När man får det bekräftat


Känslan när en förelsäsare från Ericsson tar upp exakt det området jag tänkt sikta in mitt arbete på. Vår modul 2 är ju avslutad nu då vi hade slutpresentationen i onsdags och modul 3 satte igång i samma veva. Vi hade seminarie idag där vi opponerade på varandras research proposals, där jag valt att rikta mig mot servitization (hur man lägger till värde till en produkt genom att integrera service) och vad nästa steg inom området kommer att vara. Hur man kan ta tillvara på digitaliseringen och nyttja denna i processen för att öka värdet. Fick just kvitto på att området är hett och helt rätt i tiden, vilket känns riktigt bra!


Lyckades fånga Melina, som är min blogg-kontakt på LTU och som ordnat intervjuerna som snart kommer publiceras, när hon var i farten att dokumentera eventet! 

Workshop med företag om PSS


Nu har de äntligen börjat tända marschaller och brasa på Regnbågsallén, bara snön som saknas!Idag är jag och Frida hjälpredor åt Vinit, en av våra lärare som idag har anordnat en workshop med fokus på Organizing Product-Service Development for Global Markets. Det område som jag tycker är mest intressant inom det vi studerar, och det jag hoppas kunna skriva exjobb om. Det finns alltså ingen annan plats jag hellre skulle vara på idag än här och få lyssna på hur företag arbetar kring området.

 
 
Vi har deltagare från Chalmers, Boliden, Gestamp Hardtech, IUC Norrbotten, Sandvik Cormant, LKAB, Ericsson, BillerudKorsnäs, Volvo och Fältcom.

Första advent 2015

Har varit en lång dag idag, aningen trött efter gårdagens alla tillställningar. Delar med mig av bilder från dagen och kvällen när jag samlat på mig dem :)

Började dagen med första advents-mys med Maddie!Lagde middag åt oss allihop, svamp-&parmesanrisotto med rostbiff :) Godare än det låter tillochmed!Avslutade kvällen med ost, kex och marmelad! 

Redo för ceremoni


Efter! Redo för ceremoni!

Drick vatten


Försöker få i mig ett par mackor nu, frukost är inte min starka sida. Men jag vet hur väl jag kommer behöva dem! Har en tanke om att blogga om dagen och kvällen allt eftersom, vi får se om det lyckas bli mer än en tanke! Kl 13 har vår klass ceremonin och kl 18 börjar av4ningen med fördrink. Idag är det alltså min tur att ha examensrillställningar! Helt GALET!


Och tjejerna är laddade och taggade ;) Hahaha! Här är läget just nu; före en total makeover. (Hoppas jag ;))

Sova, vad är det?


Fick damp när jag inte lyckades få till min tänkta frisyr inför morgondagen så snälla Maddie fick ställa upp som modell för att jag skulle se om den ens var möjlig att göra. Så är det ju bara den lilla detaljen att jag ska kunna göra den på mig själv sen med... Har nästan gett upp hoppet!


Nu är det tänkt att jag ska sova, men det är nästan omöjligt. Nervös inför den stora morgondagen och så extremt många tankar som snurrar i huvudet.. Kan inte fatta att det faktiskt är JAG och att det är MIN tur nu! 

Stor helg på gång!


Fick oväntat brev igår, av någon som verkligen känner mig! En handbroderad näsduk för alla glädjetårar :)


Och jag har fått besök av bästa mamma & pappa!Vi åt på hemmagastronomi, till förrätt åts det kalixlöjromOch häst till varmrätt, riktigt gott! En helt underbar kväll med andra ord!

Adventsfika


Dagen startades med något som man ser fram emot vart år här i Luleå! Den årliga adventsfikan i Wibergsgården med tjejerna :) 

Tid att laga mat igen


Igår var första dagen man hade tid att laga mat på evigheter, så jag fick hjälp av Maddie att laga helstekt fläskfilé med rotfrukter och sås. Det vart riktigt gott! Idag tänker jag försöka ta en paus från alla måsten, får se hur det går... 

Projekt Comtag avslutat


Redo för slutpresentation för Prime av projekt Comtag!


"Hur många ingenjörer krävs det för att starta en projektor?" Tydligen fler än tre då de inte fick igång det! 

I morgon är det den stora dagen!

Har övat presentation hela dagen idag, har slutpresentationen för Prime i morgon. Så sjukt roligt! Lyxade till det med lunch från Husmans med Johan idag :) 


Och jag har hamnat i en period där jag ska lära mig äta nya saker. Så idag åt jag köttgryta (något jag aldrig skulle få för mig annars) och i fredags satte jag i mig fisk helt ovetandes. Lurigt det där med konstiga asiatiska namn på rätterna ;)


Nu försöker jag påbörja nästa del i kursen, där vi ska skriva en "Research proposal" tills kl 15 i morgon. Det kan bli kämpigt alltså. Har allt annat i huvudet och stressen gör inte att ens kreativitet sprudlar precis! Hoppas jag lyckas pränta ner några ord ikväll i vilket fall :)

Clarkson University @ LTU

Har medverkat i en intervju åt LTU där jag berättar om mina utbytesstudier på Clarkson University, och idag var det dags att ta lite bilder till artikeln! Så här är lite av resultatet :) Är nyfiken på resultatet från intervjun och hur det blir på hemsidan såklart!
 

Back from Sthlm

I fredags hade jag möte på förmiddagen i Sthlm med Erik, pratade lite framtidsplaner bland annat! Sen tog jag mig in till stan för att möta upp Madde & Johanna och fortsätta på projektet. Nu såhär i efterhand är det helt sjukt vad vi kämpat på, shoppade ingenting alls ovh kollade inte ens i en affär i Sthlm.. (Okej, sprang in på Lindex & köpte strumpbyxor..) 


Vi käkade sushi till lunch, oväntat va? ;)Jag bokade bord genom Bookatable, som jag pratade så varmt om i somras när jag och Tobias var i Sthlm över midsommar. Och vi hamnade på samma restaurang nu! 8-rätters-avsmakningsmeny och de hade minsann uppdaterat menyn så det var lite nytt även för mig :) Och ljuvligt gott!Sedan tog vi oss en sväng för att testa utelivet i Sthlm..Hamnade på Berns


Var de enda tjejerna där typ..


Fick sällskap av Carl


Och Carl!

Åkte hem från Sthlm i lördags och igår var det projektarbete hela dagen! Lagade middag ihop med Maddie, och fick ett ryck "Om du dammsuger så julpyntar jag, snabbt ska det gå!" - och se där :D

Bytte LTU mot Prime's kontor


Idag har vi jobbat vidare med vårt projekt på Primes kontor i Stockholm! En givande och inspirerande dag :)


Här är vi med Primes VD, Markus, som gett oss uppdraget! Nu ska vi fortsätta arbeta med projektet, gå på fler möten och ha det underbart bra innan vi far norrut till Luleå igen!

Utvärdering Entreprenörsveckan

 
 
Nu utvärderas Entreprenörsveckan för fullt, och ett citat från bloggen fick komma med i en artikel där man pratar om veckan som var! Läs mer på 
 
http://www.ltu.se/org/LTU-Holding/LTU-Business/Succe-for-Entreprenorsveckan-1.146204
 

Innovation och framtiden

Idag jobbar jag åt LTU, med världens antagligen mest givande jobb just nu - framtiden! Jag och Frida medverkar på en Workshop om framtidens innovativa idé- och konceptutvecklingar. Med ledande aktörer inom området så som Ericsson, Liko, BillerudKorsnäs, LTU m.fl. Mest intressant av allt är att inse vilken kunskap man besitter när diskussionerna drar igång! Det är ett fullspäckat schema och kommer avslutas på bästa sätt. Så tacksam och glad att just vi fick chansen till detta! Med så många intressanta föredrag, har det väckts flertalet idéer hos mig! 

Mitt livs sista i-sittning

Nu har bilderna från fredagens sittning lagts upp! Tänka sig att jag gått på min livs sista i-sittning och att det vart jag som anordnade den första jag gick på 2011! Tiden går fort när man har roligt, det är en sak som är säker. Vi rockade teman lite bättre på den tiden dock, nu vart det "studenten". Och det är minsann det SISTA vi vill ta nu - nu är det Examen som gäller :D


Slog till med vad vi fick höra var tidernas sämsta och bästa gyckel..


Att ta en gruppbild var inte det lättaste..

Ev-15

Nu är det lugnet efter stormen, inte före :) Entreprenörsveckan-15 är avklarad med ett lyckat resultat! Hittade ett par bilder från veckan.

Här efter Anna Stenbergs föreläsning, redo för frågestund med publiken!
 
Här bredvid Peter Carlsson från Tesla, att jag ser ut som en mini bjuder jag på!
 
 
 

Framtidens ledare


Oh happy Friday! Fredagen den trettonde, och än så länge är allt på topp. Har hunnit med projektmöte, hålla i fokusgrupp och arbeta med Entreprenörsveckan. Idag är sista dagen, på en helt grym vecka!Jag har haft äran att få vara värd åt Anna Stenberg, introducera henne och nätverka lite! Temat på föreläsningen var Stjärnornas Krig och Framtidens Ledare. Anna är entreprenör inom rekryteringsbranschen och hade flera nyttiga tips. Som jag nämnt tidigare så har jag spännande planer på gång och enligt henne var det helt rätt väg att gå! Känns riktigt bra att tänka annorlunda och våga ta utmaningar. Snart kan jag minsann berätta vad allt innebär!

Tesla


Nu är det dags! Entreprenörsveckans första föreläsning har just satt igång!


Först ut är Peter Carlsson från Tesla, som startade sin karriär 1989 på LTU!

Jag vill, så jag kan!


Försov mig i morse, något som nästan aldrig händer! Vaknade av att grannarna har värsta grälet jag vart med om, det blev aningen lugnade när ena parten rusar ut ur huset och smäller igen dörren så kristallglasen klirra i världens melodi. Första gången jag tackat dem för allt väsen de för. Jag lyckades komma endast en kvart sent till skolan, och då jag inte ville lägga tid på varken frukost eller utseende resulterade det i att jag gick med glasögon till skolan. Har inte hänt de senaste åren, och jag tryckte i mig muffins till frukost. Man tar vad man hittar i kylskåpet ;) Hade andra mötet med Prime som vi arbetar med nu, och jag lämnade mötet så otroligt lycklig. Nu jobbar jag verkligen i en helt underbar grupp, som genererar genialiska idéer och verkligen kämpar för att lyckas. Bästa receptet på framgång!Nu har Entreprenörsveckan startat och den startade med Karriärsdagen. Då jag är med i mentorskapsprogrammet så vart vi speciellt inbjudna till dagens sista föreläsning med Shed Simove. Den i särklass mest inspirerande föreläsning jag någonsin varit på. Den var en riktig motivation- och kreativitetsboost! Jag vill bara jobba vidare med alla idéer NU och jag blir mer och mer övertygad om att det kommer lyckas. När jag väl har gett mig fan på något, ja då ska jag nå dit med!


Kvällen avslutades på Husman där vi blev bjudna på nattbakat högrev. Behöver jag säga att det var ljuvligt gott? Känner mig bortskämd.

Produktivitet Jao


Igår var det full rulle hos Johanna, vi hann med att göra hemgjorda hamburgare, bananbröd, kladdkaka och lussekatter! Så det kan gå när man sätter fem produktiva ingenjörer i en lgh ;)


Blev lite mer bästis med Aslan!Det var MUMSIGT!Lussekatter på gång!Med julecider tillInte de vackraste men de var mumsiga!Och idag har jag haft mysdag med favorit-Maria! Gjorde självfallet vår specialare!Kvällen avslutades med The Martian, SÅÅ BRA! Gratis bio två gånger på en vecka - helt okej :D Se den, och se den i 3D!

Ingenjörsbio

I torsdags var det dags för Ingenjörsbio som anordnades av Ingenjörsjobben med Luleå Kommun, Skellefteå Kraft och Poolia som sponsorer. De bjöd på mingelmat, dryck, bio och dryck!Då det var den nya Bond-filmen Spectre som skulle visas fick jag äntligen träffa min Bond igen!Dock så är ju inte M med...


 Kvällens höjdpunkt var ju helt klart poppisarna, haha! Filmen var lite av en besvikelse, men jag hade nog lite för höga förväntningar..
 
 

Och mitt i natta fick jag sällskap i värdlsklass! Bästa är att det håller hela helgen :DSå igår efter bästa gruppmötet tog jag mig in till stan för att käka lunch med Maria!Och rätt vad det var så hamnade vi på friends!


Kvällen vart bokad med bastu och goemiddag! Precis vad vi behövde - slappna av lite och bara snacka massa. 

Testperson hos Smartson

Häromveckan anmälde jag mitt intresse för att vara testperson för Smartson då de gjorde en undersökning utav Santa Marias produkter. Jag fick hem kuponger på två utav Santa Marias produkter inspirerade från det asiatiska köket. Så igår testade jag deras "Soy & Sweet Chili"-sås.
Gjorde en kycklingwok med vitkål, purjolök, champinjoner, morötter, bambuskott, haricot verts och kycklingfilé :)


Här är resultatet! Det blev såklart lite ytterligare kryddning, hade i en hel del chili för att få det starkare. Det blev mycket gott men lite för sött för min smak så jag kryddade som sagt lite extra. Jag kan nämligen aldrig följa ett recept utan måste fixa och trixa lite själv! Men gott var det helt klart. 

Entreprenörsveckan 2015

Ja, inte tror ni väl att jag har legat på latsidan när jag var klar som ordförande för i-sektionens arbetsmarknadsutskott. Nej, det ska som vanligt vara många bollar i luften! Så jag fick chansen att hjälpa Christopher och Sebastian med genomförandet och planeringen av Entreprenörsveckan, som kommer äga rum nästa vecka. Med andra ord...
 
 
Låt mig presentera ENTREPRENÖRSVECKAN 2015!  
En vecka fylld av aktiviteter och erfarenheter från startup-livet. Möt föreläsare, entreprenörer och inspiratörer som berättar om sin unika väg till framgången. Entreprenörsveckan 2015 arrangeras av studenterna Sebastian Malm, Christopher Enckell, LTU Business AB på uppdrag av Luleå tekniska universitet och finansieras av Vinnova. 
 
Läs mer HÄR

Banana Chocolate Chip Muffins

Här har det vart tyst, men det är en hel del på gång och det är ju det enda jag vill skriva om, kan dock inte avslöja det än. Men snart så. Har ju tidigare skrivit att jag tänker skilja mig från mängden och göra saker på mitt sätt. Nu ser det ut att bli på mitt sätt! 


I måndags lyckades Johanna få med mig på Cardio Cross för andra gången, nu var det lika roligt som det var jobbigt. Och då var det sjukt jobbigt... Men det är en så himla bra start på veckan! Än bättre blev den när Emma överraskade med besök :D Igår hade vi seminarie där vi presenterade den data och information vi samlat ihop i vår "knowledge infusion" så nu ska vi fortsätta vårt arbete med att utveckla idéer för Prime. Vi är riktigt taggade måste jag ju erkänna :)
 

Hann med att baka muffins på lunchen igår, fick ett ryck! Så det blev Leilas banana chocolate chip muffins, men jag åt så mycket smet att jag inte ens kunde med att smaka dem när de var klara. Så typiskt mig! 


Hann med spin/cxwork på gymmet igår, min gymkompis hann inte med att träna så jag hängde på Jenny dit! Men konstaterade att jag vill ha lite tuffare utmaningar. Minns förra gången jag var på det (för några år sedan), då var det så hemskt jobbigt att jag lovade mig själv att aldrig mer gå dit. Så jag vet inte vad min PT-Johanna har haft för sig, men bra känns det!

RSS 2.0