Ajaj spruta

Idag har jag haft fullt upp! Gick upp tidigt och packade mina väskor och fixade mig. Sen körde vi in till stan där jag hann träffa Alex en snabbis. Konstigt att kunna träffa Luleåfolk på hemmaplan! Har jag tur så får jag träffa David i morgon :)

Jag fick bestämma vart vi skulle äta middag och det var inget svårt beslut.. Det blev givetvis en kebabtallrik på Trendie :) Kebab med en god kebabsås, går ju som sagt inte att få tag i Luleå..

Kebabtallrik från Trendie (Y)


Efter lunchen åkte vi till infektionskliniken där jag fick vaccin mot hjärnhinneinflamation. Det är inför resan till USA. Antingen så fick man vaccinera sig mot det eller så fick man avskriva skolan allt ansvar ifall jag skulle bli smittad av det där. Valet var ganska enkelt! Så nu är det gjort :) Nu sitter jag hos Amanda och väntar på att hon ska komma hem från jobbet. Sen ska vi hitta på bus!

Nu kan jag äntligen använda mina Ray Bans igen, linser är bra!
 

Njuter av att vara hemma!

På bokhandeln häromdagen så såg jag att min favoritförfattare hade kommit ut med en ny bok. Karin Brunk Holmqvist som hon heter skriver så roliga böcker att jag ibland kiknar av skratt! Hennes bok "Sirila Gentlemän" kommer jag aldrig glömma :) Den nya heter "Surt sa räven om rabarberna" och jag har just börjat läsa. Alla böcker är fristående så man kan läsa dem i viken ordning man vill :)


Ett bra lästips i sommar!

Jag blir nog lite bortskämd här hemma när jag blir serverad lagad mat varjde dag.. Inte vilken mat som helst heller utan mammas magiskt goda mat! När jag inte blir serverad middag så kommer hon med en skål frukt eller rabarberris som hon hade kokt häromdagen. Jag lovar då att inte svälta när jag är hemma :)

Åh vad det var gott med sparris! Det var på tok för längesen jag åt det sist :)


Igår stod det en skål skivade jordgubbar framdukat vid frukost, det är nog det godaste man kan äta till frukost tror jag!

Får passa på att mumsa i sig jordgubbar nu när man kan!

Igår cyklade jag och mamma en sväng först för att plocka alla de kantareller jag såg när jag sprang sist. JÄTTEROLIGT att någon utomböling har varit där och pillat på mina kantareller och bara lämnat småtjaffset. Inte okej :( Några yttepyttesmå fick vi med oss hem innan det började ösregna.. Jag gick klädd i träningskläder hela dagen, så skönt! En fräsig fläta fick jag minsann till också, en sån jag aldrig lyckats med förut på mig själv!

Inbakad fläta som börjar i luggen och vrider sig runt :)
Igårkväll kom Bälla hit och planen var att vi skulle springa en runda! Det gjorde vi minsann också, och avslutade med en PW. Ingen av oss hade en blekaste aning om vart vi var mer än att vi var låååångt inne i den djupa skogen. Tro det eller ej, men jag hittade ut! Jag gick på min känsla och den var för första gången någonsin rätt. Jag har annars världens sämsta lokalsinne, utan tvekan...
 

It's a rainy day

Idag regnar det mest bara! Känslan att kunna gå ut och se utan att få en massa regndroppar på glasögonen är fantastisk. Jag gillar linser! Nu är jag påväg till banken för att betala "visa-fee", det var tvunget att det skulle göras på en bank och när jag besöker ambassaden så ska jag ha med kvittot från banken! Så där flaxar en tusing iväg illa kvickt. Idag måste jag köpa tågbiljett till Sthlm på måndag också, det är mycket som ska grejas.

Det pratas om en tripp till Ikea också idag, det ska bli riktigt roligt! Det känns dock så konstigt att vara där och bara få titta, ingen som helst mening att jag ska köpa något ju! Men det blir ju desto billigare ;)

USA it is

Nu börjar jag äntligen se ett ljus med det här med alla papper som ska fyllas i och fixas innan utlandsstudierna i USA. Först skulle jag få papper från skolan jag ska studera på för att sedan sitta i ett par timmar på amerikanska ambassadens hemsida och fylla i frågor och information om mig själv. Några tokigare frågor var längesen jag svarade på.. Här är ett exempel:

Om man skulle kryssa i svaret "Yes" så var man tvungen att förklara sig.. Som tur var så svarade jag nej på större delen av frågorna, nästan alla tror jag! När jag var klar med det så skulle jag boka en tid på amerikanska ambassaden i Stockholm för en intervju och för att få mitt visum. Det var inte det lättaste då de tider som var tillgängliga var när jag redan skulle vara på plats i USA. Jag mejlade dem och skrev som det var och då dök det plötsligt upp fler tider! Så på tisdag ska jag besöka ambassaden på morgonen. Aningen krångligt faktiskt!

Nu ska jag bara bekräfta kurserna jag ska läsa till skolan. Jag har fått så många fina mejl från dem så jag ser verkligen fram emot att åka dit nu!

Once again

Det blev bannemej en runda idag med! Träningsvärken ska ju tränas bort, eller hur var det? ;)

Idag blev det en bra PW efter att jag inte orkade springa något längre, såg en massa guld i kanterna också :)

Tänk att lilla jag skulle få för mig något så dumt!

Igår gjorde jag något som jag länge har sagt att jag aldrig i hela mitt liv ska börja med eller ens testa på. Jo jag snörade på mig mina nya snabba träningsskor och sprang en runda! Jag överlevde också, men var tvungen att gå sista biten för att inte spy. Jag trodde att det bara var hittepå att man mådde illa när man ansträngde sig men tydligen inte. 1,5km kom jag iallafall på mitt livs första löptur! Jag är nöjd att jag ens har försökt.

När jag kom hem så la jag mig i solstolen men hann inte ligga där länge innan telefonen ringde och jag blev bortbjuden på fika! Det tackar man ju inte nej till :) Jag hann dock inte vara där många minuter innan jag hade tid hos optikern! Jag har nämligen skaffat linser nu. De var snälla & fixade så att jag kunde lära mig att sätta in linserna i samband med besöket, annars brukar man få boka en ny tid och komma tillbaka. Det gick snabbt som attans, på första försöket fick jag både in och ut linserna! Det här ska inte vara några svårigheter ;)

Jag köpte ett par till skor när jag & mamma var i Malmö på min födelsedag, ett par som jag tittade på när jag & Sofia var i Malmö också. Hon köpte dem då men jag var inte riktigt övertygad då de satt konstigt. Jag gav ett nytt par en chans denna gången och de var supersköna!
 
Kan ju säga att jag har träningsvärk idag.. Puuh!

Moas födelsedag del 2

Här kommer fortsättningen på födelsedagen! Jag önskade mig en ny klocka i födelsedagspresent så när vi var i Malmö passade jag på att gå in i min favoritklockbutik Klockmaster som jag alltid går in i och dreglar lite. Jag fastnade för ett par olika klockor men beslutade mig efter ett par timmar i butiken för att välja den jag tittat på i flera år nu. Det blev en klocka från Calvin Klein! Jag lyckades flörta till mig en finfin rabatt också, jag kan jag!
 


Denna stilrena skönhet pryder nu min arm!


Killen som hjälpte mig med klockan frågade om jag inte ville att han skulle slå in den så jag fick en paket på min födelsedag. Och det fick han ju såklart göra om han ville, har aldrig sett någon slå in en paket så noggrant och perfekt. 

Väl valt presentpapper..
 Tittut!

Efter klockköpet åkte vi ut till Ribersborgs kallbadhus som är min favorit i Malmö. Där är så vackert! Jag föredrar ju att basta i den gemensamma bastun då det är en ångbastu för att sedan doppa sig i havet. Det blev flera dopp! De som bastar är ofta mycket pratsamma och trevliga så jag och mamma pratade ju på. Det kom på någon vänster fram att jag fyllde år och då fick de för sig att de skulle sjunga allesammans för mig. Som tur var så var jag röd i ansiktet från bastun så det inte syntes hur generad jag blev. Inte varje födelsedag som 15 okända herrar stämmer upp i kör!
Jag på bryggan ut till Ribban med Turning Torso i bakgrunden!
 

Herr Kräfta

Gårdagen och natten har spenderats i Sandviken! Där bjöds det på något så oväntat som kräftor, men vad gott det var. Jag har nog aldrig ätit så mycket kräftor i hela mitt liv. Jag & pappa fajtades om de sista ;) Nu längtar jag tills nästa gång jag ska få äta kräftor vilket jag hoppas är snart! Några glas vin till det gjorde kvällen än bättre :)


Det var inte mycket kvar av herr kräfta när jag var klar!

Nästa helg är redan planerad, nästan in i minsta detalj! En sak som är säker är att den kommer bli bra, riktigt bra :) Nu sitter jag åter igen med högarna av papper som ska skickas vidare till USA. Inte för att jag blev mycket klokare denna gången, men jag försöker göra mitt bästa! Jag njuter fortfarande av tanken på att jag klarade mina två senaste kurser och faktiskt har sommarlov på riktigt. Men det känns som att jag inte kan ta sommarlov så som jag vill förens USA-sakerna är fixade!
 

Glad Midsommar!

Igår var det midsommarafton och den firade jag tillsammans med goda vänner och bästa Amanda!
Med egengjorda kransar!

Emil var min drinkfixare för kvällen, han skötte sig mycket bra!
Bartendern Emil!


Bästa vänner!



Skål!


Snapsviseskål!

En del lekar hann vi med också, här testas det vem som suger bäst!


 

Moas födelsedag del 1

Igår var det absolut ingen vanlig dag för det var min födelsedag! Även min systers födelsedag såklart, men hon bor på tok för långt iväg nu tycker jag! Jag fick välja hur jag ville fira min födelsedag, det var inget svårt beslut.. Så vi hoppade på tåget till Malmö

Mamma hade packat massäck till oss, jag fick bubbel! hihihi


Vi shoppade en hel del.. Jag hittade ett par träningsskor som jag letat efter ett bra tag nu! Äntligen ett par utan en massa rosa bäbistjaffs på!
Nu bara måste jag ju lära mig springa, eller?! haha
 

Vi åt givetvis på min absoluta favoritrestaurang Mando i Malmö. Finns inget bättre än deras plankstek! Det är inte ofta jag är supernöjd när jag går från en restaurang, jag brukar alltid vilja ändra lite på rätten. Antingen lite mer salt eller lite si eller så. Men när jag går härifrån är jag alltid nöjd och belåten!

Vi började med varsit glas champagne förstås!


Sedan blev det deras utsökta plankstek!


 
 
 

JAG SATTE MATTEN!

Dagarna är så fulla att jag knappt hinner med att sova på nätterna! Idag hade jag min första sovmorgon sen jag kom hem för snart 2v sen.. Jag gillar livet som tusan!

Jag har hunnit med att jobba två heldagar på Ica. Roligt som tusan var det, jag fick vara i charken en dag & plocka upp varor, det var nog det roligaste jag gjort på Ica tror jag! Sillen gick åt kan jag ju säga..

Dressed for work!

I onsdags fick jag ett besked som nog var ett av de absolut bästa jag fått sen jag började på universitetet. Kursen som jag fasat för sen jag satte min fot på skolan har jag klarat!!!! På första försöket tillochmed! Det är så galet att jag knappt tror att det är sant. Den sista matematikkursen som jag någonsin kommer att läsa på universitetsnivå är ÖVER! Matematisk statistik som den så fint hette är nu ett minne blott och det gör absolut ingenting om jag får för mig att fylla hjärnan med något roligare och den kunskapen råkar glömmas. SÅ SKÖNT!


Fick även beskedet att designkursen är godkänd :) JIPPI!

Detta firades givetvis... Bästa Amanda kom på besök och vi åt revbensspjäll till middag och drack skumpa! Bara för att man kan. Jag är så glad!

Mumsig middag med potatissallad, salsa, sallad och grillade revben!

Skåne är bra!

Ja jag kom hem tillslut i lördags och hann väl vara hemma knappt en timme innan jag for iväg igen! Jag har sovit borta mer än hemma sen jag kom hem för en vecka sen, men vad gör det :D Jag lever livet!


Denna sötnöten spenderade jag fredag-lördag hos! Mumsig middag och vin blev det också :)

Väl hemma blev jag upphämtad av dessa pojkar och Bälla, vi susade till Sölvesborg!



Väl framme i Sölvesborg spelade vi minigolf, och ja det gick då inte bra iallafall.. Haha! Har väl inte spelat det på 15 år heller så.. Sedan korkades det upp, vi tog den lilla ölen..

Lagom storlek på ölen tro? ;)

Det bjöds på grillat och tusan vad gott det smakade!

Grillad fläskfilé med klyftpotatis och vitlökssås :)

Sen fixade vi till oss, pojkarna tog längre tid på sig än flickorna - tänka sig! Men snygga blev vi! Vi hade en helkväll i Karlshamn, tusan vad lyckad den blev alltså :D Fler såna kommer det bli i sommar!
Blondes have more fun, aiight?

Kaos

Fy tusan vilken morgon! Jag var i Lund även i natt, och planerade att ta tåget till Osby vid 10! Det blev lite sent och vartenda trafiklyse var rött.. Så jag fick springa till tåget, hann inte ens köpa mig en biljett. Som grädde på moset så hoppar jag på fel tåg, bra jobbat Moa!! Som tur var så rullade tåget mot Malmö och inte någon annan konstig okänd liten håla som det finns så gott om häromkring. Det är ju inte hela världen kan man tänka, det är ju bara att hoppa av i Malmö och ta nästa tåg till Osby. Men nu är det ju så att det råkar vara helg och då går tågen bara varannan timme, jag hade ju missat min chans. Tur i oturen så har jag världens snällaste pappa som erbjöd sig att hämta mig i Hässleholm istället så nu har jag just rullat in på perrongen där, och pappa hämtar mig!

Vänner

Skål från igår!

Lund

Jag vaknade hos söta Sofia i morse och hon dukade fram den godaste frukosten!
Vi åt frukost tillsammans innan hon begav sig av till jobbet!

När Sofia gått till jobbet så fixade jag lite, fixade en överraskning till henne som jag tror att hon kommer att bli mycket glad för! Hoppas hoppas :) Jag passade på att laga lunch till mig och Kristoffer också. Det blev riktigt uppskattat!
Det blev samma middag idag som det blev igår, lika gott också!

 

Myskväll i Lund!

Lite av de nya inköpen som gjordes igår! Det kan hända att ni kommer få se fler ;)


Väl hemma hos Sofia efter all shopping så tillagade vi en magnifik middag. Ida kom över och gjorde oss sällskap :)

Det serverades oväntat nog ryggbiff med ugnsrostade grönsaker och brunsås! Såsen vart uppskattad (Y)


På kvällen så myste vi till det med ansiktsmasker, te och lite så. Min luktade så underbart gott, som om att jag hade doppat ansiktet i flytande vaniljfudge, man ville verkligen slicka sig runt munnen, haha!
 
 

Emporia

Igår tog jag tåget ner till Malmö och Emporia, Sofia hoppade på tåget i Lund! Vilket ställe alltså :) Vi åt lunch på Vapiano, var tvungen att passa på när jag hade chansen. Åt där för första gången i Stockholm förra sommaren och i Dubai i julas, de har så god mat! 

Quattro Stragione (?) på Vapiano, sååååå god!

Supersöta Sofia i väntan på mat! Tack för lunchen mamma!

Det blev en himla massa shoppat igår, tusan vad vi handlade! Men det var det som var tanken :) Vi shoppade först på Emporia som sagt och sedan tog vi tåget till triangeln. Vårt shoppingsug vart inte riktigt stillat om man säger så.. Tur var det för där var hur många öppningserbjudanden som helst, så det blev aningen mer shoppat där. Bra tajming på dag vi hade :) På Emporia så såg vi döttrarna till Isabel Adrian och Steve Angello, MondayLily och WinterRosea. De var såå söta! Han är ju en av Swedish House Mafia och hon var med i Svenska Hollywoodfruar :) 

På tåget hem så fikade vi på lite scones, det behövdes efter åtta timmars shopping!
Riktigt gott var det med scones!


Sol i stugan!

Igår spenderade vi hela dagen i världens mysigaste lilla stuga som jag har älskat sen jag var barn! Vädret var jättebra och jag lyckades få en härlig bränna :)


Glad tjej i solen!


Stugan ligger precis vid vattnet, jättemysigt område!



Blev det ett dopp tro? ;)
 

Första sommarlovsdagen!

Igår spenderade vi förmiddagen hos farfar, jag rensade hans rabatter och planterade nya blommor!

Några tagetes fick nytt hem!


Till lunch bjöds det på jordgubbar och ostmacka!

Så sagolikt gott!

Mamma kom och bjöd på något utav det godaste jag smakat, avocadosalsa och tortillachips! Såå mumsigt! Röran hade hon gjort på tomater, lök, avocado och limejuice :)

Avocadosalsa, yummi!

Medans vi mumsade i oss det grillade pappsen hamburgare! Jag blir så bortskämd :)
Blivande grillade burgare..
 

Recover

Det har varit aningen mycket att göra de senaste dygnet! I söndags åkte Marcus till Stockholm och lämnade oss andra i Luleå, jag passade på att bjuda David på lyxmiddag när vi hade haft frysrensning :)



Det blev dags att börja packa, och det var aningen svårt att försöka få ner hela sitt liv i en resväska! Resväskan slutade med en övervikt på nästan 10kg.. Men jag slapp betala ett öre, vilken tur jag har ibland!



Emil vart snäll & hjälpte mig att avfrosta frysen!




Väl hemma möttes jag av kramar, champagne, jättegod middag och massa kärlek!

Solen sken som bara den!

På sängen väntade en påse men härliga presenter från mina föräldrar då de just spenderat en månad utomlands!



Den innehöll bland annat världens underbaraste parfym från Victoria's Secret. MUMS!
 

Picture

En bild till från gårdagen :)

Last night in Luleå

Igår var det sista kvällen i Luleå tillsammans! Vi var hemma hos oss och spelade spel, hade det trevligt och drack goda drinkar. Det var mysigt!
Alex vann, syns det?


Vi promenerade till nästa fest, där utsikten var heeeeelt amazing!




SÅ NU TAR JAG SOMMARLOV! Fast inte härifrån ;)

Dagen före domen!

Sista dagen innan tentan idag! Det har varit ganska hårt plugg om man säger så.. Victor kom hit och vi har verkligen nötat tentor sen i morse fram tills nu då klockan är ca 22.30. Med paus för lunch och middag förstås! På tal om middag så serverades det idag tjälknöl och potatisgratäng i vårt lilla kollektiv :) De gillade rätten som tur var!

Tjälknöl och potatisgratäng!


Idag blev det inget gym, har fortfarande träningsvärk från det senaste gympasset. Det är hårt att träna med killarna!

Bild från senaste träningen, aningen döda efter ett stenhårt pass!

Sol-plugg

Igår kunde jag inte hålla mig från att gå ut i solen, så vi tog med oss böckerna och satte oss i solen! Hur skönt som helst :) Idag har jag varit en sväng på skolan och skrivit på ett nytt bloggavtal! Ni kommer nämligen få följa med mig till USA i höst när jag ska studera där :)

Pluggmotivation

Såhär i pluggtider finns det inget som glädjer mer än min favoritkille! Nu vill jag bara bli klar så jag kan få mysa med honom i sommar :)

Kaos

Det är nog tur att jag har så pass stort köksbord som jag har...

Fru Fransyska

Igår satt jag & Sara med tre av fyra laborationer hela förmiddagen.. Nu är de inskickade och vi väntar på svar!

Många äpplen på bordet..

Hela natten hade jag denna fina fransyskan i ugnen, jag har tänkt att hon skulle bli en tjälknöl och jag hoppas att det kommer bli gott! Och att pojkarna kommer gilla det förstås :) På fredag ska vi sätta tänderna i den tillsammans med lite potatisgratäng har jag tänkt.

Blivande tjälknöl! Ligger just nu i lage & drar till sig massa goda smaker :)

Såhär ser min hall ut nu, nästan som en djungel! Mina fina blommor väntar på att deras sommarpassare ska komma & hämta dem :)

Välkomna till blomsterlandet?


Till lunch lagade jag och Sara hamburgare! Det blev såååå mycket godare än vad det var sist vi lagade det. Kan bero på att vi båda var aaaaningen bakis då men inte nu :) Det var samma hamburgare lixom! Bästa toppingen är stekt lök och smörstekt champinjon! På ett friscobröd såklart ;)

För att toppa onyttighetsskalan tog vi lite Cola till ;)

Gotte-kväll!

Igår gottade vi oss rejält! Men när ska man få göra det om inte på tenta-p?




Toasten som Alex fixade vart såååååå god :)

Huuur mumsigt som helst!

Kvällsmat

Idag har det verkligen pluggats! Till middag lagades det currygryta med ris. Vi glömde grönsakerna visst... Nu gör vi kvällsmat, Alex räddar mitt toast-begär och har tagit med sig sin mack-maskin!

Tentaplugg

Igår så pluggade jag & David på gamla tentor. Det gick över förväntan vilket kändes bra!



På eftermiddagen tog jag en lång promenad på över en timme. Det var så varmt men så skönt! Killarna var ute och sprang men jag hann hem före så jag fixade middag! Det blev fisk i ugn med potatis :)
 

Morgonpromenad

En timmes morgonpromenad i sommarregn!

Helg

I fredags hade vi mys här i vårt lilla kollektiv. Jag och Sara lagade kycklingburgare!
Väldigt enkelt och det känns himla nyttigt, sen är det säkert inte det!

Eftersom Davids TV saknar fot så fick vi, ingenjörer som vi är, fixa en fot till den! Det funka finnemang så nu har vi helt plötsligt två TV's, jag som är van vid ingen alls.

Med lite fix & trix så står TV'n hyffsat bra!

 



I lördags började jag med tentaplugget på riktigt. Även i denna kursen är det gamla tentor som gäller så det är bara att räkna på på de olika som finns! Till denna tentan kommer vi få ha med oss kurslitteraturen, det lät bra till en början men det innebär ju också att tentan blir desto svårare. Dock är jag glad att jag inte ska behöva lära mig alla metoder och formler utantill!


På eftermiddagen åkte vi till Kvantum där vi handlade mat till veckan, vi ska laga mat tillsammans har vi tänkt. Vi har utgått från maten jag har i frysen och komponerat ihop en middagslista. På kvällen blev det grillning hos oss. Jag och Sara fixade mat till Pontus & Linus. Helt otroligt vad gott det blev! Grillad ryggbiff med rödbetor, delikatesspotatis och morrötter i ugn samt kantarellsås.
RSS 2.0