PIPSVÄNGEN - här kommer jag!

Tentan igår vart intressant, mycket intressant. JAG HAR ALDRIG SKÅDAT NÅGOT LIKNANDE. Den var svår, så svår att jag som vart säker på att få ett bra betyg antagligen inte ens har klarat den. Det gick inte bra för någon av oss. När jag gick från tentasalen tio minuter innan deadline var det fortfarande supermycket folk kvar som såg frustrerade ut och skrev på tentan. Vilket i största sannolikhet innebär att det inte var jag som var trög utan att tentan var helvetisk. Jag tror inte det hade spelat någon roll hur mycket vi än hade pluggat så hade den inte gått vägen. Visst, det låter konstigt men när det kommer uppgifter som man inte sett något liknande av innan så är jag tyvärr inte mattegeni nog att hitta på egna lösningar. Fast jag gav det några försök ändå. 
Bara att ta nya tag i december då den går nästa gång. Det sjukaste är att jag är taggad på att forstätta plugga på den för nu är matten riktigt rolig!



Jag jobbade 17-20 igårkväll. Jag trodde jag skulle gå under ett tag då jag skulle hinna både tentaplugga och jobba hela helgen. Men faktum är att jag tror minsann att jobbet gjorde att jag pluggade bättre när jag väl pluggade. Och alla underbara kunder som peppar en till tentan gör ju allt så mycket bättre. Att jobbba och bli superpeppad hjälpte hur mycket som helst! Kom hem lite över åtta på kvällarna och var då hur taggad som helst på att få fortsätta plugga! Efter jobbet fick jag äntligen umgås med folk normalt igen! Begav mig direkt hem till Emma där Carl & David var. Avslutade kvällen med PH-gänget!
 
 
Nu ska jag göra mig iordning så jag ser presentabel ut för att åka till stan med Jenny! Ska lämna in min mobil, den har gett upp hoppet lite tycker jag. Men jag har inte gett upp hoppet om den :) I eftermiddag ska Jenny vara hundvakt åt Johanna & Simons valp, och jag ska busa lite jag med tänkte jag!
 
 

Redo för tenta - eller?

05.00 ringde klockan i morse och 06.15 var jag påväg till skolan! Ska nöta in i det sista med Tobias. Kl. 09.00 är det tentamen i Linjär algebra och differentialekvationer.
Ruggigt tidigt!




HEEEEELT tomt på skolan. Annat var det i USA under dead-week  när studenterna i princip dygnade i biblioteket och på studieplatserna! 

När inte ens Wolframalpha kan..

När man tentapluggar dagen innan tenta, fastnar på ett tal och Wolframalpha är sista utvägen och man får svaret att inte ens Wolframalpha kan lösa talet... Känns bra!

COMPUTATION TIMED OUT. No more results. Kul!


Men vi kör på ändå!

Stup i ett!

Igår pluggades det med Jenny och Tobias från 08.15-15.45! Ingen dålig fredag! 16.00 började jag jobba och efter jobbet gick jag direkt hem till Emma. Trötta & slöa låg vi i soffan när jag råkar nämna idén om att göra egen kebabtallrik till middag. Så fick det bli!
Med min hemmagjorda kebabsås! 


Snöstorm & Mr.Riccati

GALET vilken snöstorm det är här i Luleå alltså! Igår när jag skulle sova så susade det och smattra som tusan på fönstret, likadant var det när jag vaknade i morse! När SamboSara skulle gå till skolan fick vi knappt upp dörren så mycket det hade snöat. Och det är oktober. Weei! 

Jenny kom hit vid åtta i morse, och sen dess har vi pluggat matte 3 ihop. På bara två timmar har vi nu blivit experter på Riccati-ekvationer! En uppgiftstyp som jag innan bara hoppat över men som nu är busenkel :)
Se så lätt! 

Enough said.


Med det så säger jag godnatt efter matteplugg från 08.15-22.55 :)
 
 

Differentialekvationerna & jag.

Inget annat än plugg idag. Tobias kom hit vid åtta i morse och sen dess har vi inte gjort något annat än att löst differentialekvationer. Ändå så känns det nu som att jag absolut inte har gjort någonting. Att jag har gjort slut på ett halvt skrivblock vittnar dock om motsatsen. En paus för lunch och en paus för middag. Vi lagade vegetarisk lasagne till middag, enkelt och smidigt men galet gott!
 Absolut inte bästa matbilden, men smaken den satt där!
 

Klimp

Ja alltså det kan verkligen inte vara bättre, soppan stod klar & väntade på mig hos Emma ikväll! 
Grönsakssoppa med klimp! 



Gym & köttbullar på det!

I morse tänkte jag sova en timme längre, tråkigt nog delade inte byggarbetarna den tanken då de väsnades värre än någonsin precis utanför mitt sovrum. Så det var bara att kliva upp & fortsätta med matteplugget! Gör gamla tentor och just nu är jag på en riktigt klurig en..


Kl 10.00 var det sen igår bestämt att det skulle bli ett axel- & benpass på gymmet med Emma, Carl och David! Vart inte alls sugen när jag vakna men nu i efterhand är jag glad att jag gick dit! Har just kommit hem och är i full gång att steka hemmagjorda köttbullar till lunch :)
Så glad när jag hitta dem i frysen! Tänk att jag har tänkt att jag behöver dem under tenta-P! 

Hämbuwgher

Plugg i skolan hela dagen plus lunchmöte ned ARB! Nu är i princip allt fixat inför Caseveckan som äger rum om två veckor :) kommer bli hur bra som helst! 


Har ätit tokmycket idag, två middagar! Först tre lövbiffar med massa potatisräfflor och sås sen lagade Emma & David hamburgare!
Lika gott som det ser ut! Efter all den maten blev det ett rygg&bicepspass!

Kaosibananas

Vilken dag det var igår alltså! Gick och la mig huuuuur arg som helst i söndags kväll, om jag hade kunnat så hade jag gått till gymmet för att få ut ilskan men gymmet hade stängt för länge sen. Det gick sådär att somna, men efter ett avsnitt The Big C plus att jag lyckades hitta nolle-p-filmen från våran nollning så var jag iallafall lite gladare. Vaknade med samma förbannade klump i magen på måndagsmorgonen och kände att dagen skulle bli skit. Så galet mycket att göra, med en dator med ny uppdatering som vägrar samarbeta, snart tenta, och tiden bara springer förbi. Likförbannat SÅ SKA DET GÅ! Allt har gått hur bra som helst tills jag i fredags fick världens "käftsmäll", men jag ska då fixa ändå. 


Kom till skolan lite sent, morgonen kaosade såklart, och när jag väl kommer till skolan så finns det inga studieplatser där vi har suttit och pluggat nu de senaste veckorna. Att det sen över lag är totalkaos och brist när det gäller studieplatser gjorde inte att pluggmotivationen höjdes precis. Jag satte mig vid ett bord i centrumrestaurangen och fick så småningom sällskap av Emma & David. Tror ni inte jag & Emma tajmar så vi har världens kaos&skit-dag samma dag. Nu i efterhand var det nog minsann bara bra! Som tur var så lyckades David & Carl få oss på bättre humör! 


På kvällen var det dags för mig att representera Clarkson University på Utbyteskvällen som Johan och Internationella Utskottet hade ordnat! 

Inte ofta man ser mig i mjukiskläder i skolan, men igår var det minsann inget som passade bättre!



Johan hälsar alla välkomna och Internationella Kontoret plus Erik Lovén snackar allmän info om utbytesstudier innan det var dags för mig att prata om min utbytestermin i USA. 


Gick direkt från min presentation hem till David där Carl hade lagat mat! Slängde i mig mumsig thai-mat innan vi hetsade iväg till gymmet och körde ett bröst- & tricepspass. Var inte lite hets med att öka vikter om vi säger så. Nu ska Moa bli stark tydligen! Hann nästan precis bli klar på gymmet innan det var dags för PH-kväll hos David. Schemat är fullspäckat kan jag ju säga!
 

Halv åtta hos MIG!

Igår var det min tur att ha halv-åtta-hos-mig! Det blev lite mer gäster än vanligt men vad gör väl det när det är så trevligt! 
Sju pers blev vi som åt halloumiburgare :)


Plus den här söta donnan Lean! 






Ny jacka införskaffad!

Igår hade jag sällskap av Emma och David på stan, vi gick runt i lugn & ro, tittade i typ alla affärer och letade jacka som galningar åt mig. Hade hoppats på att kunna hitta en snygg på Hägglunds, men den minsta storleken var för stor.. Så jag fick vidga mina vyer och tänka om lite! Jag hittade först en jacka från 8848 Altitude som jag spanat lite på, hittade tillochmed den till halva priset. Vi vart tvugna att ta en sväng inom Peak Performance också, och där hängde den ultimata Moa-jackan! Satt bäst av alla jackor jag provat så jag lämnade tillbaka 8848 och köpte mig en Peak istället! Jag hade gått in för att köpa en svart, men så blev det minsann icke!
Sidovy!


Framifrån!



En go-fika hann vi med i stan också! 



Sara har åkt hemhem till Valdemarsvik, och jag sakna ju inte henne mindre när hon skickar sånahär snaps!



På kvällen lagade jag och Emma chipskyckling till oss och David & Carl!



Det blev soffhäng och filmkväll, så skriver både Tobias och Victor att det är fett norrsken ute. Victor skickade dessa bilderna! Jag sprang ut så snabbt jag bara kunde, så fint var det! Tredje gången jag sett det nu :D



Bild tagen från Victors balkong av Victor!

 
 

Mr. Math & jag, vi har det så bra!

Lite sovmorgon fick jag allt, om än att det inte alls var mycket! Vaknade av väsen som vanligt. Igår blev det filmkväll hos David med Emma och massa pojkar, såg världens sämsta film för andra gången. Woop woop! Nu har jag suttit med Mr. Matte ett par timmar och det går som en dans. Bäst av allt är att jag har både Gabriella och Sara bredvid mig så så fort jag stöter på problem eller har någon fråga så har jag experthjälp till hands. Tusenbra! Första gången det faktiskt känns bra inför den här tentan OCH jag har hela 10drg kvar på mig att plugga :D

Plugg-mode is on! Nu ska jag hoppa i duschen och göra mig i ordning innan jag ska in till stan med David & Emma. Ska se om jag kan hitta en varmare höstjacka. Har en kall och en supervarm - något däremellan behöver jag :)

Uptakt & dejt!

Ikväll var det som sagt Uptakt för de engagerade i Teknologkåren vis Ltu. Började med lite info!
Bästa isektionens ordförande Daniel snickelisnackar litta!


Sen blev det musik-quiz! 


Det gick väl sådär för oss!



Kl. 20 var jag bjuden på middag och när jag klev in genom dörren hos bästa Emma så var det framdukat till pita! Ljuvligt gott och något jag ska lära mig!



Då alla inte kunde närvara fick man göra det bästa av situationen!



Nu är vi parkerade i soffan och jag bokstavligt talat dreglar när vi ser Hellenius Hörna och Prins Carl Philip är med. Mums!





Fikaleverans av SötSara

Har pluggat på skolan med Emma och David hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Sara kom förbi med fika till oss, tillochmed saft hade hon blandat till mig. Såå snällt :) Och ljuvligt gott förstås!

Saft och hembakad vetelängd. Höjden av lyx!


Nu har jag promenerat hem, har en tvätt igång och sitter med min kära matte igen! Jippi! Bra fredag lixom..
 

Bra dag för mig och Mr. Matte

Igår var det en riktigt bra plugg-dag, jag och matten kommer ganska bra överens och när vi inte kommer överens så hjälper Emma till! Det blev snabbis-middag igår med pastasåsen jag levde på i ettan men blev så trött på att jag lovade mig själv att jag aldrig mer skulle äta den. Så blev jag sugen ändå! 

Pasta med Moas superenkla pastasås! 


Efter middagen och lite tvättfix så var det gymmet med Emma. Hon hade massa nya övningar och knep sen de gymmade med sin träningstokiga syster :) Kan inte annat än säga att jag gillar att köra supertungt 5*5 reps! Vi körde rygg & biceps och ja det känns idag minsann :D
 
Ikväll är det Uptakt med Teknologkåren och alla engagerade, efter den är det mys & bus på schemat!
 

Recept på rödbetssoppan

Här kommer receptet på den hälsosamma och ljuvligt goda ryska rödbetssoppan Borsjtj! Tanken är att man ska koka en egen buljong på högrev, men det hade jag varken tid eller lust att göra så jag gjorde som Emma och körde med buljong och fond :) Superbra lunchlådemat och billig nu på hösten när det är säsong för rotfrukterna. En riktig student-måltid alltså!

Borstjtj - Rysk Rödbetssoppa
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
2 msk smör
ca 1 1/2 L buljong
1 morot
3 medelstora potatisar
ca 250g vitkål
6 medelstora rödbetor
1-2msk vinäger eller pressad citronsaft
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Till servering:
Gräddfil eller crème fraiche
hackad kryddgrönska
ev. skivad saltgurka
 
 
Skala och hacka löken och fräs ihop med pressad vitlök. Häll på buljongen, i med de rivna morötterna, finstrimlade vitkålen och större delen av de rivna rödbetorna. Koka soppan tills grönsakerna känns mjuka, ca 15 min. Blanda ner rödbetorna du sparade och koka i 5 min till. Smaka av soppan med vinäger/citron och salt & peppar. Servera soppan med gräddfil/crème fraiche och exempelvis persilja. 
 
Borsjtj - Rödbetssoppa
 
 
 
 

Pizzabak & mys!

Jag hade planerat en riktigt nostalgisk student-middag igår med pasta och pastasåsen jag levde på när jag började plugga! Men det slapp jag minsann när Tobias ringer och säger att jag ska på middag hos Victor! 
Tobias och Simon förbereder pizzorna!


Medans Victor myser med Lean ;)



Här har ni Isgrans Special då!



Och här är Johans "Aaro Special" 



Mysdukat hade de minsann gjort! Mumsigt blev det med :) Kvällen avslutade jag hos David med PH! 


Bomber & granater!

Det var det hemlighetsfulla evenemanget The Big L och "Bomber & Granater" 11.30 på skolan idag! Det innebar egentligen bara att en ny staty vart fixad. Eller en gammal, fast ny. Rektorn snacka lite (på härlig småländska så jag kände mig nästan som hemma!), bjöd på kaffe & baguett och Pyrot pangade!
Johan Sterte, rektor på Ltu!


Fyrverkerier mitt på blanka dan!



Och här är den!



Jag käkade lunch med Maria & Ralf! Min spektakulära rödbetssoppa är GRYM som matlåda! Eller ja, Emmas soppa..







Pluggmusik just nu!

 
Absolut bästa pluggmusiken just nu, den spelas om och om igen i både mina och Emmas hörlurar. En riktig feel-good-låt! 

Himla bra!

Igår jobbades det 17-20, money money I'm makin'! Promenerade hem för att hämta lite lövbiff innan jag begav mig till systrarna för att laga gottemiddag med dem! De hemmagjorda pommesen var i ugnen och till det blev det lövbiff och whiskysås. Så himla bra! 
Lyxmiddag med mina absoluta favoriter! 

Sen promenerade vi ner till David för att kolla PH, men vi tänkte att vi kunde ju likväl göra honom sällskap så vi kom lite tidigare! Emma roade sig med att massera lite, ser ni skadeglädjen i hennes ansikte eller? Haha. Stackars David!



 
 
 

Dags för jobb!

Jag har ju glömt att visa vad jag köpte till min favoritpojk i USA! Han fick en självlysande pyjamas och en mjukisdress från OshKosh! Han ringde mig och sa tack för kläderna, hjärtat smälte vill jag lova! Min lille systerson.

Myskläder från NYC till Caspian!


Nu ska jag snart kila iväg till jobbet, hela kvällen är fullspäckad med middag och PH. Jag gillar livet!
Men först chill! Hemtentan är så gott som klar. WOOP WOOP!

Borsjtj

Alltså jag har VÄRLDENS BÄSTA NYHET - det snöade i Luleå igår :D Ja, alltså det var inte första snön för i år men det var den första snön jag såg! Jag dansade till skolan så glad jag var! 




Efter en heldag i skolan igår, med massa hemtenta skriven, så gick jag hem för att laga rödbetssoppan som jag blev bjuden på av Emma & Sara i fredags. Tvungen att passa på när alla rotfrukter kosta 3,90Kr/Kg förra veckan. Handlade på mig ett lass om man säger så.. Kommer bli en morotssoppa inom snar framtid också!

Bara massa nyttigheter i princip!



Borsjtj - rysk rödbetssoppa! Här maxar jag så gott jag bara kan!



MUMS vad gott det blev! Så simpelt också (Y)
 

Bullfest hos Lindgrens!

Emma bjöd in till bullfest ikväll, och ja fest var det minsta man kunde säga! Tre sorters bakverk som alla var helt underbart goda. Det var vetebröd, chokladbeskvier och vaniljsnurror. Så tokigt mumsigt! Sjukaste bullkoman just nu dock, vi sitter alla helt utslagna i soffan & bara myser. Bästa tänkbara sällskapet!


Så fint uppdukat för bullfest! Emma kände för att baka men hade ingen plats i frysen så hon bjöd över folk, hur härligt är inte det?



Vetebröd och vaniljsnurror, MUMSFILLIBABA!
 
Så fint med!  


Härliga sällskapet, plus Emma och eftersläntarN Victor :) 


 
 
 

Ost, vin & skratt!

Igår var jag först en sväng på storheden med Emma, Sara och David! Passade på att handla salami och ost av Jenny på Maxi. Bästa hjälpen fick vi, och provsmaka allt också! Fick tag i massa gott. Jag blev hur glad som helst då jag hittade min absoluta favorit-hårdost som jag levde på i Frankrike! Blev givetvis en bit av den! Innan det var dags för ost & vinkväll så jobbade jag 16-20. 

Alla var på plats och de hade dukat så fint! 


Då jag inte hade hunnit äta någon middag så bjöd Emma & Sara på rödbetssoppa och den var fantastisk!!! 



Sen kan ni tro att jag högg in på godsakerna! Ja jag slutade inte äta förens det vart slut :) 


Det var en toppenkväll med så galet mycket skratt! Tårarna bara spruta och magen krampa som vi skratta! Oväntat nog slutade kvällen med utgång, men det var trevligt! Det blev lite lite sömn dock :) 



Toppentusenmegamys

Superkul att jobba idag, massa kändisar som handla när jag satt i kassan! Såååå mycket roligare att jobba då :) Begav mig direkt till Lindgrens i sällskap av lite chips & dipp! Tänkte att det vore en toppenbra fredagsmiddag men de bjöd minsann på kycklingpaj. Vi tittade på idol, pratade massa bus och hade det hur mysigt som helst!
Dukat för mys!

Casepresentation

Idag var det dags för presentationen av Caset vi har arbetat med ett tag nu. Hur Nespresso ska ta sig vidare, vad som blir nästa steg för dem. Informationen vi fick innan presentationen var att vi skulle hålla oss på 10 minuter men när vi kom dit så satte läraren ytterligare lite press på oss. Fem minuter fick vi till att presentera endast problemformulering, alternativ och rekommendationer. Då min del av presentationen var inledning och bakgrund så "slapp" jag presentera. Lite synd, då jag tycker det är roligt men mina grabbar skötte det utmärkt! 

Anders och Tobias presenterar vårt förslag till Nespresso. Förslaget är att de ska använda sig av molntjänster och låta kunderna koppla upp sig mot molnet där även nespressomaskinerna är uppkopplade. Detta innebär att du från sängen kan via telefonen, eller annan enhet, be nespressomaskinen att brygga dig en kopp kaffe så är det klart tills du går upp! Även lagersaldo kommer att erhållas, och antingen så beställs det automatiskt nya kaffekapslar eller så får du en notis till dina enheter om att du bör beställa nya kapslar. Vi hade en liten diskussion efteråt om vilken case-lösning som var den mest fördelaktiga och vår lösning var uppskattad! 


Efteråt så promenerade jag med Tobias till Husman där vi åt mumsgod lunch! Helstekt fläskfilé med rödvinssås och rotfrukter! Vi blev ett himla stort glatt gäng med Alex, Bobby, Simon, Johan, Victor, Maria och Mathilda!
Fredagslunch borde jag hänga med på oftare alltså!


Snart är det dags för jobb! Först ska jag fixa lite med hemtentamen, har just kommit fram till vad jag ska komplettera med och det känna toppenbra! Älskar att veta vad jag ska göra så jag bara kan köra :D Ikväll blire mys på HÖG nivå med favoritflickorna. Tjockt ska det va, muhaaha! Först jobb 16-20 dock. Hoppas det kommer massa skoj folk & handlar :D

Mentos - jatack!

Är man på skolan tidigt idag så får man gottis! Mentos-folk var& delade ut mentos-tuggummi till alla pluggisar :)
Kör på plugg i bibblan idag, i hopp om att få något gjort! 


Skenet bedrar, hah!

Vem kan tro att denna lilla loppan har migrän va? Skenet bedrar :D Nu är jag redo för möte & middag med resterande ordförande för Arbetsmarknad på de andra sektionerna! Och Teknologkårens arbis såklart!

Sängen & jag

Vaknade i morse av något mindre trevligt, försökte somna om men det var i princip omöjligt. När jag väl lyckats och vaknar igen har jag världens migrän. Bestämde mig ganska snabbt för att jag skulle hålla mig till sängen resten av dagen. Så har det blivit också. Har försökt läsa lite till hemtentan, men det var lättare sagt än gjort. Nu har jag lyckats få i mig lite ris, och en kopp te. Klockan är 16 och illamåendet är bestående, likaså huvudvärken och blixtrarna bak ögonen. Ljuskänsligheten har släppt lite, vilket är ett bra tecken. Första gången som min migränmedicin inte fungerar. Hemskt. Nu har jag just lyckats ta en dusch, har ett möte jag måste gå på kl 18. Middag ingår, får se hur mycket av den jag lyckas få i mig. Efter det lär jag gå raka vägen i sängs!

Frukost & middag, bättre än inget tänker jag.
 

IS & Ebola - bra start på dagen!

Vi vart precis så duktiga som vi sa, vi gick upp lite tidigare för att se nyhetsmorgon kl 07.00. Himla deprimerande var det idag dock. Är det alltid bara trista och tråkiga nyheter på morgonen? Eller är det det alltid nuförtiden? IS och Ebola - nä bättre sätt att starta dagen på finns det minsann. 

Borde vara ett krav att det ska publiceras minst lika många positiva nyheter som negativa. Så se till att gör massa bra saker nu folk!


Hade föreläsning första passet, sprang sen hem och fixade mig dagens mellan mål och lunch. Mellanmålet blev jordgubbar, hallon, havremjölk, havregryn och kokos mixat till en ljuvlig smoothie! Packade ner allt i väskan ihop med gymkläder och begav mig till skolan. Ska ha lunchmöte med ARB snart, sen plugga hemtenta med David. Nu har jag äntligen börjat greppa tentan. Tack & lov! Sen är det styrelsemöte ikväll och efter det ska jag promenera till gymmet. BUSY DAY!

Inget serveras på silverfat

Ja, sålänge du inte ber om det då. Haha, ja jag kan inte sluta le! Att jag är tokig visste jag minsann sen innan, och detta är väl inget som ska förvåna precis. Men jag tänkte till och det gjorde jag minsann bra! Sen jag flyttade upp till Luleå igen i augusti så har lägenhetsområdet varit en enda stor byggarbetsplats i princip. Det hade varit någon vattenläcka i somras så de håller på att gräva och fixa med nya rör & grejer. Så vilket fönster jag än tittar genom så ser jag byggarbetare i princip. Jag har ju nästan börjat bli lite kompis med herrarna då jag passerar dem minst två gånger om dagen och hälsar lite sådär trevligt. Jag har länge tänkt på det, och idag lyckades jag minsann tajma det riktigt bra. Jo det är såhär att min underbara cykel, som jag har ärvt av min farmor som hon hade som ung, nämligen har börjat ge upp hoppet lite. Men jag har inte gett upp hoppet om cykeln. Inte än! Styret lossnade för några veckor sen och det roterade runt precis som det ville, livsfarligt om man får för sig att cykla ändå. Detta gjorde ju jag såklart, men då började cykeln protestera ytterligare och bli rörligt även i x-led som vi ingenjörer skulle säga. SamboSara har nästan gått & väntat på ett samtal från mig där jag antingen ligger i skiten för att jag ramlat med cykeln eller att jag är påväg in till akuten för att jag har ramlat. När jag var galet nära gav jag upp. Nu har jag cyklat nog för i år - iallafall tills jag lyckats fixa styret. Att bromsarna knappt fungerar gör minsann inte cykeluplevelserna mindre spännande heller. MEN så kom jag på att de där byggarbetarna har ju en svets... Och ja, de skulle ju kanske kunna hjälpa mig fixa min älskade cykel. Fast det där rätta tillfället har inte kommit till att fråga - förens idag! Så idag frågade jag lite charmigt och snällt om de inte skulle kunna tänka sig att hjälpa mig svetsa fast styret så det aldrig mer ska kunna bli ostabilt. Ja leendena jag möttes av sa sig självt - de hjälpte gärna till att fixa min cykel! Så nu är min cykel fixad, jag är världens lyckligaste och grabbarna har något gott att dricka till middagen ikväll. TOPPENBRA! Att jag sen sprang runt näck i lägenheten i morse utan att tänka mig för - då persiennerna vart uppe - kan jag väl bara ta som en komplimang!
Såhär fin är min finfina gammelcykel! Tänka sig att den köptes för 345:- en gång i tiden. SÅ BRA INVESTERAT FARMOR!

Flickan som trivs när det händer saker

Gick upp vid sju, käkade frukost med SamboSara och tittade på nyheterna. Vi har nu fått för oss att vi borde bli mer allmänbildade och ska försöka se nyhetens var morgon, fram till att julkalendern drar igång då för då blir den prio ett - i hopp om att den är bra. Har ingen aning alls om vad det ska vara för någon i år. 

Min plan var först att gå till skolan för att plugga dör men då jag ska skriva hemtenta så tror jag minsann att jag jobbar bäst ostörd hemma just nu. Först på agendan idag har varit att skriva klart mitt cv och ansökningsbrev Så jag kan skicka iväg det så snart som möjligt. Nu har jag just gjort klart första utkastet så jag ska gräva ner mig i hemtentamen och Innovation Management igen. Tur att ämnet är riktigt intressant och roligt iallafall! 
Bara för att jag kan, och fryser som en liten ärta, så bäddade jag ner mig i sängen igen! 

Det är en minst sagt fullspäckad vecka jag har framför mig. Lunchmöte idag med styrelsen och i morgon med mitt fantastiska utskott. Hetast på tapeten är Caseveckan som kommer vara den 3-5nov och tjejkvällen som går av stapeln den 3e dec. Ikväll är den enda kvällen på hela veckan som jag har oplanerad. Ska försöka njuta till fullo (läs: skriva hemtenta)


Halv åtta hos Maria

Ikväll var det Halv åtta hos Maria som stod på schemat! Hon körde lite á la TV-programsstuket och lagade & berättade vad hon hade i sin härliga soppa! Toppenbra så nu kan minsann både jag & Tobias laga den :D 


Här ska vi snart i med hummerfonden i soppan!



Det serverades räk- & kräftstjärtssoppa! Mums mums!


Sötaste katten har hon också, passade på att gosa så mycket det bara gick. Som tur var så vart han himla gosig av sig :D 

"Men åååh, vad jobbig du ska vara dåååå. Måste du ta kort på mig nu?"



"...Jag vill ju bara pussas & mysa med Tobias förstår du väl!"
 

Utan den där väckarklockan!

Idag satte jag inte ens en klocka när jag skulle vakna, så galet skönt att slippa! Bästa var att jag vaknade av mig själv redan kl 8, pigg och glad! Har varit hemtenta på schemat hela dagen men jag har pysslat med lite allt möjligt hemma. Lite tenta har jag fått gjort iallafall. 
Gjorde det mysigt, kan ju försöka få till det så bra som möjligt trots att man ska skriva tenta..


Nu har jag begett mig till skolan, SamboSara skulle ha möte hemma hela eftermiddagen så jag passar på att plugga ostört. Ikväll ska jag iväg på middag! 


It was leg day

Jag är superglad att jag kan blogga från mobilen igen! Aningen smidigare. Jag kom i säng i tid igår och har äntligen fått sova ut, vaknade av mig själv kl 08. Nu är jag taggad på att skriva hemtenta så jag kan släppa den och gå vidare med matten som jag förhoppningsvis ska sätta en gång för alla nu...

Igår satt jag i skolan & arbeta med case från morgon till eftermiddag. När det var klart gick jag till gymmet med SamboSara och vi körde ben. (Bloggar från sängen nu, och vi får väl se om jag ens lyckas ta mig upp härifrån........) Sist hon hade kört ben dog jag av skratt varje gång hon skulle gå någonstans för det såg sååå kul ut! Så nu hoppas jag ju verkligen att jag inte ska gå som om att jag skitit på mig ;) 
Här jobbas det på gumpen!

Fredag

Hösten har kommit till Luleå, så vackert! Dock inte i närheten av så fint som i Potsdam! 



Vissa vill dock att det ska bli vinter! Sånthär ser man minsann bara på campus i Luleå, det är en sak som är säker! 


Idag åt vi lyxlunch i stan på Waldorff, asiatisk buffé! Mums!
Emma, Sara, Pontus, Carl, David, Tobias, Anders och jag!


Jag fick med mig Tobias en sväng på stan efteråt, hade en lång lista på saker som jag behövde hemma. Så nu har det påbörjats med lite förändringar hemma! Kommer bli så fint och ni får se när det är klart! Lagade halloumiburgare med Sara och Tobias hos oss, gott som tusan!
Mysdukat!


SamboSara skulle ut ikväll & jag fick leka frisör! 





Utflykt!

Igårkväll var jag på utflykt! Jag, Emma, Tobias, Johan, Simon, Grim och Amanda promenerade med Simons underbara hund Lean till fågeltornet. Där grillade vi korv & pinnbröd! En helt underbar kväll, så skönt med en paus från plugget & rensa tankarna. Har minsann inte somnat så snabbt på flera dagar!
Fågeltornet med en vacker himmel!


Grabbarna startade elden med en gång!


 
 

Yes!

 

Myskväll på schemat!

Skola och plugg till kl 18! Har påbörjat rapporten som ska skrivas till caset, vill ha det klart så fort som möjligt. Spatserade till systrarna Lindgren, myskväll som sagt! Det vart inte så värst svårt att komma på vad som skulle stå på menyn, vi tänkte nog alla på whiskysås..... Så det blev minsann lövbiff, whiskysås och hemmagjorda pommes. Ja hade där funnits mer mat så hade vi nog kunnat äta i all oändlighet! Underbart gott!

Mys, god middag, bästa sällskapet och massa prat. Ja skratt med, för här behöver man inte tänka innan man talar. Det brukar bli som bäst då, haha!



Bästa tecknet på att såsen är klart godkänd; tallrickarna är nästintill skinande rena och såsen äts med slev!


Vi gottade ner oss i soffan med popcorn, ostbricka, päron och hemgjord fikonmarmelad. Vilken avslappnande och härlig kväll! En sån behövde minsann jag!

Så gick det utför!

Idag vart jag minsann tidseffektiv på morgonen, hann göra mig klar och allt i tid - ja tillochmed så att jag låg före schemat. Sen hände det som händer varenda gång jag lyckas ha lite mer tid än planerat - klockan bara exploderar och springer iväg så PAFF blir det stressigt ändå. Men jag hann äta goefrukost med avocadomacka och te iallafall.
Te i min Farmorskopp som jag fick i 20års-present. Absoluta favoriten!

 

Jag har infört något nytt i mitt liv nu, något som jag aldrig har gjort innan. Jag ska börja äta mellanmål! Detta i hopp om att jag kommer bli piggare och orka mer. Idag blev förmiddagsmellanmålet en smoothie med hallon, havredryck och havregryn. Så himla smidigt att bara mixa i C3 Mix&Go, ja mixa och ta med sig!
 Sitter på hyllan nu och ska läsa igenom caset vi ska lösa supernoggrant samt markera allt viktigt så jag är bra förberedd tills i morgon då vi ska kötta hela dagen & verkligen bli klara!



Ikväll står det mys på schemat. Det behöver jag!
RSS 2.0