Glass i stora lass!

Nu har jag sagt hejdå till Sara, och nu kommer vi inte ses förens i augusti :( det är sorgligt och tråkigt!

Lite plugg på det ute i solen! Och någon skapade det underbara evanemanget "Äta glass!" Vilket innebar att man skulle gå till Ica Porsön (slemmis) och helt enkelt köpa sig en glass. Det vart en hel del som deltog om man säger så ;)
Folk påväg från skolan för att gå in & köpa glass!



Linus käka glass!



Axelina gjorde en bitter Moa glad med Daim-strut! Blev så besviken när jag inte hitta någon, så hitta hon & köpte åt mig!



Lite utomhushäng och musik på det!

Sista kvällen ihop

Igårkväll blev det grillning, klubbspel och mys med härliga gänget! 

När vi skulle fixa förberedelser så vart vissa tröttare än andra! 



Hemmagjord burgare och hemmagjord coleslaw, riktigt mumsigt! Kvällen avslutades med kladdkaka och film hos Victor!






Ett moment mindre

Nu är slutredovisningen klar och vi har presenterat vårt arbete för företaget som vi arbetat med, Vittjärvshus i Boden AB. David filmade när jag och Tobias presenterade, men vet i tusan om jag vågar titta på filmen! Min röst löste vi med mikrofon så jag fick kraxa lite högre!


Nu latar jag mig lite och njuter i solen innan jag ska gå in & sätta mig att plugga. Har en del kvar att skriva på det andra projektet..... Wääääh! Men vädret är underbart, undra vilken röd nyans jag fixat idag under min lunch i solen ;) ikväll är det "på-återseende-kväll" då Saris åker hem i morgon. Absolut ingen "hejdå-kväll" iallafall! Så det ska bli mys med mina favoriter. Kubbspelet som inhandlades igår ska invigas och lite grillning på det!

Såååååå skönt!


Mitt bus jag hitta på igår är inte helt klart än, hantverkarTobias kommer en sväng till! Sen så, då bannemej. Varför leva som en student lixom?

Kraxande krax

Nu sitter jag & Tobias och finslipar på presentationen som vi ska hålla inför företaget vi arbetat mot i ett par månader nu. Vi ska presentera våra rekommendationer för dem och berätta hur vi grundat dessa. Min röst börjar försvinna mer och mer vilket gör mig lite orolig, men det gör ju inget säger Tobias - för jag kan ju ha mikrofon. Jo visst, men det hjälper ju inte när jag ändå låter som en kraxande kyrkoråtta. Haha!
Plugg i soffläge!

Jag har hittat på bus

Titta vilka jag träffade påväg hem! 

Nämligen Lisa, Lean och Simon!


Nu har jag elektriker och rörmokare Tobias här på besök! Ni skulle bara veta vad jag har hittat på! Ja jag är lite tokig ibland ;)

Nu har jag lagat mat till hantverkaren och mig!
Det här...



...blev det här! Och HUR gott som helst :) Vi har just tagit två omgångar var, och har matkoma till tusen!


Bara 14h senare

Igår hade vi lektion i integrationsprojektet där vi skulle sitta i olika grupper och diskutera hur grupparbetet hade gått och vad som kunde göras bättre till nästa gång.
Viktigt var att man inte satt bredvid någon som man arbetat ihop med i projektet 


Innan vi gick ut skulle vi skriva vad som inspirerat oss & sätta en post-it på dörren!

Jag fick sällskap av Tobias hem och vi lyxade till det - på en måndag! Sista måndagen i Luleå... Men sen vare plugg som gällde igen. 14h kom vi upp i igår, inte nådigt! 

Så underbart god middag lagade vi! En sallad på zucchini, aubergine, babyspenat och mozzarella, kycklingfilé fylld med soltorkade tomater och mozzarella, rödlöksröra och sötpotatis plus vanlig potatis i ugn! 

Magisk kväll på båten

Igår hade jag Linus och Anton över på middag! Jag lagade mozzarellaostfylld kycklingfilé med rödlöksröra och rostade potatisar. Riktigt mumsigt blev det så det lär jag laga fler gånger :)
Tråkigaste tallriken på länge, men det smakade bättre än vad ögat säger!
 
 

Sen bar det av till Alex på fördest innan vi drog vidare ut på båten. The place to be! Haha :) Jag lyckades misstajma det nått enormt och fick springa från bussen ut till båten i världens ÖSREGN. Japp, man vart lagom snygg när man kom fram - som en dyngsur blöt hund ungefär. Men det stoppade inte mig från att ha en helt galet bra kväll! Himlen var något av det vackraste jag sett och kvällen kunde inte ha blivit bättre.

Jag & Emma med den härliga himlen!



Allt blev helt orangerödaktigt, så magiskt!


Mitt i natten i Luleå och det är hur ljust som helst!



Vy från båten



Vi som totalägde dansgolvet! Ja tusan vad vi dansade och det var huuuuur bra som helst. Jag har saknat att dansa!


Idag hann jag knappt upp ur sängen innan folket övertalade mig att gå ut & äta pizza! Det var väl värt det (Y)

Luleå Stadsmara

Står just nu vid målgången vid Luleå stadsmara och inväntar några vänner som sprungit! Antingen har vi missat dem eller så kryper de fram i år ;)
Målgången!

Mot sluttampen!

Jag tänker att när inte hälsan är på topp så kan jag väl göra ett försök att kompensera detta med dagens outfit! 
Hoppas på lite sol idag!


Igår satt jag, Anders och Erik i skolan tills 22.30 och fixade med slutrapporten i integrationsprojektet. Nu sitter vi igen och verkligen finslipar och kollar så att alla hänvisningar stämmer, över 80 sidor och 18000 ord är vi uppe i nu! Mindre roligt är det att Word nu har gett upp och att dokumentet börjat bete sig väldigt skumt. Men vi har fram tills 12 på oss att lösa problemet!




Teambuilding med ARB

Igår hade arbetsmarknad teambuilding hemma hos mig. Vi blev tio pers som lagade tacos, åt och hade det trevligt :) Hur sköna människor som helst! Några av oss drog vidare in till stan till båten och fortsatte kvällen där tills de stängde och då gick vi vidare till Clarion Hotels skybar!


Bild på båten!



Panoramavy över hamnen i Luleå! Tagen vid 23 - aningen ljust :)



David, havet och solnedgången!


Clarion Hotels skybar med grabbarna!

Säsongspremiär på BBB

Jag har ju missat att blogga om i fredags då jag först var på förfest hos Sara & Emma och sen åkte in till stan till Bar Bistro Brygga som annars kallas för båten. Det är helt enkelt en nattklubb på en båt som ligger i hamnen! Himla härligt koncept och kvällen var toppenbra :) Det var premiär för årets säsong så där var en hel del folk!

Sara och jag



En aningen mörk bild, men solnedgången i bakgrunden var så fin!




Emma och jag i hamnen



Jag, Tobias och David innan vi gick ombord på båten!

 

Här kan man va!

Igår spenderade jag kvällen med rapportkorrigering hos Tobias! Jag fick en briljant idé om att vi kunde gå ut på taket och plugga, så ja det gjorde vi minsann!
Klockan är 21 och solen lyser än, det är sommar på gång i Luleå!


Så himla bra jobbat!

Alltså jag måste bara få berätta! Ja jag är så stolt och så lycklig, jag skrattar så glad jag är! Vi fick just tillbaka deltentamen som vi skrev, i form av en rapport, i kursen international business environment. Woop woop! Fast ja det var väl inte det som var grejen, men jag tror nästan ni kan gissa er till vart jag vill komma. Nae eller egentligen inte! Uppgiften var och är fortfarande att ta ett brand från ett land till ett annat och vår grupp har valt att ta IMAX från Kanada till Sverige. Och ja till saken då - vår grupp (skönaste gruppen!) fick högsta poängen som läraren någonsin gett på en deltentamen. Alltså det är helt amazing, speciellt när det är en så galet galet noggrann lärare och när både rapporten och kursen är på engelska. SÅ HIMLA BRA!
Här presenterade han vilka värden klassen låg mellan och vad poängen innebar.




47/50 poäng, så stort!

Ingen tenta - HAHAHAHAHAHA. Nej.

Lite ironiskt är det allt, att jag som gått och sagt att jag varit så tokigt glad över att jag inte har några tentor denna perioden. Ja inte tusan hade väl jag tänkt att den "individuella reflektionen" som vi har i integrationsprojektskursen skulle vara som en salstenta. Men men, nu är den skriven och jag hoppas att det gick vägen. Lite annorlunda tycker jag nog att det är att vi testas på vår individuella reflektion över hur jag anser arbetet har varit, vilka metoder som har använts, hur gruppmetodiken har fungerat osv. Wääh Wäääh Wääh! 


Men nu är den skriven och jag får faktiskt anse mig vara nöjd med tentan!




Och titta vad jag hittade när jag letade runder på Instagram idag! Världens bästa Jonathan som nu har tagit examen vid Clarkson University och blivit anställd av sitt drömföretag Boeing. Jag är så stolt över honom. Bra jobbat!
Tänka sig att jag känner en som ska jobba för Boeing, woop woop!

Kritiska glasögonen på - check!

Nu är första utkastet till rapport utskrivet, dags att låtsas att rapporten är någon annans och ta på sig de kritiska glasögonen! 
Fredagssyssla om man frågar mig & Tobias!



Tjockleken på rapporten är inte att leka med! Ändå saknas tre delar. Kommer bli lagom fet! Jag är stolt!

Tjuvkikar lite!

Sitter i konferensrummet och arbetar med integrationsprojektet ihop med Tobias. Spännande googlingar i grupprummet bredvid alltså...
Undra om de fick några sökträffar....

Kanderade nötter

Recept på mina kanderade nötter efterfrågades, och ja det är nästan så lätt att det är pinsamt att dela med sig av. Men såklart ska ni också få njuta av dessa underbart goda godisar! 

Nötter kanderade med sötströ
Valfria naturella nötter, exempelvis valnötter, mandlar, hasselnötter.

ICAs sötströ, gjort på växten stevia

Smält sötströ i en teflonpanna, när det har smält så dra av järnet från plattan och häll i nötterna. Rör runt och se till att nötterna får massa härligt sötströ på sig. Jag smälte sötströt i omgångar för att se till att det blev någorlunda jämt på nötterna :)
Såhär blev mitt resultat! Då sötströ inte blir brunt när det smälter så ser det ju inte riktigt likadant ut som om man skulle göra det med vanligt socker. Dock är ju detta aningen nyttigare så man kan äta med gott samvete. David har redan mumsat i sig massor, så japp - det är gott!




En snabb uppdatering, jag lever!

Det är en hel del att göra när man läser 150%, dubbla projektarbeten och det börjar närma sig slutet på saker & ting plus att man nu är med på nya i-styrelsens aktiviteter! Men jag tycker det är hur roligt som helst och njuter verkligen av att ha mycket att göra. Såhär vill jag ha det.
Har tillbringat stor tid i konferensrum med integrationsprojektet...



...det har även blivit kvällsplugg med Tobias!



Lite god mat har jag på något lustigt vis hunnit med ändå! Igår blev det hemmagjorda hamburgare och ja den blev nästan lika god som amerikanska!



Och idag har jag kanderat nötter med sötströ gjort på växten stevia. Alltså nyttiga godisar! Så ljuvligt goda, bästa på länge. Amanda som kommer med så utmärkta recept! 


Nu har jag just kommit hem från gymmet, var där i nästan två timmar! Bröst, triceps och mage. Skönt att hinna gymma alltså. Idag var ett riktigt brakpass på gymmet, kände mig som Hulken igen! Haha, skämt & sido - grön blev jag aldrig ;) 

Bubbel & middagsbjudning!

Axelina och Tobias lyckades på två sekunder få upp mig ur sängen efter min tre timmars långa power nap när de bjöd in till bubbelfredag! Jag var inte sen på att bege mig till STUK och dricka bubbel!
Bubbel bubbel!



Skål! /Axelina & jag!


Klockan 19 var jag bjuden till Emma & Sara på middag! Världens godaste kycklinghamburgare serverades!

Så underbart utomordentligt ljuvligt gott!

Problemformulering - feedback

Nu har vi fått feedback på vår problemformulering som vi startade med i integrationsprojektet. Förvånansvärt bra kritik från läraren och det enda han påpekade var fotnoter men det ska inte ens användas i den typen av referensmetod som vi använder, som vi även har blivit ombedda att använda. Så det var väl lite dålig koll där bara! För övrigt så är ju läraren ganska rolig, när man öppnar vårt dokument som han har kommenterat i så var där en hel del peppande kommentarer så som "Coolt", "imponerande", "bra jobbat" - ja jag må då säga att jag är nöjd!
En av de härliga kommentarerna vi fick på vår problemformulering!
 

Fika - ja tack!

Till lunch idag fixade jag kyckling, currysås och quinoa! 
Körde på en nyttig variant av currysås, och den blev mumsig!

Efter lunch var det massa mer plugg och arbete med integrationsprojektet. Nu arbetar vi med en opponering på en annan grupps delrapport! Efter plugget bjöd Victor hem oss på go-fika så det tackade vi ju inte nej till :)

Fika, på en torsdag?


Sen bar det av hemåt för att fixa middag vilket resulterade i ett hopkok med kyckling som bas!
Efter middagen blev det gym med Victor där vi mötte upp Linus. 40 min crosstrainer och massa mage på det!


Aktiva Kvällen


Helt okej väder igår alltså!



Delrapporten klar och inlämnad! Ja, jag är ganska nöjd med designen på framsidan faktiskt!
 

På kvällen var det dags för Aktiva Kvällen för alla som är aktiva inom i-sektionen. Ja och nu är ju jag en av dem!

Bubbel är givet när i-sektionen har aktiviteter för sig :) De hade fixat en massa lekar åt alla som var med, det gick mindre bra för styrelsen när det bara var jag och Axelina som drog hem poäng. Eller ja - bara jag som drog hem poäng åt oss ^^



Till middag hade de fixat pastasallad!



Ett av alla gyckel som gjordes under kvällen!



Här är jag och några av de härliga grabbarna från Arbetsmarknadsutskottet! 


Senare på kvällen var det dags för mig att visa mina skills i flip cup som jag övade upp i USA. Och japp, jag och Andreas som båda varit på Clarkson och pluggat lyckades dra hem flera segrar åt vårt lag!
 

Nu somnar jag!

Idag har det hänt massor! Först projektarbete med integrationsprojektet, delrapporten börjar bli klar och tur är väl det för den ska in i morgon! På lunchen hade jag lunchmöte med härliga arbetsmarknadsutskottet, jag ser verkligen fram emot att få arbeta med dem på riktigt i höst! Lite projektarbete till efter det och sen hem och snabbt som attans fixa något att äta (först handla på Ica utan pengar, tur Sara rädda!) för att sedan iväg på kvällsmat med nya och gamla i-styrelsen :) vilken toppendag! Men nu är jag minsann dödstrött och ligger nerbäddad :)

Dagens middag! Ceasarsallad med min egna ceasardressing. Topp notch alltså!

Så kul med nya rätter!

Morotssoppa till lunch...
David trodde inte sina ögon när han såg att jag gjorde soppa!


... Och chipskyckling till middag! 

Det har alltså varit en dag á la Ulla när det gäller maten ;)

Jag och Emma lagade så nu står grabbarna & diskar. Eller ja, de flesta... Chipskycklingen blev en succé :)

Tjejerna vann!

Jag vann bowlingen överlägset igår! Jag borde bowla oftare :)
Sara och Jacob redo! Tjejerna mot killarna och tjejerna vann :)



Sara och jag drömde oss tillbaka till USA!



Team building!


Gissa vem som vinner... Över både pojkar och flickor!

Back to basics

Först tacomys hos Emma...
Tacofredag it is!



Linus fick smaka slabbedask för första gången! Och det gick hem hos allihopa!



Och nu har Emma bakat tårta som vi ska mumsa på innan jag ska promenera vidare!




Valborg i Luleå 2014

Ja trots att det var kallt på Valborg så tittade solen fram lite då & då! Inte var det väl shortsväder här som det var i Lund, och det kan väl hända att det snöade lite.. Men det var bra ändå!

Solsken!



Jag, Tobias och Linus grillade på gården med massa härligt folk!



Tobias hade gjort någon galet god marinad, mums mums!



Lite ont om bord, men det löste vi!



Glada gänget!
 
 
RSS 2.0