Österrike på riktigt

Nu är vi hos Vickys pojkvän Klaus där vi ska ha nyårsfesten ikväll :) Hans mamma har just bjudit på österrikiska dumplings, något jag aldrig testat innan men det var himla gott! Lite svampsås till gjorde det inte sämre :D Dumplingsen påminde om vad amerikanarna kallade för dressings på Thanksgiving! Nu är det dags för en powernap innan vi ska börja förbereda maten inför ikväll :) 

Har fått ett eget rum här också, himla lyxigt! :)

Nyårsbak

Framme hos Vicky så började vi baka tills nyårsafton i morgon :)
Vicky bakar


Jag bakar


Äggen tog slut så då ropa vi bara på brorsan som fixa nya & leverera genom fönstret! Det är service!


Marsipan och nutella snurror samt fyllning till en nut snake


Små smördegsbakelser med marmelad i :) 

Sist men inte minst så bakade vi en hel svinstia!


Framme i Wels

Vicky hämtade mig på stationen och vi körde direkt till en kinesrestaurang där man fick äta tills man storkna. Och det gjorde jag förstås! Tre gånger lyckades jag ta nytt! De hade mongolisk buffé så det kunde inte falla mig mer i smaken :)
Lycklig Moa med mat på tallriken!

Min första portion! Ris är för veklingar när man kan äta allt annat


Man fick välja den färgen på klämma som motsvarade den sås man önskade på sin wook!

Världens bästa Vicky som bjöd på lunch och trevligt sällskap!


På egna fötter, resande fötter!

Och nu är jag bannemej på resande fot igen! Det är den bästa foten som finns faktiskt. Jag kommer aldrig få nog av att resa och besöka nya som gamla platser. Jag insåg just att jag den senaste dryga månaden har varit i USA; Pittsburgh, Washington D.C, Potsdam, Syracuse, Aruba, Buenos Aires, Amsterdam, Köpenhamn, Sverige, Österrike; Wein, Wels. Alltså har jag avverkat tre världsdelar och en himla massa härliga platser! Det är ganska häftigt måste jag erkänna. Såhär vill jag fortsätta! Ni anar inte vilken pluggmotivation det är, en anledning att bli klar med studierna så man kan börja tjäna pengar och göra vad jag gör nu - alltså precis vad jag vill! Livet är underbart och jag njuter av varenda sekund. Inget som stoppar mig!
 
Idag har jag lyckats ta mig till Köpenhamn med tåg, Wien med flyg, Wein Bahnhof med buss, Wels med tåg och hem till Vicky med bil! Att jag som alltid är lost har lyckats med allt detta är ett mirakel. Fast det är kanske just det som gör att jag klarar mig, att var jag än kommer så är det som att jag inte har varit där innan. Mitt lokalsinne är lätt det sämsta man kan ha. Men det går tydligen ändå, vill man så kan man! Envis som jag är så ska det ju gå med.. Haha
Jag på det finaste tåget jag åkt nån gång, mellan Wein och Wels!

Kräftskiva i julklapp!

I fredags var jag bjuden till Ida på lunch innan alla tjejerna skulle samlas på kvällen för att gå ut och äta middag tillsammans. Hon sa att hon hade en överraskning till mig. Jag trodde då att jag skulle få älg till lunch men jag fick både det och något sååååå mycket bättre. Ja något så bra att jag aldrig skulle kunnat gissa mig till det! När jag kom inom dörren möttes jag av detta bordet..
För mig, och alla andra svenskar, så innebär det bara en sak: KRÄFTSKIVA!
 
 Hemmakräfsade och hemmakokade i hemmagjord lage var de de godaste kräftorna jag ätit på länge!
 
 Hattar hade hon också till oss, men vet i tusan om Sofia fick till det rätt ;)
 

Ida och jag, redo att hugga in!
 
 Men innan vi högg in på kräftorna så var det rökt älghjärta till förrätt. Finaste möraste och godaste jag någonsin smakat!
 
 Sedan var det dags för paketöppning! Julafton flera dagar detta året!
 
 Jag fick kräftskivan i julklapp, men även en liten paket! Även den ätbar ;)



Sedan åkte vi vidare till Älmhult och Jenny där Bälla mötte upp oss och vi drack lite vin :) Vidare gick vi till Sorello och åt mat innan pojkarna gjorde oss sällskap med lite drinkar!
 Bälla, Jenny, Sofia, Ida och jag!
 

Killen i mitt liv & jag!

Större delen av min lediga tid har jag försökt att tillbringa med pojken i mitt liv. Vi har busat, men mest gosat och kelat! Gosa Moas mage var det bästa tänkbara. Men några kakor gick inte att baka för där var inte tillräckligt med deg så då blev de äckliga. Goa unge! Fast glad för det är väl jag!

Här gosar vi snart Moas mage, då lägger man huvudet på magen och myser. Viktigast av allt är att tröjan inte är i vägen!

Vi har även lekt med hans nya tågbana! Ena dagen blev det helt tyst och jag hittar då honom såhär;
Då tittar han på sitt tåg som kör runt av sig själv och säger: "Moa, tåget det ska köra till NordPolen till där tomten bor!"
 
 Nästa gång skulle han bygga om banan, och då skulle man ju läsa i boken först! 
 

Igår hade vi några släktigar över på middag, ville passa på att träffa dem lite innan jag åkte iväg på nästa äventyr & innan syster och hennes familj åkte hem. Mammas mat var underbart god som vanligt!
 

Jul-Granada

På juldagen vet alla här hemma vad som gäller och det är samma visa varje år. Det är nämligen Jul-Granada! Det är då man festar till det och träffar alla här hemma som man inte har sett sen sist, eller på ett par år som det var för mig. Förra året stekte jag på stranden i Dubai! Jag hade planerat allt in i minsta detalj, trodde jag! Det blev förfestkaos och jag hamnade på den bästa tänkbara förfesten hos alla pojkarna! Så det blev party, p a r t y!

Glada och taggade på förfesten!
 

Och mitt i allt säger Emil "Moooooa!" och jag tittar upp, vem står då inte i dörröppningen om inte världens absolut bästa Amanda! Ja gladare kunde jag inte bli, bästa överraskningen någonsin :D
 Enda bilden och den är suddig och fin, haha!


Sedan drog vi vidare till Granada, jag träffade så många människor jag inte sett på evigheter men missade nog minst lika många. Ägde dansgolvet gjorde vi iallafall - utan tvekan. Som vanligt med andra ord, haha!
Att få till en bild på dansgolvet var inte så lätt...
 
 Men en suddig en fick vi till tillslut, Ida & jag!
 
 
 

Sverigespelet

Igår när tomten och gästerna hade åkt hem så spelade vi lite sällskapsspel. Vi började med Sverigespelet, där man har åtta olika orter var som man ska besöka under spelets gång och det gäller att planera sin rutt väl! 
Vann gjorde jag som besökte mina åtta städer först! Jag hade allt från Ystad till Jokkmokk att besöka :)

I morse vaknade jag till vid niotiden av att Caspian sa "Gosa Moas mage" i trappan, men de tyckte jag skulle få sova så han fick vänta. Vid elvatiden vaknade jag igen och då, då var det minsann dags att gosa Moas mage! Nu har jag just invigt min julklapp från Sofia, te från Indiskan :)

Rik kanelsmak och riktigt gott, extra bra med en klick honung!

Julafton 2013

Idag är det den stora dagen D - JULAFTON! Dagen som vi har väntat på heeeeela året, ellerhur? ;) Jag har firat hemma med min närmsta familj. Så mysigt! Det bästa av allt är att fira med Caspian, han har gått & pratat om tomten och tomtegröt hela morgonen. 


God Jul från mig!


I morse så läste jag julsaga för Caspian!

Resten av morgonen ägnade jag åt att slå in de sista julklapparnafint ska det vara!
 
 Den finaste skulle syster få!

 
 Dukat för julaftonsfest!
 
 
 Hederligt svenskt julbord!
 
 
 I år skippade jag allt förutom köttet, nästan! Julskinka, köttbullar, prinskorv, revben och fransbröd!
 
 
Sen knackade tomten på dörren, Caspian visade mer än gärna vägen till julgranen!

 

Och alla barn ska ju sitta i knät på tomten...



Alla barn var det ja ;)



De riktiga barnen också!


Caspian hjälpte tomten att dela ut alla paket!


När paketen var slut så kunde man ju hoppa i säcken och leka "Gubbe i lådan", haha!
 
 
Två oväntade paket kom tomten med också


 Det var två paket från finaste Sofia! Bästa överraskningen :D

 
 Syrran hade tagit vår paketslagartävling till en ny nivå, denna gången med silvertejp... INTE OKEJ! Och det är förbjudet att använda sax. Tur jag har morfar!


 Jag lyckades till sist att få upp tejpen!
 
 
 Titta vad fina skinntofflor jag fick! 


 Sen var det dags för tomtegröt! Caspian som tyckte gröten var så god i morse frynte och sa "inte gott" när han fick smaka gröten. Lite konstigt tyckte vi för han åt glatt av pappas gröt.. Men han fick ju bittermandeln i sin första tugga! Stackars liten.

 
 
 

Home sweet home!

Igår när jag kom hem möttes jag först av söta Sofia som mötte mig vid tåget i Osby. Åh vad överraskad och glad jag blev! Sedan blev jag hämtad av familjen och väl hemma möttes jag av denna underbaringen :)

Caspian och jag busade hela kvällen!
 
Vi firade hemkomsten med lite bubbel! Såklart :)


I morse klädde vi granen, så som vi alltid har gjort på juldagen! Eller ja förra året vart ju ett undantag för då vart jag på andra sidan jorden. Men annars så! I år fick vi hjälp av Caspian :)

Jag och Caspian hjälps åt
 
 My & Caspian klär granen!
 
Vi har även gjort julpynt! Nejlikor i apelsiner doftar så gott :)
 

Jag har gått runt hela dagen och försökt komma på vad det vart jag var sugen på. Det tog verkligen hela dagen och när jag väl kom på det så blev jag ledsen för att jag insåg att det inte var något som skulle finnas hemma. MEN SÅ FANNS DET HEMMA! Gissa om jag blev glad!
Saltiner och olivcreme :D
 

Nä nu måste jag sova, nu är det bara några minuter kvar tills det är stora dagen D! Wooooohoo. Undra om jag är på Santa's Naughty or Nice list? ;)
 

Snorkling i Aruba - del 2


Lagom glada efter lagom många Aruba Aribas



Fett stek på båten!



Varför nöja sig med en när man kan ha två?



Glada flickor på en blåsig båt!



När båtturen var över promenerade vi till Moomba Beach Bar!



Och tog varsin specialare!



Goda var dem!



Och vi blev bara gladare!



Danska Sofie har en liten bok med sig överallt där hon skriver ner roliga kommentarer. Här är en från första kvällen. Adam frågade mig vad jag tyckte om hans kollegor och jag log och frågade när jag kunde börja jobba i teamet. Alla skriker då "Moa Moa Moa!" Joe hängde inte riktigt med i svängarna och trodde Moa betydde något helt annat!



Har ju en tävling med Dayton om vem som kan göra snyggast sand-snögubbe. Här är mitt bidrag! Mr. Frosty!



Jag & Adam!



Solen är på väg ner!



Sista solnedgången jag såg på Aruba!
 

Snorkling i Aruba

I fredags var vi på snorkeläventyret Palm Pleasure på Aruba. Vi stannade vid tre olika ställen för att snorkla varav det låg skeppsvrak vid två av ställena. Fast det slog då rakt inte snorklingen i Key Largo! Det är dock ganska svårslaget :)


Eftersom det var fri bar fick alla tillräckligt gamla blåa fina armband
 


Utsikten från båten!


Redo för att ta ett dopp!


Plask så vart jag i, riktigt varmt och skönt i vattnet!


Nästa gång var det dags att snorkla - flytväst på!


Redo att skrämma livet ur fiskarna! Här kommer valrossen!


Tappade på riktigt räkningen på hur många Aruba Aribas det dracks, det var alltså ganska många. Farligt goda!



Besök fick vi på båten också, av pelikanen Sture!


Svårt att vara annat än glad!



Bästa tänkbara sällskapet, Sofie och Adam!
 

I Amsterdam

Nu är jag i Amsterdam & stretchar benen lite! Snart är jag i Köpenhamn, landar 13.40 sen ska jag ta första bästa tåg till Osby kan ni tro! 
Passade på att unna mig lite gott vin påvägen hit!

Solnedgång på Aruba

I förrgår stannade vi kvar på stranden till solen gick ner, jag ville se solnedgången!

Det blev en obligatorisk hoppbild!


Underbar utsikt











När solen gått ner blev det en Aruba Ariba



På Moomomba Beach Bar

På vägen hemm träffade vi Herr Krabba vid poolen, nästan så han hoppa i faktiskt!

Vi ses snart igen, eller hur?

I fredags var det absolut sista dagen och kvällen i Potsdam för mig. Jag hade skönaste sovmorgonen någonsin och fick sen halvt panik - jag skulle ju hinna packa ner allt i väskorna med! Och allt annat som skulle hinnas med. Ja kära jissenam! 

Såhär såg det ut i mitt kaosiga rum..
 

Jag lyckades på nått sätt packa ner allt under dagen.. På kvällen var jag bjuden på middag med Uma och hennes föräldrar. Lauren gjorde oss också sällskap!
 Middag på First Crush inne i Potsdam! Uma den lyckosten tar examen nu!
 

Efter middagen fortsatte jag min packning innan jag mötte upp de som var kvar hos Ash. Det var blandade känslor, en hel del tårar rann ner för flera kinder - inte minst mina! Det togs massa massa massa bilder under kvällen, alla är inte lika glamorösa men jag delar med mig ändå!

Lauren & jag
 
Jag & Rebekah
 
 Ledsen Moa, Lauren & Sean
 
 Lauren & jag
 
 Pojkarna ville med kramas & mysa, hahhahha!
 
 Kvalitétsgänget! Nu är den kursen äntligen över!!!
 
 

Rebekah, Sara & jag

 

Adam & Stine som signerar min tröja!


Clown, Ash & Oliver


Rebekah, Camille, jag, Stine och Julie - happy girls


Sad girls


Julie, David, Sara & Rebekah

Rebekah, Oliver & Julie
 

Seriösa pojkar!

 

Vissa var svårare att lämna än andra


Alla har fått dille på funny faces, så här kommer en del! Jag, Lauren & Oliver


Vem är bäst?!

Sista bilden innan jag fick lämna för att sätta mig i Jonathans bil mot flygplatsen kl 02.00 på natten. Jag grät, flickorna grät och pojkarna grät. Ja alla grät! Jag hoppas att det inte är ett hejdå utan bara att "vi ses snart igen". Jag saknar alla otroligt mycket redan och jag är så glad att jag fick vara utbytesstudent med just dessa härliga människorna!
 
 
 

Sista middagen & sista utgången ihop

Nu så ska jag försöka fylla i de luckor jag lämnat efter mina sista dagar i USA. Min tid som utbytesstudent vid Clarkson University i Potsdam går inte att beskriva med ord. Det var det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv och nu tycker jag det är väldigt sorligt att tiden gick så fort och att terminen redan är över. Å andra sidan ska jag väl vara glad att tiden gick fort för det är ju ett tecken på att jag trivdes och hade det bra. Jag hade aldrig någonsin i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att det skulle vara så fantastiskt som jag hade det. Jag hade inte hemlängtan en enda gång på över fyra månader hemifrån. Jag hade mer panik över att tiden gick okontrollerbart fort och att jag insåg att slutet närmade sig med stormsteg - på tok för fort. Egentligen hade det nog inte spelat någon större roll vart jag hade spenderat min termin om jag bara hade fått spendera den med alla de underbara människor som jag träffat. Alla dessa underbara människor på en och samma plats! Vi har haft så många härliga tider tillsammans och skapat så otroligt många minnen ihop. Minnen som aldrig någonsin kommer kunna tas ifrån oss. Jag vill bara tillbaka till Potsdam just nu, men ingen kommer vara där och inget kommer vara som jag vill att det ska vara. Det är sorgligt! Jag hoppas för allt i världen att vi kommer ses igen, var när och hur spelar inte någon roll över huvud taget - BARA DET SKER!
 

Sista torsdagen var vi ute & åt med de flesta utbytesstudenterna. Denna bilden fångar verklige Sara & Hanna perfekt - med deras bästa vän Herr Ketchup!
 

Flora, Tom, Adam och Elise


Jag och Stine


Elise, Denise, Ash, Nathalie, Catherine & Angie

Hanna, Sara, jag och Stine!


Efter middagen var det utgång, sista utgången - SISTA UTGÅNGEN - i Potsdam. Jag och några utbytesstudenter började i en fraternity innan vi begav oss till Adams förfest där de flesta utbytisarna befann sig. Sedan bar det av in mot stan & Backstreets.

Bäst att passa sig för Sara!


Eller nae...


En hel del gruppbilder försökte vi med 


Ett försök till!


Vicky, Austin och jag


Vi blev aningen nostalgiska när sista låten spelades!

 

Om nom nom

Några drinkar och go mat på Aruba sitter aldrig fel! Mumsfilibaba!
Daniel & Kristina


Aruba Ariba, nom nom! 


Min lunch!



En dag på stranden!

Idag spenderar jag dagen på stranden med Daniel och Kristina! Ingen stress här inte, bara njuuuuuter av livet. Ja jag har det helt okej!
Röd och blond, precis som det brukar bli!

Arrrrrubaaa

Dagarna spenderas på stranden som är helt underbar!
På väg ner i plurret på Aruba!

Framme i Paradiset

Ville väl mest bara säga att jag lever och har det tokigt bra här hod Adam på Aruba! 
 

Photoshoot - del 1

Häromdagen så var det dags för fotografering! Jonathan stod bakom kameran och jag & Sara modellerade som tusan!


Påväg till forograferingen, i snön!



Backstage


Backstage


Resultatet


Nu siktar jag uppåt och inget ska få hindra mig!
 
 

Vi var också med i no shave movember!
 
Och denna bilden beskriver oss sååååå bra! Alltså den är verkligen pricken över i:et, jag & Sara i ett nötskal! Precis lika härliga och underbara som vi är. SÅÅÅÅ BRAAAA! Världens bästa rumskamrat - LÄTT!
 

Svensk kväll!

Ikväll hade vi Jon över på middag, mina svenska köttbullar stod på schemat! Med mos till blev det riktigt gott :) Godaste köttbullarna jag gjort i USA!
Mina köttbullar & Saras mos!

Sedan började vi bygga vårt pepparkakshus från Ikea!



Tro det eller ej, men en bruksanvisning ingick!


Sara gjorde ett bra jobb med det smälta sockret!


Jacinda kom hem & hjälpte till att dekorera!


Kristyren måste ju ha rätt konsistens!


Teamwork!


Framsidan!


Baksidan är klar!

Sluttentan i kemi fixad!

I morse ringde klockan vid 06.00, alltså på tok för tidigt! Kemitenta klockan åtta nämligen.. 

Jag pluggade då verkligen inte så mycket som jag hade gjort om det hade varit i Sverige. Men det var väl planerat! Igår räknade vi ut hur många poäng vi behövde för att klara kursen - vilket är allt som behövs. Jag behövde 14% vilket är 28/200 poäng och det fick jag då minsann! Så nu är en tenta över och vi har två kvar! Två tentor där vi behöver så mkt som noll poäng för att klara kursen ;) 

Just gjort klart sluttentan i kemi!

Pulled

Det var gottttttt!
Pulled chicken on a bun! 

Dead Week - Day 1

Nu är det finals week och ja det märks.. Den kallas dead week här. Man äter inte, sover inte och duschar inte - man är mer eller mindre begravd i böckerna, med andra ord ganska död!

Just nu sitter vi & pluggar kemi. Min hjärna börjar bli seg nu, så lite flygbränsle gör susen! Vår rumskamrat Jacinda ska bjuda oss på middag ikväll, hon har haft sin slowcooker igång hela dagen så det ska bli pulled chicken till middag. Spännande och det verkar himla gott!


Lobster House

Idag åt vi middag på Lobster House med Ash och Rebekah! Vi var ensamma på stället och ja tur var då det. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag har gjort med dessa människor på senaste tiden. Jag & Rebekah skrattade så mycket under badmintonen idag att vi inte ens kunde spela. Och idag på restaurangen var det galnaste jag varit med om. Jag hickar, Sara skrattar åt min hick, Ash får världens skrattanfall (med munnen full med vatten bör tilläggas..), jag skrattar ihjäl mig när jag ser hur Ash kämpar för att inte spruta ut allt vatten han har i munnen och Rebekah skrattar så hon håller på att dö åt oss allihopa. Det tog ett tag innan vi samlade oss och när vi väl hade gjort det skulle vi försöka reda ut vem som skrattade åt vad och det slutade i ytterligare två skrattafall! Ja alltså jag kunde då inte hittat bättre människor att förgylla min semester med. Och om ett skratt förlänger livet så kommer jag då aldrig dö :)


Ash beställde in Princess Lobster.. Passande!


Rebekah beställde in halva havet, eller ja nästan iallafall! Så mycket som fick plats på en gigantisk tallrik!

Och tänka sig att lilla jag smakade både det ena & det andra!

Jag och Sara beställde in Filet Mignon, och jaaa det var m u m s i g t!

Och jag trodde det var olika majsisar som jag fick på tallricken så jag tog ju ett stort lass och hivade in. TUSAN - det var ju massa bönmojs och inte majs bara. Kattsingen vad äckligt!


Jag & Sara
 

Och igen! Det ni ;)


Redo att hugga in - riktigt redo!



Såhär mycket var det kvar av hummern när Ash var klar! Och han har även lärt sig att de är svarta från början och inte röda.. Han vart tvungen att gå & kolla i akvariet för att faktiskt tro oss.



Rebekahs tallrik
 

Sötaste paret i världen!


På vägen hem kör vi förbi detta hus och Ash halvt skriker; TITTA DE HAR TYP FEM JULGRANAR I SAMMA RUM!!! Då ingen av oss andra såg det så fick han oss att vända för att köra tillbaka & se om det verkligen stämde.. Ja jo det stämde men det är väl inte så konstigt att en butik som säljer julgranar & belysning har hela byggnaden full av dem, hahah!

Här tittade han in genom fönstret & blev helt till sig när han såg alla julgranar!
 
 

Roomie-lunch

Idag har jag gjort massa skolarbete. Jag har gjort klart min sammanfattning av kvalitén inför sluttentan. Den blev baaaara 30 sidor lång. Vi behöver i princip bara lämna in tentan med våra namn på för vi har redan klarat kursen. Sara undrade om professorn ville att vi skulle rita något fint och när hon då fick välja mellan bläckfiskar eller hästar så valde hon hästar.. haha! Jag gjorde sammanfattningen iallafall, vet i tusan om jag ska plugga lite ändå. De andra i klassen blev glada iallafall :) De har så många andra tentor att behöva bry sig om så lite kunde jag väl hjälpa dem på traven!

Vi bjöd ut våra rumskamrater på lunch idag, det blev på Thaistället. Ingen hade speciellt mycket tid så det hade blivit för långt att åka till The Ole Smokehouse som vi planerade från början. 


Sara och Trisha!


Jacinda och jag!
 
Efter lunchen skyndade vi oss hem & på med gymkläderna! Badminton åter igen. Har spelat varenda dag denna veckan och det är sjukt vilken skillnad det är om man jämför spelet nu med hur vi spelade i början av terminen. Jag & Ash mot Sara & Rebekah har faktiskt tillochmed lyckats vinna några matcher :D Nu sitter jag och pluggar lite kemi - behöver inte engagera mig i den tentan heller men jag gör det ändå! Snart ska vi till Lobster House för att äta middag med Ash & Rebekah. Jag, mamma och pappa blev rekommenderade det stället när vi körde över gränsen från Kanada till USA och vi sa att vi skulle tll Potsdam. Det skulle tydligen vara himla bra & gillade man inte vad de hade att erbjuda så gillade man ingenting. Så vi får la se om det är så gott som det påstås ;)

Sista lördagen i Potsdam

Igår fick jag äntligen svensk tacos! Världens största tack till mina söta raringar Sofia & Ida som skickade tacokryddan ända hit :D Det var sååååå gott! Jag, Hanna och Sara hjälptes åt och det blev verkligen lyckat. Som pricken över i'et så drack vi lite julmust till också ;D


Fick iallafall med den viktigaste ingrediensen på bild - oliverna!

På kvällen var det en "Farewell Dinner" på den mexikanska cantinan. Vi blev bjuda på mat av International Student Organization! 

Jag & Hanna påväg till Cantinan!
 

Sara, Hanna och jag! De tre svenska tjejerna

 

Ett måste när man är på cantinan!


Världens bästa utbytisar!
 
Och här är några till!
 

Min mat. Inte alls så mexikanskt men vad gör man inte för att magen ska vara liite glad på en. Mjölk i allt annat ju..

På kvällen var det förfest sedan utgång! Lite kortspel hann vi med!



Denna hittade jag på toaletten, behöver jag ens säga att det var killarna som höll i förfesten?

Och ja, dinosaurier luktar faktiskt ganska gott. Det trodde jag inte!


Sen dansade vi för fullt hela natten!

Hanna & Sara på Backstreets

Denise, Adam och Vicky!
 
 
 
 

Gäller att passa på!

Igår var det utgång som gällde, det gäller att passa på nu och ta tillvara på de få dagar som är kvar. Nu har jag bara sju dagar kvar här - en vecka. TIDEN GÅR FÖR FORT!!!


Ett härligt gäng utbytesstudenter!



Jag & Vicky!


Adam & jag!
 

Farwell-party

Igår när vi kom hem efter vår kvalitetslektion så hade våra söta roomies anornat en överraskningsfest för mig och Sara! Vi blev verkligen överraskade och det var så fint gjort av dem!!! Som jag kommer sakna dem. Jag grät som tusan kan jag ju säga..

Möttes av detta bordet när vi kom hem!



De hade beställt pizza åt oss. 


Pizzans degkanter var penslade med vitlöksolja och tusan vad gott det var!!!


Världens bästa och sötaste roomies! Fick ta ett smygkort på dem..


Tårta hade de också köpt till oss! Det blev ett riktigt kalas :) En massa presenter fick vi med! 
 

Ta tillvara på tiden

I love my girls!
Vicky, jag och Elise!


Jag och Lauren!

Bananplättar

Nu äre dags för lunch! Jag har gjort bananplättar till mig Sara och Jacinda! Mumsmums. Kanske dags att börja plugga också.. Har inte bestämt mig för om jag 

 änner för det eller inte!

Jag är inte klar än

Idag är jag lite som vädret, och det regnar! Jag är inte färdig med min tid här än känner jag.. Men jag vill inte stanna heller för alla underbara människor, eller de flesta, kommer ju försvinna härifrån. Helst av allt skulle jag vilja pausa tiden och bara ha tid att njuta! Det går inte att beskrivs hur lycklig jag är för att jag faktiskt har gjort detta och jag önskar att alla skulle få uppleva något liknande. Jag försöker se det positivt - som en början på något nytt! Och gissa hur lycklig jag är för att jag har bokat resan till Österrike över nyår så att jag vet att jag kommer få träffa några av alla fina människor igen! Jag gjorde just denna för att få upp humöret lite..

Lite humörhöjare..

"Avslutningsmiddag" - eller början på något nytt

Idag hade vi middag med utbytesstudenterna, trevligt men mest väldigt sorgligt.. Det innebär nämligen att vi är nära slutet - på tok för nära slutet. Jag vill inte att det ska ta slut! Vicky tog lite bilder under kvällen som tur var. Innan vi sågs fick vi svara på lite frågor, detta var en av frågorna och gissa vilka som vann..
Svenskarna hade influerat resten av utbytesstudenterna mest! YAY!

 
LTUstudenterna och vår buddy Jonathan!
 
 
Jao, vissa är ju lite annorlunda..
 
En gruppbild på världens absolut bästa utbytesstudenter!
 
 Och en med funny faces....
 
 Jag och en av de finaste som finns - Vicky! Jag är så glad att jag vet att jag kommer få träffa henne snart igen. Nyår i Österrike kommer bli galet bra!
 
 Och ja... Bilden får väl tala för sig själv. 

Black Friday by Jonathan

Jonathan ville gästbogga om min black friday shopping! Grejen med Black Friday är egentligen att butikerna öppnar midnatt mellan torsdag och fredag och har extremt bra priser på sina produkter. Rena rama drömmen för en shopaholic som jag! Han skrev på engelska så jag översätter åt min äldre generation ;)

 

This is Jonathan writing for Moa on this one blog post about Black Friday. I thought she would be a more “effective” shopper if she didn’t worry about documenting the entire day herself. Besides, I wasn’t planning on buying much for myself.

Detta är Jonathan som skriver på Moas blog om Black Friday. Jag tänkte att hon skulle vara en mer effektiv shoppare om hon inte behövde bry sig om att själv  dokumentera hela dagen. Och jag hade inte några större planer på att köpa något till mig själv.

 

 

The day started out quiet, and we didn’t go shopping at the early hours of the morning when all of the crazy Americans are pushing each other to get that last cheap TV. It isn’t fair to say, though, that the shopping outlets weren’t busy. Some stores still had lines outside! In the end, we visited the outlets, IKEA(!), the mall, and even snuck in a Primanti Brothers sandwich (now Moa’s a Pittsburgher).

Dagen började lugnt och vi började inte shoppingen på småtimmarna när alla galna amerikanare slåss om att få den där sista riktigt billiga TV'n. Fast det är väl inte riktigt rättvist att säga så, shoppingoutletsen var inte speciellt fulla med folk. Några hade dock fortfarande långa köer utanför. Så allt som allt så besökte vi outlets, IKEA (!), ett stort köpcentra och så åt vi på Primanti Brothers (Nu är Moa en riktig Pittsburghare!)

 

 

 
Only a few stores into the trip and she already has a handful of bags! 

Efter bara ett par affärer och hon har redan händerna fulla med påsar!






Jeans found! A little happy to say at least..
Jeans hittade! Lite glad minst sagt..





Moa in her natural habitat!
Moa i sin vanliga miljö!




A little piece of Sweden in Pittsburgh!
En liten del av Sverige i Pittsburgh!





I feel that this is quite fitting for her..
Jag tycker denna passar henne ganska bra..





For once I bought more than her. I’m feeling more Swedish
as the holiday approaches, complete with glögg, pepparkaka,
and julmust. I love it all!


För en gångs skull så köpte jag mer än henne. Jag känner
mig mer svensk nu när julen närmar sig, komplett med glögg,
pepparkakor och julmust. Jag älskar allt!
 



Even more bags!
Ännu flera påsar!



Cole slaw and fries on the sandwich. She was a little skeptical
but loved it, as you can tell. Just like I’m a little Swedish,
Moa is now a Pittsburgher!


Cole slaw och pommes på mackan. Hon var lite skeptiskt men
gillade det, som ni kan se. Precis som att jag nu är lite svensk så
är Moa nu lite pittsburghisk.


 

Dustin came over for the night.
He was also surprised buy all of the bags.
Now how does it all go home…

Dustin kom över på kvällen.
Han var också överraskad över alla påsar.
Såå, hur ska nu allt lyckas komma hem..?

Mysmorgon





Bra start på dagen idag med julkalender, te och lussekatter! Snart ska jag till skolan & ha möte med min grupp och professorn i kvalité så vi vet att vi har rätt resultat till presentationen vi ska göra i eftermiddag. 

Har inte bestämt mig för vad jag tycker om julkalendern än..

Igår var vi i skolan till kl 23! Jag hade först två slutpresentationer, en i logistiken och en i marknadsföringen. Efter det höll vi på med labbarna i SAP i säkert fem timmar.. Vi hade fem att göra och blev klara med 4,5! Resten kommer vi låta va. Alltså har vi nu blivit helt klara med två av fem kurser! Marknadsföringen och Intro to enterprise information systems är över :D I morgon ska vi få tillbaka marknadsföringstentan med! 
RSS 2.0