Sovmorgooooooon

I lördags tog vi en tur på stan, efter en riktigt efterlängtad sovmorgon! Första sovmorgonen jag haft sen jag kom upp till Luleå tror jag. Fick sitta uppe sent i fredags igen med min reflektionsrapport, denna gången handla den om open innovation. 



I lördags lagade vi fläskfilégryta med kantareller och ädelost, och som ni vet så ska ju jag alltid ta bild innan jag börjar äta, så det skulle ju Tobias med göra såklart. Han envisades dock med att det var bättre att ta kort efteråt för då visste man ifall det var gott eller inte. Jag tror lördagens middag fick godkänt betyg ;)

Frukost med Luleå Näringsliv ja

Luleå Näringsliv la ut bilder som de tog under frukosten igår, så jag lånar några!


Här är vi i full fart att plocka på oss frukost!


 Är riktigt fundersam på vad vi pratar om, minerna säger att det är lite oklart..

SkinCity

Det finns service, men så finns det även bra service. Det sistnämnda är det som brukar ge extra nöja kunder och det är precis vad jag är just nu. Beställde från SkinCity igår, och 24 timmar senare har jag samtliga produkter i min brevlåda. Alltid lika pålitliga! Nöjd Moa!


Man kan ju tro att det skulle göra att det minskar på kvaliteten av paketet, men icke! Alltid med en lyxig känsla.


Klickade hem lite ansiktsrengöring, ansiktskräm och smink igår. Hittade BareMinerals Bareskin foundation i ett "kit" för 379:- där bara borsten kostar 349:- annars. Dansade lite av lycka! Här hittar ni SkinCity's sida. 

Frukost med Luleå Näringsliv

Idag gick jag upp lite extra tidigt för att medverka och nätverka på frukosten med Luleå Näringsliv på Vetenskapens hus i Luleå. Temat för idag var Digital Infrastruktur. Det pratades mycket om innovation, och än en gån känner jag att jag har valt rätt studieområde, det blir som bara klarare och klarare. En riktigt bra start på dagen som fick mina idéer att blomstra ytterligare. Det är mycket på gång nu och jag avslöjar så fort jag har koll på läget. Många bollar i luften så att säga, precis som jag vill ha det!








 
 

Idéer på g

Idag var det vår tur att hålla i seminariet. Jag tror det gick bra, så svårt att bedöma sig själv när man inte har en aning om hur man uppfattas. Hann med ett par möten efter lunch också, då jag fått för mig aningen galna idéer nu och behöver all hjälp jag kan få :) 45 min kondition på gymmet med Johanna vart precis vad som behövdes efter det!

Till middag blev det rysk rödbetssoppa med créme fraiche, salladslök och knaperstekt bacon!

Okänt


Här har större delen av dagen spenderas, i nya A-huset i salen med panoramafönstrena. Ett halvt oupptäckt ställe och superbra! Vi har förberett morgondagens seminarie som kommer att handla om Servitization - om att integrera service i sina produkter. 

Mentorskapsprogram


Idag var det uppstart med mentorerna! Alla adepter och mentorer samlades på Stuk för en gemensam middag och gemensam uppstart, min mentor var tyvärr sjuk så jag är glad att jag fick träffa henne förra veckan åtminstone. Men en middag med efterrätt satt fint innan gymmet :) 

Ladybug

 
Har äntligen på mig senaste kapet från Odd Molly, det absolut skönaste plaggen jag äger! Hittade de förra helgen i Kristinehamn när jag var på namngivning hos syster. Jag lyckades sälja in Odd Molly så bra att det slutade med att alla kom hem med deras plagg. Ni hittar Ladybug-kollekionen HÄR!
 

Chai-latte-kollektivet!


Har just storstädat lägenheten, bäddat rent, duschat och nu myser vi i soffan med varsin hemgjord chai-latte. Perfektion!

Julen är här, eller?


Igår var det rodden så jag & Maddie tog en promenad som pluggpaus! Här är ett av mästerverken till "båt" som skulle vara med i tävlingen.


Har inte haft det bästa vädret, men vad gör väl det! 



Jag körde ett ordentligt maffigt benpass med Johanna, så grymma var vi! Har fått ihop 4 pass denna veckan, och ett antal promenader :) Jag & Maddie hade planerat in taco-kväll och sen julmys så vi fick sällskap av Johanna.



Tjuvstartade lite med julen (när man har flyttat hemifrån så får man göra som man vill, haha). Så vi åt pepparkakor, drack glögg & lyssna på julmusik! Jag tycker minsann julen kan komma på riktigt nu ;)


Och nu har jag just gjort thaigryta, nu kan jag omöjligt bli sjuk! Gjorde mat för ett helt kompani så nu klarar jag mig ett tag :)


On fire!

En fotograf hemifrån har börjat blogga om hur det är att vara brandman i Osby, riktigt intressant! Jag själv har ju utfört precis alla de där sakerna de gör i fem års tid. Kan inte säga annat än att jag saknar stället och den härliga stämningen. En länk till hennes blogg har ni här http://www.nsk.se/fotobloggen/2015/09/17/dimspikar-ocksa/. Så jag lyckades hitta lite bilder från min tid i brandkåren som ungdomsbrandman! 
 

Här är vi på en övning där vi har i uppdrag att elda ner tre hus i Osby.



Ett av husen



Och hus nummer två



Drygaste biten, när man varken kan rökdyka eller utföra andra övningar och det bara är att vänta på att så mycket som möjligt har brunnit upp.


Oftast bara skorstenen kvar, om ens den! Saknar inte brandkåren mindre efter att ha hittat dessa bilder. Så glad att jag har fått erfarenheten och att jag faktiskt varit med i den undgomdsbrandkår som utsetts till svenska mästare tre gånger i rad! Här började min ledarskapskarriär, då jag under mina senare år verkade som gruppchef.
 
 

Naheduu


Skulle gjort rödbetssoppa till middag efter träningen men insåg att den inte skulle räcka långt. Det blev parmesanpanerad kycklingfilé och aubergine-tomat-mozzarella-sallad istället. Nu har jag finfin matkoma och umgås med mina rara artiklar igen!

Popcorn på rätt sätt


Ska ju lära min roomie alla tricks och knep, igår åt vi popcorn med sked!


Idag hade jag lyxen att bli bjuden på nybakade scones till frukost! 

Alumnträffen.

Nu har bilderna från gårdagens event publicerats, så jag delar med mig av ett par här!



Här har ni mig i vad som ser ut att vara en pågående diskussion med Alumnen vid vårat bord, Erika. Jag är så himla nöjd med alumnträffen!

Och ja, det vart ju efterrätt efter hamburgertallriken med. Ingenting för mig, men jag hörde att den var god ;) 

Alumnträff


Har ikväll varit på alumnträff på vetenskapens hus som var anordnad av LTU. Där var 9 alumner på plats från olika program och man fick välja vilken av alumnerna man ville nätverka med under middagen. Jag valde att prata mer med en alumn från Trafikverket som tagit examen i Industriell Ekonomi 2006 och det visade sig att hon arbetar inom precis det området jag är intresserad av - innovation! 


Till detta bjöds det på hamburgertallrik från uni:k! Mycket uppskattat. Kvällen var verkligen givande och fungerade som en riktigt bra motivator nu när det är så mycket plugg. En bra pluggpaus helt enkelt!

Som en våt fläck

Haha, ja jag har tillochmed drömt mardrömmar om hur jag inte kommer upp ur sängen och om hur jag får krypa till skolan för att jag har sån träningsvärk. Nu är den ju inte riktigt så illa, men visst känns det att jag är igång igen! Jag skulle upp i skafferiskåpet ovanför kylen igår så jag fick ställa mig på en stol för att nå upp, gick finfint! Men när jag skulle ner, så bar benen inte alls så jag trillar fullständigt slutar som en våt fläck på golvet. Tog ett tag att ta mig upp, fick först sluta skratta sen skulle jag dra mig upp eftersom benen vart helt slutkörda. Känner på mig att denna träningshösten kommer bli PERFEKT! Första dagen på vårt träningsschema kändes toppen :)



Idag testar jag de nya stidieytorna i det nyrenoverade A-huset. Jag fullkomligt älskar det! Och jag & Tobias har just konstaterat att jag är konstig som tycker att det är kul att läsa artiklar, men det kan bero på att jag just blev klar med reflektionsrapporten om kreativitet som ska in ikväll så jag nu kan påbörja artiklarna om business modell, business strategy and innovation. Jag har ju verkligen kommit till insikt med att det är innovation jag vill arbeta med! 

Träningen är igång igen, men är jag?

Jaaa, det råkade visst bli som så att jag införskaffade mig en popcornmaskin. Enligt Emma var jag i stort behov av en, och jag tror Emma har rätt!


Maddie inspirerade till mellanmål! Ska man orka träna så är det väl dags att börja äta ordentligt igen. Körde mitt första träningspass för denna hösten idag med Johanna. Vi har lagt upp ett nytt träningsschema som vi ska följa så gott det går. Vi var lagom kaxiga när vi gjorde det och la in vår absoluta "hat-övning" två gånger i veckan, bara för att! Kan vara så att vi hatar den för att den är så extremt jobbig med, men förhoppningsvis ska den ge resultat!


 
Och eftersom Ica har bästa priset på rotfrukter denna veckan så gjordes det idag morotssoppa á la Ulla! Nu är hösten påväg på riktigt.Det kommer garanterat bli ett storkok med rysk rödbetssoppa i veckan med, 2,90:-/kg för rotfrukter passar mig utmärkt!

Namngivningsceremoni

Här kommer ett hav av bilder från helgen!

Rickard & Cilia hade gjort smörgåstårtor som jag fick äran att dekorera inför namngivningen!


Syster & jag!



Fast oftast ser vi ut såhär när vi fastnar på bild..



Om vi inte måste va fina & glada förstås


Pappa & Caisa 

















Caspians första selfie ;)

Moster & Cas matcha så fint idag!

Caisa Caisa Caisa


Redo för namngivning av lilla Caisa :)

ÖverraskningsMoa

Idag har jag gjort något busigt! Jag satte mig på flygplanet till Stockholm för att sedan ta tåget till syster med familj där. Det är namngivning på gång för lilla busfröet Caisa i helgen, och jag som egentligen borde göra absolut inget annat än att plugga insåg att NAE inte kommer jag låta något överhuvudtaget gå före familjen. Det blev en överraskning. Världens bästa överraskning. Ett möte med massa glädjetårar när jag mötte min underbara syster!


Caisa har dille på att stoppa ALLT i munnen, och tusan vad hon har växt sen jag såg henne sist. Mitt lilla hjärtegryn!


 





Och att få äta mammas mat! MUMS! Och nej, jag har inte ätit på flera veckor, haha!


Nu har jag just suttit och skrivit klart min reflektionsrapport för det fjärde seminariet. Resten av familjen dricker gott och spelar kort. SÅ DET SKA JAG MED NU. Jag är inte bitter. nej inte alls. blä. 
 
 
Angående frågan om det är många arbeten som skrivs på engelska och hurvida undervisningen sker på engelska på Industriell Ekonomi skulle jag säga att det är relativt stor del av kurslitteraturen som är på engelsa och allt eftersom man kommer i i de avancerade kurserna så blir det även mer och mer engelsk undervisning och arbetena som lämnas in är på engelska. Detta är verkligen inget att vara stressad inför, man lär sig snabbt. Jag föredrar nu att allt är på engelska då det är enklare att hitta information och man är mer förberedd på framtiden. Jag har mycket svårt att se att man kommer få en anställning framöver som inte kommer innebära någon form av kommunikation på ett annat språk, mycket på grund av globaliseringen och de trender som ses idag. Så kämpa på! En utbytestermin är antagligen det bästa man kan göra för att bättra på sin engelska :) Hett tips ;) 
 

tbt

Tanken var ju att jag skulle få upp ett "throw-back-thursday" inlägg igår då det faktiskt var torsdag! Jag skyller på att det vart tokmycket att göra, ja inte för att jag har mindre idag men nu tar jag mig tid iallafall :) Givetvis så blir det tbt till Rhodos, hade så gärna spolat tillbaks tiden ett par veckor. Ni har ju inte fått se speciellt mycket därifrån, då internt vart sämst där. Och det är så konstigt att vara van vid att alltid ha Maria nära, speciellt uppe i Luleå. Men så har hon flyttat därifrån, det hindrar dock inte oss att ha kontakt 24/7 ;) Denna gången får ni massa badbilder!
 
 
Väl framme på hotellet blev vi bemötta med varsin ros och champagne. Höjden av lyx! Och det bara fortsatte hela veckan!


























 
 

R&D & GPD


Idag har vi haft det tredje seminariet. Denna gången behandlade det om Global Product Development (GPD) och Resource & Development (R&D) och hurvida man ska använda sig utav outsourcing, offshoring och outsourcing offshore. Mycket intressant! Nu har jag grottat ner min i de kommande artiklarna och jag tycker fortfarande att det är extremt intressant, vilket är tur med tanke på att jag pluggar konstant. Har gjort ett träningsschema ihop med Johanna med som vi förhoppningsvis påbörjar nästa vecka då jag SKA vara frisk. Rhodos-sjukan håller i sig lite för länge.. Jag har börjat få extrem panik angående exjobb, vilket är mindre trevligt! Var man ska skriva, om vad, hur det funkar osv osv osv..
 

Ta ställning!


Måste ju säga att jag är en nöjd medarbetare ;) 


Läs hela artikeln här;

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21382078.ab


Avancerade kurser i strategi - mums!

Ja eftersom jag mestadels bara har pluggat hela helgen, satt uppe till halv tre i lördags natt så var jag överlycklig när Emma gav som förslag att vi skulle laga mat ihop på söndagskvällen! Dock vart både jag och roomie helt inne i pluggandet under dagen och missade helt & hållet att man kanske skulle käka lunch. Kan också bero på att vi bakade scones till frukost! Jag fick ett extremt sug på risotto, så vi gjorde en risotto med färska champinjoner, salladslök, parmesanost, creme fraiche och vitlök. Godaste risotton jag lyckats få till! Med lite bacon och lövbiff till blev det inte sämre :)


När Emma kom förbi skulle minsann alla grytor användas, eller kastruller eller vad det nu var hon sa de hette! Maten vi lagade var ljuvlig, och ytterligare ett nytt recept till min samling. Absolut inte sista gången jag åt det här!



Det lagades chévre-risoni med sparris, vittvin och kantareller. Till det hade vi en fräsch sallad med körsbärstomater och purjolök! Vi passade även på att dricka varsin Angry Ochard och drömma oss ett år tillbaka - då vi för exakt ett år sedan var i NYC ihop. Bästa spontanresan! Hoppas att det inte var sista resan ihop, vi är båda extremt taggade på USA igen :)


Igår var det dags för första seminariet i strategikursen som jag läser nu. Det är den sista kursen jag kommer läsa på universitetet, innan det är dags för mig att ta examen! Det är alltså en avancerad kurs inom min masterinriktning strategiskt arbete och företagsutveckling. Kursen är inriktad på innovation och strategisk affärsutveckling, ett område som för mig är riktigt intressant. Upplägget på kursen är att det under de kommande veckorna kommer vara 9 seminarier där man inför varje seminarie har i uppgift att läsa två artiklar inom det specifika området som seminariet berör för att sedan skriva en reflektionsrapport på ca 2 A4. Artiklarna vi ska läsar är på engelska och i varierande svårighetsgrad, vissa är riktigt tunga och svåra att anamma. Målet med reflektionsrapporten är att vidareutveckla, se system och påvisa förståelse snarare än att bara sammanfatta. Så med andra ord har jag att göra! Seminarierna hålls sedan av studenter i grupper om 2-3 där de presenterar sina reflektioner för att sedan på valfritt sätt även engagera resterande studenter. Denna veckan har vi två seminarier och nästa vecka har vi tre. 
 Och nej, inte alltid är det lyxmat på tallriken! Är bara himla duktig på att "glömma" de gånger jag äter något så simpelt som ägg & bacon till middag, haha! Satt uppe till 02.00 inatt och skrev klart min reflektionsrapport. Hann påbörja artiklarna till den kommande rapporten också. 

Lördag är inte längre lördag


Ungefär såhär rolig är min första lördag i Luleå! Wäwää! Att sitta & plugga hela natten ingår i livet som student ibland antar jag. Som tur är så är området intressant och relativt roligt att arbeta med. 

Tjejfredagsmys


Återförenad med tjejerna igen! Ikväll var vi bjudna till Johanna, hon hade förberett med fördrink till oss.


Sen blev det tacos i vanlig ordning! Och en massa snack om vad vi haft för oss i sommar :) Det blev en tidig kväll, nu är jag hemma & pluggar igen! 

Emmas exjobb - check på den!


En ruggigt dålig bild men jag vart iallafall på Emmas exjobbsredovisning tidigare idag! Hade det inte varit för den så hade jag inte kommit upp ur sängen. Har fått den hemskaste förkylningen och en huvudvärk som inte är att leka med. Hon vart riktigt duktig och jag är imponerad över hur bra hon gjorde det, på engelska tillochmed. Jag är glad att jag varit med henne i labbet ett par gånger så jag iallafall förstod lite av alla termer och metoder! 

Nu är det minsann igång igen!


Nu är hon tillbaka på plats i norr igen! Och taggad till tusen på en riktig tuff termin :D



Jag har en ny roomie nu när min fantastiska SamboSara är i Singapore för äventyr! Känner på mig att det kommer bli en hur bra höst som helst :D Vi käkade pita i måndags, och det gick hem ;) Första roomiedaten (Y)



Har invigt mina nya muggar, kan verkligen inte vara mer nöjd!



Denna veckan är det International Street Market i Luleå och jag passade på att ta igen all missad tid med Emma där igårkväll samtidigt som hon fick smaka langos för första gången :D 



Nu läser jag förhandling samtidgt som jag läser innovation and strategic business development. Har med mig Christopher i båda kurserna vilket jag är glad för! Idag på förhandlingen så skulle vi göra en team-övning där vi båda skulle hålla i pennan och fick i uppgift att rita vårt drömhus utan att kommunicera med varandra. Det han tänkte som balkong tyckte jag bestämt skulle bli ett garage, ja jag fick som jag ville, haha!
 
RSS 2.0