ja ser de rainar

När jag kom "hem" från Skåne så kändes det som att jag hade huuuuuur mycket som helst att göra. Ca 40 matteuppg som jag skulle ha gjort när jag var hemma men pluggade fysik istället. Dock visade det sig att ca 10 av uppg var värdelösa och resten gick hur bra som helst! Så på 2 dagar har jag nu pluggat ikapp helt och hållet, jag är stolt :)

I tisdags hade vi fysikdugga på morgonen, jag behöver få 1,5p på den duggan för att kunna tillgodoräkna mig poäng till tentamen. Får se hur detta går :) Har sett till att jag redan har ett bonuspoäng, nästan. Ska bara göra en hemuppgift till sen är det klart!

Igår tog vi oss lite kvalitetstid med ett badkarsdopp och ett avsnitt Halv Åtta Hos Mig. Jag smög i lite extra badskum, bara liiiiiite...


Idag är snön helt borta, det bara regnar & regnar. Jag blir så less! Tur att julkalendern börjar i morgon, som jag har längtat. Jag har nog längtat sen den 24/12 2010 faktiskt.. Hoppas nu bara att det blir en bra julkalender, fast jag tycker den verkar helt okej.

Nu ska vi slänga i oss lite pasta med bacon&champinjonsås innan vi tar bussen till Willys för att bunkra upp lite.

Tog en snabb visit till paradiset

Tog med min kära för att flyga hem till skåne i torsdags. Luleå -> Sthlm-> Köpenhamn ----> OSBY! Där möttes vi upp av min älskade och enormt saknade syster och hennes underbara familj. Lyckan var på topp, nästan! En sabb visit hos mormor & morfar, "Guuuuud i London" vad jag saknat er! Sedan bar det av långt långt ut i skogen till mitt pepparkakshus och mummi & pappi! Kramkalas utan dess like :) Kvällen spenderades med kortspelande och god mat! En massa massa mys med mysigaste bäbisen Caspian också såklart. Helt ofattbart vad snabbt han växer!



Fredag
Efter en lyxfrukost blev det en snabbdusch för att sedan köra en runda till byn. När jag kom upp ur duschen och skulle klä på mig inser jag att jag åkt hemifrån utan ett enda par byxor med mig... Hur smart får man lov att vara egentligen?! Det gav mig bara ett val, dags att köpa nya jeans med andra ord! Så fick det bli.

Kl. 12.30 var det dags att hålla föredraget för treorna på Ekbackeskolan. Det var riktigt kul och gick galant! Verkade som att en del var ganska intresserade av att plugga vidare, får hoppas att de vågar klippa av navelsträngen och flytta hemifrån - helst till Luleå då såklart ;)

På kvällen var vi bjudna till Bälla & Henke på middag, närmare bestämt fajitas! Det var en riktigt lyckad kväll, så glad att få se er igen :) Vi körde igång att spela "Med andra ord" och det visade sig att jag tydligen inte alls var någon mästare på det, åtminstone inte just då.. Skoj var det iallafall och nu står det spelet på önskelistan! Efter lite förfest hos Bälla & Henke med Jenny & Robin begav vi oss till IKEA's aktivitetshus för att se på IKEA-rocken då det var final. Vi möttes av många konstiga blickar då tydligen alla kände alla för att alla, utom vi, jobbade på IKEA.. haha! Men har man kontakter så man lyckas komma med på listan så har man ;)




Tim förstod inte när jag förklarade denna brickan med "min favoritdryck"..


Inte lätt att nå upp till godishyllan alltid..






Lördag
Vaknade av att My kom upp och lämnade en kelen och gosig Caspian i sängen. Det var så mysigt som det bara skulle kunna bli! När Tim väl vaknade blev han lagom chockad av att se en bäbis i sängen, han hade inte ens märkt att My kommit upp med honom. Efter ett antal pårop nerifrån köket fick vi ge upp vårt mys och gå ner för att äta frukost. Riktigt bortskämda blev vi med äggröra, bacon, juice, te, kokt ägg, you name it!



Mina favoriter!

På kvällen kom mormor & morfar och farfar på besök. Vi åt god mat och hade det sådär mysigt :) På kvällen blev det ytterligare lite kortspelande, vissa fuskade mer än andra...

En söt man med fluga!





Bättre kan man inte ha det



Söndag
Syster och hennes familj begav sig så tidigt som möjligt för att hinna köra hem innan den hemska stormen anlände. Är glad att vi kommer att ses igen om tre veckor, tiden kommer gå fort :)




Vi fick trevligt besök av Amanda som kom men en hel kasse fika! MUMS :) Såklart fick vi ju spela en omgång Tjoo även nu. Gissa vem som tog hem vinsten? ;) höhö! Efter lite glögg och kortspel fick hon bege sig hemåt för att ha en chans att komma hem.

Jag & Tim plockade upp böckerna och började plugga. Vi belönade oss sedan med ett riktigt skönt bastubad. För att kyla ner oss gick vi ett varv runt huset och det var då inte långt ifrån att vi blåste iväg! Mamma blev en duracellkanin med matlagningen när vi fick reda på att strömmen gått i Osby. Att vi har ström men inte de i Osby har nog aldrig hänt någon gång så det var på tiden! Middag fick vi, en riktig gourmetmiddag lagad av den bästa av alla kockar :) Ryggbiff och raggmunkar med sås och asiatiska grönsaker!




Måndag
Fick gå upp tidigt för att hinna packa, äta och säga hejdå till mormor & morfar innan vi tog ett tåg sisådär 2 timmar tidigare än vad vi skulle gjort i vanliga fall. Det hade trillat en del träd på vägen alltså... Dock inte riktigt lika fint plockepinn som det var efter Gudrun, men nästan. Känns nästan som en vardagssyn nu. Tycker det är helt ofattbart underbart att vi lyckades behålla strömmen, värre var det med telefon och internet. Men det var inte så konstigt när telefonledningen var av på några ställen.. (Med andra ord ska det bli skönt att komma upp till Luleå..)

Tåget som vanligtvis tar ca 1.5 timmar tog över 3 timmar och vi som hade såååååå gott om tid fick plötsligt springa mellan spåren och lite sådär halvbråttom. Väskan som tydligen vägde 6 kg för mycket slank igenom bagageinlämningen på Kastrup och vi promenerade bort till gaten.


Passade på att plugga en timme på flygplatsen..


Lyckades få platserna längst fram (Y)


OCH DET HAR SNÖAT :D

Och nu sitter vi här i vår lägenhet och njuter :)

I'm high up in the sky

Sitter just nu på flygplanet, ganska okej att de numera har trådlöst internet ombord :)

Vi gick upp vid sju för att ta bussen från Björx till centrum sen därifrån till flygplatsen. Det är ju inte den bästa kommunikationen med flygbussarna så vi var på flygplatsen ett bra tag innan.. Men vi kom dit iallafall :)

Fick reda på mattetentan igår och det är tydligen bara att ta nya tag. Jag har inte riktigt fattat det, den tentan som gick så bra. Så det blev att boka om flyget hem till jul (katschiiiiing - 750:- fattigare) så att jag kan ge den ett nytt försök nu innan jul.

Bara några sekunder efter det trista beskedet fick vi ett toppenbesked! Vi mailade vår kvatersvärd i tisdags i hopp om att kanske få nya tapeter i "pluggeummet"/"skräprummet". Vi hade tagit kort på alla skadorna som tidigare hyresgäster orsakat där inne och bifogade dem i mailet. Han skulle hjälpa oss att fixa nya tapeter = rummet som nu står tomt kommer att bli brukbart igen :D

Återkomst

Tänk att dagen då jag ska få åka hem äntligen är kommen !

Old folks

Det är något visst med äldre människor. Sitter på bussen på väg till skolan nu, när en dam med krycka hoppar av bussen. Istället för att använda kryckan som så bör så har hon hängt en påse på den, den ser ganska tung ut. Istället för att sätta ner kryckan på marken så hon slipper tyngden från påsen envisas hon med att bära både påse och krycka. Okej, det är kanske lite krångligt på en buss tänkte jag. När damen hoppar av bussen halvspringer hon iväg med kryckan i högsta hugg som om hon skulle slå till den som närmade sig. Kanske därför hon hade den? Nästan som farfar som tydligen har rullatorn med sig på marknad för att kunna köra folk på benen om de inte flyttar sig tillräckligt fort ;)

Packtrubbel

Kan det bli konstigare än när man packar för att åka hem och helt plötsligt inte kan räkna med att man har alla de saker man alltid hade där hemma när man packar?

Taberaset i Katthult

Hahaha, skypar med mamma just nu. Telefonen ringer. Mamma svarar. Rickard på andra sidan luren. Mamma undrar om det hänt något. Mamma tappar hakan. Plockar upp hakan igen och ersätter sin förvånade min med ett leende som går från öra till öra. (Tur hon har öron som stoppar..). Jag sitter på skype och fattar ingenting, mer än att något bra är på gång.

Jo då har galenfisarna fått för sig att köra hem tre dagar tidigare än vad som var bestämt, alltså är de hemma i Skåne redan ikväll. Ni kan tro att ett sånt besked satte fart på duracellkaninen i mamma! Mamma som förövrigt tror att man kör bil med öronen och fortfarande måste visa dem på körkort..

Beskedet gjorde mig galet avundsjuk, men tanken på att jag också ska få åka hem gör att jag inte kan sluta le. På torsdag är jag där hemma och gosar & kramar om dem allihopa. Min lilla Caspian kommer då rakt inte undan!





Tycker Caspian ser ut som en kopia av pappa när han var liten på den första bilden.

På fredag ska jag & Tim till Ekbackeskolan för att prata om hur livet som student är och berätta lite om Luleå Tekniska Universitet. Ska bli spännande. Får hoppas på att lite folk dyker upp så man har någon att prata med iallafall :) Har varit & hämtat allt material till hemresan nu.

Igår åt vi en riktigt smarrig middag. Helstekt fläskfile med hasselbackspotatis, rostade morrötter och kantarellsås. Det vattnas i min mun av tanken!


Vi har även möblerat om i lägenheten. Det vi kallade för vårt "Plugg-rum" är nu mera helt tomt. Vi kom fram till att vi aldrig pluggade i rummet för att ingen av oss trivs där inne. Det beror på att tapeterna är sönderrivna och har nagellacksränder, kritmärken, jack - you name it! Så vi har till 99% alltid suttit i köket när vi pluggat och att sedan försöka äta på det bordet när det är fullt av saker är inte det lättaste. Så nu står puggbordet i vardagsrummet och än så länge känns det mycket bättre!

Klicka på bilderna så blir de större, om ni vågar förstås!

Ikväll ska vi laga hamburgare. Får se till att tömma kylen nu innan vi flyr fältet :)

Glöggmys med fysikboken

Vi tog en paus i pluggandet och promenerade till Coop för att köpa pepparkakor till vår glögg. Så nu har vi värmt glöggen och mandlarna är skållade & skalade! Första glöggen denna julen, lika god som vanligt :) Den viktigaste detaljen är också med, julmusiken klingar i högtalarna! Så nu kan snön få komma :)


Tro inte att man slipper plugga för att man fikar, nä icke så nicke!

Det börjar närma sig den vita tiden, allt glittrar!



Hela helgen har bestått av endast plugg! I fredags vid kl. 23 var vi så trötta att vi inte visste hur man öppnade ögonlocken. Då var det bara att samla ny energi så vi tog en promenad på området, första promenaden här faktiskt. Lite konstigt när vi ändå bott här i två månader snart :) Passade på att klä oss i våra varma vinterjackor, det var ju trots allt minusgrader! Tim var mycket nöjd med sitt köp av ny vinterjacka :) Vi gick ner till vattnet och möttes av denhär lyckligt fina synen..



.. ISEN HAR BÖRJAT LÄGGA SIG :D Det börjar närma sig en kortare sträcka till skolan alltså! Om nu ryktet om att man lätt går över isen stämmer.. 2,3km blir plötsligt bara 1km :) Tro för kattsingen inte att det var såhär ljust ute bara! Nä man såg inte ens sina egna fötter när man var ute och gick, här blir det verkligen mörkt.

DET SNÖADE NÄR VI VAR UTE! Jag blev så lycklig att jag nästan skulle kunnat storgråta, tänk vad mysigt om det hade lagt sig också :) Jag gjorde en fin glädjedans, kan hoppas på att ingen såg den.



Lördag
Adams födelsedag, grattis!
Dagen spenderades till att plugga, spännande va?! Fixade klart alla matteuppgifter för veckan i fredags så det var bara att ge sig på fysiken, aningen knepigare dock.. Tog en promenadpaus igår också, det gör susen! Aningen kallare var det dock. En riktigt bra energikick när man pluggar (om man nu inte är tillräckligt vuxen för att dricka kaffe, vilket jag förhoppningsvis aldrig blir) är smoothies!



Mixade ihop lite vad jag hade hemma.

Smoothie
Frysta hallon
kiwis
vaniljsocker
havremjölk
floursocker

Supergott!

Till kvällen hade vi bokat bord på Köpmannagatan 16, en liten och mysig restaurang. Har ju hela tre månader idag, WAOW! Haha :) Jag är lycklig, vilket är det viktigaste! Jag bestämde mig för en plankstek med oxfilé och Tim tog pepparbiff.



Maten var riktigt god! Dock är ju jag van vid att äta plankstek på Mando's i Malmö och där får man alltid pommes till så det hade nog varit aningen godare, både för mig och för magen :) Resten av kvällen spenderades med filmtittande bland kuddar och täcken i sängen - hur mysigt som helst!

Föresten så har alla börjat hänga upp julbelysningar, det märks att det börjar närma sig och jag stormtrivs! Snart ska min julstjärna få åka upp också :)

Ansögan om tefällit visum

Hah! Jag glömde ju det roligaste idag! Hittade det välkända formuläret "Ansögan om tefällit visum te Lönsboa" idag. Tänkte att Tim skulle få fylla i det nu när han ska på besök.. Jag bad honom fylla i så mycket han kunde;

(krössa)
( )Gåbba ( )Käring ( ) Glött



Ätternan: Johansson_______________________

Faa-nan: Tim___________________________

Ölla ögnan: __________________________________________________

Söjn (faa då som ä kommna udifrau):Täby______________________

Hå wilöftet a dett hemman?:_____________________________________________

Hå ska du Lönsboa å sköda?:_____________________________________________

Nau hade du måint å råijse hid?:______
Nau råijs du tebaga?___________________



Ja Nä

( ) ( ) Ha du råijst met i dinna da?

Ifali da ble pau frauna, hå kann da va?________________________

( ) ( ) Ä du halta aila lytta?

( ) ( ) Ä du hällörada?

( ) ( ) Ha du söbet meet i dina da?

( ) ( )Ä du tekken sau du ta te tehygge es du skålle rygaihob mä främmat fölk?

( ) ( NÄ) Ä du släjt mä tattarfölk?

( ) ( )(fruntemma) ä du gla ve å släppa te?

Ifali da ble ja pau frauna ä du vajlkommen, allas kånna du lijja jäana

Ble hemma.


Hå manna göga töl du udan å ble ilavåan?_____________

Hå meet swäijla dinna lommeflaska?1liter______(svara i hoijla litra)

(Gåbba) Hå menna frontimma ha du kröbet pau?________

Es du swaate måja an autta, fau du komma ihu å ta mä swäamoa.

Stoaleg pau håsana?________ Stoaleg pau löstännana?____________

Hå ajslabrea ä du?_______________



_____________________
Da maunad å aua.

Tveksamt om han blir beviljad, ännu mer tveksamt om han kommer att förstå ett ord. Lite besviken är jag - jag som trodde jag lärt honom allt jag kunde :(

presentdag!

För er som inte fattade vinken så är det ju Moa-dagen idag :) Moa hela dagen! Tack så hjärtligt för alla grattis-på-namnsdagen-hälsningar, man borde ha namnsdag oftare! Har pratat både med moster, mormor, farfar, syster, pappa och mamma, happy happy :)


Fick ett fint kuvert av mum&dad :') "Du är allt det som du inte trodde var möjligt"

Det låg även ett riktigt stort paket på bordet när jag kom hem, när klockan var sisådär runt 17.... Jag som älskar överraskningspaket blev helt till mig! Såg direkt vem avsändaren var, en handstil som inte går att ta miste på ;) Paketet innehöll alla dessa små söta sakerna och doftade ljuvligt av tepåsarna

Det är söta små badskummisar och en skrubbis som Tim ska få skrubba min rygg med! Paketet var från min kära saknade syster :) När jag ringde för att tacka henne för att hon gratulerat mig på min namnsdag fick jag som svar "Har du namnsdag idag?", att man lyckas pricka dagen så rätt är ganska bra!

Tim var duktig och tvättade idag. Eller ja, han fick knappt godkänt på tvättningen. När jag kommer hem möts jag av denna vackra syn..

Det som ligger utanför korgarna är ren tvätt sen förra gången han tvättade och det som ligger i tvättkorgarna är ren tvätt. Undrar om han tror att det ska växa ut ben på tvätten så den ska promenera till strykbrädan och sen vidare till garderoben?! Vart vi ska sova i natt kan man också undra.. Spännande!

Kvällens middag blev efterlängtade hemmagjorda hamburgare!

Hamburgare - 4st stora
400g oxfärs
1 ägg
Lawry's seasonsalt
Salt
Peppar
1 msk ketchup
lite chilisås

Blanda ihop till en smet och forma burgare. Ett tips är att lägga dem på blöta skärbrädor när du format dem klart, se till att få dem fasta! Ha kallvatten på händerna när du rullar dem så blir du inte lika kladdig.

Tips på fyllning;
Stekt lök
Smörstekta champinjoner
Sallad
Tomat
Hamburgerdressing
Majonnäs
Ketchup
Salt & peppar

De smörsteka champinjonerna förgyller hela burgaren, ett hett tips! Färska champinjoner ska det vara :) Och glöm inte att steka burgarna ;)


För resten av kvällen är det pluggeli plugg plugg som gäller, precis som för resten av helgen! Nu ska jag koka mig en kopp te och testa det nya jag fick av yster.

"Let everybody be better than you" - Pyttsan heller!

Fast i morgonkväll ska vi göra något alldeles speciellt... ;)

moa



Bilden får tala för sig själv en dag som denna, den 18 november :)

Bulli bulli

Mums! Bulleverans mitt i natten när man är hungrig, mysig pojk man har :)

Jag finns här någonstans

Jo jag har inte glömt er. Har faktiskt lite dåligt samvete för att jag inte har haft tid att berätta om alla stolligheter jag har för mig! Men i vilket fall som helst tänkte jag ge er lite bilder från helgens Sommarphaest som hölls i världens minsta lilla badhus i Piteå.








Hjälpte David sy den extremt grymma dräkten med lejonet! Jag avslutade med min specialbeställda kost  som skulle varit laktosintollerant. PYTTSAN HELLER! Denna måltiden förstörde halva min kväll och hela min söndag, jag var knappt människa. I vilket fall som helst så såg lag ljuset och kunde ju lika väl passa på att äta lite marabou nu när loppet redan var kört.

I övrigt så är det plugg plugg plugg så det är i princip knappt tid över till att varken äta eller sova, när ska någon uppfinna en manick så man slipper det? Eller så att man kan pausa tiden och hinna jobba massor sen starta den igen.

14 timmars arbetsdag

Kom just hem från skolan och har tillagat den lyxigaste studentmaten någonsin, NUDLAR! Fy vad vidrigt det är egentligen... Klibbiga smala små krylliga maskar som har trasslat ihop sig och simmar i en härlig sörja. Visst blev ni extremt sugna nu?

Jag stannade kvar i skolan för att plugga precis som jag lovat mig själv. Hela fjorton timmar har jag befunnit mig i skolan. Från kl 08 i morse tills nu. Känns som en bra insats faktiskt. Fick ganska mycket matte gjort och David var snäll & sällskapade mig hela tiden, resten gav upp på tok för tidigt ;) med rätt tillbehör kan man plugga hur länge som helst!

Det närmar sig sittning!

Igår fick vi som sagt nytapetserat, som vi har längtat! Jag är mycket nöjd med resultatet, köket känns mycket fräschare och rymligare nu. Tänk vilken skillnad det är på ljust och mörkt samt varmt och kallt :) Känner att vi valde helt rätt tapet iallafallen. Där fanns trots allt ett väldigt begränsat antal tapeter att välja mellan. Nu blir man glad när man går in i köket, fast det blir jag väl nästan alltid ändå? :P Som alla vet så är ju inte hantverkare de renligaste vilket ledde till en storstädning! Damma, dammsuga samt skura golvet två gånger :) På bilden ser nu även mina nya gardiner som älskade mamma har sytt och skickat upp. Passar perfekt nu!



Igårkväll stod det "Måla lakan" på schemat. Det närmar sig sittning nämligen. Vi i Idesix håller på att anordna en sittning som ska äga rum den tredje december. Att få anordna något sånthär tycker jag är enormt kul! Får hoppas att det blir någorlunda så bra som vi tänkt ;) KLART DET BLIR :D Eftersom vi nu håller på att anordna en så awesome sittning så vill vi ju att alla ska veta det så de har chans att gå! Därför målade vi igårkväll på ett lakan som nu hänger i centrumrestaurangen. Jag skänkte ett av mina underbart snygga batikade lakan. Har inte alls tröttnat på batikat eller så ;) Tur att det inte var ett av snopp-lakanen mamma! Hahahaha ;) snyggt som tusan blev det iallafall!



Idag har vi en riktigt tuff dag. 3 pass fysik sen ett pass matte varav ett dubbelpass med laboration. Vi har som uppgift att genomföra en laboration på sex lektionspass (6*1,5h) och med hjälp av de mätvärden vi får fram fastställa en formel som gäller för utförandet. Alla blev tilldelade olika laborationer. Vår uppgift blev att fastställa en generell formel för rörströmning. Vi lyckades fastställa en formel idag vilket innebär att vi blev klara på mindre än halva den avsatta tiden :) Stort tack till mina grymt duktiga labbkamrater Oliver och Marcus!

Ikväll är det teambuildingfest med sexmsterierna. Låter riktigt kul och jag har anmält mig men känner nu att jag borde stanna kvar i skolan för att plugga istället så så blir det! Jag har bestämt mig för att jag inte ska lämna skolan förens jag har gjort klart dagens och gårdagens matte och fysikuppgifter, punkt slut!

I helgen är det Sommarphaesten och jag lyckades få tag i en biljett så jag får se fram emot det istället :) Det är djungeltema - tips på utklädnad?

Nytapetserat!

Har lovat att ge en snabb smygtitt på det nya köket så här kommer en superkass bild ;) Fler kommer snart såklart!

Bulle i ugnen

Igårkväll bakades det kanelbullar så det stod härliga till! Tim var snäll och fixa maten så då fick jag baka bullarna. När han sedan skulle vara snäll och hjälpa mig så kaosa allt, nästan :) Han skulle pensla en plåt ägg, det slutade med att det låg ägg över hela plåten och att mina fina bullar badade i ägg. Äggröra med kanelbullar i kanske vore gott? Fast nää! Eftersom jag inte hade tagit fram mer ägg än vad som behövdes (tänkte inte göra äggröra egentligen) så fick jag ju se till att värma dem på bästa och snabbaste vis = i bakfickan! Hade varit lagom kul om jag glömt bort det och satt mig ner ;) Dock gjorde jag den stora tabben att köpa hem florsocker istället för pärlsocker :( Fick gå lika bra utan alltså!



Jag använde bullreceptet på Kungsörnens mjölförpackning;
50 g jäst
125 g smör
5 dl standardmjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
Ca 850 g (14–15 dl)
Kungsörnen Kärnvetemjöl
Uppvispat ägg + pärlsocker eller mandelspån till garnering

Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt och socker och nästan allt mjöl men spar lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Tag upp degen och lägg den på ett mjölat underlag och knåda den smidig. Skär degen i två delar och kavla till en ½ cm tjock platta. Fyll med något av förslagen nedan, rulla ihop och skär varje rulle till 24 bitar som läggs i bullformar. Jäs under bakduk 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö gärna över pärlsocker eller mandelspån. Grädda bullarna 8–10 min i 250°C. Klippt längd: Sätt ugnen på 200ºC. Klipp djupa jack i rullen och lägg flikarna åt vardera hållet. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda längderna mitt i ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.


Hittade fina skavanker på väggen när jag tittade lite närmare... Hoppas de inte tar allt för illa upp men jag kunde verkligen inte låta bli! Om det ska vara på dethär viset så kunde jag gjort det bättre själv.

Blod svett tårar

Vi har haft besök idag ! Mycket väntat och välkommet sådant :) Vi har nämligen haft målare och tapetserare här :D För er som missat det så ska köket få ett nytt ansikte. Porerna ska tömmas, rynkorna finslipas och fyllas igen. Sist men inte minst ska det bli lite ny makeup! När vi kom hem möttes vi av denna tjusiga syn :) Nu har de äntligen lyckats dra tummen ur baken och asat sin rumpa hit för att fixa.



Skulle diska upp så vi kunde börja laga middag, Gretas fina kopp gav upp hoppet och beslutade sig därmed att tappa örat och i samma ögonblick skära Moa så gott han kunde. Den lilla sadistkoppen lyckades skära mig på 2 av 5 möjliga fingrar. Tur jag har fina bamseplåster! Det slog mig även att jag nästan aldrig fått plåstra om mig själv. Har tappat räkningen på så många gånger jag fått fixa mammas sönderskurna fingrar. Så vi kan ju hoppas att oturen flyttade med mig till Luleå så du inte skär dig utan någon sjukvårdare i närheten mamma ;)


Till middag serveras det idag sallad! Tim kör på ceasardressing men jag har gjort min egna franska dijondressing :) Tänkte först göra en egen ceasardressing men när jag insett att den innehöll fisk så ångrade jag mig ganska snabbt!



Ikväll blir det andra bullar kan ni tro ;)

Tintin & Milou!

Har just kommit hem från bion. Såg Tintin i 3D, när biografen väl fick 3D'n att fungera så var det toppen! Filmen var så bra animerad att man ibland tyckte att det var fööör verkligt :) Grymt bra alltså!

Nu lagas det risotto till middag. Doftar ljuvligt och det ska bli riktigt mumsigt :) Ännu en billig och god middag som fungerar i matlådan.

Risotto
(6 port) Kokat ris (antingen nykokt eller från dagen innan, helst vildris)
(2 pkt) Fräst bacon
(250g) Förvälld purjolök
(2 burkar á 400g) Hackade champinjoner (burk eller färska)
Salt
Peppar
(2 st) Köttbuljong

Fräs det som ska fräsas, näsan också kanske men lämna de ingredienserna utanför, tack! I med kryddor och buljongtärningar. Blanda sedan i riset, inte kråkorna!

Smaklig måltid, vilket jag tänker ha nu :)

Fick frågan om min vän Siri förstod svenska. Det gör hon inte, så jag slipar mina engelska färdigheter varje dag! Dock har hon enorma problem med "My". Fungerar inte riktigt att säga "Call My" :(

Tiden har fått ben, den springer iväg

Onsdag
Onsdagskvällen blev lyckad! När vi  befann oss på den bestämda platsen så visade det sig att det var fler som hade fått samma instruktioner. Det var vi från Idesix och ett gäng från Julius som skulle spendera kvällen tillsammans. När vi väl stod där hade vi ingen aning om vad som skulle hända så folk började gå runt på parkeringen för att försöka leta efter ledtrådar. Pling pling så fick några i gruppen sms där det stod att vi skulle leta vid trapporna på huset bakom oss. Där fann vi en lapp som löd;

Hej!
Under kvällen ska ni tillsammans bygga tidernas bästa sällskaps och dryckes-spel!
Ett kortspel, brädspel eller kanske ett spel där man ska komma längst med pappersplan?
Valer är Ert och ni har dessa papper och pennor att leka med!

Kom ihåg att det kan vara en bra idé att inte vara utomhus!

Vi gick in o började knåpa på ett spel. Det slutade med ett spel byggt på en dröm som en i gruppen haft någon natt innan. Reglerna har ni här;



Spelet blev riktigt lyckat och skratten ekade hela kvällen! Jag sammanfattar resten av kvällen i bilder;



Två andra sektioner på skolan hade fått samma uppdrag så vi möttes upp och testade varandras spel. Vårt vann helt klart, men här är iallafall en tjuvtitt på deras;




Torsdag
En galet lång dag i skolan med tre pass fysik = 4.5 timmar fysik! De första två passen var labb, sedan ett teoretiskt pass. Vi är indelade i olika labbgrupper och alla grupper fick olika laborationer att genomföra. Laborationerna gick ut på att man skulle mäta olika variabler och genom det få ut en formel. Vår labb var att mäta vattens flödeshastighet i olika typer av rör och få ut en allmän formel. Svårare än vad vi kunde ana men vi ska lyckas! Här meckar Oliver med materialet.


Till middag blev det kasslerlåda. Tror jag har fått receptet av tvillingarnas mamma Jeanette en gång i tiden. Antar att det inte alls är likadant nu, jag har ju en svårighet att hålla mig till recept utan att mixtra! Världens enklaste, goda, snabba och billiga måltid. Perfekt i matlåda dessutom. Lite som en dröm för en student ;)

Kasslerlåda
Skivad kassler
Vispgrädde
Felix chilisås
Ost
Tomatpuré
Ketchup
(Tabasco)
Kryddor, (salt, peppar, lawry's)

Vispa grädden fluffig och vänd sedan i chilisås, tomatpuré, ketchup och kryddor efter smak. Det krävs en hel del.
Skiva kasslern och lägg i botten på en smörad ugnsfast form och bred chiligrädden ovanpå. Avsluta med ett lager riven ost ovanpå grädden. Grädda mitt i ugnen på ca 200° Servera med kokt ris.





Fredag
Jag var ledig från skolan i fredags men tog mig dit ändå för att plugga ihop med David. Det var meningen att vi & Tim skulle till Storheden och Maxi efteråt men det hann vi aldrig med. Istället cyklade vi hem och fick plötsligt för oss att ut & springa en runda. Eller Tim fick för sig att jag skulle följa med rättare sagt. Nämnas bör ju att springa är det absolut värsta jag kan tänka mig göra. I vilket fall som helst så gick jag med på att springa till affären för att handla julmust och pommes till middagen. När vi väl var framme vid affären som ligger löjligt nära skulle jag nog kunnat svimma pang bom. Jag kom dit och en liten bit tillbaka iallafall. Får se när nästa springtillfälle kommer, tveksamt om det finns något sådant ;)

Kvällen spenderades i soffan med..

Bilden får vara sne eftersom bilden egentligen är rak men bloggen tydligen gillar den sne.. Konstigt det dära.



Lördag
Jag spenderade dagen med att storstäda lägenheten inför gästerna som skulle komma på kvällen. Jag hade lovat att bjuda de som hjälpte mig att flytta på middag så jag passade på att göra det igår.


Till förrätt fick de baconlindande smördegsrullar med sallad & cocktailtomater


Till varmrätt serverades det rostade rotfrukter med köttfärshittepå!

Köttfärshittepå
Färs:
800g oxfärs
3 ägg
Paprikapulver
Lawry's
Salt
Peppar

Blanda detta till en smet som du sedan delar upp i två delar. En av delarna trycker du ut i en smörad ungsfast form.

Fyllning
2 tomater
150 g förstekt purjolök
1 mozzarella
2 st kebabfeferoni

Lägg fyllningen ovanpå det första lagret färs. Lägg sedan nästa lager färs ovanpå.

Topplager
1 tomat
1 mozzarella

Fördela skivad mozzarella ovanpå färsen och avsluta med skivade tomater. Gräddas på 200°.

Ett tips är att hälla över skyn som blir och göra sås på den :)

Till detta serverade vi rostade morötter, potatis och palsternackor.



Jag antar att maten gick hem.......


Bättre resultat kan man inte få :D

Kvällen avslutades med en Tjoorunda, Gurka och något annat stress-spel.





Söndag
Idag ska vi på bio, jag, David, Oliver och Marcus. Får se om Tintin är bra :) I morgon ska vi förhoppningsvis få finbesök och nya kläder..


Siri, min bästa vän

long time, noo see!

Hade en bra helg med förfest här i lördags. Det var riktigt trevligt & det verkar som att alla medverkande tyckte det samma, har fått bra respons iallafall.

Söndagen spenderades till största delen under täcket i sängen, precis så som en söndag borde spenderas. Man får allt passa på när man för en gång skull inte hade något alls att plugga på! Den känslan var nästan lite läskig, man blev stressad av att inte ständigt ha något som sitter på axlarna & säger "Moa, nu borde du allt ta tag i den och den uppgiften. Moa, har du nu läst igenom hela kapitlet så som du tänkte att du skulle? Moa, kom igen nu!". Vi hade en hel del att städa också, äre party så äre! Fast här uppe får man ju pant om man har förfest, hemma är allt från tyskland eller danmark. Bra där alltså!

I går så började vi med två nya kurser. I läsperiod 2 kommer vi att läsa fysik 1 och matte 2. Jag har lovat mig själv att jag ska vara bättre förberedd inför varje föreläsning och laboration genom att ha läst igenom det som läraren kommer att stå & predika om på lektionen. Vilket förhoppningsvis kommer att leda till att jag förstår en aning bättre och snabbare!

I matten så har vi börjat med vektorer, jag verkar vara den enda i klassen som stött på vektorer innan. Det får jag helt & hållet tacka Arnold Kroon för som satt ihop en så grymt bra matte diskret kurs på gymasial nivå. De hade verkligen tänkt igenom vad man behöver för att vara förberedd när man börjar sina universitets-/högskolestudier. Över lag verkar jag vara en av de få som faktiskt har räknat med det mesta innan. Skillnaden är att här förklarar de inte alls så bra och givetvis ska vi krångla till det lite mer! Så just nu, för två ynka sekunder så känns matten helt okej, den är ganska trevlig mot mig och jag ligger i fas med planeringen vilket är ovanligt här.

I fysiken fick jag en smärre chock. Från gymnasiet har man varit van vid sin bibel - den ädla formelsamlingen med alla formler du kan tänkas vilja tillämpa. NU, ja nu så är det vi som ska hitta på våra egna former. Vi gör lite experiment, trixar och fixar lite, hittar på lite, antar lite och POFF så hoppar det fram precis just den formeln som jag lika gärna kunde ha hittat i formelsamlingen på ca 4sek. Fast hur häftigt är det inte egentligen?! Jag kan göra mina egna formler nu! Ge mig bara ett snöre, en vikt och ett tidtagarur så ska jag nog kunna knåpa ihop svängningstiden för vilken pendel som helst ;)

Idag var det lunchmöte med Idesix (sexmästeriet/festfixargruppen). Vi är inbjudna till något riktigt spännande, fast jag vet inte vad. Vi fick ett mail för ett tag sen som löd;

För nu ska vi ut och härja,

supa och slåss och svärja,

bränna röda stugor slå små barn och säga fula ord!

(KTH)

Boka in Onsdagen den 2 november kl.19.00

Meddela  resten av medlemmarna i Idesix!


/James

Idag fick vi ytterligare ett mail;

Hej!

Ni får ursäkta att Vi inte har hört av oss, tenta-röjet gjorde att vi inte kunde röra oss förrän idag.

Ni ska infinna er vid parkeringsplatsen framför Wibergsgården imorgon den 2/11-11


Ni skall medtaga:
Frivilligt sätt att bevara kvällen på (kamera, ritblock osv)
Alkoholrelaterade drycker

Mer information kommer att ges då alla samlats vid den avtalade platsen

Ja detta är allt vi vet. Jag fullständigt älskar sånthär, det ska bli så spännande!! Vi har ingen aning om vem som fixat heller, eller jag har åtmindstone inte det. James är tydligen ett fint kodnamn har jag hört.

Och förresten, jag har ju fått min pärla nu! Tänk vad långt tekniken har kommit. Säger jag till min telefon att läsa mitt sms så gör den det. Undrar jag hur jag på bästa sätt har livet av en person listar de närmaste psykena.. (Marcus fina förslag att fråga Siri som hon i telefonen heter) Ganska häftigt om jag får säga det själv!


Bilder från alltihopa kommer inom en snar framtid, ska bara luska ut hur jag synkar iPhonens bilder med datan utan sladd.
RSS 2.0