Jag blir så förbannad!

Jo jag lever fortfarande fast bloggen är lite död. Men se det som ett tecken på att jag har bättre saker för mig vettja ;)

I torsdags var det matte på morgonen igen sen skyndade jag mig hem för att hinna fixa lite mat och hinna räkna igenom övningstentan inför provet på fredagen. Tentan gick vi igenom på fredag morgon så jag hade koll på läget när läraren förklarade. Övningstentan klarade jag poängen på! På torsdagskvällen var det först CAPS, en kapsyltävling där man ska kasta kapsyler i de andras glas. Prickar du en annans glas blir det en duell och den som förlorar duellen får dricka upp sitt glas. En mycket förenklad förklaring av reglerna. Som ni förstår skulle det helst vara alkoholhaltiga drycker i glasen... När deltävlingarna var över avslutades det med en final på STUK. Kvällens tema var Hugs, Candy & Rock n' Roll. Jag fick agera sminkös åt pojkarna :) Väl framme på STUK så blev jag galet otaggad så vi bestämde oss för att ta bussen hem redan vid 22 vilket visade sig vara ett mycket bra beslut! Var tacksam över det när jag vaknade på fredagen och hade en tenta framför mig.


När jag vakna på fredagsmorgonen finner jag en lapp på min dörr; "Moa du ska få byta rum till rum 7 på ovanvåningen". Eftersom jag hade väldigt bråttom till skolan för att vara med på genomgången av övningstentan så hade jag inte tid att fixa och dona med det då. När jag halvspringer genom vandrarhemmet mot bussen så blir jag stannad av hon som har stället. Hon frågar varför jag har tagit in en madrass på toaletten och sovit där med låst dörr. Jag fattar ingenting och säger att jag inte alls har gjort det. Då undrar hon varför min rumskamrat har sagt det till henne. Jag sov på pojkarnas rum och har inte ens varit i mitt rum under natten eftersom jag totalvägra att dela rummet med rumskamraten en natt till. Hon förstår ingenting och inte jag heller.. Min rumskompis har antagligen hittat på denna historian på grund av att hon inte lyckats öppna toalettdörren (den kan vara lite svår att få upp) men ändå har både madrass och täcke legat kvar i sängen?! När chefen på vandrarhemmet berättar detta för mig så har rumskamraten redan flyttat. Hon undrar även om jag noterat lappen som satt på dörren och visst hade jag det. Hon ville att jag skulle städa ur rummet på direkten eftersom de behövde rummet på förmiddagen. Då jag var den sista som flytta ur rummet så föll all städning på mig. Jag försökte förklara för henne att jag inte hade en chans att kunna fixa rummet för jag skulle till skolan och skriva tenta. Då tyckte hon att Tim skulle kunna göra det åt mig, för hon behövde ju verkligen rummet. MEN HA LITE FRAMFÖRHÅLLNING DÅÅÅÅ! Tim skulle också in till skolan och göra tenta men var helt underbar som stannade hemma från föreläsningen innan tentan för att packa ihop alla mina saker, flytta upp dem till ovanvåningen samt städa rummet! Vilket lyxliv jag lever...


På fredagskvällen var det finsittning på STUK, vi fick trerätters middag som vart supergod!


Jag fick annan förrätt än de andra eftersom deras innehöll mjölk - min var bra mkt bättre :) Sallad med något torkat rökat smulat kött, MUMS! De andra fick en torr västerbottenpaj!


Helstekt fläskytterfilé med klyftpotatis och rödvinssky (Y)


Bärpaj med glass :D


Kvällen blev toppenbra! Dock slutade den sämre då jag på natten är hungrig när vi kommer hem och jag vill ha en varm macka och inser att någon har tagit min alldeles nyköpta ost. Det visar sig snart att stulen mat har blivit vanligt på senare tid... Jag blir så förbannad! Vi har lika dålig ekonomi allihopa för tusan!!!!! Och ost är dyrt :(


Lite mingelbilder från bordet!
Nya sättet att dricka vin på, en matsked ska det vara!


Lördagen spenderades mest i sängen, på kvällen hade vi alldele6tra på schemat. Det var lite tävlingar, bland annat klädstrecket. Jag sammanfattar med lite bilder!
När vi skulle köra klädstrecket tog jag på mig alla ombyteskläder jag hade med mig vilket resulterade i denna fina utstyrsel!


Söndagen var riktigt slapp! Jag bjöd på middag, vi lagade curry&kål-köttgrytan tillsammans och den var uppskattad :) Riktigt många matlådor blev det med, frysen här består till största del av mina matlådor.


Idag är det måndag och vi har haft vår första riktiga lektion, dock inte med den läraren vi hade hoppats på! Tog en sväng på stan med Oskar efter skolan och när jag kom hem var det Tims tur att bjuda mig på mat. Han överraskade med stroganoff gjord på lövbiff, krossade tomater och champinjoner - riktigt gott!


Nu ska det sovas, har skola i morgon 13.00-14.30 !

Bondbrud 007, that's me!

I måndags var det som sagt utomhussittning och vårt tema var Bond 007. Kvällen var så bra den kunde bli! Vår klass körde lätt det bästa gycklet ;) En av killarna i klassen ställde sig i mitten med de andra killarna runt om sigi en halvcirkel. Bakom halvcirkeln med killar stod vi tjejer i klassen. Killen i mitten, Markus, tog upp en pistol och sköt killarna. Då gick vi tjejer fram & dansa med honom! Svårt att förklara, men jag ska försöka få tag på filmen från showen. Det blev en hel del sånger under middagen sedan begav vi oss till STUK som levererade som vanligt! Fast vad hade kvällen varit utan alla dessa underbara människor man är omringad av? Ingenting, nä absolut ingenting :)

När vi kom tillbaka till vandrarhemmet på natten blev det totalkaos i köket på vandrarhemmet. Alla, verkligen alla var hungriga och skulle laga mat. Inte så konstigt dock med tanke på att det som serverades på sittningen inte var något att hänga i julgranen plus att det var dockportioner.. Folkets fulla hunger resulterade i att det blev matkaos. Köttbullarna som skulle stekas rymde helt plötsligt till go
lvet och blev efter en kort stund sällskapade av makaroner. Att se fulla människor jaga köttbullar med ena handen samtidigt som de har stekpannan i andra handen och försöker balansera de få köttbullar som är kvar var en galet rolig syn! Var riktigt glad att vi hade tacos över som vi bara kunde värma i micron. Flydde från köket snabbast möjligt och möter då ett gäng som har en vodkaflaska i högsta hugg på väg mot köket ropandes "NU SKA DET SHOTTAS VODKAAA".
V i l l i n t e v e t a h u r d e t s l u t a d e !

Tisdagen spenderades på vandrarhemmet med Oskar och Tim och våra kära matteböcker! Vi räknade till och från precis hela dagen, lite fick vi gjort iallafall :) Emma, min rumskamrat, fick reda på att hon kommit in i Umeå och packade illa kvickt för att fara vidare. Trist att hon försvinner men kul att hon kom in :D Hon var rar ock lämnade kvar lite mat som vi fick, det firade vi med att laga god mat! Efter en sväng till Ica började vi kocka när köket blev ledigt. Under tiden vi väntade fick vi en ganska rolig syn..... Och vi lärde oss att man tydligen visst kan misslyckas med att koka pasta?! Ett tips är ju att inte ha locket på, röra runt lite i grytan, sänka värmen lite och kanske inte stoppa i ett helt kilo pasta samtidigt... Resultatet blir nämligen en svart gryta och denna goda pasta.. 
Som till största del fick begravas i komposten!


Vi slog på stort och jag ställde mig vid spisen. Jag bjöd mina pojkar på kantarellostfyllda baconlindade kycklingfiléer, kantarellsås och quinoa. De njöt verkligen av middagen och jag var värd en guldstjärna!


Riktigt smarrigt, men vi var alla överrens om att det kändes helt fel att äta sån lyxig middag som fattig student! Helt tomma tallrickar ser jag som ett bra betyg på god mat :)


De fick givetvis ta skitjobbet och diska allt sedan ;)


Idag så åkte vi till skolan på morgonen för att plugga matte, gick riktigt braaaaaa! Efter proppen så var det en föreläsning av Sveriges Ingenjörer. Enda anledningen till att vi gick dit var att de bjöd på lunchmacka och dryck. Mackan var underbart god, fast magen höll inte rikigt med vilket jag känner nu :( Föreläsningen var kanonbra så det var tur de hade lockande mackor! Är numera en medlem i Sveriges Ingenjörer, känns stort!!


Ikväll blir det matteplugg och film! Ska bara orka dra mig från sängen :) Har legat ute och solat i bikini i eftermiddag - tro det eller ej :D Det var galet skönt och varmt ute!

Grisar i väskan?!

Idag har det varit proppen (överbyggnadskursen i matte) på förmiddagen och fixardag. Fixardagen bestod av en massa utställare som kunde hjälpa en med frågor och liknande angående studier och sånt, tog en sväng där och passade på att ta kontakt med Röda Korset-gruppen som var med på utställningen. Har ju inte tänkt lägga mitt första hjälpande på hyllan nämligen ! Sen tog vi bussen hem för att få lite mat i magen, tur man är duktig & har en massa matlådor i frysen (Y)

I lördags var det som sagt party som gällde, det var riktigt bra! Jag och Tim testade att ta bussen ner mot centrum men istället för att åka till centrum och byta där till en buss för att åka upp till skolan så hoppade vi av på en hållplats och gick rakt över till skolan. Ett smart drag, mindre smart vare att ha klackaskor ;) Men ska man vara fin får man lida pin! På förfesten festade jag, Johanna och Sara till det med lite champagne. Sånt vi Iiiii-are dricker vettu ;) 


Här är Anton elak och öppnar flaskan åt oss, inget sköjj fick vi ha. nääääädå! Såhär ser då våra Phösare ut, de som ska välkomna oss och hjälpa oss under nollningen. Det är inte meningen att vi ska känna igen dem, därav den lojja utstyrseln!


Några av klassens alla partypinglor på G ;)


I fredags startades det en smsgrupp med klassens alla nummer. Skickar man ett sms till gruppen så får alla i gruppen smset, vilket ballade ur laaagom mycket - haha! Efter kvällens slut hade man nog fått si sådär 100 sms - YaaaY! När folket upptäckte att man kunde skicka bilder också tog vi ju det ett steg längre, denna vackra bild skickades runt till alla 66 pers i klassen:


Det är jag och Oskar som SCHTEEEEEEEKARE! Fast det är jag som står för det SCHTEKIGA dock... ;)


I söndags var det utphlykt på schemat, efter visst tjat från min sida fick jag phösarna att ändra tid (så vi skulle slippa gå upp så galet tidigt efter utekvällen). Vi samlades på en dyngblöt äng där vi lekte, det hala gräset ledde till många snubblingar och flera slutade liggandes i geggan. Mycket mysigt! Jag fick nöja mig med dyngsura fötter dock.. På kvällen promenerade jag, Isabella och Tim till Ica för att köpa vad som behövdes till vår tacokväll. Det blev riiiiktigt gott och vi var alla överrens om att det kändes lite väl lyxigt att äta tacos som student^^ Det avslutades med en mysig filmkväll med det coola gänget på vandrarhemmet! I rymden finns inga känslor sågs, eftersom folket här lyckats missa den :) Folket började komma tillbaka på kvällen, i Peters resväska kan man tydligen hitta allting. Tillochmed grisar och pokemon, vem har inte med det i väskan lixom?!


Ikväll är det sittning igen, Jolly Jumper är den kallad och är en utomhussittning. Kan ju inget annat än att hålla tummarna för vädret... Temat för vår klass är denna gången agent 007, lika lätt som förra temat om man är tjej?! Jag tyckte vi kunde ha barbietema nästa gång då!!!! Försökte söka på internet för att hitta en typisk Bondtjej, men de har tydligen inga kläder alls på sig "/ Högst en bikini och det kan ju bli liiiiiite kallt asså. Men praktiskt om det börjar regna kanske?! Får se hur jag löser mitt klädproblem denna gången. Har fått mamma till att hon ska skicka hit mina saker som jag är i desperat behov av, nämligen min Onepiece, kavaj, balskorna och lite sånt! Fönen har jag med glömt hemma, hur man nu kan göra det. Har strykjärn men ingen fön, va tusan!!

VD VD VD ska jag bli!

heeejjjjj ;)))))<33333 fest :P:ppsN:PApapart!!!!!  kommer bli såååååå kuuuuuul!!!! har köpt 3 cider :P Kommer antagligen spåra ur totalt!!
// Mina nya vänner Oskar & Tim.
Ska försöka hinna med en liten visa här på bloggen, det är minst sagt full rulle! Det skulle man inte kunna tro om man befinner sig i världens ände - eller nästan iallafall. Å de rainade å rainade å rainade.........

Det har verkligen varit det sämsta tänkbara vädret här de senaste dagarna, vilket ledde till att jag masade mig till Stadium och inhandlade ett par fräsiga röda gummistövlar! Mycket nöjd, mycket nöjd och de har varit till stor andvändning.

Vi hade vår första mattelektion i fredags, gick helt okej faktiskt :D Även om jag inte hade fått min mattebok levererad då. Tur man har så fantastiska Iiiiiiare i klassen! (Vårt program är I-programmet = vi är I-are) På kvällen var det första sittningen, vår sektion som består av Industriell ekonomi och de som går öppen ingång. Tillsammans är vi nog över 200 pers - lagom! Vi hade schteeeek-tema. Lätt som en plätt för en pojk, men hur tusan är en tjej schteek? Jag lyckades tydligen ändå (Y) På sittningen som tillbringades på Bryggeriet - en restaurang och uteställe i ett. Hela stället var hyrt till oss så vi började med en bit mat, grekisk buffé (inget att rekommendera dock..) sen efter en massa sånger och tjohej så begav vi oss ner till nedanvåningen där det blev partyparty! Riktigt nice party blev det - såklart ;) Sedan blev det bussen in till stan för att festa vidare på STUK. Kvällen blev en tiopoängare och riktigt bra! Det är så det spritter i dansbenen bara jag tänker tillbaka på kvällen - sicken tur att jag ska få dansa idag med :D Vi kom hem vid ca kl 03 men då blev det matlagning vilket resulterade i en ganska kort natts sömn! Tur man bara är sådär glatt övertrött och skrattar när sömnen brister, hoho!

Idag hade det varit sååååååå skönt att bara ligga kvar i sängen och sova, men har man beställt personlig väckning så har man! Jag är glad att jag asade mig till skolan och var med på "Audition" som stod på morgonens schema. Det var lite som en skattjakt - vi fick ett papper med saker på som vi skulle fixa för att sedan visa upp för adeln och överphösarna. Vi anordnade en liten historia där alla spelade olika roller - blev riiktigt bra med tanke på att vi inte ens hann träna innan! Jag byggde ett rymdskepp och fick sedan agera en söt flicka som blev gravid för att sedan föra E.T. Det var en ganska rolig uppgift faktiskt. Efter det drog jag och Oskar hem för att fixa lite mat & sova ikapp.

Ikväll är det kärlekstema, det börja med Fråga Olle, sen speed dating, sen Love is in the air på STUK. Fråga Olle skippa vi, speed datingen hoppade vi också över då det blev filmtittande istället. Nu ska jag duscha och göra mig galet snygg för en utekväll och se om jag hittar någon kärlek där ute ;) Spännande värre. hohohohohoh!

Mitt liv är så galet underbart nu, folket på vandrarhemmet är störtsköna, klassen är hur go som helst och jag lever livet!

Förresten så är jag numera smålänning, trivs nästan bättre alltså! Nä men alla andra skåningar pratar ju verkligen skauuunskaa men nä - inte jag. Och vi har ingen smålänning så det har fått bli jag, eller lite iallafall!

Fick två pluspoäng igår, ett för att jag var duktig och skrev ner VD-låten (som är våran låt såklart) på min nollebricka. Det andra fick jag för att jag var Skåning!

Nu har jag inte tid med detta längre, har ju mycket att stå i alltså!

Du är från Skåne va?

NOLLEPERIODEN HAR STARTAAAAAAAAAAT, och jag älskar livet :)

Igår blev det ju inget inlägg nej, tänka sig att tiden går alldeles för fort här uppe. Trots att alla pratar saktare och gör alla saker bra mkt segare.. Men en summering av dagen slipper ni då icke!!!


Tisdag
Jag och min rumskompis Emma tog hennes bil till centrum för att laga hennes cykel och jag tänkte att där då kanske fanns en begagnad cykel åt lilla mig där. NEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.. Så efter en sväng till centrum och en massa letande efter cykelreparatörer som tydligen inte finns så körde vi vilse till Team Sportia där hon lämnade in sin cykel. En tur till Biltema fick det bli för att till slut köpa mig en cykel. MEN NEJDÅÅÅÅÅÅÅ, ingen cykkelpälle till mig där heller - slutslutslut! Istället tröstade vi oss med att tjäna massa pengar genom att storhandla på Willy's (Y)


På kvällen hade det kommit hur många nya studenter till vandrarhemmet som helst. Det bara kryllar av dem!! Men det är så sjukt trevligt : )))) Jag blev snabbt flickan med kollen! Hur gör man det? Hur tar man sig dit? Var finns det en affär? blablablaaaa. Man lär sig snabbt om man spenderat några dagar här! Jag imponerade stort på alla igår genom att laga pasta & hemmagjord köttfärsås.. Den blev så sjuuuukt god asså! Så mamma, din kan slänga sig i väggen och pappa du hade älskat min! 4 matlådor blev det där ja, KATCHIIINGAH!


Onsdag
Uppe med tuppen! Upprop idag, sen vare lite rundvandring & snygga namnskyltar har vi ju gjort med! De består av namn: MOA
Födelseår: 92
Civilstatus: Sökande
Hemort: Osby (Skåne)
Favorit filmcitat: "Rör mig inte, jag har asbergers!"
m.m....
Och sist men inte minst så har vi ju en kondom påtejpad också, säkert skare va!
Nähäni, nu har jag inte tid med detta längre - nu ska man göra sig i ordning inför utekvällen ikwälleeeeer!

Och ni, möbler var där ett fåtal faktiskt!

Ykkelpälle, ditt dumma cykelskrälle

Hade bestämt klickdejt i morse, låter spännande va?! Hahahaha, synd att det inte alls var spännande :( Skulle hjälpa en student här att klicka på lägenheter i morse, men inte EN ENDA kom det. Var det för mycket begärt elloooor? Ja tydligen. Det fick upp mig tidigt iallafallen!

Först var planen att ta bussen till biltema för att köpa en cykel åt lilla mig. Planen ändrades snabbt då vi fick tillökning här på vandrarhemmet, som hade tips om att leta cykel hos polisen och att leta på Ica's anslagstavla. Det blev alltså bussen till centrum. Tillöket hade fått nys om att alla nya studenter skulle åka buss gratis fram till och med onsdag. Vi provade och det funkagerade på första bussen, nemas problemas! Nästa busschaufför hade inte hört talas om det men Moa den envisa ger sig inte i första taget = gratis buss på varenda buss vi åkte ;)


Cykel vare ja.. Polisen lämnade tydligen sina upphittade cyklar till en auktionsmarknad och Ica's anslagstavla var tom. Alltså lär det antagligen bära av till Biltema i morgon. En riktig cykeldag - fast utan cykel "/


Nä varken Amanda eller cykel har jag, men det ska det snart bli ändring på!

Det har kommit flera studenter idag som också ska bo på vandrarhemmet, två till som ska läsa industriell ekonomi! Vi är nog ca 15 studenter som bor här nu. Jag har fått en rumskamrat idag med, det verkar som att det bara kommer bli vi två som delar rum då det inte kommer bo fler tjejer här tydligen. Inget mig emot & min rumskamrat är en trevlig prick!


Jag kom med förslaget att man kunde ju baka en pizza tsm och dela på den. Napp vare där! Vi blev ett gäng på 4 pers som promenerade till Ica för att handla ingredienser och nu har vi just mumsat i oss god pizza. Visste ni att prickekorv är helt okej på pizza?! Man tager vad man haver...


Fick frågan om jag inte kunde lägga ut kort på de berömda väskorna som jag pratat så mkt om, de jävulskapen rent ut sagt. Jag orkade verkligen inte stänga väskorna så de ser inte så enorma och hemska ut som de egentligen är. Tänk på vikten också mina kära vänner!


Inte sådär värdsligt bra bilder kanske.


Ååh innan när vi lagade mat så patade vi lite med en tant, jag sa i vilket fall som helst att "Ugnen är igånga". Hon kollar förvånat på mig och undrar om jag är från Skåne. Ja visst är jag det sa jag och då visar det sig att vi tydligen är de enda som säger så..

en fis på tvären?

Eftermiddagen har spenderats med att snacka skit med två killar som också bor här på vandrarhemmet, även dem blivande studenter vid LTU. Tur man har munnen med sig alltså!

Nu sitter jag i receptionen, här är nämligen bäst täckning till det trådlösa. En äldre dam kom innanför dörren, hon gick först åt vänster sedan åt höger. Sedan sa hon att hon inte kom ihåg vart de bodde, hon var trots allt 86 år och hade lite dåligt minne. Efter en stund när hon gått i alla gångar hon kunde tänka sig och ropat "Maaaats, Maaaaaats, är du där?" slog hon sig ner bredvid mig fast besluten om att hennes son nog borde sakna henne någon gång och komma ut för att leta efter henne. Hon berättade att hon hade fått låna nyckeln för att komma ut för första gången så att hon kunde gå ut ock tjuvröka. Men röka gjorde hon då inte så ofta, och hon tyckte inte om det heller. Jag tyckte synd om den gamla damen & gick en sväng för att se om jag kunde hitta ett rum som stämde in på hennes beskrivning. Jag tog henne dit, och visst var det rätt rum! Hennes son bara skratta, hon hade visst lite problem med närminnet. En riktigt söt liten gumma var vad det var!


Inte nog med det......


Just kom det in ett äldre par, hälsade glatt och gick förbi. När de hade gått en liten bit, så pass att de var utom synhåll, hörde jag världens BRAKARE! Jo ni läste rätt, någon av dem släppte en rejäl fis och antog antagliten att ingen anna hörde. Jag var hur nära som helst på att bryta ut i världens gapskratt men hann hejda mig och nu sitter jag här dubbelvikt & försöker hålla skrattet inne. Inte lätt när man är kissenödig samtidigt, DAMN också!


Nu under tiden som jag satt och skrev här så kom det en liten flicka på kanske 3 år som börja prata som tusan! Hon är så söt så jag smälter! "Min morfar har en bäbis i magen. Jag fick ut min bäbis ur magen idag, vill du se den?" och hon har ett gosedjur med polismössa, han håller koll på de andra gosedjuren så de inte dör eller bråkar. Om de gör det så kör han dem till doktorn. Så galet söt! Hennes bäbis kom just, i ett påskägg! hihihiihi :D

Det känns som jag spatserar i himlen

Hujeda mig! Tänka sig att jag nu befinner mig i Luleå, sisådär en 140mil och 18 timmars tågresa hemifrån. Fast det är ju egentligen bara ett telefonsamtal hemifrån - så avstådet spelar ingen större roll at the moment :)

Tågresan gick bra, lite tur att jag hade två platser bokade - en till mig och en till min jombostora resväska. När jag kom till Stockholm och skulle byta tåg hade jag nästan 1,5 timme på mig att hinna få lite mat i magen. Centralstationen var ju enorm & som gjord för att gå vilse på... Mitt usla lokalsinne förenklar ju inte sånt heller. Men jag hittade Burger King så det fick det bli! Fast det smakade hemskt så visste jag att magen var tvungen att ha det. Jag hade lite problem med att hitta spåret men jag var där i god tid och det var tåget med! Jag fick klistra på puppyeyesen och be en pudding om hjälp för att bära in väskan - det gjorde han mer än gärna. Fast den var nog tyngre än han anat, hahahah! Det är ett rent h*elvete att resa med så stor väska, den är på 125L och väger därefter. PLUS att jag ju har tre väskor till.... Jag blev nästan en riktig bodybuilder under resan!


Från Sthlm till Luleå hade jag sovvagn, den påminde om det tåget som Lotta på Bråkmakargatan åker på när hon klistrar prickekorven på fönstret - http://www.youtube.com/watch?v=7MVCS9h_S9g. Kupén delade jag med två damer och två yngre tjejer - snacka om att det var trångt! Dock var det min resväska som tog upp nästan hela utrymmet. Att sova gick väl inte sådär jättebra, jag sov överst och mitt i natten vaknar jag av att det blåser superkallt på mig. Trots tjock pippikofta, linne, byxor och en fleecefilt så lyckades jag inte bli varm. Inte så mycket sömn där nä. Tåget rullade in på Luleås station ca 30 min tidigare än den beräknade tiden. Jag hade innan resan kollat upp vilken väg jag skulle gå för att komma till den gatan där bussen skulle gå ifrån, det verkade vara rättså nära. Nära var det kanske, men inte tusan stod det på kartan att det skulle vara värre än att åka en bergochdalbana! Upp för backe och ner för backe, med all denna packning. Var riktigt stolt över mig själv när jag väl var framme :)


Det gick bara en buss så det gick inte att ta fel. När jag pratat med mamma i telefon så kommer det fram en kille till mig och undrar om jag skulle börja studera på universitetet, då visa det sig att han var inne på sitt andra år och att vi antagligen tillhörde samma sektion. En trevlig prick som kom med lite tips och gjorde att tiden gick lite fortare. Hade läst på vandrarhemmets hemsida att man skulle hoppa av vid kyrktorget, så det gjorde ju jag. Sen skulle man gå 300m och hitta vandrarhemmet på vänstra sidan. Eller inte............. Jag fick ringa min kära syster som hjälpte mig att hitta och efter att ha gått fel ett antal gånger, blivit överkörd av väskan, tappat alla väskorna så hittade jag till slut. Då var jag bokstavligt talat HELT SLUT!


Jag fann mitt rum, bäddade och kröp ner för att sova. Efter några timmar var jag en aning piggare och redo att gå till affären. Solen skiner för fullt och jag är dö-varm i bara shorts & linne. Jag tänkte att jag skulle bestämma middag när jag kom till affären, därför kunde jag ju inte skriva någon shoppinglista. Ingen bra idé! Det var lite mer än 1,5 km till affären. När jag bestämt mig för att laga pastasås och pasta så inser jag att jag för det första måste ha alla ingredienserna, man är van vid att det mesta finns hemma. Påväg tillbaka ringer syster och när jag kommit inom dörren kommer jag på att jag glömt köpa matlådeburkar att förvara resterna i. Så det var bara att börja promenera mot affären igen, på vägen dit kommer jag på att jag glömt köpa pasta också - kan vara bra att ha till pastasås med pasta va?! Och mamma, MIN LAWRYS ÄR JU OCKSÅ GLÖMD :(


Nu har jag alltså promenerat lite mer än 6km och sitter & njuter i solen. Är nog redan röd som eh kräfta = som vanligt! Blev helt överlycklig  när jag lyckades hitta ett trådlöst nätverk!!! Vandrarhemmet är rent & fräscht och helt okej, ganska mysigt faktiskt.


Har ju glömt att berätta att Karl & Hil hade med sig tre påsar Reese's till mig från USA, packade ner en påse nu och sen ska mamma skicka upp de andra efter hand (a) Reese's är jordnötssmör med choklad på utsidan, underbart gott! Dock gillar inte magen dem lika bra men det får va så :)
Förresten så känns det som att man går i himlen när man är här, det känns som att den är mycket närmare på något sätt.Nä nu känner jag doft av att någon grillar - det satte igång hungern direkt! Nu ska det lagas mat :D

Dan före dan

Jaadu, vart ska man börja?!

Moster Liisa ringde igår och hon ville så gärna träffa mig innan jag ger mig av så vi bestämde att jag skulle vara där halv 9 i morse. Jag fick en lite försen födelsedagspresent med ett klockrent kort!




Sedan körde jag vidare till söta Bälla som lovat att bjuda på frukost. Hon bjöd på egenbakade bullar, riktigt imponerad :D Efter en god frukost och massa prat körde jag till nästa ställe, nämligen till mormor & morfar!


Mormor var i full gång med att förbereda middagen och jag hjälpte henne med blomdekorationerna till bordet. Mamma och pappa var nämligen på väg att hämta mina amerikanska morföräldrar Karl & Hil och de skulle såklart bjudas på middag! När de anlände sprang jag ut och tårarna bara forsade, ååh vad jag har saknat dem! Middagen var underbart god, som alltid hemma hos mormor och morfar :) Jag fick såklart inte samma mat som de andra eftersom de skulle äta lax, så för mig blev det currysås, kyckling och ris. Mumsfilibaba!


När vi ätit både middag och efterrätt så körde mum&dad hem med Karl&Hil och jag körde för att fixa min lilla överraskning! När min fotograf Mona fick reda på att jag skulle flytta så långt iväg så fick hon idéen att göra en fotobok med bilder på mig som jag kunde ge mina föräldrar så att de kunde titta i den när de saknade mig. Att försöka hålla detta hemligt för mamma har ju inte varit det enklaste!!! Nyfiken som en strut.. Jag lyckades iallafall, jag tog morfar med mig i bilen och körde föratt hämta den färdiga boken på Monas jobb. Vilken succé det blev!! Jag körde hem morfar & visade boken för honom och mormor. Sedan var det att säga adjö, det var inte det enklaste men jag planerar ju faktiskt att komma hem redan till morfars födelsedag igen. Ett litet urval av bilder får ni här..




Jag är i vilket fall som helst supernöjd!


Nu ska jag se om jag har några bra filmer att lägga över på datorn så jag har underhållning på min 18timmars långa tågresa eftersom jag nu kommer att få åka själv. Amanda bestämde sig för att stanna hemma och ta tåget upp om hon kommer in.


Sedan ska det spikas english hela kvällen :D

Sååååå mycket på så lite tid

Jo studera kom ju med sitt besked, dock var det inte så som vi ville att det skulle vara! Men vi ska klara detta, nemas problemas alltså. Tänk om man bara hade råååkat halka på ett bananskal i just den riktningen man ville just nu, JATACK!

I måndags var allt uppochner. Jag fortsatte tömma garderoben i mina olika högar. En hög att ta med mig till Luleå nu, en hög som mum&dad ska ta med sig när de kommer, en hög som ska slängas, en hög som ska skänkas bort och en hög med sommarkläder som får vara kvar tills nästa sommar :) Tack vare alla dessa högarna ser mitt rum nu ut som ett bombnedslag! Mormor tappade bokstavligen hakan när hon såg röran och det första hon såg var självklart min förfriskningsbox som var fint placerad i soffan! Hon förvarnade inte att hon skulle komma så då fick den allt posera fint där den satt i soffan ;) Tacka vet jag vakumpåsarna Ingelise & Hil! Fast jag borde nog lägga in en annons på blocket och ansöka om en snygg stark kille som kan följa med på resan till Luleå för att bära mina väskor - de lär bli hur tunga som helst!


Mitt i all röra så ska man ju boka biljett upp också. Tankarna har pendlat mellan tåg eller flyg, tåg eller flyg?! När vi insåg att priset låg på ungefär samma nivå gjorde det inte valet enklare. Flyg är bra mycket bekvämare och tar en bråkdel av tiden jämfört med tåg. På tåget får du dock ha med hur mycket packning du vill, där är ingen viktbegränsning som det är på ett flyg. Med tanke på hur mycket min väska kommer att väga (vill inte ens tänka tanken) så blev valet att åka tåg. Det får ta de 18 timmarna! Nu ska man ju ha en biljett med för att inte bli avslängd på tåget (fast det räcker inte alltid med det hellr nuförtiden). Tittade på priserna på förmiddagen, då fick jag ett nattåg upp på söndag den 14e augusti för ca 1100Kr. Av någon anledning bokade jag inte just där och då... Sicken tur alltså! För Amanda kom med det lyckliga beskedet att hon bestämt sig för att ändå följa med upp och hoppas på det bästa :) YaaY! Senare på eftermiddagen fick jag ett mail från CSN där det stod att de hade en kampanj med SJ, dagståg för max 295Kr och nattåg för max 395Kr. Kunde det bli bättre?! No way!


För bra för att vara sant.... t y d l i g e n!


När jag sedan på kvällen skulle boka biljett & ta tillfället i akt att betala själv för första gången över internet (eftersom jag var på banken i veckan och fixade lite bra-att-ha-tjänster). På SJ's hemsida stod det att där var biljetter på söndagen vid en bra tid men inte tusan gick de väl att boka!!! När man skulle klicka på sista steget så kom det upp ett felmeddelande om att biljetterna var slut. Men varför visar ni dem då som tillgängliga på hemsidan, VAVAVA? Åååh vad vansinnig jag blev! Vilken dag eller tid jag än ändrade till så kom samma meddelande upp. Visst, det var ett riktigt bra erbjudande och biljetterna försvann säkert snabbt. Men inte borde de väl försvinna på några timmar om de ska hålla i två månader till?! Arg som jag var så fick mamma greppa telefonen och ringa SJ's kundtjänst. Tur för dem att de hade öppet kl 21 på kvällen! Anledningen till att jag inte kunde boka biljetten var att det endast var en plats kvar i en herrkupé. Mammas förslag blev att jag skulle klä ut mig till man, SJ's kundtjänst skrattade så jag vet inte vad när hon sa det, hoho! Efter många om och men så fick jag tag i två biljetter tills på lördag. Vi kommer åka kl 12.57 från Hässleholm och byta i Stockholm för att sedan sätta oss på ett nattåg och vakna upp kl 08 i Luleå på söndag.


Idag har jag tillbringat dagen i badrummet för att rensa, kära jissenam vad jag har samlat på mig hårprodukter genom åren!!! Åter igen blev det en massa olika högar.. Värst var det nog att rensa alla mina nagellack. Som ni vet är jag helt nagellackstosig så där var inte liiite lack eller så.
Jag lyckades inte få med alla på bild, så är är en lite skara av alla! Flera som fick åka på tippen :)
I morgon ska jag och Amanda träffa Axel en sista gång innan vi åker, det ska bli trevligt värre!

"Vi har nöjet att meddela att du har tilldelats hyresobjektet..."

Vaknade vid 08.00 av sms från bostadsförmedlingen där det stod "Hej! Du är tilldelad ett hyresobjekt...", en riktigt bra start på dagen alltså!

Men vi gick upp som vanligt för att klicka på lägenheter, det är faktiskt riktigt spännande! Idag kom det endast en lägenhet dock, den låg på Hertsön vilket ligger bra mycket längre ifrån än den lägenheten jag har blivit tilldelad. Jag är så lycklig!


.....nu är det bara studera som ska få tummarna ur baken med! Idag ska man få reda på andra urvalet i sökningen, idag kommer vi få reda på om min gamle vän Amanda kommer in uppe i Luleå eller ej. Klart hon göööööör! Första urvalet kom ut på studera vid kl 10 så vi hoppas att det är samma som gäller idag. Jag är alldeles för nervös för att de ska dra ut på det tills i morgon.


Denna veckan kommer att bestå av packning och lite mer packning! Även om jag inte ska ta allt med mig upp nu på söndag så får det stå färdigpackat så mum&dad bara kan ta det i bilen och köra upp sen när jag har fått lägenheten. Uuuh vad avståndet ska krångla när det gäller sånt, men det gör det bara mer spännande! :)


Just nu sitter vi i telefon och pratar med flickan som bor i lägenheten just nu, vill ha reda på vilka färger det är där och lite så.


Kom igen nu studeraaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Kära jissenam, kan det vara sant?

Nu är det snart dags för mig att bege mig norrut. Ska man ge sig iväg så är det lika bra att göra det rejält - 140 mil norrut är väl inte så farligt? Fast jooo.....
Tänka sig att jag, Moa, kommer att flytta till Luleå nästa söndag! Att jag ska flytta dit beror på att jag har fått för mig att studera på LTU som civilingenjör - industriell ekonomi. Det ska bli hur mysigt som helst :D En massa skidåkning på det!
Nu är det ju inte så enkelt som studiekonsulenten påstod när han försökte locka alla till att söka till Luleå... Han lockade både med att det var överskott av killar där (hans första fråga på mötet inför att söka vidare var just "har du någon pojkvän?") samt att det var bostadsgaranti.
PYTTSAN HELLER!

Där var då rakt ingen bostadsgaranti, men vem vill flytta till Luleå lixom tänkte jag. ALLDELES FÖR MÅNGA! Att han lurat mig med att det var bostadsgaranti resulterade i att jag har fått sämst kötid på alla internetsidor med lägenheter i Luleå... En studentbostad var bara att glömma! Ni som känner mig vet att jag inte ger upp så lätt :D Vi fick tips om direktbokning, där räknades inte kötiden utan det var först till kvarn. Tack vare detta har vi (jag, mamma och Amanda) nu gått upp illa tidigt för att vara med på varje släpp av direktbokningar. Det blev en sport om vem som hann klicka först och komma längst fram i kön. Etta kom vi många gånger, men på lägenheter som låg någon mil utanför eller kostade en halv förmögenhet i månaden. Vi gav inte upp hoppet utan fortsatte leta, dock sjönk ju kraven på lägenheterna mer och mer från min sida... Men hur nice hade det inte varit att dela en 3 rummare med min vän Amanda, med stort kök, walk-in-closet, vardagsrum och allt det där. Nä allt det var nog bara att glömma!
MEN...
JAG LYCKADES KLICKA HEM JUST DEN DRÖMLÄGENHETEN I MORSE!
Man sitter där vid sin dator och bara väntar på att klockan ska bli ... när alla direktbokningar släpps. Jag gjorde som jag gjort alla andra mornar, klickade så snabbt jag kunde. Det kom bara en lägenhet idag - rätt snålt faktiskt. När jag väl bokat lägenheten så tog jag det lugnt, var väl knappt lönt att titta vilken plats jag kom på i kön - lägenheten låg bara 4km från universitetet och var relativt billig. Plus att den hade ju allt det där jag ville ha...
När jag klickar in för att se vilken plats i kön jag hamnade på står där "1". Detta resulterade i ett riktigt glädjeskrik från min sida!
LÄGENHETEN ÄR MED ANDRA ORD MIN!
Planlösning

Här har ni den underbara planlösningen :)

...det är nästan för bra för att vara sant så jag tror inte på det ännu...

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0