoppas det ska gå bättre i eftermiddag!
 
Nu har jag en teriyakisås på kokning, ikväll ska vi äta wook nämligen. Jag tror det kommer bli smaskens ;)

En helt vanlig onsdag!

IDag blev det tacos till middag! Jag har fullt upp i skolan både med ekonomin och designen. *Designen går väl inte riktigt som jag vill just nu, men det är på bättringsvägen :)

Shitballs!

Igår fortsatte vi i husmanskostens spår! Köttbullar och potatismos :) Vi körde lite olika varianter på rätten, Tim ville ha såååås :)


Jag körde på rostad lök istället :) Tror nästan jag åt upp halva burken..
 
 
 

Middagsdags

Nu har vi en plåt med köttebullar i ugnen, jag hoppas att de kommer bli riktigt smarriga! De gick från att vara jumbojättestora kluttar till miniminibullar.

ÅÅÅÅÅÅHJAAAAAAAAA, där satt den!

Dagen fortsätter på rätt väg! Jag fick just reda på resultatet på slutuppgiften i designteorin, ni minns "SLEEPER" som jag visat här så många gånger? Vi fick högsta betyg!!! En femma alltså, JAG ÄR SÅ NÖJD!

 
 
 
Lunchen idag bestod av fetaostlindad flankstek, sås och pommes. SÅ gott blev det ;) Det var vad Ica erbjöd idag nämligen, inget jag skulle få för mig att testa annars..



Nu ska jag snart dansa iväg till jobbet så glad jag är :D
 

Lunchpaus

Nu har jag lunch för dagen. Hade inget förberett så bi fick ta en sväng inom Ica, det kan hända att lunchen blev aningen lyxigare än vad den kanske borde. Eller nej, för jag Harry faktiskt anledning att fira!

Jag klarade ergonomitentan :D

Jag fick höra från annat håll att några hade fått svar på den men då inte jag. Jag visste att läraren hade rättat klart dem och att det var administrationen som bara skulle registrera dem. Vilket kan ta sjukt lång tid ibland.. När läraren sen av en händelse kom in i vår föreläsningssal på rasten så kunde jag inte hålla mig. Jag undrade om han kom in för att banna oss som inte klarade tentan. Vadå? Säger han, ni klarade väl tentan? Jag förklarade som det var att vissa hade fått reda på den och vissa inte. När han hade informerat via mejl att 41% kuggade tentan så kändes det lite dåligt. Han erbjöd oss att följa med och få se det på hans kontor där han hade resultaten. Vi som följde med klarade oss, vilket är skönt :) Jag fick betyget 4 och var bara 3poäng ifrån en femma. Det var lite trist men samtidigt är jag glad att jag klarade den med tanke på så många som inte gjorde det :)

Busy

Idag var det tidigare morgon än vanligt. Gruppmöte kl 08 var det sagt, tänk vad en kvart kan göra mycket på morgonkvisten! Arbetet med ekonomin flyter på iallafall. Igår bestämde jag mig för att jag är nöjd och klar med mitt stilleben i designen, hoppas att föreläsarna är lika nöjda som jag. Helst lite nöjdare! Hihi :)
 
Snart ska jag få lite kunskaper i Photoshop, undrar om de lär mig mer än vad jag har lärt mig själv. Hoppas på det!
 
I eftermiddag ser ni mig i kassan på Ica, 16-19 som gäller!

Julpyssel

Julpysslet var då riktigt roligt! Tror faktiskt att Tim tyckte det också, han hann pyssla mer än vad jag gjorde ;) Och fint blev det! Jag visar inte slutresultatet förens julgardinerna är uppe så julstämningen är på topp :) En liten smygtitt får ni iallafall
 

Jag är jultossig!

Idag tog vi en riktig sovmorgon och det var så skönt! Vi tog en sväng till gymmet. Jag var riktigt otaggad på det men jag var i vilket fall som helst tvungen att läsa min ekonomi och jag vet att det går bättre om jag tränar samtidigt. Jag blir lätt så rastlös annars om jag tvingas läsa något som inte är så värst intressant som ekonomin... Jag höll igång i 60 minuter idag, jag börjar nästan gilla det :) Tiden börjar gå fortare också (Y)
 
Vi åt rester från igår till middag idag, så gott är det!!
 
Jag har pyntat lite med de saker jag köpte igår också! Tycker det börjar bli riktigt mysigt i köket nu :) Julpyntet får hålla sig där inne detta året.. Fast en adventsljusstake blev det i sovrummet och en julstjärna i pluggrummet! Idag har jag bakat pepparkakor som vi ska mumsa på nu när vi ska julpyssla lite :) Jag vet att det är tidigt med julpyntet men vi är ju bara hemma i två veckor till så då tycker jag att jag kan få börja lite tidigare!
 
Här har jag samlat lite av julpyntet jag köpte igår :)

De annars så tråkiga ljusstakarna fick röda rosetter som julpynt!

Filmkväll

Nu har vi krupit ner i soffan och tittar på film. Det är ju trots allt lördag så då är det extre gott med lite grönsaker & dipp! :) Ska jag vara ärlig så vet jag inte ens vilken film det är vi tittar på men det märker jag väl snart ;) hihi!


När man är hemma hos sig själv så får man göra som man vill, man kan tillochmed ha benen på bordet!

Bara en månad kvar!!

Min tidsplan för dagen blev lite omkastad då jag kom på att jag skulle äta lunch också. Jag fixade ihop den lite lätt med lite sallad och lövbiff! Gott för att vara oplanerat :)



Jag tog bussen in till stan en timme senare än vad jag tänkt, men det gjorde inget för butikerna hade öppet en timme längre än vad jag hade tänkt ;) Jag hann göra lite inköp innan Tim slutade jobbet sen fick han följa med och göra resten. Jag var duktig och hade kollat upp på internet innan så jag visste var de snygga sakerna fanns och vilka butiker som hade bra pris ;) Så det var bara att promenera mellan butikerna & köpa det jag hade planerat. Enligt Tim har jag blivit heeelt jultossig idag, och det har han nog alldeles rätt i ;) Jag har donat och pyntat lite här & var här hemma, det börjar bli riktigt mysigt kan ni tro!
 
Vi åt lövbiffsrullader till middag som blev riktigt goda! Jag fyllde dem med blåmögelost och stekte dem så de fick fin yta för att sedan göra klart dem i ugnen i ett härligt såsbad :)

Här fick ni en liten sneakpeak på det lillla pyntet :)
 

Ritch ratch!

Igår var jag på möte med damen som har hand om utbytesstudierna och pratade lite. Jag gick sedan hem & fortsatte på min stilleben och såklart stöter jag på problem direkt! Jag mejlar läraren och han gör allt han kan för att hjälpa mig trots att han är hemma sjuk. Det slutade med att jag fick masa mig till skolan för att vara med på ett handledningspass. Det var tydligen många som hade samma problem som jag, mjukvaran i programmet är inte den bästa om man säger så..... Jag hade tänkt mig vara ledig hela dagen men så blev det ju inte! Fast det gjorde inget för jag blev så glad för den beröm jag fick av läraren när jag visade mitt jobb. Han var imponerad, så nu är jag med det :))))) Det gjorde min dag!

Jag & Tim bestämde oss för att laga en lite lyxigare middag, och jag bestämde mig för att ge mig på en rödvinssås igen. Jag som lovat mig själv att aldrig mer försöka. Tänka sig att den blev riktigt god! Vi kom på oss själva med att vi inte ens vet hur en sån sås ska smaka, men denna smakade då gott :) Jag krånglade till det på tok för mycket förra gången kan jag ju säga, haha :) Vi åt ju inte bara sås såklart, det var även oxfilé och rotfrukter på menyn samt en mumsig mozzarellasallad!




Sedan promenerade jag tillsammans med David till Marcus där Emil mötte upp oss senare. Vi såg På Spåret, spelade Tjoo och jag vann ;) Hihiihihihii! Sjukt jämn runda dock :)
 
Nu är jag lite som en torped, jag städar lite där, diskar lite, plockar lite, rensar lite.. Tim är duktigast i världen och jobbar :) Jag ska möta upp honom i stan sen, fast först har jag bestämt mig för att jag ska titta på lite julpynt. Jag klarar inte av en jul till som förra året - HELT utan julpynt! Även om jag bara är hemma tills den 14e här.. HAHA jag kom just på att vi kommer få se julkalendern i Dubai, konstigare kan det då inte bli!
 
 
 

Tidig morgon!

Jag började dagen med en sväng till gymmet. Tim var inte helt hundra men jag ville inte vara sämre än att jag kunde gå dit själv! Jag har just kommit tillbaka och skulle mer än gärna gå tillbaka till sängen & sova lite till ;) Jag körde intensivt på crosstrainern i 30 min istället, så blev jag klar snabbare hehe!
 
Senare idag ska jag på möte och få uträtat några frågetecken angående att studera utomlands!

Middag på G

Nu har vi en köttfärslimpa i ugnen som vi snart ska sätta tänderna i, det doftar ljuvligt! Min sås fick just bra betyg av Tim, en av de allra bästa jag gjort!

hemliga hemligheter, mohaha

Idag åt jag såndär lunch som jag inte visar på bloggen, ja ni anar säkert vad det kan vara ;) haha! Annars kan ni ju föreställa er att det var något riktigt lyxigt & gott.. Jag är helt knas i huvudet nu, tror det är tack vare allt jobb vid datorn. Det känns som att jag är instängd i en bubbla där det enda som kretsar är det här arbetet. Ding i bollen skulle jag nog kalla mig själv för nu, och aningen okontaktbar.. bluh! Vi ses när bubblan spricker ;)

OH NO

Ja, jag tänkte ta en paus men det var så roligt att jag fortsatte ändå. Datorn höll visst inte med och gav mig en ofrivillig paus och passade på att krascha hela programmet OCH mina saker. Bajs.



Världens mest otrevliga dialogruta?
 

Stille-ben

Såhär långt kom jag med min bild igår! Jag lyckades även få till en snygg ljusstake men jag hann tyvärr inte färgsätta den så den fick inte vara med på bilden :) Nu ska jag på det igen och fixa & trixa lite mer! Ni ser att skuggorna är gaaaanska mycket bättre nu va? ;)

Vattnet i vattenglasen är inte fixat ännu :) Och ja, jag har bytt motiv på tavlan!

Husmanskost

Dagens middag var det längesen vi hade! Stekfläsk och rårakor, mums mums vad gott det var :) Riktig husmanskost!

Plugg och träning!

Man måste ju pausa plugget ibland, idag lyckades jag göra första snygga utbakade flätan på mig själv! Jag ska ju snart gå på bal, så jag försöker komma på lite idéer om hur jag ska fixa mitt hår då nämligen :) Älskar sånt!



När Tim kom hem från skolan så tog vi en sväng till gymmet. Jag körde endast kondition idag med. Jag passade på att slå två flugor i en smäll när jag läste min ekonomiartikel medans jag tränade. Är gaaaaanska nöjd med det faktiskt :)
 

Med iPadens hjälp gick det riktigt bra!

Bättre sent än aldrig

Åh vad roligt det är att logga in på bloggen för att se att ens senaste inlägg aldrig publicerades :( Här kommer inlägget från igårkväll iallafall :)
 
Jag gick på föreläsningen i design idag i hopp om att han skulle räta ut vissa frågetecken. När han väl börjar nämna det jag undrar över, efter ca 1 timme så säger han att han tänkte ta det nästa föreläsning. KUL. Jaja, jag fick glatt sitta kvar & titta på ^^
 
Jag har nu hunnit jobba tre timmar och fått serverat en riktigt god middag av min favorit :) Det är underbart att komma hem & känna matlukten när magen kurrar! Han hade lagat rotfrukter i ugn med ryggbiff ;)

Badbuse

Jag är ganska säker på att min favoritCaspian gav mig bästa möjliga start på dagen med bilden från hans morgonbad :D Underbara barn!

Sötare kan man icke bli!
 

Så skönt!

Det var så skönt att träna! 45 min på crosstrainern hann jag med innan Tim ville hem ;) Annars hade jag kanske gått kvar där än.. Hade inget roligt att titta på idag när jag tränade, det blir såå mycket enklare att träna då. Tiden går snabbare. Bäst är det när man tittar på program som Hells Kitchen eller Arga Snickaren där de blir arga, jag tar det som motivation att kämpa på vidare :)
 
Nu har vi tagit ett underbart skönt bad och jag känner mig utvilad för första gågen på länge.. Puuuuh! Jag känner tillochmed att jag faktiskt har åstadkommit något, det är inte alltid så lätt att hitta den känslan!

Godaste resterna

Dagens middag blev rester från i lördags då vi åt rostbiff. Det smakade ju inte som att det var rester man åt precis.... Så galet gott idag med :)




Nu ska jag se om Tim är klar med sitt skolarbete så vi kan ta en promenad till gymmet :)

Jag är nöjd, so far

Idag har jag haft klister i rumpan, har suttit i min datorstol exakt precis heeeela dagen! Men det gör inget för jag har åstadkommit MASSOR :) Jag börjar se ett slut på min stilleben, än om det är ganska långt borta.. Jag har kommit såhär långt;



Som jag hoppas ni förstår så är et låååångt ifrån klart, skuggor och sådant stämmer inte alls just nu. Men det är iallafall ett hum om vad det är jag pysslar med på dagarna nuförtiden. Målet är att få ihop alla delar och få dem så verklighetstrogna som möjligt, det ska likna ett riktigt foto.
 
PS. Vinet smakar riktigt bra! .DS
 

När jag letade efter bilder på vinet för att kunna göra en likadan flaska hittade jag denna bilden som jag skrattade gott åt!

De sju dödliga synderna...

Trött dag

Jag håller på att bli galen! Nu när snön är borta så är det så dystert och mörkt som det bara kan vara, det känns lite som att man är en mus som är uppe på natten och sover på dagen. Jag blir så trött av mörkret. Jag har just vaknat efter en powernap men jag är nog, om möjligt, tröttare nu än vad jag var när jag gick och la mig :( Känner mig lite som en levande zombie.. haha!
 
Jag har jobbat med designen på mitt stilleben hela dagen, jag blir mer och mer nöjd! Nu börjar det synas vad det ska likna iallafall :) Jag tycker att de kan släppa resultatet på den andra tentan jag skrev snart, jag är så nyfiken som jag bara kan bli. Sen vill jag veta vilket betyg de har satt på projektarbetet vi hade i den gamla designkursen!

MOA-dagen!

Idag har det nog varit en av de slappaste dagarna någonsin, lätt! Fast det är ju faktiskt Moa-dagen idag så då tyckte jag att det kunde få vara slappt :) Har fått flera söta sms och samtal från nära & kära, det värmer i ett kallt Luleå! Vi har varit en sväng på andra sidan, jag lagade kebab till grabbarna. Är fortfarande mätt - jag åt nog lite för mycket :( Nu ska jag dumpa mig själv i soffan! Sköööönt

Mums säger jag bara!

Gårdagens middag var verkligen utsökt! Jag gjorde rostbiff för första gången i mitt liv och kära jissenam vad GOTT det blev!!! Helt klart en ny favoriträtt, så galet gott. Att köttbiten vi fått tag i var riktigt fin och att den blev perfekt tillagad gjorde kanske sitt ;)


Vi åt den med potatis, sparris, rostad lök, scharlottenlökar och vitlökssås :)



Lite senare gick vi till andra sidan gatan där det var lite party på G. Lamaste partyt hittils men det var iallafall trevlig :)
 
 




 
 

Grattis till mig!

Jag tror visst jag glömde nämna något...
 
JAG HAR KLARAT EN TENTA TILL :D
 
Inte nog med det, för jag fick en fyra på den också! (4 av5). Jag fick reda på resultatet av designtentan igår nämligen ;)

Fredag it was

Då det igår var fredag gjorde vi som större delen av den svenska befolkningen, vi åt tacos! Det var mumisgt kan ni tro :) Dock hann jag inte med att göra min goda granne Ullas mumsiga lime&honung-sås som är underbart god till detta!




Sen mötte jag upp några vänner och promenerade till Marcus där de först tvingade mig att se på skräckfilm..... Fast jag tittade nog mest ut genom fönstret om jag ska vara ärlig, under de få stunder jag inte tvingades titta på filmen.. Som plåster på såren så blev det några rundor Tjoo! David var ganska sammanbiten om man säger så...



Jag tror jag börjar få till det här med att spela tjoo faktiskt ;)



Idag hade jag en musig frukost för en, det var nämligen inte lätt att väcka en sovande stock ;) Men min frukost var då riktigt god! Nybakad baguette som jag värmde med skinka och ost på!
 

Jorden anropar, Moa?

Idag är jag knappt kontaktbar! Det var riktigt segt att gå upp ur sängen i morse, speciellt när Tim låg kvar och sov så gott.. Jag hade första passet idag och kände att nää, jag kommer inte lära mig någonting idag så jag stannar hemma! Fast sen tog jag mig i kragen när jag insåg att det var den bättre av föreläsarna som skulle hålla i passet så jag promenerade minsann till skolan. Det är jag glad för nu i efterhand! Det var nog en av få föreläsningar i designkursen som faktiskt har gett mig något, jag lärde mig galet mycket och ja nu kan jag inte slita mig från att sitta & rita i datorn.. Idéerna bara poppar upp och blir verklighet :D Jag är nöjd!
 
Nu har jag tre plåtar pepparkakor som ska bakas, mums :) Tim är på jobbet just nu men slutar när som, ikväll ska vi laga tacos sen ska vi på varsitt håll! Tim ska på grabbkväll och jag fick inte ens följa med om jag klädde ut mig -.- haha! Eftersom det är fredag så är det ju På-spåret-kväll vilket även idag var planerat till någon kläckte att det inte börjar förens nästa vecka.. haha! Så vi får se vad det blir istället, jag ska då bjuda på pepparkakor så de blir snälla iallafall :)

Score!

Nu firar vi Tims vinst med god mat och lite rött! Efter det blir det filmmys i soffan :)

Oh happy day!

Nu kom en sprallig och helt överlycklig Tim hem från skolan - HAN KLARADE MATTEN! :D Han fick just sitt reslutat nämligen! Med sig hem hade han gottis så ikväll blir det filmkväll för att fira (Y)
 
För mig går det också bra nu, jag har dock inte fått svar på någon tenta men jag kommer framåt i mina uppgifter i designkursen. Nu har jag fått till en vinflaska och två glas! De är ju dock varken färgsatta eller i rätt miljö, men formen är där!

Snart jul ju

Jag har just kommit på att man kanske skulle börja tänka på det där med julklappar.. Det värsta är när folk inte vet vad de önskar sig. Hur sjutton ska då en annan kunna veta vad de önskar sig? Invecklat det där.. En sak är säker, syrran önskar sig strumpor - precis som hon gjort de senaste fem åren.. Förra året hade jag bestämt mig för att hon bannemej inte skulle få de där förbaskade strumporna, gissa vad hon fick? Jo, en massa strumpor. Jag hade fixat annat också förstås, men det var helt omöjligt att inte köpa dem när jag såg dem i affären några dagar innan julafton. I år har jag absolut ingen som helst idé om vad ja ska ge till mina nära & kära.. Det var enklare när man var yngre och hade slöjd i skolan, då hade man tillgång till allt det där pyssliga och det var ju så roligt! Det kanske inte alltid blev så vackert fast det var då inte ofta det misslyckades. Jag glömmer aldrig när jag sydde en orm till mamma, ormar som är mammas stora fobi. Jag vet inte vad jag tänkte riktigt, men ormen har blivit älskad och är fortfarande!
 
Idag har jag fyrkantiga ögon, har inte gjort annat än stirrat in i min dumburk och designat. Ska bli spännande & se vad det kommer sluta med. Jultemat är skippat iallafall...

TV, nä inte när man har Facebook.......

Tim beklagade sig just över att vi inte har en TV och att han missar matchen som tydligen verkar vara ganska spektakel.. De senaste 21 statusuppdateringarna innehåller ordet Zlatan, undra vem det är? Jag skulle vilja blockera allt sånt tjafs, fast det går ju inte :(

Effektiv dag!

Igår när jag kom hem från jobbet var jag verkligen heeeeeelt slut, nästan så att jag inte ens klarade att jobba sista timmen. Men det gjorde jag iallafall och när jag kom hem var middagen färdig och framdukad med tända ljus! Bättre kan man verkligen inte ha det :)

Tim hade lagat kycklingsallad!

Idag har jag haft en föreläsning design, inte så givande.. För någon vecka sen fick jag hem ett kort i brevlådan där det i princip stod "Vad roligt att du vill börja studera på LTU", jag tänkte kasta det men som tur var så läste jag på det innan. Där stod nämligen att om man visade kortet så fick man en gratis lunch! Ja tack sa jag :) Vi var flera i klassen som fått kortet! Och en hiiiiimla massa gymnasieelever som vi fick trängas med..




Jag valde vårrullar med ris. Första tuggan var god men sen gick det bara utför. Precis som en skolmatsal fast här får man betala för maten..

I eftermiddags hade vi möte med ekonomigruppen. Jag hann under dagen göra klart min sammanfattning av världens hemskaste text. Men jag är stolt över mig själv nu, att jag faktiskt gjorde klart den och att jag lyckades! Middagen här hemma blev bättre, en riktigt god köttfärssås med spaghetti och vitlöksbröd :)




Nu har vi varit på gymmet en timme. Jag har gjort något jag aldrig gjort förut, jag har tränat på crosstrainern mer än 38 minuter. Jag lyckades med hela 60 minuter! Nu när jag tänker på det så är det ganska galet faktiskt. Jag har arga snickaren att tacka för det ;)
 
 
 

Ena klar, dags för nästa!

Idag har jag haft föreläsning hela förmiddagen och jag var så trött! Ryggen gillade inte att behöva sitta heller, men jag satt iallafall kvar tills föreläsningen var klar :) Idag har det varit information om utlandsstudier i skolan, tror ni inte jag har föreläsning nästan hela tiden? Men jag hann lyssna på en föreläsare som pratade om ett visst företag som hjälpte studenter att studera utomlands. Jag är sugen men måste verkligen ta tag i allt nuuuuu! Puh. Jag orkar knappt med tanken ;) Kosta skjortan kommer det göra, men det tjänar jag väl in om några år - hoppas jag!
 
Till lunch åt jag kycklingen från igår med ris och kantarellsås, så gudomligt god lunch! Sen har jag varit en sväng på skolan för att fixa med uppgiften i designen. Jag fick inte det till att fungera när jag skulle skapa skuggor igår så jag frågade Marcus och han hade rätt svar på problemet så nu är jag alltså klar med uppgift 3.

Ja det är då inte jag som har bestämt designen på den här hand-dammsugaren, haha! Färgen dock ;)
 
Nu har jag bara tre kvar - tre som kommer få betyg! Spännande värre.. Jag har fått till det så jag kan jobba bättre hemmifrån också. Det räckte visst att jag mixtrade lite med datormusen. Men nu är det jag själv som får bestämma vad jag ska designa, kraven för min stileben är:
  • Ska innehålla 2 glas, en karaff och en skål med frukt
  • Glasytan ska ge ett realistiskt intryck
  • Frukten ska ge ett realistiskt intryck
  • Skuggor
  • Ljusinställningarna ska ge bilden ett djup
  • Objektens placering ska göra layouten harmonisk
  • 1280 x 1024 pixlar
Jag funderar på att göra något juligt, en karaff med glögg i kanske? :)
 
Idag ska jag jobba 16-19, hoppas huvudet är liite piggare då.. haha :)
 
 

Tillbaks i ett regnigt Luleå

Flyget till Luleå gick bättre än vanligt. Kanske var det för att min kurrande mage kanske kurrade så högt att vi fick frukost på planet. Det var en ruskigt bra överraskning :) Jag mumsade i mig allt magen sa ja till!
 
 
De hade riktigt snygga, alltså verkligen galet snygga ljuskronor på flygplatsen. Jag skulle vilja ta med dem hem!!!
 
När vi kom inom dörren tittar vi på varandra och båda ställer frågan: Vad ska vi äta till lunch? Vi lyckades på något sätt både laga lunch och packa upp väskorna innan det var dags för mig att gå på föreläsning! Jag hade designkursen och tänkte göra klart dammsugaren som jag hållt på med ett tag nu, men den bara krångla och krångla! Till sist fick jag ge upp :( Jag tar nya tag nästa lektion och ser om någon kan hjälpa mig...
 
Vi har lagat helstekt kyckling till middag idag med en riktigt smarrig sås! Mumsfilibaba :)
 
Nu har jag hoppat i mina nya mjukisbyxor och suttit med min engelska text ett bra tag. Vi är inte så bra kompisar just nu kan jag ju säga...

buhuuuuuuuu

Igår när jag kom fram till den stora staden så hämtade Tim mig, vi följde sedan med hans föräldrar på husvisning. Det var ett gammalt hus i deras område som var till salu. När man gick in i huset var det som att gå in i en annan tid där tiden stod stilla. Vinden påminde om barnprogrammet Mormors Magiska Vind som gick när jag var liten. Det var nästan kusligt att gå runt i huset.. Det var en gammal dam som gått bort som bott i huset och det kändes som att någon bodde kvar fast det var tomt.
 
Jag och Tim tog en runda till Täby Centrum sen för att jag skulle leta efter ett par snygga mjukisbyxor (inte för att det finns men så bra det kan bli..) och strumpor. Jag sliter nog strumpor mer än pappa och då äre illa! Jag hittade iallafall ett par byxor som vart sköna och såg bättre ut än mina gamla, haha!
 
På kvällen bjöds vi på god middag av Tims mamma, hon hade lagat rostbiff! Så nu har jag koll på hur jag ska göra för att få den så god :)

Bilden blev visst inte så rättvis, men smaken var där ändå!
 

Nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget mot Luleå, det är helt sjukt att man ska behöva ta flyget för att ta sig hem och ändå pratar det samma språk som oss på desinationen. Dock aningen segare men ändå! Jag skulle hellre vilja sätta mig på ett plan söderut typ mot Köpenhamn fast Miami hade också gått bra!

Försenat inlägg som fastnade i tullen

Inlägget som skulle publicerats på tåget igår.....
 
Tusan vad snabbttiden går bara man tar upp datorn! nu tittade jag på klockan och insåg att det bara är en halvtimme kvar tills jag får krama Tim igen :) Att åka tåg är ganska drygt, förbannat drygt! Jag fick en film av Ida och en massa andra läckerheter igår. Tanken var att jag skulle kollat på filmen nu på tåget men som tur var så frågade jag ifall den var sorglig vilket den tydligen var och jag som gråter för minsta lilla nuförtiden borde ju inte se den på en offentlig plats när någon kan se mig, haha :) Hon gav mig en tidig julklapp i form av..
 

Maaaassor med pluggmotivation!


Och ett fint grönt glashjärta!

Påväg åt fel håll

Nu sitter jag på tåget norrut igen! Det blir ett kort stopp i Stockholm innan vi flyger vidare mot nordligare breddgrader.. Jag har just kommit fram till varför jag har haft ont i ryggen, SJ's säten är förbaskat obekväma och så långt ifrån sköna som möjligt!
 
Igår hade jag besök av mina fina fina flickor! Ida överraskade mig som tusan när hon plingade på dörren, jag blev obeskrivligt glad :) Det var så härligt att ha oss samlade, det är lika roligt och mysigt varje gång vi ses :) Mamma bjöd på hembakad äppelkaka som vi mumsade i oss!

Se så fina de är :)

Vi började smida planer inför nyår, det känns som det kommer bli riktigt bra och jag längtar redan :) Det ska bli en riktigt bra nyår om jag får bestämma, haha!
 
På kvällen hade jag det mysigt med mamma & pappa! Vi fixade lite tilltugg och bastade och hade det så underbart skönt! Jag har verkligen saknat det, att få mysa med mamma & pappa :) Och molgan såklart..
 

Jag bjöd på olivkrämen som jag pratat så mycket om och olivtokiga som vi är så var den uppskattad!
 

Eftersom jag tjatat så mycket om min favoritdrink caprihinia så passade jag på att bjuda på den, de uppskattade den lika mycket som jag tror jag :)
 
Mamma fixade den godaste middagen jag ätit sen jag var hemma sist, haha ;) Det serverades bakpotatis med baconlindad sparris, ugnsbakad tomat och älgkött! SÅÅÅÅ GOTT! Jag önskar jag kunde äta det oftare..

Sååå galet gott!
 
Sedan fick jag sorgset packa ihop mina saker i min gigantiska resväska som just nu väger mer än 30kg.. Jag är glad att jag inte behöver byta tåg!
 

Fullspäckat schema!

Nu har vi just varit en sväng hos farfar! Söta söta farfar, jag vill ju hinna med att träffa så många som möjligt under den korta perioden jag är hemma - tåget går till stockholm tidigt i morgon bitti nämligen.. Nu håller jag på att få håret fixat, lite ljusa slingor ska det förhopningsvis bli och en klippning på det :) Håll tummarna för att det blir bra!
 
I eftermiddag kommer Sofia & Bälla hit på lite fika, mamma har varit snäll och bakat äppelpaj och den ser så god ut!

Bälla och hennes bäbis senast jag träffade henne! :)

Hej mitt skåneland!

Sen jag satte min fot på skånsk mark har det varit fullt upp, så mysigt :) Först bjöd mamma på mumsig lunch, det räckte med att jag öppnade dörren så lokaliserade min näsa vad det skulle bli till lunch - fläskpannaka! Mamma har något magiskt i när hon gör den för hon får alltid den så bubblig och god medans mina alltid misslyckas..
 
Igår var jag en sväng hos kusinbarnen och en sväng hos mormor&morfar. Så underbart att få träffa alla! På kvällen kom bästa Amandus, det var på tiden att vi fick ses :) Mamma bjöd på galet god middag sen blev det lite kortspel på det - och JAG vann, hihi ;)

Underbara människor!


 

Åååååka pendeltååååg, nananaa

Ja ibland tackar man sig själv för att man ändå gjorde si eller så, nu är jag glad för att jag köpte mig själv en iPad! Nu har jag lyckats sysselsätta mig själv på tåget en god stund, och här har ni resultatet :)

Nästa anhalt: Skåne!

Nu sitter jag på tåget som rullar söderut mot Skåne! Det var en tidig morgon och det är svårt att trotsa lilleputtarna son hänger i mina ögonlock ;) jag väntas vara framme vid middagstid idag, jag längtar efter att kramas!

Igår när vi kom till Tims föräldrar var det framdukat mumsiga kantarellmackor med varm choklad, precis vad vi behövde :) Det avslutades med en god kopp glögg och pepparkakor, sen somnade vi gott kan ni tro!

Pitstop

Nu är vi framme hos Tims föräldrar! Imorgon rullar tåget från Sthlm 8.21, underhåll mig på tåget vettja :)
 
Godnatt :)

JAG ÄR PÅVÄG!

Idag har det då varit fulla rullar hela dagen! Från det att jag vaknade till nu och ett tag framåt.. Jag satte klockan tidigt och skippade min möjliga sovmorgon så jag skulle hinna plugga lite. Vi i ekonomigruppen hade kommit överens om att läsa varsin av de texter som vi ska behandla som en del av kursen. Min text var på engelska, riktigt tung och svår engelska. Jag gjorde mitt bästa för att ens förstå innehållet vilket resulterade i att jag fick översätta större delen av texten. Problemet var att jag ofta inte ens förstod de svenska orden när jag väl hade övarsatt.. Men jag gjorde iallafall vad jag lovat även om jag idiotförklarade mig själv antalet gånger.
 
Pass två så hade vi designkursen, men jag skippade föreläsningen då jag redan hade genomfört den uppgiften som han skulle visa. SCORE! Så jag började helt enkelt på nästa modelleringsuppgift, nämligen en hand-dammsugare :)
 
Efter lunchen var det dags för föreläsning två i ekonomin, vilken skön föreläsare vi har alltså!! Jag gillar honom skarpt, och det är väl tur då jag kanske inte är så väl insatt i ämnet - ännu ;) I slutet av föreläsningen presenterade en av föreläsarna uppgiften som jag nämnde innan. Hon sa att artikel 1 var den svåraste artikeln och att tillochmed dem tyckte den var tungarbetad. Så den rekommenderade de att man skulle ta itu med sist då den var så krävande. Jo men tjo hej, tror ni inte det var just den jag hade oturen att få? ;) Jag blev iallafall glad att jag inte var helt dum i huvudet utan att den faktiskt var svår.. Haha!
 
Igår år vi kylskåpsrens, riktigt gooooooott blev det. Vi kokade ihop champinjonrisotto med sparris, körsbärstomater och knaperstekt bacon. Risotton blev verkligen god, jag tvekade på att det skulle bli gott med champinjoner men det blev det :) Tim står för risotton och delar här med sig av receptet
 
Tims Risotto
Kalvbuljong
Gul lök
Arvorioris
Svamp
Parmesan
Creme fraiche
 
Koka upp ca 7 dl kalvbuljong
Fräs en gul lök med mycket smör. Löken ska bli mjuk och glansig bara.
Tillsätt sedan (risotto ris - arvorioris) och fräs det utan att det bränns i ca 3-4min.
Häll sedan ca 1,5dl buljong och låt det sjunka in i risotton.
Blanda i de smörstekta svambitarna. Kantarell eller champinjon!
Häll sedan ca 1 dl lite då och då tills riset blivit genomkokt.
Tillsätt en hel del parmesan och ca 1dl creme fraiche precis innan du anser att riset har lagom tuggmotstånd.
 
 
Nu sitter vi på Luleå flygplats Kallax och väntar på att flyget mot Stockholm ska komma. Kan knappt fatta att JAG ÄR PÅVÄG HEM! Ååååh, denna underbara känsla
 

Modellering som tusan

Idag blev det konstig lunch.. Jag gjorde aningen mycket smet till skrabbelucker när vi hade Mr. Bjälke här på fika i söndags så jag sparade den helt enkelt och den fick bli min lunch idag :)
 
 
Nu har jag just kommit hem från skolan! Jag har gjort klart assignment 2 vilket var en joystick. Det tog ca 3 timmar att få den rätt, den krånglade ganska mycket med mig i början.. Men jag vann kampen och nu är den klar! Jag tycker det är aaaaaascoolt vad jag kan nu, thihi ;)

En bild av min 3:D modellerade joystick!
 

Jag ser det snöar!

Nu känner jag mig som ett litet litet barn som aldrig sett skymten av snö! Ungefär så lycklig är jag när jag fick vakna upp till denna vyn :D och nu snöar det som bara den kan ni tro!

Testlagning av middag

Idag var det Tim som bestämde måltid! Lammfärsrullar ville han bestämt laga. Tatziki och klyftpotatis skulle det vara till. Tatzikin och potatisarna gör jag gärna om men tvi katten för korvarna, inte igen!

Datanörden nr 1

Lunchdags! Nu är jag välförtjänt av en god lunch när jag & Marcus har spenderat hela förmiddagen i skolan med programmet jag pratade om igår.. Det gick lite si sådär med tanke på att vi inte har haft någon lektion om det än men jag lyckades efter många om & men att få till stolen som är uppgift 1. Då sitter vi & tittar på en video när en lärare gör uppgiften och gör likadant själva, lite lekis över det. Bara det att läraren gör ju aldrig fel men det gjorde jag och vips så hade jag raderat ALLT! Det var bara att börja om från början med ett påklistrat leende, haha! Jag lyckades till sist iallafall, jag har bara färgsättningen kvar nu :)

Middagsmums

Igår lagade vi en av favoriträtterna då lunchen blev lite mager. Jag misslyckades med micropizza än en gång och har nu gett upp det projektet! Det blev med andra ord panerad kycklingfilé med auberginesallad aningen förenklat :) Men så mumsigt!


Det blir mycket disk när man panerar :(

Exalterad, åhja!

Idag är första skoldagen. När man blir gammal så har man fyra sådana per år istället för en, och det är nästan lika spännande nu som det var då. Fast nu är det mest kurserna som varierar och inte skola, klasskamrater och allt detdära..
 
Just nu är jag osm ett litet barn på julafton tror jag, jag har just haft min första lektion i kursen Datorstödd Industriell Design. Den ska lära mig hur man modellerar i 3D, så gaaaalet coolt äre. Jag är som kär. Så nu håller jag febrilt på att försöka installera programmet vi ska använda oss av, Autodesk Alias Automotive på datorn så jag kan försöka pilla lite med det ikväll. Jag hoppas att det kommer gå lite bra så jag inte tröttnar direkt. haha! Det roligaste av allt är väl att jag hittade denhär planchen i helgen i en av alla lägenheter vi var i.. Känns lovande, eller?!
 
Ännu konstigare känns det att vi ska åka hem redan nu på torsdag, men som jag längtar! Ååååh :) Nu medans jag väntar på att programmet installeras så sitter jag & skissar på ännu fler julkort. Har lite svårt att komma på idéer till motiv men Tim kom med några bra förslag. Någon som vill ha ett kanske? :)

Nya tag!

Dagens första föreläsning gav en bra start på dagen när föreläsaren säger att han tror sig ha ett gäng blivande chefer framför sig! Så rätt så ;)

Idag börjar den nya läsperioden med nya kurser :) Spännandeeee!

Knäckebrödspizza och trolltyg

Haha, jag har blivit jultokig! Jag sitter och målar julkort och tittar på Trolltyg i tomteskogen, tror aldrig jag har sett den förr. Höll på att skratta mig fördärvad när den sibiriska tomten säger "Troll, fy vodka blää!" Hahahah!
 
 
 
 
Jag testade att laga pizza i micron innan, jag hade nog inne den på tok för länge. Knäckebröd med pizzapålägg blev det visst..

Den var så stel att man kunde hålla den uppochner!

Middagsproblem!

Hur gör man om man kommer på att pizzadegen är frusen och man inte vill tina hela? Jo man tänker så som pappa hade gjort. Man plockar fram verktygslådan helt enkelt!

Städ plock och mys-söndag!

Vilken skön söndag! Vi har just städat lite i lägenheten, diskat upp allt och plockat upp allt vi spritt runt om kring oss :) Jag har organiserat bland alla mina papper så jag lätt ska kunna hitta de i framtiden. Känns riktigt bra :)
Plastmapparna börjar bli fulla, undra hur många jag hinner fylla på fem år?!
 
 
Igår var Tim aningen klåfingrig och kunde inte hålla sig borta från min Facebook.. Det resulterade i detta och likesen bara ökar & ökar..
 
 
Ikväll ska Tim på grabb-kväll, så jag får se vad jag ska hitta på. Är aningen sugen på att börja med julkorten ;)

Lyxmiddag!

Idag har vi storhandlat, vi tog den nya busslinjen till Storheden och shoppade loss på Willys. Detblev nästan mer än vad vi orkade bära. Men nu är det gjort så det ska väl inte behövas på ett tag :) Vi köpte ingredienser till en riktigt god middag iallafall.. Tim åt rom med tillbehör till förrätt och jag åt gratinerade vitlöksbröd :)
 
 
 
Till huvudrätt åt vi oxfilé med kantarellsås, smörstekt sparris, palsternacka, klyftpotatis, rostade rödbetor och körsbärstomater!
 
Och ja, det var underbart gotttttt!

Halloweenfest!

Jag bjuder på ett inlägg fyllt av bilder som får beskriva gårdagen! Vi började hos Gustaf & William..

Fast först av allt fixade jag Tim, en tjottablängare lite här och var fick han allt..
 

Sen gick vi vidare till Mr. Bjälke som hade fet utflyttningsfest
 

Jag var pirat som de flesta andra..
 

Vissa var fett coolare än andra. Johanna var grym! Hon hade sytt dräkten av prydnadsväxter själv..
 

Godingar från klassen!
 

Gammelgammelfarmor var på besök också ;)
 


My Little Pony ville dricka snabbt!
 
 

Halloweenutklädnad?

Idag är det Halloweenfest som gäller! Och givetvis ska man ju vara utklädd :) Helst av allt skulle jag vilja ha teatersminket som just nu ligger hemma i Skåne.. Men jag får väl se vad jag kan fixa ihop utan det. Haha. Om jag hade haft sminket här hade jag antagligen gjort en liknande sminkning som jag gjorde på mitt kusinbarn Ebba för två år sen när hon skulle på halloweendisco.

 

LYCKLIG CHEY

TENTAN GICK SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄR BRAAAAAAAAA!
 
Så nu är jag såhääääääär glaaaaad :D
 
Första tentan på universitetsnivå där man känner att man kan svara till 100% på ALLA frågor, känslan är obeskrivligt härlig och jag gillar livet! PUSS PÅ ER
 
 
Nu ska jag dra iväg till lugnet innan stormen och fixa lite i lägenheten där det ryktas bli galet party ikväll. Jag är PEPP!
 

Tenta nästa!

Just nu är jag SÅHÄR taggad på att skriva TENTA! Det kommer gå så gaaaalet braaaaaaaaaaa :D


TentaPEPP!

Domedagen

Tänkte ta sovmorgon idag men som vanligt tänker jag mig inte för och bokar möte redan kl 10! Jag har nu fixat boken som vi ska ha nästa läsperiod i ekonomistyrningen :) Ganska mycket bättre pris än från en bokhandel och i minst lika bra skick, jag är nöjd med mitt klipp! Det är bra att känna till gamla kursare :)

Nu ska jag äta lite frukost innan jag sätter mig och läser igenom de 143 ergonomifrågorna för sista gången. Hoppas alla sitter som en smäck både nu och på tentan idag. Tentan skrivs kl 14-18, ett roligt sätt att spendera fredagen på - eller?!

Ikväll är det halloweenfest på g, en riktigt bra sådan!

Blombud - ja tack!

Jag är fortfarande begraven i allt pluggmaterial. Som tur är så har jag en kock och städare som kan det mesta. Se vad han fixade till mig idag!


Mitt under pluggandet och i ensamheten så sa det pling på dörren och titta vad jag fick! :D Vad glad jag blev! Blombud är underskattat säger jag.

Nu sitter de här och tittar på mid medans jag pluggar :)
RSS 2.0