Hundvakt med plugg!

Idag hade vi pluggsällskap efter lunch! Mycket mysigt sådant :)



Har inte fått så många pussar på bra länge!



Här hjälps vi åt att skriva teoriavsnittet, Casper och jag!



Riktigt mysigt sällskap!

Räksoppans recept

Receptet på räksoppan vart efterfrågat så jag delar minsann med mig!


Räksoppa á la Maria
Ingredienser
Morötter
Räkor
400g räkost
1 burk créme fraiche
5dl vatten
2msk hummerfond
Finhackad dill
Räkor


Fräs morötterna i lite olja, häll på vattnet och buljongen. När det kokat upp blandas créme fraiche och räkost i, låt koka i ca 5 min. Innan servering läggs räkor och dill i. Smaka av med salt och peppar. Lätt som en plätt!







Annorlunda studietekniker

När det är tråkigt får man göra det roligt, så vi gjorde ett memory inför tentan i morgon! 
Lite roligare blev det minsann!

(K)räksoppa

Igår var en riktigt effektiv pluggdag! Jag hann med att plugga, laga räksoppa, käka semla och gymma! 
Räksoppan fixad, kommer inte att lagas igen! Trög som jag är inbillar jag mig att räksoppa vore gott när jag varken är glad för soppa eller räkor, smart där!



Sara hade ett gäng över som bakade semlor, och jag hade turen att bli bjuden på en! Riktigt goda! Så nu har jag äntligen ätit årets första semla :) 

Efter semlan blev det konditionsträning på gymmet samtidigt som jag läste igenom min sammanfattning inför quizzen jag hade i morse. Och den gick faktiskt riktigt bra, gymma och plugga är för mig ett vinnande koncept!

Med ipaden som hjälp läste jag sammanfattningen tills den satt som en smäck!

Only in Luleå


Bara i Luleå som de lyckas sälja D-vitamin vid kassan på Ica. Ovanligt nog så har solen visat sig massor idag, men de dagar då man inte ser skymten av den är D-vitaminerna räddningen! Tur vi går mot ljusare tider nu ;)

Vinterbalen 2015

I lördags var det dags för årets upplaga av Vinterbalen! En bal först och främst för de som är med i föreningar. Och nej, inte är väl jag med i någon förening. Men jag har haft turen att minsann bli bjuden ändå! Vi började redan vid 07 hemma, vid 08.30 trillade brudarna in och vi fortsatte med att hjälpas åt med styling utav hår och fix med allt som skulle ordnas. Jag som inte vart speciellt pigg alls gav upp hoppet, satte mig i sängen och bad Maria om hjälp. (Det ska mycket till för att jag ska låta någon annan fixa mitt hår, då jag är en extrem perfektionist och tycker det är så roligt själv). Men det fanns inte en chans i världen att jag skulle orka och få ihop det. Som tur är så vart Maria minst lika perfektionistig som jag, och resultatet blev enligt mig helt P E R F E K T! Jag kunde verkligen inte ha bett om mer! Så när hon hade fixat klart mig i håret satte jag igång med hennes frisyr :)

Frisyren bakifrån



Från sidan



Vid ett trillade våra gäster in då vi bjudit in till fördrink hos oss innan fördrinken! Här har vi en rad stiliga pojkar som berättar om vad de har ordnat för snittar!



Vi ordnade knytis, så alla fick ta med sig olika snittar. Ett mycket lyckat koncept. (Minst sagt när man kom hem och kunde äta överblivna snittar till nattamat...)



Jag och Maria med blombuketten värdinnorna fick av pojkarna!



Jag, Maria och Sara!


Redo för bal!
 
 

Tjejerna redo för avfärd mot fördrinken!



Jag och SamboSara!



Hela gänget som vart på fördrink hos oss samlade inne i stan!



Fördrinken hölls på Vetenskapens Hus i Luleå!



Med fördrinken i högsta hugg!



Jag och Anna från mitt utskott matchade snyggt i blått!



För att hitta sin bordsherre/dam så skulle man leta upp någon med samma uppsättning spelkort som du hade blivit tilldelad i ditt kuvert.



Här berättar Dephaekt om att det är dags för att ta sig vidare till nästa destination, som än är okänd. Men buss dit!



Framme vid nästa destination; Piteå Havsbad! Kvällen hade Casino som ett genomgående tema.



Förrätt; toast skagen!



Huvudrätt: Oxbringa med potatisgratäng



Efterrätt: chokladtårta


 Ett av kvällens alla gyckel framfördes av Bore!

Inte alltid

Igår gjorde jag inte många knop, jag kände inte för det helt enkelt. Vilket kanske inte är så konstigt. Jag är glad att jag i vilket fall tog mig till balen i lördags, än om det var en mycket trött och mörbultad Moa. Sara kom hem igår och tyckte att det var dags att jag kom på andra tankar så vi bokade bio inne i stan. Inte helt oväntat blev det Fifty Shades of Grey!
Tre tjejer med höga förväntningar!

Social kväll

Igårkväll var det "Social kväll med stora ARB" på schemat. Då vi i i-sektionen har ett utskott för arbetsmarknad har jag fått skilja på mitt utskott och när jag har möte med de som sitter som ordförande för arbetsmarknadsenheten på de andra sektionerna och för kåren :) Så igår var det i-sektionens, datasektionens, maskinteknologsektionens, geosektionens samt teknologkårens ordförande för Arbetsmarknad som hade en chill kväll på Broadie's ihop! Vilket innebar en massa gött snack, pizza och öl :)

Fick minsann i mig precis hela pizzan! Så galet god, och det var ungefär en evighetsen jag åt köpepizza senast.
 

Jag har inte ätit en enda semla

Gjorde godaste ceasarsalladen i måndags, och så himla perfekt med en matlåda som inte behövde värmas!!
Hemgjord dressing och krutonger!


Igår var det jobb som gällde på kvällen, vet i tusan vart allt folk kom från. Det brukar vara gott om folk men igår var det extremt! Så himla kul när det är lite rullians :) efter jobbet hade jag lyxen att bli bjuden på hemgjorda hamburgare som var i en klass helt för sig själv! Mmmmmums! 


Japp, idag är det enda ni får se en massa mat! Idag lagade jag bananpannkakor till lunch, gott smidigt nyttigt och enkelt. Alltså helt perfekt! Har varit på Uptakt med alla engagerade inom teknologkåren nu ikväll. Ett nytt koncept testades och det vart mycket uppskattat! 

Alla Hjärtans Dag 2015

Igår var det jobb 16-20 i vanlig ordning, efter jobbet var det trerätters på gång! Till förrätt åt vi halloumi och kantarelltoast! 
Hungrig som en varg var jag efter jobbet!



Med kantareller plockade hemma i Skåne! Till huvudrätt åt vi helstekt ryggbiff och potatisgratäng med skysås. Dock vart de så gott att jag inte ens hann ta en bild innan jag ätit upp! 



Ralf, min date för kvällen!



Här är vi redo att hugga in i varmrätten!


Vi hann med en snabb selfie innan taxin tog oss vidare mot mer party inne i stan!




Så himla bra

Igår jobbade jag 16-20, första helgen jag faktiskt kunnat jobba på jättelänge! Och vad roligt det var. De jag jobbar med är ju bara för härliga!


Väl hemma så var maten i full gång och middagsgästen kom inte långt efter, och vilken middag vi blev bjudna på alltså! WOW!
Fint ska de va



Det bjöds på rostbiff, klyftpotatis, ugnsrostade rödbetor, whiskysås och exotisk sallad! Ljuvligt gott! 

Fredagslunch på Husman i vanlig ordning!

Idag är det fredag, alltså så himla bra! Veckan har gott i raketfart, kan bero på att jag har varit schemalagd från kl 08.15 till sent på kvällarna varje dag :) Jaja, när det är fredag så är det fredagslunch och fredagslunch äter man på Husman!

Idag var det helstekt fläskfilé med vitlöksrostade rotfrukter och rödvinssås! MUMS! 


Nu är det dags för fortsatt projektarbete! Taggad till tusen :D Ikväll är det jobb jobb jobb 16-20! Kom & handla vettja ;)

Det rullar på nu


När man skickar ut enkäten och man har 79 svar på under en halvtimme... Det går bra nu! 

Nu minsann går det framåt

Har just haft en av alla quiz i kursen kundfokuserad produktutveckling, gick toppen! Och nu sitter vi med vår enkät som snart ska nå ut till vår målgrupp. Fick lite synpunkter på den efter quizzen så nu är den snart redo!
Lite russin till det, så klarar jag mig till lunch!


Fick reda på att jag klarade tentamen i operationsanalys och att den gick riktigt bra! Plus att jag nu fått matten ändrad så att betyget stämmer. Vilket innebär att jag fortfarande är omtentafri :D 

LTU Big Air

I fredags pluggade vi på kulturens hus i biblioteket hela förmiddagen. Vädret var helt underbart och likaså utsikten!

Utsikt över Luleå skärgård! Numer med is och isbana!



På kvällen begav vi oss till LTU Big Air där skid- och snowboardåkare tävlade om att göra bäst tricks!



Maria mötte upp oss!



Och japp, det vart en hel del folk där. Sjukt svårt att se men fett evenemang alltså!


Efter LTU Big Air gick vi hem till oss, käkade mat och hade en riktig girls-night med massa gottis, vin och film!
 

Shopping & lite party på det!

I lördags tog vi en rejäl sovmorgon innan vi begav oss in till stan för att shoppa! Jag hittade mig ÄNTLIGEN ett par skor som är både varma, snygga och med bra sula för Luleås klimat. 


Vi käkade en supersen lunch på Waldorfs, innan vi begav oss hemåt för att fixa oss i ordning så vi var redo för att bjuda Jenny och Johan på fördrink!



Jag och Jenny taggade på kvällens party med massa härliga från klassen!



Sara som tog initiativet till att vi borde styra något, så hon bjöd minsann in till party!



Sofia vart ju med såklart!


Sara och jag! Vi passade på att höra av oss till Clarksonfolket och säga att de skulle minsann ha varit med :)

Sofia är ju här!

Sofia önskade att få smaka kycklingburgarna som jag har pratat så mycket om! Så det lagade vi till lunchen i torsdags eftersom det inte blev av i onsdagskväll..

Lika ljuvligt goda som alltid!



Sedan hade vi gruppmöte där Sofia hängde med! Vi gör vårt projektarbete mot Husman Kök & Catering, så vad passade inte bättre än att ha mötet hos dem och passa på att smaka på årets hit "semel-wrap"?



Projektgruppen jag arbetar med i båda kurserna denna läsperioden! Ett riktigt bra gäng alltså. Jag gillar när man får arbeta med olika människor, speciellt att ta chansen nu när man studerar. Så nu är det jag, Tobias, Sara, Annika och Jenny som jobbar ihop!



Och förberedelserna inför LTU Big Air var i full gång, så pass att man fick bestiga ett snöberg för att ta sig igenom Regnbågsallén på skolan! Bara på LTU alltså :D



På torsdagskvällen hade jag bokat bord på Bistro Norrland för mig och Sofia!



I valet och kvalet av vad jag ska välja!



Jag passade på att välja en förrätt, och inte så oväntat blev det kalixlöjrom även denna gång!



Sofia med varmrätten där vi valde samma, oxfilé! Riktigt bra kött måste jag säga!



Sofia tog efterrätt istället för förrätt, här har ni den skapelsen!
 

Besök i världsklass!

Följde mitt nya motto igår; 

"Start the day with a smile and finish it with champagne"




Vi vart ju tvungna att fira att finaste Sofia tagit sig hela vägen upp till Luleå för att hälsa på lilla mig!



Vi skulle laga kycklingburgare men det fick det minsann bli ändring på! 



Dubbelskål på det!



Och som pricken över i:et så snöade det hur mycket som helst så vi tog en promenad och jag visade runt på skolan samtidigt som vi hängde upp affischer! 

RSS 2.0