Grillad burgare (Y)

Fick en heeeelt okej lunch idag också ;) Grillad hemmagjord hamburgare!



Nu ska jag snart bege mig av mot Älmhult, jag längtar! :)

Besök hos söta farfar

Igår hjälpte jag mamma och pappa med middagen, vi fick verkligen till det! Det blev grillspett med rotfrukter i ugnen. Vi testade massa, för mig, nya rotfrukter. Det blev palsternacka, morötter, gulbetor och lök! Lite grillade champinjoner och aubergine var underbart gott till :)




Idag fick jag sova så länge jag ville, roligt att man vaknar redan vid fyra på morgonen då. Jag lyckades somna om och skönt var det! När jag vaknade hade pappa varit i byn och köpt nybakade frallor, så gott alltså. Efter frukosten körde jag och pappa en sväng till farfar för att säga hej. Han blev så glad, jag har världens sötaste farfar! Vi satt ute i solen och njöt en god stund bland pyttorna som växte så fint i gräsmattan :)



Jag längtar tills ikväll då jag ska få krama om och mysa med några av mina absoluta favoriter. Det är det bästa jag vet!
 

Nostalgichock

Haha, blev ganska så chockad just! Jag fick för mig att googla min gamla bildlärarinna jag hade på högstadiet, en riktigt duktig konstnär. När jag googlade hennes namn kom en bild på mig upp, inte direkt vad jag hade förväntat mig ;)

Längst ner till vänster har ni en Moa som går i åttonde klass :)

Vernisage hos Moa

Hemmahemma får man god fika och sånt, sånt som jag aldrig skulle få för mig att äta i Luleå. Därför är det väl extra gott när man får det här :) Egenplockade blåbär smakade gott till glassen!



Nu håller jag & mamma på att rensa lite och har fått fatt i alla mina gamla bilder som jag målat. Vissa målningar är ju bättre än andra om man säger så, men här är några som jag är ganska nöjd med. De flesta målades -03 till -06 vilket är 10 år sen och då var jag 11-14 år..
 

Tryck på bilden för att få den större!

Outlet

Igårkväll fick jag välja middag, det blev lövbiffsrullader med vildris. Precis lika gott som det låter :) En riktigt mysig hemmakväll med familjen!




Idag gick vi upp tidigt, pappa hade förberett frukosten och dukat fram min absoluta favoritfrukost. Nämligen krabbcoktail på rostat bröd :) Jag blir så härligt bortskämd när jag är hemma.




Vi gick upp tidigt för att köra på outleten och se om vi kunde hitta något roligt. Det kändes som att byn omvandlats till Ullared, inte för att jag har varit där eller ska dit men jag kan tänka mig. Det var så mycket folk! Trodde inte ens att det fanns så mycket folk häromkring, men det var roligt att se att folk uppskattar när det händer saker. Jag hittade så mycket snygga saker, men det var nog tur i oturen att jag inte kan ta med det upp till Luleå. Hittade bland annat min dröm-kandelaber, en jättehög stilig sjuarmad kandelaber :)

Vi passade på att även idag äta lunch på Fröjd of Sweden, idag testade jag en av grillmackorna och det smakade mycket bra!




Påväg hem tog vi en sväng inom morfar för att säga hej och jag var bara tvungen att titta på tutblommehavet som alltid är så fint vid denna årstiden. Eller påskliljor som det heter, men vi har alltid kallat det för tutblommor!

Hemmamys!

Idag har vi spenderat förmiddagen i byn, jag hade tid hos optikern. Och japp, det blir nya glas! Det ska bli skönt att kunna få se klart igen :) Vi handlade lite, lite godis som var alldeles för billigt!! Om det hade varit så billigt i Luleå hade det varit länsat i hyllan vill jag lova!



Vi tog med oss lunch från Fröjd of Sweden, en ceasarsallad som är så galet god! Nu ska jag fixa naglarna inför helgen och mamma kokar rabarberkräm. MUMS :)

På uppkokning!

Hej kära Skåne!

Igår hämtade snälla pappa mig på flygplatsen i Ronneby, vi var hemmahemma kvart över tolv på natten. Då hade mamma förberett med massa gottis kan ni tro! Det var både champagne och massa goda tilltugg, underbart! Kan ju säga att det är skönt att vara hemma :)


Titta så fina sippor! Här har våren kommit aningen längre än uppe i Luleå :)



Riktigt god champagne!

Fullspäckad dag

Vilken dag det har varit idag! Inte förens nu är första studen då jag sitter ner och kan ta det lite lugnt.. Som tur är så sitter jag på flygplatsen i Luleå så bättre tider väntar, garanterat! Jag gav mig själv sovmorgon i morse då jag visste att det var en hektisk dag som väntade. För den delen blev det toksent igår när jag fick för mig att packa mitt i natten.. Jag kom på att jag ju inte hade någon tid att göra det idag. Jag försökte packa ner alla vinterkläder nu och sånt som jag inte kommer behöva här uppe nått mer men som jag kommer behöva ta med mig till USA till hösten. Mamma fick mig att tänka ett steg längre :) Jag gjorde godaste middagen till mig iallafall, det vattnas i munnen nu när jag tänker på den! Pommes, lövbiff och trattkantarellsås :)
 
 
Idag gick jag upp och åt lunch direkt, inte alls likt mig. Men om man jobbar 12-16 så tyckte jag att det var bästa lösningen! Idag gick det riktigt fort att jobba, många trevliga och roliga kunder. Det är som bäst att jobba när det är kunder som man känner och kan prata lite med! Och varannan kund köpte glass, det glädjer en att våren och sommaren är påväg. Efter jobbet skyndade jag mig hem, packade klart det sista och gjorde en rejäl kylskåpsrensning. Såg framför mig hur allt skulle ha växt till dubbla storleken och anfalla mig när jag kommer tillbaka och öppnar kylskåpet om en vecka..

Titta vad jag såg påväg hem från jobbet :D



När jag kom hem från jobbet hade vi fått schemat för nästa månad och tusan vad mycket jag ska jobba! Det ska bli så roligt :D Speciellt sen när det säger klirr i kassan i sommar, det lär jag behöva!
 
 

Glädjeskuttar som en liten apa

Och så hände det som jag inte trodde skulle hända...
 
Jag klarade tentamen i Hållbar Utveckling!!!
 
 
---> Ikväll ska jag fira :D
 
 
Tusan vad jag har gått & grubblat över denna tenta alltså, resultatet har dragit ut så galet på tiden och man har suttit som på nålar då man trott att man skulle ligga på gränsen till att klara sig. Alla har gått runt i samma tankar verkar det som. Men nu, nu har inte stenen bara trillat ner från mina axlar, jag passade på att kasta iväg den så långt jag bara orkade så det tar ett tag innan den hittar tillbaka. TUSAN VAD BRA!

Ny maträtt, det ni!

Igår följde jag med Sara hem efter matten. Vi slutade skolan så sent som 18.00, det var en ganska tung dag men den gick snabbt ändå :) Eftersom jag aldrig varit hos henne så bjöd hon in mig till middag. Hon fick bestämma rätt så vi lagade kycklingfärsburgare med mangochutneydressing i ciabattabröd. Det vart hur mumsigt som helst :)




Idag satt vi med webbuppgifterna hela morgonen, det gick lite si sådär. Jag hade hoppats på att jag skulle kunna ha skickat in dem och klarat dem så jag hade haft det över men jag ska ge det en chans till ikväll! Efter lunch hade jag matte och den gick bra idag, jag ska sätta mig ner nu och försöka göra morgondagens uppgifter så att jag kanske inte behöver gå till lektionen i morgon. Jag ska jobba 12-16 på Ica så det blir lite taight med 15min lunch där :) Jag ska ge gärnet! Jag är så taggad nu, vet inte riktigt var det kommer ifrån men jag tror det är från mina underbara vänner. Kanske lite från tanken på att jag faktiskt åker hem I MORGON och att jag då ska få träffa flera av mina underbaringar som är så saknade. Jag vill bara kramas, MASSOR. Åh!

Design Review 1 - check!

Dagen började tungt med migrän-huvudvärk så jag gav mig själv en timmes sovmorgon! Tänkte gått upp och varit effektiv men det hade jag inte varit ändå kände jag. Pass två var det som sagt Design Review 1 och Sara & Emma redovisade riktigt bra :)




Redovisningen var i det minsta klassrummet någonsin, nästan lite mys-känsla!


Sara är här hos mig nu och vi har just ätit lunch ihop. Hon hade både sallad, kvargmojs och vitlöksbröd - härlig blandning va! Jag har fortfarande lite migrän så jag nöjde mig med kantarellsoppa och vitlöksciabatta :)

Saras lunch


Min lunch
 

Kämpig dag!

Kära jissenam vilken dag alltså.. Vi började i morse med projektarbete med vår underbart härliga projektgrupp. Som jag trivs! Jag hoppas att de andra i gruppen också trivs :) Men det tror jag! Mitt under arbetet så kommer det fram att jag har missat att skicka in en ansökan till CSN angående utlandsstudierna och tydligen så skulle det varit gjort för ett tag sen så jag hade fått det beviljat tills på fredag då ansökningen ska vara inlämnad. Det kaosade rejält i mitt huvuv där ett tag, men det var tydligen ingen av oss som ska till de universitetet som hade skickat in. Jaja, jag hoppas att det löser sig iallafall. Just nu för tillfället har jag gjort vad jag kan :)

Vi har gjort klart presentationen till morgondagens Design Review 1 som det så fint heter. Där ska vi presentera vilket problem vi har stött på med vilken förpackning och vilka olika typer av sådana förpackningar det finns. Vi ska presentera i 15 minuter vilket faktiskt är ganska länge. I morgon är det Sara och Emma som ska presentera. Det är den första av tre redovisningar. Jag kommer att presentera på båda de andra redovisningspassen men det ska nog gå bra. Jag tycker det är roligt att bli bättre på det och övning ger ju färdighet!

Jag följde med David & Sara in till stan på lunchen, David som är i full fart med att hitta glasögon ville ha hjälp och Sara som ska bli dansös behövde skor. Jag behövde mat i magen! Vi åt på Wayne's Coffee i den nyrenoverade Strand-gallerian! En grillad bacon-bagel blev det till mig :)

 
 
 
 

Söndagsträning

Efter födelsedagsfikan så fixade vi ihop en riktigt smarrig sallad med allt möjligt tänkbart i :) Vi hade i halloumi, fetaost, mozarella, bacon, bladspenat, körsbärstomater, gurka, rödlök, krutonger och avokado! Det blev såååååå gott :)
Ser ut som den onyttigaste salladen någonsin, fast det spelar ingen roll för den var så god!
 

Efter lunch gick jag till skolan och skrev ihop ansökan till Clarkson University som jag ska studera vid i höst. Jag gjorde det tillsammans med en annan som också ska dit! Sedan hann jag precis hem, byta om och springa till zumban. Där skakades det rumpa som aldrig förr! 

Saras födelsedag!

Igår var det ingen mindre än Saras födelsedag! Så efter förmiddagens gympass så lyckades vi lura hem henne till mig där vi hade förberett lite födelsedagsfika och presenter :)






Sara blev både överraskad och glad! :D

I-bankett

När vi kom till centrum där sittningen hölls så fick herrarna ett kort med en sifferkod på. De fick då lista ut vilken deras bordsdam var och mingla runt för att försöka hitta henne. Ett roligt och annorlunda koncept :)




Röda mattan var framrullad!



Förrätten som vi blev serverade smakade riktigt gott!


Till huvudrätt var det lax på menyn men då jag inte äter fisk och var smart nog att anmäla mig som allergisk mot fisk så fick jag kycklingfile. Till serverades det potatisstomp, alltså potatismos :)



Eftersom detta var finalen på I-sektionens 10års-vecka så var det en sittning i I-anda och I-visan var givetvis med i sånghäftet!



Efter sittningen gick vi en sväng ner i kullvertarna, först till bunkern som var stängd men sedan gick vi vidare till Igloon.


I Igloon hade någon delat med sig av sina tankar..



Det blev givetvis en tacotallrik på Igloon :)



Igloon!

Fördrinkens bildspel

Kvällen igår var helt fantastisk! Jag hade goda vänner över på fördrink innan fördrinken. Sara fixade en himla massa goda tilltugg till! Pontus som är bäst på att fotografera har varit snäll & delat med sig av bilderna han tog här under kvällen.

























Smygtitt!

En liten sneak-peak från kvällen! Jag lever livet och har det underbart bra!

Förberedelse inför bankett

Idag är varenda liten minut planerad in i minsta detalj! Från att jag vaknar nästan tills jag går & lägger mig.. Jag hade matte pass två i förmiddags. Föreläsaren är så rolig, och det skrattas mycket under lektionerna! Jag mötte upp Sara på Ica och vi handlade lite inför dagens evanemang. Idag är det nämligen I-bankett då I-sektionen fyller 10 år :) Det är finsittning och jag är såååå taggad!
 
Vi passade på att göra en riktigt god lunch, bara tredje gången denna veckan ;) Studentlivet är det bästa livet!
 



Jag ska ha över lite vänner på för-fördrink här innan det är dags för kvällens fördrink. Så nu har vi förberett lite tilltugg till bubblet! Sara är världsbäst på att fixa :)




Har ni sett en kiwi med mer vitt? MUMS!
 

Nu ska jag fortsätta gör mig galet snygg, sitter just nu & ser ut som guldlock! Ikväll blir en riktigt bra kväll, alla känner det på sig :D Åhååå!

Party party, people on it

Förberedelserna inför kvällens finsittning har redan börjat! Naglarna är fixade, dagen är planerad in i minsta detalj! Nu ska jag snart ta en dusch för att sedan gå på dagens enda föreläsning, i matte. Sen ska Sara följa med hem och vi ska laga go-lunch innan vi börjar fixa oss :) innan sittningen kommer det hit härligt folk på för-för-drink!

Lill-lördags-lyx

Jag lyxade till det med riktigt god middag idag! Lövbiff med rotfrukter och sås :) Mumsfilibaba!




Vet ni vad? Sofia som jag hjälpte med läxförhöret igår klarade sin tenta idag! Så duktigt av henne och jag blir så glad :) Det känns så bra och så skönt när det går framåt för mina nära & kära!
 
I morgon blir det nog ingen träning, jag ha pass ett sen ska jag tvätta/sova har jag fått för mig! På eftermiddagen ska vi få hjälp med att utveckla vår produkt i Alias som vi läst, men det behöver vara i rätt skala och sådär för att vi ska kunna använda oss av metoderna vi tänkt. Jag är riktigt pepp!

lunchpaus

Gymmet pass ett med Sara idag, det blev lite konditionsträning! Pass två hade vi matte och det gick framåt än om det gick förbannat segt :) Nu är jag hemma för lite god lunch, snart ska jag bege mig till skolan igen för att ha gruppmöte med designgruppen och fortsätta med vårt designprojekt! Det är så roligt :)

Tentaplugg på distans

Nu har jag läxförhör med Sofia som har tenta i morgon! Hon läser till sjuksköterska i Lund och har gjort söta små frågelappar inför sin tenta. Så nu förhör jag henne på frågorna & ser till att hon kan allt tills i morgon, hon är så duktig och söt :) Kommer klara tentan galant i morgon!


Sovmorgon!

Sovmorgonen idag var riktigt skön! Dagen kunde inte börja bättre än vad den gjorde när Sofia höll mig sällskap hela morgonen. Sedan kilade jag iväg till skolan där vi skulle ha designföreläsning. När läraren inte hade kommit på en kvart och vi inte fått någon information om att han inte skulle dyka upp ringde jag honom och det var tydligen han som var förvirrad och hade missat att det skulle vara lektion..

Sara gjorde mig sällskap på lunchen och direkt efter den gick vi till gymmet där vi mötte upp Marcus & David. Vi körde ben idag! Jag hann dock inte göra så många övningar innan ryggen sa ifrån och börja göra sådär härligt ont. Efter gymmet gick jag till mattelektionen. Den där matten är bra krånglig! Som tur är har jag en liten sötnos i min bok som jag kan smygtitta på lite då & då :)




Nu har jag just lagat middag, det blev tok-gott!

Crosstrainer

Trettioåtta minuter hann vi med idag, jag är nöjd! Det känns som att det är en evighet sen jag tränade kondition på en crosstrainer sist. Det ska det bli ändring på!

Äta --> träna

Eftersom jag var så nyttig till lunch kände jag att det inte gjorde något om jag åt lite kebab med pommes till middag. Och min hemmalagade sås såklart!




Efter middagen mötte jag upp Sara på gymmet. Jag lyckades övertala henne att köra lite kondition med mig, så vi stod på varsin crosstrainer ett bra tag! När vi hade gymmat klart så fick jag inte upp mitt lås och orkade verkligen inte så & försöka med alla möjliga sifferkombinationer så vi fick helt enkelt klippa upp det.. Lite sorgligt att jag inte har något lås numera :(



I morgon har jag sovmorgon och det ska bli sååååå skönt! :)

Work in progress

Dagen började med lite design i designlabbet! Vi tog fram flera olika prototyper och bestämde oss för vilken av dem vi ska satsa på att utveckla vidare. Vi hann även skriva klart vårt första PM och göra en prototyp av vår lermodell i datorprogrammet Alias. Det går riktigt bra för oss vilket är roligt! En härlig projektgrupp :)





Till lunch blev det mycket oväntat en sallad med Sara! Halloumi och ostfralla lyxade vi till det med idag :)




Efter lunch hade vi matstat men jag fick gå tidigare för att hinna lämna in ansökan om stipendie till min utlandsresa. Jag har sökt kempe-stipendiet i hopp om att de vill hjälpa mig att finansiera min resa till och från mina utlandsstudier i USA! Sista inlämningsdagen var idag och jag hann nästan precis lämna in det innan de stängde. Men nu har jag gjort vad jag kan :)

Sedan satt vi i designgruppen och hjälptes åt med webbuppgifterna som man ska göra i mattekursen. Det tog oss mer än två timmar att lösa sju uppgifter. Man gör dem över internet och man måste ha minst 6 rätt av 7 för att bli godkänd. Annars får man räkna om igen med nya uppgifter. Oturligt nog fanns det en del uppgifter att välja mellan så vi fick ju inte samma uppgifter.. Jag klarade mina uppgifter precis, men då hade jag räknat om en av uppgifterna. Skönt att ha det klart! Jag bjöd på fika, kladdkakan som blev över sen helgen. Den gick hem kan jag ju säga!

Zumbaaa

Nu har jag varit på gymmet och skakat rumpa! Oliver lyckades övertala mig att följa med på zumban. Jag vart lite skeptisk först, kom hem först vid halv sex i morse och har inte sovit allt för mycket! Det blev ganska hårt igår :) Nu ska jag snart ta en härlig dusch för att sedan krypa ner i sängen och läsa igenom morgondagens kapitel till matstat! Morgondagen är heeeelt fullspäckad med skola, men det ska gå det med. Hoppas att vi hinner träna någonstans där in emellan.

Saturday night

Skål på er sötnisar!

Shopping

Jag somnade inte förens vid halv tre inatt och trött som jag var så ställde jag klockan helt fel så den ringde en timme tidigare än vad den skulle. Det tog ett tag innan jag på morgonen insåg det så det blev inte många timmars sömn för mig inte! Jag, Sara och David möttes upp på gymmet i morse. Vi tränade rygg och biceps idag! I morgon är det ben som gäller igen :)






Efter gymmet tog vi oss in till stan. Vi var på klänningjakt tills på fredag. Inte tusan fanns det klänningar någonstans! Jo en himla massa ljusa studentblåsor som går precis nedanför rumpan. Precis tvärt om vad vi var på jakt efter. Vi passade iallafall på att äta en god lunch på Baan Thai! Jag valde biff med bambuskott och champinjoner :)




Efter lunchen hade vi nästan gett upp jakten på klänning, men en kvart innan affärerna stängde så kom David på en affär som sålde finare kläder. Och vet ni, där fanns den, den perfekta klänningen till sittningen! Bilden är inte så bra, men jag vill ju inte avslöja för mycket ;)




Jag köpte nya drink/whiskyglas också, 6 för 150:- på Lagerhaus, vilket klipp!

Fredagsmys

Efter skolan igår följde Sara med mig hem så fixade vi efterrätten till kvällen. En kladdkaka med täcke av daimchoklad :)



Jag jobbade 16-19 och när jag var klar mötte mina vänner upp mig på Ica så handlade vi tillsammans till kvällens middag. Det var bestämt att vi skulle grilla! Så det blev grillat med rotfrukter, trattkantarellsås, halloumi och sallad :) Det var så gott så jag var fortfarande mätt när jag vaknade i morse. En riktig lyxmiddag faktiskt!


Här står David & Johan ute i kylan och grillar! Gott blev det kan ni tro



Förberett för middag!



De högg snabbt in på maten, alla vrålhungriga!



Titta vilken god, härlig tallrik! Det var så underbart gott!


 

Let them eat cake!

Klänningtips!

Jag har lite problem, jag måste hitta en klänning tills på fredag då jag ska gå på sittning. I-banketten är det och då är det dresscode kostym, alltså ska damerna ha en klänning som helst inte är axelbar och den ska vara knälång. Längre funkar också verkar det som. Sååååå, nu har jag största problemet med att hitta klänning :( Tips?

Fredagsprojekt

Idag har vi jobbat med projektet hela förmiddagen och vi var så effektiva att vi tog ledigt på eftermiddagen. Riktigt bra har vi jobbat på och istället för att stöta på problem längs vägen så kommer vi bara på bättre och smartare lösningar och säkrare stigar att vandra på. I love it!


Här sitter jag & Fanny och kämpar med PM och projektplan!



Söta flickor i arbete!
 
Det enda bekymret vi hade var hur vi ska tillverka vår lösning men efter att ha rådfrågat vår duktiga modelleringslärare så har vi nu en lösning som är mycket bättre än vad vi hade vågat hoppas på!

Jobb & städ

Igår jobbade jag 12-16 på Ica vilket vart nice, ännu bättre blir det när det klirrar till i kassan! Vi har fått in de nya lokasmakerna som jag har pratat så mycket om så se till att testa dem nu :) Citron & choklad är mina favoriter! De gick åt som tusan, var & varannan person köpte en.


Oliver kom förbi och handlade av mig så då passade jag på att fråga om han var sugen på att äta kycklingwook hos mig. Han hade andra planer för sig men återkom och undrade om erbjudandet fanns kvar och visst gjorde det det! Så han vart över hos mig på lite middag. Innan han kom hann jag storstäda hela lägenheten, det måste ha gått i rekordfart för jag hann både dammsuga och torka golven på nolltid :)
 
 

I'm going famous!

Nämen titta vem som tittar fram på LTU's förstasida om inte lilla jag :) LÄNK



Klickar man vidare så kommer man till de olika studenterna som berättar om studentlivet vid LTU. Jag syns både i mitten på sidan och som bloggare till höger, riktigt roligt! LÄNK





Klickar man sig in på min intervju så får man läsa lite om hur mitt studentliv är här uppe och vad jag tycker & tänker om LTU. En hel del bilder bjuder vi på också! LÄNK
 

Så galet nöjd!

Jag fick reda på betyget jag fick i designkursen som vi just läste, den där jag gjorde en mätare (droppen), ett kylskåp och en kamera minns ni! Ooooooooch..... jag fick högsta betyg! :D Lyckligaste flickan i världen! Det allra bästa av allt tycker jag är att det är ju just precis sånt här som jag vill arbeta med i framtiden och nu börjar jag inse att det är kanske något för mig ändå. Forma med händerna och få fram det man har byggt upp i sin fantasi :) Jag är nöjd!
Resultatet av min mätare!
 
 
Så när jag & Sara gick hem till mig efter labben i skolan så gick vi inom Ica för att köpa middag. Vi firade att vi lyckats så bra! Så det blev inget mindre än de nya minirösti med lövbiff och mumsig sås :)






Nu har jag snart ätit upp min frukost, hemmabakad fralla och lite citronte. Om en kvart ska jag möta upp Sara på gymmet! Vi hann inte med något pass igår tack vare laborationen så det ska bli skönt att få köra idag :)

Laboration 1 - matstat

Efter matten igår började jag och Sara med laborationsförberedelserna till laborationen i Matstat. På förmiddagen gjorde undersökning där vi mätte studenters pekfingrar. De studenter som just börjat på skolan och inte läst denna kursen eller fått fingrarna mätta var lite undrande till vad det var för studie vi skulle göra... Ja tro det ja! Hahaha :) Det är ganska vanligt att man blir tillfrågad om det annars när man sitter i de öppna studieområdena. Alltid någon som läser matstat och ska mäta fingrar!
 
Sedan skulle vi påbörja labben fick vi för oss för att vara lediga under labbpasset idag. Det skulle ta ganska kort tid sades det, men neeeeee! Vi satt i skolan tills klockan var nästan 18, från kl 14.30... Sedan gick vi hem till mig och fortsatte tills 21.30. Men nu är laborationen klar iallafall :) Och vi vart dödströtta!

Här sitter Sara i skolan & arbetar med mätvärdena vi samlat in.

Det rullar på

Igår var det projektarbete hela förmiddagen. Det bara sprutade ut bra idéer ur oss och det blev bara bättre & bättre. Det är inte ofta man känner att det går så galet bra och är så roligt att jobba i projekt! Men nu, nu gillar jag det som tusan. Tur är väl det för det är ju just sånahär projekt jag vill arbeta med i framtiden :) Vi jobbade fram till lunch, sedan gick jag hem för att mumsa i mig en härlig sallad!




Pass tre hade vi matstat och det gick ganska bra! Det blev flera härliga skratt även då :) Läraren hade övat på att uttala Moa så som jag gör, ungefär som Mijoua, vilket inte är så lätt för icke-skåningar!

God morgon, eller?

Man är ju bara lagom trött när man dukar fram kniv & gaffel till mackan. Jag har nog inte riktigt vaknat än!

Kvällsläsning!

Håller på att läsa igenom matten tills i morgon, trött som jag är så skrattar jag tillochmed åt matte-skämten när det går våldsamt till!

Don't forget leg-day

Efter lunchen gick vi till gymmet och körde ett riktigt intensivt pass! Någon var snäll och påminde oss om vad det var vi skulle träna.... "You don't forget leg-day!" Och det blev det, kära jissenam vad vi körde slut på oss, Sara och jag! Det lär kännas i morgon.. Plus träningsvärken från söndagens benpass!



Träningen börjar ge resultat nu, riktigt roligt! Idag har jag ett par byxor som jag inte haft på ett braaaa tag då de varit aningen för tajta, men idag kunde jag tillochmed ha långkalsonger under. Sexigt värre! Haha :) Så nu har jag massa mer kläder att välja mellan, kanonbra!


Efter gymmet gick jag på dagens matstat-lektion. Jag hade förberett mig väl och kände att jag faktiskt hade ganska bra koll på läget. Lektionerna är annorlunda jämfört med de tidigare mattekursernas, här ska man ha läst igenom avsnittet i boken innan lektionen och väl på lektionen så får man ett papper med uppgifter på som ska lösas. Så sitter man i en grupp och diskuterar fram lösningar och hjälper varandra med att komma fram till ett svar. Idag kunde jag hjälpa mina gruppmedlemmar och jag lärde mig nog mer på det, att få förklara än att få det förklarat! Läraren vi har är riktigt rolig och trevlig med så det blev många glada skratt :)


Dagens middag blev en matlåda som jag hittade i frysen, bra när man inte orkar laga mat! Mumisgt var det iallafall :) Curry-kål-grytan som jag kallar det!
 
 
 

Bubbelbad

Igår hade jag tvättid och fick allt tvättat, känns riktigt skönt! Jag passade på att bädda rent i sängen bara för att jag kunde och då vart jag ju nästan tvungen att ta ett bad innan bara för att det skulle bli sådär extra skönt och rent :) Bada borde jag göra oftare!




Idag har schemat varit fullspäckat från kl 8 i morse då Oliver plingade på dörren. Vi pluggade pass ett, även om vi inte pluggar på samma sak så känns det bättre att plugga tillsammans. Jag får av någon anledning mer gjort! Pass två var det en föreläsning i designkursen, en jätteliten klass som sitter & lyssnar på en skojig föreläsare. Känns nästan som på gymnasiet! Fast då var vi bara fem i klassen som mest ;) Sara följde med mig hem på lunchen så gjorde vi sallad tillsammans & kollade på halv åtta hos mig! Supermysigt :)




Jag lyxade till det med mammas goda salladsdressing idag! Lite olja, vinäger och kryddor så blir det smarrigt :) Och en hembakad fralla såkart!
 

Projektarbete startat

Idag har vi suttit sen kl 8 i morse med projektarbetet i kursen Ergonomisk Design. Det går riktigt bra för oss! Vi har fått fram en idé på en förbättring av en livsmedelsförpackning som känns riktigt bra :) Arbetet rullar på och det känns kanonbra!

Projektuppgift, hjälp!

Vi har just startat kursen ergonomisk design som är den sista designkursen på inriktingen produktutveckling. Vi har fått i uppgift att...
 
Så min fråga till ER är nu om ni kanske har tips på någon förpackning som ni är missnöjd med eller har tips på hur man kan förbättra? :) Vore roligt med lite tips från utomstående!

Leg day

Idag har jag och David kört ett stenhårt benpass på gymmet! Lite axlar hann vi med också, och mage. Träningsvärken jag har i magen ska vi inte prata om alltså :) Men den ska ju tränas bort.. Jag kommer antagligen ha brutal träningsvärk i benen i morgon, ser inte riktigt fram emot det!
 
Marcus var också med oss på gymmet, men han körde sitt egna pass! :)

Inflyttningsfest

Igår vaknade jag supertidigt med världens hemskaste skallebank. Hej migrän! Jag var sängliggandes ända tills kl 15 på eftermiddagen.. Tur jag har hittat mirakelpiller som fungerar :) Sofia var en ganska bra medicin också tror jag, tur skype finns så det nästan känns som att man är nära. Jag lyckades masa mig upp ur sängen, handla lite och fixa mig inför kvällen. Oliver kom hit så lagade vi middag tillsammans innan vi gick vidare!
 
Det blev inflyttningsfest hos Alex på kvällen, riktigt lyckad och bra kväll! Vi festade loss hos honom ett bra tag, spelade lite spel och blev runda om fötterna. Sedan blev det utgång på skolans nattklubb STUK där det var försenat tentaröj :)

Finaste inflyttningspresenten!


Som innehöll inte mindre än en massa öl :)


Partysugna flickor!


En satte sig i knät på en annan och vips!

Bowlingfredag

I fredags så var det såklart tacokväll hos mig! Mumsigt var det, dock har vi kommit fram till att nästa gång blir det något annat än tacos, haha :) Efter lite spel tog vi oss in till stan och O'learys där vi bowlade. Det var riktigt roligt, jag älskar att bowla! Dock har det aldrig gått så dåligt för mig som det alltid gör där.

David fick hemliga tips av Oliver och tog oss alla med storm!


Jag var bara två poäng från gränsen, BÅDA serierna. Jag kom då tvåa iallafall :)


En strike på gång!

Torsdag

Igår var det dags att säga förväl till kära Skåne. Som tur är så ses vi inom en månad igen! Så nu är jag uppe i Luleå och kör gärnet. Det var det minsta lilla miniplanet jag åkt med tror jag :) Men jag kom fram på nolltid! Det tog bara tre timmar att komma fram. Så nu vet jag det tills nästa flygning!

Onsdag

I onsdags hade jag ett möte angående sommarjobb. Jag och mamma tog en sväng inom det nya matstället Fröjd af Sverige som öppnat. De har ett ganska coolt koncept där de har mycket snygg inredning i ett gammeldags stuk och allt där inne är till salu. Så gillar du fotöljen du äter din lunch i kan du köpa med dig den hem! Vi tog varsin ceasarsallad som var riktigt god.



När vi kom hem sedan så tog jag mig lite tid att kolla igenom boken till den nya kursen, Matematisk Statistik som den så fint heter :) En annorlunda kurs.. Jag har missat två föreläsningar så jag ska på min första idag, fredag.



På kvällen fick jag välja vad jag ville ha till middag, min sista middag hemma på några veckor. Jag valde entrecôte med bakpotatis, vitlökssås, ugnsbakade grönsaker och sallad! Jag vet inte hur mamma bär sig åt men hon lyckas då alltid få till det där lilla extra :) Innan middagen hade vi bastat en bra stund, jag passade på att skämma bort mig själv lite!

Tisdag

I tisdags var det vår mamma-dotter-dag i Malmö! Vi gick lite i affärer och tittade och myste!


Mitt i allt så stöter jag på en välkänd skylt. Roligt att se reklam om LTU i Malmö!



Jag var tvungen att gå in på pressbyrån för att testa LOKA's nya smaker. De har kommit i Chocolate shake, Strawberry ICEcream och lemon pie!



De har börjat räkna ner för melodifestivalenfinalen i Malmö!



Såklart så fick jag välja restaurang och valde då utan tvekan Malmös bästa restaurang, MANDO



Deras plankstek är mycket känd och vi ökade statistiken med minst två stycken!



Allt är bara sååå perfekt! Salladen, lökringen och köttet - MUMS. Deras hemliga salladsdressing är lovely!



Efter lunch tog vi oss ut till Ribersborg där vi skulle basta & bada i havet! Underbara Ribban, som jag saknat det.


Det var laaaagom kallt i havet... haha!

Måndag

I måndags hade jag en mysdag hemma med mamma och när pappa kom hem grillade vi för första gången i år. Iallafall för mig. Det blev riktigt gott, som det alltid blir när mamma&pappa lagar mat!


Eftersom det var hemligt att jag är hemma så tänkte jag ju överraska mina andra vänner också. Mamma lyckades dock försäga sig när hon stötte på Sofia på blomsteraffären förra veckan. Det var nog lite tur för mig för snäll som hon var så fixade hon ihop gänget på måndagskvällen. Ingen skulle veta att det var jag som öppnade dörren, Bälla & Jenny blev överraskade och glada men Ida som hade anat ugglor i mossen blev mer glad än överraskad. Vi hade en underbar kväll, precis som alltid när vi kokar ihop något! Vi lagade kycklingsallad som nog var den godaste salladen jag ätit :)

Tre små söta kockar, tänk om man hade haft dem i köket varje dag!
 

Gissa vem som fick sitta i mitten med en limegrön tallrick, va va va? ;)
 

Se så mumsigt!!
 

Mätta, söta och belåtna :)
 

Efter många roliga bilder så fick vi till en seriös. Vågade inte riktigt lägga upp de andra bilderna med risk för att ni hade skrattat ihjäl er!



Söta Ida som hade listat ut allting hade med sig en söt present till mig, som var full av godsaker och en finfin skål! Jag har fått en liknande skål av henne tidigare men när jag tog den med mig upp till Luleå bestämde den sig för att gå isönder i resväskan :( Så nu har jag fått flygförbud med skålen så den ska få pryda mitt rum här hemma. Hoppas att den alltid är fylld med godis när man kommer hem då ;)

Söndag

I söndags när systers söta familj gett sig hemmåt så hade jag bestämt med Amandas föräldrar att jag skulle överraska henne på eftermiddagen. Hon blev precis sådär förvånad som jag hade hoppats på :) Och glad förstås, precis som jag! Jag fick möta en ny Amanda med galet snygg frissa och snygga brillor. Vi satt och fikade i solen och hade det supermysigt. Precis så som det brukar vara när vi ses, en himla massa snack hann vi med också. Det behövde vi nog båda :)
 

Lördag

I lördags hade vi som sagt släktingarna på påskmiddag, det var hur mysigt och roligt som helst! Och maten, den var alldeles underbar. Jag hade önskat kalkon och fick både det och mycket annat gott :)

Dukat för fest!


Förrätt med smörstekta kantareller till oss som inte äter fisk


Förrätten till de som gillar lax och sill!


Den underbara kalkonmiddagen!

Min favorittårta till kaffet, stubbe fast i tårt-format :)
 

Fredag

Eftersom jag har befunnit mig i Skåne i hemlighet så har det varit lite svårt att blogga.. Anledningen var ju att jag skulle överraska mina vänner här nere! Jag har varit här sen i fredags kväll och stannar tills i morgon. Nästan en vecka med min underbara familj :) Helgen har bestått av påskmiddag med släkten och massa massa mys med min systerson Caspian. Han fyller snart två och växer så det knakar! Han har just börjat lära sig prata. Han säger några ord och de han väl säger säger han riktigt bra. Moa, eller Måa har han lärt sig, och det säger han mer än gärna :D Jag har blivit den nya favoriten, tidigare är det baaara mamma som har gällt. Men nu, nu sträcker han armarna och säger Måa tillochmed när han är hos henne. Jag gillar det! Så gosig var han också, ville mysa hela tiden :)  När det skulle tröstas så skulle jag trösta och det gjorde jag såklart gärna!


RSS 2.0