Mys-plugg!

När en skärm inte är tillräckligt är det tur att man har tillgång till tre! 
Nu är det plugg som gäller, jag håller mig till köket där julpyntet nu är på plats! Så mysigt :)

Bara massa gottis

Nu: obligatorisk adventsfika i Wibergsgården! 
Ett måste när det närmar sig jul!

Mycket att göra sa du?

Kollade mitt notiscenter och tillochmed datorn tycker synd om mig för att jag har mycket att göra. Som tur är så är det då jag trivs som allra bäst!
Så rätt så rätt..
 
 

Helgens I-konferens vart verkligen så bra den bara kunde bli, jag hade inte kunnat önska något bättre! I fredags var det bastumys, lördags hade de finsittning och jag var på av4ningen så sågs vi på eftersläppet till av4ningen och i söndags var det fulsittning. Det var en hård helg och nu är jag ganska sliten! Kommer uppdatera om konferensen så fort jag får tid & får lite bilder :) Utklädnaden på fulsittningen var inte att leka med så jag hoppas det finns lite bilder på den ;)
 

Lunchföreläsning med LTU Karriär

Var idag på en lunchföreläsning med Majvor Müller som var anordnad av LTU Karriär! Första gången jag var på en av deras arrangerade lunchföreläsningar och jag lovar att det absolut inte var sista. Så inspirerande och motiverande att det kittlas i hela kroppen! Jag vill bara fixa och dona nu nu nuuu! 


Kattig födelsedagstårta!

Fullt upp med optimeringsanalysen, och då det inte riktigt finns något facit så samlades vi några grupper för att se hur vi hade löst problemet och förhoppningsvis komma fram till några klarheter. Efter en massa oklarheter som blev lite klarare så kom vi trots allt fram till att det var värt att diskutera!



Ikväll har det varit sektionsmöte och vi har valt in några nya medlemmar till styrelsen!

SamboSara sköter snacket och gör det riktigt bra!




Amanda och Lina är två nya styrelsemedlemmar, styret blir bara snyggare och snyggare alltså!


Och som traditionen lyder så vigs man in med pompa & ståt!



Smidig som man är så lyckades jag bjuda in mig själv på tårtkalas! Ingen mindre än födelsedagspojken Carl firades!

Moa-dagen

Idag är det Moa-dagen! Saknar att bo hemma lite extra en dag som denna :) Tack för alla grattis-samtal, det värmer ett litet Moa-hjärta i kalla Luleå! 


En Moa

Halv åtta hos dig och glassprovning!

I söndags var det dags för Simon att ha halv åtta hos sig! Det blev hemmagjorda hamburgare på Simons vis, och gott blev det!





Han har nu tagit det ett steg längre och infört efterrätt! För att ta det än längre så hade vi glass-smakningstest!


Glassarna som testades var Pecannötkola, HallonSaltlakrits och PersikaJalapeño. Oväntat nog så vann den sistnämnda!

En vanlig måndagsmorgon i kollektivet!

På lördag har jag fått äran att få gå med Emma och hennes sällskap på Av4ningen, något jag ser fram emot supermycket! Jag hade tänkt att jag skulle ha en svart klänning som jag köpte förra året, men hittade nu denna klänningen i min garderob. (Kan kanske vara så att SamboSara hängt den där, haha!)

Så kl. 07.00 i morse provade jag klänning! Inte har man väl något bättre för sig så tidigt.. Det resulterade iallafall i att vi klickade hem fem klänningar, fyra till mig och en till SamboSara. Helt galen rea var det, alla fem kostade 1400:- tillsammans. Nu är tanken att jag ska testa och se vilken som är bäst. Saras klänning var lite stor. Så antingen en storlek mindre på klänningen eller ett snabbt kirurgiskt ingrepp och skaffa sillisar... haha!
 

Snö var det här!

Får väl erkänna att det var lite väl tidigt att sätta klockan på 09.00 i lördags efter en grym fredagskväll som blev ganska så sen! Men SamboSara såg minsann till att jag kom upp ur sängen & iväg :) När jag promenerade hem i fredags natt så snöade det som tusan, riktigt stora fina flingor! Så när jag öppnade dörren i lördags morse var det så fint!
 

Kanske kan vara dags att ställa in cykeln för vintern?


10-15 var det Workshop med Teknologkåren. En mycket givande och inspirerande dag!

Det bjöds på lunch, inte helt fel att vara engagerad alltså!



Och det snöade minsann igen när jag promenerade till gymmet efter workshopen!



På kvällen var det dags för mys med I-styret hemma hos oss!



Välkomstdrinken vi bjöd på, enkel och supergod! Whisky, lime och äppelcider - en riktig hit!



Här är gyckelplaneringen inför helgens i-konferens i full gång!

 
 

Älg vin och ost!

Häromdagen fick jag ett presentkort på posten där det stod "räcker till beställningen", först fatta jag verkligen ingenting! Men igår kom det ett sms där det stod att jag hade en beställning att hämta ut på Systembolaget. 
Presentkortet jag fick av mamma & pappa!



Så jag gav mig iväg till systemet och hämtade ut ett okänt paket. Paketet innehöll världens godaste amerikanska cider! Underbara mamma har lyckats igen! Beställda från USA ska jag nu dricka dem och njuta till tusen :)



Avnjöt en när jag fixade mig iordning inför kvällens middag!



Älgstek, vin och ost var det inplanerat med Anders, Emma, Sara, Carl och David!



Anders fixa älgsteken och jag fixade potatisgratäng och murkel-whisky-sås!


Dögott var det, som Sara skulle ha sagt!



Lite ost och kex på det!

Club Sandwich & Sambomys

Idag stod det "Umgås med Sambosara" på kvällsschemat! Det började med en tur till Ica för att inhandla ingredienserna till middagen. 


Och titta vad vi hittade på Ica! Får Ica julpynta så får väl jag?



Och vi ska ha styrelsen här på lördag, teambuilding och möte på gång. Givet är en välkomstdrink och det blir garanterat den vi testade efter lite tips från mamma & pappa. TUSENGOD!




Jag lagade Club Sandwich åt oss med hemmagjord chilimajonnäs och guaccamole. 




Helt magiskt gott! Ja så gott att ni minsann ska få receptet!
 
 
Emmas Chilimajonnäs

2 äggulor
1/2 msk vitvinsvinäger
3/4 dl sweet chilisås
1 krm salt
1 krm svartpeppar
2 dl rapsolja
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)

Vispa ihop äggulor, vinäger, sweet chili, salt och peppar. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle, under fortsatt vispning. Blanda ner persilja och chili.

 

Jag stekte kotletter som jag marinerat och sedan skivat tunt. Lade guaccamolen underst, sen sallad, gurka, rödlök, tomat, kött, chilimajonnäs, bacon sedan upprepade jag allt innan jag toppade med en sista brödskiva och en grillpinne rakt igenom allt för att hålla ihop mästerverket.

 

Pizzabullar!

Igår hade jag en ledig eftermiddag. Och jag är ju som jag är, en ledig eftermiddag ska fyllas med så mycket som möjligt helst! Så igår, då fick jag för mig att baka pizzabullar :D Omständigt som TUSAN men ack så värt det! Skippade mjölet och körde på alla möliga bladningar av nyttigare varianter istället! Jag fyllde dem med bacon, champinjoner, ost, soltorkade tomater, chilisås och ketchup. Toppade med parmesanost var de ljuvligt goda!

Har nu mellis fixat ett tag framöver. Har kommit fram till att det är ett måste för att jag ska klara mig!
 

Njut av decembersolen

Alltså de här vädermänniskorna, eller ska jag säga meteorologerna kanske... Idag så ska vi i Luleå tydligen njuta av den svaga Decembersolen. För det första så är det endast november här uppe, vet inte om tiden går fortare någonannanstans men om så är fallet så innebär ju det att man där får lov att julpynta, dricka glögg, äta pepparkakor och baka lussekatter - så då vill jag minsann dit NU! För det andra så existerar i princip inte någon sol här i Luleå för tillfället - galet mörkt om dagarna. Nu vill jag ha snö så det åtminstone är något som lyser upp vardagen! Mer än alla vänner som lyser upp mina dagar då ;)


Valp-buS

Började dagen med grupparbete och det gick toppen! Hade sedan lunchmöte med Arb och även det gick bra! Efter lunchen promenerade jag hem till Alex där mysigaste Astlan var! 
Så gosig!



Efter en massa bus fick det bli en promenad! 


Jag jobbade nu ikväll & har lyckats dra på mig en mindre trevlig förkylning. Jag skyller på helgens jobb.. Så galet kallt! Jag lagade det starkaste jag vågade när jag kom hem efter jobbet. Experimenterade lite med målet att få till något asiatiskt. Det blev supergott! Men ack va starkt.. Pirri pirri, massa vitlök och ingefära gjorde susen - hoppas nu att det dödar förkylningen med!

Var vrålhungrig och hade verkligen inte tid med att få till någon bra bild ;) Kvällen avslutades med PH, precis som det ska va!

Tjejkvällen gick som smör!

Helt galet att platserna till tjejkvällen tog slut på bara en timma! Riktigt roligt att den är så eftertraktad, och jag känner på mig att den kommer bli toppen! Trots att platserna till middagen är tagna så finns det några platser kvar till de inspirerande föreläsningarna, tillika reservlistan! Då Pontus gjort så fin affisch så satte vi upp dem ändå, de är ju fina att titta på iallafall :)






Tjejkvällen 2014! Anmälan öppen!

Nu är anmälan öppen för Tjejkvällen som Arbetsmarknadsutskottet för I-isektionen anordnar för tredje året i rad! Ett vinnande koncept som varit mycket uppskattat av både studenter och företag. Det kommer bli en toppenkväll med besök från framgångsrika kvinnor i mansdominerade branscher. I år gästar kvinnor från Scania och Sweco. Så är du teknologstudent vid Luleå Tekniska Universitet tycker jag att du ska passa på att anmäla dig NU! Anmälan görs via simplesignup-länken; http://simplesignup.se/event/52025-tjejkvaell-med-scania-sweco
 
 
Vi ses där!
 
 
 

Caseveckans avslutning med Accenture

I onsdags var det som sagt finalen på Case-veckan som anordandes av Casegruppen och Arbetsmarknadsutskottet. Accenture kom till LTU och levererade ett riktigt Case som vi studenter fick lösa, vi var fyra lag som tävlade och på bilden har ni det vinnande laget. Inte helt oväntat att det var de duktiga studenterna från Casegruppen som vann :)

Det vinnande laget tillsammans med representanterna från Accenture.


Efter tävlingen bjöds det på middag med tillhörande dryck! Nu blir nästa evenemang tjejkvällen den 3e december som arbetsmarknadsutskottet kommer anordna. Känns bra att mitt första evenemang blev lyckat!

Caseveckan!

Denna veckan är Case-veckan i full gång som Case-gruppen anordnar tillsammans med Arbetsmarknad. I måndags hade de lunchföreläsning om hur man ska gå tillväga för att lösa case och igår fick vi ett övningscase att lösa.

Det bjöds på baguetter och dryck!



Idag är det finalen på caseveckan och företaget Accenture kommer hit för att köra ett skarpt case. 14.30 så drar det igång med introduktion sedan kommer vi få lösa ett case vi blir tilldelade, kvällen avslutas sedan med middag där vinnaren av casetävlingen presenteras. Jag ska ställa upp i ett lag med Max och Isak från ARB, Daniel som är ordförande för I-sektionen samt Tobias! Riktigt taggade är vi :D
 

Mysfrukost


Dagen startades med tända ljus och mitt hembakta bröd med Philadelphiaost på tillsammans med Nyhetsmorgon och SamboSara! Heeeeelt okej :) Idag börjar de nya kurserna; Vetenskaplig Metod T och Operationsanalys! 

Sushiafton!

Igår bjöd Emma & Sara in till sushikväll! Jag som varken är så förtjust i lax eller sjögräs (har haft lite av en mardrömsupplevelsd med det sistnämnda, haha....) är väl ingen riktig sushi-människa men jag vill lära mig! 







Fick en specialare utan lax och med krabba & avokado istället, faktiskt gott! De vegetariska sushikluttarna var minsann också ätbara. Stort framsteg för mig kan jag ju säga...



Emma hade bakat kladdkaka till efterrätt! Kvällen avslutades med skräckisen Annabelle, nu ska jag lära mig se skräckfilm igen!

Floristerna på Docent!

SamboSaras mamma är tusenbra på blommor och igår köpte de hem några buketter som vi idag satte klorna i. Jag som tycker det är hur roligt som helst kände mig lite som ett barn på julafton!
Köket ockuperades av blommor!
 
 
 Påväg att bli klar!



SamboSaras blomsterarrangemang klart!

 Och här är min! Nu står de så fint i vardagsrummet :)

Filmjölksbröd

Igår tog jag ytterligare ett steg i rätt riktning, och käkade fisk till middag! Jag somnade i soffan, utan att ens märka det själv hos Emma och när jag vaknar till är middagen i princip färdig. Så dålig stil av mig! Tänka sig att det var riktigt gott med firre! Körde med paneringen som blev över från kycklingen, fast en spicead variant :) Persilja i potatismosen är garanterat något jag ska köra med :)


Japp det stämmer, jag åt fisk till middag! Kvällen avslutades hos David med film.




Till frukost idag åt vi inget mindre än räkmackor med avocadoröra. Lyxigt och gott!





Jag har äntligen bakat brödet som jag velat baka så länge! Inte nådigt med ingredienser som skulle vara i!



Det blev lika bra som jag ville att det skulle bli. Nu är några frukostar fixade framöver :)




Till middag lagade SamboSaras mamma fisk till dem men hon var så rar och gjorde skinkschnitzel till mig. Med sötpotatismos, sparris och savoykål! GOTT! Tusan vad matigt det blivit på sista tiden alltså...


 

Club Sandwich by Emma

I torsdags var det middag hos Emma, när jag kommer innanför dörren så är allt framdukat och klart. Rena rama lyxen! Godaste Club Sandwichen jag ätit - utan tvekan!

Hon hade gjort det mysigt med ljus!


Så ljuvligt god!

Halloween

Igår hade jag första dagen på superlänge där jag gjorde precis vad jag ville och slapp vara stressad alls :) Det resulterade i ett gympass med Emma på över två timmar. Arbetade massor med teknik och på att "Moa ska inte kunna komma ur sängen i morgon för hon har sån träningsvärk", blev ett riktigt bra pass. Nu råkar det dock vara så att träningsvärken inte kom förens nu och nu sitter jag i Emmas soffa så nu blir hon inte av med mig, mohaha!


Vi lagade kebab till lunch, så gott så gott!




På kvällen lagade vi en rätt som jag pratat om länge, parmesanpanerade kycklingfiléer och sallad på aubergine, tomat och mozzarella :) 



Alex som skulle ut kom förbi & blev sminkad! Då jag varken hade pensel eller sminksvamp blev det lite nödlösningar :)



Sen helt plötsligt fick jag för mig att dra ut!



Mötte upp Johan och Tobias på förfesten, så galet mycket folk!



Träffade Alex ute! 

Soffhääääng


Soffläge intaget! Vi fick en härlig jultidning av SamboSaras mamma, så nu har jag gottat ner mig i soffan med den. Och när man inte har någon som köper blommor till en så får man köpa till sig själv! Är så nöjd med mina vita liljor :)

Valpmys!

Ojoj, nu har jag massor att ta igen! Dels har jag hunnit vara utan mobil - så mina vanliga inlägg från mobilen har fallit bort... Hade problem med att den dog nästan direkt, batteriet höll i max tre-fyra timmar. Så jag gick till Telia där mobilen är köpt men de kunde inte hjälpa mig. Garantin hade gått ut och det täcktes inte av försäkringen som kostar 99kr/månad... Så för att de skulle fixa så hade jag fått betala 2800Kr. Men hade däremot skärmen varit spräckt så hade 750Kr räckt för att det hare täckts av försäkringen och jag hade då fått en ny telefon. Gissa om jag vart sugen på att spräcka skärmen! Men de gav mig tipset att gå till Grafit som är en iPhone-återförsäljare i stan och se om de kunde hjälpa mig. Det kunde de minsann! De gjorde snabbt & lätt ett test för att kontrollera min mobil och insåg då att batteriet var helt förbrukat. På bara några timmar hade de hjälpt mig att byta batteriet. Jag vet då var jag ska gå när jag ska köpa nästa Apple-produkt iallafall!
 
 
Jenny vart hundvakt åt Johanna & Simons underbara lilla valp så jag och Emma promenerade bort för att mysa och busa med Astlan. Så galet söt och busig!




 
 
 
 
På kvällen hade jag Emma, Alex och Carl över på middag. Jag fick så många middagar lagade åt mig under min tenta-p så jag tyckte minsann att det var dags för mig att bjuda tillbaka! Det blev ryggbiff med potatisgratäng och whiskysås! 
Hur gott som helst! Nu fick pojkarna äntligen smaka den omtalade såsen, och den fick godkänt! ALLT tog slut, hur bra som helst :D
 
 
 
 Emma & jag lagade maten så de var snälla & fixa disken! Tråkigaste göran ^^
RSS 2.0