Nemacolin Woodlands Resort

Igår var det den stora dagen här i USA, nämligen vad de kallar för Thanksgiving! Vi hade ett par vänner till familjen som kom över för att njuta av alla godheter. Jag fick hjälpa till lite med maten, och galet vad mycket god mat det fanns. Att jag gillade allt som fanns på bordet är ju något som jag trodde aldrig skulle hända under min livstid, kräsen som jag är! Men en thanksgivingmiddag var verkligen min grej. Det påminde lite om vårt julbord, med att det är massa massa massa olika rätter att plocka från :) Bilder på mat & allt kommer så småningom - de togs med en aningen bättre kamera!


Här är jag i min Thanksgivingklänning från Calvin Klein framför en av de tre julgranarna som pryder huset!

 
Efter middagen tog Jon mig till en resort som ligger precis här i krokarna. Kära jissenam vilket ställe och vad fint dekorerat det var!

När vi kom in möttes vi av detta tåget som är gjort av PEPPARKAKOR! Japp, allt ska vara stort här..

 Och det tog visst lite ingredienser för att få ihop det..



Massiv "julgran" gjord av julstjärnor! Så vacker :)



Så varmt, amerikanskt och jullikt!


Vi tog en sväng inom vinkällaren - som var enorm!



Ett av alla fancy rum, kolla in kristallkronorna! Det finns tydligen bara 9 i hela världen varav åtta är här - den nionde har Donald Trumph


Jag fastnade verkligen för denna, men jag hade självklart gjort det lite annorlunda om jag hade gjort det - som vanligt ;)


I en supermysig del!

Hittade denna som jag gillade skarpt också - och jag ska om jag har tid göra mig en egen! Det är nämligen inte böcker som det ser ut som, det är en byrå!

Thanksgiving breakfast

Idag gick jag upp lite tidigare & när jag kom ner i köket var Jons mamma i full fart med att fixa med både frukost och förberedelser inför Thanksgiving-middagen. Jag fick hjälpa till och det uppskattar jag massor, jag som älskar att stå i köket! 

Frukt, ugnsbakad frenchtoast, äggmojs, bacon, scones, ja you name it!


Dustin kom över för frukost!

Grabbkväll

Om det är en ska som är säker så är det att jag bokstavligt talat kommer att rulla härifrån... Jons mamma gör de godaste julgodiset i världen och jag är redan beroende! Såååå galet gott & hon har gjort massor... 

Choklad & jordnötssmörs godis och kanelkanderade valnötter!


Titta vad jag hitta i butiken! Undra om de säljer mer för att de är svenska..


Vi har varit ute & ätit med Dustin på Applebees, då jag proppat mig full med godis så blev det en sallad! Se upp, snart skjuter jag skarpt när byxknappen ger med sig ;)


Nu har vi riktig grabbkväll med öl & tv-spel! Såååå längesen jag spelade, grabbarna köpte tillochmed nya spel för att jag skulle få spela racing-spel :D

Mysdag i Uniontown

Idag tog vi sovmorgon, en riktig sovmorgon! Jag sov till och från ända till kl.11 och det var så skönt :) Efter lite lussekatter till frukost så gjorde vi oss iordning och åkte med Jons föräldrar till town. Lite roligt är att det heter Uniontown och om man översätter det till svenska blir det Fack-byn och säger man fack på svenska så låter det som något helt annat på engelska..

Till lunch tog de oss till en kinesisk restaurang. Först var där en gigantisk buffé och sen tog vi en sväng på den mongoliska buffén också! Såhär mycket har jag inte ätit sen vi var i Montreal förra helgen (hahahha, så olikt mig att faktiskt äta..) och jag & Ash skrapade tallrikarna och fajtades om köttet!

Mongolisk buffé till lunch :)



Vi gick för att köpa julstjärnor, gigantiska och superfina!



En sväng inom mataffären blev det med och ja jag fattar då inte vad det är med amerikanarna och bakpotatis. Jag menar, HUR SVÅRT KAN DET VARA? Nu har jag tillochmed hittat ett helt kit med instruktioner och hjälpredor för att göra världens enklaste sak - en bakad potatis! Ja de är då allt tokiga här..
 

Lussekatter i Pittsburgh

Här är ingredienserna vi handlade, så nu kan ni väl gissa vad som skulle bakas? ;) Sååå bra att vi lyckades hitta färsk jäst och massa saffran :) Det höll hoppet uppe för att det kanske skulle lyckas lite bättre denna gången!


Lite av allt som krävs för att göra farmors mumsiga lussekatter :)


Precis som popcornknappen på micron så har de en speciell knapp på ugnen - en kalkonknapp såklart! hahahah! "Perfect turkey"



Degen jäste och jäste, blev gigantisk och alldeles underbar att arbeta med!



Nu har Jon verkligen fått till hur man ska göra lussekatter :)


Jag i full fart med att dela upp degen i lagom stora kluttar!
 
 Resultatet blev helt fantastiskt - de fluffigaste och bästa lussekatterna jag fått till någonsin :)
 

Pittsburgh

Igår blev det aningen stressat! När jag väl vaknade efter min sovmorgon (sov ääända till 8.30) så hade jag missade samtal och sms från Jon. Han sa att vi behövde åka till Pittsburgh så tidigt som möjligt då det tydligen skulle bli riktigt dåligt väder när vi hade planerat att åka, kl 03.00 på tisdagmorgon. Så ja det var bara att packa ihop alla sina saker och köra! Kl 13 lämnade vi Potsdam..


På väg till Pittburgh, en tio timmars lång bilresa, så såg vi en aningen annorlunda regnbåge! Och tänka sig, jag sov bara 20 av de tio timmarna - jag kan faktiskt åka på roadtrip jag med :D

Väl framme hos Jons underbara föräldrar möts jag av massa kramar och kärlek! Bättre ställe att fira Thanksgiving på lär vara omöjligt att hitta :) Jag får bo i Jon's gamla rum, som en prinsessa!
 

Rummet jag kommer tillbringa semestern i! Det bästa av allt är att allt redan är julpyntat, de har hela TRE julgranar i huset och jag har aldrig någonsin varit i ett vackrare hus. Så underbart varmt och mysigt är här!

På sängen låg det en paket där det stod Moa på, med ett sött kort!
Från hans föräldrar!
 

I paketet låg där en mössa och halsduk från Pittsburgh Penguins!

Idag gick vi upp tidigt för att köra in till byn och lämna in hans bil på service, vi passade på att äta frukost ute medans vi ändå var där :)


French toast med banan och jordgubbar!


Frukost!

Vi passade även på att ta en sväng inom mataffären för att handla ingredienser till eftermiddagens aktivitet.. I affären hittar jag dessa;

Jag menar, hur svårt kan det vara att linda in en potatis i folie?! Och vem vill köpa grisen i säcken?! De kan då vara bra lustiga här ibland.



På den tyska hyllan i affären hittade jag något som verkligen inte är tyskt men väldigt svenskt!


Och jag trodde att jag hade hittat största förpackningen med lawry's men tydligen säljs det i spannar också.. Världens bästa krydda!


Jag i min nya snygga scarf!
 

Nu är det dags att använda alla ingredienser vi köpt!
 

Kid President och pannkakor

Lite natthumor såhär på småtimmarna, vilken härlig pojk alltså! Ikväll har vi haft Rebeckah, Ash, Stine och Camille över här - vi har tvingat på dem en massa lussekatter :)

 

 
 
En av mina favoriter från en av hans andra videos!
BE MORE AWESOME - hur svårt kan det va? ;)

Lussekattsbak!

Igår när vi kom hem från Montreal var det tänkt att ja skulle gå ut här i Potsdam men efter en fyra timmars lång bilresa som egentligen bara borde ta två så var jag ganska trött och det blev aningen senare än tänkt. Så vi bestämde oss för att baka lussekatter så att vi kan ta med oss det när vi åker på Thanksgiving-lovet! Först fick vi åka för att handla ingredienser och att hitta saffran var då verkligen inte det lättaste.. I andra butiken lyckades vi hitta spansk saffran efter lite hjälp.. Dock inte mald, men det fick gå bra ändå! Jon och Hanna hjälpte oss att baka :) Medans degen jäste (vilket den inte gjorde så värst..) så fikade vi på glögg och pepparkakor!



Full rulle i köket!
 

Så tro inte att man kan ta julen ifrån mig bara för att jag befinner mig på andra sidan jorden ;)
 
 

Nattlivet i Montreal

Kvällen i Montreal var helt underbar! Vi gick rundor lite i stan, åt lunch på den asiatiska restaurangen jag var med mamma & pappa! Vi passade på att se den nya Hunger Games också, tusan vilken bra film. Bästa på lääääääänge! Måste ses!
Ett kollage av lite bilder från första dagen!


Vi gick till en Irländsk pub!


Fick gratis shorts!


Hade det bra!


Och söta!


Och galna..

Japp det var en bra kväll helt enkelt!


IKEA

Igår påväg hem från Montreal körde vi förbi ett IKEA och det var ju givet att vi skulle ta en tur där.. Det kändes verkligen som hemma. Hur konstigt det än låter så kände man sig som en svensk i Sverige :)

De välkomnade oss fint med svenska flaggan!
 

Feeling a bit Swedish today? Japp, jag känner mig svensk varje dag ;)
 
 Vi handlade en hel del... Vi hittade glögg, pepparkakor, JULMUST och pepparkakshus :)
 
 Glögg, pepparkakor och julmusik!
 
 
 
 

Montreal

Nyss anlänt i Montreal! Denna gången för lite mer party.. Vi får se vad stan har att erbjuda!
Redo för avfärd till Montreal!

Asgarv

Japp, nu har jag det på film. Såhär roligt är det att studera utomlands i USA vid Clarkson University! Hahaha
 

Jag svävar av lycka, och kärlek!

Idag har varit den bästa dagen på länge! Och nu menar jag inte att de andra dagarna inte har varit bra men denna har verkligen bjudit på så mycket extra alltså. Jag fick ett mejl om att jag hade ett paket att hämta på postkontoret, och eftersom att jag inte väntar något paket så sprang jag dit snabbt som tusan. Det visade sig vara mina underbara finaste älskade vänner hemma i Sverige som hade knåpat ihop ett paket med exakt precis allt jag skulle kunna önska mig! Glädjetårarna sprutade och jag ringde upp Sofia på Skype direkt! Hon och Ida är verkligen de bästa tänkbara - nu har jag tillochmed hemlängtan till jul <3


På skype med Sofia, jag gråter av glädje! Så fina vänner!


Paketet innehöll Liptons nya tesmaker som jag varit så sugen på..



Riktig tacokrydda...


LAKTOSFRI mjölkchoklad hämtad direkt ur himlariket..



Hasslnötschokladen var precis lika ljuvlig som Marabou's schweitzernöt!



Så galet lycklig! Jag kan bara inte fatta att jag har det så bra, jag svävar på moln!



Resultatet efter gårdagens tjejkväll hemma hos oss, med lite vin och mys målade vi våra naglar allihopa!



Paketet innehöll även flera underbara vykort på mina underbara vänner och mig. Bästa bästa bästa presenten! Nu sitter de på väggen!


Alla fina brev hamnar på väggen bredvid sängen!


Nu har jag just skrivit klart mitt fuskpapper till morgondagens tenta i IS. KUL när man har skrivit jättelite för att få plats med allt och det slutar med att man inte ens har andvänt hälften av papprets utrymme..... BRA JOBBAT MOA! Men att jag lyckats få 15 datorskrivna sidor till ett halvt A4 tycker jag är bra jobbat.
 

Bikinipanik

Nu har jag & Sara storshoppat på Victoria's Secret! Jag kom på att jag nog behöver en bikini eller två till Aruba. Så jag hittade ett par sjukt snygga på deras rea, det är då bra att bo i USA :D Den ena jag beställde ser ut såhär;
Den påminner om den gamla jag har hemma, tror det är samma fast med annat mönster. Men den har jag ju stormtrivts i!
 

Team Awesome strikes again!

Ikväll har tre timmar spenderats på gymmet! Först bodypump i en timme sen två timmars badminton. Jag börjar få till spelet nu och det är riktigt roligt! 
Ash, Sara, Lindsay and Rebeckah spelar!


Och jag fick en del bilder från helgen.. Behöver jag säga att jag hade en underbar kväll med bästa flickorna? Jag höll på att dö av skratt när jag såg dem! 

Pussar hemifrån!

Bästa som finns är när man får söta hälsningar hemifrån! 
Puss från Ida!

Nu fick jag för mig att baka scones, så ja då gjorde jag helt enkelt det!
Tusan vad goda!

 

Knepet med köttfärssåsen

Idag lagades det pasta & köttfärssås till lunch! Idag blev den sådär extra god, det kan ha & göra med rödvinet som slank ner i grytan ;)


Sara är taggad på att äta lunch!

Och vi fick tillbaka kemitentan innan idag, med mer poäng än vad jag väntade mig :D 100 är max och jag fick 88 - behöver jag säga att jag är nöjd?:)
 

Moa Moa Moa - lyckligast i världen!

Jag kan knappt tro att det är sant! Jag har fått för mig att verkligen leva livet nu när jag kan och det vill jag nog påstå att jag lyckas ganska bra med. Jag är hur lycklig och nöjd med livet som jag bara kan vara! Känslan är underbar :) Jag uppskattar verkligen allt och alla härliga människor som förgyller min vardag! Om de sen befinner sig på andra sidan jorden gör inget, för jag vet att de finns där :)

Något jag verkligen ser fram emot är..... NYÅR I ALPERNA!!! Igår bokade jag resa till Österrike och Vicky :D Tio dagar med härligt umgänge, skidåkning, nyårsfirande och så kanske det skulle kunna bli lite party med... Haha! Vi ska möta upp fler av utbytesstudenterna för skidåkning så det blir ett riktigt härligt gäng :D


Känslan när man vet att man snart kommer få åka skidor igen - den är helt underbar!

Och som grädde på kakan så är det ju faktiskt MoaMoaMoa-dagen idag :D

Team Awesome did it again

Igår mötte jag upp Hanna i skolan för att plugga marknadsföring. Vi hittade den mysigaste och varmaste platsen att plugga på! Sittandes i ursköna fotöljer framför en brasa fanns det inget att klaga på :)

Tänk om vi hade haft det så på LTU!


Dessa underbara fina vackra töser var på finsittning i Lund igår, jag önskar att jag kunde varit med!


Dagens lunch - sallad! Allt som oftast blir det det minst en gång om dagen nu :)


Ett par timmar på gymmet på det! Fick med mig Hanna och vi körde stenhårt på mage och armar eftersom jag fortfarande har sjukaste träningsvärken i baken..
 

På kvällen gick jag & Hanna till Ebens för att äta middag! Vi mötte Ash och Billy vid gymmet & frågade dem om vägen dit. När vi väl promenerat dit tog det inte många minuter innan vi fick sällskap av dem. Vi gav dem dåligt inflytande som de sa och fick dem sugna på hamburgare!
 

Hanna och Ash


Billy och jag!

Senare var det dags för Team Awesome att ha en galen utekväll ihop igen! Vi började på den mexicanska cantinan med lite fishbowl margaritas!

Lauren och en cherry flavoured fishbowl margarita!


Uma och en tom fishbowl!


Ett försök till gruppbild! Fler kommer - det lovar jag.. Ska bara få dem först :D


Jag och världens bästa Uma!

 
Efter cantinan gick vi till Backstreets där vi mötte upp ett helt gäng utbytesstudenter och annat folk! Som jag dansade! :D
Ash var på G!

Despicable me 2

I torsdags var vi ett gäng utbytesstudenter som bowlade här i Potsdam! Inne i bowlinghallen kändes det verkligen som att tiden hade stannat :) Inredningen var uråldrig och det var en viss härlig känsla & stämning där!


Jag jobbar på att lära mig dricka öl!

Alltså det gick så dåligt för mig första rundan - tills jag fick två strikes och en spärr i rad!

Jag är U - och förlorar stort...


Men vänder allt och VINNER! DET NI - Så det ska gå till ;)

I fredags samlades vi hos Johan och kollade matchen mellan Sverige och Portugal. Det kunde ju gått bättre för Sverige! Men tillochmed jag tyckte det var kul att titta :)

Ingen kickar fotboll som han, Zlatan!

Till middag lagade jag baconlindad kycklinfilé med whiskeysås och ris till mig, Sara och vår rumskamrat Jacinda :)

Fett mycket godare än vad det ser ut att vara.. haha!


Jag och Jacinda gick till hockeymatchen som spelades mellan Clarkson Knights och Cornell! Vilken match det var alltså, och vilken STÄMNING! Lätt bästa hockeymatchen jag varit på :) Har nog aldrig sett så många tacklingar någon gång, de köttade verkligen och i princip allt var okej - tills det blev slagsmål på plan! Jag lyckades filma en av alla hejjarramsor. De flesta gick ut på att förnedra motståndarna. Matchen var sjukt spännande, det var 2-2 fram tills de 30 sista sekunderna då Clarkson gör ett tredje mål!

 Heeeey, YOU SUCK!
 

Efter hockeyn gick vi med Jonathan och Hanna till student center där de skulle visa Dispicable Me 2  (Dumma mig 2). Där mötte vi upp Uma och Lauren. Vilken kanonbra film alltså, ja det var en hel del skratt :D 
 

Jag & Hanna i väntan på att filmen ska börja


Jag kom på den genialiska idén att man kunde ju poppa popcorn!


Dumma mig 2 på storbild. SÅ BRA!
 

Ett träningspass hann vi med i fredags med, ett riktigt tungt sådant. Bokstavligt talat! Sara fick mig att ta samma vikter som hon kör med och med hennes pepp & min envishet så gick det. Squatsen var kämpiga som tusan & gissa vem som har ont i baken nu...?
 

Hos frisören

Idag hade jag, Sara och Uma tid bokad hos frisören. Jag hade tid för slingning, Sara för färgning av utväxt och Uma för klippning! Vi kom därifrån som tre nya människor :) 

Jag blev nöjd med mina slingor, Sara med sitt och Uma klippte nog av 10cm - minst!!! Efteråt åt vi lunch i stan på First Crush :)
Världens bästa Uma!


Min lunch! Inte alls den paninin jag väntade mig dock.. 


Trött Moa med sitt nya hår! Naturligt men ljust!





Hårdträning, njaaa

Igår blev det ett rejält pass på gymmet! Först 20min crossramp sen en timmes bodypump och till slut några matcher badminton! Och det omöjliga hände, jag och Rebeckah vann mot Sara och Elise... Plus att vi var nära på att göra det en andra gång också! Tänka sig ;)
Badminton!

På vägen hem var tanken att vi skulle köpa sallad på skolan & äta men när vi kom dit så var där stängt :( Och vi insåg att vi hade missat ett event med skudklubben där de lottade ut ett par sprillans nya skidor och massa mer. För att vinna skidorna fick man tävla i en korvätartävling mot fyra andra. De år sjuuuukt sakta! Ja jag hade inte haft nån tanke på att tugga, bara svälja! 
Gissa vem som vann? Skulle inte förvåna mig om han inte kan åka skidor.

Så när vi kom hem fick jag allt laga mat till mig och äntligen äntligen äntligen fick jag laga min absoluta favoriträtt! 

Pommes & lövbiff! Med inget mindre än whiskeysås :)


När jag kollade min brevlåda låg där världens sötaste vykort från min fina vän Ida! Nästan så jag får lite hemlängtan, men bara nästan :)
Titta!



Nu hänget det över sängen :)



Sena kvällar

Igår fick vi paket på kvalitétslektionen! Vi ska nu göra en egen studie och samla in data själva. Detta ska vi göra med en katapult! Mer koll än så har jag inte just nu :)

Paket!

Igår blev det en riktigt lång kväll, efter kemitentan gjordes kvalitetsläxan och efter den kom Sean över och vi började på ett case som ska lösas och lämnas in tills idag. Så vi var uppe ganska sent och gick upp i morse för att fortsätta jobba på det.. Jag vart vrålhungrig i morse så det fick bli bananpannkakor till frukost. Sara ville ha mycket kokos i, och det fick hon!

Bananpannkakor till frukos


Jag börjar bli grym på att steka & multitaska dem nu :D
 

Efter dagens lektioner blir det minsann ett besök på gymmet! Har inte riktigt bestämt om det blir bodypump eller legday. Men badminton ska det bli iallafall :) Får se om jag lyckas bjuda på några snygga gester idag med..
 

VILKEN DAG! Kan inte sluta le :D

Vilken bra dag alltså! Eller ja, det blev en bra dag till sist :D Ännu bättre blev den för bara några sekunder sen!
 
Tanken var att jag skulle gå upp supertidigt idag och börja plugga kemi, helst innan åtta då jag hade en skypedate inbokad med söta Sofia! Så blev det ju inte alls eftersom jag kom i säng toksent för att jag var uppe och pluggade kemi tills biblioteket stängde. Vilket i sin tur resulterade i att jag inte fick de där extremt viktiga åtta timmarna sömn som jag behöver. Jag önskar att det hade räckt med sex just nu. Heh. Jag masade mig upp ur sängen tills åtta och fick världens bästa start på dagen när jag möttes av soliga och glada Sofia :) Så nära men ändå så långt iväg! Sen var det dags för kemiplugg på riktigt, eller nej.. Jag hann med en skype med syster och busungen Caspian också. Han spelade trummor för moster och dansade så fint! Jag försökte luska vad han ville ha av tomten och han svarade blygt med att han ville ha julklapp av tomten. Så det får vi väl försöka fixa - för det var precis vad jag hade tänkt ju! Haha :) Sen var det tänkt att jag skulle plugga kemi, men nej då kom jag på något mycket roligare att göra. Nämlige att boka resa till Aruba - så sagt och gjort! Resan är bokad och i december åker jag till Aruba! Det är galet, lite som jag, och alldeles alldeles ljuvligt underbart :D Och nej, jag har inte fattat det än - jag ska väl vara glad om jag fattar det när jag väl ligger där på stranden om en månad...
Nedräkningen har börjat!
 
 Om en månad så steker vi på stränderna på Aruba! Helt okej :D Bilden är från balen på gymnasiet, känns som igår..
 
 
Sen så fick jag äntligen tummen ur och lyckades plugga lite kemi innan det börjades smidas nyårsplaner. Ja även dem är lite galna och det kommer antagligen bli det bästa nyåret i hela mitt liv! Varför stanna i Sverige när man kan åka utomlands? Dum fråga. Ovanpå allt så kommer det kombineras med underbara människor och sist men inte minst SKIDÅKNING! Det spritter i hela kroppen av lycka. Jag kan inte sluta le!
 
Så summa summarum så har det inte blivit så jättemycket kemi pluggat för lilla damen Moa idag. Att läraren igår sa till oss att vi pluggade för hårt blåste iväg min pluggmotivation ganska så rejält. Lite komiskt att läraren säger det dock :) Anledningen var att vi endast behöver betyget D för att de ska överföras till Sverige och det spelar i stort sett ingen roll vilket betyg vi får här för det kommer att överföras som ett C ändå. (A är bäst och D är "sämst" fast fortfarande godkänt). Vårt medel ligger nu på ett B nämligen :) Inte helt fel dock!
 
Men vad tusan gjorde det, jag skrev tentan och tyckte att den gick lite mer åt pipsvängen än vad jag hade tänkt mig. Av någon anledning så började jag tveka på alla de saker som jag tyckte var så superenkla bara några minuter tidigare. MEN eftersom jag går på en så grymt bra skola här i USA, en skola som då vet hur man ska organisera saker och se till att få saker gjorda så är tentan redan rättad. Jag skrev tentan kl.19-20 och nu kl 00.00 finns resultatet att hämta på internet. Annat än vad man är van vid då man får vänta veckovis! Mitt resultat fick mig nästan att göra en piruett av lycka! Jag fick 85 av 100 på tentan vilket motsvarar ett B! Kan ni tänka er så bra, från att ha tvekat på att få 60 så bara slår man till med 85. Halm i skorna finns där nog lite..
 
Sara var kock idag och inte nog med att hon lagade maten, hon serverade då den till mig i fotöljen också. Mumsigt värre var det med :)
Klassiska thaigrytan á la loppan Sara!

Mumslunch

Lyxlunch idag! Vegemite och avocado på en bagel - mumsfilibaba :) Har inte alls pluggat så mkt som jag borde idag, har haft så många andra roliga saker för mig. En av dem är aningen spännande och galen - jag berättar mer om den ikväll efter kemitentan. Kan ju säga att den har gett mig fjärilar i magen!
Mumsfilibaba 

Välkommen fina snö!

Vilken underbar överraskning jag möttes av när jag kl 23 lämnade skolans bibliotek! Titta vad fint, äntligen har snön kommit hit :D hoppas hoppas hoppas att deb stannar! Åh, jag som är så snötokig :D
Första snön som faktiskt lagt sig!


Mindre roligt var det med converse och ankelbyxor! Glashalt var det med :)


Tacos

Poff pang bom blev vi inbjudna till Vicky på lunch. Hon hade lagat tacos till oss och det var riktigt gott. Vi har försökt göra tacos här en gång och det slutade med att vi slängde större delen av det för att det smakade så illa. Eller det smakade väl inte illa men det var då inte gott iallafall. Så tusan vad gott det var med tacos idag!



Tacos


Söta glada Vicky redo att hugga in! :D
 
 

Badminton i pausen

Igår tog vi en paus från plugget & spelade och badminton med Rebeckah och Jon. Det var jag och Jon mot Sara och Rebeckah, vi fick ganska mycket spö.. Och jag bjöd på en hel del skratt när jag försökte all vad jag kunde för att lyckas träffa " the birdie", haha! Roligt hade vi iallafall :)
Med Rebeckah i bakgrunden!



Snö i Lake Placid!

Igår när vi körde hem från Lake Placid så snöade det som tusan! Det var så fint & mysigt :) 
Jag i Lake Placid!

Salllllalalllaaad

Idag försöker jag vara lite nyttig iallafall, får se hur länge det håller! Det blev iallafall sallad till lunch :)
Ceasarsallad med tomat och utan ceasardressing, alltså typ inget Caesar alls ;)

Nu ska jag fortsätta jobba med kemin innan det blir dags att ta itu med marknadsföringen!

Hockeyturnering i Lake Placid

Lake Placid idag som sagt, för att se turneringen mellan USA, Finland, Kanada och SVERIGE! Men vi passade på att äta och dricka gott på Lake Placid Brewery först. De brygger sitt egna öl och vi passade på att smaka vad de hade på fat just nu.. (Tänk, lilla Moa går på ölprovning, som om att det ens skulle hända..) 
Min favorit påminde om vegemite!


En smarrig burgare slank ner också!


Sveriges hejarklack!


Cool som man är så har man fått biljetter reserverade åt sig! Se där ja ;)


Exalterade över att få se Sverige spela!


Antagligen Sveriges enda supportrar ;)


USA vs. Sverige

Nr. 18 - Anna Borgqvist






Japp, gissa vem som blev utvisad.. Trångt i båset blev det med ;)

De förlorade dock med 7-1.. Men va tusan!


Efter matchen fick jag äntligen träffa Anna! Nu ska vi se nästa match tillsammans :)

Lite bättre

Jon är lite mer förberedd än vad jag är...
I äkta svensk anda!

Hockeyturnering!

Nu är jag redo för att se de svenska damkronorna spöa skiten ur Kanada, Finland och USA. Eller ja vi får väl se hur det blir med det, men på plats ska jag vara och heja på allt jag kan :D Min kusin som spelar för Sverige var snäll & lyckades fixa biljetter till oss! Svenska färgerna som gäller idag :D
Redo för hockey!

Damhockey

Igår när vi väntade på att Jon skulle vara klar med fotograferingen av damernas hockeymatch passade vi på att titta lite! Clarkson ska tydligen vara bra på hockey, jag är inte säker om det gäller både damer & herrar dock :)

Cheel arena, hockeyarenan!

Fish bowl...

Ikväll åt vi middag på ett mexicanskt ställe här i Potsdam. Jag beställde en steak då det typ var det enda alternativet som inte skulle döda min mage.. Den har klagat en del på sistone, undra varför (kan ju absolut inte ha med all choklad att göra ;))!

Jag gillar köttet rött så jag beställde in det medium rare och får in en riktigt torr well done ködabid.. Jag sa ifrån och får vänta en evighet, så när de andra har ätit upp får jag in en tallrik med endast en köttbit på, då de tyckte att de kunde ge mig den eftersom den var klar men pommesen inte var riktigt klara så de skulle komma med dem senare. Jag fick ytterligare en well done köttbit, men var för hungrig för att orka vänta på en tredje som säkert skulle sluta likadant. Det roliga är att det är så mkt enklare att tillaga en medium rare än en well done.. I vilket fall som helst så hade jag en supertrevlig kväll med några av mina favoriter här :)

Jon, Uma, jag och Sara. Storleken på margaritan klagar jag inte på, och inte på smaken heller! Mums

I morgon är en stor & spännande dag! Det blir en utflykt till Lake Placid med Sara och Jon, och inte vilken utflykt som helst :D

Utgång på gång, men först..

Är man tokig och har tokiga vänner så är det helt normalt att man helt plötsligt kör en plank-utmaning på golvet i vardagsrummet innan man drar ut!
Jag & Sara vann :D 



Tupplur på det?

Har varit i skolan sen 9 i morse och är här fortfarande, huvudet börjar sega nu! Men jag har hunnit med en kemilektion, två Skypes, ett kapitel i kemin och ett case i kvalitén! Haha, när jag räkna upp det sådär så låter det ju nästan som att jag har fått mycket gjort. Jag är helt kaostrött i huvudet nu så jag funderar på att gå hem & sova lite innan vi ska till gymmet.. Ikväll ska vi till den mexikanska cantinan som ligger i town, de ska servera min favorit där har jag hört!
Nu sitter jag i skolans bibliotek och pluggar kemi

Keepin' my fingers crossed!

Kankse kanske kanske kommer jag spendera några dagar här snart... Jag hoppas!
Någon som kan gissa vart det är? ;)
 (Bild från shedexpedition.com)

Aldrig mer, aldrig mer!

Sara fixade lunchen idag, så amerikanskt det kan bli, nämligen hamburgare! 
Sara fixade lunch!  Försökte vara nyttig och äta fullkornsbröd och utan ost & majo!

Efter lite mer kemiplugg och lite besök av David blev det kvalitetsföreläsning! Jag har kommit fram till att om jag sammanfattar under lektionen så slipper jag göra det sen & jag gör något vettigt... Lite kemiplugg till på det sen blev det gymmet! 

Idag körde vi armar!

På vägen hem gick vi inomhus Ica fastnade i baren! Sååååå fräscha och fina :) Skolans bar som har öppet på torsdagar, lite annorlunda jämfört med baren på LTU!

Anledningen till att vi fastnade i baren..

Jag försökte något nytt idag, något annat amerikanskt.. Du köper det i en låda, skakar lite och sen är det klart - typ! 

Min favorit Orange Chicken


18min senare - klar!

Lite sallad till det!

Men fy tusan vad räligt det var, riktigt äckligt! Aldrig mer att jag tänker fusks och vara lat i köket... Och det var väl det som var meningen - tji fick jag! Nu är det filmtime med våra roomies, vi ska se världens bästa film - en oväntad vänskap.



Fes du?

Hahaha, nu tror jag att jag har tappat det! Jag sitter & försöker med kemin, vi har tenta på tisdag. Jag kämpar med att fatta så läser jag i mina anteckningar att detta tydligen är busenkelt.. Sa vem och om det var jag så undrar jag vart vettet tog vägen, haha!
När det inte riktigt är som det var..

Dagens asgarv bjöd Rickard på när han skickade denna bilden till mig, som jag skratta och ja jag skrattar fortfarande för det stämmer ju verkligen!

Vare du som fes? 

Tid för lyxfrukost!

Åhåå, det har trillat in ännu fler paket nu :D Jag blir löjligt glad när jag får paket alltså! Denna gången var det Melina som har fixat så att jag bloggar för LTU som skickade mig kataloger från Luleå Tekniska Universitet :) Men söt som hon är så skickade hon med lite extra..
Present från min bloggkontakt Melina!

I morse vart jag sugen på go-frukost! Jag fixade bananpannkakor till mig och Sara, och hungrig var jag så jag använde alla stekpannor jag kunde hitta..
Multitasking!


Det blev minsann en hel hög med pannkakor!


Med lite färsk ananas, maple syrup och kanel på så kittla det dödsskönt i kistan ;) hihi!


Träningen är igång!

Crossramp och bodypump blev det, verkligen!!! 
Redo för ett pass bodypump!

Jag invigde mina nya träningshandskar som jag köpte på Nike outleten förra veckan för typ 100kr ;) 
I'm a nike girl!





Äntligen dags igen!

Vi stannade kvar ett tag efter lektionen var slut i vår SAP-kurs, datakursen. Vi höll på med våra assignments och fastnade som vanligt så vi fick hjälp av läraren, han stannade sen och frågade oss om hur Sverige var och var mycket intresserad :) 

På lunchen lagade jag beef stir-fry och det blev riktigt mumsigt!
Dagens mega-lunch-kok!

Nu är det dags för dagens marknadsföringslektion sen är det OM-lektion innan det är dags att äntligen dags för en tur till gymmet! :D

Skidsugen!

Just nu är jag så galet sugen på att åka skidor! Vicky kom över till oss igårkväll och vi satt & pratade massor, hur trevligt som helst. Och om det blir som vi vill så kommer jag spendera en vecka i Österrike hos henne i januari, och gissa om vi  ska åka skidor då! Det riktigt spritter i mina skidåkarben :D Vi hittade billiga flygbiljetter igår med (Y) Det vore så roligt och så underbart! Kam fortfarande inte fatta att jag varje dag är omringad av alla dessa härliga fantastiska människor, jag är lyckligt lottad!

Vicky och jag på Saras födelsedagskalas

Tenta 2 i Operations & Supply Chain Management

Idag skrev vi tentan vi skulle ha haft i onsdags. Det var jag och Sara som satt i ett litet rum tillsammans med en snubbe som mest satt & pillade på sin mobil och dator.. Det var tentan i Operations and Supply Chain Management, motsvarande vår logistikkurs. Vi fick lov att ha med oss ett dubbelsidigt dator- och handskrivet fuskpapper så det var väl mest det jag la ner tid på att fixa till. Det blev såhär bra

Detta var bara ena sidan!
 

OCH GISSA VEM SOM KLARA TENTAN? Johoooo, lilla jag :D Jag fick tillochmed bra betyg! Näst högsta :D Alltså ett B. Han var snabb som tusan med att rätta, det gillar vi! JIPPI! Jag kände att tentan verkligen skulle kunna gå hur som helst och så gick den så bra :D
 

Present på posten från finaste sessan!

Fick post, finaste posten någonsin! 
Ett armband till stöd för Cancerfonden!

Det kom tillsammans med ett fint brev från Amanda och hennes familj :) såååå fint!  Jag är så lycklig :)

I hope cancer gets cancer then dies

Montreal

Efter en nattt i Niagara Falls så körde vi hela vägen till Montreal med en sväng igenom Toronto. Jag sov för det mesta som vanligt..

Sover alltid i bilen, kan inte hålla mig vaken!


The CN tower i Toronto :) 553m högt TV-torn.

Framme på nästa hotell, och jag bara älskar sån kost som hängde i badrummet! "Det här är inte en tandborste.." Något lärde jag mig allt på designkurserna i tvåan!
 

Vi gick till en riktig fin asiatrestaurang mitt i Chinatown i Montreal.


Pappa passade på att testa japansk öl, med smak av.... vatten?! haha!

Sååååå gudomligt gott! Vi fick in bara det svarta fatet som var riktigt upphettat så la de i maten efteråt & tusan vad det bubblade & fräste. Spännande och utsökt gott!
 

Vi fick varsin fortune cookie också, här är mig. Behöver jag säga att jag är nöjd? ;)


Dagen efter promenerade vi runt i gamla delen av Montreal!

Porten in till China Town
 
Jag & mamma i old Montreal vid hamnen!
 
 Blåsigt var det såklart!
 
Vi åt frukost på Eggspectations & jag åt den godaste French Toast någonsin med färska frukter, triple sec och maple syrup!

 Bara lite trötta :)
 

Sedan promenerade vi i undergroundgångarna som finns under Downtown Montreal!


Tro det eller ej, men vi hamnade på samma asiatiska restaurang igen! Inte blev vi besvikna denna gången heller. Jag fick höra att jag hade ett väldigt klassiskt utseende och att jag såg ut som eb balettdansös - haha!


Sååå bra :D
 
 

The Niagara Falls, Hästskofallet i Kanada

Efter vår första natt i Waterloo körde vi över till Kanada och Niagarafallen! Vi hittade ett hotell med den finaste, mäktigaste tänkbara utsikt..


Det var svårt att slita sig från fönstret på rummet!


Här satt vi & bara njöt!
 
Tittut!
 

Det var riktigt blåsigt, regnigt och sunkigt väder men det hindrade inte oss!


Mäktigt och läskigt!


Hästskofallet från den kanadensiska sidan


Ett försök till panoramabild!


Jag vid fallet
 
 

Vi vaknade upp till denna underbara utsikt


Världens bästa föräldrar!


Tittut igen!
 

Sista dagen tillsammans, på ett litet tag

Igår var det sista dagen med mina föräldrar här i USA. Alltså vare dags att komma tillbaka till det vanliga studentlivet igen. Men jag trivs så det är okej!


Allt går att hitta lite större i USA, lagom format på ölen tyckte pappa!


Och om ni inte känner igen mig när jag kommer hem så har ni blivit förvarnade iaf..


Vi åt lunch ihop med det svenska gänget, Jonathan och Uma på skolan!

Sista bilden innan det var dags för hemfärd för älskade mamma & pappa!

Söndagsutflykt

I söndags när vi kom hem från Montreal så var Sara och Jonathan hemma och väntade på oss :) Så härligt att få se dem igen! Jonathan hade flera presenter som väntade på oss, världens snällaste Jonathan! Han hade gjort en tavla till mina föräldrar med en av bilderna som han tog på mig. Han är så duktig alltså!

Tavlan Jonathan gav till mina föräldrar!
 

När jag kom hem låg där ett litet paket med mitt namn på också. Det var Jonathans mamma som hade skickat en halloweenpresent till mig och en till Sara. Tänk vilken tur jag har som är omringad av alla dessa underbara omtänksamma härliga människor!
 Ett paket till Sara och ett till mig!
 
 Glada svenska flcka
 
 De innehöll gudomligt goda hemmagjorda halloweengodisar!
 
 
Jag, mamma och pappa tog med oss Jonathan till The Ole Smokehouse som han tog mig, Sara och Elise till i början av terminen. Mamma och pappa var riktigt imponerade, men vem är inte det första gången de är där :) Det är såååå amerikanskt och såååå gott!
Glada tosingar som väntar på maten!



Maten är serverad, hamburgare till oss allihopa!


Mammas hamburgare
 
Min hamburgare! Mums mums mums!
 
 

I'm back!

Nu är det dags att komma in i de dagliga rutinerna igen. Inte för att där någonsin har funnits några, men det är iallafall dags att börja plugga igen efter en veckas underbar semester med mina föräldrar i Kanada :) Bilder därifrån kommer förhoppningsvis senare!
 
Nu pluggar vi som tusan (nae, inte riktigt men vi borde) inför morgondagens tenta i Opertions and supply chain management. Jag har just lagat mat till oss, fick ta vad vi hade och hitta på något roligt utifrån det. Det blev baconlindad kycklingfilé med champinjonsås och brunt ris :)
Japp, det var verkligen riktigt gott!
 
RSS 2.0