Hemlighetsmakeri avslöjas

Jag glömde ju nästan berätta vad min hemlis var! Jo jag har målat en tavla, ska bli en till. Motivet är en tulpan som jag sedan målat i akvarell. Tanken är att den ska beskäras och få en svart ram för att sedan hänga en på var sida av klockan i köket :)


Originalbilden, tagen på en av tulpanerna från buketten jag köpte :)


Min bild. Som ni ser så valde jag att inte ta med det stora bladet, gillade inte det precis.


Nu har jag just satt i mig en gigantisk skål med spispopcorn, kära jissenam vad gott det var! Men fy bubblan vad ont jag har fått i magen :(

Lovely

Kom hem sent från skolan, stressad och trött. Möts i trappuppgången av en doft av mat, tusan också - nu blev jag hungrig också! När jag öppnat dörren ser jag Tim stå vid spisen, med grytorna fulla av väldoftande mat. Vilken underbar pojk jag har!

Glimåkra

Hur höga är oddsen att föreläsaren ska visa upp det här diplomet?!

Vandrar på lyckliga gatan!

I lördags blev det allt annat än vad jag hade planerat! Efter skidåkningen hade jag tänkt börja plugga ekonomi, istället blev det förfest hos Johanna med flickor & pojkar från klassen :)
Jag gjorde ett bra val!



Söndag
Vaknar bara laaagom mör i kroppen, men det spelade ingen som helst roll. Idag är ju trots allt dagen då min Timtim kommer hem - äntligen! Jag gick upp ganska sent, vid tio ungefär. Jag insåg snabbt att jag skulle behöva läsa som en blådåre om jag skulle hinna klart med ekonomin innan han kom hem. Efter mina snabba beräkningar kom jag fram till att jag skulle behöva läsa minst 25 sidor / timme för att hinna bli klar innan Tim kom hem. Lätt som en plätt tänkte jag. Puuuuh nej, det tog precis en timme att läsa 25 sidor i den boken. Jag hann bli klar dock och har nu plöjt igenom de 100 sidorna som jag fick för mig att läsa. Det blev en snabb lunch, därav sallad. (Pssst, jag fick ett tips från syster att steka bacon i ugnen, fungerade kanonbra!! Jag kommer aldrig mer steka dem på järnet, tänk vad man slipper allt stänk :) )


Vid halv fyra kom han äntligen hem, som jag har längtat! På två sekunder hade vi packat upp hans väskor och låg säkert minst en timme i soffan & bara slappade och pratade om allt som hänt :) Vi lagade oss en riktigt mumsig middag sen, kantarellostfylld baconlindad kycklingfile med rotfrukter i ugn!

Supergott!

underbara dag!

Har haft en helt underbaaar dag i Kåbdalis idag, lätt en av de underbaraste dagarna här uppe! Vädret var kanon, solen sken på oss så fint :) Det var en aning kallt dock! Tack som tusan för att jag fick äran att följa med!!!

Det var inte allt för lätt att köra i skogen med carvingskidor... Än svårare var det att ta sig upp. Som tur var hade jag David som fick plocka av mig skidorna då jag inte hade en chans att varken kunna ta av dem själv eller kunna resa på mig. (a) Och jag var inte ensam om att trilla, det är bara det att David är elak & tar kort..



Måste säga att jag är riktigt nöjd med min utrustning!!!!!!! Pjäxorna är lätt de skönaste jag haft på mig, inte ont någonstans i fötterna :) Med andra ord är jag riktigt redo för en resa till Italien nu!

Se upp i backen!

Nu är vi snart framme i Kåbdalis där dagen ska spenderas, se upp i backen!!! Vi sitter sju pers som packade sillar i bilen med pjäxväskor i famnen. Ska bli skönt att få sträcka på benen! Känns som vi håller på att köra mot ingenstans, allt ser likadant ut överallt. Massa granar och massa massa snö!
Jag är taggad, JADÅ!


You don't know what you've got until you're missing it a lot.

Är glad att du kommer hem snart :)

JAG SKA FÅ.... :D

Sen vi sågs sist så har jag hunnit med en del :)


Onsdag
Jag fick två jättestora paket på posten från mammis,


De innehöll mina målarsaker som jag hade kvar där hemma, men nu när jag fått massa idéer i huvudet så kommer jag behöva dem. Får se om det lyckas bli något snyggt :)


Vi var lediga från skolan eftersom det var Luleå Arbetsmarknadsvecka. Jag passade på att bland annat tvätta sex maskiner, ja det var SEX maskiner.. Jag räknade massa matte, och David kom så lagade vi en soppa som han sa skulle vara jättegod. I soppan hade vi morot, purjolök, jordärtskocka, rödlök, kyckling, buljong m.m.. Visst låter det gott?

Men fy tusan vilken barnmat det var! David fick mina matlådor med kan jag ju säga....



Torsdag
Jag och Oliver började dagen med att presentera våra lösningar på caset som vi löst på seminariet. Det visade sig att det är fler som tror dom är gruppsex, men NEDÅ. Tydligen så skulle vi kommit på ett seminarium dagen efter (alltså idag) enligt lärarens lista. Då protesterade lilla Moa och sa att vi var de första som bokade in oss på seminarietillfället så det kan inte alls stämma! Som tur var så var det en annan i klassen som hade sett att vår grupp var inbokad på rätt tillfälle. Alltså finns det några andra lureprickar där ute som tror att de är grupp sex (hur de nu kan göra det med tanke på att det är våra namn som står under grupp sex?!). Konstigt att man inte anar ugglor i mossen när man ser att ens grupp redan är inbokad på ett annat pass och ingen i gruppen bokat?! Blöhöö. Seminariet gick i vilket fall som helst bra, det blev lite tjatigt att lyssna på alla gruppers lösningar med tanke på att det inte skiljdes åt så värst.

Kvällen spenderades med min ensamhet, börjar nästan bli en trevlig prick.. Dock ingen som jag tänker ha ett längre förhållande med, nästan inget alls faktiskt. Inte så många heller, om jag får bestämma då såklart. Om jag hade fått bestämma så hade jag aldrig lärt känna honom, men han ville ju så gärna lära känna mig efter nästan 20år. Ja så då var det väl dags då.. Vi pysslade med lite hemlisar, en hemlis är klar och jag har en hemlis kvar. Ni kommer få veta hemlisarna på måndag tror jag, om de är klara då :)


Fredag

Det pratades om skidåkning, ja skidåkning. JAG SKA ÅKA SKIDOR I MORGON :D Kan ni ens tänka er hur lycklig jag är? Jag är nog lika lycklig som skraj, tänk om jag glömt hur man gör? Folk påstår att det är som att cykla, inget man glömmer. Jag hoppas de har rätt. I vilket fall som helst så ska vi åka sju pers till Kåbdalis i morgon. Det är Karl från klassen som är så snäll och kör dit. Det är jag, David, Karl och Karl-Johan från klassen och några kompisar till Karl som kommer göra backarna osäkra.. Äntligen ska jag få testa min alldeles egna och splitternya utrustning! Kan nog vara bra att ha gjort det innan det bär av till Italien. Jag har donat som tusan här hemma med att packa all utrustning, och testa den såklart...


Givetvis lär jag åka i denna utstyrseln, det uppskattas kanske?! Haha

Jag är ganska nöjd med att jag helt omedvetet lyckats matcha hjälmen helt perfekt med min skiddress. Hjälmen är svart med limegröna och blåa blixtar på (Y) Fick en lyckochock när jag insåg det, i mitt huvud var det bara en tråkig svart hjälm :P Skidglasögonen är provisoriska. Supersnälla David fixade dem till mig igår för endast 100:-! Eftersom mina egna ligger hemma i Skåne på tok för långt iväg :)

Till middag har jag minst sagt lyxat till det, och gud vad gott det var!

Ryggbiff med diverse grönsaker och hemmagjort kryddsmör :) Jag åt minsannoda upp alltihopa. Nu känner jag mig som en elefant, en trött sådan!

Hoppas jag inte bryter något ben eller gör något annat dumt i morgon nu bara!

Gurka?!

Igår hann jag aldrig med något inlägg, jag hade så mycket annat att göra. Ni anar inte hur mycket jag fick gjort! För er som vill pigga upp dagen lite med ett eller två skratt så lägger jag in en länk till en film;

http://cfs-p1.l3.fbcdn.net/355544/297/10150294138441777_29073.mp4?oh=5a03d2cba9916440537da2138069899f&oe=4F225A00&l3s=20120124235208&l3e=20120127000208&lh=08c3896dd04c4e45bd36e&xwrhost=video.l3.fbcdn.net&L3O=cfs-l3-snc6.facebook.com


(bara klicka på länken så kommer den upp i ett nytt fönster på skärmen, det kan ta ett tag för den att ladda sen. Ha tålamod!)

Nämnas bör att det är en film från vår nolleperiod, en ganska sammanfattande sådan. PLUS att denna filmen visades för ALLA nollor på en sittning vi hade i samband med nolle-p......

Northern lights

Jag kan inte riktigt fatta det...





JAG HAR SETT MITT LIVS FÖRSTA NORRSKEN!

I'm walking on sunshine!

Idag hade vi bara en lektion, matte pass två. Tro inte att man ligger på latsidan för det. Upp & hoppa, åka till skolan och plugga matte med David innan lektionen börja. Man hinner mer än man tror :) Efter matten tog jag en snabbis inom Ica och köpte mig själv en bukett tulpaner. Har fått en finfin idé som jag ska använda dem till nämligen.


Ett under har skett, när vi slutade mattelektionen och gick ut ur byggnaden blev vi bländade. Kan ni tänka er, SOLEN SKEN! Det är helt fantastiskt och åh vad fint det var :)

Här är den dock påväg ner igen

Mina händer gillar dock inte Luleå, de har blivit som torra fnösken. Så nu måste jag kleta hela tiden, lite som ett mardrömsscenario. Att vara kladdig är det värsta jag vet.


Till middag lagade jag kycklingfilé i grönpepparsås. Det var så gott att det inte går att beskriva!!


Tur som jag hade så blev det lite över..


KYCKLINGFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS

4-5 pers

1 kg kycklingfilé kokas i lättsaltat vatten med hela vit & kryddpepparkorn. Låt svalna över natten, skivas och lägges i eldfast form eller braspanna.

Smält 3 msk smör
1 ½ msk         dillionsenap
1 ½ msk         krossade grönpepparkorn
6 msk              kinesisk soja
6 dl                 cremè fraiche
3 dl                 vispgrädde

Kokas ihop några minuter. Häll den varma såsen över filéerna. Gräddas i ugnen på 200° i ca 15-20 min.


Ni borde verkligen prova, enkelt, gott, billigt och funkar prima i matlåda!


På efterfrågan så kommer det bilder på tandblekningen. Jag är kanonnöjd!

Före


Efter

Tre år

Usch & fy vilken natt! Hela natten var fylld av mardrömmar, och såklart minns jag ju dem också. Givetvis. Det är något visst med mig och drömmar, jag lämnar inte dem i sängen utan de följer med i huvudet hela dagen vare sig jag vill eller ej. I natt var det endast mord som snurrade runt i mitt huvud! Själv blev jag mördad minst en gång, nästan iallafall. Jag har en tendens att alltid komma på såna genialiska lösningar så att jag på ett eller annat sätt kommer undan. Oftast lyckas jag prata mig ifrån att jag ska dö. Denna gången fick jag en pistol riktad mot mig, jag hoppade likt en ninja mot personen. Precis innan personen (som jag givetvis har ett klart ansikte på) tagit upp pistolen har vi småpratat lite. Hon säger att det enda deras familj vill är att de ska "målas in", det betydde tydligen att man skulle hamna i fängelse. De trodde att de skulle få det så mycket bättre i fängelset än vad de hade det utanför. (Det har jag till 99% fått från Pippi Långstrump, från scenen när tjuvarna vill bli tagna av Kling & Klang så att de åker in i finkan). Så för att hon skulle åka in i fängelset så tänkte hon med andra ord skjuta mig. Jag lyckades prata prata prata så att hon iallafall sänkte pistolen, sedan hoppar jag mot henne och gör en ninja-gest som leder till att jag sparkar bort pistolen från hennes hand.

Sen vaknar jag helt svettig..

Jag känner mig som en treåring som inte ens kan sova en natt själv. Tur för treåringar att de iallafall kan skrika på mamma & pappa så att någon kan komma och trösta.

Zzzzzz

Godnatt!

jag vill inte!

Vilken dag!
Gick upp tidigt för att den tråkiga dagen då syster ska åka hem var kommen. Jag hade tänkt plugga hemma innan skolan men hon hade tänkt att jag skulle följa med henne till stan så att hon hittade så så blev det. Ibland undrar jag vem som är storasyster och lillasyster, om jag hade fått bestämma så hade jag varit storasyster, fast inte till åldern förstås. Min syster är precis lika söt som en lillasyster ska vara, så det passar bättre så :) Alltså fick jag plugga i skolan innan matten började istället för hemma, det var nog lika bra ändå.

Efter matten hade vi hål så vi passade på att arbeta med caset, kära jissenam vad luddig en människa kan vara med beskrivningar. Jag vill veta vad jag ska göra så jag kan utföra det på ett propert sätt istället för att göra som man tror och sedan få tillbaka det och behöva göra om det och göra rätt. Blä! Enda anledningen till att vi fått reda på hur vi ska göra är för att grupper frågat..

Kom inte hem förens klockan var nästan halv sju, det är på tok för sent för lilla mig vilket har lett till fin huvudvärk nu. Jag tog en sväng inom Claes Ohlsson när jag ändå var i stan och bytte buss, köpte mig ett akvarellblock så när jag får liiiite tid över så ska jag måla två tavlor till köket. Jag tror det kommer bli riktigt bra!

Till middag lagade jag stuvad spenat och stekt fläsk. Smakar inte i närheten av mammas men gott ändå. Det måste nog vara mamma som gör det för att det ska bli sådär speciellt, helst ska hela familjen vara med och tetas om vem som ska få mina fläsksvålar. Jag har kommit på att det är första gången i hela mitt liv, på alltså nästan 20 år som jag är hemma själv. Jag gillar det inte, inte alls. Om jag varit hemma hade jag till 99% sovit hos mormor & morfar nu.


Har gjort upp ett matschema för veckan också;


Nu ska jag värma Henry sen ska vi krypa ner i sängen och sova massor!

ÄCKELPÄLLAR

JAG TROR JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR! Hur stor är chanserna att de ska tillverka just en dumdumdum groda & placera mitt i stan?!?!?!? En sak är säker, Moa kommer hålla sig där ifrån tills våren har kommit. Plötsligt blev vintern mycket hemsk!

Att de ser så elak ut att den bara vill äta upp mig gör inte saken bättre, FY TUSAN!

hejdundrande helg

Oj vad helgen flög förbi, turbon måste ha hängt sig minsann!



Lördag
Jag och syster åkte in till centrum där hon shoppade loss rejält och fick med sig en hel del fina fynd hem. Galen rea i stan! Jag öppnade inte plånboken en enda gång, är mycket stolt. Kan du tänka dig mormor? Jag tänkte faktiskt att "nää moa, du har ju redan garderoben full" :) Vi hade tänkt kolla på Idesix dodgeballturnering och komma dit lagom till finalen vid kl 14. När jag pratar med David vid 12 säger han att den redan är över så vi åkte hem och åt våra lunchlådor med sallad i istället.

Nu när jag äntligen har någon långhårig så kunde jag inte låta bli att pilla lite, har nu gjort min första så kallade fiskbensfläta, tadaaam

Att nöja sig med en enkel fiskbensfläta vore ju tråkigt så jag gjorde en inbakad på varsin sida som jag flätade in i fiskbenen.

Till middag lagade vi rostade rotfrukter och lövbiff med sky, mumsigt värre :)

Det var bra mycket godare än vad bilden försöker säga, den ljuger ganska bra..

På kvällen var bastun bokad och pojkarna hitbjudna på bastukväll. Det lockade ganska bra med tanke på att man numera kan ut i snön och hoppa för att kyla av sig. En & annan kullerbytta blev det.


Efter bastun gick vi upp till oss och när jag sa att en kladdkaka hade inte suttit fel och Marcus hörde det fanns det inget annat att göra än att baka en kladdkaka helt enkelt. Det slutade med att My bakade..


Och jag & Marcus gjorde det vi gör bäst..

Slickar redskapen förståss!


Mycket god och perfekt kladdig!

När kakan var klar började tjoturneringen. Emil var ny i spelet men lyckades inte få den nybörjarturen som annars är väldigt vanlig - kan bero på att man behöver lyssna på reglerna ;)


Det var en helt galen omgång och jag har aldrig varit med om någon liknande, varför ser man enkelt här....

För er som inte vet så ska man ha så lite poäng som möjligt = JAG VANN :D Hur det gick för de andra kanske inte är nämnbart ^^



Söndag
En riktigt mysig slappedag! Vi har promenerat i det fina vinterlandskapet, skrivit våra CV'n, syster har lagat lunch och vi har lagat en himmelskt god soppa. Billigaste och godaste soppan jag ätit, och jag som inte ens tycker om soppa. Tänk vad jag kan hitta på, tillochmed koka soppa på en spik kan jag! Det blev en soppa med kycklingfilé, purjolök, gul lök, vitt vin, buljong, cayennepeppar och thailändsk soja. Mumsfilibabba!

Till soppan kokade jag lite ris.


Supergoda omeletten som syster gjorde till mig till lunch!

Nu har jag precis pratat med saknade Tim. Han verkar ha det mycket bra och det är jag glad för. Hade gärna varit en liten mus i hans mössa så jag hade fått se allt vackert. Hade han kört för snabbt så hade jag dragit honom i håret så som Rattatouille gör :) Nu är det baaaaaara en vecka kvar tills han kommer hem, måtte den gå fort fort fort! Det kommer bli så ensamt och tyst när syster åker i morgon :( Mamma, kan inte du komma upp då?


Jag kan förstå att han trivs!

Nu ska vi sova, upp tidigt i morgon så My inte missar bussen till flygplatsen!

Som en ny lägenhet

När vi mellanlandade i stan på vägen hem från skolan så passade vi på att inhandla lite blommor, har saknar det alldeles för länge nu. Tog en sväng inom slemmis ochså för att se om där var något kött på extrapris, JODÅ!

Det blev både entrecôte och hängmörad rostbiff ;)


Mina favoriter i en förpackning, låter dock vidrigt vidrigt! Vågar inte ens testa.

När vi kom hem började jag snabbt med middagen så att Timsingen skulle hinna få mat i magen innan han åkte. Det blev överraskande nog entrecôte och pommes :) När han åkt så diskade vi undan och planterade..



Det blev superbra och nu har vi möblerat klart i lägenheten. Tänka sig vilken skillnad det kan bli! Nu STORMTRIVS jag :) Det enda jag saknar är tavlor på väggarna här i vardagsrummet och i köket. Jag vet precis vad jag ska ha så det lär sluta med att jag kommer måla det själv :) Inget fel i det.

Såhär ser vår mysiga lägenhet ut just nu;



Finbesök

Min kära syster är på besök hela helgen, and I love it!! Igår fikade vi på stans nya fik innan vi åkte hem till oss och halndlade, möblerade och lagade tacos sen spelade kort - tjoo förstås!




Vi skrattade så tårarna rann, vilket vi kan vara ganska bra på...

Vi fick möbelleverans igår som innehöll schäslong, två fotöljer, en fotpall, tavla samt en borrmaskin. Borrmaskin med årgång -73, inte att förakta! Vi höll på hur länge som helst med att försöka hitta en bra kombination med alla möblerna i vardagsrummet - inte det enklaste må jag säga.. Med tre olika viljor lyckades vi till sist få ihop det i en hyffsad kombination. Vardagsrummet blev riktigt mysigt iallafall :) Bilder på hur det blev kommer ikväll när vi klätt möblerna i dess nytvättade kläder.



image description

Nu ska vi ha matte, får se hur bra syrran är på matte tre ;) Vi hade möte med gruppsex i morse, har fått ett case som vi ska behandla tills på tisdag nämligen. Riktigt intressant och roligt är det.

Sista natten med Tim på aaaaaaalldeles för länge... Den tokfisen ska ju åka skidor och flyger ikväll. Jag är bara liiite avundsjuk :)

.

.

Moa pluggar!

Hmmmmm.......

Dagen i bilder

Här kommer lite bilder från tårtkalaset med gruppsex!

Emil var pyntad och matchade köket


Oliver var snäll & bjöd på tårta!


Här har vi dem samlade!


Innan matten började skulle vi "bara" byta en lampa på Olivers bil.. Tog lite längre tid än väntat och vi hade ingen känsel kvar i varken fingrar eller tår när vi väl lyckats!


När jag kom hem hittade jag detta i brevlådan, paket på posten är något av det roligaste jag vet! Denna gången var det från mamma & pappa :)


Där fanns varmrökt sidfläsk (eftersom det inte ingår i sortimentet här uppe....)


iPhonevantar och mina glömda underkläder..


.. en jättesnygg sydd gardin från mamma..


.. och bilden & artickeln jag skickade till NSK när jag var hemma. Kul att den publicerades :)

Till middag tänkte vi laga wook, men då vi saknade de flesta ingredienserna så slutade det såhär..

Det ser inte så aptitligt ut men vilken smakupplevelse det var!!! Hällde lite vittvin i pannan tillsammans med purjolök, lök och kryddor samt en hönsbuljong. MUMS sa vi båda, riktigt kryddstarkt blev det :)

hipp hipp hurra!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Davids födelsedag!



Det ska vi fira vettja! Vi sitter just nu hos Oliver och inväntar födelsedagsgrisen, här är pyntat så fint med cerpentiner överallt - det vankas kalas :D


hoppetossan

Pyttsan heller att det blev promenad till skolan. När bussen stod där så inbjudande var det riktigt svårt att tacka nej så det var bara att kliva på :) Pluggade innan pass 2 med matte började, gick bra! Skolans fotokataloger har kommit ut, tadaaaaaa

Hittade en hel del instuckna personer i vår klass, visste inte att så många behövde gå om ettan inte ;)

Efter skolan tog vi bussen till centrum och gick och köpte eeze (migräntabletter) och ett hopprep till mig. Jag har fått för mig att jag ska börja hoppa hopprep vettu.. Lilla hoppetossan som jag är! Till lunch gjorde jag mig en kycklingsallad och tim gjorde pommes och kycklinggeggamojja till sig, nyttigt värre av mig (Y)


Efter lunch tog vi oss en tupplur och jag var om möjligt tröttare när jag vaknade än när jag somnade, blää :( Matteplugg på det fram tills middagen som bestod av hemmalagad pizza. Jag testade ett nytt recept på pizzadeg i hopp om att få den lite mer knaprig - mission failed! Tunnare pizzabotten har jag dock inte skådat i ett hem, jag kavlade så jag ble redit switta!



Det blev givetvis en Cappricciosa :)

Nu har jag pluggat mig alldeles knasig i huvudet. Tog just en runda med hopprepet, 200 hopp katchinga! Det är läskigt mycket jobbigare än vad man tror, men vad roligt det är :)

Snart torsdag

Nu ska vi promenera till skolan i kylan, lär vara uppiggande ! Och snart är det äntligen torsdag :D

Första dagen i skolan

Kursen operations management verkar i nuläget vara riktigt intressant! Den handlar om;

"Systematisk design, styrning och kontroll av processer som
omvandlar input (i form av material, arbetskraft och energi)
till en output (i form av varor och tjänster) till interna som
externa kunder"

Det är en del "case" (fall) som man ska arbeta med i kursen gruppvis, vi kör vidare på vår gruppsex vilket ska bli riktigt roligt :)

Även matten var positivt överraskande, vi har fått en ny lärarinna som undervisar på engelska med brytning på tyska och inslinkning av lite svenska ord då & då. Jag hade redan innan lektionen listat ut att hon iallafall inte kunde gå i samma spår som vår förra lärare som bara översatte matteboken eftersom hon har undervisningen på samma språk som boken.. Hon förklarade på ett helt nytt sätt me egna exempel och tog därmed undervisningen till en ny nivå :)
Jag har just räknat både dagens och morgondagens uppgifter och känner mig riktigt duktig. Ska till skolan 1,5h tidigare i morgon och börja läsa igenom ekonomin. Tim läser ekonomikursen nu, den jag inte lyckades med i läsperiod 1. Lärarna har tydligen lagt om hela kursens upplägg och lagt till seminarier där de kan samla på sig tio poäng till tentan. De har nästan inga lektioner inlagda heller. Anledningen är att de som läste ekonomin förra perioden (alltså min klass och jag mfl.) inte klarade tentan, ca 50% kuggade och inga var alerta på lektionerna. Bra tänkt att ända upplägget måste jag säga! Är dock lite ledsen att jag inte är en av dem som läser ämnet nu :(

Idag har vi haft hamburgare till middag, mumsfilibaba! Vi har även tagit en promenad, riktigt skönt. Jag har blivit supersugen på att skaffa mig ett gymkort på anläggningen som ligger i skolan. Priset är dock läskigt högt, det kostar 3250:- för ett år.. De har gruppträningar som skulle passa mig alldeles utmärkt. Svårt val..

Nu ska det sovas, sjuhundra kvart i timmen ska det bli. Migränen är som bortblåst btw, känner mig bra nu :)

Sötaste sötnöten

Kvällen igår vill jag inte ha tillbaka, hade migränhuvudvärk och mådde illa ända tills jag somnade. Har en tendens att bli så när jag väl slappnar av och vilar, lite tröttsamt! Min kära Tim var alldeles underbar och lagade middag till oss, dock var min aptit nerkörd i botten. Men det smakade bra!


Bullarna jag bakade blev läskigt porösa, vissa blev lite väl solbrända dock :( Det var egentligen meningen att man skulle forma degen till limpor men det är så tråkigt att äta sen!

För övrigt så saknar jag världens sötaste systerson.. Ni förstår säkert varför!

Gillade han den sjungande sköldpaddan?



Som tur är så dyker hans rara mamma upp här på torsdag, som jag längtar!!!!!!!

Klockan ett idag börjar den nya läsperioden med nya ämnen. Nu är det matte 3 som gäller och Operations Management, får se vad det är för spännande.

mys-söndag

Nu har vi motionerat kan ni tro, är helt slut både i huvet och i benen efter en timme & en kvarts promenad. Det var -14° ute och det kändes :) Lyckligt nog kan man gå över isen nu, har vi listat ut efter att ha sett skotrar köra och stå stilla mitt på isen så det känns okej.



Ni kan absolut inte ana vad jag har för mig nu...


Jo det är bakning på gång, solrosbröd ska det bli har jag tänkt och bullarna är just nu i ugnen.


När bullarna är klara ska jag försöka sova bort huvudvärken, min dagliga fiende nuförtiden..

Pluggfria helgen (Y)

Innan städningen i morse tog vi först en tripp till Willy's för att bunkra upp lite :) När vi står och väntar på bussen hem kommenterar vi båda en konstig gumma som går mitt på vägen och korsar vägen mitt i allt. När hon är precis framför oss i busskuren halkar hon och slår pladask baklänges. Hennes glasögon far ut på vägen och hon var allmänt arg och förvirrad. Jag och en annan tjej hjälpte henne upp, inte ens ett tack vi fick. Men jag har då gjort dagens goda gärning, det är en sak som är säker :)

Väl hemma så åt vi omelett till lunch och efter lunchen tog vi en powernap för att var fit for fight att städa som tusan sen.

Det är ganska mycket snö här faktiskt...

Städningen tog hela eftermiddagen men nu luktar här rent och det skiner överallt, nästan.. Tim var chef över snabeldraken och fick i uppgift att dammsuga alla rummen. Jag undrar om han dammsugat under sängen också så att jag kunde börja moppa. Som svar får jag att "Jaa, så långt jag kom in med dammsugaren". Jag börjar moppa rummet och böjer mig ner för att komma in under sängen. Jag möts av ett hav av dammråttor som stirrar arg på mig och avslöjar att Tim inte ens försökt ta under sängen. Han får allt göra en omtentamen på dammsugningen!

Till middag tänkte vi karré och pommes. Till vår förvåning hade någon ätit upp pommesen... Undra vem!? Säkert dammråttorna! Så vi fick inspiration från TVprogrammet "Sveriges Mästerkock" och gjorde egna pommes. Det blev förvånansvärt gott för att inte ha friterat dem. Dock blev de nästan som friterade i all den oljan vi hade på plåten ^^


Timsingen har varit supersnäll och ställt in mina skidor, så nu är jag med andra ord så redo jag kan bli!!


Kvällen har spenderats i bastun och nu ska vi se klart Smurfarna!

God morgon!

Börjar sovmorgonen med skinkmacka och en bananmilkshake med krossad choklad i. Riiiiktigt mumsigt :) idag ska det städas i fejas kan ni tro :D

tentadag

Gick till skolan i morse för att skriva tenta i fysik 1. Vågar inte lita på bussarna längre så jag valde att promenera. Det blev till att halvspringa i 10 cm snö, inte det lättaste. Att jag sedan avslutar min promenad med att halka och lägga mig pladask på magen var som pricken över i:et.. Den som lyckades se det fick sig nog ett gott skratt och en bra start på dagen. Tentan kändes bra och jag har kollat igenom mina svar med facits. Enligt facit får jag garanterat 6p och jag behöver sju för att klara tentan. Antagligen lär jag få minst ett poäng på någon av de övriga uppgifterna även om de inte är 100% korrekt. Känns kanonbra :)

Efter tentan mötte jag upp Timse i stan, det var dags att shoppa lite inför skidresorna. Jag fyndade ett par pjäxor, stavar och en pjäxbag. Är riktigt nöjd :)


Nu är mitt skidset komplett och jag är redo att utmana de italienska backarna ;)

När vi kom hem vilade vi, eller vi gjorde ett försök men grannflickan gillade nog inte det då hon höll oss vakna med högljudda tjut. Vi lyxade till middagen med ryggbiff, pommes och sås. Gudomligt gott!


Efter middagen tog vi en promenad till Coop för att testa den nya laktosfria glassen från sia som ska smaka precis som vanlig glass. (JAG BLEV INTE BESVIKEN KAN JAG LOVA, svimmade nästan! U gotta love it.) På vägen hem hamnade jag i diverse snöhögar..

Med eller utan ben, vad önskas?



Vi lekte lite på balkongen med när vi ändå höll på att skotta bort snön, en fin liggsoffa lyckades vi åstadkomma.


När vi kom in var det badkarsbad och smurfarna som gällde.


Har ju glömt att berätta om gårdagen! Eftersom jag mådde helkass så var Tim så snäll och fixade maten. Till frukost bjöd han på omelett och till middag blev det en riktigt riktigt god krämig kyckling med pommes till. Jag blev så imponerad att jag tappade hakan bokstavligt talat. Det var inte sista gången det lagades!

Sötpojke

Tim har fixat frukost till en hårt studerande flickvän :)

Succé !




Jaa, de var precis så goda som de ser ut att vara! Jag är fortfarande mätt i magen alltså... Det blev 40st, så frysen får smaka på några så länge :)



Tims kvällsmat... Jag sparar mina räkor - är osugnare nu än i vanliga fall. Om man ens kan vara det ^^ Så nu har jag en fiskstinkande pussglad pojkvän bredvid mig. Tur att han är mysig ändå :)

shitballs

Har just rullat köttbullar, eller shitballs som Karl tyckte det lät som på svenska.. Han har lite rätt faktiskt. Nu lämnar jag över till Tim så får han fixa potäterna. Hoppas shitballarna blir goda bara, har aldrig gjort dem själv. Har alltid haft mamma eller mormor att fråga om de kunde sticka ner näsan i bingen för att ta en luktkoll på kryddningen. Får se till att träna upp min egen näsa nu med andra ord!



Ikväll ryktas det om...

Tandblekning

Tänkte uppdatera lite om blekningen som jag nästan glömt bort att jag glömt! Jag gjorde ett uppehåll i behandlingen för två dagar sedan eftersom blekningsmedlet då var slut. Tänderna har skiftat färg, dock är de gulaktiga upptill/nertill. Så Tims snälla föräldrar har skickat upp mer som kom med posten idag, många tack!

Före blekning



I nuläget

Svårt att se på bild, men längst upp på överkäken är det gulaktigt och samma sak gäller längst ner på underkäken. Nu ska jag inrikta mig på endast framtänderna för att få mitt önskade resultat :)

Ser ni någon skillnad på då och nu?

jaaadu

Har just invigt min fina julklapp! Fungerade mycket mycket bra må jag säga... Jag strök så mycket som EN duk, de ni! Till råga på allt upptckte jag att duken var smutsig - där ströks min strykglädje :( Tim är bäst och tvättar hela dagen. Snart är allt tvättat, även sängkläder och mattor. I helgen ska här storstädas kan ni tro. Det kommer lukta såååå gott sen :D Själv så sitter jag mest med fysikböckerna.. Helt okej faktiskt :)


Tim kom just upp jätteglad, jag lyckades tydligen få bort en rödvinsfläck från hans RL-skjorta som suttit där sen i augusti förra året.... Kanon :)

Facit till tentan vi gjorde igår släpptes igår, vi har nog alla insett att vi får göra om den och de flesta har redan bokat omprov. Lite lagom kul var att läraren hade rättat fel i facit, bra jobbat! Idag går det inte att hitta facitet - kan det vara för att de var fel kanske?

inte bra inte bra

Klockan ringde alldeles för tidigt, och att jag fick gå upp själv var som en mardröm. Tänk om det ändå hade varit jag som hade kunnat ligga kvar där i sängen under det varma gosiga täcket! Nu har jag fått i mig en macka och inväntar labbgruppsex, det vill säga Oliver och Marcus. Vi fick det glädjande beskedet att vår laborationsrapport var underkänd... Eller deprimerande. Sak samma. Vi ska i vilket fall som helst fixa till den och sudda bort alla kommentarer.. Han skrev att han ville ha in opponentspappret också - det kan bli värre då jag är livrädd att det flög med ut i storstädningen innan vi åkte hem över julen. Hur vi ska lösa detta är ännu okänt. Aj aj moa, fy på dig. Vet precis var de har legat och stört mig alldeles för länge men nu var de borta.

Är aningen trött efter att ha pluggat till halv tolv igår kväll. Som tur är så har jag en rar sambo som springer till Coop innan  de stänger och köper sånt onyttigt men uppiggande :)

bussotur och tentakaos

Tentan skriven. Och ännu en omtenta kommer det bli. Tror examinationen lyckats igen, om det ens är 8% som klarar den denna gången.. På hans förra tenta var det 92% som fick underkänt - säger en del om svårighetsgraden på hans tentor va?

Igår bestämde vi oss för att ta bussen till skolan idag. Tog en som gick lite tidigare för att slippa stressa i skolan. Tur var det för när vi åkt tre hållplatser så dog bussen och vägrade starta igen.. Vi bestämde oss ganska snabbt för att istället gå till skolan. Så efter att ha promenerat i -11grader i 30min så var man ganska vaken när man kom fram! Det var mysigt att promenera när man kände den bitande kylan och hörde det knarrande ljudet från snön under fossingarna :)

På väg hem från skolan var vi så förvirrade att vi satte oss på fel buss, det kunde gått så illa att vi kommit till Gammelstad. Gammelstad är som ett fängelse, när du väl kommit där ifrån vill du aldrig mer dit. Skyller det endast på mardrömsupplevelserna därifrån!

Nu har vi just fått mat i magen, stekt kycklingfilé med quinoa och sås :) mumsfilibabba! Nu sitter vi och försöker googla oss fram till svaren på tentan, till egentligen ingen nytta alls. Eller jo, det får oss att inse hur dumma vi är - eller hur elak examinatorn är..


Och förresten så är jag ganska arg också... Varför varför varföööör har folk ett behov av att ha mjölk som ingrediens i precis allt?! Till och med i chips! Ja ni läste rätt, i CHIPS. Det är inte okej, inte alls :( När jag lagade middan idag hittade jag mjölk i kycklingbuljongen, vad ska det vara bra för? Så ni laktosintolleranta (Ida, Bälla, Linnéa mfl..) köp inte eldorados kycklingbuljong - men knorr går bra. Nöff nöff :)

Superglad blev jag när syster ringde och sa att hon skulle börja jobba, jippi! Massa grattis :)

Aja baja om du inte gör som jag säger

Nu får ni baskemej hålla tummarna för nu ska jag skriva tenta!

Imorgon gäller det

Nu är det sovdax i hopp om att jag drömmer om matte och vaknar upp och kan allt! Just nu känns det mer som en hög med trasseltråd. Men andra ord ska jag rulla garnnystan inatt. Det ska bli skoj att få se vad det är för tal den där Euler har knåpat ihop åt oss :) Godnatt!

Inte okej!

Blev just utvisad från pluggrummet, när hjärnan varken kan läsa eller räkna (2+2=2?) så var det tydligen sängen som gällde en stund. Jag har inget att säga emot

ojdå..

Vi är visst lite lagom förvirrade på dagarna, det är alldeles för mycket helg! Eller så är det för lite helg och för lite tid att vila sig på. Men det förstås, ordet vila finns nog inte med i en students ordlista. Undra vad det kan vara för något?! Så det första alternativet som är anledningen till att vi gått & trott att mattetentan ligger på onsdagen den tionde januari tvåtusentolv. Vi blev lagom förvirrade när vi insåg att det inte finns någon sådan dag i kalendern. Den tionde är nämligen i morgon. Ja - I MORGON! Vi är lika glada för det, tyr är väl det. Bara att plugga vidare alltså! Nu har vi just haft lunchpaus.....



Inte min favorit! Middagen igår var bättre.

Äntligen ser jag ljuset på andra sidan!

Matten börjar flyta på och pluggandet blir roligare för varje timme som går!

 

Första skidåkningen

Första skidåkningen på alldeles för länge, hur gör man?! Ska försöka ta mig till Coop och tillbaka iaf ;)

Ajsing bajsing

Godistjuv på besök...

En liten snutt av den nyttiga gårdagen

Till middag hade vi ceasarsallad, som jag längtat! Den var precis lika god som jag hoppades på - om inte bättre :) Så enkelt, nyttigt och underbart gott. Dock känner man sig som en liten kanin när man sitter där och tuggar i sig salladsbladen, men det är det värt :) Tim körde på köpt ceasardressing och jag gjorde en egen fransk salladsdressing på dijonsenap. Självklart gjorde vi egna krutonger till, pricken över i-et!




Gårdagen fortsatte i det nyttiga spåret och när energin började dippa framåt kvällen så meckade jag ihop en frukttallrick. Det fungerade bättre än vad jag trodde så det var bara att fortsätta plugga!


När nästa energidipp kom så blev vi helt tokiga och började leta igenom skåpen här, till sin lycka fann Tim en påse godis i skafferiet.... Jag hittade solroskärnor och hasselnötter - lite bättre - lite nyttigare :)


Och idag är jag riktigt riktigt sugen på att plocka fram långfärdsskidorna, får se om jag ens vet hur man gör och om där blir någon tid förstås!

Hej mitt vinterland!

Vi tog en paus i plugget, gick ner till vattnet för att se om man kunde gå över isen. Ingen hade gjort den innan oss så vi får väl vänta ett tag till :( skolvägen kommer nämligen att kortas med mer än 1km. Det är underbart väder ute.



Bakom de gula byggnaderna på andra sidan vattnet ligger skolan. Så nära men alldeles för långt ifrån

Nu har vi just ätit lunch, stekt fläskpannkaka som blev över från igår. Galet gott, så tack för tipset Marcus! Nu går Tim runt med lingonsylt i näsan, men han tror att han tagit bort den.. hoho!

Skotte skotte

Nu är balkongen skottad! Det sista la vi i en hög som så småningom kanske kommer att bli en igloo :) Det är -6°C och snö i luften, I LOVE IT! Fick nytta av min nya skiddress för första gången också, jag är nöjd som tusan med mitt köp!





Pluggpaus!


Pluggpaus fem minuter! Tim spelar och jag sjunger, lite synd om hans öron är det allt... Jag har just gjort klart första fysiktentan och det gick braaaa! Glad Moa :)


Ska ut och skotta bort snön på balkongen snart! Det är baaaaaara snö upp till fönstret = dörren går inte att öppna = jag får hoppa ur genom köksfönstret ;)

Blekningen

Lite uppdatering om blekningen - den är inte klar ännu! Inga drastiska förändringar än så länge..
Före
image description
image description
Efter

Nu ska det bli ändring vettja

Gott nyttigare år!

Back to business!

Efter en riktigt god natts sömn så är det dags att dyka ner i böckerna igen, denna gången ger jag fysiken en chans. Förvånansvärt bra går det just nu, sitter och gör gamla tentor och jag känner mig inte ens vilse bland formlerna ;)

Snart är det dags att promenera till Coop, de segisarna öppnade inte förens kl 09. Andra bullar är det då där hemma, 07-22!!!! Kylskåpet ekar och våra magar skriker efter frukt & grönt.

Nu har det börjar synas lite med tandblekningen, dock ilar det mer än vad det syns.. Har en visdomstand som börjat spöka nu med - den tycker kanske att jag behöver bli lite visare inför tentorna ;)

Back in Luleå

Har kommit hem från Stockholm nu, det känns riktigt skönt att vara hemma!! Alla gigantiska resväskor är uppackade och vi kom igenom alla kontroller galant vilket var kanon :)

Fick just en snilleblixt att jag borde vattna blommorna. Kan ju säga att vissa blommor klarade sig bättre än andra utan vatten i tre veckor.. Så nu har jag lekt frisör i hopp om att blomman ska få upp livslusten igen :) Vad tror du mormor?



Och vi har fått en del snö tydligen.. Jag tänkte gå ut och skotta balkongen men möttes av denna synen = kan inte ens öppna dörren!

Mysdag med häxjakt av morfar Torbjörn

I går morse stod klockan på 07.00, av någon anledning var vi inte ur sängen förens tre kvart senare. Vi dök direkt ner i mattepluggandet! Där var vi bekymrat nergrävda tills lunch då vi fick för oss att fritera kycklingklubbor. Det blev en himla massa experimenterande och vi lyckades få till en kanongod frityrsmet!

 

Frityrsmet
1.75 dl mjöl
2 msk olja
1 äggvita
1 dl bubbelvatten eller öl

Kryddor
En påse enchilada kryddmix
Paprikapulver
Salt
Chilikrydda
Peppar

Det blev en hel del smet över när alla kycklingarna var doppade o klara så varför inte fritera lite lökringar också? ;) Sagt och gjort, med lite bakpulver och pysvatten i smeten blev det underbart goda lökringar. De bästa jag tillverkat faktiskt! Kommer pysa lagom bra idag..


När vi ätit så var det bara till att slänga sig i duschen och försöka skrubba bort den hemskt hemska frityrdoften som biter sig fast ända in under skinnet! Blääääääää, tänk vilken mardröm att jobba på en kinarestaurang. Tur jag inte gör det, jag hade rullat fram inom en kort framtid - alldeles för god mat!

Klockan tre var vi hembjudna till världens bästa grannar. Inte alla som bor i skåne som har grannar i Stockholm ;) Vi blev bjudna på en riktigt god knäck-äppelkaka som Torbjörn bakat. Efter lite prat och mys kom deras dotter med familj och då bjöds det på tacos. Mumsigt värre! Ulla hade gjort en smarrig limesås som bara måste testas;

Busenkel limesås
0,5 lime
2 dl matlagningsyoghurt,
1 msk flytande honung,
salt peppar

När vi kom hem var det dags att börja packa, lättare sagt än gjort. Mamma var är du när jag behöver dig som mest? :) Tur att du har lärt mig lite av dina knep! Mindre bra att inget av tipsen reducerar vikten i väskan. När jag var färdigpackad vägde väskan baaaaaaaaaaaaaara sådär FEMTON kilo för mycket... How fun is that?! No fun at all :( det var bara att börja stuva om..... Det slutade med att den nu endast väger 1.4kg för mycket, hoppas det går att flörta sig igenom ;) dock har jag två väskor som handbagage. Jag har bestämt mig för att den ena är min handväska om någon frågar. Det är en shoppingbag så det tycker jag ska gå bra! Och om de klagar på vikten så ska jag berätta för dem att det är en kompensation för att jag väger så lite. När jag bokade så visste de ju faktiskt inte om jag var en mastodont dam eller om jag var en nätt liten tjej :)

 

Mysig spadag med restaurangavslut!

Har haft en helmysig dag! Vi gick upp tidigt och åt krabbcocktail på toast till frukost med ananas som efterrätt - mums :) Sedan tog vi tåget till Sturebadet där vi bokat en heldag - Tims julklapp av mig. Det var supermysigt, vi badade, gymmade, simmade, var i aromarummet och kollade på när Blondinbella tränade vattengympa - inte varje dag man ser det. Det var riktigt lyxigt !!

Efter en riktig skön förmiddag drog vi oss hemåt för lunch och matteplugg. GALET vad svår matte 2 ska varaaaaaa! Verkar förövrigt som att alla utom jag har fått sitt resultat på matte ett....
Kvällen spenderades med Tims famijs på Ciao Ciao, de serverade riktigt goda pizzor! Nu är vi heldöda och ska göra ett försök till att locka hit John Blund, hoppas han kommer illa kvickt. Bara jag hinner kladda med blekmedlet först. Ser ingen skillnad än så länge, det brukar komma först om 3 dagar.

Nu ska julklapparna nyttjas!

Har varit på Tims föräldrars jobb nästan hela gårdagen, de är tandläkare. Det var tandblekning som gällde, julklappen jag fick av honom :) först skulle det göras avtryck, sen gjutas gipsform för att sedan göra en formgjuten gummiskena. En genomförlig kontroll senare kände jag mig som en ny människa :) Blekningen utför man under natten, så det ska göras i en vecka nu. skickar med en "före"-bild och en bild där jag har skenan med blekmedel i på.

Idag är det spa på sturebadet som gäller hela dagen, får se om det lever upp till förväntningarna men det ska i vilket fall som helst bli extremt mysigt :)

Nyårsfirande

Nyår firades i Stockholm med Tim och hans vänner. Det blev ett lugnt nyår för oss, dock desto mysigare :) Jag och Tim lagade maten. Till förrätt serverades det krabbcocktail på en bädd av sallad med en toast till. Till huvudrätt lagade vi helstekt oxfilé med champinjoner, baconlindad sparris, klyftpotatis, rostade jordärtskockor samt en utsökt murkelsås. En klar tiopoängare ;)

RSS 2.0