Morfars till salu, intresserad?

Igårkväll vart det tacokväll hos Alex med Sara, Emma och David! Vi såg filmen Filth också, och nej jag skulle för allt i världen inte vilja se den igen. Bläh!
 
Idag har det som sagt varit första dagen i skolan och den har varit fullspäckad! Inte förens nu, kl 22.38 så tar jag det lugnt! Fast då har jag hunnit vara borta på tacokväll hos Victor & Linus (en himla massa tacos nu alltså..) och jag har hunnit med världens benpass på gymmet med Linus & David. 
Tacos på gång! Vi är nog snart experter på det alltså :)
 

Och om någon skulle känna att de saknar en morfar så har Ica morfarsar att sälja. Inte så tokigt kilopris om jag får säga det själv, finns i färgerna svart och röd. En riktig lättviktare dock! Visserligen är han från typ stenåldern. Men vad gör väl det. Jag har redan världens bästa morfar så jag är inte det minsta intresserad, men det är ju snällt att de tänker på de som inte har en lika bra morfar som jag :)
Jag kan inte sluta skratta alltså!

En resa är påbörjad

Idag har den nya läsperioden, den sista för tredje året på min civilingenjörsutbildning, påbörjats! Denna läsperioden läser vi en kurs som heter Integrationsprojekt, företagsekonomi, logistik och kvalitet. Så idag har vi påbörjat en resa, som föreläsaren sa när vi började 8.15 i morse. Kursen består av ett gigantiskt projekt där vi arbetar i grupp om fem personer. Plus att kursen är värd 15hp, alltså dubbelt så stor som alla kurser jag läst tidigare. Jag har valt att arbeta i en grupp med bara nya människor som jag inte har arbetat med förut och jag ser fram emot det! Dels för att utvecklas som person men även för att lära känna nya människor. Så idag har vi haft vårt första gruppmöte och jag kan inte säga annat än att det här kommer bli bra!
Jag berättar mer om vårt uppdrag senare. Dagen är fullspäckad med föreläsningar och företagsmöten!

Inflyttningsfest i Loungen

Igår morse vart det en konstig känsla som infann sig när jag vaknade! Att kunna titta på klockan och bara vända sig om i sängen och somna om utan att känna världens stess och press! Så jag låg kvar i sängen ett bra tag bara för att jag kunde innan jag hade kommit på hur många saker som helst som jag borde göra medans jag hade lite tid över. Jag började med att baka scones :)

Det blev nog de finaste sconesen jag bakat! Jag kan inte riktigt fatta att jag var hemma för bara en vecka sen, jag skulle kunna åka hem igen - på direkten!



Sen passade jag på att göra naglarna festfina!

 

Fortsatte på tavla nummer 2!



Mot kvällen kom Emma och Sara och vi lagade trerätters dagen till ära! Till förrätt åt vi kantarell och halloumibruschetta, varmrätten bestod av hasselbackspotatis och lövbiffsrullader som var fyllda med en kräm gjord på vitlök,creme fraîche, lök, smörstekta champinjoner m.m. och efterrätten var gino! Behöver jag säga hur gott det var? ;)



Sara och jag förberedda inför kvällens inflyttningsfest



Dags att inviga Loungen på riktigt hos Victor och Linus!



Johan, jag och Linus


Alex och jag i vardagsrummet, jag vart ett riktigt ljushuvud!


Sååå härliga och underbara människor! Igår var verkligen en kanonbra kväll :)

Tenta-p is over

Jodåsåatteee jag vaknade minsann, och hade en såndär riktigt härlig och trevlig kväll med massa underbara människor! Tanken var att vi skulle grillat hos mig men det blev grilligrillgille i Loungen hos Victor och Linus istället och det var hur bra som helst! Emma och Sara hade fixat allt med maten medans jag sov så det var bara att njuta och äta en helt utsökt måltid. Grillade kycklingspett med himmelsk sås och potatis! Jag bidrog med franska vitlöksmarinerade haricot verts :) Något nytt jag testade för första gången och det var då inte sista gången jag gjorde dem :)


Sååååå god middag!


Fick denna söta bilden på min favoritkille! Som jag saknar busungen :)
 Mumsigt med klubba vettni!

Vad har jag haft för mig egentligen?

Om ni inte har kunnat lista ut vad jag har haft för mig de senaste dagarna så ska jag berätta...
Jag har pluggat i badkaret...



Jag har pluggat i skolan med Sara och Emma...


Jag har pluggat inskolan med Sara och Tobias...



Jag har pluggat långt ut på nätterna & befunnit mig i skolan minst 12 timmar om dagen...


Och nu har jag just skrivit klart min sista tenta för denna period! Det kan ha gått precis hur som helst ungefär... 

Så nu när jag har pluggat klart så ska jag SOVA! Roligt va? Nej inte min favoritsysselsättning, men de tre timmarna jag sov mellan halv tre och sex var lite lite känner jag. Sen, sen ska vi fira att tentorna är över :) Fast mest i morgon. Om jag vaknar tills dess, godnatt!

Serveras på silverfat - jatack!

Idag vaknade jag lite över sex av att solen sken in genom persiennerna. Ja, visserligen var det på tok för tidigt men vilket härligt sätt att bil väckt på! Jag slapp stressa och hann plugga lite till innan det var dags för tenta.

Min utomordenligt goda frukost serverades på den supersnygga silverbrickan som jag ärvt av farmor & farfar. Och inte skulle jag väl någonsin kunna drömma om att lilla jag skulle få för mig att äta TVÅ mackor till frukost. Måste vara för att man får äta dubbelt så mycket korv då ;)


Tentan gick åt pipsvängen. Men vad gör väl det! Så nu siktar jag in mig på nästa tenta och ska då bannemej se till att den ska gå bra :) Inte för att jag någonsin har tvekat på den, men ändå!
Nu lite fika innan spinningpasset som Sara har lurat med mig på. Hör ni inte mer av mig här så förstår ni nog att jag inte reda av att!

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Visstja, det är ju dags att deklarera! Tusan vad smidigt det är :) Eller ja, än så länge iallafall, haha! Och glad är jag med, för det kommer bli lite klirr i kassan! Jag hade tydligen jobbat en hel del förra året, och det är ju bara bra. Jag saknar mitt extrajobb här på Ica, men jag har ju fått jobba på Ica hem-hemma istället.

 
Lika glad som de fattiga i Robin Hood är jag!

Tennarmband

När jag kom hem igårkväll och skulle gå & lägga mig hittar jag världens finaste armband på nattduksbordet! Emma som är grym på tennarmband hade gjort klart mitt & lämnat det här. Lycklig Moa!
Så nu har jag armbandet Sofia pärlade till mig, det jag fick av familjen Landin och Emmas alldeles egentillverkade tennarmband!



Efter en riktigt bra natt så vaknar jag av solen och möts av denna vackra vy! Får nog försöka hinna med en promenad som pluggpaus idag :)

Mys-katt

Jag promenerade över till våra härliga grannar Ulla & Torbjörn när jag kom hem från Lund. De är nere i sitt sommarhus nu och då vi ses allt för sällan så var det trevligt att få prata lite :) Deras katt Simon var hur mysig och kelen som helst, så jag passade på att få mysa lite!
 
Gosiga Simon!
 
 

På kvällen tyckte jag att jag likagärna kunde göra morfar sällskap istället för att sitta hemma själv och plugga, så det gjorde jag minsann också. Lite kvällsmat gjorde jag också till oss :) 
Finn ett fel ;)

Bättre än hotell!

Igår vaknade jag och det serverades frukost på sängen!
Skämt o sido, men skålen tömde jag i ett naffs!
 
 
 Sofia bakade scones till frukost, ljuvligt gott och lyxigt. Bättre än hotellfrukost!
 
 

Jag fick sällskap av Sofia på tåget hem, hon skulle till Osby och jobba så vi såg till att ta samma tåg. Vi gick inom pressbyrån påväg till stationen och de hade precis vad jag ville ha, nämligen LOKA's nya smaker. Jag läste info om dem på jobbet när jag jobba förra veckan och blev supernyfiken. Ja så nyfiken att jag vart tvungen att köpa allihop!
LOKA Crush är de nya sommarsmakerna, finns i Hallon, Citron och Päron. Som en vanlig fast med fruktjuice i också. De smakade lite som loka blandat med juice, som en vattnigare läsk. Jag tror jag gilla det, men jag är inte helt säker. Tänk er hallonsoda, citronsoda och päronsoda fast "nyttigare".. Jag har smakat alla tre och kan inte ens välja ut en favorit!
 

Nationsfest i Lund

Efter plugget i fredags så gick jag, Sofia och Kristoffer till gymmet som de brukar gå till. Ett helt underbart gym, gigantiskt men det hade ändå en slags "myskänsla" plus att det var superfräscht! Ingen risk att man skulle behöva köa till sakerna trots att där var mycket folk.


Vi körde ett stenhårt benpass! 



Jag visade några av mina övningar, så körde vi några av Sofias!



Ser så busenkelt ut, men detta kan nog vara en av mina värsta hat-kärleks-övningar!

Jag fick dem att köra vad-övningen som jag lärt mig av Emma och Sara. Den kallades snabbt för döds-övningen!

Sen gick vi hem, duscha, fixa till oss, laga mat och skåla med bubbel!



Sofia och jag hemma hos henne i Lund!



Vi kan vara söta...



..vi kan vara 14 bast..



..och vi kan vara rätt lojja.. haha!



Vi lagade pepparbiff med pommes och sås!
 

Sofia hade fixat gästleg till mig så vi gick ut senare på kvällen, vi var i valet & kvalet om vi skulle välja hallands nation eller helsingkronas nation. Det slutade med att vi hade en galet bra, rolig och lyckad kväll på helsingkronas nation! Vi bara dansa och dansa hela natten! Halv fyra kom vi hem... Lagom trötta :) Det var så bra det bara skulle kunna bli!
 

Going south

I torsdags fick jag finbesök, Amanda vågade sig ut i skogen för att hälsa på mig! Då hon fyllde år för ett kort tag sen så passade jag på att fira henne lite nu.

Födelsedagsbarnets paketöppning!

Vi hade det hur mysigt som helst och började prata massa gamla minnen. Ja kära jissenam vilka tokigheter vi har haft för oss. Och fler ska det bli, det är redan bestämt!

När denna bilden togs var vi nog som galnast, men vilken helg det var!
 



Igår hoppade jag på tåget söderut, åt fel håll kan tyckas men jag håller mig i de södra trakterna ett litet tag till :) Nästa anhalt vart Lund!

På stationen i Osby

 
Sofia mötte upp mig på stationen och vi tog bussen till HSC i Lund där hon pluggar, och satte oss i biblioteket för att plugga.
Till lunch åt vi Subway och jag låtsades att jag var tillbaka i USA för en stund.
 
 MUMS
 
 
Omnom
 
 
Innan vi begav oss hemåt handlade vi inför kvällens middag. Då vi hade tusentals saker att fira så passade vi på att lyxa till det en aning!

Mys i Växjö!

I tisdags var jag med mamma på utflykt! Vi körde till Växjö och tog ut världens härligaste dam, nämligen Mekan, på lunch på Grand Samarkand. Mumsigt värre och hur trevligt som helst :)
Jag körde på kinabuffén!



Sedan bjöds det på fika hemma hos Me!



Supermätt bild på mig och Me!




Tystare än tystast

Igår åkte min favoritpojk hem! Men han började dagen med att gosa Moas mage! Går inte att beskriva hur mysig han är :))

Mys på högsta nivå!


Så nu har det varit supertyst i huset och ingen som ropar "Moooaaa". Jag är glad att vi kunde spendera några dagar tillsammans :) Ikväll har jag simmat med pappa, stressade inte som jag gjorde sist och det vart superskönt! I morgon ska jag & mamma på äventyr!

MysCaspian

Blev väckt på det bästa tänkbara sättet, en liten röst som ropar Moa innan han kommer in på rummet och ger mig en blöt puss för att sedan hoppa upp i sängen och gosa&busa!
Bästa pojken!



Bakade maränger med syrran, de hann knappt komma ut ur ugnen innan de försvann! 


Även ikväll har vi myst massa i soffan, kramats och gosat! Så underbart härligt :)

Myspojk

Favoritkillen

Igårkväll hade vi mys framför en film, och det var inte mys med vem som helst!
Det var ju värsta jättejobbigt att moster Moa skulle ta kort när man tittar på film! 

Kvällen var mest massa mys! Och en massa gosande med Moas mage såklart :) Underbara mysiga goa Caspian!

Lyx & nostalgi

Lite extra lyx just denna fredag!
Jag gjorde chokladdoppade jordgubbar och kiwisar, till det lite bubbel!


Jag och syster satt & kollade igenom gamla fotoalbum från farfar, hittade flera underbara bilder från förr!
Liten Moa



Hej hej / Glad liten Moa



Syster & pappa igår - eller nae vänta nu va ;)


Tänk att vi var så söta en gång i tiden







SÅ GALET BRA! Happy Moa :*

Efter en uppochnervändning så är det nu fastställt, att allt hårt plugg och slit på andra sidan Atlanten lönade sig! Med detta vill jag bara berätta att alla kurser jag läste vid Clarkson University, Potsdam USA är TILLGODORÄKNADE!!! Utan minsta komplettering i någon av kurserna :D Alltså det är nog svårt för er att förstå hur UNDERBART det är! Som en stor sten som bara trillade ner från axlarna. Såååå galet bra! Gladast är jag nog över att vi valde att ha en helt kanonbra tid när jag var där & att jag hann med både massa resor, upplevelser, festande och precis allt jag någonsin skulle kunna drömma om. Hade jag haft chansen att göra om det hade jag tagit den ögona böj, utan minsta tvekan! Jag hade verkligen the time of my life och det kunde inte på något sätt varit bättre. 
Jag är så lycklig! Livet dansar :)

Matteböcker, vad är det för nått?

Upp tidigt och gräva ner sig i böckerna! Eller visstja, snillet Moa glömde ju matteböckerna hemma. BRA DÄR! Som tur är så finns der gamla tentor att plugga på så nu ska det nötas! Har just lyckats lösa första talet, det tog sin lilla tid innan jag fattade men nu har jag fattat & kommer förhoppningsvis aldrig att glömma ;) Eller nästan.. Haha! Fick frukosten serverad så bättre kan jag inte ha det :) 
 
En massa korv med lite lite macka, så jag vill ha det!
 
 Snart, snart, snart får jag kramas och gosa och busa med världens bästa kille!

11h jobb, åhja!

Idag är det jobb som gäller, 7-18! Nu har jag en timmes lunch och passar på att steka lite i det uuuuuunderbara vårvädret :D
Bara halva arbetsdagen kvar nu!

Magisk himmel

Helt underbar kväll med en så vacker himmel!


Jag fixade käket idag, med lite hjälp så blev det pulled pork-wrap! Det åts som tusan då de tyckte nog att det var gott ;)

Ceasardressing

Här är receptet på Ceasar-dressingen jag gjorde igår! Ett recept av Leila Lindholm. Hon använde den till sin Ceasarsallad med chiliräkor och krutonger.
 
Ceasardressing
2 st äggulor 
2 msk rödvinsvinäger 
1 klyfta vitlök 
flingsalt 
svartpeppar från kvarn 
1 dl god olivolja 
1 dl solrosolja 
0.5 dl mjölk (3%) 
1 bit färsk parmesanost 
0.5 st citron, saften 
några droppar tabasco
 
 

1. Vispa samman gulor med vinäger, riven vitlök, salt och peppar.

2.  Slå i oljan i en tunn stråle under konstant vispning och tillsätt mjölken i omgångar varefter dressingen tjocknar.

3. Rör i fint riven parmesanost (1 dl), citronsaft och tabasco.

 

Jag följde inte receptet helt, såklart. Tror aldrig jag gjort det sen jag var klar med hemkunskapen i skolan, haha! Om jag ens gjorde det då..

 

Idag har jag jobbat 7-16 på Ica. Riktigt roligt faktiskt! Och mer jobb blir det på onsdag :)

 ICA-Moa
 
Och jag tror vi kan ha världens bästa erbjudande i butiken, men jag vet inte riktigt än. Nämligen mörk choklad för endast 10kr OCH den är mjölkfri... Gissa vem som köpte hem en massa innan hon gick hem. Jag har dock inte smakat den så jag låter det vara osagt om det nu är ett så bra erbjudande som jag hoppas på ;)
 Två av tre smaker kunde endast innehålla spår av mjölk! Tänk om den är god alltså...

 

Äntligen, du&jag Ceasar

Igår åt jag den godaste salladen jag någonsin ätit! Eller ja nästan, salladerna jag åt i Dubai är galet svårslagna! Men det bästa av allt var att jag gjorde salladen och dressingen själv så jag kan äta den precis när jag vill och hur ofta jag vill ;) Jag har länge letat efter ett recept på en ceasardressing men som inte innehåller någon läbbig sardellfisk, så hittade jag ett igår som var hur bra som helst!
Ceasarsallad med avocado!



Och här kommer en bild från förra veckan när jag hade alla underbaringar hemna hos mig på kebab! Mumsigt värre 

Nu ökar vi tempot!

Nu är det verkligen bara bara bara plugg plugg plugg som gäller! Jag har ett par veckor på mig innan det är dags för den första tentan och jag har nog aldrig känt mig så oförberedd. Så nu kan ni tro att jag pluggar järnet för att få in allt i mitt lilla huvud. Som om att det inte var fullt med massa skräp redan ;) Eller så
Är det väl dags att byta ut skräpet mot lite relevant information. Jag fick äntligen tag på boken i Organisationskursen, Integrerad Organisationslära, och ja det är första gången jag har sagt att kurslitteraturen faktiskt är intressant och känns relevant. Så jag har väl hunnit läsa 100 sidor i den nu, och bara 298 kvar då! JIPPI!
Nu ska jag sammanfatta de fyra kapitel jag läst och försöka få ihop det med föreläsnkngsmaterialet samt en sammanfattning som ligger ute på tentaplugg.nu :) Jag ser faktiskt fram emot det! 

Fettisdagen

Dagen till ära så bakade jag och Sara semlor, tusan vad goda de blev!
Med hemmagjord mandelmassa var de dagens bästa semlor enligt vår testpanel! 

Som vanligt men ändå inte!

En annorlunda tacokväll blev det i fredags, nämligen i loungen hos Linus och Victor. Fast Victor befann sig i bättre delen av Sverige! 
Förberedelserna är i full gång!



Och gott blev det minsann också :)




RSS 2.0