Trötter

Idag har jag befunnit mig i kassan på ICA nästan hela dagen, har jobbat från 12-16 nämligen! Det var riktigt roligt att jobba, me det brukar det vara när man arbetar med så härliga kollegor :) Nu har Tim just kört sin mamma till flygplatsen. När han kommer tillbaka ska vi iväg och storhandla har han planerat, vi ska ta med hans bror också! Jag är dödstrött och ska nu ta ett diskrejs innan Tim kommer tillbaka så jag slipper stå i det ikväll sen. I morgon är jag föreläsningsfri, så galet skönt :) Jag ska baka moster Liisas goda frukostbullar!
 

Effektiv dag alltså :)

Middagen hos Niklas igår var både trevlig och mysig! Jag och Tim kockade ihop lite käk som blev uppskattat av sällskapet, och får jag säga det själv blev det namnam :)

Om Tim vår vara med och bestämma önskar han alltid min hemmagjorda brunsås, mums!


Idag har jag haft labb hela förmiddagen, det gick si sådär med den, borrade ett hål fel och spacklade tydligen igen det med fel spackel. Jaja, jag får se hur det går :) Jag lyckades fixa en fördjupning till min display som jag faktiskt blev sjukt nöjd med! Jag hade först i åtanke att fixa egna knappar utav skum-materialet. Jag var nästan klar när läraren sa att jag gjort dem i för mjukt skum. Dags att leta knappar alltså! Efter lunchen som Tims mamma lagat här hemma så åkte hon och jag in till stan för att shoppa lite. Hon var supersnäll som hjälpte mig springa runt i alla möjliga affärer för att försöka hitta knappar till min mätare. Det var inte så lätt att förklara för de i affären vad man var ute efter, de tänkte lite smalt om man säger så. Sålde de inga lösa knappar så hade de inga, det fanns inte i tanken om man hade någon billig fjärrkontroll eller miniräknare eller så.. Haha! Jag hittade en billig termometer med två knappar jag kunde tänka mig och när jag just ska betala så ringer Tims mamma mig och säger att hon lyckats flörta till sig en fjärrkontroll från en snäll kille inne på Telia. Jag fick den helt gratis och galet vad glad jag blev! Sååååå snällt :D
 
Nu har jag just jobbat i tre timmar och Tims mamma samt bror är påväg hit, vi ska äta pizza ikväll! Jag har dukat så det ska se fint ut när de kommer :) Kom just på att jag glömt glasen! Hahaha. De vackra tulpanerna fick vi idag av Tuula, jag älskar tulpaner!!! De gör sig riktigt snyggt i min sypersnygga vas från min saknade systeryster!

Så kul med besök!

Då vart seminariet över! Jag tycker att det gick mycket bra! Det gick ut på att en grupp på ca 15 personer satt i en ring. Man hade i förväg fått välja ett företag att undersöka där man hade i uppgift att besvara ett antal frågor som handlade om just hållbar utveckling. Så var och en fick till en början presentera varför man hade valt sitt företag lite kort. Sedan var det fritt fram att fråga och diskutera kring ämnet. Jag som har svårt för att vara tyst när man ska prata frågade på och var så aktiv jag kunde under seminariet. Det krävdes att man var aktiv för att bli godkänd på seminarieuppgiften. Jag hade själv valt företaget Boliden som arbetar inom gruvindustrin då de borde ha integrerat hållbar utveckling i sitt arbete, vilket de också hade! En av seminariedeltagarna hade valt Röda Korset som undersökningsobjekt så där fick jag ju genast lite att fråga och prata om :)
 
Jag tog en rejäl sovmorgon i morse och satt och åt frukost nästan till lunch, Tims mamma gjorde mig sällskap och det var riktigt trevligt :) Tycker det är jättekul att ha någon som bor här faktiskt. Lite mysigt sådär :) Jag & Tim hastade ihop en lunch till oss som faktiskt blev riktigt god! Jag ville haft kassler i ugn med min gräddiga chilisås men tiden var alldeles för knapp. Men jag var väl inte dummare än att jag gjorde såsen kall och hade den till, det var gott kan ni tro :D
 
Nu väntar jag på att Timmyboy ska komma hem så vi kan handla middag på Ica för att sedan promenera till Niklas där vi ska äta middag ikväll! Trevligt med lite annat än bra plugg, och ändå har jag hunnit med några mattetal idag :)

Pling pling!

Kära jissenam! Visst hade jag svårt för sågspån när jag var mindre, klarade inte av att ha träslöjd och sådär.. Men inte hade väl jag en tanke på det idag. Men nu så, DET KLIAR! Det känns som jag badar i ett hav av myror, det bara spritter och kliar precis överallt!! Trodde det skulle hjälpas med en dusch, nähädå. Känns som att jag inte blir av med det alls. Fy katten. Jag blir galen! (Som om att jag inte redan vore det ;))
 
 
Nu har jag förberett allt inför seminariet i morgon, gjort fin namnskylt och skrivit ut mitt arbete om hur företaget Boliden förhåller sig till hållbar utveckling. Vi har möblerat om lite i lägenheten nu och det blev faktiskt riktigt mysigt :) Nu sitter vi & väntar på att det ska plinga på dörren!
Visst ser hotell Husmusen i Luleå trevligt ut? :)Till middag gjorde vi det enkelt för oss och lagade fiskpinnar med sallad! :)

 

Lång dag!

Jag var föreläsningsfri hela förmiddagen idag så den passade jag på att ägna åt mina härliga mattetal! Vi kommer inte alltid överens, men å andra sidan är det väl därför jag umgås så mycket med dem just nu, för att komma överens med dem! Efter lunch hade jag ett fem timmars långt labb-pass med designen. Vi har vissa krav när vi formger våra mätare, de ska bland annat innehålla en diod, tre knappar, en dispay samt en kontakt. Jag hade en formgivning i leran men har ni insett att jag absolut inte tänker försvåra det ytterligare för mig och har nu helt och hållet omformat alla knappar. Jag tänkte ha en USB-ingång och kom att tänka på min trasiga apple-laddare som låg & skräpade. Lätt som en plätt att dela den och ta ut USB-ingången tänkte jag. Pyttsan heller. Det var svårare än vad jag någonsin kunnat drömma om! Vi försökte hamra sönder den, klämma sönder, klippa med plåtsax, dra med tång mfl. men inget fungerade. Det slutade med att jag fick såga upp den i frustruation, det gick så snabbt att det lukta bränd plast och sågklingan blev brännhet. Haha!
Innuti den där makapären fanns allt möjligt!Jag trodde att jag skulle kunna få börja med knappar och allt det direkt efter lunchen idag. Med andra ord så hade jag tänkt mig att jag var klar med sandpappersbiten. Haha, vilket skämt! Jag har tillbringat ca 4 timmar åt det idag och är nu äntligen klar med det, tror jag iallafall! Såååå frustrerande men så skönt nu när det är klart :)

Såhär len & fin är droppen nu, med aningen för stora knappar liggandes vid sidan!
 

Jag har även fått utbildning i hur man ska lacka mackapären. Vi har tydligen värsta avancerade systemet på skolan som egentligen är ett professionellt bil-lackeringssystem :) Jag har inte riktigt bestämt vilken färg jag ska ha på den än, väljer mellan två stycken! Sen ska jag ju välja nyans med, det fanns det en del att välja mellan....
 
Nu har vi just bäddat till vår gäst som kommer senare ikväll. Ska bara bära ut pluggbordet till vardagsrummet så vi kan plugga trots att hon bor här lite :)
 

Underbart bra lördag

Igår var jag dödstrött när jag var klar med uppsättningen och nagelfixet. Men jag försökte plugga lite ändå, något lyckades jag nog trycka in i skallen. Jag har äntligen börjat räkna på gamla tentor i matten, äntligen!! Dock lyckades jag börja med den svåraste typen av tentor som är skriven av den där föreläsaren som gör så svåra tentor. Fast vad gör det, jag måste ju lära mig någon gång så det är väl lika bra att ta tag i det svåra i ett tidigt stadie :)
 
På kvällen fick jag världens städ-ryck! Jag anställde bartendern och kocken Tim medans jag intog danspositionen med först snabeldraken för att sedan byta danspartner till skurmoppen. Vi dansade igenom hela lägenheten två varv och tusan vad skinande rent det blev. Kan ju säga att det nog var lite för längesen jag dansade sist... Donseskorna var lite dammiga, haha! Snabbt som attans gick det med, kan bero på att jag hade en belöning som väntade, nämligen en mumsig...

Blandad med godaste Tequila Gold :)

När jag kom ut ut en skön dusch som vart välbehövd efter mitt dansande så stod denna underbara tallrick och väntade på mig! Åh, vad underbart gott det var. Vilken man jag har hittat ;)Det var ju trots allt lördag så det blev lite spispopcorn och film som avslut på kvällen. Vi såg Life of Pi, den var ganska bra. Det hände lite samma sak ett bra tag så till sist somnade jag nog för jag minns inte hur den slutade, haha! :)
 
Nu är iallafall lägenheten ren och redo för finbesök i morgon :) Ska fixa hit en säng idag! Tims mamma hinner knappt åka hem innan mina föräldrar kommer upp, lite synd att de missar varandra men jag tycker det är roligt att vi ska få så mycket besök. Alltså har jag ännu mer motivation till att stenhårt plugga på min matte nu, nu banne mig SKA  jag klara den. Annars..... haha!

Balfrisörskan Moa!

Idag har jag haft frisör och nagelsalong hela förmiddagen! Sara som ska på Vinterbalen idag kom hit och jag fixade uppsättning samt fransk manikyr på naglarna :) hon blev nöjd med resultatet så då blev jag med det! Vad tycks?
Från sidan


Framifrån
 

Bakifrån

Nu så

Såhär ser det ut i nuläget

Feb. 22, 2013

Yesbox, även idag hittar ni mig i designlabbet! Nu börjar man ju kunna ana vad det ska likna för något iallafall! :) Nu är jag klar med maskinslipningen och har påbörjat handslipningen, aningen jobbigare! Fick just reda på att vi ska få trevligt besök hit upp också, Tims mamma gör oss sällskap nästa vecka :)

Kocken Tim har varit igång!

Idag hade jag bara pass två med designlabb, jag slipade vidare på min droppe och har gjort den obligatoriska delningslinjen :) Såhär ser den ut i nuläget, ska fortsätta slipa på i morgon!Tim som har varit fri från föreläsningar idag hade varit så söt och dukat fram lunchen till mig när jag kom hem. Godaste lunchen jag vet dessutom!!!
 Efter lite plugg tog vi en sväng till Ica och handlade mellanmål och de saker vi skulle ha till middag. Tim bjöd på saft till mina kanelsockrade äpplen. Jag rekommenderar er att ta rätt på kryddorna i skåpet, och inte ta fel på cayennepepper ock kanel. Jag tror både jag och mamma har lärt oss det ;)Jag jobbade 16-19 och när jag kom hem efter jobbet stod en helt magiskt god sallad framdukad åt mig tillsammans med en massa tända ljus. Jag har det underbart bra!
 
Nu har vi just badat och ska se Röjar Ralf :)

Mr. Slip

Igår passade jag på att bjuda över David på middag när Tim hade lyxen att bli serverad middag med dryck av skolan. Vi lagade hamburgare tillsammans och gjorde klart våra seminarieuppgifter i Hållbar Utveckling. Skönt att vara klar långt innan sista inlämningsdag som är den 25e :)Idag unnande jag mig en rejäl sovmorgon, närmare bestämt till kl 11! Det var så galet skönt! Började skolan kl 14.45 men gick dit redan 13 och satt där & arbetade med min mätare. Min lermodell är ju klar så jag har gått över i nästa material som är en slags skum. Kommer i block och påminner om trä. Samma egenskaper typ, fast utan fibrer och knaggar ;) Så jag och mister slipmaskin har varit goda vänner idag och kommer väl förbli det ett tag framöver då jag har en del slipning kvar att göra som sagt :)
Nu ikväll har jag gymmat eftersom det stod på schemat. Var galet otaggad och inte alls intresserad egentligen, men jag gick dit ändå. Tim vart förkyld så han ville inte med. 45 min på crosstrainern  hann jag med och lite ryggövningar!

Lerverkstad!

Igår hade vi dagisverkstad igen! Det var dags att leka med lera :) Jag blev klar med min lermodell av min mätare som ni ser nedan! Med formen av en vattendroppe så ska den få mäta antingen luftfuktighet eller temperatur. Vi får se vad det slutar med :)
Nästa steg är att göra samma form i ett skummaterial, som är träliknande. Materialet är sjukt skumt, hårt och tungt. Det kostar visst baaara 30 000kr/m3... Hoho!Till middag lagade Tim helstekt kyckling och jag gjorde en god kantarellsås till det. Underbart gott! :)Idag hade vi förmiddagspassen med hållbar utveckling. Helt underbart väder är det! Här är gänget påväg hem till mig för att äta lunch :)Lunchen bestod av gårdagens rester med lite nystekt sparris till!

Seminarieuppgift nummer två!

Nu sitter jag med den andra uppgiften i Hållbar Utveckling, fast mest drömmer jag mig bort till pistade backar och skidåkning. Jag tror jag har blivit skidsjuk! Och det vet jag bestämt bara kan botas på ett sätt, man måste få åka mer skidor helt enkelt! Det är lite svårare att fixa dock...
 
Vi har fått i uppgift att hitta ett företag för att söka information om hur de arbetar mot en hållbar utveckling bla bla bla.. Ganska intressant faktiskt! Plus att jag har lyckats hitta ett företag som verkligen behöver arbeta med det och även verkar göra det. Fast det är klart, det är ganska lätt att skriva några fina rader på sin hemsida. Det är ju aningen svårt för mig som endast har den som källa att faktiskt veta att de uppfyller sina mål. Uppgiften går ut på att svara på ett antal frågor och detta ska göras på 600-800 ord. Jag tror jag just blev klar..
 
784 ord är ju mellan 600-800, perfekt! Eller?

Bildbomb!

Nu tänker jag bomba med bilder från vår underbara alla <3 dag!

Skön helg!

I fredags hade vi några vänner över här, vi lagade tacos tillsammans, spelade spel och bowlade! En mycket trevlig och glad kväll :D

Jag invigde min klänning från Dubai :)
 

Vi spelade "med andra ord"!
 

Lördagen spenderade vi till större delen i sängen för att sedan förflytta oss till soffan, sååå skönt! Jag har nog aldrig i hela mitt liv haft en så slapp dag. Dock höll jag på att bli galen mot slutet av dagen då jag blev galet rastlös och fick en riktigt meningslös känsla. Jag måste bli bättre på att göra ingenting!
 
Idag är det plugg-tvätt-städdag! Än så länge har vi bara kommit till plugg-delen men det går bra :) Har just ätit en maffig räkmacka till lunch, antalet räkor ökar för varje gång. Så länge de inte smakar firre så går det fint ^^

Alla <3 dag!

Jag fick världens absolut bästa alla hjärtans dag-present av mitt hjärta, en heldags skidåkning med lunch på Storklinten! Underbar dag med underbart sällskap :)

Det luktar tapetklister!

Ja ordet rörigt beskriver nog den senaste veckan ganska bra! Vi fick ju nytapetserat veckan innan dess och när tapeterna torkade blev det som veck i tapeten på flera ställen, vilket vi inte alls tyckte var speciellt fint. Och fint vill man ju ha det när det är alldeles nytapetserat! Så de kom hit & var snälla och tapetserade om så att vecken försvann. Nu hade vi ju fått nytt golv sen de var här senast och tapetserade, så jag bad dem vara lite extra försiktiga med golvet. Försökte ge dem en hint om att kanske klä in golvet i papper?! Fast det verkade de inte tycka vara speciellt viktigt. Och där händer det! De tappar sin tapetklistermaskin i golvet, i mitt alldeles nya golv som inte ens fått bli en vecka gammalt.. Jag ser hur klistret flyter ut över golvet medans tapetseraren ligger på knä och rabblar alla svordomar han någonsin lärt sig. Jag ser inom mig att hela golvet är fullt med repor och hål och tapetklister. Japp, jag hade rätt. Ett par fina rejäla hål är där i min annars så perfekta fina golvmatta. Jävlar! Jag fick det iallafall inskrivet i besiktningsprotokollet så jag slipper stå för hålen...
 
Jag måste erkänna att jag har varit lite snål när det gäller bilder från det nya, men det skyller jag på omständigheterna! Ville ju ha rätt tapeter på bilden :) Plus att jag tänkte visat fina före & efter bilder.. Men ni får se lite på dessa så länge!Nya golvet i pluggrummet!


Nya tapeter och gammalt golv i hallen. Spana in de fina reporna från föregående hyresgäst!


Nya tapeter och nytt golv i hallen!
 

Nu sitter jag & väntar på ett samtal från sjukhuset där jag opererades. Jag har fortfarande inte blivit av med den konstiga känslan i ryggen. Tycker den borde vara borta när det som orsakade den är borta. Hmm.. Samtidigt förbereder jag min presentation av mitt kylskåp. det ska presenteras vid kl 10 idag. Knixet är att vi inte får använda oss av någon power point eller liknande, blädderblock är rekommenderat. S T E N Å L D E R S - varning! Målet med presentationen är att den ska vara säljande, så jag ska få alla att köpa mitt kylskåp ;) Hoho!
 

Keep it cool!

Jag fick frågor på frityrsmeten jag använder till kycklingen när jag friterar den. Jag använder en kinesisk frityrsmet som egentligen inte smakar så mycket så därför har jag marinerat den skurna kycklingen i kryddor innan. Sedan mjölar jag den så att den blir torr för att frityrsmeten ska fästa bättre. Passa på att platta ut kycklingbitarna när ni ändå har de i mjölet.
 
Kinesisk frityrsmet
150 g vetemjöl
5 msk majsena
1,5 tsk bakpulver
2,3 dl vatten*
0,5 tsk salt
2 msk olja

*Jag byter ut hälften mot öl, mums!

Gör så här:
Sikta ner mjölet, majsenan och bakpulvret i en bunke.
Vispa i vattnet, lite i taget. Det ska bli en slät smet. Låt svälla i minst 30 minuter.
Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera.
Se till att det du ska fritera är torrt innan du vänder dem i smeten.
Fritera till fin färg i 190 gradig olja.

 

Igår blev det lill-lördagsmat med lövbiff. När vi handlade kött häromdagen så hittade vi Ica Basic lövbiff av fransyska. Jag var rädd för att köttet skulle bli segt om man bara stekte det men det blev faktiskt riktigt bra :) Så det lär nog köpas fler gånger!

Idag hade jag sovmorgon men utbyttjade den inte utan gick till modellabbet istället för att fortsätta med min kyl. Jag tänkte i princip bara limma ihop delarna men det första jag gör är att kleta lim på taket så jag fick glatt börja om från början med den delen. MEN jag gav mig tusan på det och tadaaaa, nu är den klar!Idag har jag jobbat 16-19 och var nog på tok för trött men jag härdade utt ett helt arbetspass och det kommer katschinga i fickan så det är jag glad för :) Tim var rar & fixade middag som vanligt!I morgon är jag helt ledig hela dagen, UNDERBART! Jag ska ägna dagen åt matte :)

Fyllde på lite halm i skorna, HEJ USA

Ja nu är det mycket som händer här uppe. Igår lagade vi biff med klyftpotatis och tzatziki till middag, som jag bjöd David på till lunch idag :) Han verkade gilla det för tallriken var då rensad ;)


Idag har jag haft fullt upp hela dagen vilket verkligen känns i kroppen idag.. Hela förmiddagen spenderades med hållbar utveckling och miljöekonomi, det  bara snurrar i huvudet på mig nu med alla grafer och termer som vi skulle lära oss! Efter lunch tog jag en promenad till damen som fixar med utlandsstudierna. Då jag inte kom med till Hong Kong försökte jag fixa något annat och hoppades på att min första önskan skulle gå i uppfyllelse, nämligen att få studera i U.S.A. Och...

MIN DRÖM GICK I UPPFYLLELSE!

Såå, under hösten hittar ni mig med andra ord bosatt i USA. Ja jag är så glad så glad :D Äntligen! Tim har tackat ja till platsen han blev erbjuden i Hong Kong. Ja man kan ju snacka om långdistansförhållande..


Ikväll har Tims bror varit här på middag, jag förberedde kyckling och lökringar som Tim sedan friterade :) Det blev mycket omtyckt kan ni tro! Fick bättre betyg än kinesrestaurangen här ;)
 
 
 
 

Helgen gick tokfort!

Igår blev det lita hux flux med maten men jag lyckades röra ihop en kycklingwook som smakade riktigt bra :)
På kvällen gick jag till David där vi spelade lite tjoo och drack goda drinkar! På hans kylskåp hittade jag presentkortet jag gav honom i födelsedagspresent. Snyggt!Idag blev det då sovmorgon, sååååå skönt att bara kunna vända på sig och somna om :) Inte ofta jag kan det utan att komma på en massa roliga saker som jag vill göra och bara vill springa upp ur sängen, haha! Jag gjorde en nyttig frukost till oss idag..Som sedan följdes av en aning onyttigare lunch..Vi åkte till Kvantum för att handla kött. När vi storhandlade på Maxi var där i princip inget kött alls, sämsta utbudet någonsin! Så vi bestämde oss för att köpa bara kött idag. Och det gjorde vi, hittade massor av gott kött i alla dess former. Dock förstår jag inte vad de har emot blandfärs, nästintill omöjligt att hitta och om det finns så är det galet dyrt.. Lite fisk fick också följa med hem, så det blev panerad alaska pollock till middag idag med skirat smör och rivna morötter! Helt ätbart då det inte smakade i närheten av fisk :)


Fredag blev lördag!

Igår började vi dagen med att fortsätta bygga på våra kylskåp. Det går sakta men säkert frammåt för mig :) Ska dit i morgon igen & bygga tänkte jag!

Här håller jag & Marcus på för fullt!

Vi upptäckte just att toaletterna i D-huset är galet fräscha! Men när man är på toa och dörren till handservetterna plötsligt öppnas och alla servetter väller ut över en, ja då blir man rädd!

Det var städning som gällde igår, som tusan! Vi avslutade dagen med en mumsig middag :) Potatisgratäng, ryggbiff och murkelsås, mums!
Idag la jag ner lite mer energi på frukosten & gjorde oss en god fruktsallad!
 
RSS 2.0