Ordning&reda

Passade på att organisera på riktigt när jag ändå höll på att städa.. Jag har nämligen sparat alla räkneblock och föreläsningsanteckningar, vilket jag har haft bra nytta av!

Skruva den som Moa

Jag hittade en artikel på aftonbladet som jag klickade mig in på. Den handlade om att en pizzeria hade serverat en kebab med en skruv i. Det visade sig att pizzerian låg i Hässleholm, vilket inte alls är långt ifrån där jag kommer...


 
 
Jag har ända sedan jag kom upp till Luleå ifrågasatt deras kebabsås. Vissa serverar hamburgerdressing på kebabpizzan och andra något som liknar mer en rhode islandsås.. Oftast kallas såsen för orientalisk dressing men man blir då alltid lika besviken varje gång. Det har slutat med att jag gör min egen sås och oftast gör min egen kebab.. Jag har ju nu insett vad den hemliga ingrediensen är så nu ska jag bannemej göra kebabsås så som de gör hemma!

Skruvat värre ;)

Key West

Satt och bläddrade i en tidning och fann detta uppslaget. Ja inte tusan är man sugen på att sitta i kalla Luleå, trots att solen skiner, när man ser detta. Jag längtar tillbaka galet mycket och ännu mer när man blir påmind! Jag vill snorkla bland barracudor, muränor, hajar och rockor igen.. Och va alldeles blå i ansiktet när man kommer upp för man har varit i så länge ochd et har blivit så kallt! Jag är iallafall säker på att jag snart ska dit igen :) Plus att jag har en dröm om att bosätta mig där i framtiden, och den drömmen ska gå i uppfyllelse! Har redan pekat ut mitt hus där, det är limegrönt.. hehe

Kan ju hoppas att mom&dad läser lite, "Nothing brings a family closer than a little down time in Key West", och fattar piken ;)
 

Studentlivet

När man är student får man göra som man vill ibland. Då kan man tillexempel äta glass med bananer, kanel och honung till middag :)

DiscostädarN

Nu har jag omvandlat min lägenhet till ett disco, favoritlåten är på och jag sjunger med "i'm gonna pop some tags... nanananana.. I look incredible!" samtidigt som jag dansar runt och städar! LÄTT bästa sättet att städa på. Just nu är det bokhyllan som får sig en rejäl rensning. Det var på tiden och det ska bli så fint så fint! Next up är köket och disken, kul kul!

Tenta-p är över!!!

Nu, nu är min sista tenta för denna perioden skriven! Hållbar utveckling är jag förhoppningsvis klar med men det kan ha gått lite hur som helst.. Jag hoppas iallafall att jag klarade den, såklart! När vi kom till tentamenssalen så stod det en himla massa folk utanför men ingen gick in. Så vi öppnade dörren och salen är heeelt tom förutom en som sitter där och det är David. Det såg lite roligt ut faktiskt :) Längst ner till höger sitter han!

Såhär kan det se ut när man ska skriva tenta på LTU, detta är bara en liten del av den stora tentamenssalen.
 
Efter tentan gick jag med Oliver och Marcus för att fira att tentorna är klara med en lunch på UNI:K. Ett ställe som ligger på skolområdet som jag aldrig har ätit på förr.. Vi tog varsin dagens lunch som var parmalindad kycklingfilé med rostade potatisar och balsamicosås. En salladsbuffé ingick och tusan vad gott det var!!!

Salladsbuffén som ingick med spännande saker!


Det var då inte sista gången jag gick dit lovar jag :)


En glad Moa efter en jobbig tentaperiod som äntligen är över :)

Kylskåpsrensning :)

Igår hade jag bestämt mig för att laga fiskpinnar och potatismos till middag men kom på att jag kanske skulle göra en kylskåpsrensning istället :) Så det slutade upp i något som liknade en natchostallrik och mumsigt var det!



 

Studentlunch

Dagens lunch var då inte den lyxigaste, men tusan vad gott det var! Det är då inte ofta jag säger det om pasta.. Mina micro-stekta bacon är dock riktigt svårslagna! Det är nästan luktfritt och det spar så mycket disk! Lägg ett dubbelt lager hushållspapper på en tallrik och lägg sedan ut baconskivorna bredvid varandra och täck med dubbelvikt lager hushållspapper. Micra 3-5 minuter. Knaprigt och gott!

Jordgubb & champagne

Oliver är här och vi köttar igenom gamla tentor i Hållbar Utveckling. Det är riktigt imponerande hur mycket vi har lärt oss på så kort tid! Jag är riktigt nöjd med min sammanfattning och den är ett bra stöd. Lite som en bibel för oss nästan...
 
Vi dricker mitt mumsiga löste med jordgubb & champagnesmak! Titta så fint det är :)

Våffelkalas

Igår bjöd jag in mig själv på våffelkalas, fräck som jag är! Det var i vilket fall som helst riktigt trevligt och gott :) Jag är fortfarande mätt på våfflor! Första gången någonsin som jag äter våfflor till middag tror jag.. Har inte ens ätit pannkakor till middag och tur är väl det för tvi för dem!



Jag kom hem ganska sent och tanken var då att jag skulle hinna läsa igenom min sammanfattning minst en gång innan jag somna. Jag lyckades inte riktigt med det..

Sjukstuga

Det var inte så värst mycket gymmande idag! Jag hann med några benövningar, tillräckligt för att få benen och darra :) Sedan fick jag ta med mig Sara hem & bädda ner henne i ett försök för att få henne fri från hennes migrän. Nu ligger hon & sover så sött! När hon vaknar ska hon få glass och kolasås om hon är sugen. Jag ska se till att finputsa min sammanfattning och göra den utskrift-bar. Klockrent som det är så är bläcket i skrivaren här hemma slut....

Tvillingarna

Söta mamma ringde just för att hon bara var tvungen att berätta att hon tyckte dagens horoskop stämde in så klockrent på mig! Jag får nog faktiskt hålla med om det, det gjorde min dag ännu lite bättre :)



Oliver och jag har pluggat riktigt intensivt sen 8.15 i morse, det är både trevligt och lärorikt! Vi går igenom min sammanfattning riktigt grundligt och diskuterar de olika områdena.

Favoriterna

Sara gjorde min dag när hon berättade att Ica hade fyllt på med mina favoriter i naturgodishyllan! Sist gick jag dit för att köpa endast denna sorten och då hade de just fyllt på alla sorter utom just min favorit.. Snacka om att jag blev besviken! Men det gottgjordes idag när det var extra billigt PLUS att det fans massor av min favoritsort :)



Om bara några dagar får jag gosa med min absoluta favoritkille. Som jag längtar! Det tror jag att han också gör ;)
 

Salladslunch

Dagens lunch blev sallad, jag lyxade till det med olivolja på idag. Riktigt vågat, hahahah!

At the gym

Det verkade som att fotograferingen tidigare idag gick bra! Jag skulle få bilderna mejlat till mig lite senare så jag tänkte att jag kunde dela med mig av dem då :)

Direkt efter fotograferingen så drog jag på träningskläderna och laddade för gymmet. Riktigt taggad!



Vi tränade bröst, triceps och mage idag. Jag hade sett fram emot ett hårt benpass men resten av gruppen var visst inte alls lika sugna på det. Det verkar vara allas hat-pass men åh vad jag gillar det! Det blev i vilket fall som ett riktigt bra pass på gymmet med många skratt :)



Jag & Sara fick in värsta takten på övningarna!
 
 

Fotografering på gång

Nu ska jag få i mig lite fil innan jag får besök! Melina kommer hit och ska ta några kort som sedan ska publiceras på LTU's hemsida i samband med intervjun jag gjorde föra veckan :) Hoppas vi lyckas få till något vettigt där jag inte ser allt för trött ut, haha.

Tusan vad mätt jag blev

Kära jissenam vad mätt jag är! Jag åt på tok för mycket alltså, puuuh.. Magen klagar kan jag ju säga! Jag tyckte att min hemmagjorda pizza blev supergod. Jag tror att mina middagsgäster Oliver och John höll med för det sa bara vips så vart hela pizzan borta! Jag hoppas att de också gick hem med mätta magar :)
 



Nu ska jag ge plugget och min sammanfattning dagens sista ryck, sedan ska jag sova med gott samvete!

Yoga-söndag

Yoga kl. 10 i morse. Det var en annan instruktör idag och mitt första intryck var att jag tyckte det var alldeles för lätt. Det fick jag ångra kan ni tro! MEN jag har lyckats att både stå på huvudet, stå i brygga en längre tid och planka hur mycket som helst! Detta passet var bra mycket bättre om man ser till styrkan men även smidigheten. Instruktören gick runt och hjälpte oss att få till rätt positioner vilket var bra, jag är riktigt nöjd med min insats. Kan knappt förstå att jag klarade att stå på huvudet :)
 
Efter yogan och lite bastu så blev det tacolunch hemma hos mig!

Kanonbra lördag!

Igårkväll beställde vi pizza, hemkörning! Konstigaste stället jag beställt av någonsin. För det första så kom läsken och salladen i en Apotekskasse!!! Vad kassen luktade ska jag ju inte nämna, och inte hur smutsig den var heller... Hehe!





En capricciosa med burkchampinjoner var det längesen man blev serverad...


Jag tog med spelet vi spelade i fredags, tjejerna mot killarna och tjejerna vann!




Mitt i allt kom vi på att det var earthhour, så vi tände ljus och tände en brasa... Såååå earthhour-tänkande! Vad kul man kan ha med en projektor :)



Sen spelade vi lite tjoo, jag fick anteckna med den minsta pennan jag hitta..



Kvällen avslutades med film, och jag lyckades hålla mig vaken precis hela filmen! Filmen utspelade sig i Miami och jag blev ju en aning sugen på att åka tillbaka. Jag ska tillbaka! Och då ska jag vara 21, det har jag bestämt :) De missade dock att filma de legendariska bög-husen :(
 
 

Yey

Åhåå, nu smids det massa härliga planer för kvällen! Studentlivet är faktiskt grymt bra :D

Tacofredag

Vilken härlig kväll vi hade igår! Vi samlades hos mig och lagade tacos, det var ju trots allt taco-fredag :) Det blev både mycket gott och trevligt! Och titta vilka det är som står vid spisen.... ;)




Sedan spelade vi lite spel, vi började med "Med andra ord". Så tokigt det kan bli i det spelet, haha! Det blev många goda glada skratt iallafall. Vissa har lättare att förklara än andra och ibland tänker man bara så galet invecklat :)


Klockrenast var lätt när David säger "Moa har en sån... Den är grön.. ehmmm" För er som känner mig lite bättre så vet ni att i princip allt jag har är grönt.. Så ja det var då bannemej inte så lätt att gissa rätt på det där. Diskborste var det visst han skulle försöka förklara.
 

Vi var ju på tok för många för att kunna spela tjoo tillsammans men vi delade upp oss och spelade ändå vilket gick bra! Jag spelade med de "nya" som precis lärt sig spelet och det gick förvånansvärt bra faktiskt :)

Spinning & CXWorx

Innan lunch var det dags för träning! Hårdträning som gäller nu och jag ser redan resultat, så underbart skönt :D Vi körde först 30min intensiv spinning och sen 30min CXWorx som beskrivs som:
 
"CX WORX är 30 minuters effektiv och funktionell träning för kroppens kärna - mage och rygg. Grym coreträning med gummiband och viktplatta som redskap (går att köra utan också). Du stärker din inre muskelkorsett vilket du har nytta av i både övrig träning och vardagslivet. Går bra att kombinera med andra gruppträningspass eller köra enskilt.  CX WORX är ett förkoreograferat pass från LesMills International Nya Zeeland."
 
Jag körde hårdare på spinningen idag, det lär jag väl känna i morgon ;)

Passade på att ta en bild innan spinningen och tur vad då det ;)

Modellbyggnad och presentationsteknik - Check!

Sovmorgon idag, oh yes! Ända till klockan åtta, hehe :) Vid nio träffade jag Sara i designlabbet. Vi var tvugna att avlägsna leran från våra lermodeller och även städa undan efter oss i vår lådor och fack. Det var inte riktigt lika lätt som jag hade trott men det gick att få bort leran!





Första presentationen vi höll, den jag presenterade min minikyl på, filmades och vi fick i uppgift att titta på filmen och utvärdera oss själva. Så det har jag också gjort nu. Med andra ord är jag helt klar med kursen modellbyggnad och presentationsteknik! Då förutsätter jag att jag inte får någon retur på något :)

Rårakor & fläsk

Haha, ja som det kan gå när man har många järn i elden! Jag höll på att laga mat och var så glad och sugen när den väl var klar att jag satte ju mig ner för att ära och hör ett lustigt ljud.. Visstja, jag hade ju glömt att stänga av kranen jag satte på! Haha, ja det blev lite blött på diskbänken.....




Anledningen till att jag ville sätta mig & äta så snabbt som möljigt.. Jag hade lagat perfekt stekt fläsk - på gränsen till brännt och rårakor. Det var så gudomligt gott!

isgran

Såhär ska det se ut när man pluggar.. Eller bloggar ;)

Diciplinerat

Igår bestämde vi oss för att gymma tidigt idag, redan pass et kl 08.15.. Vi ångrade oss ganska snabbt men kom till sist fram till att vi ändå skulle vara duktiga och stiga upp tidigt så att gymmandet var över och vi kunde plugga! Sjukt bra gjort och riktigt bra diciplin :)
 
 
Jag såg något jag tidigare missat på gymmet, titta längst upp i hörnet på bilden.. Det var visst någon som hade koll på oss ;)


Efter gymmet hade jag mötet som jag pratat om, med den trevliga tjejen som fixat så att min blogg blivit en studentblogg. Jag ska även bli ett ansikte utåt för LTU, där jag berättar lite om mig själv, hur jag kom hit och vad jag tycker om utbildningen. Det kommer att publiceras på deras hemsida :)

Lunchtime

Jag överlevde banne mej

JAG KLARADE DET! Kära jissenam vad stolt jag är, jag klarade spinningpasset OCH ett pass core efter det PLUS att jag lever fortfarande :D Hur det är med det får vi se i morgon när träningsvärken smyger sig på.. Längtar inte riktigt tills dess! Jag var väl nästan halvt heldöd efter passen, men vad gör det. Något jag däremot längtar till är fredag :) Fast först ska det bli torsdag med möte som jag också ser fram emot, jag berättar mer om det i morgon!
 
Nu sitter vi på plats i centrum igen, hållbar utveckling är det som gäller! Min sammanfattning av kursen börjar ta form nu vilket känns bra.

Spinning Jenny

Jag ska köra spinning för första gången någonsin, nästan. Så om jag inte skriver mer här ligger jag väl utslagen bredvid cykeln helt död.. Jag är rädd!

Bortbjuden på middag

Jag möttes av en underbar doft redan utanför dörren när jag promenerade över till Oliver! Han var så hjärtligt snäll & bjöd mig på middag idag, och vilken underbar måltid det var. Han har så spännande maträtter, idag blev det helt vegetariskt med halloumi, ugnsrostade rotfrukter, vitkål och vitlöksbröd :) Så galet gott!


Mums!


Min fina vän Oliver!

Yoga

Nu är ett yogapass avklarat! Det är konstigt det där, när man går in i yogasalen och påbörjar så är det precis som att träningsvärken försvinner ut genom fönstret. Men sen när man lämnar salen, då kommer den direkt och gör sig påmind. Det är bara bra dock! Nu sitter jag & Sara i centrum och pluggar på Hållbar Utveckling, när det ena är avklarat är det bara att påbörja nästa :) Jag ska snart ge mig av för att äta middag, men i morgon är vi på plats här igen innan det är gymdax. Jag är taggad!

En tenta skriven..

Nu, nu banne mej har jag skrivit tentan i matte 2. Det var den examinatorn jag ogillar mest som hade skrivit tentamen, men det skulle inte hindra mig från att klara den tänkte jag. Jag gjorde mitt bästa och tänkte lämna tentamenssalen efter två timmar, två av fem timmar. Men stessen lade sig och jag satt kvar och insåg att jag hade tänkt lustigt på en av uppgifterna så jag gjorde om och hoppas att jag gjorde rätt! Jag har nog aldrig suttit så länge på en mattetenta någongång, jag lämnade salen efter fyra timmar. Men då var jag nöjd med min insats, riktigt nöjd :) Jag har absolut ingen aning om hur det har gått, men jag hoppas hoppas hoppas verkligen att jag klarade den denna gången. Baaara fjärde gången jag skrev den tror jag. Ett säkert tecken på att kursen är knepig och svår är väl att HEEELA den gigantiska tentamenssalen i källaren endast bestod av studenter som tentade om matte 2. Där är sjukt många platser.. Känns ju skönt att inte vara ensam iaf :) Tänk om man hade kunnat gå ut från tentasalen och bara känt att - JAG SATTE DEN!
 
I eftermiddag ska jag släppa allt och gå på yoga med Sara, undra hur det ska gå med min träningsvärk som befinner sig i både rygg och armar. Det ska ändå bli skönt att få träna lite och göra något annat än att bara plugga och plugga. Jag tror det är viktigt att pausa ibland, pusta ut och faktiskt hinna med att andas också. Innan jag pausar nu ska jag titta lite på Hållbar Utveckling som jag har tenta i nästa torsdag!

Amanduspandus

Min underbaring Amanda påminde mig just om vår galna sommar för ett par år sedan! Ja man kan då inte annat än le när man tänker tillbaka på alla tokigheter vi har haft för oss. Det bästa är att fler hyss kommer det att bli :) Men visst var vi snygga, haha!





Vi kan bättre ;)

Norrsken

Uhuuu, jag har nästan lite dåligt samvete! Igår var det tydligen norrsken här uppe och vet ni vad? Jo jag missade det!! Jag har fortfarande på över 1,5år här uppe inte lyckats se ett enda norrsken :( Massa vänner visar coola bilder som de tog på norrskenet igår.. Som pricken över i så brukar det ju vara limegrönt också.. Fast ikväll ska jag försöka vara vaksam och se om jag kan få se något, det känns tveksamt men kanske! Inte kan man väl bo här uppe i fem år och missa alla norrsken, nä det vore bedrövligt, haha :) Konstigt fenomen det där..

Dagens träning klar!

Gym på schemat i morse! Passade på att ta det då så jag ska kunna plugga hela dagen sen. Idag körde vi biceps och rygg, inget jag är van vid att köra men det gick då bra ändå :) Nu har jag & Sara bokat in fler passs yoga denna veckan, det känns skönt.

David flyger som en liten bomullstuss upp och ner, det ser förbannat lätt ut - tills det är min tur!

Sweet sunday!

Det var väl tusan att man ska vakna som tidigast när man faktiskt har sovmorgon men jag gav mig inte utan somnade om och gick upp ett par timmar senare. Dagen började med ett pass yoga med mina fina vänner, det var första gången för oss alla! Jag trodde att det skulle vara jääääättejobbigt då jag hört det men det vill jag då rakt inte säga att det var. Det var bara att ge sig tusan på att det skulle gå så gick det! Att jag var så vig som jag faktiskt tyckte att jag var, var roligt att se! Jag hade lite svårt för att få till andningen då jag fick lägga ganska mycket fokus på att faktiskt få till övningarna men det kommer med tiden tror jag. Jag tror vi kommer att köra yoga fler gånger, jag behöver det! Jag behöver lugnet, styrkan och kontrollen det ger en. Stressar på tok för mycket, eller har gjort iallafall :)
 
Jag borde utnyttja de grupp-pass som faktiskt erbjuds på StiL mer så detta är ju alltid en bra början!
 
 

Lunchrast med matlåda

Lunchrast i pluggandet! Det går att fixa mumsig mat i låda också :)





Såhär tomt var det i morse, aningen mer folk nu :)

Flygbränsle

Tusan vilken tidig morgon det var idag! Lite över sju ringde klockan och det var dags att stiga upp. Jag sitter och tentapluggar med några klasskompisar i skolan. Det var heeeelt dött när vi kom hit vid åtta i morse men nu börjar det komma hit lite mer folk :) Och titta vad vi hittade, flygbränsle under bordet! Livet som student är faktiskt inte så tokigt ändå och vilken grymt rolig idé :D Där låg små lappar på vissa bord i centrumrestaurangen där det stod "Flygbränsle under bordet #ger dig vingar" och under bordet var det fasttejpat de nya redbullsorterna. Det gjorde lätt min dag! Tack redbull :)

Tacokväll med kortspel!

Igår styrde vi ihop tacokväll hemma hos mig! Det blev riktigt mumsigt och trevligt. Vi passade på att spela lite kort också, såklart. Två i gänget hade aldrig spelat tjoo innan men tusan, det gick nästan bättre för dem än för mig. Jag som ville vinna, tusan också!






Sara är mästare på guacamole!


Pontus samlade visst på jokrar.. Kanske därför jag aldrig fick några? ;)


Det lite halvtråkiga resultatet, haha!

Som en solig sommardag, fast med snö

Idag startade jag dagen med ett friskt uppvaknande på gymmet! Jag hade följe med Sara dit och väl där mötte vi upp David. Jag hängde på Saras pass och det gick förvånansvärt bra, nu är jag riktigt taggad på att köra igång med träningen igen :) Idag körde vi ben och mage, hoppas det känns i morgon. Skönt att lufta tankarna! Jag tog med mig duschsaker till gymmet för att kunna basta efteråt men det hanns inte med, det ska vi ta på söndag efter yogan. Det blir första gången jag testar det, tror att jag kommer gilla det och jag vet att jag behöver det.
 
Vi har haft underbart väder idag, som en riktig fjällendag fast aningen kallare. Solen har strålat som om att det vore en dag mitt i juni. Fast man kanske inte kan säga så om Luleå, förra året snöade det den första juni. Fast det har sin charm det med! Man fick en härlig längtan till en sommardag som denna..
 
Vi hade vår sista föreläsning i kursen Hållbar Utveckling idag, så nu är det bara att tagga till tentan! Den ligger inte förens om två veckor så det är skönt att ha tid på sig :) Ikväll kommer mina fina vänner över på tacos och så ska det spelas kort. Jag vill vinna idag! Mohahha
 
 
 

Redovisningen gick kanon!

Nu har jag just kommit hem från skolan! Jag har haft redovisning av min mätare och efter det tog vi lite foton till LTU's hemsida som ska publiceras i samband med blogg-länken. I morse hade jag tvättid 07-11, trots att jag tog mig sovmorgon så vaknade jag till klockan sju. Jag fick tvättat all tvätt och torkat alltsammans också :) Det känns skönt att alla sängkläder och handdukar efter helgens besök är rena nu! Nu ska jag verkligen ta tag i matten, det är då på tiden :) Om ni går in på http://www.ltu.se/edu/program/TCIEA så ser ni lilla mig som ler mot er, skoj va :D
 
 

Så galet stort!

Mötet jag pratade om igår var mycket trevligt och spännande! Det började med att min klasskamrat Emil var på mig om att jag borde bli studentbloggare för LTU. Han hade en kontakt som han tyckte att jag skulle kontakta för att se om skolan var intresserad av min blogg. En studentblogg innebär att man kan hitta en länk till bloggen på LTU's hemsida och klicka sig vidare för att komma in på bloggen och se hur studentlivet kan vara i Luleå. Jag blev kontaktad igår och var på möte angående detta igår eftermiddag. De gillade min blogg sååååå, jag är numera en studentbloggare för Luleå Tekniska Universitet. Jag tycker detta är riktigt roligt och jag hoppas att lite nya ansikten hittar hit samt att jag kanske kan inspirera lite vilsna blivande LTU-studenter :) Ni hittar lite länkar till skolan samt det program jag läser lite längre ner till vänster på min blogg!


Saker på gång!

Idag har jag fått flera spännande mejl! Ett av dem ledde till att jag i eftermiddag ska på möte, ett spännande sånt :) Jag hoppas att det går bra och att jag får som jag önskar!

Nu sitter jag på en föreläsning i Hållbar Utveckling, det är en gästföreläsare från företaget Boliden som föreläser. Samma företag som jag gjorde ett arbete om och hade seminarium med för några veckor sen. Därför tycker jag att det blir extra intressant! Liiiiite roligt att första bilden hon visade var på en gigantisk och riktigt vidrig sån sugpropps-groda..

Mätare check!

Ja inte blev det som jag hade tänkt med min mätare, snarare tvärt om! Min första lackning med den tänkta vita färgen bara rann och färgen blev grådassig då den gråa grundfärgen lyste igenom rejält.. Så jag bestämde mig för att göra om och göra rätt! Jag bytte färg helt för att slippa lacka hundra gånger och tog den snyggaste svarta färgen jag kunde hitta. Det blev en svart färg som påminner om en stjärnhimmel :) Nu idag har jag och Sara satt ihop våra mätare så nu är jag klar med min har jag bestämt! Jag delar med mig av resultatet :)

Grymt bra lördag!

När vi kom hem från Storforsen igår satte kortspelet igång, jag ägde allihopa på sjuan! Hehe :) Lite bubbel och snacks till det var mumsigt.



Vi hjälptes åt att fixa en otroligt god middag, ryggbiff med hasselbackspotatis och sparris. Jag stod för såsen såklart!


Härliga familjen samlad! Nästan hela familjen..



Vi tog en taxi in till stan och bowlade gärnet på O'learys. Helt plötsligt var det som att det var bowlinglandslaget jag spelade mot, det gick aningen bättre för dem än för mig. Undras var mamma har fått sina hemliga talanger ifrån, det har då aldrig hänt att hon har vunnit över mig och pappa.. Så vinner hon över allihop, förutom Tim som helt plötsligt var grymt duktig också. Tror det var någon hemlig öl faktiskt.. Sedan promenerade vi till Bishops Arms som är känd för sina ölsorter och ölkunskaper. Det gillade sällskapet! Tim hittade mysigaste platsen att slå sig ner på, i biblioteket!
 
Jag testade en, för mig, ny cider. Somersby Blackberry. Grymt god!!!!



Hittade även min favoritbok där i hyllorna..
 
 

Storforsen

Idag har vi besökt Storforsen, ett storslaget besök ;) Det var riktigt häftit!


Luleå


Igårkväll spelade vi massa kort, som alltid när familjen träffas :) Det gick väl bättre för vissa än för andra.. Haha!! Jag och Tim bjöd på middag, det blev mycket uppskattat!
 
Idag har vi varit i stan hela förmiddagen. Jag har hittat nya vinterskor då alla mina andra har gått sönder ;( Ny jacka har jag fått också, en galet snygg didrikson! Vi åt lunch på ett sv alla cafeér i stan. 

Torsdagsmys!

 
 
USA-mötet var intressant, det började allt pirra lite i magen när vi satt där.. Det är mycket som ska göras innan det är dags att ge sig av.. Det kommer bli en härlig livsupplevelse hoppas jag!
 
Nu ser jag ut som ett troll, ska få lite vårkänslor i håret är det tänkt! Lite klipp ska det bli också.. Min privata frisör befinner ju nämligen sig i Luleå nu :) Någon bild på det bjuder jag dock iiiiinte på, hahahaha!
 
Pappa är underbar & bjuder på gottis till. Kallrökt renfilé, MUMS!!!!
 
 
 

Bästa besöket!

Ååååååååh, nu är de hääär! Mina kära föräldrar har äntligen kommit upp till kalla och snörika Luleå :) De kom ganska sent igårkväll och då var det kramkalas kan ni tro! Jag hade gjort uppfarten mysig med tända ljus. Idag har vi haft sovmorgon, det blev ganska sent igår! Sen åkte jag, mom&dad till kvantum och handlade lunch och middagsingredienser :) mamma gjorde en utsökt fläskpannkaka till lunch, ett kapitel jag har avslutat efter måååånga försök ^^ Ikväll har jag lovat att bjuda dem på middag, det ska bli min favoriträtt (om jag lagar själv..). Nu sitter jag på föreläsning om miljörätt! Senare i eftermiddag ska jag på möte angående mina kommande utlandsstudier i USA :D

Bästa besöket!

Ååååååååh, nu är de hääär! Mina kära föräldrar har äntligen kommit upp till kalla och snörika Luleå :) De kom ganska sent igårkväll och då var det kramkalas kan ni tro! Jag hade gjort uppfarten mysig med tända ljus. Idag har vi haft sovmorgon, det blev ganska sent igår! Sen åkte jag, mom&dad till kvantum och handlade lunch och middagsingredienser :) mamma gjorde en utsökt fläskpannkaka till lunch, ett kapitel jag har avslutat efter måååånga försök ^^ Ikväll har jag lovat att bjuda dem på middag, det ska bli min favoriträtt (om jag lagar själv..). Nu sitter jag på föreläsning om miljörätt! Senare i eftermiddag ska jag på möte angående mina kommande utlandsstudier i USA :D

Kläder efter väder

Tusikans ättiksbullar vad jag FRYSER! Jag har pytteskinn så det står härliga till, det är så sjukt kallt i lägenheten och ändå har jag högsta värmen på på elementen. Tim dock, han tycker det är lagom.. Jag har nu klätt på mig allt jag kan nämligen:
  • Långkalsonger
  • Jeans
  • Linne
  • Kofta
  • Tjock fodrad ylle
  • Onepiece
I'm the new Mr. Muscle ;) Jag ska försöka dansa mig lite varm nu!

 

Snö var det här ja!

Kära jissenam vad det snöar! I morse blev jag helt chockad när jag öppnade dörren, det hade kommit några centimeter.. Så jag fick skotta för att ens kunna komma ut från lgh!



När jag kom hem igen efter skolan såg det ut som att jag inte hade skottat alls..



Det är mysigt iallafall, mamma och pappa får det fint när de kommer upp! Nu har jag skottat hela uppfarten, tillochmed grannarnas sida :)

Otur i turen!

 
Jag hade tur! min målning var så bra gjord så att jag slipper slipa på den, som de flesta verkar göra just nu.. OCH jag slipper grundmåla den en gång till :D Wiiiii! Sååå nu skulle jag egentligen ha blandat min färg och målat med den slutgiltiga färgen, om bara det hade funnits alla komponenter. Det saknades 10g av en komponent så jag har övertalat vår snälla föreläsare att åka & köpa den på lunchen! Tror ni inte att målarstudion är uppbokad heeeela dagen fram tills sent ikväll.. Jag hoppas kunna smita in emellan, om inte så har jag bokat in mig på ett pass ikväll :) Kanske får Tim till att hjälpa mig lite! Så här har ni det torra resultatet efter grundmålningen :)
 
 

Avgörandets ögonblick

Sjukt spännande nu! Jag är påväg till skolan för att ha designlabb igen och nu ska jag få se resultatet på min första målning! Jag hoppas att jag kan få komma till så att jag kan blanda min slutgiltiga färg idag, jag hittade inte alla komponenterna till den igår :( vilken färg gissar ni på? haha!
 
 
jag upptäckte just att jag ÄNTLIGEN kan blogga från min iPad och lägga upp bilder, innan var det bara text som funka.. Skulle bli en tråkig bildblogg då :) Och snaaaaart vår jag besök i världsklass! Som jag längtar :) dock kommer inte min lilla krabat och hans familj, så jag får nöja mig med söta bilder på honom!

Sprutlackering!

Såhär såg min mätare ut när den var naken, innan jag hade börjat sprutmåla. Ganska ful faktiskt!



Först och främst fick vi svira om till festkläderna, vi tog det allra finaste vi kunde hitta! Viktigast var skodonen....



Sedan skulle färgen silas, det är ju trots en proffessionell billackeringsstudio vi befinner oss i. Haha!


Sara var världssnäll och hjälpte mig med målningen, nästa gång är det hennes tur att få måla sin mätare :) David tittade in och agerade mästerfotograf! Han lyckades då få med alla fula miner och pooser, haha



Sen banne mig, var det bara att SPRUTA!


Här är resultatet! Färgen är fortfarande blöt så nu ska den få torka över natten så ska jag se om jag kan måla lite mer i morgon. Jag hoppas jag inte kommer att behöva grunda två gånger..
 

Känner du dig vilse?

Luuugn, du har hittat rätt. Har bara designat om lite, livat upp det lite vettu! Hoppas du kommer att trivas, kanske tillochmed lite mer än innan? :) Hihi!
 
Igår såg vi att de hade satt upp plancherna från vår förra kurs, den med datorprogramet Alias. Vi hade ju som slutuppgift att göra en planch med vår dammsugare. Jag blev nöjd med min planch!

Min affisch!


Min i mitten med några av de andra elevernas!


Nu har jag just kommit hem från skolan, jag gjorde en minifruktsallad till mig själv med ananas och apelsin. Båda var perfekt mogna, dock envisas tungan med att klia nu. Jag ska fortsätta på min sammanfattning tänkte jag, hade ytterligare en föreläsning i morse så nu har jag ännu mer att sammanfatta!
 
 
I eftermiddags fick jag hjälp av Sara när jag grundlackade min mätare, jag var så nervös! Tänk er allt jobb jag har lagt ner på den här mackapären och om mitt förgrundsjobb är för dåligt så kommer det synas DIREKT och tänk om det blir ännu värre, att jag målar fel eller för lite eller för mycket så att det börjar rinna. Hur det gick berättar jag senare ikväll!

Video från skotershow

Här är en video från skotershowen som vi såg i lördags. Inte så lätt att se vad den där flygande myran har för sig kanske, men iallafall!

  
 
 
Vet ni vad? Jag har skypat med min underbara gullunge Caspian idag och veeet ni? HAN SA MOA!!!! Jag svävar nästan på moln, tänka sig att han har lärt sig säga mitt namn. Tur att man har ett kort namn kanske.. Så galet glad! My viskade i hans öra att han skulle säga "Moa" så tittar han upp lite blygsamt och säger Moa, vilken lycka :D Fast när han skulle säga det en gång till var det "Muuuuumin" som kom ut, haha.

Har du ett sommarjobb till mig?

Pang poff vad tiden springer iväg idag! Fast jag har faktiskt lyckats söka tre sommarjobb och ringt till ett för att se om de ahr fått min ansökan. Att det alltid ska vara så krångligt med sommarjobb, man skulle varit utbildad till sköterska av något slag för de är ju nästan de enda sommarjobb som finns. Dock skulle jag nog aldrig vilja jobba som det, men det hade varit en bra arbetsmarknad iallafall. Jag hoppas att jag verkar intressant för någon iallafall så jag kan få tjäna lite kosing i sommar. Nästan så att "Hej, jag är en liten flicka som behöver pengar, har du ett jobb till mig i sommar?". Nä inte riktigt, men nästan! Någon som har tips på ett sommarjobb jag kan söka kanske? :D
 
Nu väntar jag på att Tim ska sätta nyckeln i dörren så vi kan äta lite luch ihop. I eftermiddag har vi labbpass så då ska jag fortsätta på min mätare! Hoppas det går bra idag, det hade varit roligt :)

Svisch så var söndagen förbi!

Jag blev godkänd på seminariet i hållbar utveckling, det jag hade nu senast. YES! Det känns bra :) Fick bra kommentarer från föreläsaren också.
 
Något konstigt har hänt med min blogg för jag kan inte komma in på den och inte Tim eller Niklas heller. Dock så syns det för vissa om jag uppdaterar, så jag tänkte skriva någon rad ändå :)
 
Igår var det SM i snöbollskastning, eller så kallat yukigassen här uppe. Vi var och tittade lite på det och ångrade att vi ändå inte ställde upp i ett lag.. Innan studietiden är slut så kommer det nog bli ett försök hoppas jag :) De hade en hel del andra saker i samband med detta också, bland annat en grymt bra skootershow. Det var visserligen bara en kille som uppträdde, men han gjorde det grymt bra! De hade byggt upp ett gigantiskt hopp på ena sidan vägen och på andra var där en ramp som såg ut att leda till himlen..





Här är från en av matcherna i snöbollskastningen.




Idag har jag pluggat hela dagen, har börjat göra en sammanfattning över Hållbar Utveckling. Jag har även haft ett långkok med biffstroganoff igång och tusan vad gott det blev!



Tim har Niklas här och de har lagat lasagne tillsammans, jag är glad att jag slipper äta det. Tvi katten, haha!

Fredagsbullar

Det blev brödbak idag som bestämt! Jag gjorde moster Liisas bullar, ostfrallor och solrosfrallor. Gott blev det alltihopa!


Finaste bakdukarna från Me kom fram! :)


Jäst hade det ju gjort iallafall!



De nyttiga frukostbullarna med hur många sorters mjölgrejs i som helst :) Mums!


Blivande ost- och solrosfrallor :)


Dagens lunch smakade mycket bra med nybakat till!


När jag hade bakat klart begav jag mig till skolan trots min föreläsningsfria dag. Jag tog isär fjärrkontrollen jag fått från Telia och valde ut de knappar jag ville ha. Det ingick en lysdiod på köpet så jag tror jag kommer byta mot den :)




Jag spacklade den som man ska och gjorde även hål för USB-ingången!
RSS 2.0