Caisa önskar God Jul!


God Jul! Jag har äran att få fira med denna sötnosen 😍

När det är lite orättvist

När deadline för inlämningen av modul 3 blir ändrad till ett tidigare datum får man göra det bästa utav saken. Så här sitter jag, på lillejulafton och dricker chailatte med högsta volym och pluggar! Wiho!

Malmö levererade shopping

Här är ett axplock av vad jag hittade i Malmö i torsdags, det blev en hel del business! Med tanken att "nu ska jag bli business på jobbet" blev det temat på shoppingen ;) Några kostymbyxor och några kavajer rikare blev jag! 


 
 
 

Barndomsvänner

Ikväll hade vi mysmiddag med tjejerna hemifrån! Pratade gamla minnen och alla dumheter man har haft för sig. Så längesen men det känns som igår!

Riktigt god middag med ryggbiff och avocadosås!



Vi körde julklappsspelet & det gick minsann bra för mig!

Åt mumsig efterrätt



Här har vi hela ligan!



:)







Årets sista kräftskiva

 I fredags bastade vi, jag & mammis hade fixat lite smått & gott till! Det blev bland annat tryffelbrie, tryffelsalami och roquefort. Jag är helt klart fast för tryffel! Har köpt tryffelolja som jag ska använda till mina grönkålschips ;) HUR GOTT lixom!
 

Igår överraskades jag med kräftskiva. Antagligen årets senaste, men vad gör man när man bor som man gör! 


Det var ljuvligt gott!
 
 Vi hann med att göra julkorv med igår, har inte hunnit provsmaka än men jag tror den blev hur god som helst! Givetvis enligt mormors recept ;)
 

I morse vart vi ute & hämta julgran!

 
Tar alla chanser att träna som jag får, det blev lite militärpress med granen!
 

Åh, Malmö!


Som alltid när jag kommer hem till Skåne så är ett besök till Malmö ett måste. Likaså att man äter lunch på Mando. i torsdags for jag & mamma ner till storstan och hade en helmysig dag fylld med MASSOR av shopping. Inte trodde ni väl att jag skule shoppa något? ;) Ett måste är ju att börja lunchen med ettt blas champagne!



Sen till förrätt är det sniglar som gäller!


Och som alltid; planka till huvudrätt! Sveriges godaste planka. Har jag möjlighet så kanske ni kan få se lite av vad som shoppades!

Avslutningsceremoni 2015

Nu har jag lyckats få ta i lite bilder från ceremonin som hölls i samband med Av4ningen och avslutningsdagen!


Snapsakademien var på plats och sjöng


Första delen av klassen


Jag får nål och diplom av rektorn


Andra delen av klassen


Jag, Sara & T1 påväg ut


Bästa tjejerna!


Se så snygg bild på mig & T1


En del av klassen!

 
file:///Users/Moa/Pictures/iPhoto-bibliotek.photolibrary/Previews/2015/11/28/20151128-151222/PR9QWt8CRYKvxShzfHqkWw/IMG_9319.jpg
Nästan alla i Enckell's Angels! Frida som saknas. 

Med mamma & pappa också såklart!

Enckell's Angels levererar


Nu är jag äntligen hemhemma! Har inte vart hemma sen innan Rhodos i augusti för tusan. Skönt att få byta arbetsmiljö lite! För jobbas gör det ändå ☺️

Och förresten, vi fick beskedet idag! Om tävlingen med Prime! Om det vi kämpat så brutalt med den senaste tiden! OCH VI VANN. Lyckan går inte ens att beskriva i ord, när man får cred för allt man kämpat för och för all tid vi lagt ner. Vad som händer nu återstår att se, men det är spännande i vilket fall! Enckell's Angels levererade till tusen 👼🏼 Vinsten innebar en oväntad tvist som gör det än mer spännande då vi är två grupper som delar den!



Jag fick beskedet lite senare än alla andra då jag såg det först när vi vad påväg att landa i Ronneby. Sprang emot mamma när jag fick syn på henne vid gaten på flygplatsen och skrek rakt ut "MAMMA VI VANN!!!"



Kom hem och gjorde en härlig kasslersallad till mig och mammis


Och skulle sedan käka middag med pappis, det blev mindre avancerat! 


Sista timmarna i Luleå


Sista dagen i Luleå idag! Seminariet gick tusenbra och jag är riktigt taggad på att arbeta vidare, ser redan ljuset i tunneln. Ska bli kul att se vad jag kommer fram till är framtiden för Servitization ;) 


Och vi skippade ju inte julmaten helt såklart, så vi hade jul-mys ikväll istället. Ett fantastiskt tips är att ha i några jordärtskockor i moset, det är som pricken över i! Kommer alltid ha det i framtiden. Nu är mina väskor packade och klockan är satt på 04.00! Godnatt ;)

Julmys på vårt vis!

Idag var det kvällen som vi planerat för länge, jag & Maddie hade planerat in julmys med hemmagjorda köttbullar, prinskorvar och lite annat smått & gott som tillhör julen. En riktig myskväll helt enkelt! Världens mysigaste kväll blev det, utan tvekan - men det kan hända att julmaten byttes ut mot sushi kanske?! 


Picklade igen rödlök, oemotståndligt till sushi!



Vi fyllde de så mycket det bara gick. Okej, så pass att någon kanske tillochmed sprack? Fyllda med majonnäs, wasabipasta, gurka, avocado, morötter, philadelphiaost och kokospanerade räkor blev det den godaste sushin vi någonsin ätit!


Ett helt berg av läckerheter!



Tror jag ska försöka införskaffa mig fler "löv", de är till för att lägga te-påsen på men passar ju utmärkt till sojan i sushi! Fick lövet i julklappsleken förra julafton :)


Kvällen avslutades med några avsnitt PLL och sötaste Maddie kom med en paket till lilla mig. Gissa vem som blev glad ? :D Doftar just nu gott av kanderat äpple!

Frisk vinterpromenad


Gick upp tidigt i morse för att göra klart två opponeringar, blev klar tidigare än väntat och fick med mig Johanna ut på en frisk promenad! Nu har det blivit flera minusgrader här och snön är så mysig. Så ska jag åka härifrån nu när den väl har kommit, kan jag inte bara ta med mig snön hem? 😏

Hade såklart med oss denna snyggingen 😉🐶

En helt vanlig lördag

Igår var det tjejkväll hos Maddis, vi åt gott, drack gott och skrattade precis som alltid!












Jag och Maddis avslutade kvällen på Allstar!


Maddis försvann så jag hängde lite med Danny istället

Ja Molly fick ju med vara med på ett hörn såklart

Och fick sedan sällskap av dessa! Tog sista bussen hem, bussen havererar halvvägs hem och vi får gå i tusen minusgrader hela vägen hem. Har nog aldrig frusit så mycket! Har idag en fin förkylning och lagom köldskadade läppar...




Kaneltider

Har helt snöat in mig på chiapudding med äpple och kanel nu!

En nyttigare variant av frukost och den går relativt lätt att äta, jag som verkligen inte är någon frukost-person brukar ha problem med att få i mig frukost!

Hann slänga i mig lite innan jag gav mig av mor gymmet för ett kondition & funktionspass med Johanna!


Nytt liv, nya utmaningar, nya kunskaper!

 
Ni som har koll vet att jag snart har gjort klart min sista traditionella termin vid Luleå Tekniska Universitet inom Civilingenjör Industriell Ekonomi. När sista inlämningen är gjord i början av januari är det bara examensarbetet kvar vilket ligger under vårterminen, om man gör som alla andra. Dock är ju jag den som aldrig vill göra som alla andra, man kommer som inte lika långt då. Så jag bestämde mig tidigt i höstast för att ta ett studieuppehåll till våren. Det låter sjukt dåligt, att ta studieuppehåll när man nästan är klar lixom. Men vänta lite, jag ska inte ligga på latsidan! Då vi inte har någon praktik på vår utbildning och jag har saknat chansen att få komma ut i arbetslivet och testa på vad det är man brinner för och vad det är man vill jobba med i framtiden så började jag leta efter internships. Jag lyckades hitta ett som jag kände passade mig perfekt, vilket jag verkligen inte hade väntat mig! Så jag söker ju det givetvis, samtidigt som jag har tusentals andra möjligheter och bollar i luften så hoppas jag verkligen att det är just det internshipet jag ska få. Då skulle jag få arbeta med exakt precis det jag vill utvecklas inom! Jag skapade kontakter i diverse länder och letade internships, viktigt var att de på något sätt ändå skulle gynna min utbildningsbakgrund så att jag skulle kunna använda mig av de kunskaper jag nu har och kunna differentiera mig från alla andra tusentals i:are. Så en dag i höstas ringer min telefon, och en telefonintervju äger rum med just det där företaget som jag har hittat internshipet på. Intervjun var av en annorlunda karaktär jämfört med de jag har haft tidigare, tidigare har det intervjuande företaget haft approachen "varför ska vi vilja ha dig?" men denna gången var det "vi vill ha DIG, vill du ha oss?". Det kunde alltså inte kännas bättre. Detta ledde till att jag från januari-augusti 2016 kommer arbeta med verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling hos ingen mindre än.....
 
Jag ska alltså göra internship hos Bosch Rexroth! Vilket innebär att i januari går flyttlasset till Örnsköldsvik, mycket fix och trix tills dess! Men jag är säker på att det kommer vara en utmanande period och att det kommer vara så sjukt lärorikt. Behöver jag säga att jag är supertaggad eller? Givetvis får ni hänga med dit också, jag kommer fortsätta blogga såklart :)
 

Med ett leende på läpparna


Vaknar upp, tidigt, gick och la mig sent, fått för lite sömn, men hur kan man INTE få en underbar start på dagen när man kommer ut i köket och pepparkakorna som Maddie bakade igår står så inbjudande på köksbordet och doftar ljuvligt! Skrev på min rapport tills sent inatt och gick upp tidigt för att fortsätta. Jag fungerar konstigt på det viset, var dag jag har vaknat den senaste veckan har jag vaknat med en ny idé om mitt arbete. Det indikerar på att hjärnan är i full fart dygnet runt vilket i sin tur är ganska så utmattande, men jag älskar att vakna upp på morgonen med ett leende på läpparna för att man har kommit på något genialiskt för att kunna ta arbetet vidare.


Då jag bara ska sitta hemma och skriva på rapporten precis hela dagen idag, dead-line för delrapporten som jag skriver på nu är kl 17 idag, så blev det goefrukost och jag är nu inne på min fjärde kopp te. Sitter i pyjamas och bara myser, samtidigt som jag dansar i takt med nya favorit-listan på spotify. Jag har världens flow i skrivandet och just nu känns allt så enkelt och jag är lycklig!
 

Gjorde ett försök att få med listan i inlägget, om den inte fungerar så sök på "Vinterkväll" på Spotify!

Johannas dag !

Idag är ingen vanlig dag, det är Johannas födelsedag! Den initiala planen var att det ikväll skulle vara glöggkväll, lite som vilken kväll som helst. Men det går ju inte när det är födelsedag! Fast vi lät Johanna tro att det skulle vara glöggkväll och jag bokade bord på Allstar. Hon blev precis så där överraskad som jag hade tänkt mig och vi var ett härligt gäng på 12 pers som käkade och hade en sjukt trevlig kväll ihop!
 

Jenny testade musslorna, och det gjorde minsann jag med. De smakade fisk och var inte alls goda...


Så jag vart nöjd med att jag tog en hamburgare! 
 
Väl hemma igen så har jag suttit med plugget tills nu. Har inlämning i morgon. Nu blir det dock sängen och så får väckarklockan ringa tidigt i morgon istället :)

Inget skratt i morgon då

Trots att jag har träningsvärk så att jag knappt kommer ur sängen på morgonen så får hon med mig till gymmet! Konstaterade snabbt när vi var där att det fick bli axlar och mage för det var enda kroppsdelarna jag fortfarande kan röra typ... Axlar gick superbra, hade ett himla flow! Sen kom vi till mage, och att jag inte skulle ha någon träningsvärk i magen vart ju bara ett skämt... Tusan vad vi körde på, bästa mag-passet jag kört. Kommer inte kunna skratta i morgon. 
Så till middag kände jag inte för något annat än en fräsch ceasarsallad. Jag & Maddie har blivit värsta kock-teamet i köket nu! 

Jordärtskockor & shitballs


Se, mammas gröna fingrar lyckas få hyacinterna att blomma!


Och det vart så gott med jordärtskockspuré att det blev en omgång köttbullar med ädelostsås häromdagen! Har fått dille på både jordärtskockor och mina köttbullar nu... Fick högsta betyg av Maddie ;) 

LETAR DU BOENDE? Jag fixar!

Jag söker nu en ny inneboende till våren/sommaren 2016 och tänkte att det kanske finns någon här som är sugen på att flytta in i min lägenhet i Luleå :) Bästa av allt är inneboenden Maddie som ingår, någon härligare att bo med går inte att hitta! Jag kommer flytta till Örnsköldsvik och tänkte därför hyra ut mitt rum till någon som är sugen på ett boende i toppklass ett stenkast ifrån slemmis och universitetet!
 
 

Utbytesstudier vid Clarkson University

Nu är artikeln om mina utbytesstudier vid Clarkson University klar och publicerad på LTU's hemsida. Riktigt roligt att de ville ha med mig och jag hoppas att jag får vara en inspirationskälla för de studenter som funderar på att studera utomlands. Man hittar artikeln HÄR, eller klicka på bilden!
 
 
 

Smaksensation deluxe

Okej, jag har hittat något som får smaklökarna att flippa ur totalt. Det spelar antagligen ingen roll vad det är bara det är smaksatt med denna underbara svamp. Fick i måndags smaka smaksatt ost, i fredags smaksatt salami och igår åt vi smaksatta chips. Låt mig presentera tryffel! Jag kan vara sen på det, men tryffel är garanterat något jag kommer vilja ha mer av!
 
 

Utan tvekan de godaste chipsen som finns, ja de konkurrerar ut baconchips. Lite trist att de ska vara fullproppade med mjölklaktos bara. Men det vore ju konstigt om man hittade smaksatta chips som inte vart fulla med laktos.. Kanske är någon överlevnadsmekanism för att jag inte ska äta ihjäl mig på tryffelchips nu ;)
 

Lyckat experiment


Igårkväll lagade jag och T1 godaste middagen! Färskostfylld smördegsinbakad fläskfilé med jordärtskockspuré och favoritsås. Matkoma deluxe! Jordärtskockspuréen vart ett experiment men det var verkligen inte sista gången den lagades. 


Nu ska jag upp & fixa lite frukost, sätta igång med plugget och göra mig redo för gymmet. 

Fredagslyx


Blev bjuden på världens fest av Victor & Markus igår! Först var det ost&charkuteribricka, ljuvligt gott 👌🏼


Sedan hade de ordnat med pulled pork med tillbehör! Mums alltså!



Och någon drink på det!


Så vart vi redo för Allstar!


På obestämd tid


Var över hos Johanna & Simon med David & Alex för att hinna mysa med Alex innan han lämnar Luleå i morgon och sen vet jag inte när jag får träffa honom igen. Det är jobbigt, men det ör tur Skype finns!


Det blev köttbullar (mammas recept), potatismos och brunsås. Förbannat gott om ni frågar mig! 



Kommer hem till goesambon som fixar ljuvligaste latten till en Moa med extrem huvudvärk!

Mysväder


Idag bjöd Luleå på riktigt mys-väder med sol och knarrande snö!


Men har verkligen inte vart på nå humör idag, försökte lösa det med sambomys, PLL och ost&kex


Sedan bar det av mot Tjejkvällen 2015. Förra årets var jag med & arrangera, i år kom Volvo och Permobil och föreläste. 



Perfektion


Avslutade gårdagen med ost-&vinprovning på CGs och trerätters


Min laktosfria förrätt; charkuteribricka. De andra fick hummersoppa. Jag vart aaaaningen nöjd!



Huvudrätt; pepparsteak



Och efterrätt; sorbet med mumsiga tillbehör 



Efter middagen blev det en sväng på Bishops Arms



En riktigt givande och intressant dag kunde inte avslutas bättre än med en promenad hem i snöfall!

RSS 2.0