Ledig dag!

Idag har jag varit helt fri från föreläsningar, det kan vara ganska skönt ibland! Dock har jag fått hålla mig hemifrån så gubbarna får göra sitt. Så det blev en tidig morgon i designlabbet där jag började bygga på kylskåpet tillsammans med Marcus & Sara. Tur jag har dem så de kan visa och berätta hur man ska göra, läraren hade tydligen gått igenom det i fredags när jag inte var där. Tanken är att vi ska bygga antingen en minikyl/kylbox eller en luftfuktare utav kartong och ett material som heter kapa mount som är som kartong men med skum emellan. Det är alltså formbart på ett helt annat sätt :) Sedan ska vi foliera ytorna, alltså klistra på en slags folie på dem så att de får ett plastigt intryck! Jag var ganska skeptisk till det i början men nu börjar jag tycka att det är riktigt roligt när man satt igång. Så vi ska ses där i morgon också och fortsätta bygga! Det är meningen att vi ska börja bygga först nästa vecka men då hade jag gärna varit klar med min.
 

Såhär ser Kapa Mount-materialet ut!
 

Här är skissen på hur kylen ska se ut :)
 

Tim är världsbäst och fick reda på att han klarade en av sina tentor idag, och med ett riktigt bra betyg dessutom! Bara för att han är så bra så bjöd hans mamma oss på lunch vilket var jättesnällt och supergott. Vi åt på kinarestaurangen som ligger på skolområdet.

Så smaskigt god efterrätt, friterade bananer och sirap :)
 

Jag saknar min lillebus!

Idag har jag hållit mig i skolan större delen av dagen, så gubbarna fick arbeta ostört här. Och jag fick lite lugn & ro :) Vi hade presentation av kamerorna idag, trodde jag. Vi gick dit, fyllde i lite papper sen gick vi hem igen, haha! Dock har jag löst min kamera annorlunda jämfört med alla andra, de andras är som kopior av varandras som i sin tur är kopior av en som fanns som exempel att titta på. Men då jag har gjort min hemma, tack vara operationen och lite så så är ju inte min full av viksnitt och mojs. Hoppas han har överseende!

Nu har jag kommit hem, har haft en föreläsning i Hållbar Utveckling också. En galen göteborgare som föreläst som man mest bara vill skratta åt :) Numer sitter jag i vardagsrummet och pluggar tillsammans med all annan inredning i lägenheten.



Igår skypade jag med min underbara syster och hennes söte lille Caspian. Som jag saknar dem, MASSOR! De frågade honom om vart Moa var någonstans så sprang han fram till datorskärmen och pekade och sa "däääääää" med världens leende. Denna söta underbara lille buse :) Han var nybadad och helt överlycklig!



Från i julas när vi kramades massor


Elmo på datorn var superintressant!
 
 

KAOS!

Idag har jag pass 2 & 3 vilket egentligen borde innebära sovmorgon men icke sa nicke! Gick upp tidigare än normalt, redan tio i sju.. Tur var väl det för bara några minuter senare plingade det på dörren och då var det bara att öppna & släppa in ytterligare en av gubbarna. Och gårdagen hade vi fullt upp, man kan ju undra varför mitt fina fina vardagsrum numera ser ut på detta viset..
 

Tror visst någon råkade släppa en bomb här..


Och en här..

Jag får som jag vill

Även idag har lägenheten varit full av gubbar, och så lär det fortsätta hela veckan. Jag har halm i skorna!

Say Cheese

Första dagen i skolan sen operationen och den gick bra :) Har haft hållbar utveckling hela förmiddagen och de har faktiskt lyckats göra det riktigt intressant tycker jag. Vi har en himla massa olika föreläsare i kursen och idag har vi haft två olika. Den andra föreläsaren kom direkt från ett försenat flyg och in på föreläsningen. Trots att han fått sova på Arlanda inatt pga förseningarna så gjorde han en bra föreläsning. Mycker historier och berättelser, men det får då mig att lyssna mer iallafall :)
 
Nu har jag gett kameran ett nytt försök och den är klar, tro det eller ej! Dock så har jag nog luktat lite mycket på det där limmet nu så jag pausar med lite bloggande. Läste på förpackningen på det .."VARNING: Fäster snabbt på hud och ögon.." Jotack, det lovar jag. Hahaha! Jag har inte bestämt mig för om jag är nöjd eller inte med kameran, vet inte riktigt vad som krävs då jag missat två labbtillfällen men jag har gjort nästan så gott jag kunnat :)

Saus

Ja sen var det ju den här kameran jag skulle göra färdigt idag, ja men lilla Moa, då borde du kanske tänkt på att använda superlimmet till kartongen och inte till fingrarna.. Som det kan gå.. Har ju aningen mer respekt för superlim nu iallafall!


Jag lyckades slita loss fingrarna som tur var, lag låter nog halmen ligga kvar i skorna ;)



Det har snöat som bara den idag, jag är glad att jag slapp gå ut på förmiddagen och att jag har en så bra man som skottar åt mig när jag inte kan själv! Ni anar inte vilket snöoväder det har varit här idag, ni ser ju drivorna på bilden..


Han kom även in med posten som var som en enda stor underbar överraskning! Jag fick ett nallebud :D Fast det bästa av allt vart nog avsändarna, Amanda&Emil och Katarina&John. Underbara människor :) Nallen heter Conrad och är världens sötaste :) Nu kommer jag krya på mig jättefort :D






Jag lyckades jobba ikväll, det jobbigaste var nog att ha byxor på sig tror jag haha! De slutar precis vid såren på magen nämligen. Innan jag gick till jobbet lagade jag min currygryta så när jag kom hem stod den värmd med ris till klar att äta. Så underbart att komma hem till färdig mat!



Nu har jag tagit mig lite efterrätt. Blev helt överlycklig när jag hittade den här glassen på Maxi..

Det krävs skåningar till det för att kunna göra god laktosfri glass!
 

Som strösslet på glassen så hade de tillochmed översatt karamellsås till skånska på såsflaskan ;) haha!
 
 

Nu är jag på bättringsväg!

Operationen i torsdags gick som förväntat så den gick bra. Så nu är jag tre hål rikare i magen, inte så värst charmigt kanske. Jag har varit ganska trött och haft ont nu efter operationen men det ska då bättra sig :)
Så väl omhändertagen som jag blev på Sunderbyns sjukhus har jag aldrig blivit på ett sjukhus, det känns bra!
 
Idag har jag turen att vara ledig från skolan så jag kan ta igen det jag missade när jag låg inne, det tycker jag är bra tajming! Är ledig torsdag också denna veckan, kan ju inte säga annat än att jag gillar den nya läsperioden än så länge ;) hihi!
 
Just nu har jag två främmande män i min lägenhet och vad de gör skulle ni allt vilja veta och det ska ni få veta, snart! De ska bara bli klara med vad de håller på med ;) Jag får väl fortsätta bygga på min kamera nu så den är klar tills presentationen i morgon!
 
Ikväll ska jag jobba 16-19 på Ica, ska bli spännande att se hur det går. Jag får ta så mycket smärtstillande jag tillåts och hoppas på det bästa, för jag vill ha ca$h :D

Det var på riktigt

Idag har det varit fullt upp! Alla studenter har varit lediga från föreläsningar då det har varit LARV, Luleå ArbetsmarknadsVecka med en gigantisk företagsmässa. I morse ringde jag till sjukhuset här uppe för att se att min remiss verkligen hade nått dem. Jag har haft ont i ryggen sen i början av november och började nu tröttna på att knappt kunna röra mig. Jag besökte vårdcentralen här i fredags och de kom då fram till vad de alternativt kunde vara och skickade remiss till sjukhuset. Här har de ett system att man ringer & får en tid att bli uppring på. Jag hann knappt lägga på innan de ringde upp mig och bad mig komma på besök idag. Jag hann precis borsta tänderna sen fick jag kvickt som attan (läs: s l o w m o t i o n) ta mig till bussen för att åka till Sunderbyn. Jag blev vänligt mottagen och väl undersökt, de behövde inte söka så länge utan fann ganska fort vad som orsakade smärtan, samma som de på vårdcentralen misstänkt. Så pang bom, i morgon ska jag göra mitt livs första operation. Det är lite spännande tycker jag! Det är bara en titthålsoperation så det är nog inget märkvärdigt egentligen :) Jag kommer väl bli en erfarenhet rikare bara, och att bli sövd - det ska bli spännande. Det ska iallafall bli skönt att slippa ha ont i ryggen hela tiden, hoppas jag!
 
Hela förmiddagen spenderades där och när jag kom hem värmde jag gårdagens middag, spaghetti & köttfärssås med parmesanost.



Efter lunchen mötte jag upp Oliver & Emil så tog vi en sväng tillsammans på LARV. Vart ju tvugna att kolla in företagen lite, ta lite godis och gratissaker och bara mingla runt :) När Tim kom hem från jobbet kom vi överens om att det blev köpepizza, ingen av oss orkade eller hade lust att laga mat. Sagt & gjort, pizza blev det :) Nu ska jag ta mig ett härligt bad kan ni tro, och njuta ordentligt!

Nu har det dragit igång igen

I söndags var det full rulle här kan ni tro! Tvättstugan var bokad från kl.07 på morgonen, undra vad vi tänkte när vi bokade den tiden... Vi fick tvättat ÅTTA maskiner iallafall, och ändå blev inte allt tvättat. Det märktes att vi inte tvättat sen vi åkt upp här^^ Haha :) Eftersom igen av oss orkade masa sig upp ur sängen förens åtta så hann inte allt riktigt torka i tvättstugan. Vi fick bevisa våra kreativa ingenjörssidor genom att hänga upp mitt fina limegröna paketsnöre tvärs genom hela hallen! Det kläddes prydligt med strumpor... hahahah!
 



När klockan slog tolv gick vi för att hämta bilen vi bokat. En av skolans sektioner har en bil som de hyr ut, galet braaa! Dock är den bokad typ 24/7... Men jag lyckades boka den så det var storhandling på schemat. Och vi storhandlade kan  i tro.. Två fulla vagnar på Maxi slutade det med, kassörskan måste ha trott att vi rustar för krig eller nått. Nu när vi hade bil passade vi på att köpa tunga och otympliga saker som kan vara svåra att ta på bussen. Vi köpte ganska mycket av varje.. så inte mindre än fyra laxar tömde vi plånboken på! Vi passade på att ta Mc Drive bara för att vi kunde, Tim var exalterad!




Tack vare storhandlingen har jag ätit de godaste luncherna på läääänge :D




Nu har de nya kurserna dragit igång. Det är nästan lika spännande varje gång, lite extra nu när jag läser designkurser :) Just för tillfället håller jag på att konstruera en hasselbladskamera utav kartong. Noggrannheten är på 0,5mm så det är gaaaaaanska pilligt! Värsta klipp&klista-kursen fast på en högre nivå OCH jag får betalt för det. U N D E R B A R T!

Lugn helg

Igår när jag hade jobbat klart så var det dukat hur mysigt som helst! Vilken tur jag har alltså :) Det blev friterade pommes, lövbiff & sås. Precis som på den gamla goda tiden när man var liten & inte ville ha annat än lövbiff & pommes på fredagarna :)



Idag har jag slappat mest, jag har ritat en hel del. Till lunch lyxade jag till det med stekt fläsk & potatismos :)



Här är en av dagens bilder..

Första gången jag ritar ett öga

Hej Fritös, välkommen!

Igår fick Tim hem sin fritös som han beställt. Så ni gissar rätt om ni gissar friterat till middag ^^, Tim ville att jag skulle försöka göra KFC så jag försökte men vi kom fram till att kycklingklubborna var lite för stora. Till mig själv gjorde jag en kinesisk frityrsmet men bytte ut en del av vattnet mot öl ;) Jag skar sönder en kycklingfilé som jag doppade i mjöl sen i smeten. DET blev lyckat kan ni tro! Eftersom jag inte tål frityrlukt var villkoret för en fritös att den ska användas utomhus, härligt i -20°C ;) HAHA


Det blev riktigt mumsigt faktiskt!

Bröd & saft!

Ja det blev en sväng till till Lulebo igår, med ett glatt leende gick vi både dit & därifrån :) Vad som kommer hända får ni veta när det har hänt, hihi! Det var roligt att vara tillbaka på jobbet igår och tiden jag jobbade gick snabbt :) När jag kom hem fixade Tim med middagen så jag satte igång att baka bröd. Det blev åter igen mammas solrosbröd som jag är så förtjust i! Denna gången gjorde jag som det stod på receptet och formade det till två limpor istället för små bullar. Blev mer brödigt och bättre bakat! Jag är imponerad över mig själv för hur bra brödet blev :)

Titta vad fina de blev!


Bra genombakta blev de också :)
 

Min söta vän Sofia frågade efter receptet, jag har nog lagt upp det här på bloggen innan men då får ni se det igen :) Jätte lättbakat och mumsigt!
 

SOLROSBRÖD
2 st

Blanda:
50 gr   jäst
2 dl     vatten
3 dl     gräddfil
2 tsk    honung
2 msk  olivolja
1 dl     solrosfrön

Tillsätt:
5 dl     rågsikt
7-8 dl  mjöl     (stod 8-10dl med notering ”mindre mjöl”)
Arbeta tills degen knappt släpper bunken.

Tillsätt 1 tsk salt och knåda i 2 min.

Forma till limpor och låt jäsa i 30 min. Bakas i ugn på 200° i ca 30-40min
 
Smaklig frukost :)
 
 
Idag på morgonen så silade jag saften jag gjorde häromdagen, jag glömde sila den igår som jag egentligen skulle ha gjort :) Jag fick ut nästan 3L ur en dubbel sats!
 
 

Halm i skorna

Hihi haha hoho, ja det är nästan lite roligt. Sagt & gjort, nu har jag beställt golv till lägenheten. Det blir nytt i hallen, köket och pluggrummet! Wihoooooo :D Sen ska jag dansa med skurspannen kan ni tro, nästan så jag längtar. Jag måste vara g a l e n! Det blir lite jobbigt i köket kanske när man inte kan laga mat & vistas där. Kan vara det rummet jag vistas mest i när jag inte sover faktiskt.. Haha :)
 
Och ovanpå detta sitter jag just nu & väntar på kvartersvärden som ska komma hit & inspektera väggen med den lösa tapeten. De skulle kolla när det senast var omtapetserat i hallen men de båda på kontoret rynkade på näsan och såg allmänt chockade ut när de insåg att det inte hade blivit omtapetserat sen Lulebo tog över lägenheten vilket jag tror var ett bra antal år sedan. Så jag vågar knappt hopppas på det men kanske :D Hihi haha hoho, vilken bra dag :D
 
Ikväll ska jag jobba årets första pass 16-19, ska bli kul :)

Fikamys

När jag väl hade putsat varenda litet hörn i lägenheten vad jag ganska trött. Jag knäskurade golven och har nu bestämt mig för att jag ska idag gå & beställa nya golv till lägenheten! Om de inte ens blir rena när man gör som Pippi Långstrump & mormor så blir de väl aldrig rena. Jag vill ha rent! Sen upptäckte jag att tapeten i hallen hänger helt löst, klistret har väl släppt. Undra om man kan klaga sig till nya, hoppas hoppas :) Jag unnade mig själv ett varmt bad, på tok för varmt, efter en hektiskt städ-dag :)

Tycker allt att de har kvar lite av den bruna nyansen från Dubai :)
 
 
Nu har jag just haft Oliver & Emil här på lite fika. Eftersom jag missade redovisningen av ekonomiarbetet fick jag i uppgift att intervjua mina gruppmedlemmar om vad de hade lärt sig under arbetet och seminariet. Så det har jag gjort nu & ska bara sammanfatta det så jag kan segla iväg det till handledaren i kursen :) Hoppas att jag fåt till det någorlunda bra!
 

Halm i skorna

Hihi haha hoho, ja det är nästan lite roligt. Sagt & gjort, nu har jag beställt golv till lägenheten. Det blir nytt i hallen, köket och pluggrummet! Wihoooooo :D Sen ska jag dansa med skurspannen kan ni tro, nästan så jag längtar. Jag måste vara g a l e n! Det blir lite jobbigt i köket kanske när man inte kan laga mat & vistas där. Kan vara det rummet jag vistas mest i när jag inte sover faktiskt.. Haha :)
 
Och ovanpå detta sitter jag just nu & väntar på kvartersvärden som ska komma hit & inspektera väggen med den lösa tapeten. De skulle kolla när det senast var omtapetserat i hallen men de båda på kontoret rynkade på näsan och såg allmänt chockade ut när de insåg att det inte hade blivit omtapetserat sen Lulebo tog över lägenheten vilket jag tror var ett bra antal år sedan. Så jag vågar knappt hopppas på det men kanske :D Hihi haha hoho, vilken bra dag :D
 
Ikväll ska jag jobba årets första pass 16-19, ska bli kul :)

Städning & saftmakeri

Japp jag gick till skolan i morse och tittade lite på tentan sen gick jag hem i princip. Det var anorlunda upplägg på denna tentan jämfört med vad jag har varit van vid, här var det 10p som var "kryssfrågor" med fem olika alternativ. Man slapp beräkningarna dock utan var tvungen att räkna sig fram till ett av de fem alternativen. Dock behövdes detta inte redovisas i tentamen.

När jag väl kom hem startade jag min turbomotor och jag har den igång fortfarande! Jag har äntligen tid att städa och göra lite det jag vill & känner för nämligen. Städa behövs verkligen och det finns inget bättre än känslan av renhet och nystädat! Jag har lite kvar på städningen men sen har lägenheten fått sig en ordentlig omgång :)

Ugnen fick sig en omgång som nog var välbehövlig!


Jag har även hunnit göra lite citronsaft, passar på nu när ICA säljer citroner för 1kr/st! En saft som vi brukar ha på julafton som är galet god :) Jag gör dubbel sats nu när jag ändå är igång! Hoppas den kommer bli lika god som jag tänkt mig.


Här är receptet på enklaste och godaste citronsaften;

Citronsaft
1L vatten
1kg socker (jag tar mkt mindre!!)
4 citroner
3 msk citronsyra (1 1/2 pkt)
 
Koka upp vattnet och rör i sockret. Låt svalna. Lös sedan upp citronsyran i lagen. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunnt. Lägg i dem i den svala sockerlagen. Låt det stå täckt och svalt i 1 dygn. Sila sedan & tappa upp på flaskor.
 
Saften har ingen lång hållbarhet men går bra att frysa
 
 
 
 
 

Sykliing & liiis med cullysås

Idag lagade vi helstekt kyckling till middag! Den serverades med currysås och ris, riktigt gott blev det :) Tim har blivit grymt bra på att stycka kyckling (Y)

Nu är jag fri!

Nu är jag klar med skolarbetet på riktigt! Jag har lämnat in anna assignments i designkursen och kan äntligen lägga det bakom mig. Hoppas jag :) Jag känner mig fri! Jag blev nöjd med mitt resultat även om jag hade den enklaste möjliga dammsugaren. Nu är den klar och ska inte få bråka med mig nån mer :) Jag är så trött idag efter timmarna jag la i skolan på designarbetena, hade gärna bäddat ner mig och sovit tills i morgon.
 
Jag är lite oense med mig själv om jag ska gå till tentan i morgon eller ej. Jag vet att jag inte kommer få godkänt på den men det är som om att jag förväntar mig att ett mirakel ska ske, haha!

Där tog det stopp

Ja igår gick jag & la mig hur lycklig som helst! Det var jag fram tills att jag kom till skolan & skulle "bara" lämna in mitt dammsugararbete. Jag har nu suttit här i nästan tre timmar och kommer säkert sitta här i minst lika många till. Det var inte det jag hade tänkt precis. Just nu är det inte mycket som går så som jag tänker så jag ska nog tänka lite mindre så blir jag inte besviken, haha! Jag har dagen på mig med den här sugande snabeldraken så jag ska väl kunna bli någorlunda nöjd.
 
Tack vare detta kommer det antagligen inte bli någon mattetenta för mig i morgon, eller om jag ändå går dit så är jag ganska säker på att det inte kommer gå vidare bra. Men jag har fler chanser som tur är! Jag skyller lite på den där vintriga kräksjukan som så elakt skulle slå benen av mig också.

Jag är nöjd!

Tadaaaaam! Min dammsugar-affisch är nu klar :) Visst skulle ni köpa min dammsugare?

Fyra soltimmar

Vi försov oss i morse. Inte för att vi hade något viktigare än plugg att vakna till, men ändå :) Man vill komma igång lite. Nu har vi just varit ute & gått en liten runda i det underbara soliga vädret! Dock verkade solen befinna sig på alla de platser vi inte gick på, hihi.

För ett år sedan bodde vi på andra sidan isen, nu bor vi på rätt sida :)
 

I förrgår när jag pratade med pappa i telefon så frågade han hur kallt vi hade det här uppe så jag tittar på vår termometer och den visar -2. Jaha säger han och blir lite förvånad för han hade hört att det skulle vara ganska mycket kallare. Lite senare promenerar jag & Tim till Ica och vi klär ju oss som om att det är -2 ute, alltså inte så överdrivet varmt klädda. Vi höll på att förfrysa på vägen dit och sa att det måste ju vara kallare än bara två minus. Det var det säkert också för igår morse stod termometern fortfarande på två minus och jag trodde först att den hade fått fnatt men öppnade sedan fönstret och försökte fiska upp tråden. Den satt fast så jag fick allt gå ut och försöka få upp den, då var den visst fastfrusen i ett stort isblock. Så om ni undrar över snötemperaturen så ligger den runt -2 ;) haha!

Dammsugaren är på G

Det enda jag har gjort idag har då varit att stirra in i datorn. Jag har haft fullt upp med att fixa på min dammsugare. Jag håller på med textureringsdelen, som jag trodde skulle vara enklare än vad den är :) Så här ser svarta faran ut för tillfället.


Eftesom det är jag som har gjort den så tänkte jag att det skulle synas så jag pyntade hjulen lite!

Tack Niklas!

Jag vet knappt vad jag hade tagit mig till om inte Niklas hade kommit & hjälpt mig med att fixa photoshop igår. Det underlättade mitt arbete gaaaanska mycket vilket resulterade i att jag nu är klar med fjärrkontrollen. Sååååå SKÖNT! Ni kan inte ana hur mycket trubbel den orsakat mig, speciellt när jag har fått göra om den ett antal gånger. Men nu bannemej är jaf fri från den :)
 
Vi åt en av mina favoritmiddagar igår, den där panerade kycklingen som jag tjatat så mycket om här i bloggen. Igår tror jag nästan att den blev lite extra god faktiskt. Jag åt iallafall på tok för mycket för min förkrympta magsäck, men det var ju så gott! Godare än vad det ser ut att vara på bild alltså .. ;)



Vi unnade oss ett välförtjänt bad innan det var läggdags, nästan så man har saknat att bada badkar! Trots att vi gjorde det huuur många gånger som helst i Dubai ^^
 

Nuuuuuu ja!

Nu är jag ÄNTLIGEN klar med min förbenade fjärrkontroll!

Glider på en räkmacka

Dagens lunch blev en lyxig en! Räkmacka :) Det är ju trots allt fredag, haha.
 
Jag vart tvungen att marinera räkorna i citron över natten för att de inte skulle smaka fisk och de gjorde de då inte heller. Det vart riktigt gott!

Nu så börjar det ordna upp sig!

Nu har jag börjat komma igång igen även om jag fortfarande är lite mör. Jag har börjat få i mig lite mer mat vilket känns bra, dock känns det som att jag har genomgått en såndär magoperation där de har krympt magsäcken för det är då inga stora portioner jag får i mig. Och de som var små redan från början, hihi!
 
Igår var första måltiden jag lyckades få i mig här, jag ville ha sallad till lunch så det blev det. En av de godare salladerna jag ätit faktiskt! Jag hade i oliver, sallad, mozarella, körsbärstomater, färska champinjoner, stekta champinjoner, avocado och gurka sen pressade jag lite citronsaft över :)



Till middag testade jag min klasskompis Saras recept på varm smörgåstårta! Den på minnde mycket om min pastasås som jag för tillfället är ganska trött på men den var god och lättgjord :)




Nu ska jag försöka bli helt klar med både dammsugare och fjärrkontroll, har skaffat mig en testversion av Photoshop. Sen får vi se om jag hinner med lite matte också :)

Back, not on track!

Ja jag lyckades ta mig upp till Luleå sent igårkväll vilket jag är glad för. Även om jag bara ligger ner även här så är det skönt att vara "hemma". (Fast egentligen tycker jag fortfarande att Skåne är mest hemma, haha!) Jag har sovit på soffan i natt och kommer nog göra det några nätter till, iallafall tills jag är lite människa igen. Vill inte att Tim ska få detta hemska vidunder. Nu ska jag försöka få i mig lite A-fil i hopp om att jag inte ska bli illamående direkt efteråt som jag blivit vid de senaste måltiderna. Men jag lever iallafall :)

Krasch bang boom

Ojojoj, ja vart ska jag börja?
 
Det har inte riktigt gått enligt planerna om ma säger så, eller ja vem planerar att bli sjuk? Och vem är så galet dum att den planerar att skaffa sig vinterkräksjukan. Nä det är väl tur att man inte gjorde det men lik förbannat så skulle den slå benen av mig. Bokstavligt talat för här har jag legat sen jag fick den. Det var meningen att jag skulle tagit flyget tillsammans med Tim till Luleå igår morse (måndag) men så blev det inte riktigt. För i söndags eftermiddag när jag just berättat för Tim hur glad jag är över att jag har designat klart min dammsugare och bara ska färgsätta den så sa det nästan PANG. Ja för pang vad illamående jag blev. Bara sådär poff pang bom. Sen dess har jag och min bästa vän toaletten varit goda vänner, ja ni förstår väl vad det kan innebära. Jag tänkte vara stål-Moa och försöka ta mig till Luleå med det bokade flyget (kanske var det snål-Moa som pratade också) för det var kanske bara något jag hade ätit som magen inte tyckte om. Men jag kom inte ens upp för trappen utan att det blidde natt och kolsvart så jag fick allt dra mig tillbaka och Tim fick åka upp ensam. Som tur är så har jag varit i mycket goda händer hos hans föräldrar som tagit hand om mig så snällt. Jag har fått en helt egen våning, där de har bäddat ner mig och servat mig med mat och dryck. Vad skulle jag annars ha tagit mig till? Nu känner jag mig mycket bättre, nästan som en helt ny människa. Tur är väl det ;)
 

Innan de bäddade ner mig helt & hållet i tältsängen så bäddade de ner mig i spa-avdelningen :) Här var det itne mycket med mig, jag hade sån feberfrossa och skakade som tusan.


Gårdagens frukost kom Tims mamma så sött ner med när jag vaknat. Så snällt!
 
Nu är jag piggare och har just tagit mig en dusch och packat ihop mina saker. Jag är redo för avfärd till Luleå.

Hejdå Skåne, jul och ledighet

Den senaste tiden har jag då haft & göra! Ja jag har hunnit med nästan allt, förutom att blogga :) Som ni vet så har jag varit på semester i Dubai, en av de häftigare resorna jag gjort. En helt nu kultur och ett annorlunda land, mycket värt att besöka. Jag har även firat nyår med mina fina vänner hemma i Skåne, det blev så bra så det var nästan för bra för att vara sant. Det ni! Vi satsade stenhårt på maten vilket visade sig vara bra gjort för jag tyckte faktiskt att det smakade riktigt bra. Jag ansvarade för huvudrättens kött & sås och fick bra kritik för såsen. Det sades tillochmed att det var den godaste såsen 2012, jag är nöjd! Som vanligt hade jag i lite allt möjligt i min sås, det blev både portvin och whisky ;)
 
Sedan kom årets bästa julklapp, i fysisk form! Min syster och hennes familj kom ner till Skåne för att hälsa på så de hann se mig innan jag åkte uppåt igen. Vilka fantastiska dagar vi har haft tillsammans! Jag och Caspian har gosat som aldrig förr, han är så underbar när han sträcker armarna åt en och vill upp i famnen & gosa :)
 

Igårkväll var det jag som fick ge välling till minfavorit, sen gosade vi gott i soffan. Lika trötta båda två :)


Caspians nya favoritpose, liggandes på mosters mage! Med världens fotsvätt i min näsa :(


Den största av favoriterna är nog ändå mamma (mormor), svårslaget!


När ingen annan duger är nallen bra att gosa med :)
 
 

Nu sitter jag & pluggar på tåget upp till Stockholm! Har ca 2 timmar kvar av min resa. Jag är nästintill klar med min fjärrkontroll som jag designar, den ska bara få lite färg och ikoner på knapparna. Jag har just börjat på den sista uppgiften, att göra en dammsugare. Inte det lättaste men det ska väl också gå. Nu ska jag försöka att bara göra och inte bry mig för mycket om designen för det har jag inte alls tid med. Den ska vara klar på måndag och det vet jag knappt om jag hinner. Men vill man så kan man har jag hört!
RSS 2.0