Tudilutt

Så skål på er!
Älskar känslan av lördag när det är onsdag!

Valborg, så bra det kan bli!

Idag är det Valborg, och eftersom jag inte befinner mig i underbara Lund så gör jag det bästa av situationen och jag är stensäker på att det kommer bli hur bra som helst. Vi har just börjat, och jag kan ju inte säga annat än att det börjar bra! Skål och glad Valborg på er :D 



Tobias visar hur de ska gå till, eller? Hahahah!



Nu ska jag börja fixa salladen inför ikväll! Jag, Tobias och Linus ska grilla ihop med ett stort gäng härligt här på campus. Det kommer bli helt underbart! Lite mindre kul att det snöade just dock. Tusikans ättiksbullar. Men vad gör väl det, jag är minsann lika glad ändå! Hoppas ni har det finnemang. Sara du är saknad!

Koenigsegg

Igår träffade jag nuvarande ordförande för arbetsmarknadsutskottet på lunchen, för att sedan pass tre gå och lyssna på när Jeskov von Koenigsegg som är pappa till Christian som uppfann superbilen Koenigsegg. Han berättade om hela resan från idé till färdig produkt som slog världsrekord som snabbaste produktionsbilen. Mest intressant tyckte väl jag var att allt startade hemomkring och alla orter och platser han pratade om kan jag relatera till. Sen var företagshistorien mycket intressant också!
Jeskov von Koenigsegg

Saturday night!

På lördagskvällen begav vi oss vidare ut för att äta en bit mat. Vi gick till Allstar för att fortsätta fira Sara!

Sara och jag
 
 
 Emma!
 
 
 Jag vågade mig på en burgare ändå, trots att jag sagt att jag inte ska äta någon då jag är rädd för en stor besvikelse efter USA. Men denna vart helt okej! Konstigaste BBQ-såsen dock - ja jag tyckte då den smakade kanel även om innehållsförteckningen sa något helt annat, haha.
 

 
 

Clarion Hotell Sense SPA med flickorna!

I fredags var jag i stan med flickorna och shoppade loss! Ja, jag shoppade iallafall loss. Ovanligt va? Haha! En helmysig dag i stan med fika och strålande solsken. På kvällen hade vi födelsedagskalas för Sara hemma hos mig och David. Massa god mat och dryck!

Lagom charmig bild på kalasarna!



Grillat, ugnsrostad potatis, halloumi, mumssås, vitlöksmarinerad sparris och grönsallad!



Födelsedagsbarnet med sin födelsedagstårta!



Och med sina presenter! Hon fick iittala-champagneglas och bubbel av oss :)


Kvällen var lång och trevlig! Lite lagom seg var jag när jag vaknade på lördagsmorgonen. Vi höll igång ända till tre på natten och tidigt på lördagmorgonen vaknar jag först av att grannungarna skriker som om det vore deras livs sista skrik för att sedan somna om och på nytt bli väckt av att en betongborr är på väg in i hjärnan på mig. Eller ja, inte bokstavligt talat men det var verkligen så jag kände när jag vaknade med ett ryck och drog mig snabbt till mitten av sängen, jag bara väntade på att borren skulle gå igenom väggen. 


I fredags så hittade jag detta kittet som jag gått & sneglat på lääääänge! Att det var till halva priset kan ha varit avgörande orsak till att de fick följa med mig hem. Så lördagsförmiddagen spenderade jag med att pyssla om mig själv! Jag är mycket nöjd med mina nya gel-naglar :) För att vara första gången så tyckte jag att jag gjorde ett bra jobb.

Kit för gel-naglar!


Vid tretiden tog jag och Emma bussen in till stan med Sara som skulle få sin födelsedagspresent av oss. Vad det var fick hon inte reda på i förväg, men tusentals gissningar hade hon allt! Vi satte på henne en ögonbindel när vi hoppade av bussen inne i stan och ledde henne runt på diverse gator och butiker. Folk pekade, skrattade och log när vi kom förbi. Bäst av allt var lätt när vi är inne i Smedjan-gallerian och går förbi PhoneHouse som har en försäljare utanför iklädd priatkläder med svärd och hela kittet! Sara som hade en döskallebandana på sig var ju himla piratfin och ni skulle sett som den riktiga (eller riktiga och riktiga.. hah!) piraten sken upp när han fick se att jag & Emma lotsade fram Sara. Han ställde sig direkt i försvarsposition och börja fäktas med Sara (läs: peta henne i magen med svärdet) och Sara som inte fattar någonting låter likt en kyckling som blir kittlad och tar sig för magen. Jag och Emma är dubbelvikta av skratt och tårarna bara sprutar som vi skrattar! Ja vi skrattade så mycket att vi varken kunde svara Sara när hon frågade vad som stod på eller koppla att vi skulle fångat det hela på kort. Tusan också, men fina minnen fick vi.

Vi ledde iallafall Sara till Clarion Hotell där vi gav henne en hel SPA-dag!



Alla redo för en dag på Clarion Hotel Sense SPA i Luleå!

Mer om SPA-upplevelsen och alla kvällens tokigheter kommer snart!
 
 

Kan det vara så att....

Igår blev det äventyr kan ni tro! Jag skulle ätit lunch med Saris men hennes gruppmöte tog längre tid än väntat så jag och Tobias körde in till stan och käkade asiatisk buffé på Waldorf. Firade lite att jag numera är en del av nya i-styret :) Sedan tog vi en sväng till Storheden med Anders och Robin. Tobias och jag överraskade Johan och gänget ute på Lövskär. Vi pluggade i strålande solsken och till ljudet av vågorna, så underbart! När det började bli kväll körde vi hem igen och jag lagade vegetarisk lasange (trodde jag aldrig i hela mitt liv att jag skulle få för mig att göra. ETT - den är vegetarisk och jag är tooookig i kött! TVÅ - det är lasange, lasange är gjort på pasta och pasta är ju inte ens gott?!). Alex var över och hjälpte mig med middagen hos mig och David, tänka sig att lasangen tillochmed blev god. Jag fick den hos Tobias för någon vecka sen och blev så positivt överraskad att jag var tvungen att testa göra en egen!


Vegetarisk Lasange
2 squash
krossade tomater
Vitlök
Crème Fraiche
Salt & peppar
Parmesanost
Gul lök
Lasangeplattor

Jag fräste lök och tärnad squash tillsammans och blandade crème fraichen med pressad vitlök för att sedan röra ner det med squashen och löken. I bottnen på en ugnsfast form hällde jag krossade tomater följt av ett lager lasangeplattor, ett lager med squashröra och så vidare tills formen blev full. På toppen la jag crème fraiche och riven parmesanost. Superenkelt, billigt och mumsigt!

Vegetarisk lasange
 
På kvällen promenerade jag över till Sara och Emma där jag såg filmen Veronica Mars med dem, Victor och Linus. Ja, jag tyckte faktiskt att filmen vart bra!
 
Nu har jag haft gruppmöte i morse, gästföreläsning pass två och precis ätit lunch hos Sara & Emma. Det blev morotssoppan med limesås som jag fick inspiration av hos Ulla i Stockholm. Vi gjorde soppan i tisdags så idag blev det rester. Så god som matlåda!
Så galet gott! Ja inte trodde jag någonsin att jag skulle lära mig äta soppa heller. Kan det vara så att någon liten skruttunge är på väg att växa upp? Neee, jag tänkte väl det ;)


Nu ska vi snart en vända in till stan! Sen ikväll är det födelsedagsfest för Sara med härliga vänner! De som kunde och befann sig i Luleå åtminstone :)

Ordförande för arbetsmarknadsutskottet - hej!

Nu kan jag minsann avslöja! Intervjun som jag var på förra veckan var angående en post i i-sektionens styrelse. Valberedningen hade nominerat mig till posten Ordförande för arbetsmarknadsutskottet och igår var det sektionsmöte där delar av i-styret skulle väljas in. Så jag fick presentera mig och sedan svara på frågor angående mig och posten jag var nominerad till. Gissa vad? Jag fick posten! Jag är riktigt taggad och ser fram emot att börja arbeta. Styrelsen verkar vara en riktigt bra grupp så jag är säker på att detta kommer bli hur bra som helst! David & Sara var världens snällaste som satt med på mötet hela kvällen


Delar av valberedningen och i-sektionens ordförande!


Efteråt firade vi i igloon med bubbel - såklart! 

Mulle Meck bygger båtar

Idag leker jag Mulle Meck på finaste båten Amanda! 
Mulle Meck



Före



Efter! Nästan spegelblankt ;)

Artipelag + jag = sant

I fredags tog vi en promenad ut mot Artipelag, vilket ställe alltså! Så vackert och så snyggt byggt. Helt i min smak! Jag fick härlig inspiration till mitt framtida hem. Speciellt till badrummet kanske :)
Ganska massivt handfat i sten! Något av det snyggaste jag stött på!



Konstverk på taket, och en insida som var helt i min smak!



Och jag har hittat mina framtida köksstolar! Priset ska vi inte gå in på.. Men det lär ju inte vara några problem då, elleeeeer? ;) bilden hittade jag på artipelags hemsida.


När vi kom hem blev jag bjuden på en ljuvlig morotssoppa! Ulla hon kan laga mat hon!

Riktigt god och med en syrlig limesmaksatt crème fraiche blev den ännu godare! 



Kvällen avslutade jag med projektarbete i soffan!




Hej Stockholm!

Framme i Stockholm och vädret är helt underbart! Vi har hunnit att äta lunch på Café Tornhuset. En himla god ceasarsallad blev det idag :)
Mumsig lunch!

Och kisemisen Simon har fått ont i tassen så vi har hunnit med en sväng till doktorn också! 

En mindre nöjd kisekatt! 

Let it begin

Nu är jag påväg mot nya äventyr och helgen som jag har längtat efter så länge är äntligen här! Nu har jag just satt mig på planet mot Stockholm!

Igår vart jag på intervju också, och den gick bra. Så bra att jag tog mig till nästa steg i processen! Galet vad orutinerad jag är inom det området. De jobb jag har haft har jag fått för att jag blivit tillfrågad så jag har inte behövt ansöka om dem. Så det vart skönt att utöka sina kunskaper inom det området! Vad det var för intervju får ni reda på om det går vägen ;) 

Bästa helgen med bästa besöket

I fredags fick jag världens bästa finbesök! Amanda tog sig hela vägen från Skåne upp till världens ände för att hälsa på lilla mig :) Hon fick göra mig och Sara sällskap när vi skrev dugga på eftermiddagen. Sedan tog vi oss in till stan och jag fick hämta ut min allergimedicin som jag fick utskriven i torsdags. Så nu ska jag nog få bukt med det hoppas jag!

På kvällen gick vi ut och åt på Roasters i Luleå. Riktigt bra service men maten var jag riktigt missnöjd med. Dit lär jag inte gå igen, inte för att äta middag iallafall. Men atmosfären var hur mysig som helst så en fika skulle det kunna bli :)



Lilla jag


Tanken var att vi skulle gått ut på skybar efter middagen men då det blev aningen superjättemegastressigt på kvällen för att vi skulle hinna träna (KÖTTADE axlar som jag aldrig gjort förr), duscha och ta oss in till stan så glömde senil-Moa hela plånkan hemma. Det slutade med film hemma i soffan, gissa vem som somnade!

Goe-frukost på lördagsmorgonen!

Ja, alltså potatis och såntdära det har man ju mest bara för att fylla ut tallriken och magen. Så varför äta massa sånt när man kan byta ut det mot kött? (Önskar jag kunde säga så varje dag.....)

Ryggbiff*2 med kantarellsås och enkel sallad! Ni anar inte hur GOTT!

Vi hann med ett gympass och en himla massa bakning! Det blev tre sorters bröd..

Tre degar igång! Lika bra att köra all in när man väl är igång.



Två olika sorters bröd. Ett med solrosfrön och ett med pumpa- & linfrön.

På kvällen bjöd jag hit lite vänner! Vi blev åtta stycken på grillning :)

Det blev uppdukat i vardagsrummet!



Tillbehören redo! Sallad med fransk vitlöksmarinad på sparris, champinjoner, sallad, babyspenat och gurka samt vitlöks- och sweetchilidressing.


Min tallrik!


 Söndagsfrukost med mina egenbakade English Muffins som jag gjorde i lördags. Det och jordnötssmör påminner mig om älskade USA! Med OJ till såklart ;)
 

Nu har Amandis åkt hem och det är supertyst och ensamt! Eller ja, jag får vila skrattmusklerna lite iallafall. Jag behöver nog inte ens säga att helgen vart helt underbar. Nu längtar jag till sommaren då vi ses igen. Men först ska det bli Påsk, och då ska jag åka på äventyr till Stockholm :D

Man kan aldrig fira för mycket!

I onsdags åkte jag in till stan för att hjälpa Alex välja ut glasögon, göra massa ärenden i stan och passa på att äta lyx-lunch! 

Thai-buffé blev det :)

På kvällen var jag bjuden till Emma och Sara på middag. Eller ja jag bjöd nästan in mig själv. Vi passade på att fira att vi klara tentan också så lite vin blev det allt :) Så bra så bra!

Kycklinghamburgare!


 Vi avslutade kvällen med vin och ost samt filmtittande! Vi såg Her, en mycket speciell men bra film :) Underbar kväll!

Fint så fint så

Nu är det mesta äntligen på plats i mitt rum! Bara spegeln som ska upp på väggen med. Även om grannarna kan väsnas så ville jag inte vara värre halv elva på kvällen. David och jag gjorde ett bra jobb tycker jag :)
Nya lampor & ommöblerat :)

 


Lyckliga dagar!

Inte för att vara sån, men jag skuttar av lycka nu! Jag dansar gatorna fram och solen skiner på mig! Det jag vill säga är egentligen att jag klarade organisationstentan! Bra betyg fick jag också, endast tre poäng från högsta betyg. 57/70 vart mitt resultat! Och jag som kände att det kunde ha gått hur som helst. Nu är jag nöjd, nu är jag lycklig! Jag och bästa Sara ska fira ikväll. Emma också förstås! Nu: inhandling av fira-att-jag-klara-tentan-vin och lunch på stan med pojkarna! 
Vandrar lyckliga gatan fram!

För er som inte går på universitet eller dylikt; känslan när man inser att man klarat en tenta och kan lägga den bakom sig är obeskrivlig! 

Hej vår, du är svår!

Ingen pigg Moa idag inte, och ingenting hjälper! Fast nu när jag väl kom fram till varför jag är trött, har kli i ögonen, rinnande näsa och är allmänt seg så känns det mycket bättre. Hej våren och hej allergi! Hej medicinering!
Passar på att hålla mig inne och bara titta ut medans jag stryker!


Nu ska jag lyckas läsa igenom två kapitel som ska vara lästa tills morgondagens lektion. Idag blev jag och Tobias klara med problemformuleringen för vårt projekt. Klara i tid och innan deadline - jag är nöjd!

Nu, nu pustar jag ut!

Vilken fantastisk dag! Började med mumsfrukost, mina alldeles egna scones!
Frukost!


Följt av tre timmars projektarbete med gruppen för att sedan luncha med pojkarna och ha tre timmars föreläsning på det. Jag hann precis hem och köra en maskin tvätt innan jag gick till gymmet med telefonsällskap av Ida. Ett 30min pass spinning och 30min cx core på det! Hem och laga middag, omelett, samtidigt som jag skypa med mina favoriter Caspian och syster.
Maten ser nästan godare ut på nya porslinet! Det andra porslinet vill man ju nästan äta upp ;)


Mat i magen, dags för dusch och sen kom Tobias och har varit här tills nästan nu. Klockan är närmare tolv.. Vi har arbetat med problemformuleringen för vårt arbete. Och än är den inte klar... Nu säger jag godnatt!

Road trip till IKEA

Road trip till Ikea, Haparanda/Tornio stod på schemat idag! Det var både trevligt och dyrt ;)
Lunch på Ikea var givet! 



Vi shoppade en hel del.. Och hade världens minsta hyrbil. Men vi är ju trots allt ingenjörer så vi lyckades då trycka in allt :)


Pluttbil!



Och det var ganska trångt..



Sa jag trångt? ;) Haha!


Jag fick köpt det jag ville och lite till... Såklart! Lamporna slog jag till med, och frågade personalen om sladd och kontakt ingick och det skulle det göra. Men nejdåååååå! Inte tusan var väl där varken sladd eller kontakt. Lätt att tända lampan då lixom, ljushue!


Sen jag var hos Amanda på middag har jag varit helt kär i hennes porslin. Och nu så hittar man snyggingarna även i mitt kök! Så glad :D
Nydiskade och redo för användning! 



Som ett nytt sovrum!

Igår började jag dagen med gymmet och sedan städade jag hela mitt rum, men den röran har ni ju redan fått se! Fint blev det kan ni tro :) Jag passade på att möblera om när jag ändå var i farten. Jag har inte trivts i mitt rum, det har känts som att alla överblivna möbler bara har hamnat här. Men nu, nu är jag nöjd! Jag passade på att möblera om igår för idag ska vi nämligen till IKEA :D Det ska bli så roligt!!! Jag hade tänkt mig att jag skulle köpa lite nya möbler och så, men det ser inte ut som att jag behöver det nu, kan inte bli bättre!


Hyllorna i hörnan är nya. Jag tänkte sätta upp belysning runt spegel så den blir som en bra sminkspegel. Sen ska förhoppningsvis lite tavlor komma upp på väggen.



Andra sidan av sängen. Korten ska sättas in i ramar och sen upp på väggen!



Och min fina Clarksont-shirt!



En sånhär på var sida av spegeln tänker jag!

Sånt som missats!

I torsdags hade jag Emma & Sara över på middag! Det blev helstekt fläskytterfilé med rotfrukter och sås :)
Som vanligt får allt simma i sås!


I fredags var jag i skolan ända till kl 18. Jag och Tobias stannade kvar efter projektarbetet och fortsatte arbeta. 
Här med vårt nya problemträd!



Och gratis te, aldrig fel!



Victor, Linus och Alex var här på kvällen och åt hos mig & David! Det gjordes hemmagjord pizza!

Lite olika varianter 




#städar


Nu rensar jag allt jag har på mitt rum! Möbleras om ska det med :)

Allt är LÖST!

Såhäääääär glad blev jag idag när jag får ett mejl som säger att jag är registrerad på alla kurser som jag läser nu. Alltså på 150% med Internationell Affärsmiljö och Integrering av företagsekonomi, projektledning och kvalitet :) 

Alltså jag kommer få fullt CSN och blir inte återbetalningsskyldig! Ja det är mer invecklat än så och jag kan ju säga att jag har haft aningen ont i magen på grund av detta. Vem jobbar 100% och får betalt för 75% - nej just det, ingen med lite vett bakom pannbenet. Så varför skulle då jag göra det...? 
Tummen upp!




The sun is shining, on me!

Idag hade jag sovmorgon. Eller ja projektarbetet började inte förens kl 12. Men NEJNEJ, upp med tuppen innan sju för att hinna köra två maskiner tvätt innan dess. Det är helt och hållet omöjligt att få tvättid i den vanliga tvättstugan så jag fick nödtvätta i grovtvättstugan. Enda skillnaden är att det tar en evighet, maskinen rymmer massor och torkmöjligheterna är ganska begränsade. Men nu har jag lite fler rena kläder, främst underkläder så nu klarar jag mig ett litet tag till :)


Såhär ser lilla Moa ut idag!



Solen skiner och allt är på topp. Det snöar tillochmed lite. Konstigaste vädret men det absolut bästa!


Dagens lunch som jag knappt hann slänga i mig innan det var dags att halvspringa till skolan :) Sallad med marinerad kyckling och sweetchilisås.
 

Nu sitter jag i Sara & Emmas nya lägenhet, vi flyttade dem i tisdags och nu börjar de komma i ordning. Lite fler möbler som behövs & så bara. Men det är på ingång! Snart ska vi promenera bort till mig och laga middag :D Vi håller på att smida planer inför helgen också, blir det som vi pratar nu så kommer den bli AWESOME! Wihoooo!

Problemformulering

Idag började vi dagen med workshop! Problemformuleringsworkshop med andra ord :) Vi körde på func 3 metoden och post-it-lappar! Ni anar inte hur effektivt det var! Vi fick var och en sitta i sju minuter för att bara skriva ner så många problem vi kunde komma på, som då skulle gå att tillämpa på det företag vi valt.
Vi körde på olika färger



Sedan strukturerade vi upp allt enligt orsak-problem-effekt i olika träd!



Och nu har vi tagit det ett steg längre där vi försöker kategorisera de olika problemen vi kommit fram till.

RSS 2.0