Fixarnisse är igång, nu börjar det likna något!

Nu händer det grejer kan ni tro! Jag är glad att vi hade klockan på sju eftersom det bara några minuter efter ringde på dörren. Det var en fixarpojk som kom för att fixa alla möjliga fel som vi har hittat, altandörren gick inte att stänga pga felvänt handtag, inga brandvarnare, trasig dörrstopp, hål i vasken, trasig blandare, ja listan kan göras lång! Men nu är det påväg att rätta till sig iallafall :) Tapetpojkarna ska komma & göra klart idag, hoppas jag. Plus att en persiennsnubbe ska fixa persienner till köket åt oss. Det är galet jobbigt att inte ha det nu, då man genom det fönstret ser in i kök, hall och toa.. Haha!

Nya lyan under förändring

Den senaste tiden har bestått av städ, pack och flytt. Från morgon till kväll! Igår lämnade jag tillbaka nycklarna från den gamla lägenheten och håller just nu på att bo in mig i den nya. Jag har fått otrolig hjälp av min rara mamma som har flyttat hela veckan då jag inte orkat allt jag skulle hoppats på. Den nya lägenheten var förfärlig, vi hade kanske hoppats på att det bara räckte att städa lite för att sedan kunna flytta in. Den är i ganska gräsligt skick allmänt också, men det håller vi på att ordna upp.

Ovanför kyl & frys.


Bakom badkaret...


Under badkaret.

Golvbrunnen var välrensad, eller?
 
Vi fick lägga några timmar i badrummet för att få det brukbart så att säga.. Jag har beställt nya tapeter till vardagsrummet och ett av sovrummet, det som ska bli vårt pluggrum. Tim lyckades få till det så att tapetarsnubbarna skulle kommit igår men de kom inte förens idag. Dock bra mycket bättre än om de skulle komma om tre veckor :) Så nu är arbetet påbörjat och i morgon är förhoppningsvis tapeterna uppe på väggarna! Fast de har slarvat, och det ska de få fixa först ^^. Det ska bli så skönt när det är tapetserat och klart. Just nu har vi tryckt in möbler från tre rum till ett rum - vårt sovrum. Så det är gaaanska trångt kan man säga. Såhär såg ett av rummen ut innan det började tapetseras..
Inte sååå fräscht precis. Men det ska bli :D
 
De som såg oss flytta i lördags måste ha fått sig ett gott skratt. Det skulle gå fort och det var inte allt för lätt att få ut sakerna ur lägenheten. Vi monterade nämligen dem inne i lägenheten och hade väl hoppats på att inte behöva montera ner dem alldeles för mycket. Sängen var ganska problematisk men vi chansade och tog den över balkongen och det lyckades även om det var en mycket äventyrlig och farlig lösning.
 
Det är skrämmande nära skolan, tar jag tio steg ut från lägenheten så ser jag skolan. Det bästa är att alla lektioner jag ska ha denna läsperioden är i byggnaden som jag har närmast till ;D Idag har vi börjat plugga på tentorna, än så länge är det skoj :)

Hej & Hå, hur ska detta gå?

Nu är det då mycket på en gång! Alla saker ska packas, inget ska glömmas, allt ska få plats, väskan är för liten, ja ni vet.. På något lustigt vis är det alltid svårare att packa på tillbakavägen. Som tur är så har jag min packningsexpert mamma till hjälp. Som ni ser så är det en hel del som ska med upp till Luleå i morgon. Tänka sig vad sommaren har gått fort! Jag som skulle göra både det, det och det. Men inte hade jag planerat att vara sängliggandes så länge som jag har varit, så jag skyller väl på det. Nu har jag börjat piggna till lite, orkar göra lite saker utan att vara tvungen att lägga mig ner. Men jobbigare än vanligt det är det då fortfarande. Och den pigga lilla Moan är inte återfunnen ännnu.
 
I morse när jag vaknade var mum&dad ute och plockade kantareller bara för att jag skulle få med mig upp. Nu har pappa rensat och förvällt allihopa, kan man ha det bättre?!
 
Om några minuter ska vi promenera till de mysigaste grannarna man kan ha, vi ska bli bjudna på äppelkaka och det ska bli så gott!
 

I väntans tider

Proverna jag tog igår får jag inte svar på förens om en vecka, men med de fyra rören blod de tog så hoppas jag att de kan klura ut vad det är som spökar hos mig. På eftermiddagen myste jag och mamma ner oss i varsin soffa och tittade på Inside Man, en mycket bra film om ett annorlunda bankrån. På kvällen skulle vi alla tre sett The Hunger Games men det tyckte inte vädret för tusan vilket åskväder det slog till med! Så det blev kortspel istället och jag satte dit både mamma och pappa ;) hihi! Det händer inte allt för ofta.. Nu sitter jag och mumsar på en sallad och inväntar syster och hennes mysiga familj. Tänk att jag ska få träffa dem en gång till innan jag åker norrut, underbart! Nu har min lille pojk börjat promenera också, om än på viiiiiingliga ben ;)

R a s t l ö s

Idag har jag om möjligt gjort mindre än igår. Har intagit liggande ställning hela dagen fram tills kvällen då jag blev aningen piggare. Men ätit lunch hos mormor & morfar, det har jag gjort iallafall :) Tur att de har så skön soffa som man kan vila sig på! Det känns förfärligt att vara så utmattad utan att ha åstadkommit något och att inte heller orka göra något. Jag är rastlös kan ni tro! I morgon hoppas jag att vc kan ge något besked om vad det kan vara för mystiskt litet virus. Det kanske rent av är en sån där trojansk häst?

Om det inte är det ena och inte det andra?

Besöket hos vårdcentralen gjorde oss inte mycket mer intelligenta. Proverna de tog visade negativt för körtelfeber, så det var väl skönt på ett sätt. Fast att behöva må dåligt utan att veta vad det beror på är inte nån vidare det heller. Doktorerna pratade om något annat virus, med ett fint latinskt namn som vägra lägga sig på minnet, som det skulle kunna vara. Så det blir återbesök på måndag för att ta ytterligare prover. Idag är jag aningen piggare än igår men den hemska huvudvärken envisas med att hänga kvar dag som natt.
 
Idag har jag läst ut ytterligare en bok av Karin Brunk-Holmqvist, Stenhimlen. Den fick iallafall en på bra humör :)
 
Nu tror jag snart att jag ska börja läsa om Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann. Funderade på att se filmen Inside Man men har nu kommit fram till att då kommer jag aldrig lyckas somna utan en massa mardrömmar ;) Jag skulle ha jobbat idag 15-22.15 men det fanns inte en chans att jag skulle orka det och dokton förbjöd mig så det var inte mycket till val. Jag som vill jobbaaaa!

Jag blev 90 på en vecka

Nu försöker jag få i mig lite frukost. Det jobbigaste är nog att behöva lyfta armarna upp till munnen eftersom det känns som att de väger tio kilo styck! En konstig huvudvärk har hängt med sen igår och är kvar än, nu är det snart dags för ett besök hos VC. Hoppas att de vet vad det kan vara för mystiskt! Jag kan tänka mig att man känner sig såhär när man är i 90års åldern, men det är lite tidigt att få det nu tycker jag!

Kissing-disease?

Häromdagen när jag var ledig från jobbet körde jag och mamma in till Kristianstad för att lämna bil på service och införskaffa nya telefoner till mom&dad. Jag kan ha gjort mitt livs största misstag eller så visar det sig kanske vara det bästa jag gjort - jag köpte varsin iPhone till dem.. De har aldrig ägt en mobil med touchskärm förut så det är en heeeelt ny värld nu vettni. Förr kunde de endast ringa, fota och smsa - ja knappt det :)
 
Väl inne i stan passade jag på att införskaffa mig en plånbok efter alla påhopp om min tydligen alldes för stora och klumpiga portmonä. Så en läcker liten läderbit fick det bli, den minsta jag kunde hitta! Jag hittade - ÄNTLIGEN - en marinblå kavaj också. Som jag har letat! Eftersom nästan hela min garderob går i blått så har behovet efter en sån kavaj varit stort länge. Kul att affärerna har fattat att det är snyggt ;)
 
Eftersom vi var inne i stan så fanns det inget annat alternativ än att gå & äta på Trendie. Enda stället jag känner till med god kebab! Här får man rätt sås jämfört med Luleå iallafall ;)
 
På kvällen var det dricka-öl-efter-jobbet som gällde med arbetskamraterna. Det var en trevlig kväll! Jag begav mig hemåt ganska tidigt för att vara pigg till jobbet igår. Jag jobbade 14-22.15 och det gick riktigt bra, när det går bra går tiden fort så det var ett lyckat arbetspass tycker jag :)
 
Idag tog jag sovmorgon för att vara på g för jobb 14-19. När jag vaknade orkade jag knappt ta mig ur sängen. Att gå ner för trappan kändes som att man hade utfört ett marathonlopp ungefär. Jag kom till kökssoffan där jag blev liggandes igen. Mamma var snäll och ringde vårdcentralen åt mig. Eftersom att mitt halsonda inte har släppt och jag inte har blivit piggare så misstänkte sköterskan körtelfeber men skulle prata med doktorn och återkomma sedan. När hon ringde tillbaka sa hon att de två doktorer som hon pratat med båda misstänkte körtelfeber och att jag absolut inte fick jobba mitt pass 14-19 idag. Jag fick en tid tills imorgon så då får vi se vad det är som gör mig så matt. Jag har legat ner hela dagen, sovit till och från och är ändå hur trött som helst nu! Men körtelfeber har jag varken tid eller lust att ha så det önskar jag verkligen inte mig, håll tummarna för mig!
RSS 2.0