Shop til you drop!

Igår åt vi på thairestaurangen med Elise! Efteråt följde jag med till "Haunted House" som en fraternity hade anordnat på campus. Nathalie, Catherine och Denise som jag gick med var livrädda - jag skrattade mest. Jag hade älskat att jobba på ett sånt ställe & skrämma skiten ur folk! De hade gjort ett bra jobb, det är väl bara jag som är konstig och kan skratta åt det antar jag..


Jag & Elise redo för middag!

 
Idag har vi ju som sagt börjat vår roadtrip! Idag var det bara shopping på schemat och shopping blev det. En hel del! Hihi :D

Ett trevåningars Forever 21, som i drömmarnas land! Undras när det kommer till Sverige..

 
Inne på Abercrombie & Fitch kommer en tjej fram til mig och presenterar sig som managern för butiken. Hon undrar om jag inte skulle vara intresserad av att jobba i butiken då hon tyckte att jag skulle passa där. SÅ VARFÖR HAR JAG INTE ETT GREEN CARD & BOR I SYRACUSE?! Alltså detta är ju bättre än en dröm! Jag fick ju förklara för henne att jag bara var en utbytesstudent och att jag inte bodde i Syracuse.. TUSAN också! Meeeeeen vad det gjorde min dag, ja det gjorde nog hela mitt år! Tänka sig att få ett jobberbjudande i en av sina favoritbutiker utan att ens göra något? :D

Såååååå glad Moa!


Jag och mamma utanför ett riktigt mysigt & härligt hotell! Här spenderas natten :)

Det blev lite mer shopping om man säger så...

Shop until you drop - oh yes!


Det firar vi med lite skumpa ;)


När man shoppar som jag så har man då inte tid att äta, då får det bli nödlösning!



Borde jag säga att detta inte ens är allt..? Och att vi ska på det igen imorgon? hihi
 

First stop on the road trip!

Har haft en härlig tur till Syracuse med mina föräldrar! 
Lunch!


Äntligen en riktig ceasarsallad!


Gissa om det blev ledsna miner..


Jag tror jag överlever natten i Waterloo, först ska vi shoppa lite till!


Först en tripp till Waterloo Premium Outlet!  

Snö

Möttes av detta när jag just drog upp rullgardinen!!! Idag börjar resan runt sjön med mom&dad :D


Finbesök

Igår åt vi middag med våra föräldrar och Jonathan på Maxfields! Vi fick sällskap av Vicky lite senare också :) Så mysigt att ha föräldrarna här :)


Sara, Jonathan jag och Vicky
 

Jag med mina föräldrar!

Jag gjorde mitt bästa för att försöka ge mamma & pappa en tur runt på skolan och skolområdet. Att vi kom vilse & sådär, ja det får man allt räkna med när man har med mig att göra. Se det som en bonus, haha ;)

Jag & pappa



Jag och mamma!
 

ÅÅÅÅH JAAAAA :D

Nu, nu bannemej är mina föräldrar äntligen på plats här i lilla Potsdam hos mig! Lyckan är obeskrivlig! Men så konstigt det känns, att de kommer för att hälsa på mig för att jag bor i USA. Ja det är så knastigt att jag inte ens fattar det. Lite för bra för att vara sant om jag ska vara ärlig! De hade med sig lite presenter till mig också om man säger så...

En hel påse med mina favoritgodisar!



Och lite mer.. Över ett kilo choklad - MUMS! Haha ;) Jag rullar hem sen - likt en val ;)
 

Kemitenta nr. 2 - check

Fick tillbaka kemitentan med en glad gubbe :)

Happy face!

Birthday party!

Nu har jag fått tag i lite bilder från födelsedagsfesten i fredags :) Det var verkligen så mycket folk som det bara fick plats i vår lägenhet, men vilket bra kalas! Här är lite bilder från början av kvällen.. Och det var tema hatt-party!


Födelsedagsbarnen Nathalie och Sara



Vi med våra rara roomies!


Det vart inte den lilla tårtan precis..


En seriös och en rolig, det måste man ju ta!

 
 

Birthday party

Redo för bästa födelsedagsfesten någonsin!



Ska det firas är det lika bra att göra det på riktigt!


Sätta tänderna i denna, mumsfilibaba !



JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, så galet BRA!

Igår så anordnade några utbytisar en casinokväll à la Potsdam! Det var en del av ett projekt som de jobbar med i en kurs. Alla vart superuppklädda och jättefina! Jag däremot, jag och min hemska förkylning vi dejtade kudden. Tog den största koppen jag kunde hitta och gjorde mig honungsvatten och lite kapten.


Jag passade på att titta på Ensam Mamma Söker!

Idag trycker jag i mig alla medikament som jag kan få tag på i princip.. Nathalie var här och lämnade vad hon hade! Ikväll kan jag ju inte vara sjuk, det har jag inte tid till :(






OCH VET NI VAAAD? Jo precis såhär glad blir man när man får reda på att man har klarat kvalitétstentan OCH kemitentan! Japp, vi är bäst. Så enkelt är det. OCH JAG ÄR SÅÅÅ GLAD! Alltså det är så underbart att ha klarat alla tentor hittils! Det är obeskrivligt, verkligen!
 Så galet bra!
 
 

Nu donar och fixar vi för fullt! Ikväll är det party som gäller, födelsedagsparty för Sara, Nathalie och Kevin hos oss!

Tårtkalas

Igår åt vi tårta till middag när vi kom tillbaka från kemitentan! Kemitentan kändes riktigt bra och jag var klar redan efter 20 minuter och vi hade över en timme på oss. Jag hann räkna igenom tentan ett par gånger till skillnad från förra tentan då jag knappt hann skriva ner allt.
 
Det är inte varje dag det är födelsedag så man får minsann passa på ;) 24 ljus på tårtan fick hon också. Våra roomies fixar då allt :)

Jag tänder de 24 ljusen på tårtan!


Födelsedagsbarnet!


Och titta, hon ska få gifta sig också :D
 

Surprised Sara

Haha, ni skulle sett Saras oslagbara min när hon kom ut i vardagsrummet i morse! Ballonger, tårta, choklad och kort väntade på henne från våra söta rara amerikanska rumskamrater :) 
Såhär stod hon och bara tittade!

Snäll som hon är så bjuder hon på lite pluggmotivation såhär på tentadagen! 

Favoritsmaken! Så mycket mer saknat än jag anade ;)

Happy Birthday!

Jaaaa må hon leva, Jaaa må hon leva, jaaaa må hon leva uti hundrade åååår! Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Saras födelsedag :D Hipp hipp hurra!
Födelsedagsbarnet Sara med frukost på sängen och keta! 

SAP - Japp

Sara hittade just en trevlig artikel på SVD.se, med en lista över de företag som betalar mest.
 
Lista över ett gäng trevliga företag, haha ;)
 
 
Det intressanta är att på 7e plats hittar man SAP som beskriver sig enligt följande
 
"Som marknadsledande leverantör av affärssystem och företagslösningar hjälper SAP företag i alla storleksklasser och branscher att jobba bättre. Ända sedan starten 1972 har SAP genomgått en kontinuerlig utveckling av innovation och tillväxt och etablerat sig som branschens obestridda ledare."
 
Ja det är väl kul för dom, men ännu bättre är det för oss för vet ni vad? Jo det är just precis det affärssystemet som vi läser i vår kurs Intro to Enterprise Information system just nu! Alltså jobbar jag med SAP redan nu och tycker att det är riktigt intressant! Detta gör att man vill lägga ner lite extra krut och energi på programmet, även om det kan vara en "pain in the ass" ibland ;) Detta höjde min nöjdhetsnivå ytterligare ett snäpp, hihi!
 
 

FAN VAD BRA

Åhååå åhååååå, jag berättade ju innan om att jag skulle få tillbaka tentan som vi skrev i marknadsföring förra veckan. Alla utbytisar tyckte som sagt att tentan var riktigt svår. Dels var den svår för att språket var onödigt invecklat. Vi fick ha hjälp av google translate men det hjälpte inte speciellt mycket när samma ord kom upp på svenska.. Jag tyckte att jag kunde i princip allt i min sammanfattning men hon ställde många frågor som handlade om amerikanskt sunt förnuft - alltså inget vi har någon aning om. Trots detta klarade jag tentan, jaadu jag fick tillochmed högsta betyg! Det var dock med 5 bonuspoäng, men ändå :) När jag först fick tillbaka tentan tolkade jag det som att jag inte hade klarat tentan och världen rasade samman lite men när hon väl fick tummen ur och berättade hur vi skulle tolka resultatet så blev jag aningen gladare :) Ännu gladare är jag över att de flesta av oss fick bra betyg, och vi som trodde det gick dåligt. Jag fick 43/52 vilket är 82% och ett B men med fem bonuspoäng blev det istället 92% och ett A. Helt okej! Att betygen sen inte överförs till Sverige är väl en annan femma ;) Haha!
Inte vet väl jag vad en mormon är?! Jag har lärt mig viktigare saker än det...
 

Ikväll ska vi sitta i biblioteket och plugga kemi. Vi började redan innan idag och det gick nästan för bra! Vi fick rätt på alla frågorna vi gjorde utan allt för mycket hjälp. Att man ens får rätt är galet bra, att vi sen inte behövde tjuvtjika i boken massor är ju bara ett plus. Vi har hunnit med 7 av elva övningsuppgifter inför tentan. Det känns bra än så länge. Nu är jag mest bara glad och kan inte sluta le! Tentan jag fasade så galet för som vi hade igår gick bättre än förväntat, dagens tentaresultat och att kemin går vägen än så länge. Mitt liv är bäst! Lite bättre hade det blivit med lite träning dock, äh jag äter istället! OCH SNART FÅR JAG BESÖK! Tänka sig att om en vecka så har jag mina underbara föräldrar här hos mig, det är för bra för att vara sant så jag tror inte riktigt på det ännu ;)

NRJ

När ena tentan är över är det lika bra att dyka ner i nästa pluggträsk! Nu är det dags för kemi. Nästan så jag ser fram emot den lite :) Först lite energi!
Jordgubb, blåbär, hallon och apelsinsmoothie!

Fast bästa energin får jag nog av en av mina favoriter där hemma :)

Tänk om det vore så va! Visstja, det är ju så det ska bli ;)

Vår supersöta indiska roomie sa att hennes mamma hade lagat massa kyckling och att hon hade lagat till oss också. Så hon bjöd på lunch idag! Det var helt utsökt, riktigt starkt och galet gott :) 
Indisk lunch idag :)

 

Lättad

Nu är tentan i marketing skriven! Den var såååå mycket lättare än vad jag hade förväntat mig, eller så kunde jag sakerna bättre än vad jag trodde. Jag är dock rädd att jag har gjort en massa slarvfel bara för det.. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att jag klarade den här tentan! Kvalitét är faktiskt riktigt intressant ändå, tro det eller ej :) i morgon ska vi få tillbaka tentan i marknadsföring som vi skrev förra onsdagen. Den är det värre med, mycket värre! Vi får se helt enkelt! 

I morgon får vi börja nöta kemi inför torsdagens tenta, hoppas jag hinner trycka in all viktig info i skallen på en dag! 

Jag fick lite fler bilder som togs för ett par helger sen när Team Awesome var ute på team building! Här är en av dem
:) 


Pluggstuga

Det blev värsta pluggstugan här ikväll! Alla behövde hjälp med olika problem så det slutade med att vi satt fyra från kvalitetsklassen och bara nötade räkneproblemen! Det känns aningen bättre nu, ska bara lära mig all teori på 20 sidor med ;)
Kaos på det på tok för lilla bordet!

Sen att ens rumskompis får för sig att göra chokladfondue och bjuda på det är också helt okej!

Jordgubbar och bananer var tråkigt, kör på Oreos istället!


Sara tog det till en annan nivå.. 

Nehedu

Jag tog mig i kragen och gjorde mig en egen sallad istället för att köpa en i skolan. Så mycket godare :) plus att här hemma har jag ju vegemite också ;) Undra vart jag ska ta vägen när den burken är slut alltså...
Dagens middag!

Nu är jag tydligen lat också..

Fick just tillbaka läxan i Operations and Supply Chain Management som vi lämnade in förra veckan. Högsta betyg - men med en aningen udda kommentar, haha! Vet i tusan vad han menar med att vi inte ska vara så lata dock. Läxan är ju gjord och tydligen var den bra med.
Ja, inte kan jag göra annat än skratta, haha ;)

Nina

Har just pratat med lärarinnan vi har i kvalitet angående räkneproblemen hon gett oss, och det visade sig vara facit som var fel och inte vi! Hon var övertygad om att vi skulle göra bra ifrån oss på tentan i morgon, hon lyckades dock inte övertyga oss om det riktigt - haha! Nu sitter vi och läser våra sammanfattningar i biblioteket, stryker under och lyckas förhoppningsvis spara något i minnet. 
Finaste framsidan på min sammanfattning, lätt!

Vi lär även denna dagen äta i skolan, tidseffektivt och billigt! 35kr fick jag betala för min lunch..

Stir-fry

Födelsedagsmiddag

Idag har vi varit ute & ätit, Hanna fyller år idag så det skulle ju firas :)

 

Ändrade planer!

Igår pluggade jag till 21.30, då hade Sara gett upp för ett tag sen och jag vart själv kvar i lägenheten. Då hör jag de franska tjejerna på nedanvåningen spela en av mina gamla favoritlåtar på högsta volym samtidigt som de sjunger med! Jag skriver en bit ur texten till en av tjejerna samtidigt som jag sitter & sjunger med, då hör jag ett asgarv och Rebeckah som skriker Mooooa, kom ner! Så ja, valet var inte så svårt ;) 
Frankrike, Österrike, USA och jag!



Family Weekend

Igår tog vi en pluggpaus och gick till skolan för att se några uppträdanden. Först gick vi en promenad i skogen, bland alla härliga färger!
Ett äpple om dagen är bra för magen ;) 

Sara kunde inte låta bli!

 Det har varit family weekend denna helgen så flera av studenterna har haft sina föräldrar på besök. Dansgruppen jag var med i uppträdde och det kändes himla konstigt att inte dansa när jag kunde hela dansen :) Men det tog på tok för mycket av min tid så det var bra att jag hoppade av den! 
Här spelar skolans orkester


En av alla uppträdande grupper!

Vi vart på tok för lata för att laga mat, och 30kr för hamburgare & pommes är svårt att motstå...
Gott är det ju också...



Ännu en bra kväll!

Kvällen igår var toppen-kanon-kalas-bra! Jag är så lycklig att jag ständigt är omringad av alla dessa underbara människor :) Tänk att alla är på ett och samma ställe också! Den australienska maten tog slut på två sekunder, Elise hade gjort ett fantastiskt jobb med all plockmat. Ja den tog faktiskt slut så snabbt att jag inte ens hann ta ett kort!
Det var en gång fullt med mat på bordet, det ersattes av tomglas och tomma tallrikar!

Fazyl hade med sin gitarr och spelade för oss, jag har aldrig någonsin sett någon spela gitarr så bra!Självupplärd dessutom. 
Gillar skuggan skarpt!


Vicky gav det också ett försök :)



 


Washington D.C

Såhär glad blir man när man får reda på att man ska till Washington D.C :D JIPPI! 
Glad Moa!


Vårrullar - lyckat!

Jag skippade hockeyn och pluggade som tusan istället, kändes mycket bättre! Med lite pluggmotivation gick det :)

Sorbet gör plugget roligare ;)


 Och japp, maten var gooooood!
Mina egengjorda vårrullar var lyckade!

Nu ska jag snart till australienarna! 

Vårrullar

Idag fick jag gå på kemilektionen själv, Sara mådde inge vidare så hon stannade hemma i sängen. Det gick bra ändå! Tills jag skulle gå hem.. Jag tänkte att jag var jätteduktig som visste vart jag skulle gå för att komma rätt, men så kom jag fel. Tusan tänkte jag, inte ens när jag verkligen försöker kan jag lyckas utan att gå vilse. Jag visste ju vart jag var men det var verkligen inte där jag tänkte att jag skulle vara. Så tokigt! Jag gick för att hämta ut ett paket hemifrån, det var dags att fylla på mitt lakritsförråd och det hjälpte mamma gärna till med! Lite annat smått & gott fanns där med i påsen ;)

Favoriten! Efter lakritsbalkar ;)

Nu har jag gjort klart labben i datorkursen, äntligen är den undanstökad! Det firade jag med att göra vårrullar. Jag har aldrig riktigt gjort det innan så vi får se hur det blir :) Jag har bara gjort dem nu så ska jag tillaga dem ikväll till middag har jag tänkt. Hoppas jag lyckades!
Första gången jag gör vårrullar, ser ju ganska fina ut iallafall..
 

Ikväll ska jag gå på hockey, skolans lag spelar sin första hemmamatch här och det ska tydligen vara ett ganska stort spektakel. Efter det har australienarna bjudit in alla utbytesstudenter och de ska bjuda på mat. Jag kan inte äta något där så därför ska jag äta mina vårrullar har jag tänkt. Vi får se vart kvällen tar oss sen ;)
 
 
 

Upp och ner

Idag var det tänkt att jag skulle gå upp tidigt och plugga hela dagen. HAH - vilket skämt alltså! Jag skypade med några av mina raringar där hemma, fixade tvätten och blev hämtad av Jonathan och Sara. Tanken var att vi skulle handla lite snabbt på Walmart men det blev en lång tur där och en på Price Shopper samt en till ölaffären.. Plötsligt vart det dags att gå på föreläsning. Sara har blivit sjuk så jag gick ensam, till kvalitetsföreläsningen. Tentan börjar närma sig och jag har redan ont i magen. Har nog aldrig fasat så mycket inför en tenta någon gång!

Igår när vi skulle lämna in läxan vi gjort i Operations Management skriker Sara till som tusan mitt i allt. Gissa vad hon har gjort? Jodå, hon häftade sig själv i fingret. Haha, som ett litet barn - inte ens en häftapparat kan hon handskas med ;)
Lika bra att göra det rejält om man ändå ska göra det kan man ju tycka!
 
OCH vet ni vad jag just har fått reda på? Jo att min kusin ska till Lake Placid och spela för tre kronor! Svenska damlandslaget ska dit och spela en turnering mot Kanada, Finland och USA. Gissa vem som kommer vara på plats?! :D

Anna på TV för typ hundra år sen när hon spelade en av sina första matcher för landslaget! Yngst i laget om jag inte minns fel. Hon är bäst!


Jag försökte med en ny rätt idag! Smaken vart kalasgod, men lite krämigare hade inte skadat :) Alternativt klyftpotatis till istället för ris, men jag orkade inte vara så festlig idag :) Jonathan kom över på middag också!
 Kycklingfilé, oliver, bacon, soltorkade tomater och fetaost :)
 

Tröstbakning

Tentan gick väl inte kalasbra..Det var multiple choise frågor och alla utbytesstudenterna hade samma problem - formuleringen på frågorna. Vi får se hur det går helt enkelt :) Bara för att vi kan så har vi just bakat kladdiga kladdkakemuffins! Sara bakade och jag lagade mat ;)

Nybakta cupcakes! 

Perfekt kladdiga!

Men innan man får äta gottis så måste man äta middag, haha! 

Thaichottafräs, men gott var det!

Det närmar sig

En timme kvar till tentan nu.. Sitter i soffan hemma och pluggar in i det sista :) Jag känner att jag kan i princip allt i min sammanfattning nu och det känns bra. Dock har jag ingen aning om ifall min sammanfattning (som är en sammanfattning av fyra personers sammanfattningar + föreläsningsanteckningar) är tillräcklig.. Men jag hoppas! Vi har iallafall fått tillåtelse att använda oss av googletranslate på tentan, vilket känns tryggt!



Hoppas dagens tenta går vägen!



 

Tenta - igen!

Idag är det dags för tenta i marketing! Igår eftermiddag kändes det verkligen helt hopplöst. Men några timmar senare på kvällen hade jag lyckats nöta in det mesta i mitt huvud! Blev riktigt imponerad av både mig och Sara, nu ska vi bara lyckas behålla det i huvudet också :) Vi skrev ner alla rubriker och förhörde varandra på det tills vi kunde det! Såhär såg Saras anteckningar ut när hon förhörde mig första gången.
Det gick himla bra för att vara första gången!

Tentan är inte förens i eftermiddag, ska hinna med att ha en himla massa lektioner först! Och att vi har fem tentor de kommande 12 dagarna är verkligen inte roligt, blöh! 

Tentadags

Sara levererar energi och pluggmotivation såhär på kvällskvisten! Tenta på onsdag i marketing, ser verkligen inte fram emot den alltså.. Har några tuffa hemska veckor framför mig!!!
Redbull & vindruvor!

Lyckliga Moa

Såhär lycklig blir man när ens föräldrar berättar att de har bokat resa och kommer hit för att hälsa på om två veckor! OM TVÅ VECKOR!!! Livet är så underbart, det känns som att jag lever i en dröm. Det ska bli så underbart att få visa dem alla guldklimpar här borta, få dem att förstå hur bra jag har det på riktigt istället för att försöka beskriva det med ord. Men jag tror att den här bilden säger en hel del om hur jag har det...


Photo: Jonathan Fearer
 

Ännu en assignment avklarad!

Kemin gick som en dans i morse, inget pangande idag dock! Nu har vi lunch och jag försöker multitaska - göra klart kemins assignment och äta samtidigt. Jag lyckades banne mej med båda. Alla rätt på kemin och maten är i magen :D

Stir-fry från gårdagens middag :)
 
 
 

Smakprov

Här är ett smakprov från gårdagens plåtning :)

Foto: Jonathan Fearer

En perfekt lördag

Igår tillbringade jag hela eftermiddagen i skogen med dessa pojkarna! Jonathan fotograferade & jag lekte modell! Det blev många glada skratt kan ni tro.

Härlig skog hittade vi att ta kort i!


På kvällen var det tid för teambuilding med Team Awesome! Vilken kanonkväll vi hade alltså :) Först massa mys hos Lauren sen gick vi ut till Maxfields där vi var tills stängning. Ett frat-party hann vi med också innan vi gick tillbaka till matstället som egentligen hade stängt med de kände igen oss och lagade mer än gärna lite mat till oss :)

Uma, jag och Lauren


Lauren fixar drinken!
 
 Ett misslyckat försök till gruppbild!
 

Hos frisören..

Igår var det dags att gå til frissan, jag var aningen skeptisk och nervös innan. Hur töntigt som helst egentligen för om något går fel så växer det ju ut igen. Men när man har sparat sitt hår i vad som känns en evighet så.. Och en klippning behövdes! Jag och Sara bokade tid samtidigt fast hon skulle få sin utväxt färgad också. Så jag passade på att få mitt tvättat och stylat också. Jag blev galet skraj när hon satte saxen i håret. Hon gjorde ingen bena och delade inte upp håret i några sektioner utan bara klippte rakt av när håret låg som ett virrvarr. SEN efteråt gjorde hon bena men inte frågade hon vart jag ville ha den, haha! Det slutade med att hon lockade mitt hår, och jag hade då kunnat göra det såå mkt bättre själv. Jag tänkte fråga om jag inte kunde fått låna plattången när hon tyckte hon var klar. Nä nu låter jag bitter! I själva verket har jag inte ens hunnit se hur håret blev, får se efter dagens dusch!


Före-bild, en lite nervös och sammanbiten Moa!

 
Ja inte var frisörhistorien klar där inte, Sara som skulle färga utväxten fick den färgad, håret tvättat och fönat. När frisören är klar säger hon "Det är lite mörkt i botten, tycker inte du också det?" och det höll Sara med om. Frisören erbjöd sig att göra om det så det gjorde hon. Jag tröttnade lite på att sitta & vänta. (Hade läst igenom sammanfattningen till nästa veckas tenta några gånger och höll nu på att somna). Så jag kollade om någon ville hämta mig och visst lyckades jag med det! Sean hämtade mig & vi körde till alkoholbutiken och mataffären!

Hos frisören!

Orkade verkligen inte laga mat igår alltså, så som tur var fick jag sällskap av Hanna till en restaurang i town. De hade en hamburgare som var som gjord för mig, Peanut butter burger time, och om jag inte hade haft något vett så hade jag nog betällt in den. Men fy tusan vilken hemsk kombination alltså!

Bara burgare på menyn, nästan!

Jag trodde jag beställde in lökringar till förrätt, men detta gick också!

Friterade lökchottafräser!

En gigantisk burgare!

Mumsfilibaba!

 
Med den rätta drickan till också, eller? ;)

Riktigt amerikanskt!

Hanna säger skål!
 

Nu ska jag ta mig an kemin efter en morgon full av härliga skypedates :) Blev bland annat grötad med det här..
LÖSGODIS! Så om någon av någon anledning skulle få för sig att skicka hit lite lösgodis så skulle det inte skada...
 

Sen blir det duchen, i eftermiddag väntar äventyr och jag är så taggad så det spritter i hela kroppen :D

Despicable me

Ikväll har vi haft filmkväll här hos mig :) Jag har äntligen fått se Dumma Mig! Jag tror nog att jag har sett lite av den innan men jag är ju världssämst på att komma ihåg filmer, och att se film är jag då inte heller bra på.
Happy pic!


Goofy pic!

Ovänner

Jag var djupt inne i kemiska formler när jag kom på att jag kanske behövde något att äta, och eftersom jag är ovän med Mr. Spis så blev det något enkelt!
Omelett mer bacon & spenat till! Ätbart!

Study Abroad Fair

Här kommer lite bilder som togs på oss i måndags när vi svarade på frågor om Luleå Tekniska Universitet under Study Abroad Fair. Vi hade riktigt mycket folk vid vårt bort  nästan hela tiden och flera var intresserade av att studera i Sverige. Jag tackar Jonathan för det, vi var det utstickande bordet med flagga som duk och flera kataloger och böcker att titta i. Vi gjorde vårt bästa för att få folk intresserade av Sverige och LTU, så vi får se om det kommer några amerikanare till Sverige :) Annars brukade de bara vara intresserade av att åka till Australien, och det säger jag ju nte om!







 

Schnitzel, riktig schnitzel!

 På lunchen var vi bjudna till Vicky och Denise, två helt underbara österrikiska tjejer! De hade lagat schnitzel, riktig österrikisk utsökt schnitzel med de rätta tillbehören.

Lunch hos österrikarna :)

 
Jag har pluggat ända sen jag kom hem från skolan idag, har börjat sammanfatta marknadsföringskursen som vi har tenta i nästa vecka. Det går minsannoda riktigt bra! Det kändes som att vi skulle kunna huuuuur mycket som helst när hon skrev upp allt på tavlan, men det verkar ganska lugnt ändå. Som tur är så är det intressant - än så länge iallafall! Vår söta rumskompis som är från Indien gör alltid lite extra så att jag också ska få smaka, idag fick jag smaka något som innehöll ost och jalapeno.

Pluggmotivation!
 

Hade ingen som helst varken tid ork eller lust till att ställa mig vid spisen ikväll, och jag har ett extremt sug efter att försöka vara nyttig! Så idag blev det inget mindre än sallad till middag :) Och givetvis ett par - eller fyra toasts med vegemite. Och jag har redan insett att man ska ta det försiktigt med det goda, salthalten i vegemite är inte att leka med. Nu dricker jag som en utmattad hund!
 Dagens middag!
 

Lasershow

Alltid ska det hända något spännande på kemin, lite tråkigt vore det ju annars! Idag bjöds det på lasershow :) 
Lasershow till The Eagles!




Shitballs & vegemite

Jag hann då med att göra köttbullar igår också, när jag ändå var i farten med allt annat! Bra betyg fick de an provsmakarn med - delicious.
Lyckade shitballs!

Men gissa vad jag åt till förrätt? ;)

Toast med vegemite! 

Sedan promenerade vi över till Elise så Sara också fick träffa hennes föräldrar! Där möttes vi av ingen mindre än.,

Pikachu!

Idag är det onsdag = tung dag i skolan! Böööööh

Lyckligast på jorden!

Det skulle kunna vara så att jag är en av de lyckligaste flickorna i världen just nu! Jag fick ett sms av Elise att hon och hennes föräldrar som är här & hälsar på skulle komma över hit. Jag fick lite smått panik och undade om hon menade typ, NU. Och japp, det var det de tänkte. Tusikans ättiksbullar, här ser ju ut som ett bombnedslag med alla pluggböcker överallt.. Så jag satte på mig rajserskorna och städade undan fort som bara den! På ca 1 minut (så lång tid som det tar att gå från hennes till vårt) så hade jag minsann städat undan allt bröte. Jag är imponerad över mig själv faktiskt. Nöjd är jag också! Så om någon inte hittar någon av sina saker nu så är det då ingen risk att jag vet var de finns heller, haha :D
 
Resultatet efter en ultrasnabb städning!
 
 

När de kom innanför dörren var det första de sa, Oj vad många skor! Fast på engelska då förståss då de är från Australien... Haha, det är en ganska vanlig fras för folk som kommer hit för första gången. Hur rara som helst OCH de hade med sig den här underbara utsökta delikata burken till mig, TILL MIG! Jag är SÅHÄÄÄÄÄÄR GLAD! :D
 

Me and my love!
 

Höjden av lyx!

 Får det handlat, hemkört och på plats i kylen medans jag är på föreläsning! Kan inte vara bättre alltså ;) 
Elise är en stjärna!

Mellanmål

Dags för lite mellanmål innan dagens föreläsning! Äpple med kanel, så mumsigt! 
Mellanmål!

Nu ska jag fortsätta på kemin innan vi ska på föreläsning! :)

Morgonträning

Uppe med tuppen 06.30 i morse för ett armpass på gymmet! Ingen vila här inte, inte nu iallafall ;) Vädret var inge vidare när vi gick till gymmet men det var underbart på vägen hem!
Precis mellan skolan och vår lägenhet!

Nu har vi hunnit med en läxa med Vicky och ett grupparbete med Sean! Jag har just gjort klart min inlämningsuppgift i enterprise också, men hjälp av Jonathan. 

Och Sara har just fixat lunch!

En bild säger mer än tusen ord..


Foto: Jonathan Fearer

Första presentationen check!

Nu har jag gjort min första presentation! Jag gjorde mitt bästa men det var då verkligen inte det enklaste.. Inte en enda fråga fick vi efter presentationen heller. Professorn sa lite skämtsamt att det var så bra att man inte behövde fråga något.

Snart ska vi representera LTU på Study Abroad Fair här på skolan. Vi ska svara på frågor om folk har några om jag har förstått det rätt :) Har gjort en spelningslista med svenska artister nu, jag skippade dock Markoolio! Haha..

Jag fick lite bilder av Jonathan också, som han tog i lördags!
Inte det lilla glaset precis...

Jag i den underbara naturen!



Regn är ju så trevligt, NEE!

Vi har nu fått tillbaka alla våra tentor och gissa vem som klarade allihop? :) A på en och C på de två andra. Nöjd Moa! 
Kemitentan

Och det är ju så härligt när det är 20°C på morgonen när man går till skolan, man lägger ur paraplyt för att det absolut inte ska regna - men så gör det det!!!

Blöt missnöjd och kall!

Måndag morgon

Det blev sent igår.. Vi satt & jobbade med vår presentation till tolv på kvällen (natten för mig..) så idag är det segt! Har en dag full med föreläsningar framför mig, hoppas att jag hinner med en tupplur på lunchen! Nu har vi kemi och efter den har vi enterprise systems, jag hade hoppats att jag skulle klara av assignmenten i den kursen hemma så jag skulle slippa gå på lektionen. Men såklart så strulade allt! Jag hoppas presentationen i marknadsföringen ska gå bra, lite nervös är jag allt! På onsdag är vi bortbjudna på lunch och på lördag är vi bortbjudna på middag, det blir en bra vecka :) 

Pluggsöndag

Idag har vi pluggat verkligen hela dagen! Har gjort en del kemi men mest har vi jobbat med vår grupp och ett stort case i marknadsföring. Det ska vara inne på onsdag och vi har kommit en bra bit på vägen redan :) Nu sitter vi och förbereder inför en presentation som vi ska ha i samma kurs i morgon. Vi ska prata om marknadsundersökning och jämföra online och traditionell undersökning. Har bästa gruppen, såååå bra! Har bjudit dem på mat ikväll med, jättepastasnäckor och köttfärssås blev det till Sean & Sara :) Och vad gör man inte för att hålla energin uppe?!

Bra vänner i pluggtider..
 

A second breakfast, yes pelare!

När det bjuds på en andra frukost tackar man ju inte nej!
Pannkakor med blåbär, banan och kokos!

En snabbskype med Sofia och K har jag hunnit med också, vi hann komma fram till att vi måste skypa snart igen så jag kan berätta om alla tokigheter! :) Nu är jag snart klar med en läxa!

Jobbig dag framför mig!

Dags att ladda upp med energi så jag kan ta tag i allt skolarbete som måste göras idag!
Tropicana, English muffins och blåbär!

Lake Placid trip

Idag åkte vi på en bussresa med flera av utbytesstudenterna och några amerikanare till Lake Placid! Vädret var lite si sådär men det var en riktigt trevlig resa med underbara människor :) Här är alla mina bilder från resan, det kommer fler och bättre bilder när jag har fått tag i alla :D

Vi började med att besöka bobsled banan där vi precis hann se en åka och tusan vad snabbt det gick! Så snabbt att jag knappt hann reagera, ta kort var bara inte att tänka på!

Bobsledbanan i Lake Placid!

Nästa stopp var här!
Olympic Jumping Complex
 
 
De hoppade med skidor, gjorde trix och landade i en stor pool. Simma med skidor kan då inte vara det enklaste..

Störtdyk ner i poolen!



Elise och jag!


Orättvis placering..


Fartdåren Sara!

Vi tog sittliften upp till högsta punkten där de åker skidhopp ifrån, utsikten var mäktig!

Utsikt över Lake Placid


Underbara färger nu när hösten är här!



Så himla bra!



Jag bland alla underbara höstlöv!



Så vackert!

Sedan bar det av till Oktoberfest!

Naturen är härlig!


Band för de som är 21+!

De gjorde allt de kunde för att lära amerikanarna lite tyska, men inte tusan stämde det :)

Sjunger på tyska..


Tillochmed Moa måste ta öl när man är på Oktoberfest!


Såhär lycklig blir man när man inser att man har 62 000:- orörda kronor från CSN på sitt konto!


De dansade för oss också!


Och sjöng


De sjöng med oss!


Uma, jag och Jonathan!


Adam, Uma, jag och Jonathan!


Vart tvungen att ta en glass på Ben & Jerry's..

Nu har jag just kommit hem från födelsedagspartyt för Julie, en fransk tjej som bor under oss :) Jag lärde dem hur man håller shotglaset när man dricker där hemma!

Rebeckah, Lindsey och Julie!
 

Nu ska jag sova så jag kan gå upp tidigt i morgon och ta tag i allt skolarbete, har så galet mycket nu. Inte okej!
 

Yesterday

Igår lyckades jag släpa med mig Sara till gymmet, tillochmed vår rumskompis följde med :)

Riktigt såhär pimpade maskiner har vi inte på Stil!


Taggad Moa!

 
Det blev en lugn film/pluggkväll för mig och Sara, men partypinglan Elise skulle ut! Hon sydde sin egen klänning till indians/cowboys partyt och jag sminkade & fixade hennes hår! :D
 Pocahontas!

NeXT: Lake Placid

Nu ska vi snart hoppa på bussen till Lake Placid, White Face och Oktoberfest :D 

Six Flags, New England

Hoppas ni är beredda på ett bildregn från Six Flags som vi var på i Lördags! För här kommer det :D


Bergochdalbana!


Såhär glad är man när det inte är någon kö till favoriten!


Vår nya vän, Banana Bob!


Han är nu en del av familjen!


Vi dog lite också.


Jonathan, Stine och jag vid ingågnen till Six Flags, New England.


Hann inte ens åka denna :(


Ny vän!


Gruppbild med alla som var med i Boston!


Looney toons och vi!


Fright Fest @ Six Flags!


Såg några zombies också..


De hade gjort ett riktigt bra jobb med att dekorera hela parken!


I'm half the women I used to be..
 

Läderhausen

Efter gymmet blev det energipåfyllning i form av hallon&bananpannkaka! 
Sara fixade till mig & Elise!


Med färska hallon till!

Vicky kom hit på lunchen och vi hjälptes åt med läxan i kvalité. Jag undrar då hur den kursen ska gå, sinnessjukt svår är den då iallafall! 

När lägenheten var tom på folk fick jag mig ett städryck! Jag kan inte koncentrera mig om det är mög överallt runtomkring, och en städning behövdes!


Äntligen kan man gå barfota igen!

Saras tur att laga middag idag, thaigryta!

Riktigt mumsigt :)

Vi gjorde ytterligare en läxa i kvalitet ihop med Vicky ikväll, denna gången var den på tid. Får se vad det blir för resultat på den! På lördag ska vi till Lake Placid och White Face på Oktoberfest. Vicky är från Österrike och frågade om jag inte ville låna hennes läderhausen, 

Självklart ville jag det! Läckert va? ;)

Hösten är här

På väg hem från gymmet..
Kan ju inte klaga på vädret iallafall :) 


Underbar promenad fram & tillbaka! 

Off to the gym!

Nu är det gymmet som gäller! Snabbmaten byts ut mot träning (Y) 
7.30 time to hit the gym! Avicii i lurarna håller pulsen uppe.


Som vanligt är campus som ett zoo, idag fick herr tallefjant göra oss sällskap!

 

Back to school

Skola hela dagen vart ganska utmattande! Jon var snäll och tog oss till Walmart så vi kunde köpa lite mat då allt var tomt här hemma. Det blev inte så lite mat..


Lagom långt kvitto..


Till bara två personer..



Som tack lagade jag hamburgare till honom när Sara packade in alla saker! Kyl & frys är ganska fulla nu...



Nu har jag precis mött upp Elise på gymmet, var tvungen att testa mina nya skönheter!



Och såhär snygg är jag just nu! ;)
 

Last part of Boston

Jag tänkte fortsätta med lite bilder från vår resa till Boston, den galnaste roadtrippen ever! Bilderna kommer lite huller om buller, men det spelar väl ingen roll. Jag hade den galnaste resan hittills, och jag är så glad att resan blev av. Även om vi nästan inte kom hem!
 
Ni kan ju gissa vem som sov största delen av bilfärderna..
 
Bästa resesällskapet!



Jag och Sara tittar på Harvard vs. Brown i amerikansk fotboll. Riktigt häftigt att få sitta längst fram!


Jag, Jonathan och Sara på en mysig pub i Boston.


Stine, Sara och jag första kvällen i en mexikansk bar!


I söndags promenerade vi lite på MIT, Massachusetts Institute of Technology!


Fin vy över Boston!

Jag och Sara med Boston som bakgrund. Underbart väder!
 

Vi fick en guidad tur av Saras vän på Harvard. Han var den trettonde svensken som någonsin har kommit in på skolan!


En hel bunt asiater stod och tog kort på denna statyn där man tydligen skulle röra foten. Uppgifterna som står på statyn ska tydligen vara felaktiga och som Harvardstudent ska man ha kissat på foten minst en gång för att "få ta examen", som vi skattade när alla asiater skulle posera och ta på foten... Ni ser ju att foten är aningen sliten också! Kiss kiss


Matsalen för freshmens på Harvard, lik den på Hogwarts! Så mäktig!



På campus fanns flera stora byggnader som studenterna bor i, varje byggnad hade en egen matsal. Det här är matsalen som Oliver äter i.



Titta vad vi hitta, och gissa vem som lyckades hålla sig från att köpa? :D


Jag har hittat min favorit! Äppelcider som smakar precis som den godaste äppelmusten man kan tänka sig :)

 

Härliga gänget!



Skyskrapa i storstan!



Samma skyskrapa på kvällen

 

Här är hamburgaren jag väntade på i förra inlägget. Med champinjoner, bacon och ost! Mumsimumsi



Vår kypare fick Stine och Jonathan att ta varsin Fireball shot, kanelkryddad whisky!


Det slutade med att vi följde med kyparen ut!


Och jag visade min finaste sida :)
 
 

På vägen hem stannade vi vid ett outlet, oops! Jag hittade denna på Polo Ralph Lauren, lite skoj!



Jag köpte mig ett halsband och örhängen plus en tröja till Sofia.



Hittade en matchande plånbok till min väska, äntligen en plånbok där dollarn passar!


Efter många om & men fick jag med mig ett par nikeskor hem. Sååå sköna!

 

Hemvägen gick lite si sådär.. Mitt i allt så slutade motorn.. Som tur var så var det bara en liten bit från en bensinmack och det visade sig vara bensinmätaren som lurade oss och att bilen alltså bara var törstig! Inte nog med det, några timmar senare fick vi punka också, hurra!



Har fått se så mycket fin natur!



Underbara färger!


 
Och ja, vad vore en roadtrip om man inte blev stoppad av polisen?! Vi kom hem hela iallafall, det var lite tveksamt där ett tag :)
 

Historien om Six Flags tar jag en annan gång!

 
 
 

Dinner in Boston, last night

Nu sitter vi på en riktigt amerikansk restaurang, vi försöker få så mycket upplevelse av USA som möjligt! Har just beställt in en hamburgare, är sååå hungrig. Under tiden roar jag mig med att...
...leta busemanna ;) 

RSS 2.0