Julafton!

God Jul mina kära läsare!

Dubai update

Om ni skulle undra vad jag gör...

En smutt av Dubai

Jag tänkte dela med mig lite av min Dubairesa. Vi trivs som tusan :) Alla är så vänliga, servicen är bästa tänkbara överallt och här är så rent! Jag är helt chockad över hur rena gatorna är. Fönstrena putsas varje dag...... OCH man får inte ens trycka på hissknappen själv, det står en vakt vid varje hissområde :) Kan ju säga att det inte är sista gången jag bor på ett Hilton Hotell ;) Att vi fick vårt rum uppgraderat till ett King deluxe studio seaview är också heeeeelt okej! Bilderna är från vårt nuvarande rum, vi byter i övermorgon. Det lönar sig att vara observant ;)
 

Sötaste städarna, på lappen bredvid står det; Have a good day. - SIR. /Städaren blabla. Tack tack du, eller nähä var det kanske inte mig du menade?! Haha!

Snö var det här

Idag är jag nästan ledig, eller det känns så iallafall! Nu på morgonen är jag det :) Sedan ska vi korrekturläsa vår rapport och jag ska få godkänt på designen som jag gjorde igår. Plus en gästföreläsare som ska komma på ekonomiföreläsningen. Hoppas jag hinner med det! För jag ska ju packa också.. Det gick inte så bra igår^^

Jag gick upp tidigt med Tim för att fixa Caspians julklapp, det gick som jag ville och nu är den klar - och jag är mycket nöjd :)

Det blev lite stopp när vi skulle öppna ytterdörren idag, där var gaaanska mycket snö om man säger så! Helt galet vad det har snöat, och SNÖAR.




Nu har jag gjort en god gärning! Jag skottade först till damen som bor till höger om oss så hon kan rajsa med sin rullator och sen tog jag hela vår samt de som bror bredvid oss uppfart. Hoppas de kanske säger hej nästa gång man ser dem......

 

Packningen har påbörjats!

Luciadagen! Jag hade planer på att gå & titta på skolans luciatåg men när det erbjöds sovmorgon och tåget startade redan kl 07.00 så vart jag plötsligt inte så sugen lägre :) Jag gick till skolan en timme senare än Tim och på den korta tiden hade hans fotspår vid ytterdörren hunnit snöa igen, ja galet vad det snöat idag!



Jag försökte vara gullig mot Tim idag, men det var nästintill omöjligt att få honom att öppna smörpaketen. Han tyckte bestämt att det kunde jag väl göra själv.. buhu



När jag gick till skolan efter lunch möttes jag av dessa coola isstatyerna! Olika sorter av Red Bull limited edition var infrusna i stora isblock. Där finns både silvriga, röda och blåa :) Snyggt!




Nu ska jag försöka få lite struktur på packningen, det är dags att åka söderut snart nämligen.. Stockholm är det som gäller i morgon :)

Nu så bannemej

Nu börjar ekonomiarbetet arta sig, äntligen ser man ljuset i den riktigt mörka tunneln :) Jag ska lyxa till det med mumsig lunch, jag får sällskap av Oliver till kinarestaurangen som ligger på skolområdet. Jag har suktat efter friterad kyckling huuuur länge som helst! Hoppas nu att de har det i buffen idag :) Sen är jag ledig för dagen. Då ska jag städa, fixa tvätten och börja packa. Bra dag :)

En helt vanlig tisdag, eller?

Jag hittade just lite fler bilder från balen på Tims telefon! Jag väntar med spänning på att fotografens bilder ska publiceras :) Här är hans förrätt som bestod av västerbottenostpajbakelse med lax, fast om man ens får kalla den lilla klutten för lax, ja det vet jag inte! Knappt en rotfyllnad ju...




Här blir vi fotograferade!




Eftersom vi försöker rensa ut ur frysen en aning nu så var det svårt att motstå den där mumsiga oxfilén som låg & lurade. Det blev helt enkelt oxfilé en helt vanlig tisdag! Fler sådana tack ;) Jag spetsade såsen idag, bokstavligt talat. Jag smög ner en kapsyl av husets whisky (eller farmors gris..) och kära jissenam vilken prickträff det blev. SÅÅÅ GOTT! Det var inte sista gången ;)
 

Julkort 2012

Nu är årets julkort klara! Det blev färre än vad jag hade tänkt mig, men jag måste ju sätta stopp någongång :) Jag är mycket nöjd faktiskt!

Lite om balen!

Det var den stressigaste och rörigaste fredagen på länge! Jag hade planerat så bra, det var inga föreläsningar så jag hade gott om tid till att göra mig iordning inför balen. Pyttsan heller, bara dagen innan flyttade de en föreläsning så den såklart skulle hamna precis innan jag skulle vara på balen. Föreläsningen slutade 16.15 och balens fördrink började 16.30. Omöjligt att hinna! Så jag bestämde mig för att inte gå på föreläsningen, tills att programmet jag designar i inte alls gjorde som jag ville. Så jag kontaktade läraren för att få hjälp och som svar får jag att vi kan ta det innan lektionen. Så jag går ju dit och tror att jag ska få mitt problem löst, men icke så nicke! Så jag väntar på lektionen i hopp om en rast då de kan hjälpa mig. Det blir ingen rast och helt plötsligt har jag bara en timme på mig att gå hem, duscha, sminka mig, göra håruppsättning, ta på mig balklänning, snöra balklänning och ta mig till fördrinken. Det blev lite kaosbråttom, men jag lyckades! Håret blev långt ifrån vad jag hade tänkt mig men det blev lite mer än vad det brukar vara till vardags :)
 
Här kommer en massa bilder från kvällen!

Jag på fördrinken


Tim på fördrinken


Min bordsplacering


Med mask


Laktosfri förrätt!


Varmrätt på gång!


Laktosfri varmrätt! Bakpotatis med oxfilé och bearnaisesås


Laktosfri efterrätt. Cocktailfrukt, sämsta någonsin!


Tims klasskompis Emma!


And a happy Moa!

Redovisningen över

Och förresten! Det blev min grupp som fick redovisa idag, givetvis fick vi redovisa den elaka artikeln men jag tycker att det gick riktigt bra. Vi fick feedback direkt efter redovisningen och de hade inte några grövre förbättringar åt oss. Jag är nöjd nöjd nööööjd! :)

Lite sisådär

Skulle snabbt och lätt fixa middag innan jag skulle iväg & träna tidigare ikväll. Det slutade med brända pommes som smakade fisk. Tim var så snäll att han använde samma stekspade till sin fisk som till mina pommes, i hopp om att jag inte skulle märka något. Och jag tror att jag har blivit galen som tycker mina pommes smakar fisk, men det var jag visst inte.

Idag fick jag med mig både Oliver och Emil på zumbaträningen. Idag var det en annan instruktör. Fast om man ska få kalla det för zumba det vet jag inte, aerobic tror jag är det rätta namnet. Det enda som hade med zumba att göra var möjligtvis den utländska rösten som i vissa sånger sa "Zuwmbaaah!", remixat såklart. Men jag försökte göra det bästa av situtationen och få ut träning av passet ändå! Denna instruktören hade iallafall lite koordination där man kunde räkna takten.


Redo för träning!
 

Nu är Niklas här & tittar film med Tim, de ser så söta ut där de sitter i soffan! Typ som små barn som tittar på disneydags en fredagskväll ;)
 
 
 

Redovisning på gång

Nu har jag suttit med den där kontrollen hela morgonen! Snart kanske den är klar, eller inte.... Det har gått aningen bättre idag iallafall :) Nu ska jag slänga i mig lite rester och sen promenera till skolan! Det är dags för presentation av ekonomiartiklarna nämligen. Vi får se hur det går, jag hoppas att det kommer gå bra :)

Tiden springer iväg

Jag insåg just hur lite tid det är kvar, dels till Geolussebalen som är redan nu på fredag men även tills vi flyger till Stockholm! Och jag är faktiskt inte ens stressad över det, det ska bara bli såååååå skönt :) Att få rymma ifrån allt och släppa det här hemma. Speciellt den bitande kylan som har kommit & hälsat på nu, -20°C är inte att leka med. Jag är så glad att vi faktiskt flyttade hit från Björkskatan, nu i efterhand förstår jag inte ens hur vi klarade av att bo där. Det är galet långt till skolan därifrån, och längre blir det med all snö. Fast just där & då var det det bästa som gick att fixa så då var det väldigt uppskattat. Det är lustigt hur ens syn på saker & ting förändras med tiden :)
 
På tal om att ändras med tiden så tycker jag bestämt att Caspian växer på tok för fort! Han växer ju för sjutton iväg från moster Moa. Det värsta är nog att jag inte kommer få julmysa med honom i år, så jag får allt mysa med bilderna som togs förra året!


Här är en bild från Geolussebalen 2011!
 
 
 
Nu ska jag försöka få bukt med min elaka kontroll så jag kan gå vidare nån gång! Puuuuh

Nu är jag helt slut i rutan

Jag tog en rejäl sovmorgon idag, men vet i katten om jag blev piggare av det.. Jag har nog aldrig drömt så mycket på så kort tid! Men det var skönt att ha sovmorgon ändå :) Jag hann knappt äta upp min frukost innan jag blev serverad middag, så tokigt! Sedan bar det av till skolan för att presentera våra stillebenbilder. Jag tycker det var lite för mycket ris till alla men jag fick en del ros och det är jag glad över :) Jag lyckades fixa till reflektionen i glaset som försvann när jag fixade den gröna skuggan.
 
I eftermiddags var Emil och Oliver här och vi fixade det sista på våra presentationer inför torsdagens presentationsföreläsning. Vi har delat upp vad vi ska säga & sådär och jag har just färdigställt mitt manus. Vi har sammanlagt fyra artiklar i vår grupp. Vi har delat gruppen i två så att varje grupp får ha hand om två redovisningar var. Vi vet inte förens på föreläsningen vilken presentation vi ska visa, så det gäller att alla är föreberedda!

Jag & Oliver pluggar för fullt!

Jag stod för middagen ikväll och hoppade av husmanskost-spåret och körde på lövbiff istället :D




 

Då vart det måndag igen!

Till lunchen så testade vi salladsbaren. Jag har varit sugen på den jättelänge men samtidigt så osugen för jag tycker det är så äckligt.. Men nu har jag testat det och jag kommer inte testa det igen. Så det var kanske bra ekonomiskt att jag ändå testade :)



Hade ett riktigt långt pass med ekonomiarbetet idag, men ack så värt det var det för vi fick såå mycket gjort :D Det kändes riktigt bra och jag är taggad inför nästa pass :) Tror vi satt sammanlagt i minst tre timmar faktiskt!
 
Vi skulle ta en powernap när jag kom hem, den blev visst några timmar längre än de där 30minuterna som vi först hade tänkt... Så middagen blev sen men vi fick iallafall mat i magarna :) Det blec hux flux en pastasås!

Sista pillefixet

Jag har ägnat hela förmiddagen åt att fixa till min bild av min stilleben som jag har gjort. Programmet som vi använder oss av, Alias, är kanske inte det allra bästa alltid. Jag fick tillexempel inga skuggor från min vinflaska där glaset stod. Så det såg genast orealistiskt ut. Min tavla var aningen skarp så den fick jag också fixa till. Det var ju inte det lättaste att göra om man säger så..
 
 
Före..





Efter...

 

Zumba!

Nu har jag tränat minsann! Jag hade helt glömt bort att vi hade sagt att vi skulle köra zumba idag, som tur var så påminde Oliver mig så nu har vi skakat rumpa. För det var i princip det man gjorde, skakade rumpa. Det kändes som bra träning iallafall :) Det verkar som att det blir zumba fler gånger :D
 
Nu ska vi fixa lite middag här, fiskpinner/lax och mos ska det bli :)

Första advent

Välkommen första advent, som jag har längtat! Ända sen det var advent sist faktiskt :) Nu börjar det närma sig jul på riktigt, jippi!
 
Idag hade jag äntligen sovmorgon helt utan någon klocka på ringning. Även om jag vaknade ville jag bara somna om igen, igen och igen bara för att jag kunde. Det resulterade ju såklart i en ganska sen frukost, lite som det ska kunna vara på söndagar :) Dock hade vi en deadline vid 11, då startade vår tvättid.
 
Det känns fel när vi har mer snö hemmahemma i Skåne än vad vi har här i Norrland, tokigt värre. Lite snö har vi hunnit få under dagen dock! Nu sitter vi här och är hur trötta som helst, kan bero på att det är totalt kolsvart ute och klockan har inte ens hunnit bli tre på eftermiddagen. Det är ganska jobbigt, det låter inte så farligt men det känns i hela kroppen.

Titta vad mycket snö vi har hemmahemma!
 

Ikväll har jag nu bokat in mig på ett pass zumba med Oliver, vi får se hur det ska gå.. Min koordination är inte som den en gång har varit om man säger så ;)
 
 

Spöksnor

Gårdagens middag ser kanske inte mycket ut för världen men det var den för smaklökarna! Riktigt mumsig kantarellrisotto med rostbiff :) Med gott Biffsalt från Gotland och riven parmesan blev det ännu godare!


Idag när jag vaknade blev jag helt hispig när jag insåg att jag hade missat att se julkalendern på sin originaltid. Jag missar årets första julkalender alltså. Inte bra inte bra alls tänkte jag, jag som har gått & längtat efter den sååå länge! Ida påminnde mig om att den går att se på internet via svtplay. Det tokigaste av allt är att jag inte hade en enda tanke på att jag faktiskt inte ens äger en TV så jag hade inget annat val än att se på svtplay hur jag än skulle göra. Det blev ett gott skratt iallafall :) Jag gillar inte riktigt att de har med råttor i julkalendern men annars får vi se om den kan bli bra. Det känns svårt att slå förra årets julkalender, den var riktigt bra!

Jag har letat länge & väl efter min adventsljusstake och nästan trott att jag inte skulle lyckas hitta den innan den första advent som är alla redan i morgon. Men jag hittade den, dock på ett aningen konstigt ställe. Nu är den iallafall dekorerad och på plats på köksbordet :) Nu är julstämningen på topp! Våra nya mysiga möss gör oss sällskap också :)






Tim har jobbat hela dagen och jag har varit hemma & pysslat lite med julpyntet och pluggat en hel del. Den där fjärrkontrollen börjar få knappar nu, krångligt värre :) Tacka vet jag att få leka med lera! Tur att jag ska få göra det nästa läsperiod :) Vi lagade hemmagjord pizza till middag idag med den tunnaste bottnen någonsin!




Tim blandade sig en Whisky Sour, han var aningen stolt över denna skiktningen!
 
 
RSS 2.0