mätt i magen

make a gif

Middagen var utsökt god! Jag gjorde som Stefano Catenacci, hällde köttskyn i ett glas och mumsade på, gottgott!
 

Hahahhahahahhahahahah

Här sitter jag med skrattanfall efter skrattanfall och tårarna sprutar! Tim kom just in och "botade" mig med ett glas coca cola. Jag har sån lyx, hag står just nu vid spisen och tillagar kvällens middag! Mums filibaba :) På menyn står det helstekt fläskfilé med klyftpotatis och kryddsmör. Jag njuter!

Söndagsmys

Vi har just haft en pluggpaus med lite Homeland och sällskap till det...



Nu har jag en brieosttårta i ugnen som jag hoppas blir riktigt smarrig! Har laddat upp med kex, inlagda vitlökar och oliver till det - mums!
 

Blummi blummi

Vilken mysig höstmorgon! Regnet smattrar på fönsterrutan och man bara njuter av att kunna vara inne och mysa. Nu har vi just ätit god frukost och tittat på ett avsnitt Homeland, jag har inte bestämt mig för om jag gillar serien eller ej. Fast jag är så nyfiken på vad som kommer hända så jag kan inte låta bli att titta heller, haha! Nu ska jag sätta mig med lite plugg, svara på de sista instuderingsfrågorna och försöka lära mig svaren på de 143st.. Känns lite tungt men jag har tre veckor på mig :D Fast först ska jag förbereda vitlökssmöret som jag ska använda till middagen ikväll!
 
Mina orkidéer blommar så fint, man blir så glad av att titta på dem!
 
Föresten så har jag skaffat mig instagram som alla andra, såklart heter jag ju isgran även där! Ses vi där?
 
 
 

kebabbisch

Det var minst lika gott som det var sist vi gjorde det, kebabtallriken var underbar! Och min egengjorda sås gjorde succé :)
 
Nu ligger vi i soffan och njuter av att vi har det så bra :) Tittar lite på Svenska Hollywoodfruar, Homeland och äter naturgodis - mumsmums!

Puuuuh!

Ja inte är det lätt att handla i en butik som man aldrig har varit i när de inte ska följa mönstret som alla andra butiker har ^^ Det tog oss mer än 1,5h att handla fyra icakassar.. Men nu är det gjort och veckans matlista är planerad!
 
Nu sitter vi på den bästa kebaberian i stan med godaste kebaben och snyggaste personalen! - Tim

Bowling & trevligt sällskap!

Först åt vi och hade det trevligt hos Marcus, jag fixade hamburgare och de andra fixade tillbehören! Fast hur smarrig den var har ni redan fått se ;)

Ingen som kan gissa vad glasen kan innehålla va...


Gårdagens bowling var såååå grym! Kanske kan det bero på att jag aldrig någonsin bowlat så bra som igår, och då gick det verkligen bra :) Jag brukar tänka att man ska sikta mot att komma så nära 100 som möjligt på en serie, helst ska man komma över "handikappssträcket", och jag lyckades - mer än en gång! ;D Så bowling lär de bli fleeer gånger och Oleary's var sjukt nice i övrigt :) Att jag i princip bara drack läsk igår njuter jag av idag.


Mästerbowlaren Karl på G!
 

Nu ska vi äta lite frukostbaguetter sen ska vi ta en tripp för att storhandla :)

Mys

Kväll med goda vänner och god mat!

Puh!

Nu är jag hemma en snabbis innan jag ska sätta mig på bussen in till stan för att gå på jobbintervju, jag är nog lite nervös faktiskt! :) Vi har fått startskottet för vårt projekt i ergonomikursen nu, så framöver är det i princip bara projekt som gäller - skönt än så länge! Man ska göra en ergonomisk undersökning, vi kommer vara på elgiganten tror jag.
 
Ikväll ska vi laga hamburgare hos Marcus innan vi drar vidare till stan för lite bowling och utgång, känns som att det kommer bli en bra kväll :)

iPhone 5, it's mine!

ÅÅÅÅHJAAAAAA! Jag har den i handen, den är min oh ja det är iPhone 5 jag snackar om! YAY :D Jag kom en kvart innan butiken öppnade och lyckades få kölapp 20, ovärt för dem som campat utanför gallerian sen 03.00 inatt. Mohahah! Plus att jag bara behövde betala 179:- för den då jag hade ett tillgodokvitto sen jag lämnade tillbaka min iPhone 4s ;) WIHOO!
Här ser ni ju min nya jacka också!
 
Här har ni skönheten! Den är betydligt lättare och tunnare, snyggare också sålkart ;)

Här är den nya baksidan i aluminium!
 
Förresten så missade jag att berätta om gårdagens lätt godaste gärning! Tims mamma ringde mig under lektionen och sa att hon höll i ett par svarta eccoskor av modell landskrona i storlek 39. Gissa om jag blev glad! Så hon var så snäll och köpte dem och nu är de antagligen påväg hit med posten :D

 
 

Nu ska jag slänga i mig lite hemmalagad pizza till lunch innan jag drar till skolan och sedan på en arbetsintervju, hihi!
 

Känslor på parkbänkar

Ja vilken dag alltså! Efter lunchen hemma hos mig var det dags för 4,5 timmes designteori som plötsligt blev 5,25 timmar... Vi fick i uppgift att precis som jag trodde - att klippa och klistra! Vi skulle skapa en "moodboard", alltså göra ett kollage av tidningsurklipp som förmedlade en känsla. Vår blev en moodboard med herrgårdskänsla i höstatmosfär, hur bra lät inte det lixom?! Det blev bra också!
 
Utöver detta skulle vi skapa en parkbänk. Vi utgick från mannen på bilden och tänkte i banorna; "Om han skulle sitta på en parkbänk, hur skulle den vara utformad för att han skulle vilja sätta sig på den?". Så vi kom fram med ett förslag på en parkbänk formad som en lyxig antik soffa. Sitsen samt ryggstädet skulle vara klätt i galon för att vara lättrengjort samt regnavstötande. Vi hade även två myntinkast på ryggstödet för att man för en liten slant skulle få ett uppvarmt säte att sitta på. När jag representerade vår grupp och presenterade detta inför 80-100 pers så fick jag frågan varför man inte bara hade en knapp att trycka på så att sätet värmdes upp. Jo sa jag, den ska var självförsörjande samt att om man har en knapp som man enkelt kan trycka på så kan det hända att den blir boende för såna som inte har boende, ja ni vet. Detta var mitt sätt att försöka säga uteliggare på ett "fint" sätt, och som folk skrattade! När en senare grupp presenterade sin parkbänk som man kunde vända på för "att kunna se soluppgången i luleå och sedan två timmar senare vända på bänken och se solnedgången". Vilken träff alltså! För er som inte bor här förstår kanske inte riktigt meningen, men det är verkligen så på vintern - solen hinner knappt gå upp innan den går ner :) Iallafall så kunde man även vända bänken så att man kunde ligga på den - så att den blev till för sånna som inte har någonstans att bo, eller ja UTELIGGARE. Haha, ja det blev allt lite skratt!

Moodboarden med känsla av herrgård med höstkänsla!

Här skissas det på parkbänken!

Plötsligt ändrades dagens uppfattning

Den så grymt jobbiga dagen som jag förväntade mig idag tog en snabb vändning när vi på första passet fick en uppgift av föreläsaren. Han gav oss en lapp med frågor som handlade om klimat och bad oss besvara dessa frågor med hjälp av boken. Men vem tusan tar med sig boken till en föreläsning? Nä juste, det gjorde ju ingen. Tur som man har så bor man nära skolan och kan lätt knalla hem. Så nu har vi skrivit svaren på frågorna och mailat in, gick mycket snabbare än förväntat! Nu sitter vi i min soffa och kollar på serien Homeland, försöker ge den ett försök för att se om den kan vara så bra som det sägs.
 
Resten av dagen kommer att bestå av klipp&klistra som på lekis, men jag tror att jag kommer gilla det skarpt! Så skönt med något annorlunda än vad man är van vid :)

Lövbiffsrullader

Idag blev det en riktigt mumsig middag, lövbiffsrullader i sås med klyftpotatis! Tim gillade det skarpt, så det lär lagas fler gånger :)
 
Nu blir det sängen för min del, har kommit fram till att jag nog gjort lite för mycket på för lite tid. Enligt huvudvärken iallafall! Får försöka sova bort det inför den tuffa morgondagen med 5 pass föreläsning!

zzzZzz

Det blev visst grupparbete hos mig i eftermiddags! Vi lyckades göra klart tre arbeten så det känns kanonbra :) Nu kan man bocka av det från listan och förhoppningsvis slippa tänka på det nånmer :) Dock medförde det att jag just nu är galet trött! Så jag funderar på att ta en tupplur nu medans Tim är iväg med repet, jag behöver det!

x

Det blev visst grupparbete hos mig i eftermiddags! Vi lyckades göra klart tre arbeten så det känns kanonbra :) Nu kan man bocka av det från listan och förhoppningsvis slippa tänka på det nånmer :) Dock medförde det att jag just nu är galet trött! Så jag funderar på att ta en tupplur nu medans Tim är iväg med repet, jag behöver det!

Valrossar och badmössetanter

Jag började som sagt dagen med att simma med Sara och Marcus. 1000m hann jag med, tråkigt nog var där tokmyket folk i bassängen så det blev nästan mer jobbigt än roligt att simma. Nu har vi avverkat dagens föreläsning som handlade om kreativitet. Det var en annorlunda och rolig föreläsning med diskussion i grupper. Passet jag skrev om igår ska tydligen vara i morgon, jag är lite vilse i kalendern ^^
 
Under lunchen jag har nu försöker jag få i mig tre korvar med bröd, det tog stopp efter den andra men jag kämpar på med en tredje! Min lunch ligger på mindre än 10:- idag, de ni! Efter lunchen ska vi färdigställa några rapporter och arbeten som ska lämnas in så vi blir av med dem. Ska bli skönt!
 
Här har ni förresten bilden som jag målade igår, ett vykort till morfar på hans födelsedag idag :) Han har nämligen ganska mycket gemensamt med Kronblom om man säger så ;) Jag passar på att lägga upp lite steg-för-steg!
 


Originalet!
 

Gympremiären avklarad!

Nu har vi just kommit hem från gymmet, det var nog både första och sista gången vi gick dit på kvällstid. GALET vad mycket folk, det kändes som att man var en myra mitt i en myrstack! Men nu har vi gjort vår första träning för detta året så jag hoppas att det kommer flyta på någorlunda bra. Jag har bestämt att jag ska simma i morgon bitti iallafall och jag hoppas att jag inte har för hemsk träningsvärk då :)
 
Vi har bara pass två i morgon, vad jag har förstått så ska vi göra ett kollage av tidningsurklipp. Kan bli kul och jag hoppas att det blir det :) Idag färdigställde vi vår skulptur och limmade fast den på sin platta. Vi passade på att limma de flesta sugrörsskarvar också så att de förhoppingsvis håller lite längre. Vår kommer ju sticka ut ur mängden då den är den enda som inte ska bli vit iallafall, men det får vi stå ut med.
Som ni ser är den ändå ganska hög!

Slajm

Jag har kommit fram till att jag fungerar bättre när jag har flera saker på schemat eller saker som jag ska hinna med att göra under en dag än när jag som idag endast hade en föreläsning. Nu känns dagen jätteseg och jag är minst lika seg! Att föreläsningen kändes ovärd att gå på peppade inte heller upp en så mycket. Jag tror min trötthet kan bero på att jag varit dålig på att ta mina vitaminer de senaste dagarna så nu ska jag gå direkt till vitaminhyllan och ta dagens vitaminer.
 
För att liva upp stämningen så sitter jag och målar lite. Vad det blir kan ni inte få se förens i morgon men då kommer det nog dyka upp en bild ;)

God morgon!

Jag hade klockan på åtta i morse för jag tänkte att jag skulle hinna pyssla lite här hemma innan jag skulle ha föreläsning. Som tur var så kollade jag schemat när jag precis gått upp så jag såg att vi bara hade pass tre som är eftr lunch. Jag hoppade glatt ner i sängen igen!
 
Nu har jag precis fått i mig lite gröt, långt ifrån en favorit men vad gör man inte när smöret är slut? Min grötfrukost kändes bättre än Tims kanelbullefrukost iallafall :D
 
Fick ett glatt mejl när jag vakna, Sportamore har 30% på flera saker idag och skorna Tim har spanat in kommer från dem så nu har jag varit snäll & beställt dem åt honom! Hoppas de är lika varma, gosiga och snygga som de ser ut!
De ska vara fårskinnsfodrade, kan behövas här uppe..
 
Åh! Fick just samtal från Tim, han klarade sin fysiktenta :D Jippi!

Snart är det julafton :)

Idag är det föresten bara tre månader kvar till julafton! Jag räknar nästan ner dagarna :) Jag funderar på att se ett avsnitt av en julkalender var morgon från den första oktober bara för att jag längtar så mycket! Teskedsgumman är en klar favorit, eller så blir det kanske trolltider?

"- Göta Petter!", Teskedsgumman
 

JOBB - CHECK

JAG FICK JOBBET! Wihihiiiiiiiii :) Så ni som bor lite längre norrut kommer hitta mig i kassan på Ica lite då & då ;)
 
KATCHIIINGAH I FICKAN

Det mest komiska är väl mitt personliga brev som var så galet så jag har aldrig sett på maken - men det verkar ju inte bättre än att det har lyckats ge mig jobbet! Jag har insett att det är det som är grejen, man ska sticka ut ur högen med CV-brev så går det bättre - eller sämre ;)
 
"Tjena! Just nu sitter du och läser på ett personligt brev som är skrivet av en härlig tjej, jag är inne på mitt tjugonde år och studerar till civilingenjör vid Luleå Tekniska Universitet. Jag har under två somrar arbetat i en ICA-butik i skåne och stormtrivts! Då jag har god social förmåga är en butik rätt arbetsplats för mig. Jag hoppas att Ni tycker jag låter lika intressant som jag tycker jobbet Ni erbjuder är och att vi snart pratas vid.
Väl mött,
........................."

Så fint var det, visst skrattar man när man läser det? Jag gör det nu i efterhand iallafall!

full dag, full med allt

Vilken dag! Först hade vi ett pass med ljudergonomi för att sedan ha två pass där vi skulle tillverka statyer. Vi fick för oss att använda ståltråd och sugrör, det visade sig vara typ sämsta valet någonsin då statyn skulle vara minst 1,5m hög.. Vi lyckades nästan ändå och fick ett "WOW" av läraren. Det kanske var värt mödan ändå! Efter det hade vi två pass med laborationer inom ljudergonomin och vi hann bli klara med både labb och labbrapport - skönt! I morgon har vi som tur är endast ett pass, SÅ skönt. Känner dock på mig att det lär bli en massa mojs utanför det, är inte i piggaste laget just nu.
Vår fagra eller inte så fagra staty.. Meningen är att den ska vara osymmetrisk och inte "vacker".
 
Jag har glömt visa mitt sista alster som jag fick ihop på tio minuter som sedan fick åka i ett brev ner till skåne och gratulera mormor på hennes födelsedag :)

En kantarellismålning i akvarell!
 

Tuff dag!

Idag har jag skola, massa skola! Jag har föreläsningar från 8.15-18.00, jippi. Kommer vara en kämpig dag, men som tur är så ska vi mest bygga fula skulpturer och laborera. Fyra av fem pass är labb idag så det är ganska slappt :)

Scones!

Sconesen blev mumsiga och vi blev mätta! Nu har vi varit ute och gått, vi gick till byggarbetsplatsen där Facebook håller på att bygga sina serverhallar. Inget litet bygge.. Nu är det plugg och en kopp te som gäller innan det är dags att fixa lite mat :)
 

Bra start på dagen

Middagen igår blev åter igen den panerade kycklingen med auberginsallad! MUMS

Man panerar som på riktigt, först mjöl sen ägg sen paneringssmet!
 

Det färdiga resultatet var helt ljuvligt, precis som väntat!


Efter maten tittade vi på Kockarnas Kamp, grymt bra program! Till det hade vi lite nyttigare snacks ;)




Nu ska det bakas scones till frukost kan ni tro :D Scones med te, ljuvligt gott!
 

Äppelsmulpaj

Nu har jag varit effektiv och bakat en äppelsmulpaj :) Hoppas den smakar lika gott som den luktar! Nu väntar ett varmt bad innan vi börjar laga vår lördagsmiddag som kommer bli sååå god, nästan så man dreglar när man tänker på det!
 

Gårdagens shoppingtripp

Igår blev det shopping kan ni tro :) Jag köpte svarta byxor, en stilren topp och en höstjacka! Tim köpte en ursnygg höst/vinterjacka efter lite övertalning av  mig. Jag hade min nya outfit på mig igår när vi skulle på Niklas födelsedagsfest och jag bad Tim ta några kort när jag hade kläderna på så att jag kunde visa er. Det var han snäll & gjorde men han använde då inte fokus på kameran så man ser knappt ens att det är jag på bilderna, haha! Så jag får väl visa er bilder från internet istället.
 
 
Jag hittade bilder på våra jackor iallafall. Jag köpte först en jacka på kappahl som jag gillade men redan i nästa affär vi gick in i hittade jag en som var mycket finare och en hundring billigare så det var inget snack om saken utan bara att byta :)

Min nya jacka med härligste luvan!


Tims sypersnygga duffel!
 
Jag har gått och blivir olyckligt förälskad i ett par skor. Riktigt olyckligt förälskad.. För det verkar som att de inte finns i min storlek någonstans! Verkligen ingenstans. Jag tänkte att jag lätt skulle kunna beställa hem dem från internet, pyttsan helller. TUSAN. När jag äntligen hittade ett par fotriktiga sköna skor :( Ironiskt nog heter dem ECCO Landskrona ...
Så vet någon någonstans där man kan få dem i strl 39 - HÖR AV ER!
 

Skrattattack!

Hahahha, ja jag skrattar så tårarna rinner! Jag sitter och tittar på det andra avsnittet av "Bonde Söker Fru" nu, ja jag kan inte ens säga vad jag skattar åt, allt är bara så komiskt. Tills jag hittade detta, fy vad elakt av tv att ta med :P Men har ni inte sett programmet så måste ni börja titta nuu!
 

Olivkräm !

Arbetsintervjun tog inte mer än en kvart. Den gick nog bra, eller hur vet man om en arbetsintervju egentligen gick bra? Jaja, nu har jag varit där iallafall och skulle bli kontaktad inom två veckor. Spännande värre!
 
Nu ska jag plugga lite och äta baguette med olivsmet på, min nya favorit. Det är så lätt att fixa och det är ju såååååååå gott!
 
Nu hoppas jag att Tim kommer hem snart så vi kan luncha och sen åka in till stan. Jag är shoppingsugen! Tänk att jag har bott här i ett år och aldrig någonsin åkt in till stan för att kolla på kläder eller något till mig själv. Nu så bannemig ;)

Next up: Arbetsintervju!

Nu är jag redo för arbetsintervju! Jag har inte bestämt mig för om jag ska vara nervös eller inte så jag har inte hunnit bli det :) Ska bli spännande att se hur en arbetsintervju går till! Om ni har tur så blir ni kanske uppdaterade med lite skvaller här senare idag, så håll koll.
 
Vid tio ska Tim till Expert för att fynda (hoppas jag!), inte för att jag tror att han kommer komma hem med något.. I eftermiddag ska vi ta en tripp till stan.Vi ska båda köpa skor och jag ska se om jag hittar någon vinterkappa :)

AAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaAAAaaaAaaaahhHHHhhh

Aldrig under min tid på universitetet har jag haft en så härlig föreläsare. Det är inte varje dag man skriker allt vad man har tillsammans med resten av klassen och ändå är föreläsaren missnöjd. Vi skulle skrika så att vi kom upp i olika dB-ljudnivåer. När hela klassen på ca 100 personer skrek kom vi upp i ca 112dB men när en tjej fick skrika ensam kom hon upp i 118dB och gjorde oss andra döva för resten av föreläsningen.. Nästan iallafall ;) Som ni anar har vi haft genomgång i ljudergonomi. Det finns rekommendationer för hur länge man får vistas i vissa miljöer beroende på ljudnivå. På krogen brukar det vara runt 100dB, rekommendationen för det är ca 4 minuter. Det blir svårt säger föreläsaren, för då ska man komma in, ställa sig i kö till baren och köpa en öl, dricka upp ölen och hinna hitta någon att ta med sig hem - allt detta på bara FYRA minuter ;) Jag tror ni anar att den jobbiga dagen med fyra föreläsningspass var ganska okej ändå!
 
Inatt släpps förbokningen av iPhone 5 på Telia, det ska bli spännande att få se vad det blir för pris på den. På tal om det verkade de vara lite oense om när den skulle släppas^^

Besök

Ååååh, jag kanske får besök här uppe snart! Det skulle vara så skoj :) Mer vågar jag inte säga innan det är fixat, hoho!

Nu har vi färglära, jag tycker de borde låta oss blanda och kladda med färg. Nä, vi får bara leka med lera :P

t a c o s!

Åh, ikväll åt vi tacos - mums! Nu sitter jag och lyssnar på Christer i P3, pluggar ergonomifrågor. Samtidigt uppdaterar min iPad till senaste iOs, nämligen iOs 6! Får se om uppdateringen lyckas, det släpptes idag så chansen är inte jättestor att jag lyckas få ner det :) Tim har tagit pluggpaus och rymt hemifrån så nu myser jag med lite tända ljus!

Gäsp!

Igår åt Tim lyxmiddag och jag en billig variant.. Han gjorde cannellonis och stekte lax. Har ni testat cannellonis?

Tims variant på Cannellonis
Lasagneplattor - färska!
Färsk babyspenat
Körsbärstomater
Marscapone
Salt & Peppar
Grädde

Skär lasagneplattorna i lagom storlek och bred ut marscaponen. Lägg i spenaten och tomaterna samt krydda lite. Rulla ihop och lägg i en ugnsform. Häll grädde över rullarna och grädda i ugnen på ca 200° tills de fått lite färg och känns klara!
Enkelt och gott om man gillar pasta!
 
Jag körde på potatismos och fiskpinnar och kom på mig själv att jag skulle vilja göra egenpanerad färsk torskfilé. Dock tror jag knappt att man kan få tag i det här, eller jag vet inte ens en butik med chark iallafall. SUCK!
 
Igår när jag plockade undan så tömde jag paketet jag fick av mamma förra veckan och hittade världens sötaste sak som jag önskat mig! Nämligen en liten träsked till mitt flingsalt :)


Jag fick ett mycket trevligt och roligt samtal igår, som alltid när mammas moster ringer. En piggare och skojjigare dam får man leta efter! Hon är för bra :)
 
Idag har varit en riktigt trött dag! Jag har varit så trött så trött, eller det verkar vi alla ha varit. Vet inte om det går att skylla på hösten men jag hoppas det :) I morgon är en j o b b i g dag minst sagt! Vi har både pass 1,2,3 och 4... Ska se till att ha frukt och dryck med mig, kanske rent av blir en fruktsallad :)
 
 

bak-time

Nu är här upplockat och riktigt fint faktiskt. När Tim kom hem fick jag honom till att baka! Jag har ju aningen svårt för att bli kletig.. (Det finns nog inget värre!)


Bilden snurrar sig själv...
 

Några med kokos och några med socker på!
 

Ett grymt bra tips på kokbok är den här som Niklas fick när han fyllde år. Jag har lånat den och tänkte skriva av några recept men när jag hade markerat typ 20st så övervägde jag att fotografera dem istället för att skriva av alla.. Riktigt bra recept, lättlagade och för alla smaker :)

fixelifix

Nu är ännu en lite flummigare föreläsning över. Det är så skönt att slippa alla formler för ett tag, även om jag måste erkänna att jag verkligen saknar att man kan få ut ett svar och att det bara finns en sak som är rätt. Ungefär som att 1+1 ska vara 2. Vi fick en semiotisk uppgift som ska lämnas in innan kusen är slut. Vi ska göra klart den i morgon bitti, bäst att göra det så fort som möjligt så man blir av med det :) Så 8.15 står väl mina gruppkamrater och knackar på dörren i morgon bitti. Alltså ska jag städa undan lite nu, så att bombnedslagen i lägenheten inte syns längre - haha!
 
Jag har fått förfrågningar på hur lägenheten ser ut utifrån, jag tog en snabbild i lördags på vårt område. Vi bor längst ner och längst bort i huset på bilden.

God morgon

Klockan är lite över 10 och jag vaknade nyss. Ni anar inte hur underbart det är att kunna få sova ut mitt i veckan utan att känna sig superstressad när man vaknar. Det är nog tack vare att jag pluggade så galet mycket igår och inte börjar förens kl 13. Det är också lyx, att bara ha en föreläsning som börjar efter lunch. Detta kan vara den perfekta dagen alltså ! Nu ska jag gå upp och göra mig lite frukost, sen ska jag plugga lite till och kanske fortsätta på en målning som jag har börjat på :)

Friday, you'll keep your fingers crossed!

Jag har haft en kanonbra helg :) i lördags hälsade jag på Tim när han var engagerad i rodden. Jag tog lite kort så ni kan få lite hum om hur den går till..

Båtarna hade studenterna som sagt byggt själva...


Vi fixade ihop en riktigt läcker middag, en nybliven favorit faktiskt! Det var inget mindre än baconlindad kycklingfilé med kantarellrisotto. Mumsigt var det kan ni tro :)



Efter middagen tog jag bussen till stan och Elin där Angelika och Frida väntade :) Vi hade en kanonbra kväll som slutade med utgång. Jag dansade så mycket att jag fick blåsor under fötterna, ett bättre sätt att säga att kvällen var grym finns nog inte :)



Idag fick jag ett telefonsamtal, det va från jobbannonsen jag sökte. Sååååå.... jag ska på jobbintervju på fredag :D Och det var Ica här som jag trodde, det ska bli skoj. Det är min första jobbintervju så det är galet spännande! De andra jobben jag har haft har jag blivit erbjuden av arbetsgivaren och det är ju det bästa som finns!

SÅ HÅLL TUMMARNA FÖR MIG
 
Idag har vi nog haft den flummigaste dagen sen jag satte min fot på universitetets mark.. Vi har haft en halv föreläsning synergonomi för att sedan få ett konstigt instrument och göra lite undersökningar i en sal. Skriva ihop en labbrapport som absolut inte skulle vara längr än 2 A4 sidor.. Sista lektionen satt vi och lekte med lera. Vi skulle forma grundformerna av lerklumpen för att sedan uttrycka de känslor formen gav oss. Var formen glad eller var den kanske arg? Var den fin eller snäll? Nähä då var den kanske elak och aggressiv? Gjorde den dig kissenödig? Nä kanske inte riktigt, men flummigare lektion har jag inte haft. Det var ganska skönt faktiskt :)
 
 
 

Har du ett jobb till mig i bakfickan?

Ni kanske undrar om det som finns på tallriken var gott? Svaret är JAAAA! Tusan vad gott det var, lätt den bästa kebaben jag ätit. Och såsen, den var uuuuuuunderbar! Hoppas nu jag minns vad jag hade i den bara, jag tror det var något i stil med;

Kebabbig vitlökssås
Creme fraiche
Majonnäs
Cayennepeppar
Paprikapulver
Salt
Vittvinsvinäger
 
Ta lagom av allt och inte för mycket av något ;)
 

Kebaben kom från Västerås kebab, fanns i frysdisken på ICA!
 

Efter lunchen strök jag de nytvättade plaggen medans Tim gjorde förberedelser inför Rodden 2.0 som är ett event som går av stapeln i morgon. Det går ut på att man ska fixa ihop ett lag och bygga en båt som sedan ska sjösättas. Nä han kom hem igen bakade vi en kaka till hans bror som fyller år idag, GRATTIS! Man kan ju inte vara utan tårta på sin födelsedag, inte om Moa är i närheten :)
För att vara bakad på 30min är jag nöjd!
 
Så det blev lite tårtkalas hos Niklas med Gustav, William och Tim :) Sen vi kom hem har jag smort alla mina läder och vinterskor för att vara beredd på vintern som verkar vara påväg med stormsteg. På tal om storm så är det en bra beskrivning av dagens väder, storm och regn.. Jag har sökt extrajobb, kan ha skrivit mitt roligaste personliga brev hittils, haha! Nu smuttar vi på varsin drink, nya favoriten (som dessutom är enklast i världen) är;
 
Moas fruktdrink
4 cl vodka (något billigt och bra!)
1/2 lime i klyftor som pressas sedan lägges i glaset
Frysta hallon
Sprite
 
Skål!
 
 
 

1000m 25min

Vilken givade dag, än så länge :) Jag har hunnit simma 1000m (på endast 25minuter!), ta en sväng till systemet, tvätta och nu lagar vi lunch tillsammans. Till lunch ska vi testa något nytt, nämligen kebabkött! Till det passar vi på att vara onyttiga med pommes och hemmagjord kebabsås. Kebabköttet känns än så länge lovande, det är remsor så som jag vill ha + att det var laktosfritt! Hoppas nu att det ska smaka :) Jag har hittat på en egen kebabsås, så den kan smaka nästan hur som. Jag återkommer med info om hur det smakade snart :)
 
Resten av dagen ska jag bara göra sånt som jag vill, när jag har tvättat klart förstås! Det kommer antagligen innebära att måla, lägga upp gardiner och kanske titta lite på den matten jag har kvar. Blev pepp på det igår när jag fick reda på att jag klarade en av tentorna :)

klätterapa och tentaresultat

Idag har det provats klättring, Tim lockade med mig. Det var riktigt roligt, men man tröttnade snabbt på de få väggar som fanns där. Jag passade på att ta lite kort på Tim när han likt en apa tog sig upp för väggen.


 
Niklas, Tims bror har varit här på middag ikväll. Jag lagade helstekt fläskfilé med rotfrukter i ugn och skysås. Smarrigt :) Efter det lärde vi honom att spela Tjoo, jag tog hem vinsten! Jippi.
 
OCH VET NI VAAAAAD?! Jag klarade min mattetenta som jag skrev i augusti. JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!!
 
Och i morgon är jag helt ledig, det ska bli sååååå härligt :)

Sköna dagar!

Jag har nog knappt förstått hur bra jag har det denna läsperioden, än så länge. Idag har jag bara en föreläsning, den börjar kl 13 och i morgon är jag helt ledig! Tusan att jag blir rastlös så galet fort bara :) Fast nu ska det strykas och i morgon kommer jag nog få vara bosatt i tvättstugan på dagen..

I tisdags började jag kolla på flygbiljetter hem, fast det var tokdyrt jämfört med vad jag hade tänkt mig! Så jag tittade tills nästa vecka för vi är lediga på fredagen då med, men det var visst samma priser :( Så det får väl bli en tripp hem i oktober istället :)

Middag

Ikväll var det dags för rårakor och bacon, mums vad gott :) Jag rev lite parmesan över min, det var lyckat!
 

Nu tänkte jag tagit mig ett varmt bad, men vi har tydligen ingen propp till hålet så då blir det lite svårt att bada :(

Ååååååååååh :D NU SÅ!

 
 
 

Bullbak

Idag hade jag bara en föreläsning, ergonomi första passet :) Ganska intressant, det handlade om antropometri som vi idag har fått lära oss är läran om människans mått. Efter den föreläsningen satte jag och Marcus och svarade på instuderingsfrågorna som gällde dagens avsnitt. Sedan hade jag, Tim och Elin anmält oss till en föreläsning som LTU karriär anordnat. Det var Jeanette Gardner som föreläste om personlig framgång, en intressant föreläsning som peppade en riktigt bra. Så nu är jag sugen på extrajobba!

Efter lunch kom Elin och vi hjälptes åt att baka kanelbullar, mums vad gott! Riktigt lyckat :)

MUMS

Boden var inte riktigt vad jag förväntade mig, det var mycket tid då man bara satt och väntade. Då vi var så många så var det bara en i varje grupp som utövade någon av de olika momenten på de olika stationerna. En station mätte benstyrka där en person fick mäta sin maximala styrka i båda benen för att sedan jämföra. En station var ergonomi där man kopplade på elektroder på en testperson som sedan skulle röra sig vid ett skrivbord som om att den arbetade och vår uppgift var sedan att justera arbetsmiljö så anpassningsbar som möjligt. Balans fanns med som en station där jag var testperson. Jag fick testa min balans stående på ett ben med ögon öppna och ögon stängda, balansen var sämre än vad jag trodde men jag var godkänd till att få spela hockey iallafall ;) Den fjärde stationen är den på bilden nedan när man mäter syreupptaget vid det klassiska rullbandstestet för brandmän. Här har ni Marcus som kämpar på iklädd larmställ med gastuber.

 
 
Råstekt potatis och bacon blev helt plötsligt något helt annat och det slutade med att vi gjorde ett recept från TV-programmet Australian Masterchef Junior som vi velat prova länge. Panerad kycklingfilé med auberginsallad. Tomaterna skulle sänkas ner i kokande vatten i 10 sek för att sedan direkt läggas i isvatten en stund. Det gjorde att man lätt kunde skala dem och vilken smakskillnad det blev!
Nakna små tomatisar
 
Här har ni receptet!
 


 
Vår rätt slutade upp såhär;
 
 
Och det var det godaste jag ätit på läääääänge :D Vi skippade basilikan för den är inte god ;) Plus att vi hade ströbröd istället för surdegsbröd
 
 
 

Off we go

 
Nu bär de av mot Boden :D
 

Hamburgare på menyn

Jag fick sluta tidigare än planerat vilket var riktigt skönt! Trots fyra pass så var det en slapp och härlig dag :) Vilken skillnad det är från ämne till ämne alltså, är ganska glad att jag varken har matte eller fysik nu. Jag och Tim tog en sväng till hans kompisar som har flyttat upp hit från Stockholm och kolla läget. De hade redan skaffat sig en bar, men de hade missat lampor ;) haha! Jag har skickat tillbaka alla böcker jag beställde nu, fick betala 224:- i frakt. Så lite sur är man på föreläsaren när man ska vara duktig och ha framförhållning och ha alla böcker tillhands när kursen börjar och får reda på att man inte behövde någon av de 8 böckerna som stod med på litteraturlistan.... Det suger! Hamburgarna blev iallafall goda och nu är jag på tok för mätt för mitt eget bästa.
 
I morgon ska vi ses kl 07 för att åka till Boden och Winternet där vi ska utföra olika tester. Elin är snäll och kör oss så vi slipper åka buss :) Så snart ska jag sova, ska bara dricka te och se kvällens Halv Åtta Hos Mig. Ikväll sa mamma att de ska vara i Kristianstad så jag är dubbelt så sugen på att titta !!
 
 
 
 

Nu banne mig

Nu banne mig har jag äntligen påbörjat proceduren med bettskena! Avtryck är gjutna och om ca 2 veckor så är den min :) Det känns bra! Tandläkaren behövde titta i munnen ca 5 sekunder och konstaterade snabbt att enda lösningen var en bettskena.. haha :) Då har jag inte inbillat mig iallafall! Jag var på föreläsning i morse, en sån föreläsning som man inte förstod ett skvatt av.. Får se om någon annan förstod mer än vad jag gjorde ^^
 
Nu ska jag förbereda hamburgarna inför ikväll, jag har föreläsningar till kl 18 så då får Tim ha maten klar när jag kommer :) Har längtat efter dessa hamburgare hur länge som helst nu! Sen ska jag sova lite innan lunchen, fick inte sova så mycket inatt tack vare min trista förkylning..
 
Resultatet av mina naglar från igår;

Vet ni vad jag har gjort?

Jag har ju föresten glömt att berätta vad vi fick göra på förfesten igår! Jag och Tim fick chansen att smaka valkött och delfinkött, mörare kött har jag aldrig sett på maken. Det smälte i munnen. Det var grillat men ändå alldeles rött innuti. Det konstiga var att det smakade gott men det luktade fisk som tusan, så andedräkten påstod att man hade ätit en burk tonfisk ungefär.. haha! En annorlunda erfarenhet :)

Kvällens aktiviteter

Middagen som bestod av tjälknöl och potatisgratäng med avocadosallad var utsökt god! Minst lika god som den ser ut faktiskt :) Plus att det är den mest lättlagade rätten någonsin!
1


Nu sitter vi och förbereder oss på morgondagens lektioner, dricker te och myser :) Vi har det riktigt bra faktiskt!



Lite bilder på lägenheten

Röjningen igår blev superbra så nu kommer här lite bilder på delar av lägenheten :)

Här är det nya vardagsrummet


Vägg i hallen


Nya pluggrummet


Bilder på kök, sovrum och badrum kommer lite senare :) Inflyttningsfesten igår var helt okej! Jag och Tim ville ju som sagt in till stan men alla anda ville till STUK så det blev det för oss också. Lite skönt att ha nära hem dock. Det var en trevlig kväll!

Idag har vi varit en runda i stan och jag har köpt galgar så jag kan hänga upp mina nystrukna kläder! Vi handlade lite annat smått & gott som vi behövde också :) Nu ska jag fixa naglarna medans potatisgratängen är i ugnen.
 
 

Fixardag

Idag har vi haft en riktig fixardag här hemma! Vi har rensat uteplatsen från mossa och sopat den ren, grävt bort jordhögarna på framsidan av lägenheten, dammsugat och moppat och nu håller vi på att sätta upp tavlor! Tim har pysslat med skrivaren hela förmiddagen och resultatet blev att han skrev ut foton från vår frankrikeresa som nu hänger i hallen och täcker lite förskräckliga hål :) Mina bal- och studentbilder har fått sin plats i pluggrummet tillsammans med tavlan av Lena A Linderholm!





Nu ska vi bara städa upp här i pluggrummet och byta lampan i hallen samt städa undan i köket, sen börjar det lika något kan ni tro :) Jag har gjort ännu ett försök till fläskpannkaka idag, men det var nog sista gången på ett tag... Jag har nog inget med fläskpannkakor att göra egentligen för det blev åter en fadäs.
 
Ikväll är det inflyttningsfest hos Johan & Emma som gäller, det ser jag fram emot! Efter det blir det utgång, denna gången är det inte STUK som väntar - jippi ;)

Äntligen en apparat som fungerar

Dagen blev lite bättre när vi bestämde oss för att åka buss till Storheden, ett ställe med alla stora butiker så som Jysk, Elgiganten, Mediamarkt, H&M m.m.. Vi har nämligen bestämt oss för att skaffa en riktig skrivare, med andra ord absolut ingen HP! Vi bestämde oss ganska snabbt för en Canon som vi just har installerat och den fungerar alldeles utmärkt. Sååååååå nöjda! Tänk vad enkelt det kan gå om man bara får som man vill - att skrivaren skriver ut det du vill och när du vill. Vilket egentligen alla skrivare borde göra tycker jag.. haha!  Hp står nog för Hated Printer egentligen, passar så bra :)



 
Nu har vi just ätit lite, Tim lagade mat medans jag installerade skrivaren. Biff med rösti blev det idag, det skulle blivit cannelloni till men ingen av oss var sugen på att gå till Ica och köpa de ingredienserna vi saknade, haha! För vi har ju såååå långt ;)
 
När jag öppnade bildmappen på iPaden dök denna härliga bild upp, full av kärlek, glädje och galenskap !
Den togs under midsommarafton i år
 

Ikväll är det filmmys på gång, det blir nog en Bondfilm. Just nu känns det som att allt är bra om man jämför med Snabba Cash 2 som vi såg på bio igår. Den var urkass ärligt talat, och ändå har jag läst boken. Det skulle kunna vara anledningen till att jag tyckte den var kass fast det tror jag inte. I morgon är det partyparty kan ni tro ;)

Tannamagaren kan fara åt pipsvängen?

Min lediga dag började inte alls som jag hade hoppats. Eller jo, en underbar sovmorgon fick jag ju! Och pressat tänder har jag nog gjort nästan hela natten, enligt huvudvärken och stelheten i käken. Åh vad bra ändå tänkte jag, att jag ska till tandläkaren och få hjälp med mina tandproblem! Klockan 10 hade jag tid där, eller inte... Jag fick en akuttid och satt & väntade i ca 70 minuter då där var flera med akuttider. Jag gick fram till kassan för att fråga om det var min tur snart, då säger hon att jag inte ens har en tid inbokad. ÅH VAD GLATT BESKED! Nu tänker ni säkert att jag var dum som inte gick till kassan och anmälde mig från början, men när jag "bokade" tiden så sa de att jag endast skulle sätta mig ner och vänta på min tur. Såååååå, inte tusan fick jag träffa någon tandläkare. Och eftersom alla människor i hela luleå verkar ha problem med tänderna och alla ska till porsön (skulle man kunna tro iallafall..) så är det ju nästan helt omöjligt att få en tid. Tacka vet jag de söta små klinikerna i skåne. Men på måndag lyckades de trycka in mig på morgonen vilket genererar i att jag kommer få gå tidigare från en föreläsning, vilket jag inte är så glad för som ni säkert förstår. Som tur var så satt damen som "bokade" in min tid bredvid hon som jag fick hjälp av så hon inte trodde jag myttade. Hon var nästan lika chockad som jag över att jag inte hade någon tid inbokad. Jaja, det genererade i en lagom arg moa. Som kompensation fick jag en tandborste och en tandkräm. Ironiskt nog så hade det gått fortare för mig att åka till sthlm och fått hjälp av Tims föräldrar än vad det gör här uppe. Allt är lika segt som talet. jooooooooooo men viiiiiiiiisst........
 
Nu har jag världens största godispåse bredvid med och tröstäter. Efter ett samtal med mammis så blev jag mycket gladare när vi av en slump kom att prata om mitt porslin. Det visade sig vara värt en del..... Bara tekannan ligger tydligen på 1700:- nypris så nu ska jag räkna ihop vad det kan vara värt :D

 

Sovmorgon och spontanbio!

Sovmorgon idag, det var välbehövt tyckte både jag och förkylningen :) Jag började inte förens klockan 13 och hade då två pass ergonomi, sammanlagt 3 timmar. Jag har aldrig varit med om en människa som kan få ett ämne som är så tråkigt att verka så intressant och få en att hålla uppe koncentrationen i tre timmar. Jag är imponerad! Hon har genomfört flera tester och sammarbeten med räddningstjänster och berättade lite om sina forskningar. Bland annat att bandmannayrket är mer anpassat för män om man ser till redskap och liknande, vilket jag har erfarenhetav då jag har medverkat i undgdomsbrandkåren i fem år. Det tycker jag är mycket synd och skulle vilja ändra på! Mitt under föreläsningen slog tanken mig att jag kanske skulle ha gått SMO-utb istället som är Skydd Mot Olyckor. Sen kom jag på att det är inget som hindrar mig från att göra det efter min examen, dock är det nog inte så jätteaktuellt. Men arbeta med räddningstjänsten över lag, det vill jag göra! Och jag vet precis med vad :)
 
Nu sitter vi och mumsar på lite vitlöksoliver, den stora favoriten här just nu! Eller det har väl varit en riktig favorit sen Frankrike.. För ett år sen när jag nämnde oliver för Tim så kollade han bara konstigt på mig och var fast vid att han aldrig i hela sitt liv skulle kunna gilla oliver. Nu är det oftare han som häller upp en skål än jag! Å andra sidan kunde jag inte drömma om att jag skulle dricka rödvin heller, men nu kan det tillochmed vara gott. Jag ska grilla en baguette i ugnen och äta den med lite tapenade som förrätt snart, jag är olivberoende! Och jag tror att det ligger i släkten faktiskt.. Familjen Isgran som inte kan leva utan oliver ;)
 
Ikväll blir det spontan-bio-besök! Vi tänkte utnyttja studenbiorabatten och se Snabba Cash 2 ikväll. Jag har läst boken och var riktigt besviken på ettan då de knappt tog med något alls från boken, men jag hoppas att de täcker upp de i denna filmen. Mina förväntningar är ganska låga då ryktet säger att filmen ska vara dålig. Fast det sa ju fok om Hunger Games också och det är enligt mig årets film!
Och vem är inte tokig i Joel Kinnaman?
 
Som krydda på moset så blir det lite extra god middag idag också... mums!
 
Lite bilder är det dåligt med då jag inte har någon fin iPhone att ta kort med just nu.. Men vänta ni bara ;)

Tosingar har tur

Jag satte klockan på sju, trots sovmorgon. Men klockan sju öppnade tandvården och jag skulle då reda upp allt trassel! Då visar det sig att tandis hemma har gjort som de skulle men att deras mellanhand i Lund tydligen bara rullar tummarna och inte skickar iväg papprena. Och tandvården här uppe gick ju inte att få tag på, jag ringde halv åtta och fick som svar att de skulle ringa tillbaka mig vid tio. Tråkigt nog höll de inte tiden så när de ringde satt jag på föreläsning. Jag var inte dummare än att jag promenerade dit istället så nu har jag en ny tid tills på fredag! Glad moa :)
 
Föreläsningen var en av de intressantaste jag varit på. Tänk er ett område som inte är så speciellt men när ni hör föreläsaren prata om det så blir helt plötsligt allt intressant! Det är bra, riktigt bra jobbat. Igår när jag försökte förbereda mig inför dagens föreläsning och svara på instuderingsfrågorna blev jag smått galen, det fanns ju inga svar alls i föreläsningsmaterialet. Jag är glad att jag hade koll på vilka frågor jag behövde svar på för när föreläsaren pratade visste jag vad jag skulle anteckna och vad jag kunde skippa :)
 
Nu har jag just kommit hem från stan, jag och Tim hämtade ut hans reparerade tavla och jag har lämnat tillbaka min iPhone. Jag gjorde en bra deal kan man säga, men tosingar har ju tur ;) Jag gjorde ett smart drag och lämnade tillbaka den nu innan nästa generations iPhone släppts eftersom priserna på de äldre iPhones brukar sänkas då = jag hade inte fått lika mycket pengar tillbaka. Så nu vill jag bara att iPhone 5 ska komma ut så jag kan köpa den för pengarna jag fick tillbaka på min iPhone 4s! Om en vecka så..



Snyggaste montage av bild jag sett. Enligt Apples bild lär iPhone 5 komma ut den 12e september!
 
Nu ska jag renskriva dagens föreläsning innan jag börjar rulla shitballs, eller ja köttbullar!

Lime

Efter förberedelserna inför morgondagens enda lektion och raseriutbrottet på tandläkarna så tog jag mig tid till att måla lite, här har ni resultatet!



 
 

den braiga dagen blev just den sämsta

Nu banne mig har bägaren runnit över och det har blivit översvämning kan du tro! Jag bokade en tid hos tandläkaren här i Luleå för över en vecka sen och fick tid tills på fredag eftersom det var så lång kötid. Nu ringer de och säger att den folktandvården som jag är skriven hos (den i skåne) inte har skickat papprena om frisktandvårdsavtal som de har lovat och därmed måste avboka tiden. Jag som verkligen behöver den tiden för att få bettskenan och förhoppningsvis bli av med min hemska huvudvärk. AAAAARRRGHH! Som krydda på moset så är inte folktandvården i skåne anträffbar trots att de har telefontid i en timme till. Vad är det för sätt?!?!? "blablabla, vi är anträffbara på nytt i morgon, välkommen åter och ha en bra dag" dumma elaka tant!
 
 

Bra dag!

Vilken bra dag alltså! Dagen började med två föreläsningar ergonomi där jag hade förberett mig på den första då jag trodde han skulle prata om samma sak på båda föreläsningarna så jag blev lite skraj att jag inte skulle kunna följa med på den andra föreläsningen. Fast det visade sig att den handlade om nervsystemet och det hade jag tydligen ganska klart kvar i huvudet sen biologilektionerna på gymnasiet. Tänka sig att jag lärde mig något på de hemska lektionerna ändå, haha! Vi fick sluta en hel timme tidigare än planerat och det är man verkligen inte van vid, det är vanligare att man slutar 10min för sent och får springa till nästa pass..
Jag åt lunch hemma med Tim, rester serverades idag men det smakade bra trots det. Efter lunch hade jag mitt första pass designteori och enligt schemat skulle det vara kursintro. De försökte sig på ett upprop men när de insåg att nästan hälften av klassen inte fanns med på deras lista gav de upp. Det verkar som att vi är ca 100 pers som ska läsa kursen, galet många! De berättade om kurslitteraturen som jag har försökt mejla dem om och de sa att man inte behöver någon av de SJU böcker som de har skrivit på litteraturlistan. Roligt när man har varit duktig och beställt alla sju för att se till att vara väl förberedd inför kursen och tusenlapparna bara flög iväg! Som tur är så tror jag att jag kan returnera dem (de har inte ens kommit än), fast får då stå för frakten vilket kommer bli en hel del..
 
Jag fick tips från en klasskompis att hon hade en vän som hade läst samma program med samma inrikting och ville sälja sina böcker. Så jag har just köpt den enda boken jag tänker använda mig av denna läsperioden för halva priset av en äldre student och tjänade där in 250:- ;)
 
Har även fått reda på att det är på tisdag nästa vecka som jag ska till Boden på det jag berättade om i förra inlägget. Jag längtar!
 

Första skoldagen

Idag började jag år två på min femåriga utbildning vid Luleå Tekniska Universitet, det känns riktigt bra :) Jag hade endast en föreläsning som var en introduktion av kursen Ergonomi. Det verkar vara en intressant kurs, mycket om hur kroppen är uppbyggd. Vi ska tydligen åka till Boden för att laborera - på oss själva! Vi ska göra tester i olika kategorier, bland annat balans, styrka och ergonomi. Här är en länk till laboratoriet med de tester som jag antar att vi ska genomföra http://www.winter-net.se/pages.php?pageid=43
 
Efter föreläsningen var Oliver snäll & bjöd med mig på en storhandlingstripp till Maxi, jag var snabb på att tacka ja och fick förråden påfyllda. Äntligen fick jag köpa lite fler blommor, och inte vilka blommor som helst heller :) Jag passade på att köpa ny kruka så jag har planterat om mormors blomma, hoppas den trivs bättre nu!
 
Till middag lagade vi biff stroganoff, som jag har längtat efter den rätten! När jag var liten så gillade jag Cher's låt "strong enough" endast för att jag trodde hon sjöng om min favoriträtt stroganoff.. Tokigt värre!
 
Jag har just pluggat lite på ergonomin, vi har 143 instuderingsfrågor som är bas till tentamen och när jag ändå gick igenom morgondagens lektionsmaterial så passade jag på att svara på de frågor som rörde just det avsnittet. Hoppas att jag kan vara lika duktig resten av terminen :)
 
Ni får lite bilder från helgens bartenderuppdrag också :)


 

Fredag lördag söndag

I fredags så hade Tims festutskott uppdraget att hålla i baren som fanns i öltältet på skolans nattklubb. Eftersom Tim är ordförande så fick han jobba och jag hjälpte till. Tusan vad roligt det var, och vilket håll-i-gång! Det var folk heeeeeela tiden. Vi jobbade från 19-03 och efter det fick vi städa! Jag fick mina stamkunder som vägrade köpa av Anton eller Tim, de skulle köpa av mig! Fick flera uppiggande komplimanger från full fullare och fullast, fast de sägs ju att man får höra sanningen av småbarn och fyllehundar ;) haha! När vi väl kom hem från nattklubben så var vi så uppe i varv att det nästan var omöjligt att somna, trots sömnbristen.
 
Igår så vaknade jag kl 13, riktigt olikt mig - har nog aldrig hänt förr om jag inte varit sjuk. På kvällen åt jag tacos hos Emil med några klassisar och förfestade innan utgången på Stuk. Denna gången var jag på "rätt" sida baren ;) Det var en trevlig kväll, nästintill nykter men det var nästan roligare då :) Plus att dagen idag var mycket roligare än vad den säkert var för många andra!
 
Idag har Oliver varit här på besök, ett gott återseende :) Vi bjöd över honom på pizza till kvällen, det är så härligt att det bara är ett hus mellan oss nu. Så innan vi förberedde pizzan kan ni tro att vi städade! Så nu är nästan allt så gott som i ordning här i lägenheten. Det känns riktigt skönt och äntligen kan man pusta ut lite :) Jag gjorde dubel sats pizzadeg så det blev 4 stora pizzor, stora som en braspanna. Mumsigt värre blev det också :) Efter maten passade vi på att spela en runda Tjoo, nu när vi väl var tillräckligt många för att få ihop ett spel. Och precis som ni anade så var det jag som vann, haha ;)

Fredag

Nu banne mej är all kaos över, eller nästan! Flytten är klar, bara några få lådor kvar att packa upp. Men vi har ju klarat oss utan deras innehåll i någon vecka nu så de kan ju inte vara livsviktiga saker de innehåller precis. Så de får kanske vänta lite till. Min omtenta i matte 4 skrevs igår, tentan som är anledningen till att jag inte har haft något liv den senaste tiden. Fast det har inte gjort mig något, det har lätt varit den roligaste mattekursen jag har läst! Om än att den var den svåraste också :) Dock verkar det som att examinatorn tror att vi ska vara några genialiska genier då hans tentor bara blir svårare och svårare. Jag hade god lust att fråga honom varför han var så elak när han gick runt i tentasalen och smålog mot alla som satt & gnuggade geniknölarna. Men jag vågade inte.
 
Lägenheten har blivit huuuuur fin som helst! Vi har fått nya tapeter i både vardagsrum och i pluggrummet, jag gjorde definitivt rätt val av tapet. Nu slipper vi se de äckliga orange väggarna fulla med flottfläckar :) Jag har inte tagit några bilder än då det just nu är lite kaosigt här o var på sina hörn. Det syns att det har pluggats i pluggrummet så att säga.. Lite bilder på vardagsrummet innan vi var helt klara med möbleringen kan jag dock bjuda på, bilder på pluggrummet kan kanske komma lite senare då jag har städat upp alla böcker och suddirester!


Det är lite mörka bilder, så att ni inte ska se dammtussarna i hörnen. Kanske tur att där inte finns några :D
 
Under tiden ni har saknat mig här har vi (jag & Tim) hunnit boka en resa till Dubai över jul. Det var lite av en slumphändelse, vi har tänkt länge på att åka iväg tillsammans över jul & nyår men insåg att priserna mer var för icke-studerande-människor-med-stora-guldbyxor.. Fast leta har vi gjort lite då & då i hopp om att hitta något billigt och bra. Dubai hade vi lagt på hyllan för länge sen då vi insåg att det var ett av de dyrare resmålen. Kattsingen heller, vi lyckades hitta tokbilliga flygbiljetter tur&retur så vi unnade oss tillochmed ett lite bättre hotell. Det råkade bli ett av de bästa, haha! Så det ska bli spännande :) Vi bestämde oss för att fira nyår hemma, i Skåne faktiskt. Tim har hunnit fylla år också, och bättre födelsedagspresent kunde jag nog inte ha hittat till honom. Han fick en shaker, drinkglas, måttglas och ölglas av mum&dad. Hans föräldrar var uppe över helgen och firade honom.
 
Nolleperioden är i full gång och jag saknar tiden fast tycker att tanken på att jag har ett år mindre kvar än dem är skööön som tusan!!
 
 
RSS 2.0