Harvard & MIT

Vi har just fått en underbar tur på Harvard av en svenskHarvardstudent som Sara känner! Nu har jag shoppat lite lyx till mig själv på Lush och vi sitter i en härlig bar & dricker gott. Boston är härligt och mysigt! Vi har gått runt lite på MIT också :) Harvard var riktigt häftigt, bilder kommer!
Vid vattnet utanför MIT! 

Färskpressad äppelcider, smakar som den bästa äppelmusten du kan tänka dig!


Stine på baren vi sitter på nu :)

Harvard Square

Idag kör vi på så amerikanskt det kan bli! Vi är på Harvard Square nu, ska förhoppningsvis se Harvard sen. Kanske ett besök till Samuel Adams bryggeri senare!
Börjar med en fruit shake!


Tog det mesta på menyn.. Jag är arg på mig själv som knaprat upp alla laktospiller!



Boston dag tre!

Idag har vi varit i Boston city hela dagen.
Jonathan, Sara och Stine mitt i Boston!


 Vi började med en underbar underbar frukost - hamburgare ochäppelcider ;) 
Skål! 


Hamburgare med portabello, prosciutto och mozzarella :)


Jag njuter! 


Vi avslutade med godaste sorbeten någonsin, kokossmak!


Utanför Paramount!


Flickorna utanför Paramount!


Bostons Chinatown, tillochmed McDonald's på kinesiska..

Sverige är representerat på Macy's ;)


Till lunch åt jag en Caesarsallad, här kommer de utan kylling!


Riktiga turister vilse i Boston!


Framför en cool fontän i hamnen!

Sara & jag!


I min nödinförskaffade mössa & halsduk!


Framför en av alla härliga byggnader i Boston!

Jag i härliga Boston!



Vi gick ut och åt på en riktigt fin och mysig restaurang, på tiden att vi fick lite vettig mat! Börja med en drink såklart :)


Jag testade äntligen hummer! Petite filet and lobster tail :)

Dags för skål igen!


Njuter av god dricka, mat och gott sällskap!


Gruppfoto!


Efterrätten som fick beställas i förväg då den tog 30min att tillaga!


Dags att hugga in!


Jag kunde ju inte låta bli att äta, så enlaktospiller för varje tugga ungefär..

Vi gör på vårt eget sätt! 

På tunnelbanestationen under ett akvarie, tvunget att ta en fiskbild.


Charmigt värre!




 

 

 

Six Flags del 1

Har haft en underbar dag på Six Flags, New England! Det var Freight Fest där med massa monster överallt. Bjuder på denna så länge, har fullt upp med att se Harvard spela amerikansk fotboll nämligen ;)
Han spelar mig ett spratt!

Finally framme i Boston!

Nu är vi äntligen framme i Boston efter typ 10 timmar! Men vi har hunnit besöka Ben & Jerry's factory, det ni :D 
Här är en bild från lunchen, jag fick i mig en hel subwaymacka!


Gruppbild vid B&J

Stine och jag

Ny smak, B&J med Sara i!

Stine och Sara utanför fabriken

Största glassen till minsta flickan! Såååååå glad att de hade sorbet :D

Nu ska vi ut och äta & dricka gott, i morgon ska vi upp tidigt och åka till Six Flags för att sedan tillbaka till Boston och se ett football game när Harvard spelar :)

First night in Boston

Här kommer lite bilder från kvällen igår, första kvällen i Boston! 
Min säng på hostlet!

Vi som bor på hostlet tillsammans!


Stand strong!


Brasiliansk restaurang där man betalade efter vikt!


Nästa blev en mexikansk karaokebar!


Jonathan & Stine!


Vi slutade på ett tredje ställe fullt med härliga människor!


Vissa mindre fancy än andra ;)

Nu ska vi köra & hämta David innan det bär av till Six Flags!

NU ÄR JAG FRI

Nu har jag skrivit den tredje och sista tentan denna veckan! Jag har aldrig skrivit så snabbt och så mycket på så kort tid, skrivkrampen jag fick var den värsta någonsin. Jag vet inte riktigt hur den gick men jag hoppas att jag klarar den, det är svårt att säga. Jag övade på förra årets tenta innan idag och låtsades att den var som på riktigt när jag gjorde den. Jag trodde att den gick bra men jag fick ett C när jag räknade ut mina poäng så det är svårt att säga hur den riktiga tentan gick. Jag är glad att jag är klar med alla tentor nu :D
 
Efter tentan så gick vi direkt till Bagdad Field där damernas första rugbymatch spelades. Där var galet mycket folk men det var nog inte så många som tittade, haha! Det var mer party!

Rugby

Vi vann då inte iallafall!
 

Nu ska jag packa ihop min väska till Boston, i morgon kl 10 kör vi! Hade sååå gärna viljat ut & partajja med de andra men efter dagens migrän vågar jag inte annat än att hålla mig hemma & sova :) Tror att det blir bäst så, haha!

Fick denna härliga underbara bild på världens sötnöt. Som jag saknar honom!
Världens bästa pojke!
 

Dålig timing

Snart är det dags för denna tentsperiodens sista tenta. Värsta tentan också, i kemi! Och bara för att så sitter jag här med migränhuvudvärk. Lite dålig tajming kan jag tycka! 

Kemin är svårare än vad jag vill att den ska vara, så jag hoppas jag får en hyffsat okej tenta att sätta tänderna i!

Ovanpå allt tråkigt så kan jag ju berätta något roligt! Det verkar som att lilla loppan Isgran ska få vara med i LTU katalogen som kommer ut nästa gång :)  

Old vs. new

Jag har ju haft turen att få bo i ett av de nyrenoverade husen på campus. Innan de renoverades var de de skabbigaste på campus. Alla husen har inte hunnit bli renoverade och här är de som ännu inte har fått kärlek. De är såååååååå galet sunkiga och jag tycker riktigt synd om de som faktiskt får bo där nu. Samtidigt är jag tacksam över att jag bor i ett nytt :)

 Old Woodstock

Tenta nummer 2 - check!

Tentan i Operation and Supply Chain Management gick bra, det känns så iallafall. Jag är himla glad att jag inte la ner mer energi och tid på den tentan. En tenta med 10 TRUE/FALSE frågor och 20 med 4 svarsalternativ. Så även om man är osäker så har man god chans att gissa rätt! Så annorlunda jämfört med hemma. Mitt fuskpapper använde jag knappt, det gick bra ändå.

Nu är det bara att börja hårdplugga på nästa tenta, i morgon är det kemi som gäller. Kl 19.00 har jag den tentan. Det är galet stressigt och jobbigt för förutom alla tentor så har vi massvis med andra saker i skolan. Jag fattar inte de som klarar av både skola, jobb och sport. En vanesak kanske! Fast det verkar som att amerikanarna inte studerar så värst hårt - de gör bara de nödvändiga sakerna och knappt det. Lite generalisering, men ni fattar! Jag är glad att jag har dessa töserna som vet precis hur de ska peppa mig och få mig att skratta så jag gråter. Men tro inte att jag har hemlängtan ;)


Finaste!
 
 

Exam no 2

Nu är det snart dags för den andra tentan i USA, jag har nog aldrig pluggat såhär lite till en tenta. Finns verkligen ingen tid till det! Jag har tagit till mig tipsen från de som studerat här några år, och om man har en riktigt bra fusklapp så ska det gå finnemang. Nu menar jag ju inte att jag inte har pluggat för det har jag, men inte lika mycket som jag brukar. Så jag har sett till att göra en fusklapp så. bra som möjligt. Tack och lov att vi får ha en :)


Top University!

Jag kan ju säga att jag är ganska nöjd med mitt val av universitet för utbytesstudier... Även om jag just nu drunknar i tentor, labbar, assignments, grupparbete och läxor!


Tiden försvinner

Ingen tid att laga mat här inte, men nyttigt ska det va!


Inte en minut

Inte ens när man äter lunch får man pausa från plugget...
Pasta & köttfärssås blev det idag!

Tentavecka

Igår frös jag som en blöt liten katt när jag kom hem mitt på dagen. Jag hade på mig linne, sticketröja, tjocktröja och halsduk samtidigt som jag gömde mig under täcket och ändå fick jag inte upp värmen! Jag försökte tillochmed med en kopp te.. Inte konstigt att lgh är kall när man ställt in temperaturen på 19°!
Humöret är på topp ändå!

Idag har jag mest bara pluggat, fusklapparna till OM tentan börjar bli klart och jag har hunnit med ett projektmöte också! Idag är det kanonväder :) 

Det går inte att beskriva hur mycket jag trivs här!

Det har inte blivit något gym denna veckan vilket jag saknar! Tydligen så saknade de mig på gymmet också... ;)

Första tentan

Nu är första tentan i USA skriven! Den var aningen svårare än vad jag hade väntat att den skulle vara men jag hoppas att jag klarar den iallafall! Tentan bestod av fyrtio kryssfrågor - visst låter det lätt? Och två skriftliga frågor. Det var inte så lätt ändå.. Men jag är glad att jag la ner så mycket tid som jag gjorde på mitt hjälppapper, det hade jag stor nytta av! 
Kryssfrågorna gjordes på datorn & de skriftliga för hand.

Nu har jag just klämt i mig en mumsig lunch! Tänkte på dig Amanda, tror du hade gillat den... Haha :)

English muffin med jordnötssmör, banan och kanel!

 

Det sa pang

Jag hade rätt, det sa pang! Och inte så lite pang heller. Satte bara hela rummet i skakning litte, haha. Ja det är med andra ord såhär en vnlig kemilektion ser ut på Clarkson University :)
 
Lägg märke till tjejen i bakgrunden, livrädd!
 

Sitter som på nålar..

Jag känner på mig att det någon gång under denna kemilektion kommer säga PANG! Grejen är att man aldrig riktigt vet när eller hur..
Lika spännande som vanligt!

Snart skrivs första tentan i USA också.... PIRRIGT!

Tillåtet fusk

Det tog ett bra tag, men nu är min hjälplapp till morgondagens tenta klar. Fick ihop det ganska bra tycker jag, tror knappt att jag kommer behöva den på tentan i morgon men den kanske kan vara bra att ha ändå :) Det känns verkligen som att jag har suttit och skrivit en fusklapp, det känns jätte "olagligt"^^
Resultatet!

Vår amerikanska rumskompis som har indiska anor lagade mat till oss ikväll. Och ja jag vart så hungrig och det var så gott så jag hann inte ens ta en bild av maten. Hon hade lagat currykycklinggryta med brunt ris till. Brunt ris har jag aldrig testat innan men det var riktigt riktigt gott! Och nyttigt ska det vara med :)

Jag har hunnit med ett gruppmöte i kvalitén också. Vi hade massa problem med det men det löste sig! :)  

Med näsan i böckerna..

...sitter jag även idag! Idag fokuserar ja mest på Intro to Enterprise Information System då vi har tenta i den kursen i morgon. Lakritsen räddar mig! Det är lite annorlunda här när det gäller tentorna, tentan kommer att bestå av "multiple choise" frågor, alltså kryssfrågor. 40 såna och 6 där vi ska skriva ett svar men vi behöver bara svara på tre av dem. Som krydda på kakan så får man lov att ha med sig ett papper med anteckningar till tentan. Pappret ska lämnas in till läraren efteråt. Lite som en tävling där den som skriver minst vinner. Här hade jag behövt dig Sara :) Jag har snart lyckats skriva ner bokens tre kapitel på ett amerikanskt A-4 (det vore ju dumt att ha samma storlek på papprena som resten av världen ;)). Trodde aldrig jag skulle se detta, och absolut inte i kurslitteraturen..

Helt plötsligt är Wikipedia okej att använda? ^^


Till lunch lagade jag ett enormt berg med banan och kokospannkakor! Jag har bestämt mig för att äta ute nästa vecka så jag slipper lägga tid på att laga mat :) 
Bananpannkaksberg!

Kämpa på

Idag har jag inte gjort annat än pluggat och det är tveksamt om jag har lyckats bli något smartare, men jag hoppas det!

Då kylen fortfarande är tom fick jag börja rota i frysen för att trolla fram en middag. Ingen lördagsmiddag precis men gott iallafall!


Plaskväder

Regnet öser ner för ovanlighetens skull och det är sådär riktigt tröttsamt! Har mycket i skolan nästa veckan med massa tentor. Jag vill plugga på allt & ingenting samtidigt! Kylen ekar så tom den är, men jag hittade allt lite ägg & bacon :) 


 

Oväntat paket på posten!

Igårkväll var vi på födelsedagskalas för Jon, vi fick träffa hans föräldrar och han bjöd på mat! Det var en riktigt rolig och lyckad kväll. Människorna är så härliga här. Jag ser verkligen fram emot att få fira Thanks Giving med hans familj :)


Den enda bilden jag lyckades ta under kvällen!

I morse fick jag mejl, det stod att jag hade ett paket att hämta ut. Inte väntade jag väl något paket. Det finns inte mycket som kan göra mig så lycklig som post, och ännu bättre med PAKET :D Det var underbara mom&dad som hade skickat paket hemifrån! Jag sprang bokstavligt talat till postkontoret & väntade tills de öppnade!


Nyvaken helt överlycklig Moa som fått paket!


I paketet fanns det precis det jag saknat mest här! Måttsats, smink och lakrits. Älskade lakrits!

Nu ska det bannemej bakas!
 

Sooooool!

Just nu har jag absolut inget att klaga på! Sitter ute i solen & pluggar, 27°C här :D Kan inte fatta att folk skrapade rutorna på bilarna i tisdags.. Jag trivs!
Njuter till tusen!

Det dröjde inte länge innan min bikini fick kommentarer ;) haha!

Fredag morgon, en solig sådan!

Fredag morgon = kemilektion! Trapporna var jobbiga i morse, men det är väl ett bra tecken på att gårdagens träning har gjort nytta.. Elise sa att det var kämpigt också, alltså lyckades jag bra med henne också igår :D

Idag ska det bli 27° här, det är galet vad vädret skiftar! Frost på rutorna ena dagen och stekande sol andra :) så efter  kemin ska vi sitta ute i solen och plugga & förhoppningsvis locka fram lite fräknar. Långklänningen är på idag!

Redo för ännu en kemilektion!

Choklaaaaaad!

Jag har nu gjort allt jag kan för att försöka bota min chokladabstinens, ni som känner mig vet att den kan vara riktigt vidrig.. Och att jag i själva verket inte kan äta mjölkchoklad som jag vill ha gör inte saken bättre. Så jag som i vanliga fall tycker att mörk choklad är vidrig har gått så långt att jag köpt hem tre paket! Det lättade lite på mitt chokladsug - tills jag insåg att just den sorten visst innehöll mjölk. Så nu kan jag lika gärna mumsa på vanlig choklad.

Gör allt jag kan för att bli av med chokladsuget jag har just nu..

Idag har det varit en helt underbar dag med strålande solsken och varmt i luften! Helt galet vad vädret skiftar snabbt här :)

Påväg till skolan

 

Av en slump tittade jag i min postbox och jag blev så lycklig när jag fann ett underbart gigantiskt kärleksfullt vykort där! Söta söta Ida hade varit snäll & postat det till mig. Post är nog det som gör mig allra gladast!

Hon kunde inte hittat ett mer passande vykort, det ska jag hänga  på väggen på mitt rum!

 

Hela dagen har spenderats framför dessa skärmarna. Om det inte är sammanfattning av den ena kursen så är det av den andra!

Uppkopplad till tusen!
 

Idag har det varit Career Fair på skolan vilket innebär att skolan varit full med representanter från olika företag som söker studenter. Detta leder i sin tur till att studenterna ska vara uppklädda och med ett riktigt bra CV visa fram sin bästa sida för företagarna och om det går bra får de gå på intervju senare under dagen. Det är alltså rena rama arbetsförmedlingen IRL. En dag som är galet viktig för de amerikanska studenterna då de söker jobb eller internship! Allt eller inget lixom. Lite annorlunda jämfört med Sverige men mycket praktiskt :)

Nu ska jag försöka sova & sova massa timmar så jag hoppas att jag är pigg i morgon! Då är det mera plugg som gäller :D
 

Grattis på födelsedagen Jonathan!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det världens bästa buddy Jonathans dag! Hipp Hipp Hurra :D I morgon ska vi fira honom ordentligt :)


Så här får ni en lad bild i repris!
 

Stannar nog i sängen i morgon...

Fick med mig Elise till gymmet kl 07.30 i morse! Idag är det leg day så vi ska inte kunna gå i morgon, eller nästan iallafall ;) Körde ett hyffsat jobbigt pass så benen är som spaghetti nu!
Leg day = utfall!

Tränar man får man äta därefter också.. För ovanlighetens skull lagade jag bananpannkakor ;)

Jag lyckades tillochmed äta upp allt! 

Nu är det plugg som gäller igen, jag är klar med sammanfattningen i ens kursen så nu ska jag börja på nästa! Kämpa kämpa :)

Lakrits eller lakrits?


Gissa vem som är lycklig? ;)

Renoverade iPhonen lite!

Titta vad fint det blev! Galet stor skillnad jämfört med tidigare, och jag tror jag gillar det :) 


iOS 7, c'mon baby!

I can't wait!!! Just wanna go home and install the update right away. Exalterad Moa som antagligen kommer vilja göra allt annat än att plugga ikväll ;)
Ska tydligen vara väldigt annorlunda jämfört med vad jag har nu!

Sara har tagit röntgenbilder på sin stackars fot och är just nu inne och pratar med doktorn. Tycker hon har varit där ett bra tag nu.. Men tusan vad snabbt det går här, vi har haft tur! 

 

Allt eller inget

Jaa, vi ville ju uppleva allt vi kunde i USA så varför inte passa på att besöka akuten också? När man ändå är här och har chansen lixom. Skämt & sido! Jag hoppas att de kan göra något åt Saras fot, åtminstone kolla upp vad som är fel :)

Sjukhuset ligger nära iallafall, och det är ju bra :)


Fina armband ger de henne också!
 

För en gångs skull är det inte jag!

Som det kan gå när man ger allt till 100%, idag tar allt lite längre tid för Sara! Men hon kämpar på :)


Vare verkligen fotboll?!

Kära jissenam vilken fotbollsmatch det var! Tänk er ett gäng yra höns som alla springer åt samma håll utan sin hönsmamma, för någon domare vore ju onödigt att ha :D Roligaste matchen jag har sett någon gång! Blött kallt halt och jävligt vare med. Första gången Ms. Isgran använde sina långkalsonger denna säsongen - men absolut inte sista! I morse skrapade folk rutorna på bilarna här... Och det är mitten av september! Trodde jag hade flyttat liiite längre söderut åtminstone ;) 
Adam snor bollen!


Vi vann kanske inte, men var då gladast iallafall! 

Studying!

I burret från kylen gör jag nu allt jag kan för att få ihop en sammanfattning av kursen som jag har tenta i på måndag... 
Plugga plugga pluggaaaaa

Utbytisarna har startat ett fotbollslag och de ska idag, efter en bakisträning i söndags, spela sin första match! Så jag måste se till att ha pluggat ordentligt innan så jag kan komma & titta.. Tror det är bäst att jag håller mig på läktaren nämligen!

Wook - lunch

Dagens lunch blev oväntat nog, eller inte, wook med biff! Mumsigt vare iallafall och nu är jag mätt i magen. Nöjd & belåten! Snart är det dags för dagens enda föreläsning i kvalitét och vi ska ha med oss dator med minitab. Jag är glad att jag har lyckats fixa det på min dator nu, verkar vara en hel del som inte får till det. Ska bara klura ut hur jag ska lyckas duscha först - kalltvatten är ju härligt.. not.


Jag ska ha mer mat! sa Sara nyss, bra betyg ;)
 
 
 
 
 
 
 

Strömavbrott är bajs

Igår hade vi då god middag! Sirloin steak med klyftpotatis, morötter och lök i ugnen. Sås också såklart! Sara gjorde en blomkålspuré som tillochmed jag tyckte var god, men då här inte finns något laktosfritt så fick jag hoppa den!

Gårdagens middag :)

 

När jag stod & diska efter middagen blinkade lyset till och poff så var det borta! Strömmen gick på nästan hela campus... Vi gjorde vad vi kunde för att försöka plugga ändå!

Mac är det bästa!
 

Det gick inte så värst bra, så vi gick till Flora istället & hade det mysigt i mörkret :) Lite halvläskigt när hela campus är utan ström! Idag så har vi inget varmvatten istället.. Konstigt ställe jag har flyttat till alltså! Nästan som hemma i skåne, haha!
 
Idag ringde klockan på tok för tidigt, men ska man upp så ska man! Jag hann skypa lite med David innnan det var gym kl 07.15 med Sara och Elise :) Idag körde vi mage & rygg (Y) Ser inte fram emot att skratta i morgon.. Jag gjorde ett nytt försök till bananpannkakor idag, det var bättre med lite mer ägg och mindre bananer. Så jag tog i ordentligt med 7 ägg och 2 bananer samt lite kokosflingor i! Det blev sååååå lyckat :D
 Bananpannakor med honung och frysta hallon!
 
Nu har vi just avklarat assignment #2 i kemin som ska vara klar tills på fredag. KÄNNS BRA NU! Weeeo!

Hit med lite energi, tack!

Försöker nu med precis allt för att få lite energi! En jordgubbs-äpple-kokos-smoothie fick det bli idag.. Jag sitter nu och sammanfattar en av de tre kurser jag har tenta i nästa vecka. Det är tufft! 
Smoothie för att få lite energi!

Sara kom just hem från rugbyträningen, full av lera. Eller kobajs - vem vet!
Lerig som tusan

Homework #1 - check

Glad Moa som fick 9/10 på första läxan i Operations and supply chain management! Jag börjar få lite smått pluggpanik inför nästa vecka, vi har baara tre tentor då.. Hoppas de inte är dösvåra, vet inte ens hur jag ska lägga upp plugget än.


Måndag måndag måndag!

Äntligen äntligen äntligen har jag gjort min favoritlunch! Jag sakna dock mitt vanliga lunchsällskap, och tro det eller ej - jag åt upp ALLT!
 Avocado, romansallad, babyspenat, gurka, tomat, krutonger, bacon och champinjoner! 


Idag stod kemiläraren på bordet när han föreläste, alltid ska det väl vara något! Jag trodde att jag hade missat hur mkt som helst från fredagens lektion som jag skippade. Kan hända att jag shoppade lite då ;) Men det visade sig att vi låg bak schemat och att jag faktiskt hade gjort mer än vad jag skulle! Det är inte fel :)
Kemiläraren på bordet är inget ovanligt


Vi har börjat planera vad vi ska göra på vårt septemberlov, det är Boston som gäller just nu! :) Happy Happy  

Höjden av lyx!

Igår hade vi höjden av lyx! David undrade om vi ville följa med till Walmart och handla mat, då jag storhandlade häromdagen var det bara mjölken som fattades. Han köpte mjölken åt oss & levererade den till dörren, vilken lyx alltså!
Sara tömmer väl nästan en sånhär om dagen... Tvi katten ;)

Nu är jag & min nya outfit redo för en heldag i skolan! Först kemi kemi och datakurs :) 

Ready for school!

Ibland är det bakvänt

Gårdagen blev ju helt uppochnervänd när man vaknar kl 15.. Men vad gör väl det :) Jag fick i mig en omelett iallafall! Och lite läxor hann bli gjorda..
Omelett a la Moa!

Nu har jag just vaknat, satte klockan extra tidigt så att jag skulle hinna gå upp & duscha innan.. Neeeeedå då vart ju duschen upptagen såklart, baksidan av att dela badrum antar jag! Inte alla som är snabba som blixten i duschen heller :) Ser inte riktigt fram emot denna dagen, det ösregnar redan och hela dagen är full med lektioner! Puuuh.. Idag ska jag inviga några av mina nya kläder, kan knappt vänta ;)

Birthday party for Denise!

Igårkväll var det party på gång, som det alltid är här ;) Haha! Sötaste Denise från Österrike bjöd in oss alla på födelsedagsfest! Innan det var dags att gå dit bjöd vi över Simon på hamburgare som jag lagat, de blev uppskattade. Sedan kom flickorna hit innan vi tillsammans gick till födelsedagspartyt.

I mitt nya mineralsmink, så galet nöjd!!!
 
Nu tänker jag bildbomba med massa bilder som jag & Vicky tog från festen igår, riktigt rolig och lyckad kväll!

Ett härligt gäng flickor från alla världens hörn!



Födelsedagsbarnet Denise med Pinjata-presenten från oss!


Gruppbild!


Sean, jag och Nathalie!


Nathalie och Denise!


Dags för Denise att ha ihjäl vår present!
 

Det var svårt men till sist lyckades hon :)


Det fina svenska gänget!


Tårta ska man ju ha också såklart! :)


Och lite fler presenter :)


Att äta tårta vore ju tråkigt, tårtkrig är roligare? ;)

Såhär såg de flesta ut innan kvällen var över..
 
Underbara människor!
 
 
Idag vaknade jag inte förens kl 15.. Eller först blev jag väckt av en Elise som kom in och hoppade i min säng vid tiotiden, men jag somnade om ganska snabbt. Jag mumsar på världens underbaraste godis som mamma skickade med mig när jag åkte hemifrån. Hade aldrig kunnat drömma om att jag skulle sakna lakrits så mycket! Mest av allt saknar jag de salta lakritsbalkarna..... GE MIG!
Mumsfillibabba, åh vad gott! Nu har jag bara sju kvar :(

Bananpannkakor med kokos

I morse skypade jag med Ida, visade alla mina fynd och skrattade så jag fick ont i magen! Precis som vanligt :) Sara lagade kokos-bananpannkakor till oss och kära jissenam vad mumsigt det var! Aningen mer lyckade än de jag försökte göra sist..

Bananpannkakor med kokosflingor i - mumsig frukost!
 

Vi har pluggat lite nu under dagen & gjort klart en av alla våra läxor. Bra jobbat! Till lunch tänkte jag lyxa till det med räkor, avocado, sallad och majo..

Ser mumsigt ut va?
 

Men tusan, det var de äckligaste jag ätit sen jag kom till staterna. Räkorna var vidriiiiiiga! BLÖH.
 
 
 

Mina shoppingfynd

Vi var 15 utbytesstudenter som hyrde en bil/buss och körde till Waterloo och Premium Outlets. Gick bananas där alltså.. De hade de flesta av mina favoritbutiker, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Calvin Klein, Nike med flera.. Vi hade 3,5 timmar på oss att shoppa. Vilket inte är någon tid alls! Vi sprang mellan butikerna alltså.. Vi började i nikebutiken där jag hoppades på att få hitta ett par skor, men icke. En sport-Bh fick följa med mig hem iallafall, jag som ska träna som en galning här får unna mig lite träningskläder! Calvin Klein var nästa butik vi besökte, jag hittade en skinnjacka som jag blev sugen på men det slutade med ett skärp. Ralph Lauren-butiken var enorm och precis vad jag ville ha! Jag blev klar innan Sara och passade på att betala, när jag sedan följer med henne till kassan inser vi att vi köpt samma tröjor. Har man bra smak så har man!

Ralph Lauren i Waterloo, såååååå nice!
 

Sen sprang vi verkligen direkt till Tommy Hilfiger. Där shoppades det en del av lilla mig.... Det var så mycket fint! Ja där var typ inget som inte var i min smak. Så ill att jag tillochmed slutade titta på prislappen & bara haffade åt mig vad jag kände för! Damen i provrummet gjorde världens bästa jobb & sprang för att hämta vad vi än ville ha. Jag har nog aldrig handlat så mycket i en och samma butik någon gång, och om vi inte hade haft tidspressen på oss så hade det nog slutat med aningen mer..
 
När shoppingen var klar på det stället körde vi tillbaka till Syracuse och Destiny USA, ett gigantiskt köpcentrum. enligt wiki är det det sjätte största köpcentrat i USA. Inte ens en bråkdel hann vi med men nöjda blev vi ändå. Jag hade hoppats på att de skulle ha Panda Express, då de inte hade det fick jag nöja mig med det närmsta deras orange chicken jag kunde komma!
 Dagens middag..
 

När vi fått i oss middagen så rusade vi på jakt efter Forever21, och vi hittade det!

Glada flickor utanför Forever21, påväg att bli ännu gladare!
 

Köpcentrat hade gokartbana, pojkarna körde ett race medans vi sprang som galningar i butiker!
Gokartbanan
 

Vi sprang i affärer tills 21.30 på kvällen, då stängde de och det var dags för oss att åka hem! Här har ni större delen av alla mina fynd :) 
 Shoppa i USA är det bästa som finns!

 En helt ny uppsättning smink blev det också, är sjukt sugen på att få testa det nuuu! Bare Minerals 
 
 
 Och dessa följde med också..

Trevliga kvitton..
 
 

Shopping del 1

Ja alla de timmar vi shoppade igår genererade i en hel del kassar.... Jag och Sara var lätt värst, men nöjdast också!

Här är alla våra kassar vi fick med oss hem..


Här är mina fynd, dock fortfarande i påsar men jag håller på för fullt nu med att packa upp och ta bilder så de kommer snart! :)

Mina fynd...
 

Shopaholic number one

Jag är i himmelriket! Och långt ifrån färdigshoppad ;)

Big Red (Y)

Nu har jag just varit & handlat med Jon, bunkrat upp lite så jag förhoppningsvis klarar mig ett tag :) Det slutade som vanligt med ett enormt berg med kassar..
Hade väl kanske inte tänkt att det skulle bli såhär mycket - och ändå tog jag bara det som var på listan. Nåja, nästan iallafall ;)


Jag lyckades hitta mina amerikanska favoriter, så nu är jag glad som en ärta!

Jag har fixat litesmåplock att mumsa på i bilen i morgon. Det är nämligen shopping som gäller! Tror vi är ca 15pers som ska köra till Syracuse och shoppa, förhoppningsvis är det ett bra köpcentrum. Baaaara tre timmars bilresa dit...  

Skolarbete

Idag på kvalitén så fortsatte vi med vårt grupparbete, jag jobbar med två amerikanskor :) Det är både lärande och roligt! Idag gjorde vi en karta över olika idéer på förbättringar på ett företag för att sedan dels in dem i olika kategorier som analyserades.
Vårt mästerverk!

Sov-märken

Jag tror det syns att jag sov gott.. Hoppas märkena försvinner innan jag ska på föreläsning - alltså om 10 min. Haha!

Så regnade det lite till

I gårkväll tänkte jag att jag skulle skippa träningen i morse, jag var nog fortfarande i chock efter blixtnedslaget.. Fick reda på att blixten slagit ner i en kraftstation i town och slagit ut elen. Blixten slog även ner i ett hus på campus och fick ett träd att börja brinna. 

Men när jag vaknade i morse så fanns det inget annat än träning i huvudet så det fick det bli. Gymmet 07.30! På vägen dit duggade det bara lite vilket var skönt :) Jag & Sara körde ett arm & axelpass, jag känner redan av det i armarna! 
Bevis på att jag faktiskt var där ;)

När vi gymmat klart var vädret inte riktigt lika roligt... Det regnade som aldrig förr och varje trappa blev till en fors! Mina converse kan jag ju glömma... Tur att jag är på rätt ställe för att köpa nya :)
Det regnade visst lite..

Nu sitter vi med läxan i logistiken och försöker få ihop det men det går inge vidare.. Så det får bli en tupplur innan skolan börjar kl 16! 



Rädd, skakad och nästan-träffad-av-blixten

Det blev en riktig träningsdag idag! Först tennisen som jag skrev om innan, sen var det dansträning och efter dansträningen körde jag 20 min på crossrampen.. Under dansträningen bröt världens värsta oväder ut. Åska, blixtar och regn - ja jag har aldrig sett på maken! Vi stannade på gymmet och tränade lite till i hopp om att ovädret skulle dra vidare. När vi väl beslutade oss för att gå ut så regnade det som tusan! På vägen hem blev ovädret bara värre & värre.. Efter massa tjatande tog Elise äntligen ner sitt paraply och vi skyndade oss hem. När jag väl lämnat av henne vid hennes byggnad och fortsatte mot min ser jag blixten slå ner i marken precis bredvid mig. Allt blev vitt och marken skakade nått enormt. Jag har nog aldrig sprungit så snabbt hem någon gång. Fy fan vad rädd jag är rent ut sagt!
 
Nästan träffad av blixten, livrädd.

Playin' tennis!

Jag tänkte titta när folket spelade tennis men det slutade med att jag sprang som en galning där! 




Visst är jag graciös, haha!

Det slutade dock så här...
Lagom skabbig bild, men det gör ont iallafall!

Nu ska jag snart springa iväg på dansträning, missade igår för jag låg hemma i migrän - får se om jag kan snappa upp det idag! 

Idag åskar det i huvudet istället

Jag har iallafall tur med vädret...
Utanför vår lägenhet 

Och den här lillebusen får mig på bättre humör!
Åh vad jag saknar min skrutt!

Just a regular day with Chemistry..

En helt vanlig morgon med kemiläraren...
Lägg märke till flickan i bakgrunden som håller för öronen, livrädd för att det ska säga pang! Vilket det inte gjorde denna gången.. 

Weeeeeo weeeeeo

I förrgår lagade vår rumskamrat pulled pork, aningen mer avancerat än att öppna en konservburk men inte mycket.. Jag fick smaka, det smakade mest BBQsås och jag har inte bestämt mig för om det var min grej eller ej ;) 
Pulled pork on a bun!


Igår när vi var föreläsningsfria fram till 16 så var en sovmorgon lockande men icke! Kl 07 ringde väckarklockan och det var dags för säsongens första riktiga gympass :) Det åskande och regnade som tusan men det hindrade inte oss! Så väl framme på gymmet var vi lagom blöta. Vi körde ett tufft benpass, och ja det känns idag kan jag lova!
Skolans finess center!

Vädret gjorde mig så galet trött igår och huvudvärken var riktigt hemsk! Jag försökte med allt för att få lite energi men inte ens en smoothie kunde hjälpa mig..
Apelsin/jordgubb/hallonsmoothie!


När jag precis hade lagat klart min mat, var tokhungrig och skulle precis hugga in så går brandlarmet.... JIPPI! Det var bara att springa ut. Det var Ryan som skulle laga mat och hettade upp lite för mycket olja lite för mycket! Han kom utspringandes med denna..
Anledningen till att brandlarmet gick..

Det dröjde inte länge innan dessa kom..

De skrattade mest och bad honom att inte försöka fritera inomhus nästa gång ;)



 

 

Yummy, what about some skunk spray candy?

Hörde just ett asgarv ur våra roomies rum.. Några sekunder senare kommer de ut och undrar om vi inte vill smaka på lite godis och vi är genast aningen skeptiska och ber om att få se på förpackningen.....
Kan ju säga att vi genast tackade nej..
 

Mest massa kemi

Nu har vi just ätit middag! Jag lagade oss kycklingfilé med ris och currysås. Nu ska vi fortsätta med läxan vi har i logistiken.. Jippi!

Nam nam!


Vi har suttit & pluggat precis hela dagen, eller ja förutom när jag skypat! Kemin har tagit upp en stor del av dagen, vi har diskussionspass i morgon och innan dess ska vi ha löst ett antal uppgifter. Igår satt vi med kemins läxa hela dagen och lyckan när denna visades på skärmen är enorm. Homework #1 är alltså godkänd och avklarad :)
 

Kemiläxa nr 1 är avklarad!
 

Äntligen har jag fått dansa!

Igår satt jag med kemin huuuuuur länge som helst! Från förmiddagen till 18 på kvällen. Vi hade sju frågor att svara på och varje fråga innehöll minst två delfrågor. Som tur var så hade man fem chanser på sig att göra rätt. Så nu är det iallafall överstökat men det var som att skriva en tenta ungefär... Jag vet tvungen att ha lite pluggmotivation så jag gjorde en salsa på lök, avokado, tomater och limejuice. Salsachipsen jag hittade häromdagen är såååå genialiska!
 
 
 
Igår var det ju lördag och vad innebär det om inte utgång! Eller ja, inte för att det spelar någon som helst roll vilken dag det är här, alla är utgångsbara ;) 
 
 
Vi var bjudna på fransk fest först där franska Flora och hennes rumskamrater hade lagat så galet mycket fransk mat! Jag är verkligen imponerad och det var nog alla andra också :) här är huvudrätterna.
 
 
Här är efterrättsbordet!
 
 
Vill man inte bli kletig så får man lösa det på bästa sätt när besticken är slut!
 
 
Här kommer dagens födelsedagsbarn, Johan som kommer från samma universitet som jag & Sara!
 
 
Han fick både sång och tårta såklart :)
 
 
 
Sara lika taggad som alltid :D
 
 
 
Vi gick till ett nytt utställe igår! Ett snuskigare ställe men där var iallafall ett dansgolv och tusan vad jag har saknat att få dansa alltså. Innan vi gick ut dansade vi loss i Floras kök och efter det rådde det ingen tvekan om att vi var tvungna att gå till ett utställe med dansgolv! Det var varmt som i en bastu på utstället men det hindrade inte oss från att röja! Och det hände mer än en gång att folk kom fram till mig och sa "Hey Moa!", folk jag aldrig sett innan men som tydligen hade stenkoll på att vi läser samma kurs... Vet då inte hur jag ska tolka det riktigt! Bjuden på dejt hann jag med bli men jag lyckdes prata bort det - som tur var! På vägen hem vart vi tvungna att spela en låt från jukeboxen Rock-Ola ;)
 

Donuts for breakfast..

Sara bakade kladdkaka till oss igårkväll, och den var då kladdig :) Här bakar man tydligen inte, här köper man en kartong med kakmix i butiken - skakar den och värmer i ugnen. Höjden av lathet! Jag är faschinerad över hur mycket saker man faktiskt kan köpa i konservburk. Allt från köttbullar till hamburgare till äppelpajsfyllning...


Har man ingen elvisp så får man leka att man är en!


 

Nu i morse kom Jon med frukost till oss... Igårkväll gick vi med på att testa en amerikansk frukost en gång. Alltså att äta munkar till frukost.. Det lovar jag att jag aldrig mer i hela mitt liv kommer att göra! Tvi katten vad läbbigt.. Men tydligen helt normalt här, det hade varit fullt med folk på Dunkin' Donuts i morse.

En blandbox fick vi..

Vi delade alla för att alla skulle få smaka lite av varje! Fem pers åt långt ifrån upp allt så nu står de här på soffbordet & får mig att må dåligt, haha!
 

Äntligen lite normal mat!

Igår ändrades planerna pang bom & vi följde med våra rumskamrater till Wallmart. Shoppingturen blev aaaningen längre än planerat. Vill inte veta hur många timmar vi spenderade där alltså! Jag tog ett kort på det äckligaste jag hittat här i USA - än så länge..


Kan det bli äckligare? Äckelpannkakor och äckelkorv tillsammans..

På kvällen bjöd vi över Jon, vår buddy, på middag. Jag lagade rotfrukter i ugnen med steak och galet god sås. Såsen fick då rakt inte sin rätta kulör men smaken var där så det fick funka :)

Äntligen har jag fått laga lite mat som jag brukar!
 

Simon & Elise kom över också och vi hade filmmys. Eller Elise förfestade här innan hon drog vidare ;) Jag är soffpotatis och försöker bli av med min förkylning!
 

Plugg-fredag

Vi hade vårt första gruppmöte idag i logistikkursen. En härlig grupp med två från Österrike, två amerikanare och jag & Sara från Sverige. Vi skulle välja ett företag att ta reda på lite information om. Jag gav IKEA som förslag och utan någon tvekan blev det IKEA. Vi kom en bra bit på vägen & det var riktigt roligt.


Här skypar Sara med sin mamma som jobbar på IKEA, alla ville säga hej - haha!


Jag har gjort min läxa i kvalitetskursen nu, fy alltså! En fråga får jag inte riktigt rätsida på men jag hoppas att jag lyckas klura ut det i morgon :) Jag har några dagar till på mig!

Homework in the quality class!
 
 
 

JAG HAR FÅTT POST! --> Lyckligast i världen!

Till frukost gjorde vi bananpannkakor. Det var hur gott som helst med blåbär och lite honung på. Det lär det lagas fler gånger lovar jag :)

Bästa frukosten hittills!
 
 
Igår gjorde jag ett desperat försök till bacon & rårakor.. Eftersom vi inte äger något rivjärn fick jag vara finurlig och leka rivjärn själv med potatisskalaren. Inte blev det lika bra, men så bra jag kunde få det!


Nyttigaste maten jag ätit i USA, eller?! hahhaah!

På kvällen hade en av skolans barer öppet så vi passade på att gå dit. Sara & Stine ägde alla på biljard, de bara vann & vann!
 

Riktigt seriöst taktikprat..


Idag har vi bra haft en lektion, 9-9.50 med kemi. Även idag skrämde han oss med eld & högljudda pangar. Jag tänkte jag skulle smygfilma men han var för snabb! Jag tog en promenad förbi mitt postfack och lyckan när man hittar något liggandes där är verkligen helt obeskrivlig! Brev kan vara något av det bästa man kan få, utan tvekan! 
*
POST! JAG HAR FÅTT POST!!!


Att det sen visade sig vara från underbaraste Sofia gjorde inte saken sämre! Ett semestervykort från hennes och Kristoffers semesterresa på Mallis. Det ska jag sätta upp på min säng så jag ser det varje gång jag somnar & vaknar :) Jag ångrar lite att jag inte tog med mig kort hemifrån på mina nära & kära..

Min fina 8100-postbox :) ÖVERRASKA MIG! :D
 

Nu ska vi snart på möte med vår projektgrupp i Operations & Supply Chain Management. Vi har ett projekt där och än är det aningen oklart vad vi ska göra, får se om de andra gruppmedlemmarna har fattat det bättre än oss. Förhoppningsvis :)
 

Min tur i köket!

Idag har vi haft en fullspäckad dag med föreläsningar! Vi har dock alltid minst två timmars lunch så jag passade på att laga mat till oss idag :) Det blev stir fry med biff och grönsaker.

Jag vågar nog säga att det tillochmed var godare än vad det ser ut att vara ;)
 

Sara har just varit på rugbyträning och jag står för middagslagandet. När jag hittade dessa i affären häromdagen dansade jag av lycka! Jag kan i princip inte laga mat utan dem, de är mitt hemliga knep i mycket och tusan vad goda de är!!!

Har letat sen vi kom hit efter buljong eller fond, så hittar jag mina favoriter!!! (Y)
 

Så nu blir det snart pasta med köttfärssås! En blandning av vad jag brukar göra & av vad Sara brukar laga. Vi får väl se hur det smakar :)
 
 

Thai Cuisine

Igår blev det som planerat middag på thairestaurangen i town. Och jag fick min orange chicken! Den var god :)

Orange chicken, mums!
 

Elise fick mig att smaka dumplings men det gör jag helst inte om..
 Tvi katten för dessa slibbiga monster!
 

Eftersom ingen av oss gillar de förbenade mynten som de envisas med här så fick de ordentligt med dricks!
 Vi är trötta på mynten..
 
 
 

Let's invite myself for dinner!

Igår bjöd Elise oss på en underbar middag! En reeeedi ködabid att sätta bissingarna i, mumsfilibaba :) Till det fick vi rostade sötpotatis, som jag aldrig smakat innan men det var mumsigt. Hon hade gjort ångkokta grönsaker och vitlöksstekta champinjoner också. Så gott så gott!
 
Vi blev bjuda på middag av Elise


Och titta vilken liten sötnöt hon trollade fram!
Han har inte fått ett namn ännu dock..

Efter middagen var Jon snäll & körde oss till wallmart för shopping. Jag & Sara har gjort upp hela veckans middagsschema för att slippa åka dit så snart igen. Det tog oss 1,5 timme att handla.... Vi var visserligen fem som handlade vilket visade sig vara en dålig idé med en liten liten bil, haha!

Idag gick jag upp tidigt, redan vid sju masade jag mig ur sängen och ner till tvättstugan. Som tur var så var jag den enda som kunde komma på en så galen tanke så alla maskinerna var lediga! Hela förmiddagen har jag haft skype-plugg-sällskap av söta Sofia. Ida gjorde oss sällskap lite också, som jag saknar tjejerna! Men jag är glad att skype finns för jag har då inte skrattat så mycket på så kort tid på länge. Ja jag skrattar bara jag tänker på alla dumheter vi pratat om.
 
Jag har råkat på en ordentlig förkylning också, jag antar att det beror på att jag blev så nerkyld och blöt av regnet igår. Elise var snäll & bjöd över mig på australiensk lunch och det var det godaste jag ätit under min vistelse här än så länge! Vegemite på en rostad macka med mosad avocado (Y)

Elise gjorde min sjukdag lite bättre!
 

Nu har jag just haft dagens enda föreläsning. Föreläsaren vill att vi ska ta med oss dator till vissa av lektionspassen och att denna datorn då ska ha ett program som givetvis bara fungerar på windowsdatorer. Kul för oss som har mac. Vet inte alls hur jag ska lösa detta problemet just nu, men lite trött på det är jag. Inte tusan finns programmet på någon av skolans datorer heller så det ska man behöva köpa. Plus att jag är galet trött på programmet redan innan vi börjat jobba i det för vi ska göra precis samma saker som vi gjorde i matstat och i samma program. Det är dock bra, att jag har förkunskaper!
 
Nu ska jag sova lite innan Elise snart kommer & hämtar mig. Vi ska ut & äta med några av de andra utbytesstudenterna, thaimat blir det! Jag tänkte inte alls gå från början för att jag är förkyld men när Elise visade menyn och att de hade Orange Chicken som jag tjatat om de senaste dagarna så hade jag inte mycket till val längre :) Bion som de andra ska på ikväll skippar jag dock!
 
 

Spöregn och knallväder

Måndagarna i skolan är tuffa alltså.. Så galet mycket att stå i och så många lektioner. Men jag har klarat av denna måndagen också :) Det blir lite roligare nu när man börjar komma in i det och inte blandar ihop alla ämnen lika mycket längre. Fast jag fortfarande gör det..

Till lunch gjorde vi ett försök till att laga tacos, den smakade inte riktigt lika bra som den brukar men den gick ner! Eller ja, Sara lagade tacos när jag skypade. Jag har det bra!


Tacos som mest smakade smör?!

I eftermiddags hade vi Operations and Supply Chain Management och vi ska i grupp välja ut ett företag. Läraren väljer då att ge exempel på företag som man kanske inte borde välja -  och titta här..

Absolut Vodka är tydligen en "bad idea"... hahaha!

Påväg hem från skolan fick vi gå genom världens ösregn och åskdunder. Det är helt makalöst vad det regna och åska! Dyngsur hann jag bli på den korta lilla biten också. Jag hade ju visserligen tänkt duscha, men inte tusan med kläderna på! Fick höra värsta åsksmällen genom tiderna också, jag skrek och hoppade i fotöljen så rädd jag blev & jag och Sara bara stirra på varandra vettskrämda.

Blöt hund
 

Nu har jag, Elise, Nathalie och Denise varit på ett dansmöte. Denna dansklubben verkar bra mycket bättre än den vi var på möte med igår. Här dansar de för att de tycker att det är roligt & de verkar inte alls lika hårda med träningar och uppträdanden. Jag hoppas att jag kommer gilla det! :)
 

Lördagens bravader

I lördags hade vi tjejkväll här med Jonathan som VIP :) Vi började med att laga mat, eller Sara lagade mat till Elise mig och Jonathan! De fick pesto och fetaostgratinerad lax medans jag fick kycklingfilé :) Till var det vitlöksmarinerade rotfrukter. Riktigt gott!
Lördagens middagsbjudning
 

Flera av utbytestjejerna kom över & vi hade det hur trevligt som helst!

Gruppbild

 

Vi ovh bästa buddyn någonsin!


Partypinglorna Moa & Elise!



Födelsedagskalas för en utbytesstudent!



Inne på Maxfields, baren som gäller!



Jag blev ledsen när jag inte fick använda popcornknappen :( Så jag gjorde det ändå! haha



Flottigaste jag någonsin ätit, men bra bakismat!
 
RSS 2.0