Tentamotivation

När ena tentan är klar är det bara att dyka ner i nästa ;)

Potatisklister och tentaskrivnin

Hej & hå, här var det tomt idag! Och det är det i skallen på mig med kan ni tro. Jag hade ju som sagt tenta i designteori idag. Eftermiddagstenta från 15-19. Eftermiddagstenta suger verkligen. Jättemycket. Blä! Men vad hade jag för val? Om jag hade fått välja hade jag börjat skriva den kl 08 i morse, då är mina hjärnceller på topp. Som tur var tog den bara ett par timmar att skriva så jag var fri redan vid 17 :) Och vet ni? Jag tror bannemej att jag har en chans att klara den! Jippi :)
 
Min goda lunch idag bestod av potatisklister och fiskstolpar..


Jag har just hunnit läsa igenom ergonomin och nu håller vi på med maten. Det blir lite av en kylskåpsrensning om man säger så. Fast inget ont menat, just nu ser det ut att bli en riktig lyxmåltid som smakar utsökt :)

Välkommen till fiskfabriken, vad kan jag hjälpa till med?

Inte visste jag att vi skulle starta en fiskfabrik här hemma.. Men vad gör man när Tim kommer hem med 4kg lax. Han tyckte att han hade gjort ett dunerklipp tills jag informerade honom att den skulle filéeas och benen skulle plockas bort. Jag var envis och rörde inte fisken men han fixade då alltihop själv med lite muntlig hjälp från min sida. Tänka sig att min filékniv skulle komma till användning!





Tillochmed huvudet fick man med, mums! Tror jag ska servera honom det till kvällsmat?

Till middag stekte Tim sin fina lax och jag smakade en bit. Världens största fiskbit. Tim sa att den inte smakade fisk, jag säger att Tim inte har några smaklökar. Twi vad osmakligt det var. Fast min mat blev fadäs ändå, jag har nog tröttnat på kycklingfilé ett tag nu.
 

Nu har jag räknat ut att jag idag har haft sammanlagt 4 timmars EFFEKTIV pluggtid. Det låter kanske lite men det är nog ganska mycket har jag kommit fram till. Jag hoppas det iallafall.
 

Dagen före dagen

Nu har jag hunnit med att göra två tentor, fick näst högsta betyg på båda så det känns bra inför morgondagens tenta i designteori! :) Jag har just vaknat upp efter en powernap som var välbehövlig.
 
Tim kom hem tidigt efter sin tenta, glad som ett barn på julafton. Om det var för att tentan hade gått bra eller om det var för att han hämtat ut sin iPhone 5 det lyckades jag aldrig klura ut. Men den kan inte ha gått förfärligt iallafall, det har jag konstaterat :)
 
Jag är glad att jag inte valde någon färg på min bettskena, jag hade sett ut som ett mongo då! Nu syns den knappt när jag har den på mig och den är så skön!

Snö regn rusk

Ja det var en annorlunda utsikt i morse jämfört med vad man hade föreställt sig! Men fint var det :) Tråkigt nog så regnar det för fullt och vinden viner mellan husknutarna. Riktigt ruskigt höstväder skulle jag vilja kalla det!



Första natten med bettskenan var underbar! Första morgonen på bra länge som jag vaknar utan ont i huvudet. Tim skrattar mest åt mig när jag försöker prata, det blir mest gröt och grodor som hoppar ur munnen på mig. Dock är jag himla glad att jag har Frisktandvårdsavtal så jag slapp denna feta summan på kontot.. Klapp på axeln Moa!
 
Idag är det effektivt plugg som gäller. Jag klockar varje omgång jag pluggar i. Just nu ser det ut såhär:
 
Pluggad tid i minuter
27.40 - Läsa igenom sammanfattning
10.00 - Rabbla massa jag ska kunna
4.32 - Karl Rydberg färggrammatiska regler
42.07 - Tentamen
10.58 - Rätta tentamen
94,37 minuter :)
 
Jag fick en fyra på tentamen när jag rättade den även om jag rättade sjukt kritiskt och inte gav mig färre poäng än vad ja kanske skulle fått. Det gör att de nu känns AWESOME inför tentan i morgon.
 
Att klocka all effektiv pluggtid är ett tips jag fick under nolle-p på en föreläsning om studieteknik. Den visar sig fungera riktigt bra på mig idag då man under sin effektiva pluggtid inte får göra något som helst annat än plugga. Try it!
 
 

Hoppsan!

Man kan ju undra vart alt naturgodis tog vägen...?


När katten är borta dansar råttorna på bordet!
 

Besök hos tandis!

Nuuuu, nuuu äntligen har jag fått en bettskena som passar! Det var då på tiden kan man tycka :) Vad jag tänkte när jag bokade ett tandläkarbesök 07.40 tills idag vet jag inte, det var aningen svårt att ta sig upp ur sängen.. Men jag är så lycklig att jag äntligen har fått en som passar och jag hoppas att de kommer lösa lite av huvudvärken.
 
Det är fortfarande plugg som gäller. Idag har jag lyckats mata in Karl Rydbergs färggrammatiska regler, formgivningsverktygen, formgivningsbegreppen och gestaltfaktorerna. Så nu vill jag att de ska sitta som en smäck tills på onsdag! Ja ni hör ju själva hur spännande kursen är, haha ;)
 
Nu dyker jag ner i mina sammanfattningar igen, tittar förhoppningsvis upp någongång ;)

Next step

Rudolf börjar arta sig!

 

hej hej

Idag har det pluggats både avigt och rät men ändå känns det som att hur många gånger man än läser det så fastnar det inte i huvudet. Blir lite galen faktiskt! Vi har ätit gott idag iallafall, det blev rester till lunch men det smakade minst lika bra som igår.
 
Nu har vi just gjort ett försök att rensa vaskens vattenlås i badrummet då det rann uselt där. Vet i tusan om det gjorde någon skillnad. Det känndes som att allt skulle behövas bytas ut för att det ska bli skillnad.. Får se om det löser sig självt eller hur vi ska göra. Jag saknar att bo hemma!
 
Vi har ätit kebab till middag idag, jag orkade inte laga mat så Tim var snäll & fixa allt medans jag duscha. Nu ska vi plugga lite till innan vi går över till Niklas & Gustaf och ser Solsidan. Världens sämsta program!

Tentorna närmar sig

Idag har jag planer på att plugga aningen mer än vad jag gjorde igår. Inga renar idag, eller kaaanske liiite bara :) Vädret är så fint det bara kan vara och här sitter jag instängd i ett tråkigt pluggrum när jag skulle vilja vara ute & hoppa i lövhögar! Jag är sugen på att baka också, men som tur är så har vi inte alla ingredienser hemma så jag kan inte baka utan att gå till Ica och det gör jag inte bara för att köpa bak-saker, inte idag! Tentorna närmar sig nu, jag har min första på onsdag.. Då ska jag visa vad jag kan i designteori, jag ska kunna allt!

se där

Tittut!
 
gif creator online

Rudolf kom på besök

Tim pluggar matte och jag, ja jag ritar renar..

Säg hej till Rudolf!

Tjälknöl & potatisgratäng

Maten var uuuuuuuuutsökt god! Idag hade vi tjälknöl och potatisgratäng med mozarella/tomatsallad. Ja det var så gott så jag kan inte ens beskriva det. Smaken var helt perfekt på alltihop, tänka sig!
 
En finare tjälknöl tror jag aldrig att mina ögon skådat. Mör och saftig var den också, mumsigt värre.

Sååå skönt att slippa alla senor som kan komma på köpet!
 

Nu sitter vi i det finstädade pluggrummet och ska börja plugga! Tim leker med Siri och har insett hur roligt det är att hon faktiskt förstår vad det är man säger, haha :) Han har pratat med henne en god stund nu. För er som inte vet så är Siri en inbygd människa i min mobil som man kan prata med, om man är snäll så gör hon som man säger, haha!
 

Städ-dag!

Ja jag har haft fullt upp här hemma medans Tim har varit på jobbet. Jag fick för mig att städa lägenheten och det gjorde jag minsann. Man kunde tro att det varit ett bombattentat i pluggrummet så kaosigt det var. Papper på halva golvet och böcker överallt! Ovanpå det hade dammråttorna invaderat och blomman vissnat. Men nu har jag dammsugat upp både blomman och dammråttorna, det ni!
 
Före:



Efter:
 
Plus att jag har städat köket och hallen med. Hatthyllan i hallen var kaosig! Nu är den prydligare än någonsin tidigare :) Ni har ju fortfarande inte fått se några bilder från varken kök eller badrum, men nu så! Bilderna är tagna med min iPhone 5, visst blev de grymt bra?!
 
Badrummet:


Köket:
Dock har vi en mycket coolare micro nu än när kortet togs ;)
 

Nu står en potatisgratäng i ugnen och det doftar så gott! Jag längtar tills jag ska få sätta tänderna i den.
 

Godmorgon världen!

Haha, jag öppnade just ögonen och tittade på klockan. Halv tolv! Undra när man lyckades sova till halv tolv sist.. Jag ska nog vara glad att grannarna borrar mig i örat, annars kanske jag hade sovit bort hela dagen! Fast det hade nog varit rätt skönt det med. Lite pinsamt att jag ligger här och gäspar för fullt nu, undra om jag kommer få upp någon fart idag eller om jag kommer sega hela dagen. Det återstår att se!

TRIND

Ja jag måste tjata lite till om detta makalöst hållbara lack! Jag har nu duschat flertalet gånger PLUS suttit i kassan på Ica, vilka nagellack skulle klara av det?! Nej inte något av alla de jag har testat iallafall men nu äntligen har jag hittat ett som gör det. Och jag är ju ganska galen i nagellack..
 
Jag la väl inte ner den tiden jag borde gjort på naglarna men vart så nyfiken på hur nagelacket var så jag fick skynda mig på med det mellan tentaplugget! Jag skippade att använda mallarna som kom med utan körde för hand.

Drinktips från Tim & Moa

Nu säger Tim att det är dags för mig att välja en film.. Får se hur det slutar! Det fick tydligen inte vara tecknat, barnsligt eller disney, buhuu!
 
Jag jobbade 16-19 idag och det gick finnemang. När jag kom hem hade min käre fixat mumsig middag åt oss så det var bara att göra såsen sen sätta sig vid dukat bord. MUMS! Ja det var så gott och jag var så hungrig att jag inte ens hann ta en bild. Då är det illa, ja det vet väl ni som får stå ut med mina matbilder stup i kvarten! Men ni vet säkert hur pommes, lövbiff, sås och sallad ser ut och så såg det ut på våra tallrikar ikväll. Det var sååååå gott!
 
Nu sitter vi med varsin Capirihina blandad på den nya cachaca romen som vi testar. Den fick klart godkänt och drinken är fortfarande den bästa jag vet! Jag tänkte dela med mig av några riktigt goda drinkar, de som går titt som tätt här uppe iallafall :)

Min receptbok från Amanda innehåller mest drinkar än så länge.. haha!
 

Jag har just gått i ICA-skolan. Jag har genomgått de kurser som jag inte hade gjort i somras. Fast even better; här får man betalt för att göra de webb-baserade kurserna - tjohoo! Det tog sin tid men helt plötsligt var det värt det! Kling i kassan hos lilla mig :)

Tenta-p has started!

Igår var det min tur att stå för maten, Tim hade fullt upp med att tentaplugga. Jag gick en sväng till Ica och lyckades trolla fram det här när jag kom hem! Det blev uppskattat :)
 
Större delen av kvällen låg i sängen och läste, Tim på sitt byggmaterial och jag på min designteori och ergonomi. Som tur är så har mamma skickat upp lite pluggmotivation till oss! Men det värsta jag har varit med om är att de har gjort kinderäggen barnsäkra och leksakerna är redan färdigbyggda :'(

Nu är det inte ens två månader kvar till julafton :D
 

Nu sitter Tim och skriver tenta, han började kl 9 i morse och har sex timmar på sig. Vi håller tummarna för honom här hemma medans jag tentapluggar till designen. Det flyter på bättre och bättre och jag är överlycklig att jag lyckades göra en så noggrann sammanfattning så tidigt så jag bara kan läsa den nu! 
 

SLEEPER relieved me

Nu hörrninini, nu banne mej är jag friiiii! Fri från alla redovisningar, alla labbar och alla rapporter för denna läsperioden. Lättnaden är total! Vi har idag haft vår presentation av vår SLEEPER inför klass och lärare. Vi var den sista gruppen som fick redovisa och om jag får säga det själv så gick det A W E S O M E. Jag är såååå nöjd med framförandet! Efter presentationen var det tid för frågor och kritik. Men vet ni? Vi fick ingen dålig kritik och bara uppmuntrande frågor. Om det berodde på att klockan var mycket eller på om den var så bra vet jag inte, men jag tillåter mig själv att tro på det sistnämnda ;) För att ni ska veta vad jag snackar om så ska jag visa er den slutliga produkten! Vår uppgift var som sagt att lösa sov-problemet på flygplatser. Voila! Och ja, den är som sagt ritad för hand - keep in mind!

Jag är en av de FETT nöjda skaparna till denna modul!

Tell the world I'm coming home!

Jag har en överraskning...
 
Jag kommer heeeem!
 

Jag har bokat hemresa den 9-11 november så det är SNART :D Jag är så glad att jag bestämde mig för att åka hem! Plus att jag måste hämta upp lite sommarkläder som jag kan ha i Dubai, här uppe har jag bara mina vinterkläder.. Sen har jag dragit på mig en enorm hemlängtan också, vet inte riktigt var den kom ifrån? hihi :) Men nu ska jag bota den iallafall.
 
PLUS att jag fick en jobbtid till tills i morgon 16-19, snacka om att jag blev glad :D Wiiwiiiiiiwiiiie! Blev superglad att hon frågade just mig om jag ville byta. Kände nästan klinget i kassan där, hihi!

SJ har fått fnatt

Tittade på tågbiljetter sthlm-osby, jag tror jag köper två.. eller?

Bullbak

Bullarna blev fula men goda så då gör det inget :)

 

filmjölk och bullbak

Idag tog jag rejäl sovmorgon i hopp om att bli av med huvudvärken som följt med mig några dagar nu.. Helt borta är den inte, den kommer och går precis som den vill. Nu har jag ätit något som jag inte ätit sen jag var hos mormor & morfar när jag var liten, tillochmed innan den tiden jag blev laktosintollerant. Nämligen fil med kanel och socker!

Det var godare än vad jag anade!
 

Nu har jag lite frukostbullar i ugnen, har testat ett nytt recept så vi får väl se om de blir ätbara. Dock saknade jag ägg till pensling men äsch då!

Ångkokt

Ikväll har jag bjudit min kära på ångkokta grönsaker vilket var nytt för honom. Han förstår nu varför jag speciellt ville ha en micro med ångkokarfunktion, haha :) De blev riktigt mumsiga!

Man lägger bara de frysta grönsakerna i specialbehållaren med lite vatten in, tjong in i micron - tryck lite på knapparna så piper den ca 5 min senare och levererar utsökta krispiga grönsaker!
 

Till det lagade vi kycklingfilé med currysås och ris. Vi gjorde klart kycklingen i ugnen nu när vi har en ungstermometer - sååååå smidigt enkelt och lamt. Det passade idag!

Redovisning - check!

Förmiddagen har bestått av redovisning av ergonomiprojekten. Vi har redovisat vår ergonomiska undersökning som vi genomförde på en av säljdiskarna hos Elgiganten. Jag tycker redovisningen gick galant! När föreläsaren i slutet av passet nämnde vad som var bra eller mindre bra över lag med de grupper som redovisat så hade vi med det han tyckte var bra men inte något av det som var mindre bra. Det tolkar jag som ett bra betyg :)
 
När jag låste upp ytterdörren vid lunchtid känner jag lukten av mat. Då är det min underbaring som har lagat lunch åt mig, och inte vilken lunch som helst utan min absoluta favoritmat! Nämligen pommes & lövbiff ;)

Ja jag var så hungrig att jag inte ens hann ta en bild innan jag satt i mig halva portionen!

Öppning av paket!

Det gick bra att jobba idag, jag jobbade 16-19 så lite kommer det väl skramla i kassan hoppas jag! När jag kom hem stod middagen på bordet, tänk så bra man har det :) Ni kanske är nyfikna på vad som fanns i paketet som jag fick tidigare idag :) Jag fick inte med allt på kortet men det mesta, hihi! Det innehöll bland annat
  • Trind nagellack, fransk manikyr. Om ni inte testat Trind - GÖR DET! Bättre än bästa O.P.I
  • 10 tobleronesar
  • Kinderäggsmix
  • Små chokladtomtar
  • Långa stickestrumpor - galet snygga!
  • Limegröna kökshanddukar
  • Världens sötaste välkomstskylt från S.i.a






Nu håller jag på att knåpa ihop lite manus tills redovisningen i morgon och pausar lite med quizkamen när jag får denna härliga fråga!
 

Överraskning på posten!

Gymmet i morse var kanske inte så värst lyckat ändå, det blev inte så långt pass som jag hade planerat. Huvudvärken ökade rejält och snurrigheten infann sig, BAM migrän på gång.. Jag gick hem, tog en dush och promenerade tillbaka till skolan för att gå igenom presentationen av ergonomin. Vi slutade tidigt vilket var tur för min del. Jag gick snabbt hem, stoppade i mig några migränpiller och har sovit i 1,5h nu - det var så skönt! Nu har jag just fått i mig lunchen och den var riktigt god. Jag har även hunnit promenera till Ica för att hämta det här helt oväntade paketet...
Paketet vägde baaara 9,6kg, det var lagom tungt att bära hem från Ica med världens träningsvärk. Jag tycker det är jobbigt att ens lyfta en tallrik just nu, haha! Men vill man så kan man ;)
 
 

Gymmet nästa

Nu är vi uppe tidigt och ska ta en sväng till gymmet! Känns ju bra att skippa sin härliga sovmorgon för att svettas lite.. Njaa kanske inte jättelockande när huvudvärken står och knackar på. Men jag ger det en chans!
Sen ska vi ladda upp inför presentationerna av våra projekt som vi har i veckan, ska bli kul att få det överstäkat :)

Kantarellostfylld baconlindad kycklinfilé

Det känns som att man inte har pluggat något alls idag men nu när jag tänker efter så har jag fått en del gjort och lärt mig lite mer ändå. Nu har vi just ätit middag, vi lagade kantarellostfylld baconlindad kycklingfilé med kantarellsås och ris. Det var längesen vi lagade det och det var såååå gott!
 
Idag gjorde vi en smart variant! Vi brynde kycklingarna i stekpannan och la dem sedan i ugnen med vår nya ungstermometer, så saftiga och perfekt tillagade blev de!

Diskkampen

Tim ville bestämt att vi skulle ta en quizkampen-match om vem som skulle få diska efter lunchen. Jag var tveksam, kände på mig att jag skulle få diska allt men jag insåg att det kanske jag skulle få göra ändå så jag hade ju en chans att slippa diska.. Och det gjorde jag ;)

Söndagsplugg

Vi unnade oss sovmorgon idag med, så vaknar vi till världens finaste väder. Några minusgrader och strålande sol! Vi har just mumsat i oss lite frukost och sitter som vanligt i pluggrummet, det börjar ju som sagt närma sig tentatider.. Tim har sin första redan på fredag men jag har inte mina förens veckan efter. Dock har jag några redovisningar av projekt som ska göras i veckan. Och de har satt obligatorisk närvaro vid allas redovisningar vilket suger rejält.. Tänk vad man hade kunnat plugga istället! Jag är överlycklig att jag igår blev klar med sammanfattningen av designteorin så nu när jag har sammanfattat både den och ergonomin så kan jag slå mig ner i soffan och bara läääääsa. Mysigt värre :)
Utsikten från pluggrummet..

Plugglyx

Det planerades kortspelskväll ikväll men våra kortspelarkompisar skulle på raggarrunda och lite annat så det har nu blivit en pluggkväll. Trevlig lördag som student..! Vi lyxar till det med lite gottis, idag var det min tur att leka bartender och om man frågar mig blev det supergott!
 
Aprikosdröm!
2 cl aprikosvodka
2 cl vodka
1 cl sockerlag
1 pressad lime
10 hallon
Fyll med sprite
NJUT!
 

Ica bjuder på efterrätt!

Nu har vi dukat fram lite efterrätt. Den består av inflyttningsgåvorna från Ica!
 
Glassen kan jag tänka mig ska likna Ben & Jerrys och den var faktiskt riktigt god. Helt i min smak med kola och kanderade nötter! Kakorna däremot, ja de skulle jag aldrig köpa själv. Ca 3:-/kaka och som Tim sa, om jag skulle bli bjuden på en sån hemma hos någon så skulle jag inte ta en till. Haha!
 

Gym-lördag

Jodå, trots en lång sovmorgon så har jag hunnit med en hel del idag! Jag har pluggat en del, spenderat 1,5 timme på gymmet och kört ett riktigt killing pass. Körde igenom förhoppningsvis alla delar rejält, får se om jag lyckas ta mig upp ur sängen i morgon fast annars gör det ingenting, kan ju vara smart och lägga datorn på nattduksbordet ^^ När vi kom hem från gymmet dammsög jag större delen av lägenheten när jag ändå var svettig och dan. Så nu kan jag sova gott inatt :)
 
Det blev en sväng till Ica för att inhandla kvällens middag, kebabtallrik! Det blev mumsigt kan ni tro ;)
 
Nu sitter vi i pluggrummet och mumsar på grekiska oliver. Det är dags att plugga!
 

Romantik på Bistro Norrland

Kvällen igår var heeeeelt underbar! Tim hade bokat bord på restaurangen Bistro Norrland åt oss och vi fick det mysigaste bordet. Han fick mig till att välja kalixlöjrom till förrätt och nu är jag så stolt att jag vågade!
 
Till huvudrätt valde vi båda entrécôte med pommes, rödvinssky, bearnaisesås och tomatsallad. Jag ångrar lite mitt val av kött, kanske skulle valt ryggbiff istället då jag har svårt för slamset i entrécôten. Men vilken mör köttbit vi fick sätta tänderna i! Ryggbiff äter vi ju titt som tätt här hemma så det var gott med något annorlunda :)
 Ett glas gott rött valde vi till det.
Rödvinsskyn var inte så långt ifrån min smakmässigt, så min var nog ganska lyckad ändå!
 

Till efterrätt delade vi på en Crème Brûlée, på tok för lös men smaken den var där! Så nu står en brännare högst upp på Tims önskelista så han kan göra efterrätten själv med det goda brända sockret.
 
Kvällen var helt underbart mysig, vilken pojk jag har :)

Höst och julmys!

En shoppingpromenad till Ica i det härliga soliga höstvädret var hur skönt som helst! Jag roffade åt mig mina gåvor och hoppas att de ska vara goda. Såna produkter jag antagliten aldrig skulle köpa själv då de var tokdyra. När vi kom hem så passade jag på att läfsa röv. Fast jag sopade egentligen löv.. Jag fick ihop en rejäl lövhög iallafall! Det var inte lika kul när jag insåg att vi är den enda uppfarten i området som har ett nedskräpande träd..
 
När jag kom in hade Tim skållat mandlar och värmt glögg åt oss. Så mumsigt! Säsongens första glögg, men långt ifrån den sista :) Vi lär nog avverka många flaskor innan säsongen är över. Funderar på att bunkra upp med ett lager innan de slutar sälja så jag slipper vara utan så länge :)
Kaptenen fick sällskapa idag, det är ju trots allt fredag!
 

Helt plötsligt blev fredagen ledig!

Idag var det skolan 8.15 som gällde! Planen var att vi skulle fixa till affishen så den kunde printas. Affishen med vår SLEEPER, lösningen på sovproblemen på flygplatser. Tanken var att vi skulle fixa & trixa i photoshop, men jag insåg ganska snabbt att versionen var på tok för ny och mina kunskaper var galet gamla & dammiga så det var ingen vidare kombination. Så i förrgår när jag blev arg på att photoshop krashade (när jag höll på med planchen) så började jag måla på papper för hand, färglägga och lite så. När det inte gick nån vidare idag så visade jag planchen som jag hade målat på, den gick hem så vi beslöt oss för att använda oss av den istället! Här kommer ett smakprov, den är inte klar ännu dock.. Tänk på att den är målad för hand, haha!
 
 
Så nu när vi har löst planchen så är vi lediga resten av dagen. Det känns som att den tyngsta stenen just hoppade av mina axlar! Nu, nuuuu kan jag börja plugga på riktigt :) Jag har bara lite kvar på sammanfattningen av desigteorin, sen kan jag bara läsa läsa läsa den och ergonomisammanfattningen. Yeeey!
 
 
Titta vad jag fick på posten! Ja det är kanske ett tag sen man flyttade in, men bättre sent än aldrig :D Jag tar kakorna så får Tim ta glassen. Den ska tydilgen vara riktigt god sägs det.. Mums! Lite kul att man får det från sitt eget jobb ^^Hihi!

Musbus

Här är mitt senaste alster! Jag hoppas att den hittade hem till min mosters brevlåda :)

Jobbelijobb

Ja jag hade ju tid hos tandläkaren och vart lagom stressad då jag skulle jobba precis efter. Jag hade tandläkaren bokad 11.40-12.00 sen jobb 12.00.. Så jag hade ju hoppats på att hon skulle trycka dit bettskenan, jag skulle bita ihop, den passade och jag fick gå därifrån glad för en gångs skull. Pyttsan heller! Tror ni den passade nu? Nädå! Så nu fick hon ta nya avtryck och hela killevippen. Så nu ska jag dit igen om 2 veckor, tror det snart har gått två månader sen jag började detta mojset.. Det börjar bli drygt!

På något magiskt sätt lyckades jag komma i tid till jobbet men när jag kommer dit kollar chefen konstigt på mig och undrar om jag verkligen är säker på att jag ska jobba. Ja säger ja, men blir tveksam. Då satt det tydligen redan en i min kassa. Än mer tveksam blev jag då jag bytt till mig tiden. Det visade sig till slut att det var jag som var på rätt plats vid rätt tid så det var skönt! Jag blev aningen trött av att jobba hela dagen, men det var lika skoj ändå :)

Nu har vi ätit spaghetti och köttfärssås till middag. Det var hyffsat gott! Så nu väntar jag på att Tim ska byta om sen ska vi dra till gymmet!

 
 
 
 
 

Busy day

Idag blir det en annorlunda dag. Till största delen utan skolarbete och det ska bli skönt! Jag har tid hos tandläkaren 11.40 då jag förhoppningsvis ska få min bettskena sen börjar jag jobba kl 12. Så det kan bli aningen taight men tur som jag har så ligger de bredvid varandra. Jag jobbar fyra timmar idag så jag går av mitt pass kl 16, det ska bli så skönt att få jobba :)
 
Nu ska jag snart kila iväg en sväng till Ica för att köpa lite att äta till lunch, idag behöver jag något som går snabbt att laga men ändå mättar! Det blir lite konstigt att äta lunch vid 11, men men :)
 
Föresten så är all snö borta :((((( Buhuuuuu! Men jag hoppas att det kommer mer snart, mycket snart!

Saknad!

Hur glad blir man inte? Detta var precis vad jag behövde efter den här dagen! Underbara Ida :)

 
 
Ungen på andra våningen skriker och jag önskar att jag kunde göra det samma. Tänk att bara få skrika allt vad man har och ingen skulle titta konstigt på en. För att sedan nästa sekund vara superglad :)
 
 
 

Middagstime

Idag blev det lättfixad middag. Panerad rödspätta som jag fryst in och potatis med skirat smör. Tim var snäll & fixade alltihopa medans jag satt och stirrade på datorn i hopp om att kunna fixa affishen lite grann.

pust!

What a day.. Jag är helt slut i huvudet nu. Jag har suttit och skissat precis helaaa dagen på vår affish till designprojektet. Och ändå tycker jag inte att den är snygg någonstans. Jag önskar att man hade haft lite "PS-skills". Det hade varit bra nu. Nu ska jag ändå ge det en chans och försöka färglägga lite på datorn. Jag har inte gjort det förut så detta kan sluta lite hur som helst..
 
Ikväll ska jag försöka att inte göra någonting alls. Jag behöver det! Säger jag och har just planerat att jobba med skolarbete resten av dagen. Lyckat..
 
Jag är superglad iallafall för i morgon ska jag jobba :D Jag fick sms av en som också jobbar på Ica som skulle jobbat men fått förhinder så han frågade om jag kunde ta hans pass. Money money! Och det är sååå grymt kul att jobba där :) Jag längtar! Hur ofta gör man det egentilgen? Längtar tills man får gå till jobbet lixom.. Yaay!

Pepparkakor i alla dess former!

Se vad vi på Ica Porsön kan gömma i hyllorna! Jag blev så glad när jag hittade dem, nu har jag mellanmålsproblemet tillfälligt löst :) Och så kommer jag tänka på morfar för varje tugga jag tar såklart! Ni som inte har testat borde göra det, mumsfilibaba. Jag & Tim


Och de kommer ju från Skåne, så bara det är ju gott! Gott gott i gott gott ;)
 
 
Tim fixade middag och jag hjälpte honom med sallad & sås. Snäll pojk! Det serverades lövbiff, pommes och mozzarellasallad.
 
OCH TILL EFTERÄTT....
Säsongens första och ABSOLUT inte sista pepparkaksburk! Jag fick just sätta på locket för att inte tömma hela på en kväll. Tänkte på envisheten vettni...

Snöööö

Titta vad mysigt det är utanför min dörr!!!
 
 
Det gör en såhär glad :D

SNÖDAG!!!!

 
 
 
VET NI?!
DET SNÖÖÖÖAR!
 
Åh, jag är så glad så det spritter i kroppen på mig :D Idag är en bra dag, bra bra bra dag!!
 
Fast lite synd är det att jag inte har varit i skolan på lunchen, för vet ni vem som har varit där? KUNGEN! Alltså Kung Carl Gustaf!!! Han är tydligen på besök i luleå nu, ni vet det händer ju så mycket här med Facebook-bygget och så. Värsta feta staden vettni! Men han har iallafall befunnit sig ca 4 minuter ifrån min lägenhet, det tycker jag också är COOLT!
 
Till lunch passade jag på att laga mig något gott dagen till ära, idag blev det hamburgare och pommes!
 
 
 

Hösttider

Idag när jag promenerade till skolan var jag med om något märkligt. Det snöade löv! Visst, man är van vid att löven faller på hösten - det gör de ju alltid.. Men att alla löv ramlar samtidigt har jag då aldrig sett. Vart man än gick så rasslade det bland träden och löven föll likt ett ösregn ner mot marken.

Visst är det ett färgglatt bemötande man får när man öppnar dörren? :)
 

Jag tror jag nämnde något om de där rönnbären.. De är som sagt ganska många iår ^^
 

I ate too much

Idag har det varit fullt upp, verkligen fullt upp! Började med projektet i designteorin i morse och jobbade fram till 15, sedan har jag jobbat från 16-19.. Puh! När jag kom hem stod snälla Tim vid spisen och hade maten klar till mig. Tim var duktig och hade gjort cannelonis till sig och potatismos & fiskpinnar till mig. Han vräkte inte på liite heller. TRE megastora potatisar och SJU fiskpinnar och han fick mig att äta upp allt. I EAT IT ALL UP! Nu ångrar jag det lite när jag känner hur fiskpinnarna simmar och bråkar i magen, men jag tror jag behöver det..

Ser ni vilket berg mat det är?!
 
Här har ni de fina cannelonisarna!

Tack för maten mamma!

Det var så mysigt igårkväll och maten var mumsig. Tack för maten mamma!

Tim är redo för att hugga i!

Vi tog båda "paradrätten" och blev nöjda. Mums vilken bearnaisesås!
 

Det var första gången vi åt på Allstars, jag var nästan rädd att det skulle sändas någon jätteviktig sportmatch och att där skulle vara massa sport hulliganer men det var så mysigt så!
 
 
 
 

Silicony smile on your face!

Trevlig överraskning för premiärbesöket på Allstars! Nu spelar de Man must dance i högtalarna och jag spritter av glädje :D

Grattis på din dag mammsi!

Jag snålade lite men gottade mig till lunch idag! Sååååå smarrigt lätt gott och enkelt ;)
 
Anledningen är att underbaraste mamma fyller år idag och jag önskar mest i hela världen att jag hade kunnat krama henne massor idag! Men man bor ju trots allt i världens ände så det är bara att gilla läget! Hon är snäll och bjuder ut oss på middag idag. Så nu har jag just fixat mig och Tim har blandat oss varsin Margarita. Så skål på dig kära mamma!
 
 

Ja kanske ser det snöa

TITTA VAD JAG HITTA! Tänk om det snöar här på tisdag, åååh!
 

Spiderwoman?

Jag tror jag börjar bli mörkrädd! Jag misstänker att vi har en spindelkoloni någostans i lägenheten.. Ni anar inte hur många spindlar jag har haft ihjäl och ja ni får gärna skylla regnet på mig ;) Idag hade jag nog ihjäl minst den tionde och alla är lika dana. Såna svarta med tjocka ben ni vet, de som är ganska läskiga! Jag väntar bara på den dagen då jag har en av dem i sängen bland lakanen.. TWI!
 
Idag ska det pluggas designteori och jag ska ta fram tre skisser på alternativ till vårt projektarbete, jag har lite idéer men vi får se hur de går att få ner på papper, haha!

Leif Mannerström, tji fick du!

Rödvinssås var det ja.. Den var ätbar efter någon timmes mixtrande med stora svängar utanför receptet. Jag trodde jag var smart som gjorde Leif Mannerströms rödvinssås, men nej den lär jag aldrig gå efter igen. Tvi katten! Den blev hyffsat god och efter halva måltiden kom jag på att den påminde om en av Jensen's Bøfhus såser. Jag tror det är deras favoritsås..
 
Nu sitter vi och pluggar innan det är filmdax i soffan med de mumsiga tillbehören som underbaringen Tim fixat :)
 

kladdkaka & rödvinssås

När Tim kom hem från jobbet hade jag dukat fram lite fika, det blev kladdkaka och grädde!
 
Nu gör jag något jag aldrig gjort innan med ingredienser jag aldrig använt mig av. Jag gör ett försök till en rödvinssås, just nu så känns det inte som någon lyckad idé men jag hoppas att det ändrar på sig. Vi får väl se vi får väl se!

Hemlängtan

Idag passade jag på att ge mig själv en härlig sovmorgon ända tills kl 11.30! Nu har jag just ätit en scones och druckit en kopp te. Vi får se om en alvedon kan ta död på huvudvärken så jag kan plugga istället för att sova idag :) Solen skiner iallafall fint på oss här i norr!
 
Mest av allt skulle jag vilja vara här just nu med resten av min familj, ibland ligger Luleå verkligen i jordens ände.

Finmiddag

Kvällens kärlek la vi i matlagningen, det gav ett mycket gott resultat! På fredagens meny stod det kantarellrisotto med sparris, kycklingfilé och knaperstekt bacon. Det blev så gott! Tim skötte risotton alldeles utmärkt :)
 
Till en god middag krävdes ett mysigt bord, det fixade jag lite lätt!
 
 

 
 Lite flingsalt på sen så!
make gif
 
 

Ett pling på dörren blev pling i köket

Ååååhja, micron levererades idag trots allt! Och glad blev jag kan ni tro :D Den som är van vid att leva med micro och inte har varit utan vet inte hur illa det faktskt kan bli. Det bästa av allt är att den är såååå mycket smidigare än den förra och den är snyggare med :)
 
Det följde med en hel del tillbehör till alla konstiga funktioner.. Tims kommentar var "åh snälla säg inte att du ska bli en sån som ska laga ALL mat i micron..." hahaha!

Fredagsdax

Vaknade i morse av att de körde med l(r)övblåsare utanför lägenheten. Blev lite arg först men kom att tänka på pappa som tycker det är så kul med sin sån så somnade jag om gott igen!
 
Nu har jag varit och gjort lite ärenden i stan. Galet vad mycket folk där var, mest gamlingar, pensionärer och snorungar men de var ju överallt!!! Jag lyckades få mina ärenden gjorda precis i tid iallafall :) Jag mötte upp Tim som hade jobbat klart och tog bussen hem med honom.
 
Jag skulle få min micro levererad idag, trodde jag. Kan det knasa sig så ska det väl, såklart! När hon ringde idag så frågade hon om när de kunde komma och lämna den - nästa vecka! När hon tittade lite till så såg hon att den skulle leverarats idag. Hon hörde nog att jag lät besviken och skulle återkomma med ärendet för att undersöka varför min micro stod kvar hos dem när den egentligen skulle stå här på köksbänken hemma hos mig. Hon ringde tillbaka nån timme senare och anledningen var tydligen att personen som skulle köra ut min micro var sjuk och hennes arbetskamrater hade inte tittat på hennes ordrar utan bara tagit sina egna. Snälla kollegor.. Fast det är klart, vem vill inte köra ut alla sina paket så snabbt som möjligt och sen ta ledigt - det är ju faktiskt fredag trots allt! Så om jag nu har tur så löste hon det och de lyckades köra ut den idag, fast det vetikatten du, klockan är ju redan halv tre.. Men varje gång jag hör en bil nu så tittar jag upp i hopp om att den ska till mig. Typiskt mig!
 
Till lunch åt jag...
sallad..
 
Eller nej! Tacopaj såklart :) Ikväll ska det bli riktigt mumsig middag kan ni tro!

God middag och gott sällskap

Igår lagade vi middag hos Niklas, Tims bror. Han bjöd på biff och vi fixade tillbehören. Jag gjorde klyftpotatis med champinjoner och körsbärstomater i ungen och en sås såklart. Såsgalen som jag är så kunde jag inte låta bli. Det blev riktigt gott och mycket uppskattat!
 
Sen spelades det kort kan ni tro! Det gick bra kan man säga....
En Tim är lite extra glad bara för att han fick ut korten på bordet först!
 
 
 
gif criar
Bröderna Johansson!


Resultaten efter rundan.. Det gäller att ha så lite poäng som möjligt ;)
 
 
 

Lyxtorsdag

Nu är jag ÄNTLIGEN klar med repetitionen/renskrivningen av instuderingsfrågorna i ergonomikursen. De 143 frågorna har fått ett svar och jag är för tillfället klar! Nu tänker jag ta en liten paus från frågorna och låta dem sjunka in i huvudet. Inte för långt bara, jag måste kunna rota fram dem snart igen - tråkigt nog! Anledningen till att jag har lagt ner så mkt tid på dem är för att 30 av dem kommer komma på tentan. Alltså om man kan frågorna så kan man tentan, sånt gillar jag!
 
Något som är ännu bättre är att vi är bortbjudna på middag ikväll, vilken torsdagslyx va? Det är Tims bror som är snäll och har bjudit över oss. Det ryktas om att vi ska laga riktigt god mat med, höhö! Om jag har tur så lyckas jag få grabbarna att spela lite tjoo med mig, jag har lite tjoo-abstinens just nu. Så tråkigt att det inte går att spela på två personer, eller så är det tur för annars hade jag väl spelat sönder det för länge sen.

Chokladsug...

Mitt i pluggandet fick jag världens chokladsug! Och eftersom jag har någon större lust att bråka med min mage just nu så fick jag skippa det jag helst av allt skulle vilja ha, Marabou med schweizernöt, så tog jag saken i egna händer. Efter fem minuter hade jag rört ihop denhär godbiten;
 
Med den finaste tårtspaden har jag nu skurit upp en bit till mig själv!

lunchdax

Nu lyckades jag få till ett halvvettigt kort på pajen som fick agera lunch idag :) Det är en av de bättre måltiderna att ha som lunchlåda, smakar nästan bättre då och är lätt att värma!
 

Solrosbröd

Nu tvättas det som aldrig förr! Vi har ju varit så duktiga & missat två tvätt-tider så garderoben är i princip tom och tvättkorgarna är överfulla, men det ändras det på nu. Jag har min åttonde maskin igång nu.. Jag hade tur och fick hela tvättstugan, det verkar vara morgontrötta människor som bor här för ingen vill ha första passet ^^ Inte så konstigt kanske ;) Så nu hänger här nytvättade kläder i lägenheten och det luktar så gott!
 
Jag glömde ju att berätta vad jag hittade på igår när Tim var duktig och gjorde Tacopajen som vi hade till middag. Jag passade på att baka bröd! Ett solrosbröd som mamma har lärt mig och det är så gott :D Jag tror att det är nyttigt också faktiskt. Fint blev det och det smakade väl :)
Så mumsigt gott!
 

Om någon skulle önska receptet så fixar jag det ;)
 
VET NI VAD? Solen skiner!! Det har inte hänt på kanske hundra år, nästan. OCH det är uppehåll :D Ååååh!

Hård dag!

Idag har jag varit hemma och pluggat. Fast först gick vi upp i tid och gjorde ett pass på gymmet. Jag har väl gjort bättre pass men när jag har lyckats få sån träningsvärk att jag knappt kan röra mig så var det lite problematiskt. Fast vad skönt det kan vara med träningsvärk, det indikerar ju på att man faktiskt har tränat för en gångs skull! Ett tips är att INTE nysa världens största nysning om ni har den värsta tänkbara träningsvärken i magen... Att skratta är inte heller något jag rekommenderar, fast Tim tycker det är superkul att få mig & skratta just nu - undra varför ;)
 
Jag har pluggat efter ett stenhårt schema idag. Jag har låtsats att jag har haft vanliga lektionspass så jag har pluggat 45 min, tagit 5-10min paus sen pluggat 45 min till. Lunchrast enligt schemat sen på det igen! Det har gjort framsteg på mina instuderingsfrågor, jag har hunnit renskriva 50st idag (Y)
 
Till middag åt vi tacopaj men bilderna jag tog är så missvisande att jag inte ens vågar lägga upp dem. Det ser ut som att jag tuggat maten sen hostat upp den igen om man säger så.. Så ni får fantisera om hur vackert det var upplagt på tallriken och hur ljuvligt det smakade för gott det var det!!

Fiskifisk

Idag blev det fisk till middag! Min fisklåda som jag tagit med mig ända sedan tiden då man hade hemkunskap i skolan. En av två fiskrätter jag faktiskt äter, haha! Denna smakar inte heller fisk som ni säkert kan ana ;)

Tisdag!

Vi gick och la oss tidigt igår för att vara pigga idag. Pyttsan heller, jag vaknade med en härlig huvudvärk så jag åt ltie frukost och sov två timmar till. Jag har just vaknat men har kvar den där huvudvärken.. Så nu sitter jag och myser i min Onepiece, världens gosigaste klädesplagg! Jag ska börja plugga så smått nu, vare sig jag vill eller ej så ska jag idag :)

New micro

På grund av kvällens tidigare incident har jag nu beeställt en ny microvågsugn!Jag såg problematiken med att värma lunchen utan micro framför mig och bestämde mig ganska snabbt för att det var ett måste att ha..
 
Så tack till Mecenats studentrabatter och..
 
 
 
Så är nu en sånhär påväg hem tiill oss!
 
Jag är mycket nyfiken på Grill & Crispfunktionen då man ska kunna baka sockerkaka på 7 min och tillaga pommmes på 10 min.. Spännande!
 
 
 
 

dead micro

Nu är det fullkomlig kaos här hemma (nästan)! Micron är söööönder :'( Vilket är anledningen till att jag är supermatkaosig då vi inte kan koka riset i micron längre, efter flera försök har vi nu insett att den gett upp hoppet och övergett oss. Nu kokar riset på plattan som man gjorde förr i tiden, buu

Höstgryta som puttrar

Nu förbereds middagenför fullt! Tänkte nämligen låta köttgrytan stå & puttra medans vi drar till gymmet och tränar lite så är den färdig lagom tills vi kommer hem hungriga och trötta :)

First day at WORK!

Första dagen som kassörska på Ica Porsön var SÅHÄÄÄÄÄÄR bra!! Jag har varit så glad idag att jag nu nästan har kramp i mungiperna, det ni! Tokigt värre :) Men bra gick det och trivs gör jag, jag skulle vilja jobba mer mer meer typ nuuu! Och vet ni vad? De tyngsta stenen någonsin föll när jag insåg att alla PLU-nummer är samma i denna butiken som i butiken i Osby som jag arbetat i - GLAD TJEJ utan kaos i kontoret ;)
 
Såhär glad är jag! I mina snygga jobbkläder.. haha ;)
 

Nu ska jag ta hand om all disk som står på diskbänken, undra hur den kom dit egentligen?! Måste varit någon som smugit sig hit och smutsat ner massa disk.. Tusan också ;) Sen ska jag ta tag i matten igen och plugga på instuderingsfrågorna till Ergonomin. Bättre sömnmedel än dem finns bara inte just nu!

PLU?!

Idag blev det teriyakibiff till middag! Det blev mumsigare än vad jag trodde det skulle bli så det var ju bra :)Jag gjorde en snabbvariant av teriyakisåsen men den var väl godkänd för det.
 
Nu har jag just läst igenom de 143 instuderingsfrågorna som vi ska kunna till provet i Ergonomi, kan ni tro jag är trött nu eller? Det är nog det bästa sömnpillret just nu.. haha! Det är riktigt kämpigt att hålla ögonen öppna.
 
I morgon ska jag jobba för första gången, jag ska få en introduktion på tre timmar så jag hoppas att det går bra. Lite nervös är jag nog allt. Tänk om de har annorlunda PLU-nummer än de jag kan?! Då kommer det garanterat bli kaos i huvudet, det lovar jag.. Ett PLU-nummer är det numret man slår in manuellt i kassan för all frukt & grönt.. Det är alltså det numret som står på den jobbiga lilla klisterlappen på äpplena bland annat.
PLU-koden för bananer är 4011 typ överallt. Iallafall i Nice och Osby ;)

Skofix inför vintern

Produktiv söndag! Jag har rengjort, putsat med skokräm och impregnerat alla våra höst/vinterskor medans Tim rengjorde utemöblerna och grillen så de gick att ta in över vintern. Tänk när man kommer få ställa ut dem igen! Vi har även hunnit med ett avsnitt Homeland och lite plugg. Vi sitter och pluggar nu, jag försöker med matten i hopp om att kunna få hjälp av Tim men han verkar ha glömt lika mycket som jag :(

Lördagskväll!

Igår städade vi hela lägenheten noggrannt! Så det känns så skönt att vakna till en ren lägenhet idag :) Till middag åt vi kalvstek, hasselbackspotatis, murkelsås och mozzarellasallad. Och ja, det var mycket mumsigt!
 
Efter middagen skulle vi slappa ner oss i soffan och när jag tänder ljusen i vardagsrummet hör jag en smäll följt av ett "Neeej!" och massa skratt. När jag går in i köket möts jag av detta på mitt nyskurade köksgolv...
 
Det var några som uppskattade det iallafall ;)
 
Jag har även tagit bilder på köket och badrummet, men de verkar vara alldeles för stora för att få upp här. Jag ska se om jag lyckas lösa det..

Scones!

I morse var vi duktiga och bakade scones, så mycket godare än en torr rostmacka ;)

Höstmys

Vet ni vad? Igår orkade jag faktiskt inte laga mat! Det ösregnade ute och energinivån var så låg som den kunde bli. Så vi beställde faktiskt pizza, med hemkörning! Lagom kul att det tar ca 5 min att gå till pizzerian, men blöt pizza tror jag inte är så gott. Däremot var pizzan som lämnades vid dörrem mycket god! Till den serverades såklart årets första julmust! Eller ja, säsongens iallafall :)
 
 
 
Sen tände vi alla ljus vi kunde hitta i lägenheten och satte dem i vardagsrummet och kollade på ett avsnitt Homeland! Supermysig höstkväll när regnet smattrade på fönsterrutorna.


Vi unnade oss varsin Caprihinia också!
 
 
 

En snabbis i stan

Nu är bara sidnumreringen kvar sen är ergonomiprojektet klart, booyah! Vi har just kommit hem från stan, tusan vad det regnade och gör fortfarande.. Jag fick inhandlat ett par skosulor som jag ville ha iallafall! Fast några blommor blev det inte, det fanns nästa inga alls där, mest snittblommor och krukor typ. Konstig kombination kan man ju tycka. Jag skulle vilja haft en blomma med blommor och inte bara blad.. Dock så hittade jag dessa älgblommorna som påminner mig om Miami. Våra Miamivänner hade GIGANTISKA sådana hängandes och visst påminner bladen om älghorn?
 
Och vet ni vad? Det är tydligen fler än jag som tycker att julen börjar närma sig! Jag längtar som tusan :) Kan ni tänka er hur glad jag blev när jag hittade julmust i Icabutiken här bredvid.

Lunchtime

Nu är det lunchdags! Jag lagade till lite tacos från vad kylen hade att erbjuda, mumsigt värre :) Snart är det dags att promenera tillbaka till skolan för att avsluta ett projekt & påbörja ett annat.

Pluggi pluggi, men inte länge till!

Nu sitter vi och finslipar på projektrapporten, nu är den äntligen påväg att bli klar. Det ska bli såååå skönt :D Så i helgen ska jag passa på att röja i lägenheten, ta det lugnt och bara njuta och kanske börja titta lite på matten som jag missat. Jag ska försöka få till den nästa vecka - känns som det är en riktigt svår utmaning men det måste göras.
 
I eftermiddag ska jag ta en tur till stan för att möta upp Tim. Jag ska försöka fixa en skosula om det är möjligt. Den jag har nu är i skinn och är väldigt glatt vilket resulterar i att foten glider fram när man har lite klack och det är inte så jag vill ha det. Kanske hittar jag lite blommor till lägenheten också, hoppas hoppas!

Dumma tandis

Jag har ju glömt att berätta om tandläkarbesöket igår! Jag skulle äntligen få min bettskena :D Pyttsan heller!!! När hon hade placerat den i min mun och jag biter ihop så glipar det 3-4mm på ena sidan så jag kan inte ens bita ihop. Alltså fick den skickas tillbaka och antingen korrigeras eller göras om = det kommer ta ytterligare två veckor innan jag får den, om jag nu ens får den då vill säga... Prutt också!
 
Ikväll valde Tim middag, det blev en lite lyxigare variant med ryggbiff! Till det hade vi potatis, lök, morötter, champinjoner och tomater i ugnen, sås och sallad :) Det var mumsfilibaba



Nu har jag just duschen efter ett pass på gymmet, hur skön träningsvärken kommer bli återstår !

Kanelbullens dag

Har ni ätit några kanelbullisar idag? Om jag inte hade haft frysen full så hade jag nog bakat idag, så det är väl tur att jag har det ;)

Designprojekt påbörjat!

Nu har vi äntligen fått vår projektuppgift i kursen designteori! Vi ska göra en lösning på problemet då man har lång väntetid på en flygplats. Ofta är sittplatserna utformade så att man inte kan ta en tupplur så alternativet blir att antingen lägga sig på golvet eller att ta in på de hotell som finns i anknytning till flygplatserna. Detta brukar dock kunna generera att man får betala gaaanska mycket! Jag gillar uppdraget och har själv varit med om problemen då jag & Sandra fick vänta 13 timmar på en flygplats i Qatar. Vi hade filtar med oss som vi la oss på på golvet, det funkade väl bättre än ingenting men var inte speciellt fräsht eller bekvämt.
Här har ni en sovandes Moa på flygplatsen i Doha, Qatar.
 
Det värsta var nog att när vi öppnade ögonen efter att ha vilat så märker vi att det är fler som gjort som vi, bredvid oss ligger det folk överallt. Läskigt närainpå också! Fast det var väl kul att man inspirerade till en sån sak. Vi sov även på bänkarna som fanns i väntsalen vid gaten, dock var de avgränsade med armstöd så man fick krångla sig in emellan, inte så värst bekvämt!

God morgon!!

Trodde det skulle vara segare att stiga upp idag än vad det var, så det var ju bra! Nu är jag på plats i skolan redo för att skriva på rapporten, om det går som jag vill så blir den klar idag fast det är okej om den blir klar i morgon också ;)
 
Ikväll står det träning på schemat, har fortfarande brutal träningsvärk i diverse kroppsdelar - värst i benen! Men jag har hört att det ska tränas bort så jag får väl testa på det ikväll :) 

Chillidillhäng

Nu är vi klara för dagen med rapportskrivningen för projektarbetet. Det har gått så fruktansvärt bra för oss idag så nu passar vi på att ta det riktigt chill!! Vi gör lite instuderingsfrågor, dricker lite gott med tilltugg till det! Ikväll ska det lagas tacos sedan kommer Angelika så blir det en riktig chillkväll :)

Mumsigt

Kan ni gissa vad detta är? Inte?
 



Det var något av det godaste jag någonsin stoppat i min mun! Det är rökt älghjärta, hur läskigt det än låter så smakade det så underbart gott. Jag vill bara ha meeer, meeeeeer och MEEEER. Kan kanske bero på att jag är tokig i rökt kött ;)

Rapportskriving!

Idag är det ergonomiprojekt som gäller heeela dagen! Men det går framåt så det känns kanon :) Ikväll blir det ergonomihäng hemma hos mig med lite matlagning och mys. Nu är hela ljusgården i skolan full med företagsfolk som pratar med studenterna, de riktar sig främst till de som läser maskinteknik men jag & Elin smög ner och minglade med företagen. Mest för att få ta del av alla härliga gratissaker som de erbjuder. De har blivit sjukt mycket bättre på den fronten måste jag säga, nu är det mer än bara pennor och ficklampor som delas ut :) Lite tips om sommarjobb har vi också fått, kanonbra! Vips så blev vi filmade av nordnytt i Norge också, så det är ju synd att man inte äger en TV - eller så är det kanske bra. Nu kan man skriva med filmstjärna på CV't ;) HOHO
 

sleepy

Det har varit en lång dag idag! Nu är både jag och Tim heeelt slut, mest i knoppen idag. Igår var det i kroppen och knoppen. Den kombinationen är bäst! Så middagen fick laga sig själv, alltså passade det utmärkt med ugnsstekt hel kyckling och god sås. Som ni ser så har vi blivit bättre på grönsaker, vuxenpoängen trillar in!

Projektstart

Idag har hela förmiddagen spenderats på Elgiganten som sagt, det gick mycket bra och vi har nu studerat ergonomin vid en av servicedesk. Nu har jag min enda lektion för dagen, den var lite väl ointressant om man frågar mig - men vad gör man inte :)

I eftermiddag har jag mycket spännande saker för mig, jag hoppas det går vägen!

Muscletalk!

Kära jissenam vad jag känner mig duktig nu! Har precis kommit hem efter mitt hårdaste pass på gymmet någonsin och det känns såååå bra, eller ja vi får väl se hur jag känner i morgon. Tänk om jag inte ens kommer upp ur sängen.. Har nog aldrig orkat så mycket som idag, måste vara för att jag åt bra mycket mer än vanligt till middag - eller nått.
 
I morgon är det ännu tidigare morgon. Vårt projekt i ergonomi har satt igång och vi började vårt idag. Man får själv disponera tiden som man vill, bara man ser till att få det klart i tid och har bra material. Jag har en good feeling med vår grupp, detta kommer bli bra! I morgon ska vi besöka Elgiganten för att undersöka ergonomin för en arbetare vid en servicedesk. Får se hur bra de är på ergonomin ;)

F i s k

Tro det eller ej, men här serverades det panerad rödspätta till middag och jag väntar just nu på min andra bit... En kombination av de två sakerna jag gillar minst, potatis och fisk, visade sig smaka gott! Jag gissar att det beror på att det inte finns någon fisksmak i fisken och potatisen är dränkt i skirat

smör ;)

 

Tidig dag!

Idag ringde klockan på tok för tidigt, det var dags att tvätta kl 7... Vi hade tur då ingen bokat de andra maskinerna så vi hade alla för oss själva. Det kan ju bero på att ingen vill gå upp kl 7 för att tvätta, för så kul är det ju inte ^^,

Jag har idag skrivit på kontraktet för jobbet på Ica via SC, så nästa vecka ska jag på intro sen är det bara att jobba :D

Under förmiddagen plingade det på dörren, det var postis Pär som kom med ett paket till mig! Som ni säkert kan gissa så var det mina skor som kommit fram. Jag älskar dem redan :D

RSS 2.0