Sommar & sol!

Tillbringade eftermiddagen ute i solen med Marcus, så galet varmt! Jag har inte ens vågat titta mig i spegeln då jag tror att jag bara blivit jätteröd... haha!

Sommarfina tånaglar!

Kalltvatten

Igår passade jag på att laga middag medans köket vart ledigt! Jag lagade kycklingfilé, sås och ris. Lätt och gott! :) På kvällen kom Alex över så tittade vi film allihop, eller jag sov väl mest som vanligt.. Haha :D





Jag gjorde nog bästa dealen i morse alltså.. Eftersom varmvattnet var avstängt från 08-20 igår så växte diskberget ganska rejält. Så i morse när jag och Marcus skulle göra webbuppgifterna tillsammans så gav jag honom ett förslag på att jag diskade allt om han hjälpte mig med mina webbuppgifter. Han var inte sen på att gå med på det!

Till lunch åt jag, David och Sara tacos. Det är ju fredag så man får ju passa på! Marcus vart alldeles för tråkig för att vilja äta tacos ;)

meloner

Det vart lite svårt att sova inatt, jag är inte vad vid att ha andra i lägenheten. Att det är galet lyhört har jag också upptäckt. Det var nästan väntat dock :)

I förmiddags hade vi vårt sista pass Matematisk Statistik, lite sorgligt att vi inte kommer träffa vår lärare mer. Någon så engagerad och inspirerande lärare har jag nog inte mött på universitetet tidigare, han lärde sig allas namn vilket är sjukt ovanligt. Han skojjade och gjorde alltid lektionerna så roliga det gick, man längtade till att få gå till mattelektionerna. Att han bjöd på godis igår gjorde ju inte saken sämre ;)

Sara åt lunch här med mig och David, hon fixade efterrätt åt oss också! Mumsigt såhär i sommarvärmen :)

Vattenmelon!

Nu har vi just haft vår slutredovisning i designarbetet. Jag antar att ni är lite smått nyfikna på konceptet vi tagit fram för att lösa bekymrena med skryvkorkarna på mjölkförpackningarna. Jag tänkte att jag skriver lite mer om det ikväll om jag hinner!

Flyttkartong

Davids flyttkartonger är lite speciella... :)

Flyttlass

Eftersom jag har frystömning och har packat ner all min servis blev det igår lövbiff och rösti till middag serverat på en silvertallrik... Eller en grön utav plast! Hahah :) Smaken var där ändå iallafall!





Idag har stora flyttlassen gått! Jag har just nu Saras, Davids, Marcus, Emils och mina saker i min lägenhet.. Det är aningen trång om man säger så..

Simon är hur snäll som helst & hjälper till med flytten!


Jag är glad att det inte är jag som ska bo i lådor nu..


Jag som hade ett så stort och rymligt vardagsrum igårkväll ;)

Tömning!

David kom hit och gjorde mig sällskap idag. Han hade hämtat sakerna hos Karl som jag hade där sen helgens bravader! Han lyckades övertala mig att följa med ut och äta också. Så för andra dagen i rad äter jag lunch ute, känns helt okej ;) Idag blev det buffé på den kinesiska restaurangen som ligger på skolområdet!


Jag lyckades nog få till den osmakligaste bilden någonsin.. haha!



Nu har jag snart tömt hela pluggrummet, garderoben och bokhyllan är tom. Bara bordet och lite papper som ska bort också! Två av garderoberna i sovrummet är också tömda och tvätten är fixad, det har gått undan idag :) I morgon går flyttlasset hit, då flyttar Marcus & David in! Nu ska jag tömma badrumsskåpet!

Annorlunda frukost!

Idag unnade jag mig själv en sovmorgon till kl 09! Det var riktigt skönt, men inte ville jag väl gå upp ur sängen för det.. Fast jag tvingade upp mig en halvtimme senare! Eftersom jag har packat ner allt mitt porslin fick frukosten ätas direkt ur kartongen idag... Samtidigt håller jag på att skriva en lista över vad jag ska hinna med att göra idag! Jag ska minsann bli klar innan min lektion i eftermiddag :)

Lunchkaos

Dagens lunch blev inte riktigt som planerat, men det blev bättre! Det blev ett besök på Uni:k där jag tog en grillad macka med champinjoner, auberginechutney och chevre :)




Efter lunchen började jag att packa ner mina saker som inte ska vara kvar uppe i lägenheten när jag inte är här. Jag har nu tömt mina skåp som tidigare vart fyllda med servis och porslin. Tusan vad mycket jag har, men som jag gillar det! Jag hoppas att mina kristallglas och att servisen gillar mig och håller sig hela tills de ska få se dagsljus igen :) På onsdag flyttar nämligen Marcus & David in!



Nu ska jag korrigera lite i vår rapport har jag tänkt tillsammans med en kopp te!

Premiärbadat i Luleå

Jag gymmade tillsammans med Johanna men vi var ett ganska stort gäng som gick dit tillsammans. Det var jag, Marcus, Simon, David, Johanna, Jonn och jag som kämpade på nästan ensamma på gymmet!  Vi körde biceps, bröst och mage idag :) Så det blev en långvisit på gymmet! Efter gymmet var det sagt att vi skulle bada, vilket vi gjorde..


David & Marcus påväg ut till udden


Fin vy över Björkskatafjärden


Marcus redo att hoppa i


Det var väl ungefär såhär pångt jag kom.. De andra doppade sig lite mer!

Jag började prata mat och blev extremt sugen på rårakor och bacon så det fick det bli till middag :D Mumsigt gott!

Tulpanfynd i rabatten!

Igår gick vi som sagt ut på Bar Bistro Brygga som båten i hamnen kallas, en båt med nattklubb :) Första gången vi var där, men vi sa att vi var tvugna att gå dit en gång innan vi åker hem över sommaren!

Bild på mig vid solnedgången, båten är till vänster.


Karl som hade förfesten, jag och Sara!

Jag var riktigt pigg idag faktiskt, vilket känns så bra! Jag tror det beror på att vi köpte mat på Max innan vi åkte hem igårkväll :) Nu till lunch har jag lyxat till det en aning med tre räkmackor med avocado!

Räkmacka med avocado!

Jag har skypat med Sofia också och var bara tvungen att visa vad jag hittade i rabatten innan idag! Enorma, jättefina tulpaner. Lite roligt att sånt finns kvar från någon som har bott här tidigare :)

Både gula och röda tulpaner växer det här.



De röda är min favoritsort med fransiga kanter :)


Nu ska jag iväg & träna och sen hitta på bus ;)

BBB

Helt perfekt kväll som avslutas på BBB!

Partyparty

Nu är jag redo för grillning hos Karl med goda vänner! Snart börjar folket trilla in här, sen ska vi vidare :) Hoppas att solen kan titta fram lite ikväll bara!

Festfin
 

Benpass

Det var en trött träningsdag idag! Men vi kämpade på ändå med vårt benpass! Nu är jag hemma & fixar lite innan vi ska mötas på Ica igen. Det blir picnic vid målgången av statsmaran nu, hoppas att solen kommer tillbaka :) Här är så underbart fint väder annars idag. Nästan så man börjar gilla Luleå alltså ;) Lite extra när man vet att vädret hemmahemma inte var så bra..

David & Sara kastar b1

Frukost innan träning!

David & Sara gjorde tacos till mig här igår, så söta & snälla! Det blev en tidig kväll för idag har vi hela dagen fullspäckad :) Det börjar med träning nu 9.30 sen kommer dagen bara löpa på - hahahahah! Vi ska se när eliten springer Luleå Statsmara nämligen. Nu käkar jag frukost, är så glad att min syster har lärt mig denna rätten. Massa fil, kanel, socker och havrekli! Lätt att äta och man blir mätt :)


Dagens frukost!
 

På tal om syster så ska en av mina bästa vänners syster gifta sig idag. Det ska bli så roligt att få se bilder sen och höra hur det var! Jag önskar henne all lycka :)

Sista jobbpasset avklarat!

Jag jobbade mitt sista pass på Ica idag. Vart ganska trött efter en dag med massa labb.. Efter jobbet gick jag ner till volleybollsplanen där spelet vart i full gång! Jag nöjde mig med att vara åskådare :)

Man kan ju undra vad de tittar efter..?


Ena laget var ju liiite bättre än det andra ;)

Sol-plugg

Såhär pluggar vi resten av dagen! Nu har jag börjat fylla i fler papper till USA :)

Matstat labb 3

Hela förmiddagen har spenderats i datorsalen med tredje laborationen i matematisk statistik.. Nu börjar vi närma oss slutet & rapporten är snart klar! Sen tar vi helg :) Fast jag ska bara jobba lite, 16-19 först!

Fullspäckat

Gårdagens mumsiga middag fick bli dagens lunch, riktigt gott!!!


Luleå är så fint nu, och vädret är kanonbra! Det har blåst lite för mycket bara :)

Luleå vid 21-tiden

En bild från dagens matteföreläsning i matstat, vi undersökte om det fanns ett samband och exemplet var bilar. Ett mätvärde avvek från de andra, det var vi ju tvugna att kolla upp så läraren googlade lite. Anledningen var visst att bilen var en hybrid - så avvikelsen vart inte så konstig!



Efter lunchen så träffades vi i projektgruppen där vi fortsatte på rapporten. Aldrig tidigare har jag varit så nöjd med ett projektarbete! Inte heller har det varit så roligt någon gång :) När vi var klara så gick jag hem & hjälpte Sofia med sitt plugg. Hon har tenta i morgon & det kommer gå galant!

Mattelektion

Dagens mattelektion....

Lyxlunch

Lyxigare lunch har jag inte ätit på länge! Jag och Sara gjorde vitlöksciabatta med mozarellaost och tomatsalsa på. Så mumsigt det blev!

Tomatbruchetta kanske det kallas?


Lite majskolv till förrätt blev det också :) Första för i år, det är sommar på riktigt nu!

Kokt majskolv med smör och vitlökspulver!


Projektarbetet är nästintill klart nu. Jag har just finslipat lite på presentationen som vi ska ha också, den blev grön och snygg ;) Nu är det bara pyttelite kvar att fixa på rapporten, det är lite finjusteringar och så. Alla delar är skrivna och på plats!

Breakfast time

Äter just nu en riktigt mumsig frukost! Känner att jag behöver massa energi till dagens projektarbete och rapportskrivning :) Har sovit riktigt dåligt, grannens hund har gjort allt de senaste nätterna för att hålla mig vaken - och lyckats!

"Det är jobbigt att träna!"

Efter föreläsningen i matte började jag tömma i mitt pluggrum. Nu är bokhyllan nästan tom och garderoben med. Tänkte att jag kunde ta lite dag för dag så att det inte blir kaos sen när det är tenta-p. Sofia som också ska flytta nu har inspirerat mig en del. Så nu när hon flyttpackar så måste ju jag med :D
 
Tanken var att jag & Sara skulle gymma ikväll men David ville ut och gå så då blev planerna ändrade. De hann ändras igen, till ingen motion eller träning alls. Jag hade tur och fick med mig Alex till gymmet och vi körde på riktigt hårt. Det var skönt idag! Eller som Alex sa, "Det är jobbigt att träna!". NO SHIT! Hahhaha :) Jag hade som tur var tagit fram mat tills efter gymmet och det blev en rejäl portion.

Bara för det så ser den minimal ut...

Piggelin

Även idag har fokus lagts på projektarbetet, rapporten får allt fokus nu så vi kan bli klara med den så snabbt som möjligt :) På väg hem till mig på lunchen hade jag & Sara sån tur att vi gick förbi Sveriges Ingenjörer som stod & delade ut glass. Bästa glassen dessutom!



Jag hade kvar rester från igår att äta till lunch, men skulle bara steka kycklingen för den är godast nystekt. Så jag kryddade ju den i stekpannan precis som jag brukar men tycker att det luktar lite kostigt och inser då att jag kryddat med vitlökspulver istället för med vitpeppar.. Blev en lite annorlunda touch på maten idag!



Sara gjorde en tonfisksallad till sig och en minisallad till mig. Snacka om att jag blev mätt!



Efter lunchen gick vi tillbaka till skolan där vi fortsatte att skriva på rapporten, vi har kommit en bra bit på vägen idag tycker jag. Bra kämpat av oss :)

Stuck in bed

Just nu hade jag nästan gjort vad som för att få ligga kvar i sängen! Det känns som att det är så mycket skönare än vad det brukar vara, lakanen är mycket mjukare och kudden sådär perfekt. Det är inte ofta jag segar mig upp ur sängen, jag brukar skutta upp hur lätt som helst! Men idag hade jag mer än gärna bara stängt av klockan och somnat om. Ändå har jag haft nästan 2h sovmorgon :) Det är kanske det som är problemet..? Nä jag får väl upp & hoppa ändå, här skrivs det inte klart några projektrapporter.

Pass 5

Det blev en lång dag i skolan. Vi hade pass 5 idag som är lektion mellan 16.30 och 18.00. Vi hade ett KGB-pass i matstaten, ett s.k kamratgruppsbedömningspass där man går igenom varandras labbrapporter och hjälper varandra att hitta fel så att man kan korrigera dem innan man lämnar in den slutgiltliga labben. Det är bra tycker jag!

Jag lagade middag direkt när jag kom hem, det blev kyckling med currysås och quinoa. Jag stekte upp auberginen jag hade i kylen också, det är så tokigt gott!

Oaptitligare bild var nog svårt att få till, men när man är såstokig så blir det lätt en soppa ;)

Prototyperna är klara!

Projektarbete har stått på schemat hela dagen idag! Det var dags att hämta våra prototyper som vi skrev ut i 3D-skrivaren i fredags. Superspännande att få se om de ens var i närheten av så som vi hade tänkt oss! På bilden så ser ni ett hav av gipspulver. I ena hörnet där gömmer sig våra prototyper i pulvret. Vi har tur och har världens snällaste och hjälpsammaste lärare som mer än gärna hjälper oss!

Här "dammsuger" man bort det överflödiga gipspulvret.


När prototyperna var upphittade skulle de doppas i en speciell lösning för att hålla bättre. Fanny kämpar på här!

Hon lyckades dock få lika mycket på fingrarna som på figurerna ;)


Till lunch lagade jag & Sara egna hamburgare! Vi trodde oss vara lite hungrigare än vad vi var, men vi fick ju mat i magen iallafall :D

Hamburgare med Friscobröd och smörstekta champinjoner är galet gott!

Vi fick ta en sväng till Ica för att köpa mjölk så att vi kunde montera våra prototyper och se om våra lösningsförslag var så bra som vi hade tänkt oss att de skullle vara. Efter det fick vi slipa den befintliga korken för att uppnå det resultatet vi önskade! Jag visar er resultatet av våra prototyper närmare slutredovisningen tänkte jag :) Håll ut! Jag kan ju säga att vi är riktigt nöjda och förvånade över hur bra det faktiskt blev.

Här har ni min fina projektgrupp! Alltid lika goa och glada :)

Eurovision Shot Contest

Det var ju ESC igår, och istället för Eurovision Song Contest så körde vi Eurovision Shot Contest.. Man fick välja ett land var och när det landet sen blev tilldelad en 12poängare så fick man ta en shot. Jag som är så ointresserad av tävlingen och har så dålig koll valde den fulaste jag såg! Det blev Rumänien, det visade sig vara ett bra val :)

Superkoncentrerade!

Jag och Sara åkte vidare till docent och nästa fest! Där spelade vi Mario Cart, tusan vad roligt det var och vad längesen det var jag körde det :) På plats fanns även goda vännen Bjälke som övergett Luleå för Lund, det måste varit det bästa han gjort! Det var roligt att få ses igen :)

Jag och Bjälke!


Efter lite festande där gick vi hem till mig och fortsatte tills klockan var närmare sex på morgonen. Det blir aldrig mörkt här längre nu, men vi fick se en fin soluppgång :) Så idag mår man ju som förtjänat, sängen har varit en bra vän! Åt riktig bakis-middag med, kebab och pommes!

Bakismat!

Glassväder

Igår så gick jag till gymmet med Marcus medans de andra skrev tenta! Sen möttes vi upp och gick hem till mig för att äta lite lunch. Det blev oväntat nog sallad ;)



Mätta och belåtna tog vi bussen in till stan för att sitta där & sola. Tråkigt nog var det aningen mer moln i stan än vad det var hemma.. De som kunde passade på att äta lite glass också!

Första gruppbilden

Andra gruppbilden!
 
 

Fredagsförhör

Fredagens middag var heeelt okej! Jag åt lite snabbt, sedan kom Oliver och Sara över igen så fortsatte jag att förhöra dem på deras tenta. Tentan skrev de på lördagsmorgonen..


När vi hade gått igenom allt några gånger så hörde Alex av sig och tyckte att jag skulle göra dem sällskap ute i det fina vädret. Jag var svårövertalad så han kom och hämtade mig här hemma, haha! Vi satt ute lite med massa andra studenter innan vi gick in och jag fick spela min första FIFA-match. Det gick som det borde ;)

Stekhet dag!

Vilken underbar dag vi har haft idag! Strålande sol, inte ett moln och nästintill vindstilla --> alltså stekhett!

Bilden är tagen utanför Ica mot skolan till.

Förmiddagen ägnade vi åt att fixa med våra prototyper i designprojektet. Sedan fick vi leka med den här puddingen, nämligen en 3Dskrivare! Sjukt häftigt! Det slutgiltliga resultatet har vi inte sett än då det tog över en timme att skriva ut, så vi får se på måndag vad som finns i maskinen :)

En av skolans 3D-skrivare som skriver ut i gips.

Till lunch kom Sara hit och vi hade världens godaste lunch! En massa tropisk frukt i solen :)

Vindruvor, vattenmelon, honungsmelon, jordgubbar, ananas, baguetter och ramlösa!

Oliver kom också över och jag förhörde honom och Sara på Hållbar Utveckling, de har tenta i den kursen i morgon :) Vi har suttit ute i solen hela dagen och pluggat, det går riktigt bra för dem tycker jag!

Här går de igenom miljöekonomin..

Sunkissed

Om ni skulle undra vad man gör i Luleå en fredag som denna.. Man förhör sina vänner på tentan de ska ha i morgon!

Så galet fint väder och såååå varmt! Jag vill inte veta hur jag ser ut ikväll ;)

Sun-face

Det känns lite i ansiktet nu att jag har tillbringat några timmar i solen, men det är precis som det ska vara då :)



Jobbet gick superfort och jättebra! Alla var så glada och det var mycket folk, det måste bero på vädret :) Vi hade extrapris på massor av kött så lite lövbiff och blandfärs fick följa med mig hem. Passade perfekt att ha lite lövbiff till risotton som blivit över sen igår. Det blev massor med risotto över!

Det kommer bli en tidig kväll ikväll, tusan vad trött jag är!

Plugg i solen (Y)

I morse vaknade jag automatiskt kvart över sju, alltså två timmar för tidigt! Jag lyckades somna om även om det var svårt, det är nästan ljust dygnet runt här uppe nu.. Jag mötte upp Sara på gymmet vid tio där vi var nästan ensamma! Vi tränade rygg och biceps idag, det lär väl kännas i morgon antar jag ;)



Vi har alldeles underbart väder idag, strålande solsken! Vinden är lite kall dock, men det gör inte så mycket :) Jag passade på att njuta under lunchen så jag satt ute & åt!




David ville ha pluggsällskap så jag gick till skolan. På varenda liten gräsplätt sitter det folk, så vi letade vidare och hittade bästa stället! Med både massa sol och utemöbler passade det perfekt :D Så nu sitter vi här och njuter! Jag tänker nog sitta här tills det är dags att gå till jobbet, jag jobbar 16-19 idag. Kommer antagligen sälja massor med glass :D

Lill-lördag

Kan ju inte annat än säga att gårdagens middag var heeeeelt perfekt! Det var så sagolikt gott :)

Rostbiff med smörstekt sparris och svamprisotto!


Vår på naglarna!

Pysslade med naglarna igår, passade på att använda ett av de nya nagellacken jag köpte! Matchade snyggt med min favoritklänning :)

Kallrökt renstek

Efter lunch blev det då inget gym! Det blev en sväng till kvantum med Sara och David istället :) Jag passade på att använda finfina kassen som jag fick av Sofia!


Jag följde med till Kvantum för att handla gottis som jag ska ta med mig hem till Skåne. Det godaste jag någonsin ätit!


Hittade även denna godbiten i frysdisken, mums vad god den var! Lite roligt att man ska visa leg för att få köpa den, men jag slapp det :D


När jag kom hem så satte jag mig ute i solen på framsidan med pluggböckerna och lite sorbet!

Äggfiskar som var rivna

Titta vad jag hittade på Ica när jag & Sara handlade till salladen! Härligt, för nu vet jag vad jag ska ha till middag ikväll :D Mumsfilibaba!

Rostbiff till extrapris!
 

Vi ändrade lite i den vanliga salladen vi brukar göra, det blev soltorkade tomater idag! Det blev precis lika gott som förväntat och nu är jag tokmätt!!!
 
Vi kollade på Halv Åtta Hos Mig till lunchen där en hade torkad fiskrom på förrätten. Eller som en av deltagarna beskrev det; Ägg, äggfiskar som var rivna.. Hahaah!

Rapportskrivning

Idag fick vi lite sovmorgon, projektarbetet började vi med 8.30 istället för 8.00! När jag gick utanför dörren idag möttes jag av solsken, det var på tiden tyckte jag. Det är sagt att hela dagen ska vara solig och fin :) Jag hoppas att det stämmer så jag kommer hinna njuta lite av solen efter skolan. Idag kommer vi bara jobba till lunch, jag är dock redan klar med min del av dagens arbete så jag får se vad jag ska fortsätta med. Jag påbörjade mitt redan igår, så det är väl därför jag blivit klar tidigare. Vi håller på för fullt med att skriva på rapporten medans några jobbar i 3D-modelleringsprogrammet Alias för att ta fram olika prototyper. Jag har just skrivit klart inledningen som består av bakgrund, syfte, mål och avgränsningar. Framsidan och rapportstrukturen har jag också fixat. Det känns skönt när man vet vad man har gjort och att man faktiskt har gjort något :)
 
Till lunch ska jag & Sara göra sallad, jag ska försöka att göra lagom mycket till mig denna gången! Det kanske slinker ner lite soltorkade tomater idag, jag tror att jag är sugen på det :) Romansallad vore också gott! Vi får se helt enkelt :) Efter lunchen ska vi till gymmet, idag kommer det nog bli ett pass med rygg och biceps. Eller rygg och bullar som Sara säger!

Tisdagslyx

Till middag lagade jag rostade delikatesspotatisar och rödbetor, till det hade jag fläskfilé och en galet god brunsås! Jag åt tillochmed upp allt..

Shopping in Lulea!

Idag var det min och Fannys tur att redovisa del två i designprojektet! Det gick bra för oss tyckte jag, det är lite svårt att veta vad det är han vill ha ibland. Jag är glad att jag gillar att redovisa, jag tror jag kommer ha nytta av det i framtiden!

Dagens redovisnings-outfit!

Efter redovisningen åkte jag in till stan med Sara, vi passade på att äta lunch i stan. Vi testade Café Mat & Prat och tog varsin ceasarsallad. Man fick inte så värst mycket mat men maten man fick var god :)



Jag som inte skulle shoppa förens på shoppingrundan som jag & Sofia har planerat hittade ju massor jag ville ha i stan! Jag höll mig ganska bra ändå tyckte jag, jag utnyttjade bara ett presentkort som jag fått av syster på H&M. Så två blusar fick jag med mig hem! Och några nagellack blev det med, de var ju trots allt anledningen till att jag ville in till stan ;) Att de råkade vara på extrapris passade mig finnemang!

Another day at the gym!

Efter den maffiga lunchen gick jag till gymmet med Sara där vi mötte upp Johanna, David, Alex och Marcus. Vilket gäng vi blev :) Idag tränades det bröst och triceps plus lite mage på slutet där Sara lyckades få en ganska rolig bild på mig!

Man ska ha roligt när man tränar!

Efter träningen dammsög jag hela lägenheten och rensade upp i mitt förråd. Passade på när jag hade gymkläderna på och redan vart varm :) Blir alltid så galen på snabeldraken när den inte åker dit jag vill, så jag blir alltid så varm när jag dammsuger! Någon riktig middag blev det inte, jag åt middag till lunch tänkte jag. Så det blev lite kvällsmål med något som Johanna tipsade om, strövargodis kallade hon det. Till hade jag banan och kiwi! Nu är jag alldeles proppmätt igen :(

Nachotallrik!

Dagens lunch smakade bra kan jag ju säga....

Regnchock!

Jag har vaknat tusen gånger inatt av att grannens schäfer ylat och sprungit rundor. Hur de inte kan vakna eller ens bry sig om att få tyst på hunden. Jag blev heltokig iallafall och tyckte synd om hunden! Så det var ganska segt att stiga upp i morse, jag som brukar skutta ur sängen så lätt. Jag klädde mig somrigt och tänkte att de var samma fina väder idag som det var igår. Skinnjackan och mina skinnconverse åkte på! När jag sedan öppnar dörren möts jag av världens ösregn och blir så chokad att jag snabbt stänger den igen. Jag vart redan på gränsen till sen, så jag hann precis roffa åt mig paraplyet och gick sedan ut i ösregnet. Jag blev ganska snabbt påmind om hålen jag har i skorna och var såklart helt plaskblöt när jag var framme i skolan, jippi! Tur jag har nära hem så jag kan byta skor sen :)

Nu på förmiddagen så sitter vi och räknar på webbuppgifter 3, jag hade räknat större delen av mina innan så jag har just skickat in dem.... och jag blev godkänd :D Så skönt att slippa göra om dem! Nu ska vi bara se till att de andras uppgifter också blir godkända :) Under tiden så håller jag på att förbereda inför morgondagens presentation. Då är det dags för Design Review 2 och jag ska presentera tillsammans med Fanny. Mina talarkort har jag just gjort klart och jag är säker på att det kommer gå jättebra!

Just nu skulle jag helst bara vilja hem & lägga mig i ett varmt bad för nu fryser jag som tusan! Jag får koka mig massa te på lunchen :) Nu skulle jag haft min onepiece här uppe, den hade varit skön att ta på sig. Den gör ingen nytta hemma i Skåne precis ;) Som tur är så har solen börjat titta fram, jag hade ju planerat att plugga ute i solen med Sara idag, det får vi ta senare i veckan för då ska det bli kanonväder verkar det som!
 

Konditionsträning

Jag missade visst att äta lunch idag och när jag kom på det var klockan närmare tre, fyra.. Så jag bestämde mig för att slå ihop lunchen och middagen och äta lite kvällsmat sen istället! Till middag blev det iallafall pasta och köttfärssås, det blev riktigt gott! Jag passade på att lyxa till det lite med parmesanost på, det som är så gott :)

Inte så lite parmesan kanske.. hehe


Oliver ville köra zumba med mig men jag vågar inte riktigt då det varit på måndagarna efter zumban som jag knappt kommit ur sängen på grund av ryggont. Vi hade följe till gymmet iallafall så tränade han sitt och jag mitt. Jag fick sällskap av Sara också! Det blev 35 min på crosstrainern och sen en massa magövningar. Tanken vart först 60 min på crosstrainern, men Sara lyckades förhandla med mig ;)

312 kalorier som försvann. Inte för att jag tror att det stämmer!


Vi skippade våra vanliga tråkiga övningar som vi brukar köra och varierade oss lite!
Jag bjuder på denna extremt charmiga bild!
 
 Nu har jag just skypat med Sofia, jag är så glad att Skype finns :) Det känns som att man är hemma hos varandra då på något sätt. Det är så mysigt med! Jag har så fina vänner :) Ida skickade just ett sms som gjorde hela min dag, jag skrattar fortfarande! Hahahah :)

Vitaminboost

Inte heller idag satte jag någon klocka att gå upp till, det är väldigt underbart faktiskt :) Jag hade för mig att jag hade bokat hela tvättstugan 11-15 så jag vart ju tvungen att gå upp tills dess iallafall. Jag samlade ihop ALL tvätt jag bara kunde hitta, det visade sig att nästan allt redan låg i tvättkorgen. Då blev jag lite stolt över mig själv faktiskt, sånt som aldrig brukar hända! Det var bara att ta all tvätt, extremt mycket sådan och promenera till tvättstugan. Pyttsan heller att jag hade bokat den tiden, det vart ju inte förens 15-19 jag skulle tvätta! På något sätt lyckades jag boka så jag hade tid både 11-15 och mina tider 15-19. Så ja, idag har jag tvättat... hahah

Hade samlat på mig en del tvätt, det är sjukt svårt att få tvättid här så jag har ju inte tvättat på nån vecka. Nu är jag glad att jag har stor garderob med mycket kläder i så jag slipper gå utan ;)

Jag åt inte frukost förens jag startat första maskinen. Idag blev det en rejäl vitaminfrukost kan ni tro, jag gjorde en fruktsallad med banan, äpple, kiwi och hallon. Kan knappast bli nyttigare och godare!
Tallriken blev lite överfull..
 
 

Taco-lördag

Det var så mysigt igår! Jag hade åtta fina vänner över på tacos, jag trivs verkligen med huset fullt av folk :) Maten blev jättegod & det slutade i matkoma för de flesta av oss.. Haha!

Vi fick flytta ut bord och stolar till vardagsrummet för att få plats :)


Så mumsigt!



Vi vart ju tvugna att dela en Cola också ;)


Gissa vems? Kan ju säga att den inte gick att stänga, som vanligt ;)


Kvällen avslutades med tjoo såklart, vi fick köra i två spel då vi vart på tok för många för att alla skulle kunna spela tillsammans. Inte gick det så bra heller :( Skyller på Marcus!

WoodSTUK

Inte tusan hann jag sova något innan jobbet, fast det hade varit ganska skönt att få göra det! Det gick bra att jobba ändå & efter jobbet gick jag hem direkt för att byta kläder och sedan vidare på förfest..

Redo för lite jobb på Ica! :)

Marcus hade följe med mig så vi gick tillsammans till Alex dit vi beställde pizza! Tur det, annars hade jag blivit utan middag. Lite mer folk trillade in innan vi gick vidare till skolans nattklubb STUK där det var Woodstuk. Vilket drag det var alltså, riktigt mycket folk också! Det var längesen det var så roligt där, och så mycket folk. Trubadurlaget gjorde en bra insats & alla var supertaggade. Som tur var så fick jag dansa loss till en Hoffmaestrolåt innan stängning :) Tror aldrig att jag har varit kvar där till stängning någon gång ens!

Work out

Vi fick med oss Marcus på gymmet också, så han fick glatt agera PT som vanligt! Har fått med David att göra det åt mig också, så jag gör rätt istället för att göra fel :) Dagens pass bestod av rygg och bicepsträning samt lite andra häriga övningar. Mage också såklart!



Hittade en bild på Sofias blogg som var ganska klockren!


Dagens lunch bestod av såntdär som jag egentligen inte borde publicera på bloggen, men tillochmed jag äter pasta och bacon ibland. Hör & häpna ;)



Nu har jag just ätit och duschat och är galet stressad. Jag skule vilja gå & lägga mig egentligen men jag hinner inte sova! Jag ska fixa och dona sen springa till jobbet och jobba i tre timmar för att sedan vara redo för party! Puuuuh..

 

Katching!

Gårdagen blev så bra! Efter gymmet skypade jag med Sofia en god stund. Tack och lov att skype finns, det känns näsan som att man är hemma hos varandra ibland när man pratar. Det är alltid så mysigt & roligt att skypa med de där hemma :) Vi har smitt planer till sommaren nu, jag ska bo hos dem i Lund några dagar så ska vi shoppa massor och jag har lovat att göra sås åt hennes Kristoffer. Jag gjorde ju såsen till nyår och det var tydligen den bästa såsen han ätit! Svårt att slå det betyget tror jag ;)
 
Jobbet gick bra, och det var roligt som alltid! Det konstiga är dock att  antingen så är det tomt på kunder i kassan eller så ska alla gå dit samtidigt. Om de hade spritt ut sig lite bättre så hade de ju sluppit kö och jag hade alltid haft kund i kassan, haha :) Tanken på vad jag tjänade igår med 100% OB för att det var röd dag gör mig lycklig! Här ska det sparas pengar till USA kan ni tro ;)

Idag tog jag sovmorgon precis så länge jag ville, jag satte inte ens klockan! DET är en grymt konstig känsla faktiskt, att inte gå & lägga sig och veta att man kommer vakna av ett alarm.. Så det har resulterat i att jag fortfarande ligger kvar i sängen & det är ganska skönt faktiskt ;) Men nu måste jag masa mig upp, David skrev precis att det är gym 11.30 som gäller! Bäst att vara där då ;)

Jobbelijobb, gladglad!

Igårkväll jobbade jag och det verkade som de flesta föreningar på skolan hade evanemang, den ena efter den andra kom utklädd och lagom rund om fötterna. Några hade uppdrag som de skulle göra och så :) Efter jobbet gick jag direkt till Oliver där jag blev bjuden på kycklinglasagne innan vi satte oss och plugga. Jag gjorde klart vår laborationsrapport från labben vi gjorde på förmiddagen. Så skönt att vara klar med den med!

Idag började jag dagen med sovmorgon för att sedan köra ett benpass på gymmet med Sara! Vilka kämpar vi är :)

Sara kämpar på som alltid!

Under tiden på gymmet blev jag tillfrågad om jag kunde jobba ikväll 17-21 då min kollega som skulle ha jobbat hade gjort illa foten. Jag tog gärna passet då jag inte bokat in något annat för ikväll. Sen slog det mig, det är ju röd dag idag och jag kommer få 100 % OB-tillägg! Nu dansar jag runt här som ett lyckligt litet barn :D Underbart bra och roligt! Att längta till att få gå till jobbet gör nog alldeles för få människor, men det gör jag kan ni tro! Då jobbade jag 3h igår, 4h idaag och ska jobba 3h i morgon, jippi :)

Laboration 2 - check!

Idag var vi i skolan tidigt för att påbörja laboration 2 i matstaten! Vi har hållt på med den hela förmiddagen.. På lunchen gick jag förbi hon som hjälper oss med utlandsstudieansökan och allt det där och fann detta på hennes dörr, precis vad jag ville ha :)

Innehåller intyg om att jag ska studera utomlands!

Till lunch åt jag biff-stroganoff-grytan som jag gjorde häromdagen. Så galet god blev den och var det även idag!



Efter lunch så hade vi ett laborationspass schemalagt så där fanns en lärare som hjälpte oss när vi stötte på problem. Jag & Sara jobbade på bra så nu är vår laboration klar! Så skönt :D Jag ska pilla lite med den ikväll bara. Nu sitter vi & njuter i solen, för även till Luleå har våren kommit nu!

När man väl hittat ett läge där det inte blåser så steker det kan ni tro!


:)
 
 

Nu får jag snart promenera hem & byta om till jobbekläder, ska jobba 16-19 idag :)

Sketch

Igår hade jag planerat att bada! Jag skulle egentligen ha tränat men jag har lyckats överanstränga muskelfästena i armarna så det blev vila. Så tänkte jag att ett bad vore bra, om jag bara inte hade fastnat med papper & penna! Så istället för att bada så satt jag & rita.. Funderar på att måla upp den på en canvas, men jg har inte bestämt mig än..

Den är en bra bit ifrån klar dock :)

 

Det börjar närma sig

Nu har jag fått massor med information och blanketter som ska fyllas i inför studierna i USA i höst. Det känns skönt, det känns som att det är lite mer på riktigt då! Jag ska läsa igenom den tjocka bunten med papper som jag just skrivit ut. Det var allt ifrån health forms till boendeansökan :) Det börjar ju närma sig..
 
I morse så regnade det när jag gick till skolan och jag hade just hört på radion att idag skulle bli en av de bästa dagarna hittils i år vädermässigt, det kändes si sådär! På lunchen var inte vädre mycket bättre, och när jag tagit min powernap på nästan en timme så gick jag upp, klädde på mig och gick tillbaka till skolan. Jag var förberedd på att det skulle vara lika kallt som det var när jag kom hem, men vilken skillnad det var! Strålande solsken och varmt :) Så min vinterklädsel vart inte direkt passande! Haha :)
 
Projektet går framåt på riktigt nu, det är så roligt när det känns bra och när det går bra! Det var lång dag i skolan idag också, inte hemma förens efter 18! Jag såg till att äta en rejäl middag idag iallafall..

Fy vad oaptitligt det såg ut, men det var gott - jag lovar! Pommesen var visst slut så rårakor fick också gå bra :)

Söt-Cas

Det blev ett riktigt bra pass på gymmet igår! Jag körde så hårt jag bara orkade och det har resulterat i en extren träningsvärk idag, men det är lite härligt också. Då vet man att man gjort något vettigt iallafall :)

Idag vaknade jag med Mr. Migrän vid min sida, han vart inte så trevlig.. Jag lyckades pallra mig till skolan och förmiddagens projektarbete iallafall. Tur var det för vi fick massa gjort. Jag och Fanny ska presentera nästa gång som är den 14e maj och allt är redan klart inför den presentationen. Så skönt!

Som tur är så får jag lite söta bilder på min prins! Här leker han med lera, nästan så jag blir avundsjuk faktiskt :)



Nu ska jag sova en timme innan det är dags att gå tillbaka till skolan vid 15 :) Då har vi möte med en av lärarna i designkursen och han ska hjälpa oss ta fram en prototyp!

Efterlängtad lunch

Idag har vi haft gruppmöte med designgruppen hela förmiddagen, det går framåt för oss :) Nästa presentation ska jag & Fanny presentera, och vi är nästan klara med materialet till den. Eftersom presentationen är först den 14e maj så ligger vi före schemat, så skönt!


Om man inte kan vara produktiv på datorn så kan man alltid rita ;)

Idag har det äntligen blivit en såndär god salladslunch igen, jag & Sara vi kan vi! Mums :)




På Ica hittade vi massa söta hjärt-potatis! Om jag hade kunnat skulle jag köpt alla till dig hjärt-tokiga Sofia :)
 
 

Nu ska vi övervinna matkoman och ta oss till gymmet!!
 

Mördar-träning och tacomys

Igår hängde jag med Marcus till gymmet, det var trots allt ett tag sen jag tränade nu. Tränade inget när jag var hemmahemma, tog det bara lugnt och njöt av tillvaron :) Jag körde samma pass som Marcus och ja, jag kan ju säga att det känns idag!! Det är så bra att träna med honom för han har full koll på hur man ska göra, jämfört med mig som har nästan noll koll. Det ger mer att träna med honom helt enkelt! Vi tränade rygg, triceps och lite mage. Dagens träningsvärk vittnar om att det var ett bra pass ;)


På kvällen hade jag och grabbarna tacokväll med film hos Alex! Det var aningen trångt att laga mat i hans lilla kök, men det gick bra och det blev mycket gott :)

När inte Sara var med fick vi ingen god guacamole :(


Problem är till för att lösas, när inte tallrickarna räcker till så får man helt enkelt dela :) Och när man glömmer köpa dricka så får man ta det man har? hahhaha



Alex hjärta klappar för tacos!

Friday = work!

I fredags vart det ganska tungt i skolan! Jag jobbade 16-19 på kvällen, och vart helt slut efter det. Det var ett annorlunda jobbpass, min kassa vägrade att samarbeta med mig. Den hängde sig baaaaara tre gånger på en halvtimme! Då fick jag glatt starta om den, en process på ca 5min, 5 evighetslånga minuter när köerna är långa.. Aja, det är väl alltid "roligt" när det händer något utöver det vanliga! På kvällen blev det lättlagat, jag var SUPERhungrig och galet trött. Det blev alltså kebab och min hemmagjorda kebabsås, den blev riktigt mumsigt god denna gången :) Förra gången smakade den lingonsylt?!

 

Uppe i norr igen!

Mamma fråga jämt vad jag är sugen på att äta, jag som är sämst på det kommer aldrig med ett bra svar. Helst skulle hon ju vilja laga något som jag inte kan laga själv, eller som jag lagar själv fast det finns ju inte så många såna rätter.. Men jag kom på att en kantarellmacka vore gott, för några kantareller har inte inte kvar i Luleå. Så i onsdags blev detkantarellmacka till kvällsmat, mumsigt värre :)




 
På torsdagsmorgonen hade jag tid hos optikern, för att få synen tillbaka! Pappa följde med och bjöd på lyx-frukost på fiket, det är inget man kan få i Luleå :) Och synen tillbaka fick jag, det är jag tacksam för! Det är nästan lite läskigt hur bra jag ser nu!



Jag solade så mycket jag kunde resten av dagen och blev lite ledsen i ögat när jag fick sms från Luleå att det snöade MASSOR där. Jag var inte supersugen på att ta flyget upp senare då kan jag ju säga.. Fast det gjorde jag ju såklart ändå, med en flygtid på bara tre timmar. Jag gick av det ena flyget på Arlanda och på nästa, så galet smidigt och skönt :) När jag kom hem fick jag sällskap så kvällen sprang iväg fort men det var bara trevligt!

Den 1:a maj



Den första maj! Jag tog tåget tillsammans med Sofia hem till Osby igen där min fina morfar väntade på att få köra mig hem. Jag har det bra jag :) När vi kom hem hade mamma lagat supergod middag! Helstekt kyckling med vildris och sås, MUMS :)



Eftermiddagen tillbringade jag i solstolen i strålande solsken, helt underbart!

Valborg i Lund

Dagen började med sillfrukost för vissa och champagnefrukost för vissa (läs mig!). Jag vart ju tvungen att visa lundastudenterna hur vi gör i Luleå ;)

PANG sa det! Jag börjar bli riktigt hajj på det där med att öppna bubbel ;)


För mig som inte äter sill så blev det tillbehören med potatis, gräddfil och gräslök till frukost!
 


Finaste flickorna säger SKÅL!



Vi gick sedan mot parken där 27 000 andra studenter också höll hus!


Sofia tog en härlig bild på oss i parken!


Dippen blev mäkta populär! Sofia var det bästa bordet någonsin :)


Fina röda tungor fick man med av det smaskiga smultronvinet!



Efter ett antal timmar i parken gick vi hem till Ida allihopa där vi grillade! Det blev en himla massa engelskaprat då det följde med en hel del utbytesstudenter.



Daniel grillade utsökt bra och Sofia & Ida gjorde en jättegod pastasallad :)


Kvällen slutade inte riktigt där, men tusan vad bra jag hade det!

Framme hos Ida

När jag & Sofia kom fram till Ida hämtade vi upp henne & gick för att handla. Vi fixade grönsaker & dipp att ha med oss till parken på valborg. Kokade en himla massa ägg till sillfrukosten och gjorde varma mackor att äta på kvällen. mat mat mat!


Jag har lärt mig att man kan dippa selleri, men vet i tusan om det var så gott!


Äggande värre..


Varma mackor och ett glas vin, eller två gorde gott!

Benknäckargänget

Måndagsförmiddagen spenderade jag med mamma i Sölvesborg, jag var där för att få behandling för min rygg som jag har haft ont i ett alldeles för bra tag. Det visade sig att det var den fjärde kotan som krångla och gärna låste sig, vilket såklart ger upphov till aningen obehagliga smärtor! Efter x antal knak och brak i ryggen så rättade det till sig :)
 
Vi tittade lite i affärer och jag gjorde alldeles för många fynd, men bra och snygga fynd. Några nya klädesplagg fick följa med mig hem :) Vi avslutade med att gå ut & äta pizza!



På kvällen tog jag tåget tillsammans med Sofia till Lund och Ida. Valborg på G vettni ;)

Söndag

I söndags åkte jag och Sofia till Bälla för att bara mysa! Jag och Sofia samåkte & när jag skulle hoppa in i hennes bil vart passagerarsätet upptaget av en enorm paket, den var till mig :) Gissa om jag blev glad! Det var en tidig födelsedagspresent sa hon, innehållet var underbart bra :)




Vi tog en sväng till mataffären med Bälla där vi bestämde menyn utefter vad vi var sugna på! Det blev lövbiffsrullader fyllda med smaksatt färskost. Till dem hade vi rostade sparrispotatis, skysås och favoritsås :) Det blev precis lika gott som det låter!



Vi blev så mätta att vi bestämde oss för en promenad i Älmhult, Henke & Bälla visade oss de senaste tillökningarna i IKEA-byn ;) Kvällen var så mysig och underbar, fylld med många härliga skratt! Vi har massa härliga planer för sommaren nu, så nu längtar jag ännu mera dit. Mina vänner är de bästa!
 
RSS 2.0